|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!
Cytat:
Z jednej strony dobrze poczytać a z drugiej czy było mi źle z mysla, ze dzieci przynosi bocian? 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3452 |
|
Zakorzenienie
|
Velvet. Super ze na wizycie oki
masakra te wizyty co tydzien tyle kasy... Tez tak mamb:/ licze ze jutro ostatnia
|
#3453 | |
|
Zakorzenienie
|
velvet - super ze wizyta udana amelka ladnie rosnie
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3455 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Velvet super, ze same dobre wieści Może Twój gin ma pacjentki z CC na życzenie i dlatego pytał? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale no tż kupi ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3457 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3458 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też się zaczynam bać porodu Jakoś jak to nie był jeszcze grudzień i nie zaczęło się u nas dziać na wątku to chyba nie docierało do mnie, że i na mnie przyjdzie kolej Ale damy sobie radę A jeszcze chciałam powiedzieć, że mój czop jest na miejscu, Amela go trzyma Tak więc nie chcę wnikać w to co "to" było co myślałam, że jest odchodzącym czopem Z tą kapustą to mi lepiej pasuje niż bocian Bo jak przy nawale mamy sobie robić okłady z liści kapusty to od razu z tej co w niej znaleźliśmy bobo To wszystko jest ze sobą połączone Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-12-05 o 22:18 |
|
|
|
|
#3459 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do egzaminu to jestem dobrej myśli i będę z siebie bardzo dumna, jak otrzymam ten dyplom, bo tylko ja i mój ciążowy kalafior wiemy ile nas to kosztowało ![]() Do tej pory to ostatnio co czytałam to tylko te ustawy, opracowania itd, a dla relaksu to tylko forum, a teraz na szybciutko nadrobię hafiję i mataję, bo najbardziej się boję KP. Ale skoro dałam radę rozliczyć podatki odroczone, to co z cyckiem sobie nie poradzę? ![]() My po dzisiejszej wizycie. Młody gotowy na wyjście, rozwarcie się robi (ja zrozumiałam,że jest na palec tż, że na 1cm), Szyjka ukrwiona, bo po badaniu miałam plamienia, przepływy, wody eleganckie, gin nawet nie umiał zważyć młodego bo jest już bardzo nisko ułożony i...........RODZIMY W TYM TYGODNIU!!! Jak mnie nie ruszy do piątku, to w pt mam się stawić do szpitala i zobaczymy do niedzieli, jak się sytuacja rozwinie. Wg gin już wszystko może się wydarzyć w każdym momencie. Mieliśmy dziś ogarnąć jeszcze do końca choinkę, ale jestem tak wykamana po tych badaniach, że leżę. Cytat:
Mam nadzieję, że uda nam się utrzymać kontakt, bo naprawdę to super babeczki ![]() Cytat:
Ja tak jak dziewczyny piszą zaczynam się robić nerwowa na niektórą gadkę i jak zawsze wolałam się ugryźć w jęzor, tak jakoś sama odpowiadam na zaczepki szybciej niż to przemyślę....czyżby syndrom lwicy?już? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A Ty byłaś bardzo dzielna, a że Ci ulżyło że sobie pokrzyczałaś... no cóż
|
||||||||
|
|
|
#3460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
😍
|
|
|
|
|
#3461 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Zazdraszczam, że już możesz tulić swoja pociechę
|
||
|
|
|
#3462 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dzisiaj jadłam pysznego pączka z lukrem i czekoladą 😃---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Mam jeden do okrycia zaraz po porodzie. A tak to nie myslałam, że może być potrzebny. |
|||
|
|
|
#3463 |
|
Zadomowienie
|
Ja mysle ze nie ma co się bać
ile kobiet tyle porodów. Każda przejdzie go inaczej pod względem bólu, czasu trwania i przebiegu. Ja w sobotę deklarowałam żadnych dzieci wiecej , wczoraj juz tylko żadnych porodów SN wiecej a teraz w sumie juz sama nie wiem
|
|
|
|
#3464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3465 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Ślicznie! 😍 Iza możesz wychodzić, czeka na Ciebie piękny apartament! 😆 ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Ale mi smakują teraz mandarynki 😊 Dobranoc Dziewczynki 😪 |
|||
|
|
|
#3466 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podobno zimą człowiek składa się w 65% z mandarynek ![]() Dobranoc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
monika - nie wiem czy to czop ale moze
nic takiego nie mialam wczesniej..Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3468 |
|
Rozeznanie
|
zesikalam sie wlasnie na podloge bo szlam do ubikacji i wlasnie narzekalam ze strasznie boli mnie noga i sie zesikalam i duzo mi wylecialo(nie moglam tego powstrzymac). nie wiem czy to byl mocz? mama mowi ze mocz bo bylo czuc zapacg moczu ale ja nie czulam. potem poszlam do ubikacji i zrobilam normalbie siku. mam twardnienia dosyc czeste ale bezbolesne i noga mnie lewa boli. chyba dzidzius juz naprawde jest nisko i mnie uciska.
Edytowane przez aska8999 Czas edycji: 2016-12-05 o 23:33 |
|
|
|
#3469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3470 |
|
Zadomowienie
|
Uff, ja wreszcie w domu.
Jakby ktoś się martwił, to tak na szybko w skrócie piszę, że na ten moment wszystko jest w miarę ok, tylko w czasie porodu będą mnie i Lidusię mocniej kontrolować i ją dokładniej badać po porodzie. Najgorsze w moim odczuciu co może być przyczyną za dużej ilości wód to wada przełyku Najlepsza sytuacja to taka, że taki urok tej ciąży i nie ma żadnej przyczyny i jest jeszcze wiele pośrednich opcji... Na razie skupiam się na tym, co tu zrobić, żeby się nie zamartwiać do czasu porodu, czy Lidka jest zdrowa Chyba po prostu muszę się starać jak najmniej o tym myśleć...
|
#3471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myslmy pozytywnie! ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3472 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3473 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Tż pojechał spóźniony do pracy, a ja chyba pójdę do spiżarki po słoik nutelli i poczytam Was
|
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3475 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie moge spac. Chodzilam jak cien za kotem i probowalam go upilnowac bo wiem, ze wczoraj byla w lozeczku! Dzis tez pewnie wejdzie ale poki co jeszcze jej nie zlapalam na goracym uczynku. Nawet foli aluminiowej sie juz nie boi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moze wody odeszły ? Moj poród zaczął sie od regularnego twardnienia brzucha bez żadnych bolesnych skurczy |
|
|
|
|
#3477 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez nie mogę dzis spac ale to chyba dlatego ze w dzien sie kimnelam. I wlasnie jem kanapki z pasztecikiem. Rety toż to 1 godzina prawie..
![]() ---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ---------- Folinka na pewno wszystko bedzie dobrze
|
|
|
|
#3478 |
|
Wtajemniczenie
|
Masuje cycki i przystawiam mała i nadal w piersiach tylko po kropelce.
Kazda z nich wcieram w języczek Alicji. Ryczeć mi się chce bo patrzą na mnie jak na wyrodna matke wszędzie :-( Za każdym razem jak idę po mleko do dyżurki czy na sali jak Ala zaczyna z głodu wyć. staram się w miedzy czasie ja dokładać do cycka, ale possie z 10 razy i zasypia. No ale dokładam a potem sama siedzę i masuje te cycki i wyciskam kropelki. Dziś był tz 6 godzin prawie u mnie i widział sam to jak się męczymy z karmieniem. Bardzo pomógł Ma znów przyjechać jeśli nas nie wypisza. Czekamy za wizyta u kardiologa i jak będzie oki to pójdziemy do domu. Mam nadzieje ze to będzie wtorek a nie środa bo serio chce juz się zaszyc w domu i zacząć ściągać laktatorem żeby pobudzić te brodawki Będę ściągać mleko jeśli się da i dawać Alicji z butelki. Mam nadzieje ze wypali bo juz nie mam siły Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3479 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
#3480 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wieczorem odpaliłam laktator i przez godzine zeszło ok 20 ml siary z obu piersi! Jezoooo jak jestem dumna. Kubus zjadł poprawił mm, teraz dostał znow mm. W domu będziemy starali sie więcej i cześciej ściągać a na razie radzimy sobie jak umiemy |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.

masakra te wizyty co tydzien tyle kasy... Tez tak mamb:/ licze ze jutro ostatnia

Ale damy sobie radę
Tak więc nie chcę wnikać w to co "to" było co myślałam, że jest odchodzącym czopem
Bo jak przy nawale mamy sobie robić okłady z liści kapusty to od razu z tej co w niej znaleźliśmy bobo
To wszystko jest ze sobą połączone

Mam nadzieję, że Iza okaże się łaskawa z karmieniem itp i że nie będzie problemu żeby zostawić ją na 2h z tatą lub babcią
Tylko kiedy ja się będę uczyć?
bo o 5.30 pojechalismy na sale porodowa i 3 godz pozniej Kubus był juz na świecie. Było strasznie
Jsk wrócimy do domu to nadrobimy 

, wczoraj juz tylko żadnych porodów SN wiecej a teraz w sumie juz sama nie wiem
Troszkę się martwię wiadomo, ale staram się być spokojna. Kurcze, pierwszy raz słyszę, że wód może być za dużo
Nawet nie chcę googlować, bo mam słabą baterię w tel, a power bank w torbie szpitalnej w domu zamiast w torebce