|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!
Cytat:
|
|
|
|
|
#3872 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!
Cytat:
![]() Cytat:
Mi oksytocynę podlączyli juz przy bólach partych. Jakoś niw zauważyłam zeby po niej zrobiło sie gorzej. I tak i tak było strasznie ![]() Cytat:
a oni mówili mi ze na zzo juz za pozno bo 9 cm rozwarcie i ze nie mam dramatyzować ![]() Powiem szczerze ze ja połowy porodu nie pamietam - tzn pamietam ze myślałam ze nie dam rady juz ani minuty więcej ale co mi robili kto kiedy to juz nie bardzo. Co chwile. Bo co chwile ulewa i ciagle mokry ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
gratulacje ![]()
Edytowane przez mademoiselle_m Czas edycji: 2016-12-07 o 22:26 |
||||||
|
|
|
#3873 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje szefowej
![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Tak patrze na ta nasza liste i najmlodsza z nas ma 22lata nie mamy zadnej nastoletniej mamusi. No i ciekawa jestem ktora urodzi w wigilie czy w BN
|
|
|
|
#3874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Tak sobie czytam ten mój post z sr o kp (jest w linku na pierwszej stronie). Ok 3 tygodnia jest spadek prolaktyny i dziecko może się nie najadać. Trzeba mu pozwolić wisieć nawet cały dzień na piersi. Trwa to ok 1-2 dni i potem wraca do normy. Podobny spadek jest ok 3 m-ca. |
|
|
|
|
#3875 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zadna! Tak jak w mikolajki zadna nie urodzila, tak w wigilie i Swieta nie rodzimy!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma takiej opcji! Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3878 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie smieje ciagle ze Olek od wtorku moze wychodzic
jeszcze w pon wizyta i matka na pizze pojedzie ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- nie no kiedys trzeba ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3879 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Według reguły neo 26.12 a według USG 22, co się w sumie pokrywa z owulacją. A jak nie urodzę to mam się zgłosić w Sylwestra. Jak żyć ? Mam nadzieję, że urodzę bez niczyjej pomocy jakoś do 20 I pytanko skoro ja mam milion terminów to jakim się będą kierować w szpitalu? W książeczce jest 26.12, a na wszystkich innych papierach (wynikach prenatalnych, wszystkich USG) jest 24.12 i 22.12. To niby tylko kilka dni różnicy, ale np może się zdarzyć, że to zaważy na wpisie w jakim tygodniu ciąży urodził się dzidziuś... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3880 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tz bedzie mial podwójny wydatek Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3881 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przynajmniej przez co najmniej pol godziny będziesz wsluchiwala sie w serduszko dziecka ) obudzil mnie skurcz jakis i o nie moge teraz zasnac.
|
|
|
|
|
#3882 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dzieqczyny za info ws usg
Jutro ogarniam ten temat ☝ Bo inaczej wyladujemy Karol z tym badaniem w lutym 😐 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 03:52 ---------- Poprzedni post napisano o 03:47 ---------- Byłam w tym lidlu Radochy co nie miara Kupiłam karton pieluch 😎 Lidlowe nam pasują ✌ Potem kapanie ... Dziecko nie zasnelo wcześniej niż się ludzilam Oczy jak 5 zł do północy Tyle dobrego że spokojny jest Ale mógłby chodzić spać wcześniej Jak inne dzieci ok 19.00 O północy to jeszcze zdarzy chodzić spać na studiach Gdy będzie zakuwac po nocach Czyjes dzieciątko też jest takim nocnym markiem? 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 03:56 ---------- Poprzedni post napisano o 03:52 ---------- Mam jakiś mikro nawal chyba znowu Dałam pierś karolowi Żeby pierwszy głód zaspokoil po kapanie I żebym go mogła spokojnie oporzadzic Położyłam go na łóżku Pochylem się i szok Z uwolnionej piersi kapie mleko na pościel Dzisas sama grawitacja mnie odciagnela mleko bo leciało i leciało W sam sam bo tz podstawil łyżeczkę i było do podania witaminy D Mina dziecka po jej wypiciu bezcenna Nie jest jej fanem Ale nie dałam mu tego uzewnetrznic bo usta zapchalam cyckiem zaraz 🙈 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 04:21 ---------- Poprzedni post napisano o 03:56 ---------- Omg z pepka leci mi krew Tzn Karolowego pepka poleciala 😣 Musiała polecieć po kapaniu Kiedy ten kikut odleci? 😣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 04:21 ---------- Poprzedni post napisano o 04:21 ---------- Komuś od nas już odleciał? 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 04:24 ---------- Poprzedni post napisano o 04:21 ---------- Cudownie że jest forum Przynajmniej mam gdzie uwolnić mysli o 4 nad ranem Nawet jeśli nikt mi w tym czasie nie odpowiada To zawsze to z siebie człek wyrzuci 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez mewkaa Czas edycji: 2016-12-08 o 03:49 |
|
|
|
#3883 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję, dziewczyny, za każde dobre słowo!
Bardzo staram się nie myśleć o tym złym... I zastosować sposób, którym to chyba mąż naszego Kazika ją kiedyś pocieszał i bardzo mi się spodobał, i czasem ja sama niektóre z Was po jakichś nienajlepszych wieściach od gina pocieszałam - dopóki nie ma nic pewnego, to nie ma się co martwić na zapas. Jak coś wyjdzie złego, to jeszcze będzie mnóstwo czasu, żeby się tym martwić... Ale stara prawda jest taka, że łatwo mówić, a trudno samemu zastosować, jak to nas samych dotyka i różnie mi póki co to pozytywne myślenie idzie... ![]() marlen, gratulacje!!! mmgi, pamiętam o Tobie, powodzenia!!! ![]() Spałam dziś w dzień, to nie mogłam teraz zasnąć i Was z dwóch dni doczytałam. Zaznaczyłam mnóstwo do cytowania, ale wybaczcie jakoś zupełnie nie mam weny, żeby więcej pisać... Może jutro.Zdrówka dla wszystkich mam, bobasów i dwupaków!
|
#3884 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3885 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a co krzyczalyscie na porodówce? 😁
Ja oprócz stekania przy 9cm, dałam ryja że : - chce umrzeć! - nie mam siły! - ja ☠☠☠☠☠☠☠e ale boli! i najlepsze! CHCĘ DO MAMY !! 😁😁😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3886 |
|
Zadomowienie
|
Hejka 👋
Melduje, ze ciąża mi wrocila po 3 dniach. Z całym pakietem bólu 😟 Folinka tż wczoraj stosował na mnie znów tą metodę , bo ja oczywiście pol wieczora usta w podkowę bo babka w locie rzuciła tachykardia i ze mój gin mnie kłamie na pewno ... Ale tż jest przekonujący i na razie dalam sobie spokój. U Ciebie będzie wszystko dobrze, nie martw się tez na zapas 😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3887 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jesli nie urodze to 1.01 mam isc do szpitala i pewnie bede miala noworoczne dziecko
|
||
|
|
|
#3888 | |
|
Zadomowienie
|
Pamiętaj, rodzimy razem 🙌
Ale kiedy? Gin kazał mi się najpóźniej w weekend już kłaść do szpitala i ewentualne wywołanie przewiduje w okolicach 15-ego, ale ja nie chce tak czekać, chce normalnie... 😟 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie było: - ateistyczne "o mój boże" -"ale boli" I masa innych trudnych do zidentyfikowania dźwięków
|
|
|
|
|
#3890 | |
|
Zadomowienie
|
Hej. Hej
Kaziowa ja to tobie zycze rozwiązania dzis albo jutro;* Sama sie powoli zbieram do wstawania z lozka. Musze sie ogarnąć troche i zrobic jakies ciacho jo znajoma ma wspac poznym popołudniem a wczesniej o 13 mam wizyte u poloznej. Wogole myslalam, ze jednak nie mam problemu z hemoroidami a jednak mam. Potwierdziła to wczorajsza krew, ktorej bylo sporo przy zalatwainiu. Musze sie zapytac poloznej czy mozna na to w ciąży cos stosować. Jutro juz zaczynamy 39tc. Wierzyc sie nie chce. Milego dnia dla wszystkich. Mmgi!!! Kciuki i powodzenia dziś😚😚😚 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3892 |
|
Zadomowienie
|
A ja wlasnie odwiozlam meza do pracy, wcinam drozdzowke z serem i jeszcze leniuchuje. Wizyte mam po poludiu pewnie gdzies o 15 dopiero wejdę.
Kazik..to czekanie na rozwoj akcji chyba najgorsze..:/ |
|
|
|
#3893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Ja mówię do Roksi, że lepiej jakby sama się zebrała bo wywołanie będzie dla niej szokiem i zaskoczeniem 😛😉😄 póki co ma czas do namysłu do następnej wizyty w piątek 😆 ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Mewkaa a ta krew to nie jest taka zaschnięta resztka z kikuta? Ile razy czyścisz pępuszek? Wczoraj czytałam notatki z sr i położna kazała czyścić 3 x dziennie octeniseptem, sprawdzać czy nie robi się nic czerwone i czy brzydko nie pachnie. |
|
|
|
|
#3894 | ||||
|
Zadomowienie
|
Mmgi 💪
Dasz radę kochana! Jestem z Tobą 😗 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
Pisz jak Ci się chce 😗 Nikt pretensji nie bedzie ze ktoś ciut mniej pisze 😗 Tylko nie nie smuc tam w samotności 😗 Rodzimy razem to i razem ryczymy 😗 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
Bo ci dupsko skopie Jak kocham karola Mimo że jestem po cc Nogę tak wysoko podniose i strzele kopa w tą zgrabna pupuche 😎✌ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
Nic się z nim nie działo do tej pory Otoczenie pepka było czyste i suche Może podczas wycierania po kąpieli go ciut naruszylam Piskam octaniseptem rano i wieczorem Dziś spojrzałam rano Nic już nie leci Ufff😥 Nic nie jest czerwone i zero jakiejkolwiek woni Mamusia sprawdza bo często całuję te chude nóżeta 😚 Jutro o 9 lekarz 🙆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- A tak to w ogóle To dzień dobry Wam 🙆 Domagamy się z Karolem jakiegoś porodu dziś 😒 Pierwsza w kolejce nasza dodus Dodus gdzie ty? Jak się czujesz mamuśka? 😚 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez mewkaa Czas edycji: 2016-12-08 o 08:52 |
||||
|
|
|
#3895 |
|
Zakorzenienie
|
Czy dzieci są szczepione w szpitalu przeciwko gruźlicy? Jak tak to podobno ok 3 tygodnia na lewym ramieniu robi się obrzęk wypełniony płynem surowicznym i to jest normalne 😊
Aaaa i jeszcze jak przy zmianie pieluszki zauważycie ceglastą kropeczkę tzn. że nereczki dobrze pracują 😊 Powtarzam lekcje jak na egazamin 😆 |
|
|
|
#3896 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz tam ma taką kulkę Położna powiedziała że za jakiś czas będzie z niej się coś saczyc i żebym się tym nie przyjmowała Ceglastej kropki brak SA żółte jak słońce kupki 🙆 Zieleń u nas juz jest passe 🙆 Monia podziwiam cie za tą wiedzę Ja mam wrażenie że mi wszystko wyparowalo z głowy i na żadnej sr nie byłam 😩 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Dobra dziecko przebrane i nakarmione Uderzyło w kimono Idę zjeść śniadanie Alez jestem głodna! 😬😬😬😬 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Ps muszę dokupić kocyk jeszcze Wietrzenie pupuchy czasem kończy się mega niespodzianka dla mamusi 😎 Czyli sprawdza się stare indiańskie przysłowie Kocykow nigdy za dużo 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3897 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Julus wychodz ze bo mama się nie może doczekać 😘 Cytat:
- ku@#$ mac - dobijcie mnie - umieram - boli I najlepsze do lekarki żeby mi podała torbe bo ja nie mam siły i IDE do domu 😣 Przeklenst poszło tyle ze wstyd mi było potem się tam pokazywać 😂 Poza tym mój dziec mnie wykancza, nie spimy kolejna noc 😢 od porodu nie wyszlam z domu :/ czasem wolalabym żeby był jeszcze w brzuchu, wiem brzmie jak wyrodna matka. Kocham go nad życie, ale czasem opadam z sił 😥 Brakuje mi forum, staram się Was czytać i udzielać czasem, ale średnio mi to idzie, bo zawsze znajdzie się cos do zrobienia 😕 Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych, kciuki za wszystkie będące jeszcze w dwupaku 😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3898 |
|
Rozeznanie
|
Hej
🏼️ witam w 38 tygodniu widzę, że następny tydzień jest dla kilku z nas decydujący ja najpóźniej w przyszły czwartek wymawiam Małej umowę wynajmu brzucha 🏻 mam nadzieję, że do 16.12 się namyśli i nie doczekamy wizyty, bo jak gin będzie kazał wywoływać to uciekam trzymam kciuki za wszystkie uparte dzieci, i za te nieuparte też ![]() Wczoraj pół dnia przespałam, w nocy brzuchol zdziwiał więc noc średnia a teraz znowu chce mi się spać więc chyba uskutecznie drzemkę 🏼️ Miłego dnia dla Wszystkich! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3900 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z tych osób, które zacisną zęby i nie będą krzyczeć, ale że się okazało, że to pomaga zapomnieć o bólu to już się potem nie powstrzymywałam :p Cytat:
Monia myślisz, że to coś da? Żaden z egzaminów mnie tak nie bolał
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:11.

ja przy krzyżowych blagalam o to żeby mnie dobili na tej porodowce 

gratulacje 

jeszcze w pon wizyta i matka na pizze pojedzie
Według reguły neo 26.12 a według USG 22, co się w sumie pokrywa z owulacją. A jak nie urodzę to mam się zgłosić w Sylwestra. Jak żyć
juz blizej niz dalej !!!

Może jutro.
🏼️ witam w 38 tygodniu
widzę, że następny tydzień jest dla kilku z nas decydujący
🏻 mam nadzieję, że do 16.12 się namyśli i nie doczekamy wizyty, bo jak gin będzie kazał wywoływać to uciekam