Lutówki 2017 ❤ cz. V - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-03, 20:09   #2431
ferimori
Zadomowienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. V

Cytat:
Napisane przez sreberko4 Pokaż wiadomość
kiciulec

Najlepszego kochana

Ja dziś miałam spięcie z uwaga uwaga - siostrą teściowej Co za baba, u swoich dzieci ma gó*** do powiedzenia to do nas przyłazi i we wszystko się wtrąca Wczoraj teściowi przygadywała, że je huyową pasztetówkę - zwróciłam jej uwagę. Dziś zaczęła się wymądrzać na temat karmienia piersią (oczywiście sama nie karmiła bo uwaga - ma za małe sutki ). Negowała wszystko co uczyła nas położna, ale tak walczyłam jak lwica i w końcu odpuściła. Nie dam się
Tak trzymać! Swoją drogą jaka powinna być pasztetowa?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
wzięłam prysznic, na wszelki wypadek się spakuję jakoś skromnie. kłucie nie przechodzi, kłuje mnie w podbrzuszu w sposób pulsacyjny. do tego stan podgorączkowy. wczoraj nie było. jestem przerażona, że mnie zostawią. nie wiem kiedy się odezwę. oby jutro buziaki dla Was
Trzymam kciuki! Mam nadzieję że to tylko niegroźne skurcze

ferimori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-03, 20:10   #2432
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ferimori Pokaż wiadomość
Tak trzymać! Swoją drogą jaka powinna być pasztetowa?

Taka jak od Pana, który sprzedaje pyszną leberkę na placu Bernardyńskim w Poznaniu Serio lepszej pasztetowej nie jadłam

Stary 2016-12-03, 20:13   #2433
ferimori
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Taka jak od Pana, który sprzedaje pyszną leberkę na placu Bernardyńskim w Poznaniu Serio lepszej pasztetowej nie jadłam

Aaaa, a co to leberka?

Stary 2016-12-03, 20:15   #2434
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa, a co to leberka?

Wątrobianka zwana też poza Wielkopolską pasztetową

Stary 2016-12-03, 20:27   #2435
ferimori
Zadomowienie

Cytat:
Wątrobianka zwana też poza Wielkopolską pasztetową

Dzięki u nas jest pasztetowa i tyle xd

Stary 2016-12-03, 20:27   #2436
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
wzięłam prysznic, na wszelki wypadek się spakuję jakoś skromnie. kłucie nie przechodzi, kłuje mnie w podbrzuszu w sposób pulsacyjny. do tego stan podgorączkowy. wczoraj nie było. jestem przerażona, że mnie zostawią. nie wiem kiedy się odezwę. oby jutro buziaki dla Was
trzymam kciuki

ja po szkole rodzenia, jakos z 2x6h zrobilo sie 3x3h... ale materiał przerobiony
po sr pojechalismy zobaczyc szpital wybralam ze tam bede rodzic
sa sale rodzinne i boksy...
boksy wyobrazalam sobie koszmarnie a to sale po 16m^2, kazda normalnie wyposażona tylko nie ma miedzy nimi drzwi i mozna z 1 do drugiej isc (przejscie nie jest na wysokosci lozka) wiec jedyne co to ze słychac co sie dzieje obok...
(ja sobie wyobrazalam lozko kolo lozka, parawan/murek i heja ...

i mowiac szczerze sala "boks" spodobala mi sie bardziej niz rodzinna bo boksy są nowe... a rodzinna to brzoskwinia na scianach, prl na maxa... tyle tylko ze w rodzinnej kanapa, moze maz usiasc na luzie i swoj prysznic

wiec tak oto mam wybrany szpital
Stary 2016-12-03, 20:31   #2437
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:

Kurde lata pasztetowej nie jadlam i mi sie teraz zachcialo 😛 a maz juz byl na zakupach.. chyba jutro znowu pojdzie

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
Hmm a mi link sie nie otwiera ;(

http://www.brw.com.pl/gfx/brw/_thumb...ZRmdiQiHtf.jpg
moze teraz?

Ta z samymi szladami i uchwyt nie różowy a grafitowy.
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-03, 20:36   #2438
ila26
Raczkowanie

Cytat:
ila, właśnie nie... leżę jak kloc cały dzień i podczas leżenia się to zaczęło. jeszcze fora przeczesuje, tu piszą, że najczęściej to znaczy, że macica po prostu tak niektórym do porodu ćwiczy, ale wg mnie dosyć nisko mam te kłucia. ktoś napisał, że tak miał i okazało się, ze szyjka miękka i skrócona, więc w sumie 2 różne opcje

Rozumiem. Możemy Cię uspokajać, ale prawda jest taka, że jak kłucia nie przejdą, to będziesz się denerwować. Wiem po sobie, że jak dziecko się długo nie rusza, to jestem w panice i robię wszystko, żeby coś tam odkopał.
Ciężko się zebrać, ale jak trzeba, to koniecznie na IP i jedynie to Cię uspokoi.
Wierzę, że będzie ok. Zwłaszcza, że chyba najbardziej tutaj o siebie dbasz (żywienie itp.) i masz pojęcie o zdrowiu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ila26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-03, 20:40   #2439
agniecha828
Rozeznanie

Lutówki 2017 ❤ cz. V

Zuza albo MartaMagda, wyrobilam ciasto, jutro chce wykrajac formy, to mam je dac do lodowki czy zamrazarki?

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Mariea wszystko misi byc dobrze!

agniecha828 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-03, 20:44   #2440
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
trzymam kciuki

ja po szkole rodzenia, jakos z 2x6h zrobilo sie 3x3h... ale materiał przerobiony
boksy wyobrazalam sobie koszmarnie a to sale po 16m^2, kazda normalnie wyposażona tylko nie ma miedzy nimi drzwi i mozna z 1 do drugiej isc (przejscie nie jest na wysokosci lozka) wiec jedyne co to ze słychac co sie dzieje obok...

i mowiac szczerze sala "boks" spodobala mi sie bardziej niz rodzinna bo boksy są nowe... a rodzinna to brzoskwinia na scianach, prl na maxa... tyle tylko ze w rodzinnej kanapa, moze maz usiasc na luzie i swoj prysznic

ten bliżej, czy z dojazdem?
ps. ostatnio myślałam o tym, czy dajesz radę nie spać na plecach? miałaś takie przykazanie od gin chyba?

Kiciulec super ta komoda, taka inna, ciekawa
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-03, 20:48   #2441
ferimori
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Kurde lata pasztetowej nie jadlam i mi sie teraz zachcialo 😛 a maz juz byl na zakupach.. chyba jutro znowu pojdzie

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

http://www.brw.com.pl/gfx/brw/_thumb...ZRmdiQiHtf.jpg
moze teraz?

Ta z samymi szladami i uchwyt nie różowy a grafitowy.
Fajna, ale stanowczo nie z różowym

Stary 2016-12-03, 20:52   #2442
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:
Fajna, ale stanowczo nie z różowym

Takie ciemno szare będą. Na uchwyty zresztą niewielką uwagę zwrcam bo jak się znudzą to wymienić je to szast prast i gotowe Mąż jeszcze nie wiem ale kiedyś będziemy mieć w w łazience same "krzyształowe"

Karol się tak rozpycha jakby pępkiem chciał wyjść :P

Edytowane przez kiciulec
Czas edycji: 2016-12-03 o 20:57
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-03, 21:08   #2443
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
ten bliżej, czy z dojazdem?
ps. ostatnio myślałam o tym, czy dajesz radę nie spać na plecach? miałaś takie przykazanie od gin chyba?

Kiciulec super ta komoda, taka inna, ciekawa
ten dalej ale mąż testował droge wioskami dookoła miasta i jest 30min.. wiadomo droga wioskowa ale tragedii nie ma

generalnie z moim nie spaniem na plecach jest problem bo: mi spanie na plecach nie przeszkadza wiec w nocy jak sie przekrece to mi nic nie dokucza i tak niestety spie..

ale zasnac umiem bez tego.
ah dla mnie "nie na plecach" =na lewym boku albo na plecach ale pod prawym posladkiem mam zrolowana kołdrę, tak zeby tą prawą strone uniesc

musze lekarza dopytac co o tym mysli i jeszcze jak w mojej sytuacji wypada spanie w ogole na prawym boku...

zasnac umiem, noca nie mam kontroli, ale budze sie siusiu 3-4-5razy wiec wtedy "od nowa" sie pilnuje...
Stary 2016-12-03, 21:09   #2444
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniecha828 Pokaż wiadomość
Zuza albo MartaMagda, wyrobilam ciasto, jutro chce wykrajac formy, to mam je dac do lodowki czy zamrazarki?

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Mariea wszystko misi byc dobrze!

Ja dałam do lodówki na 15 minut i podczas wałkowania wyciągała partiami ale miałam już ciasto schłodzone wcześniej na balkonie

Stary 2016-12-03, 21:11   #2445
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Podliczyłam ubrania dla Małej i przyznam się, że myślałam, że będę miała więcej tych rzeczy... W sumie w większości mam pajace. Za mało mam półśpiochów, a bardzo dużo bodziaków Muszę to jakoś analizować i dokupić potrzebne rzeczy
Warto pomyslec co z czym da sie ubrac, bo potem czasami wyjmowalam jakas koszulke z szafy i w koncu stwierdzalam, że do niczego ona nie pasuje...

Cytat:
[B]
Aha śmiać mi się chciało z TŻ dziś bo na uwagę teściowej: moje dzieci nie miały 3 poziomów wysokości i było dobrze, Tż odpowiedział: " a Flinstonowie kładli dziecko na kamieniu" - zabił mnie tym
My kiedyś coś gadamy z tesciami, a ja mówię, że moim marzeniem jest wlasny dom z ogrodkiem, a moja tesciowa wypalila "marzyć można dużo". No cóż

Cytat:
Lepiej jechać, może dzidzia po prostu jakoś się okrecila i gdzieś coś uciska. Daj znać co tam.

Ehh a my dziś pół dnia ogladalismy dzialki, wybraliśmy projekt domu który nam odpowiada po małych zmianach, a potem zaczęłam sobie to rysować na kartce i okazało się, że nic nie pasuje, warunki zabudowy są chore i w ogóle wszystko co sobie umyslilam w głowie jakbym to widziała o kant tyłka roztrzaskac... jeszcze mąż mi ciśnienie podniósł przy tym - ciąża to okropny stan pod względem trzymania nerwów na wodzy - czasami wystarcza u mnie 2 słowa i już jestem bojowo nastawiona
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-03, 21:11   #2446
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
ten dalej ale mąż testował droge wioskami dookoła miasta i jest 30min.. wiadomo droga wioskowa ale tragedii nie ma

generalnie z moim nie spaniem na plecach jest problem bo: mi spanie na plecach nie przeszkadza wiec w nocy jak sie przekrece to mi nic nie dokucza i tak niestety spie..

ale zasnac umiem bez tego.
ah dla mnie "nie na plecach" =na lewym boku albo na plecach ale pod prawym posladkiem mam zrolowana kołdrę, tak zeby tą prawą strone uniesc

musze lekarza dopytac co o tym mysli i jeszcze jak w mojej sytuacji wypada spanie w ogole na prawym boku...

zasnac umiem, noca nie mam kontroli, ale budze sie siusiu 3-4-5razy wiec wtedy "od nowa" sie pilnuje...
no właśnie pytam, bo ja co prawda nie mam przykazania, ale jak mi błogo jak budzę się na plecach nie da się kontrolować
Stary 2016-12-03, 21:22   #2447
anolta
Zakorzenienie

Mariea, daj znać koniecznie co i jak! Tzn. na pewno dobrze, ale odezwij się do nas 😘

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-03, 21:23   #2448
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Mariea, trzymaj sie!

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-03, 21:30   #2449
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dynaa Pokaż wiadomość
Ja tez musze sobie podliczyc. Mam co prawda duzo rzeczy od kolezanki i dobrze, ze je dostalam bo to sa ciuszki 0-3, 3-6 i dalej gdyz dowiedzialam sie z usg, ze mam dlugie dziecko.Ja naleze do wysokich kobiet wiec dzidzi pewnie po mnie bedzie duze.Mam tez duzo rzeczy na noworodka i zastanawiam sie jaka mala sie urodzi i czy w ogole te ciuszki uzyje. Dobrze, ze kuzynka w 6 tyg ciazy to bede miala komu oddawac rzeczy.

Dziewczyny, duzo jecie? Ka chodze non stop glodna i choc wczesniej czesciej siegalam po fast foody to teraz staram sie jesc z glowa. Moglabym non stop jesc i jesc. Od pon do piatku jem jakby dwa obiady bo w pracy i w domu rowniez.

Poczekam do Swiat bo szwagierka ma jakies ubranka mi przywieźć i jak nie bedzie zbyt interesujących rzeczy to lecę na poświąteczne wyprzedaże
Co do jedzenia, to różnie. Raz moge nic nie jesc, a czasem po godzinie burczy mi w brzuchu.

Cytat:
Napisane przez ila26 Pokaż wiadomość
Chyba wrócę do kwasu foliowego. Zwłaszcza, że dzisiaj przeczytałam, że warto brać go z żelazem.
Co dokładnie zjadasz jeśli chodzi o DHA?

Ja mam jakiś miks kwasów omega 3 i DHA, podjadam, ale w sumie wzięłam go tak niechcący w aptece. Chętnie dowiem się co najlepiej byłoby kupić pod tym kątem (kwasy omega 3 i DHA).

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Prenatal DHA

Cytat:
Kiciulec wszystkiego najlepszego

Mariea może zadzwoń do gina albo do położnej. Też miałam czasem takie kłucia na dole, ale nie regularne

Byłam dziś UWAGA UWAGA w Ikei z mężem i teściową........ (usłyszała ikea i uszy jak zając) makabra ile ludzi... ale tylko na dział dziecięcy. Oglądaliśmy te łóżeczka i są porządne, stabilne, ale...martwią mnie kwestie: 2 poziomy wysokości, brak wyciąganych szczebelków (jest opcja ściągania całego boku), brak gryzaczków na bokach (błahostka, ale chcemy je jednak). MartaMagda Ty kupiłaś Ikee? ktoś jeszcze?

Aha śmiać mi się chciało z TŻ dziś bo na uwagę teściowej: moje dzieci nie miały 3 poziomów wysokości i było dobrze, Tż odpowiedział: " a Flinstonowie kładli dziecko na kamieniu" - zabił mnie tym
Gryzaki to nie problem, sa na Allegro, dla mnie brak szczebelkow wyciąganych dyskwalifikuje łóżeczko choćby nie wiem jak mi sie podobało.

Cytat:
Kochana, mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzadku pamiętaj, ze wszystkie rodzimy po Sylwestrze

Cytat:
trzymam kciuki

To u mnie na odwrót, 2 sale rodzinne niemalże jak pokój, z kolei w boksach płytki jak za PRL-u, tyle ze nowe lozka i ogólnie nowy sprzęt. Ale miętowo zielone płytki mnie rozwaliły.

Pojechałam dzisiaj do galerii. Kupilam w Tk maxxie taka cudna sukienkę na 3 miesiace. Nie wiem na jaka uroczystość Mała ja założy, ale była taka piekna ze nie mogłam sie oprzeć

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Warto pomyslec co z czym da sie ubrac, bo potem czasami wyjmowalam jakas koszulke z szafy i w koncu stwierdzalam, że do niczego ona nie pasuje...

My kiedyś coś gadamy z tesciami, a ja mówię, że moim marzeniem jest wlasny dom z ogrodkiem, a moja tesciowa wypalila "marzyć można dużo". No cóż

Lepiej jechać, może dzidzia po prostu jakoś się okrecila i gdzieś coś uciska. Daj znać co tam.

Ehh a my dziś pół dnia ogladalismy dzialki, wybraliśmy projekt domu który nam odpowiada po małych zmianach, a potem zaczęłam sobie to rysować na kartce i okazało się, że nic nie pasuje, warunki zabudowy są chore i w ogóle wszystko co sobie umyslilam w głowie jakbym to widziała o kant tyłka roztrzaskac... jeszcze mąż mi ciśnienie podniósł przy tym - ciąża to okropny stan pod względem trzymania nerwów na wodzy - czasami wystarcza u mnie 2 słowa i już jestem bojowo nastawiona
Pol biedy z tymi ubrankami, bo zdecydowana większość mam z ciuchów, ale teraz jak bede kupowała cos nowego, to musze przemyśleć co mi bedzie potrzebne. Choc żaden problem zamowic ubranka po urodzeniu.

Co do projektu, to tak sie czasem mozna wkopać, ze plan zagospodarowania jedno, a wymarzony projekt to drugie. Jeszcze trzeba zwracać uwagę na wszystko, odsunięcie od granicy, linię zabudowy itp.
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-03, 21:31   #2450
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie pytam, bo ja co prawda nie mam przykazania, ale jak mi błogo jak budzę się na plecach nie da się kontrolować
Mam tak samo. Rano się budzę w poprzek łóżka, wyciągnięta na plecach i zadowolona

Co to są te gryzaki do lozeczka?

Stary 2016-12-03, 21:37   #2451
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Mam tak samo. Rano się budzę w poprzek łóżka, wyciągnięta na plecach i zadowolona

Nakladki plastikowe na boki. http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6018021175
Czytalam kiedys ze niektóre mamy po prostu owijaja bandażem.

Edytowane przez sunny_eyes
Czas edycji: 2016-12-03 o 21:38
Stary 2016-12-03, 21:58   #2452
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:

takie osłonki plastikowe jak wysłała sunny_eyes. Wolimy mieć albo w komplecie albo kupimy osobno już widziałam pożarte łóżeczka niech też ochroni przed zjedzeniem farby
Stary 2016-12-03, 22:00   #2453
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Nakladki plastikowe na boki. http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6018021175
Czytalam kiedys ze niektóre mamy po prostu owijaja bandażem.

Jednak mało wiem o produktach dla dzieci

W sumie takie osłonki się montuje w którym miesiacu? Jak dziecko ma 9-10 miesięcy?

Stary 2016-12-03, 22:14   #2454
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
.
Co do projektu, to tak sie czasem mozna wkopać, ze plan zagospodarowania jedno, a wymarzony projekt to drugie. Jeszcze trzeba zwracać uwagę na wszystko, odsunięcie od granicy, linię zabudowy itp.
A daj spokoj, dzialka niby super bo 900m, a jak sciagnelam plan zabudowy to wyszlo, ze gdzies w poblizu jest linia gazu i trzeba zachowac iles tam metrow od niej, ida slupy wysokiego napiecia przez niektore i od drogi osiedlowej 6m granica i wyszlo na to, że pół działki praktycznie nie jest do naszej dyspozycji i mozna tam sobie trawe posiac jedynie... podjedziemy znowu do faceta, który się tym zajmuje w gminie, moze w rzeczywistości można to jakoś obejść i nie jest tak źle jak nam się wydaje...

Cytat:

W sumie takie osłonki się montuje w którym miesiacu? Jak dziecko ma 9-10 miesięcy?

Musi juz dziecko siedziec/wstawac aby dosiegmac do barierek, a niektóre majac 8-9miesiecy już chodzą same.
My nie mieliśmy tego i łóżeczko nie jest na szczęście pogryzione, bo nasz wolał gryźć wszelkie zabawki.
Stary 2016-12-03, 22:25   #2455
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:

coś Ty my dowiedzieliśmy się o czymś takim dopiero przy szukaniu łóżeczka nie każde dziecko będzie gryzło barierkę, ale w razie W kupimy. Pewnie jak się podnosi już i ząbkuje
Stary 2016-12-03, 22:54   #2456
malawrednioszka
Zakorzenienie

Mariea trzymam kciuki Kochana ! Na pewno wszystko ok bedzie ! lepiej jechac sprawdzic !

Wojtuś 30.01.2019!!!!!
malawrednioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-03, 23:11   #2457
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
A daj spokoj, dzialka niby super bo 900m, a jak sciagnelam plan zabudowy to wyszlo, ze gdzies w poblizu jest linia gazu i trzeba zachowac iles tam metrow od niej, ida slupy wysokiego napiecia przez niektore i od drogi osiedlowej 6m granica i wyszlo na to, że pół działki praktycznie nie jest do naszej dyspozycji i mozna tam sobie trawe posiac jedynie... podjedziemy znowu do faceta, który się tym zajmuje w gminie, moze w rzeczywistości można to jakoś obejść i nie jest tak źle jak nam się wydaje...
No to trochę nieciekawie macie. Od gazu nawet dla własnego bezpieczeństwa lepiej się odsunąć, zresztą z linią wysokiego napięcia jest to samo. Kupowaliście tę działkę, czy dostaliście od rodziców? Bo jak kupiliście i nie sprawdziliście tego wcześniej, to trochę szkoda tego terenu. A jakie wymiary ma działka?
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-03, 23:21   #2458
__malaMi__
Zadomowienie

Hej!

Jesteśmy po pierwsym spotkaniu w szkole rodzenia, było o oznakach porodu, kiedy jechać do szpitala, co wziąć, ćwiczyliśmy oddychanie, a na następnych zajęciach ręcznik i oliwka i będzie masowanko

zaskoczyła mnie informacja o ciepłym szlafroku, bo jednak zawsze czytałam, że w szpitalu jest mega ciepło. Położna powiedziala, ze po porodzie kobietom często jest zimno i właśnie gruby się przyda. Więc już sama nie wiem

w lidlu chciałam sobie kupić flanelowa koszule do karmienia i oczywiście zostały same xs
coś nie mam szczęścia ostatnio jak nie komoda, to koszula nic nie mogę upolowac.

Cytat:
donosze ze bylam w biedrze i mleczka do prania nadal 12zł
proszkow nie widzialam, ale nie szukalam specjalnie...
koło mnie już dawnooo nic nie ma, masz dobrze zaopatrzona biedre

Cytat:
Ogarnęłam temat lezaczka do kąpieli i chyba się skończy na stelażu z zawieszeniem z frotty Napisałam do jednego sklepu na Allegro czy będzie to cudo do mojej wanienki pasować
pokaż ten sprzęt proszę

Cytat:
Jakbym miała mieć 6 dzieci to nie wiem, jak bym je utrzymała. Kompletowanie wyprawki dla jednego to już jak na mój budżet wyczyn, a kiedyś rodzin z 3 lub więcej dzieci było całkiem sporo i dobrze sobie radzili

kiedyś wyprawki było troch inne to co i ile my teraz kupujemy to jest naprawde duzo
Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość

Ja jestem inna, bo nie przepadam za pierniczkami i robimy zawsze ciasteczka: kruche i pieguski 😊

robilam dzisiaj ciasteczka z czekolada polecam http://www.mojewypieki.com/przepis/m...we-na-maslance

Cytat:
Mała Mi - dopytalam ale też poczytałam - na brochowie jest osobno zespół anestezjologiczny dla rodzajach naturalnie niezależny od Cc
to fajnie swoja droga poczytałam na fb, że na kamieńskiego raczej też ze znieczuleniem nie ma już problemuu

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość

Dziewczyny, które brały/biorą luteinę dopochwową, macie po niej jakieś podrażnienia?
brałam krótko i nie miałam, ale wiem, że wiele dziewczyn na to narzeka

Cytat:
kurcze dziewczyny mam ostatnio jakieś pasmo pecha.

dziś koło 16 leżałam sobie i poczułam nagle kłucie bardzo nisko, w podbrzuszu. dobra ok. minęły jakieś 3 minuty i znów to kłucie. seria trwała jakieś pół godziny w takich odstępach ok 3 minutowych.
potem niby nie kłuło, ale poszłam do toalety i w trakcie znów mnie zakuło postanowiłam sie najeść jakby na IP trzeba było jechać. nasmażyłam naleśników, najadłam się, w trakcie robienia nic mi nie było. teraz siadłam i znów zakulo.
martwię się, że to szyjka się skróciła, albo co gorsze zgładziła. ostatnio byłam u gina 3 listopada, miała wtedy 32 mm i była ok, zamknięta. najbliższą wizytę mam w ten wtorek. myślę czy to mogą być skurcze przepowiadające, czy dziecko się jakoś ułożyło, że mi naciska, czy właśnie ta szyjka. ale chyba skurcze łapią wyzej, czy tak nisko? może wie któraś z Was

poczułam dziś okropną panikę, że co jak to już, a my tylu rzeczy nie mamy, jestem niespakowana, jakaś masakra
mariea kciuki za ciebie, oby to nic poważnego!
Też dzisiaj kilka razy miałam takie kłucie raz az się zgiełam, ale nie trwało to długo. Też się troche wystraszyłam

Ponoć przepowiadajace (wg tego co wczoraj mówiła położna) to własnie takie igiełki nisko, ale sa nieregularne i do 20 sekund trwaja

Cytat:
trzymam kciuki

no gratuluje, ja nadal jestem w rozsypce i po pierwszych zajeciach nie wiem nadal co robić.
A z położna ze sr dogadałaś się? ja na 1 zajeciach nie chciałam nic pytać.
Położna z kamieńskiego zostawiasz na wszelki wypadek?
Stary 2016-12-03, 23:48   #2459
s i l v e r
Zakorzenienie

Mariea, doczytałam teraz. Trzymam kciuki! Będzie dobrze!

Ostatni goście poszli o 23.00

boli mnie wszystko!
Stary 2016-12-04, 00:13   #2460
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
No to trochę nieciekawie macie. Od gazu nawet dla własnego bezpieczeństwa lepiej się odsunąć, zresztą z linią wysokiego napięcia jest to samo. Kupowaliście tę działkę, czy dostaliście od rodziców? Bo jak kupiliście i nie sprawdziliście tego wcześniej, to trochę szkoda tego terenu. A jakie wymiary ma działka?
Wybralismy ja tylko, taka juz jestem ze dopoki wszystkiego nie rozplanuje to nie kupie, a już na pewno nie takie sprawy jak dom i dzialka. Projektu domu też nie kupie dopoki nie bede miala pomyslu na ustawienie w kazdym pomieszczeniu
Wojtek tak szaleje, że spać nie mogę, juz mnie caly prawy bok boli od rozpychania się.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości