|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!
Dziewczyny nie patrzcie na to ile odciagacie mleka bo dziecko scisgnie samo duzo wiecej!
|
|
|
|
#3482 |
|
Wtajemniczenie
|
Niestety moja jest tak niecierpliwa ze nie daje się dostawić do piersi w ogóle. Dziś na śpiochu podsunelam jej cycka to lezala godzinę i sobie go smyrala języczkiem. .dobre i to. Musi się nauczyć ssac pierś bo inaczej to bedzie masakra
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- A swoją drogą to jak mocno ścisne to mi wypływa kropelka pokarmu. Pije herbatki laktacyjne i biorę jakieś tabletki na laktacje i uja dają. Wcale się nie dziwię Alicji ze tak wyje. Bo nie dość ze nie umie złapać to jeszcze nic nie leci. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3483 |
|
Zadomowienie
|
Folinka razem z Iza przesylamy kupę pozytywnej energii i jesteśmy pewne , ze wszystko będzie dobrze i bez komplikacji ✌
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Darunia a kiedy masz spotkanie z tym doradca laktacyjnym? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3484 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry po wyjątkowo dobrze przespanej nocy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3485 |
|
Wtajemniczenie
|
Kazik JesCze nie dzwonilam.
Najpierw polozna środowiskowa mi pomoże bo powiedziała ze ona bardzo na to zwraca uwagę a potem będę dzwonić po doradcę jak nie da rady. Musze jeszcze zorganizowac ten laktator bo chce sobie dodatkowo pobudzać brodawki wiec się przyda. W ogóle dziwne uczucie bo myślę o laktatorze i mi się macica zaczyna obkurczac ha ha Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Aha. Dziś mam wypis do domu Jesli kardiolog będzie dop po południu to bede musiała iść na salę dla noworodków z alą i tam czekać na wizytę. A jeśli przyjdzie rano to JesCze tu mnie zastanie na oddziale poporodowym. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3486 | |
|
Zadomowienie
|
Witamy się w terminie 😁
Iza wychodź, to się zalapiesz na prezent od Mikołaja 🎅🎅🎅 Lenka, Roksi, Ola wychodzicie dziś po prezenty? 🙌 A Ty Papaya o ktorej masz pociąg? 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3487 |
|
Zadomowienie
|
Darunia, jak Ala nauczy się dobrze chwytać pierś to pokarm będzie. To ile wycisniesz ręcznie czy laktatorem jest nie miarodajne, dziecko wyssie dużo więcej. I olej to co sobie myślą w szpitalu jak prosisz o butelkę, co ich to obchodzi. A kiedy ta położna srodoiskowa do Ciebie przyjdzie?
|
|
|
|
#3488 |
|
Zadomowienie
|
Hejo ja tu tylko tak na szybko sprawdzam czy żadna nie urodziła
Melduje się z łóżka gdzie z jednej strony jest Lusia a z drugiej pies ![]() Wczoraj miałam termin a dziś już mamy 9 dni Dziewczyny śpijcie ile możecie, ja dziś miałam taki horror w nocy z małą, że chyba z 3h tylko spałam. A teraz zbieramy się na sesję noworodkową niech dziewczyna ma, byle ładnie współpracowała ![]() Jutro postaram się wrzucić opis porodu
|
|
|
|
#3489 |
|
Zadomowienie
|
O tu macie dowód mojej zbrodni i lenistwa w postaci spania z dzieckiem i jeszcze z psem :p
|
|
|
|
#3490 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To super! ![]() Cytat:
Ale super widok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
Elo. Ale mialam poje sen, pogrzeb niemowlaczka 😰.
|
#3492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3493 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Sumiennie zaczynam nadrabiać Pierwsze co pamiętam Kazik Nie wiem co powiedziec na temat tej książki bo ja jej nie czytam tylko tz Ale w sumie chyba nie jest zła Przejrzę ja dzisiaj może to dam więcej info Dzięki za materiały 😚 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3494 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Nic za wszelką cenę a przede wszystkim nie przejmuj się co inni myślą, jesteś super mama Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-12-06 o 08:50 |
||
|
|
|
#3495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3496 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdecydowanie found 😎 Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
Maść pierwsza klasa I karolowi chyba bardziej pasuje bo chętniej je Wiecie że moje ubranka są wszystkie są duże Z usg miało być 3500 czy jakoś tak W rzeczywistości Karol urodził się 2930 Spadł potem na 2600 Jest tak drobny że tatuś mu kupił kombiaka 50 😩 Mama zobaczyła i orzekła Za mały będzie! A on idealny 😑 Dziś przychodzi położna Zasypia ja pytaniami Tak jak zasypalo ldz śniegiem w nocy 🙆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Dodus nie pekaj💪 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#3497 |
|
Wtajemniczenie
|
Monia jest laktator ale powiedziały mi ze mam dawać przez kapturek a nie ściągać.
Emosz ja też mam buldozka. To piesek jak dziecko ;-) wiec masz dwójkę w tym łóżku. Melduje ze moja paskudo ssala pierś przez kapturek. Póki co to nie przelykala ale jakiś postęp jest ! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja sprzedaje motywacyjnego kopa w dupko dodusia Na rozruch we właściwym kierunku✌ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Hehe super! 😍😍😍 czekamy, czekamy na opis 😆 |
|
|
|
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3501 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To tylko czekać na baby blusa Miałam jeden dzień Gdy wyszłam że szpitala Ryk bo wychodzę Ryk gdy weszlam do domu i zobaczyłam wysprzatane wszystko Ryk gdy zaczęłam pierwszy raz karmić w domu Ryk gdy tz dał mi kwiaty i pierścionek Ryk gdy jedząc zupę zobaczyłam karteczke z notatka kupić ww rzeczy Na sam koniec kolejny ryk...zapytana przez tz czemu znowu płacze Odpowiedziałam...nie wiem! Ale chyba dlatego ze jestem taka szczęśliwa 😂 To był nasz pierwszy dzień w domu 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
Ale rusze temat za jakiś czas My tak tydzień przed zawsze się rozkrecamy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3503 |
|
Zadomowienie
|
Mafin trzymam kciuki za 5 ✌
|
|
|
#3504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3505 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
Ale z niecierpliwością czekam na ważenie karola Dziś ma tydzień ten mój gigant z buźki się zmienia powoli Syn mi dorasta 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3506 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez chodzę w siateczkowych z rana krocza chociaż powinnam niby tylko z podkładem. Ale bez przesady
Ja noszę m na co dzień a siateczkowych gacie mam l/xl z canpol (w rossmann sa) i w ogóle nie uciska nic. Na brzUchu tez spoko! Dodoo a ty pamiętaj ze sny odczytuje się na opak! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Roksi zbieraj się co byśmy już też mogły słit focie wrzucać 😎 Zamówiłam opaski, ale będziemy się stroić 😆 |
|
|
|
|
#3508 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Położne kapaly karola co wieczor Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
Ciśnienie zawsze miałam niskie 5 kaw dziennie szło W ciąży 2 A teraz zero i się zasuwa 😅 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Ładnie Kazik Gustownie 👌 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3509 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry !
Folinko nie martw sie na pewno taki urok tej ciąży i wszystko jest wporządku a podali Ci wage małej czy skupili sie na konkretach? ![]() Aska juz myslalam ze przeczytam ze urodzilas ![]() Darunia super ze tak walczysz o kp, ja sie nie wypowiadam i nie komentuje bo dopiero jak bede w takiej sytuacji to sie przekonam na wlasnej skorze... Wczoraj mielismy z Tz cichy wieczor bo mnie zdenerwowal... Dzis mnie nie obudzil jak wstawal do pracy i pierwszy raz od dluuuugiego czasu jest 9 rano a ja nie jadlam sniadania i nie mam obiadu ehh i dziwnie mi jakos.. Ja mam przy koncowce taka huśtawke nastrojów... Dobija mnie to powoli.. Wstalam dzis do wc w nocy to sie czulam jakbym wazyla 100kg i dopiero by mnie poskladali... Dzis mam wizyte ciekawe co sie dowiem... Tak w ogole nie bylo juz terminow wiec musze sie wepchnac w kolejke.. Chyba pojade wczesniej zeby byc pierwsza.. Do tego mąż w pracy a ja sie boje ze mi wody w busie odejdą...
|
#3510 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zapominamy o naszych porodach Chłopaki są zdrowi i z nami I to się liczy 💞✌💪 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:16.

Melduje się z łóżka gdzie z jednej strony jest Lusia a z drugiej pies 
niech dziewczyna ma, byle ładnie współpracowała 

Najlepsza sytuacja to taka, że taki urok tej ciąży i nie ma żadnej przyczyny i jest jeszcze wiele pośrednich opcji... Na razie skupiam się na tym, co tu zrobić, żeby się nie zamartwiać do czasu porodu, czy Lidka jest zdrowa
Chyba po prostu muszę się starać jak najmniej o tym myśleć...

🏻

Nawet nie chcę googlować, bo mam słabą baterię w tel, a power bank w torbie szpitalnej w domu zamiast w torebce 

bo o 5.30 pojechalismy na sale porodowa i 3 godz pozniej Kubus był juz na świecie. Było strasznie 

Jestem mocno nacięta bo przez to ze słabo współpracowałam użyli vacum. No ale wtedy to zgodziłabym sie na wszystko zeby poszło jak najszybciej... Szycia nie czułam wcale.
Jsk wrócimy do domu to nadrobimy