Czerwcowe mamusie 2017 cz.II - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-23, 14:25   #3481
VelaLuca
Wtajemniczenie

Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.II

Boszeeee ale jestem zła. No zaraz się rozpłacze chyba
Zamówiłam mamie na prezent szminkę z Bobbie Brown - dałam za nią 134 zł i co? Nie ten kolor przyszedł. Już nic nie zrobię z nią, bo u nas w Douglasie nie ma tej firmy, a do Krakowa 120 km przecież nie będę jechać Wymienię jej po świętach, ale tak głupio dać prezent i powiedzieć że i tak jest do zwrotu. Bo wątpię aby ten kolor się jej spodobał

Wróciłam do domu właśnie, byłam na pazurkach, kupiłam moim czworonożnym dziewczynkom prezenty pod choinkę, odebrałam prezent dla siebie, kupiłam jeszcze lampki na choinkę na zewnątrz i jestem tak zmęczona że szok. Poruszać się dzisiaj po mieście to tragedia, nie mówiąc już o miejscach parkingowych. Zmęczyła mnie ta koncentracja

Maajjaa - ja idę we wtorek do lekarza z tym samym problemem czyli twardnienie brzucha. Od wczoraj już wiem co to za uczucie. Bierze mi się to chyba po dłuższym chodzeniu. Wczoraj cały dzień na nogach i na wieczór myślałam że umrę. Dzisiaj ledwo co przeszłam pół galerii i znów to samo. Czuję jak by mi ktoś ścisnął rękami talię, i mam wrażenie że w brzuchu mam kilo kamieni i to wszystko tak mi ciąży. Wizyta we wtorek, zobaczymy co mój lekarz powie. Porównamy diagnozy

Vanessa - i jak? Napisz nam koniecznie co powiedział lekarz!

Jelonek - ale Was rozłożyło na same święta. Kurujcie się szybciutko!

U nas wszystko jeszcze w proszku. Wszyscy pracują, będą w domu dopiero wieczorem, jedynie co to kapusta i groch ugotowany. A i uszka zamrożone. A reszta w lesie.... musimy przystroić resztę pierników, ugotować barszcz biały, zrobić chrzany, sos tatarski, zapakować prezenty, ubrać choinkę na zewnątrz, posprzątać całą kuchnie, umyć kabiną prysznicową, odkurzyć cały dom i umyć podłogi. Trudno... najwyżej się nie posprząta. Wczoraj przesadziłam, dzisiaj już nie będę tak szaleć.
Stary 2016-12-23, 14:29   #3482
VelaLuca
Wtajemniczenie

Nasze pierniczki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1482503325752.jpg (104,5 KB, 33 załadowań)
Stary 2016-12-23, 14:54   #3483
kacperkova
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Nasze pierniczki
Piękne ;-)

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

i

Mamusia majowa 2017

Książki: 6 /2017
kacperkova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-23, 15:00   #3484
pannaanna_87
Zakorzenienie

Vela pierniczki ekstra ale te lapki...zakochalam sie ..

Oklaski dla mnie. Posprzatalam pol szafy..zrobilam obiad zostało jeszcze pol i ryba po grecku. Zmieniam sie z mama z kuchni bo dwie osoby w niej to za duzo. .

Pozbylam sie juz dwoch workow ciuchów. . hehe

Vela..s...j to.. B
Najwyżej cos nie będzie ogarnięte..u mnie tez idealnie nie ma.. W koncu ch. P. Domu

Edytowane przez pannaanna_87
Czas edycji: 2016-12-23 o 15:01
pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-23, 15:06   #3485
maajjaa88
Zadomowienie

Vela u mnie brzuch twardnieje nawet w nocy przy zmianie pozycji, nie tylko przy wysilku ale zobaczymy co Tobie powie! Boerz magnez na zas. Moj lekarz mowil, ze magnez nie zaszkodzi a warto go brac w ciazy.

Paula w tamtym roku mialam przy wyproznieniu takie bole jelit, zwlaszcza w jednym miejscu, ze myslalam ze umre! Wtedy stwierdzilam ze jak tak boli porod to nie chce dzieci. Cos okropnego. Bolalo nawet przy chodzeniu ale duzo mniej. Chirurg wystraszyl sie, na usg nic nie wyszlo. W dodatku twardnialo mi jelito po prawej stronie. Dostalam skoerowanie na kolonoskopie w trybie pilnym ( czekalam miesiac czasu ) ale zebym jakos przetrwala dostalam 2 opakowania antybiotyku, ktory po czasie zaczal dzialac! Na kolonoskopi wyszlo podejrzenie wrzodziejacego jelita, poważna choroba jednak z pobranych wycinkow nic nie wyszlo a zly obraz na kolonoskopii byl spowodowany czyms w rodzaju uczulenia i podraznienia po srodku przeczyszczajacym, przygotowujacym do zabiegu. Chirurg jeszcze na poczatku chcial robic tomograf ale nie chcial naswietlac jajnikow, rozwazal jeszcze laparoskopie w trybie pilnym ale obeszlo sie bez.
Pozniej na kontroli trafilam na innego chirurga i mowil, ze mam obserwować to twardnienie i bol jelita (zdecydowanie slabszy bol niz ten przed antybiotykiem no i w innym miejscu, kolo wyrostka) i przyjsc wrazie co do kontroli. Bylo troche lepiej, wiec nie szlam juz a pozniej zaszlam w ciaze. Dlatego mysle o kontroli, moze te teardnienie to wlasnie jelito.

Bylam na malych zakupach z TZ. Pojechalismy przed 10 a wrocilismy o 13. Bylismy w jednym sklepie i sterczelismy 40 minut do kasy.
Pozniej skroilam salatke i obralam pieczarki a zaraz posmaze placki na krokiety i wiecie co? Dzisiaj lepiej sie czuje! Moze furagina dziala i tez ma wplyw na ten moj brzuchol. Szkoda ze nie czuje jakos specjalnie atmosfery swiat.

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Musze przymierzyc sukienke czy zmieszcze sie w nia. Jak nie to dopiero bede kombinować co jutro ubrac i wloze moje rajstopy ciazowe.

Vela jak nie robilas to moze zrob badanie moczu. Moj gin sie wczoraj zdenerwowal, ze przy przyjeciu do szpitala zrobili tylko morfologie a moczu juz nie.
maajjaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-23, 15:33   #3486
vanessa1781
Zakorzenienie

A wiec piszę
Wróciłam od lekarza i musiałam małą położyć spać, bo siedział A z nią moja siostra ze swoją córka, więc gdziezby moje dziecię poszło spać skoro była u niej najulubiensza siostra cioteczna. No i jak żeśmy zaczęły się usypiac to ja usnelam pierwsza potem obiad, wpadła sąsiadka i dopiero teraz mam czas.
Lekarz pobrał cytologie, założył krążek i stwierdził że dopóki brzuch się nie napina to święta mogę spędzić przy stole a nie w łóżku. Byle nie cały dzień ale po świętach zaleca leżenie.

Po drugie mam wrażenie że od wczoraj chyba zaczynam czuc ruchy
Chyba że jelita mnie w balona robią.
W pierwszej ciąży pierwsze ruchy poczułam w Mikołaja to teraz na Gwiazdkę

Vela cudne pierniczki. Wez namiary na kuriera od Zuzi i dawaj ich trochę

A po trzecie moje drogie mamusie, w związku z tym że część juz tu nie zagląda, jutro pewnie będzie was jeszcze mniej

chciałam życzyć Wam cudownych świąt, Zdrowych, wesołych i przede wszystkim spokojnych oraz spędzonych z najbliższymi
vanessa1781 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-23, 15:49   #3487
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość

Oklaski dla mnie. Posprzatalam pol szafy..zrobilam obiad zostało jeszcze pol i ryba po grecku. Zmieniam sie z mama z kuchni bo dwie osoby w niej to za duzo.

Vela..s...j to.. B
Najwyżej cos nie będzie ogarnięte..u mnie tez idealnie nie ma.. W koncu ch. P. Domu

Brawo Ty!

Jutro na Wigilii i tak będzie armagedon bo będą dwa duże psy więc nas czeka sprzątanie raczej po Wigili
Dzisiaj spróbuję poodkurzac tylko i tyle. Nie mam zamiaru się przemęczac. Ch. Pani Domu rządzi

Cytat:
Napisane przez maajjaa88 Pokaż wiadomość
Vela u mnie brzuch twardnieje nawet w nocy przy zmianie pozycji, nie tylko przy wysilku ale zobaczymy co Tobie powie! Boerz magnez na zas. Moj lekarz mowil, ze magnez nie zaszkodzi a warto go brac w ciazy.

Vela jak nie robilas to moze zrob badanie moczu. Moj gin sie wczoraj zdenerwowal, ze przy przyjeciu do szpitala zrobili tylko morfologie a moczu juz nie.
Ciesze się że czujesz się dziś lepiej
Niestety mnie coś nie chce przejść dzisiaj. Leżę już od 2 godzin j nic. Wezmę No-Spe bo coraz bardziej mnie ten brzuch boli.

Tak miałam mocz badany w tamtym tygodniu. I dodatkowo zrobiony posiew. Bakterii nie ma ale wyszła jakaś grzybica. Pokazałam to lekarzowi zadzwonił że wyniki są dobre i widzimy się na wizycie. Nie wiem czy nie zauważył czy co? We wtorek się dowiem wszystkiego.

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
A wiec piszę
Wróciłam od lekarza i musiałam małą położyć spać, bo siedział A z nią moja siostra ze swoją córka, więc gdziezby moje dziecię poszło spać skoro była u niej najulubiensza siostra cioteczna. No i jak żeśmy zaczęły się usypiac to ja usnelam pierwsza potem obiad, wpadła sąsiadka i dopiero teraz mam czas.
Lekarz pobrał cytologie, założył krążek i stwierdził że dopóki brzuch się nie napina to święta mogę spędzić przy stole a nie w łóżku. Byle nie cały dzień ale po świętach zaleca leżenie.

A po trzecie moje drogie mamusie, w związku z tym że część juz tu nie zagląda, jutro pewnie będzie was jeszcze mniej

chciałam życzyć Wam cudownych świąt, Zdrowych, wesołych i przede wszystkim spokojnych oraz spędzonych z najbliższymi
Nie ma problemu tylko szybko tego kuriera wyslijcie bo połowa już zjedzona. Oby do jutra coś zostało

Vanessa czyli w sumie dobre wieści. Najważniejsze że będziesz mogła poswietowac przy stole z rodziną!
A po świętach no cóż. Jak mus to mus.
Ale nie masz nakazu całkowitego leżenia?

Jej i te ruchy Zazdroszczę i też chcę!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-12-23, 16:03   #3488
maajjaa88
Zadomowienie

Teraz siadalam i znowu kamien

Vanesska ale ciagle jest napiety,nie puszcza na chwile? U mnie pyszczalo i znowu sie napinal, tak z przerwami. A no spe wzielas 40 czy 80 mg? Ja bralam ta silniejsza. Oszczedzaj sie przez swieta a wrazie co jedz do szpitala na kontrol.
Fajtycznie pisalas o tym posiewie, wybacz nie pamietalam. Moze uznal, ze grzybica nie jest grozna?
Stary 2016-12-23, 16:06   #3489
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzczerbataZuzia Pokaż wiadomość
A masz już coś z Aliekspress? Ja nie powiem często tam coś oglądam, ale w życiu nie zamówiłam. Boje się, że to będzie badziewie i dlatego wolę dołożyć ikupić coś u nas. W życiu ciuszków bym nie kupiła, ale np są fajne okrągłe maty do zabawy dla dzieci.

Na fb mam grupę Ali dla dzieci i tam mamy dają recenzje różnych rzeczy. Tak po tych recenzjach wiem, że trzeba brać większe rozmiary ciuszków. Jest też Ali markowo, gdzie wklejają ukryte aukcje różnych podróbek.
Kupowałam różne pierdoły. Staram się nie szaleć :P Jakąś biżuterię, masę rzeczy do paznokci, etui do telefonu. Mama moja buty nike kupowała i ja je teraz mam i je uwielbiam. Nie wszystko się opłaca ale bywają perełki A te śpioszki były piękne i na zdjęciach materiał wyglądał w porządku. Ale biorąc pod uwagę czas przesyłki to taka opcja raczej doraźna :P

Cytat:
Napisane przez kalina198 Pokaż wiadomość
Paula, ja bylam na poczatku ciazy u brafiterki... mialam dosyc meczarni z kupowaniem biustonosza. Jestem zadowolona. Dlatego teraz czas na mame i siostre😁
Fajnie. Zawsze byłam ciekawa. Chociaż sama przeżywałam fascynację brafittingiem i jestem wyedukowana w tym temacie, więc szoku by nie było. Przed ciążą 70F nosiłam, więc jestem świadoma bo dużo lasek z moim biustem to pewnie 80D z sieciówki by nosiło :P

Cytat:
Nasze pierniczki
Piękne pierniczki i super lampki!! Ja robiłam piericzki pierwszy raz i popełniłam błąd, że je od razu ozdobiłam. Po 3 tygodniach większość poodpadało.

Cytat:

Oklaski dla mnie. Posprzatalam pol szafy..zrobilam obiad zostało jeszcze pol i ryba po grecku. Zmieniam sie z mama z kuchni bo dwie osoby w niej to za duzo. .

Vela..s...j to.. B
Też mam taką małą kuchnię, że robimy na raty. Ja zrobiłam właśnie masę makową. I gotują się ziemniaki na krokiety, kompot, zupa i wywar rybny. Ale robi się samo już

Cytat:
A wiec piszę

Ja wczoraj coś czułam w brzuchu i też się zastanawiam czy to jelita czy dziecko. Miejsce jedno i to akurat tam gdzie jest dzisiuś i nie wiem czy to możliwe, żeby coś czuć w 13 t 4 d??
Zapisz

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-23, 16:11   #3490
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
Brawo Ty!

Jutro na Wigilii i tak będzie armagedon bo będą dwa duże psy więc nas czeka sprzątanie raczej po Wigili
Dzisiaj spróbuję poodkurzac tylko i tyle. Nie mam zamiaru się przemęczac. Ch. Pani Domu rządzi

Ciesze się że czujesz się dziś lepiej
Niestety mnie coś nie chce przejść dzisiaj. Leżę już od 2 godzin j nic. Wezmę No-Spe bo coraz bardziej mnie ten brzuch boli.

Tak miałam mocz badany w tamtym tygodniu. I dodatkowo zrobiony posiew. Bakterii nie ma ale wyszła jakaś grzybica. Pokazałam to lekarzowi zadzwonił że wyniki są dobre i widzimy się na wizycie. Nie wiem czy nie zauważył czy co? We wtorek się dowiem wszystkiego.

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Nie ma problemu tylko szybko tego kuriera wyslijcie bo połowa już zjedzona. Oby do jutra coś zostało

Vanessa czyli w sumie dobre wieści. Najważniejsze że będziesz mogła poswietowac przy stole z rodziną!
A po świętach no cóż. Jak mus to mus.
Ale nie masz nakazu całkowitego leżenia?

Jej i te ruchy Zazdroszczę i też chcę!
Póki ciąża jeszcze mała to nie ma takiego nacisku na szyjke ale ż z dnia na dzień dzidzia będzie coraz większą więc będzie coraz gorzej.

A Ty łykaj magnez jak masz i no spe na to twardnienie brzucha. Magnezu w ciąży naprawdę potrzeba sporo więc łykaj bez obaw.

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:

Vanesska ale ciagle jest napiety,nie puszcza na chwile? U mnie pyszczalo i znowu sie napinal, tak z przerwami. A no spe wzielas 40 czy 80 mg? Ja bralam ta silniejsza. Oszczedzaj sie przez swieta a wrazie co jedz do szpitala na kontrol.
Fajtycznie pisalas o tym posiewie, wybacz nie pamietalam. Moze uznal, ze grzybica nie jest grozna?
To chyba do Velci miało byc
Stary 2016-12-23, 16:12   #3491
jelonekhihi
Zakorzenienie

Wyleguję się na kanapie, zjadłam kilka krakersów, popiłam pepsi i trochę mi ulżyło.

Dziewczyny, gratuluję wizyt i życzę wspaniałego samopoczucia nie tylko w Święta, ale też do samiutkiego czerwca. Dużo spokoju, odpoczynku i śmiechu w rodzinnym gronie od całej Jelonkowej rodziny
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-23, 16:40   #3492
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:

To chyba do mnie
Mam No-Spe 40 mg, ale nie zdążyłam wziąć bo zwymiotowałam. Jak wyszłam z toalety to puściło na chwilę, teraz znów zaczyna boleć i twardnieć

Wczoraj puściło jak chwilę polezalam a dzisiaj od południa cały dzień był napięty aż do wymiotów. I teraz znowu. Zobaczymy jak będzie jutro. Najwyżej przeleze większość czasu.

Też mi się tak wydaje że nie jest to coś pilnego ta grzybica i może chce mnie zbadać zanim da jakieś leki.
Stary 2016-12-23, 17:46   #3493
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Ale tu cicho😊 wszyscy sie przygotowują 🎄 ja juz jestem obrobiona...ide urzadzic domowe spa haha olejek, maseczka, te sprawy...
Mam nadzieje ze ta opryszczka magicznym sposobem do jutra mi zejdzie albo przynajmniej da sie zatuszować bo jutro bede piekna💄😂😂

Wymieniam się

Bloguje
mmona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-23, 17:51   #3494
vanessa1781
Zakorzenienie

Ale Panie domu zapracowane. Tylko ja nic nie robię i pojadę na gotowe
Stary 2016-12-23, 18:03   #3495
pannaanna_87
Zakorzenienie

Ryba po grecku gotowa. Mmona szmina musi byc takze powodzenia z opryszczka. Pol szafy zostawiam na jutrk co by vela sama nie sprzatala a terez na posiadowe do kuzynki meza idziemy. Ciao

pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-12-23, 18:22   #3496
maajjaa88
Zadomowienie

Tak mialo byc do Veli. Pomylilam sie

Vanesska oby takie wiesci byly juz do konca ciazy i nic gorszego sie nie dzialo.

Ide zaraz lepic uszka.
Stary 2016-12-23, 19:09   #3497
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Obrobiłam się nawet nadprogramowo krokity dzisiaj machnęłam, więcej czasu na lenienie się jutro :p
zaraz do łóżka się kładę, bo kręgosłup daje o sobie znać. Jednak za długie takie stanie w kuchni.

Nie umiem składać życzeń, to ja tak krótko
Zdrowych i Wesołych Świąt dziewczyny
ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-23, 19:14   #3498
giovanemamma
Rozeznanie

Cytat:

U nas wszystko jeszcze w proszku. Wszyscy pracują, będą w domu dopiero wieczorem, jedynie co to kapusta i groch ugotowany. A i uszka zamrożone. A reszta w lesie.... musimy przystroić resztę pierników, ugotować barszcz biały, zrobić chrzany, sos tatarski, zapakować prezenty, ubrać choinkę na zewnątrz, posprzątać całą kuchnie, umyć kabiną prysznicową, odkurzyć cały dom i umyć podłogi. Trudno... najwyżej się nie posprząta. Wczoraj przesadziłam, dzisiaj już nie będę tak szaleć.
Kochana, ja dziś zjechałam do mamy i pierwsze co zrobiłam to opitoliłam talerz grochu z kapustą Uwielbiam

Cytat:

Ja też już wyczekuje ruchów Dziękujemy kochana i wzajemnie!

Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość

Ja wczoraj coś czułam w brzuchu i też się zastanawiam czy to jelita czy dziecko. Miejsce jedno i to akurat tam gdzie jest dzisiuś i nie wiem czy to możliwe, żeby coś czuć w 13 t 4 d??

Zapisz
A na jakiej wysokości jest dziecko? Ja mam 15t2 dni i cisza i też wyczekuje codziennie jak się położę

Cytat:
Ryba po grecku gotowa. Mmona szmina musi byc takze powodzenia z opryszczka. Pol szafy zostawiam na jutrk co by vela sama nie sprzatala a terez na posiadowe do kuzynki meza idziemy. Ciao

Ojjjj, ale bym zjadła tej rybki po grecku, dobrze, że moja teściowa robi to jutro zjem Coś czuje, że od stołu to będzie mi się ciężko podnieść

Kochane, ja również składam najserdeczniejsze życzenia
Wesołych i spokojnych Świąt

Mam nadzieję, że mnie pamiętacie, rzadko się udzielam, bo często piszecie o dzieciach, których ja na razie nie mam (oprócz tego w brzuchu) i za bardzo nie mam się co wypowiadać, ale na bieżąco Was podczytuję. Całuski
giovanemamma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-23, 19:39   #3499
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Konto usunięte

Ja właśnie zapakowalam sałatkę warzywna do lodówki. Chwila relaksu pod prysznicem balsam na ciałko hipp, i jest cudownie. Jutro tylko uczesac elegancko włosy bo u rodziców nie zdążę tego zrobić.
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-23, 19:41   #3500
Daga825
Wtajemniczenie

Ale jestem wykonczona tymi kuchennymi pracami jeszcze mieliśmy popołudniu gosci i w sumie nic nie odpoczęłam.

Dziewczyny to ostatnia chwila życzę wszystkim wesołych, pogodnych, spokojnych, smacznych swiat spędzonych z rodzina i tymi, których kochacie

Daga825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-23, 19:43   #3501
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Konto usunięte

Co do ruchów mnie wczoraj obudziło mrowienie w brzuszku. Dziwne to było, aż się wystarczyła że to jakiś skurcz ale to nie bolało wcale. I też zastanawiam się czy to była dzidzia bo jestem w 14tc i 4d.

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Życzę wam jeszcze raz radosnych zdrowych świat Bożego Narodzenia
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-23, 19:49   #3502
Daga825
Wtajemniczenie

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;6891145 6]Co do ruchów mnie wczoraj obudziło mrowienie w brzuszku. Dziwne to było, aż się wystarczyła że to jakiś skurcz ale to nie bolało wcale. I też zastanawiam się czy to była dzidzia bo jestem w 14tc i 4d.

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Życzę wam jeszcze raz radosnych zdrowych świat Bożego Narodzenia [/QUOTE]

Dla mnie pierwsze ruchy przypominały trzepocząca rybkę zamknięta w dłoniach

Daga825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-23, 19:52   #3503
kacperkova
Zadomowienie

Zdrowych spokojnych świąt Bożego narodzenia! Wszelkich łask od dzieciątka Jezus.

i

Mamusia majowa 2017

Książki: 6 /2017
kacperkova jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2016-12-23, 20:12   #3504
Kamilla22
Raczkowanie

Ja również życzę wszystkim spokojnych świąt, a przede wszystkim zdrowych dla nas i naszych maluszków

Dziś po miesiącu pobiłam rekord, 3 godziny aktywne bez odpoczynku w łóżku... Niby nic ale moja doopka przyzwyczaila się do łóżka i czuje się padnięta jak 3 dniowym melanżu

Na jutro zostaje tylko sałatka, śledź w śmietanie i placki na krokiety i mamy już wszystko

Kamilla22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-23, 20:23   #3505
Kamilla22
Raczkowanie

AAA, giovanemamma pytała, na jakiej wysokości znajduje się dziecko, tu fajnie rozpisane, w jakim miejscu spodziewać się pierwszych muśnięć

1482524591377.jpg

Stary 2016-12-23, 20:48   #3506
giovanemamma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kamilla22 Pokaż wiadomość
AAA, giovanemamma pytała, na jakiej wysokości znajduje się dziecko, tu fajnie rozpisane, w jakim miejscu spodziewać się pierwszych muśnięć

Załącznik 6810226

O dzięki, czyli u mnie to jelita :p
Stary 2016-12-23, 20:58   #3507
Kamilla22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez giovanemamma Pokaż wiadomość
O dzięki, czyli u mnie to jelita :p
U mnie też

REKLAMA
Stary 2016-12-23, 21:05   #3508
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Cytat:
U mnie też

I u mnie

Wymieniam się

Bloguje
mmona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-23, 21:13   #3509
giovanemamma
Rozeznanie

Cytat:
U mnie też

Cytat:
Napisane przez mmona24 Pokaż wiadomość
I u mnie

: oklaski:
Stary 2016-12-23, 21:26   #3510
paula.cw
Zakorzenienie

A ja właśnie miałam tak niziutko. I po prawej stronie tylko a przy usg i detektorze też dziecko po prawej dlatego pomyślałam że może to to...

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

A ja dzisiaj chciałam poćwiczyć. To myślę sobie zobaczę co mama ma za nowe treningi z Chodakowska. Myślałam że mnie już biust nie boli ale jednak boli jak cholera... Musiałam go przytrzymać aż miałam ubaw:p

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości