|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2016 - do szpitala pomykają, bo swe dzieci już witają!
Cytat:
Uderzaj w kimono! Na raz odpadł czy ratami? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3962 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To mamy wszystko za darmo i tak też będę szczepić. Ponoć meningokoki nawet teraz jakieś rozszerzone będą, tzn. dotychczas było tylko przeciw typowi C, a teraz będzie B i C ![]() Szczerze mówiąc, nie szukam nawet jakichś innych opcji, choć wiem, że szczepienia nie są idealnym rozwiązaniem, to jednak ich całokształt dla ludzkości jest korzystny (że tak górnolotnie się wyrażę ) i gdyby wszyscy się szczepili, to te choroby by szybciej wyginęły.Chłopcy poza tym co obowiązkowe byli szczepieni na pneumokoki i meningoki, Kaj jeszcze na ospę za darmo, bo chodził do żłobka.
|
|
#3963 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie po wizycie.
Liliana jest juz bardzo nisko. Na hemoroidy mam nic nie brac niby miną po ciąży. Polozna stwierdziła, ze Liliana nie bedzie "duzym dzieckiem"- trzymam ja za slowo! Mam ustalone kolejne spotkania juz z masazami szyjki. Wywolanie tak jak myslalam 2 stycznia jesli księżniczka nas nie zaszczyci swoją obecnością. O masazach nic nikomu z rodziny i znajomych nie mowie, a o terminie wywolania bede klamac w zywe oczy. Bede mowic, ze mma na 4 stycznia. Zeby nikt mnie nie nagabywal wiadomosciami i tel. Tego 2 stycznia. Zawsze moge powiedzieć wczesniej, ze jedziemy na dlugi spacer za miasto. Moja polozna twierdzi, ze urodze 25 grudnia(oby sie mylila). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Ej naczytalam sie o kolagenie rybim na rozstepy i sie zastanawiam czy nie kupic
|
|
#3965 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do tej pory mala miala glowke bardziej polewej a teraz schodzac nizej ma zupelnie z prawej strony. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3967 | ||||
|
Zadomowienie
|
Piękny!
![]() Cytat:
I tak mnie zaszczyt kopnął bo jak wszystko jest prawidłowo to się go nie widzi w ogóle.Pewnie nawet przy porodzie nie - jak myślisz Lucky? Zresztą przy porodzie Kaja, gdzie wszystko przebiegło prawidłowo też mogę powiedzieć, że praktycznie nie było ginekologa. Lekarka dosłownie dwa razy wsadziła tylko głowę do sali, pytając położną, czy wszystko ok i tyle ją widzieli. Cytat:
![]() Co za minyyy!!! I jakie bystre spojrzenie! Będzie kolejny łamacz kobiecych serc Cytat:
![]() Tak sobie myślę, że bardzo chcę im sprawić jakąś przyjemność w podziękowaniu za ich wyrozumiałość dla tych moich wylegiwań się w ciąży i chyba jeszcze przed porodem zabiorę ich do takiego centrum zabaw z masą trampolin, gdzie raz byliśmy i byli zachwyceni.Poza tym mam już dla nich prezent "od Lidki" - zestaw drewnianych tradycyjnych gier (szachy, warcaby, bierki, domino i coś tam jeszcze jest). Myślę, że oni też dla niej coś z kieszonkowego wyłuskają (choć Kaja kieszonkowe to takie bardzo symboliczne jest ) i będą chcieli jakąś zabawkę kupić. Maksiu sam to wymyślił, jak Kaj miał się urodzić i mu kupił Cytat:
Co się stało, że mieliście kontrolę u kardiologa? Nic nie pisałaś wcześniej ![]() Cieszę się, że już wiadomo, że to nic poważnego ![]() Podziwiam każdą odciągającą mamę, toż to dwa razy tyle pracy! Myślę więc, że jeśli się chce walczyć o kp, to warto jak najszybciej zasięgnąć porady kompetentnej osoby i zaoszczędzić sobie i dziecku tych trudności, zanim przyzwyczai się ono do butelki, bo to tylko powiększa problemy z przystawieniem do piersi...
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2016-12-08 o 15:23 |
||||
|
|
|
#3968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Martwi mnie, ze Marcelek ma takie odruchy wymiotne co jakiś czas, ale nie wymiotuje nic. Czasem mu się uleje po takim odruchu ale niewiele. Czy to normalne? Wie któraś z Was? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3969 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Biore se za szaszlyki na obiad bo znajoma ma wpasc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie no w swieta nie rodzimy ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3971 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale tylko za wagę tak? Z tym 25 to chyba taka wróżba w formie żartu...To ciekawe, zawsze wszędzie są jakieś różnice... U mnie jednogłośnie wszystkie osoby, ulotki, itp. twierdzą, że 12 dni po tp jest wywołanie. Nieważne, świątek, piątek czy niedziela, oddział położniczy pracuje tak samo, 12 dni po tp i koniec. U Ciebie pewnie to samo tyle że te 10 dni... Położna na śr opowiadała, że kiedyś było 14, ale zmienili ponieważ często wywołanie nie dochodzi do skutku natychmiast, a celem przecież jest, żeby dziecko urodziło się do tych równych 2 tyg po tp. To nam zdradź, kiedy te masaże, w dzień tp?
|
|
#3972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi po masazu fajnie wszystko sie rozkrecilo choc przyznam ze bolalo ale jak boli to dobrze bo porod tuz tuz
|
|
|
|
|
#3973 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
22 bo chce zeby byl dzien przed terminem. Kolejny by najchętniej zrobiła 27 ale wtedy jedynie w szpitalu i musialaby to robic inna polozna, bo ona ma wolne wiec zgodnie stwierdzilyśmy, ze 28 grudnia 2 masaz, na ktory pewnie juz sie nie spotkamy i ona ma wielka nadzieje, ze dostanie ode mnie telefon, ze Lili jest juz z nami. Tz sie smieje, ze juz sie poczuje jak na taciezysnkim, bo i 22 i 28 pol dnia wolnego musi skubnac, bo nie ma opcji, zebym po masazu szyjki prowadzila samochód. On to musli, ze zaraz po tym sie zaczął skurcze ale niekoniecznie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3974 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jestem przerażona tym masażem ![]() jak nic się nie bujnie to mnie czeka 16 boje się tego chyba bardziej niz porodu ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3975 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3976 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Napiszę Wam trochę o co chodzi, bo pewnie niektóre z Was smutkowały trochę z nami, ale jak ktoś nie ma ochoty, to niech nie czyta tego postu... Zajęli się nami naprawdę bardzo konkretnie, szczegółowo i natychmiast (o tyle, o ile... w znaczeniu, że od razu tego samego dnia). Trochę mnie na początku irytowało to czekanie na ip, bo przecież niby tylko przyszłam na usg i skoro nikt nie sieje paniki, że coś poważnego się dzieje, tylko że mam omówić z ginekologiem plan dalszego postępowania, to po co mnie na tej izbie trzymają zamiast umówić w najbliższych dniach wizytę... Ale jednak po fakcie, uważam, że to było super, choć swoje i tak się później nastresowałam i przepłakałam, ale gdybym musiała czekać dłużej na tą wizytę, to pewnie byłoby jeszcze gorzej. A tak to miałam wszystko od ręki wyjaśnione, zrobioną dalszą diagnostykę (wykluczyli ponownie cukrzycę jako przyczynę wielowodzia - nadmiaru wód), ustalony plan. Czekanie było irytujące, bo wiele kobiet przewinęło się przez tą ip, zanim mną się zajęli, ale wiele z nich było obsłużonych tylko przez położne lub lekarza, którego nazywali junior doctor, a do mnie miał przyjść senior doctor, więc z jednej strony cieszyłam się, że będę mieć wyższego specjalistę, a z drugiej zaczynałam się coraz bardziej martwić, że choć to nie jest pilne, to jednak poważne... ![]() I rzeczywiście choć na ten moment i ja, i Lidia jesteśmy bezpieczne, to jest kilka dodatkowych zagrożeń na czas porodu (wszystko mi wyjaśnili, czego mogę się spodziewać, na co mam uważać...) oraz ryzyko wad wrodzonych u malutkiej Już sobie pogooglowałam troszkę, popłakałam - musiałam się dowiedzieć, co może się dziać po porodzie i zostawiam to, staram się nie myśleć, udawać, że wszystko jest ok.Dlatego będziemy pod ściślejszą kontrolą w czasie porodu (żegnaj znowu basenie... choć w obliczu innych zagrożeń w sumie jest to tak mało istotne...) i malutka będzie dokładnie badana po porodzie. Jak na złość przy wielowodziu zwykle występuje większe krwawienie, więc nie dość, że te płytki mam niskie, to jeszcze to. Krótko mówiąc klasyfikują teraz mój poród jako poród z podwyższonym ryzykiem.Na ten moment nie da się nic więcej zrobić, więc nawet nie przewidują już robienia usg, bo granica błędów w pomiarach na tym etapie jest coraz większa, więc to nie ma już sensu. Możemy tylko czekać na poród ![]() Jedynie co mi zmienili, to ze względu na te wszystkie zagrożenia i dodatkowo, że Lidka jest duża, to gdyby trzeba było wywoływać, to będą to robić 7 dni po tp, czyli równo 1.01 Już mi zaklepali ten termin w szpitalu - przynajmniej jedna zabawna rzecz w tym wszystkim...
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2016-12-08 o 16:58 |
|
|
|
|
#3977 |
|
Rozeznanie
|
Tak, mówi ze tak sprobuje przyspieszyc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3978 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję Folinko![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3979 | |
|
Zadomowienie
|
Mnie sie polozna pytala czy wyrazam zgode bo wiele kobiet sie na to nie zgadza ale jesli to moze w jakis sposob w miare naturalnie.przyspieszyc porod to czemu nie.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3980 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, dzięki za pamięć i za kciuki
Jasia przywitalismy już o 10.30 wszystko przebiegło dobrze, jest cudowny, zdrowy i śliczny. Duży chłop, waży 3830 i ma 59cm Rano już na ktg pisały mi się skurcze i w trakcie operacji lekarze mówili, że już schodził główka do kanału rodnego i że całe szczęście, że zdazylismy, bo okazało się, że blizna jest strasznie cienka i już w jednym miejscu podobno zaczynała się rozchodzic, więc gdybym się umierała na sn, najprawdopodobniej były by komplikacje. Cieszę się, że gin podjęła za mnie decyzje odnośnie sposobu porodu, bo okazała się słuszna. Ja jak na razie czuję się lepiej niż po cięciu z Aniela chociaż już zaczyna mnie boleć brzuch. Szybko przywieźli mi Jasia i dali na klatkę od razu znalazł pierś i zaczął ssac, więc liczę na brak problemów z kp. Jestem przeszczesliwa, ale myślę o Anielci jak jej się będzie zasypało beze mnie i w ogóle
|
|
|
|
#3981 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje ogromne i dużo zdrowka dla Was 😘 I niech się wyliże wszystko szybko ✊ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3982 |
|
Zadomowienie
|
Dodoo, duży chłop, ale na żywo kruszynka
Nie nadrabiam wszystkiego, czytałam Folinka co u Was i trzymam kciuki, będzie dobrze. |
|
|
|
#3983 |
|
Zadomowienie
|
Kuzwa ale mi miło
Dostałam wlasnie od znajomych z pracy paczkę z prezentem dla mnie i karola Uwielbiam swoją ekipę 🙆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3984 |
|
Zadomowienie
|
No to ja po wizycie
i teraz w poniedziałek mam wizytę. Na ktg zapisywaly sie skurcze i ogólnie pani polozna powiedziała ze przez caly zapis mialam okupowana macice
|
|
|
|
#3985 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cieszę się że jest dobrze 💪 Trzymaj się Teraz juz z górki 😚 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#3986 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#3987 |
|
Zadomowienie
|
Folinka trzymam kciuki avy wszystko bylo dobrzr po porodzie
Mmgi gratuluję )
|
|
|
|
#3988 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrówka dla Ciebie i Jaśka ![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
![]() miło z ich strony
|
||
|
|
|
#3989 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z Lidki będzie konretna babeczka Cytat:
![]() Cytat:
U mnie na ktg nie zapisał się ani jeden skurcz ![]() Cytat:
ja już dostałam paczkę jak odchodziłam na l4 ![]() Tak jak pisałam wyżej na ktg nie zapisał się dziś ani jeden skurcz... wizyta we wtorek
|
|
#3990 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Moja Zuza przytrzasnela sobie palce drzwiami... Cale szczescie ze krwiaczek jak szybko sie pojawil tak szybko zniknal. Minelo juz pol dnia od tego a ja caly czas chodze i placze i nie moge sie pozbierac, jakby jej to pokruszylo kosteczki... nie moge sie opanowac
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:16.

To mamy wszystko za darmo i tak też będę szczepić. Ponoć meningokoki nawet teraz jakieś rozszerzone będą, tzn. dotychczas było tylko przeciw typowi C, a teraz będzie B i C 

bo jak wszystko jest prawidłowo to się go nie widzi w ogóle.

i chyba jeszcze przed porodem zabiorę ich do takiego centrum zabaw z masą trampolin, gdzie raz byliśmy i byli zachwyceni.

jak nic się nie bujnie to mnie czeka 16 

a podali Ci wage małej czy skupili sie na konkretach?
Już mi zaklepali ten termin w szpitalu - przynajmniej jedna zabawna rzecz w tym wszystkim...