Panny Młode 2009 cz.II - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-19, 16:16   #1111
jaga_2001
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2009 cz.II

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
ciekawe czemu?? moze to te odzywianie. teraz we wszytskim sa te E , konserwanty, sztuczne bawrniki
Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
pewnie do tego dochpodzi sters, nerwy...
nie tylko. Spaliny, promieniowanie emitowane przez urzadzenia elektryczne. Wszystko ma na nas wplyw. Niestety niekorzystny.

A co do zaliczek, kurcze, strasznie duzo wplacalyscie za sale... No i nie ma pewnoci, ze jakby chcialo sie zrezygnowac, bo np. termin chce sie zmienic, albo inna sala sie spodobala (innej opcji nie widze ) to zaliczki raczej przepada.

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-19, 16:17   #1112
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
tylko, że znowu śmiertelność dzieci była większa...
bo nie bylo tak daleko posunietej medycyny jaka mamy teraz.

AV by jaga_2001
Stary 2008-03-19, 16:17   #1113
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
ech.... pod koniec wakacji byłam w ciązy, ale poroniłam w 6 tygodniu.... jak zaszlam do lekarza to powiedział, ze jest w szoku jak ja w ogole sama funkcjonuje , miałam tak wyczerpany organizm.... dziecko nie miało warunków by się rozwijać ....
a wszystko przez moją głupote.... pracowałam prawie 2 miesiące , dzien w dzien, brałam nawet calaki ( po 13 godz ) by zarobic troche więcej pieniędzy niż zawsze, bo chcielismy we wrzesniu pojechac na jakies male wakacje z tz.....
od tamtego czasu znienawidzilam swoja prace i juz nie potrafilam tam pracowac, przychodzilam tam i plakac mi sie chcialo... odeszlam z pracy....
pracy nie moge znalezc do dnia dzisiejszego i nie potrafie zapomniec o tym co mnie spotkało.... przez własna glupote....

bardzo mi przykro
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-19, 16:21   #1114
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
tylko, że znowu śmiertelność dzieci była większa...
Zgodzę się, ale nie mówię o tak odległych czasach jak 100 czy 200 lat temu, czy nawet wcześniej. Spójrzcie na pokolenie chociażby naszych rodziców, nie wiem jak to u was w rodzinie było, ale u mnie kobiety nie miały większych problemów żeby zajść w ciąże i ją donosić.
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-19, 16:22   #1115
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
bo nie bylo tak daleko posunietej medycyny jaka mamy teraz.
a co myślicie o in vitro?
teraz podobno w mediach jakaś dyskusja jest... szczerze mówiąc nie mam pojęcia o co chodzi.

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-19, 16:25   #1116
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
ech.... pod koniec wakacji byłam w ciązy, ale poroniłam w 6 tygodniu.... jak zaszlam do lekarza to powiedział, ze jest w szoku jak ja w ogole sama funkcjonuje , miałam tak wyczerpany organizm.... dziecko nie miało warunków by się rozwijać ....
a wszystko przez moją głupote.... pracowałam prawie 2 miesiące , dzien w dzien, brałam nawet calaki ( po 13 godz ) by zarobic troche więcej pieniędzy niż zawsze, bo chcielismy we wrzesniu pojechac na jakies male wakacje z tz.....
od tamtego czasu znienawidzilam swoja prace i juz nie potrafilam tam pracowac, przychodzilam tam i plakac mi sie chcialo... odeszlam z pracy....
pracy nie moge znalezc do dnia dzisiejszego i nie potrafie zapomniec o tym co mnie spotkało.... przez własna glupote....

przykro mi

Cytat:
Napisane przez Elcia85 Pokaż wiadomość
j

w my odbieramy w tym tygodniu obrackzi tak wiem ze to szybko i pewnie sie postukacie w czolo ze co nam odbilo ale to bylo takie zagranie "taktyczne" moj TŻ wieksza czesc swojej czesci wydatkow slubnych <troche zagmatwalam> płaci sam ze swojej kieszeni, a reszte dokladaja mu rodzice no i akurat mial odlozone pieniazki i stwierdzilismy ze kupimy teraz, to potem bedzie mniej wydatkow
My też rozważamy wczesne kupno obrączek, bo złoto strasznie drożeje i będzie wciąż drożeć.
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-19, 16:28   #1117
jaga_2001
Zakorzenienie

dodam jeszcze, ze duzy wplyw maja, szczegolnie na zdowie kobiet, srodki czystopsci! Te wszystkie domestosy, cify, wszystkie krety, silne preparaty o dzialaniu odkamieniajacym itp. to najwieksze swinstwo jakie tylko czlowiek moze produkowac! To one robia najwieksze spustoszenie w naszych organizmach. Nie dosc, ze wieksza czesc kobiet podczas nawet glupiego zmywania nie zaklada rekawiczek, o czyszczeniu tyi srodkami nie wpomne to przeciez wdychaja wszystkie ich opary. Te opary powoduja wlasnie te wszystkie choroby alrgiczne. Zauwazcie, ze kiedys ludzie szorowali wszystko szarym mydle a mimo to bylo czysto i zdroi byli, alergii nie bylo. A teraz tylko wybijamy te wszystkie bakterie. Czesc niezostaje wybitych i sie mutuja. A my cierpimy dalej.

Moja mama pracuje u jednej angielki. Sprzata u niej. Kobieta ma niby powazne problemy ze zdrowiem. Niby taka alergicka, ze wszystko tak wyjalawia, ze szok. Kazdy centymetr powierzchni kaze czyscic preparatem przypominajacym domestos! Ona ma jakiekos chopla, zeby nie powiedziec dosadniej... Raz mama dala jej swoja komorke, by porozmawiala z moim bratem, bo on zna angielski (mama ma troche z tym jezykiem problem). Myslicie, ze wziela go do reki i przylozyla do ucha? Mama trzymala telefon na wysokosci jej ust a ona z odleglosci 20 cm rozmawiala z bratem.

Jeszcze jeden aspekt. Co sie robi z tymi pojemnikami po tcyh preparatach? Wyrzuca do kosza. Do powtornego przetworzenia nie mozna ich dac. OPwinny trafiac do specjalnych kontenerow, ale gdzei tam. Trafiaja hurtem na wysypiska. Tam resztki plynow sie wylewa i trafia do gleby, gdzie wraz z woda dostaja sie do roslin uprawnych. A my to pozniej jemy. I tak w kolo macieju. I stad te nasze problemy ze zdrowem, z zjasciem w ciaze i poronieniami. Sami sobie fundujemy ten los.

Sie wymadrzam. Ale taka prawda. Uswiadomila mnie babka, z ktora mialam zajecia z toksykologii, z ktorej isze z reszta prace mgr.

AV by jaga_2001

Edytowane przez jaga_2001
Czas edycji: 2008-03-19 o 16:51
Stary 2008-03-19, 16:41   #1118
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
a co myślicie o in vitro?
teraz podobno w mediach jakaś dyskusja jest... szczerze mówiąc nie mam pojęcia o co chodzi.
pierwszo slysze o jakiejsc dyskusji w mediach. WIem, ze byla kilka lat temu, ale nie ze znow do tego wrocili.

Mam co do tego mieszane uczucia. Jesli chcialabym sie postawic w role kobiet, ktore maja problem z zajsciem w ciaze, to sie nie dziwie. Dziwiele kobiet ma problemy z ciaza i czesto in vitro jest ich ostatnia deska ratunku by miec wlasne dziecko.

Z tymze mi sie nie podoba slowo "wlasne". Bo nic tak na prawde nie mamy na wlasnosc. Umrzemy i to co mamy i tak bedziemy musieli oddac innym. Poza tym to bardzo egoistyczne myslenie. Przeciez jest tyle dzieci w domach dziecka, ktore tak bardzo pragna byc kochane a nikt nie chce im tej milosci dac. Poza tym uwazam, ze wieksza sztuka jest okazac obcemu dziecku milosc, iz temu, ktore sie samemu urodzilo. Uwazam tez, ze skoro jest sie w stanie pokochac zupelnie obcego faceta i zalozyc z nim rodzine, mimo, ze zna sie go od kilku lat, ale to sumie obca osoba, bo nie znamy jej tak jak ojca, matke czy brata, to mozna tak samo pokochac obce dziecko. ALe to jest moje zdanie.

Poza tym od stony medycznej tez nie wyglada to tak za rozowo. Kobiety przed zabiegami faszerowane sa mega dwka hormonow, by wzmoc wzrost jajeczek, ktore nastepnie sa pobierane. Nastepnie znow jest faszerowana hormonami, by pobudzic jej organizm do tego, by zaplodnione komorki zagniezdzily sie w scianie macicy. Zeby to jeszcze byly naturalne hormony, a to wszystko sa sztuczne, ktore mimo maja podobny sklad, ale uwierzcie, organizm jest taki sprytny, ze wszystko potrafi wychwycic. Mimo, ze pierwotnie beda mialy dzialanie takie jakie jest porzadane, tak okazuje sie, ze w przyszlosci takie kobiety szybciej zapadaje na osteoporoze, bo wczesniej wchodza w okres menopauzy. (tak mi to tlumaczyla ginekolozka na jednych zajeciach)

Dlatego ja, jesli bede miala problemy z zajsciem w ciaze to leczyc tego nie bede. Obecnie tez nie stosuje hormonalnej antykoncepcji, bo ona by mnie tylko szybciej wykonczyla... Jesli juz to na prawde, wole adoptowac dziecko.

AV by jaga_2001
Stary 2008-03-19, 16:46   #1119
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
dodam jeszcze, ze duzy wplyw maja, szczegolnie na zdowie kobiet, srodki czystopsci! Te wszystkie domestosy, cify, wszystkie krety, silne preparaty o dzialaniu odkamieniajacym itp. to najwieksze swinstwo jakie tylko czlowiek moze produkowac! To one robia najwieksze spustoszenie w naszych organizmach. Nie dosc, ze wieksza czesc kobiet podczas nawet glupiego zmywania nie zaklada rekawiczek, o czyszczeniu tyi srodkami nie wpomne to przeciez wdychaja wszystkie ich opary. Te opary powoduja wlasnie te wszystkie choroby alrgiczne. Zauwazcie, ze kiedys ludzie szorowali wszystko szarym mydle a mimo to bylo czysto i zdroi byli, alergii nie bylo. A teraz tylko wybijamy te wszystkie bakterie. Czesc niezostaje wybitych i sie mutuja. A my cierpimy dalej.

Moja mama pracuje u jednej angielki. Sprzata u niej. Kobieta ma niby powazne problemy ze zdrowiem. Niby taka alergicka, ze wszystko tak wyjalawia, ze szok. Kazdy centymetr powierzchni kaze czyscic preparatem przypominajacym domestos! Ona ma jakiekos chopla, zeby nie powiedziec dosadniej... Raz mama dala jej swoja komorke, by porozmawiala z moim bratem, bo on zna angielski (mama ma troche z tym jezykiem problem). Myslicie, ze wziela go do reki i przylozyla do ucha? Mama trzymala telefon na wysokosci jej ust a ona z odleglosci 20 cm rozmawiala z bratem.

Jeszcze jeden aspekt. Co sie robi z tymi pojemnikami po tcyh preparatach? Wyrzuca do kosza. Do utylizacji nie mozna ich dac. OPwinny trafiac do specjalnych kontenerow, ale gdzei tam. Trafiaja hurtem na wysypiska. Tam resztki plynow sie wylewa i trafia do gleby, gdzie wraz z woda dostaja sie do roslin uprawnych. A my to pozniej jemy. I tak w kolo macieju. I stad te nasze problemy ze zdrowem, z zjasciem w ciaze i poronieniami. Sami sobie fundujemy ten los.

Sie wymadrzam. Ale taka prawda. Uswiadomila mnie babka, z ktora mialam zajecia z toksykologii, z ktorej isze z reszta prace mgr.
Jaga ty to zawsze coś nowego i ciekawego powiesz
Masz świętą rację z tym szarym mydłem kiedyś nie było takich środków czystości jak teraz i też było dobrze, nie powiem to te wszystkie płyny, proszki bardzo ułatwiają nam życie, ale jak widać nie są zdrowe.
Teraz wszyscy chowają dzieci w sterylnych warunkach, jakieś specjalne sterylizatory do butelek się kupuje, broń boże żeby dziecko się bawiło z psem czy kotem. Moi rodzice nie trzymali mnie pod kloszem, jak mi smoczek na podłogę upadł to nie odparzało się go od razu, nie karmiono mnie specjalnymi daniami w słoiczkach dla dzieci(fakt ze tego nie było), no i nie miałam problemów ze zdrowiem, żadnych alergii itd.
Uważam, że większość ludzi przesadza z tą ostrożnością, do przesady dbają by ich dom był sterylny jak sala operacyjna, no i potem są alergie
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-19, 16:52   #1120
jaga_2001
Zakorzenienie

baja, milo mi, ze podobaja ci sie moje 'wypociny'

w opscie, ktory zacytowalas wkladl sie blad. Zamiast napisac, ze te pojemniki po preparatach nie moga trafiach do powtornego przetworzenia to napisalam, ze nie moga trafic do utylizacj. Blad juz poprawilam.

AV by jaga_2001
Stary 2008-03-19, 16:55   #1121
aga2111
Raczkowanie

Cytat:
ja pamietam jak kiedys moja kolezanka powiedziała ze zamówiła taką sliczna biała suknie z jakąs upieta różą a jak ja po pol roku odebrała to juz rózy nie bylo, a suknia wcale juz taka bialutka nie była :/
Madziu to ja jeszcze zobaczę jak z tymi sukniami, bo 2 znajome będą miały w tym roku prawdopodobnie wypożyczone. Zorientuje się co i jak. Może pod koniec roku będą takie promocje, że opłaci mi się kupić
Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Teraz wszyscy chowają dzieci w sterylnych warunkach, jakieś specjalne sterylizatory do butelek się kupuje, broń boże żeby dziecko się bawiło z psem czy kotem. Moi rodzice nie trzymali mnie pod kloszem, jak mi smoczek na podłogę upadł to nie odparzało się go od razu, nie karmiono mnie specjalnymi daniami w słoiczkach dla dzieci(fakt ze tego nie było), no i nie miałam problemów ze zdrowiem, żadnych alergii itd.
Uważam, że większość ludzi przesadza z tą ostrożnością, do przesady dbają by ich dom był sterylny jak sala operacyjna, no i potem są alergie
Masz rację Mam w rodzinie małego alergika, na którego tak chuchają, że aż nienormalne to jest. Nie wiadomo dokładnie na co ma alergie, ale od kiedy się dowiedzieli, że ma alergie to nas nie odwiedzają, bo u mnie w domu są 2 psy a nie wiadomo czy ma uczuelenie na psią sierść...W domu mają pozwijane dywany i ogólnie jak dla mnie przesadzają....

aga2111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-19, 17:02   #1122
Elcia85
Rozeznanie

Cytat:
ja na pewno się nie popukam.
my chcemy kupić obrączki w czerwcu, żeby sobie zrobić prezent (a właściwie to TŻ mi zrobi, bo przecież on płaci ) na trzecią rocznicę (22 czerwca).
no i faktycznie, później jeden wydatek mniej.
z tym pukaniem to napisalam bo sie wiele osob dziwnie patrzy na nas ze juz ale niestety tak jak anuula napisala złoto drozeje i to dosc znacznie, wiec uznalismy, ze tak bedzie lepiej chyba jutro rano pojedziemy juz odebrac, bo są juz gotowe

i za obraczki tez wplacalismy zaliczke <to tak a propos pytania jagi) 100zł, ale akurat pani powiedziala, ze mozna wplacic tyle ile sie uzna za stosowne przy innych umowach zaliczka byla ustalona przez firme

a co do wypozyczania sukien to 2 kolezanki tak zrobily i byly zadowolone mam tez znajome ktore kupowaly sukienki uzywane <ja tez mam zamiar tak zrobic>. suknie byly piekne, jak nowe i gdyby nie to ze same powiedzialy, ze suknia byla wypozyczona bądź z komisu to nigdy bym sie nie domyslila
Stary 2008-03-19, 17:03   #1123
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga2111 Pokaż wiadomość
Masz rację Mam w rodzinie małego alergika, na którego tak chuchają, że aż nienormalne to jest. Nie wiadomo dokładnie na co ma alergie, ale od kiedy się dowiedzieli, że ma alergie to nas nie odwiedzają, bo u mnie w domu są 2 psy a nie wiadomo czy ma uczuelenie na psią sierść...W domu mają pozwijane dywany i ogólnie jak dla mnie przesadzają....
tez jestem alergiczka ale staram sie nie stronic od alergenow. No chyba, ze mam z nimi problem, jak np. bialko. Staram sie nie jest bialka krowiego mleka pod zadna postacia, bo powoduje u mnie silny stan zaplay skory. No ale to tyczy sie, gdy jest na prawde silna reakcja na aleren. Moj brat jest uczulony na siersc kota a learz mowl, ze gdyby nie to, ze sami mamy psa to jest duze prawdopodobienstwo, ze i na niego bylby uczulony.

AV by jaga_2001
Stary 2008-03-19, 18:13   #1124
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-19, 19:12   #1125
pati86
Raczkowanie

Cytat:

bardzo mi przykro MiQa . To musiało być straszne przeżycie.
Ja na razie dzieci nie planuje choć Tż bardzo by chciał i tylko modli się aby antykoncepcja nie zadziałała . Ja zupełnie nie jestem gotowa. Choć wiem, że gdyby zdarzyła sie taka sytuacja dała bym sobie rade . Zawsze zbyt wszystkim sie przejmuje i za szybko panikuje.

Co do zaliczek to:
sala: 1000zł
orkiestra: 200zł
kamerzysta: 200zł
pozostał nam nieszczęsny fotograf, ale z nim to najmniejszy problem bo chcemy tylko plener.

Alergiczką również jestem i mam w domu małego alergena- jamnika Dinka . Zupełnie mi nie przeszkadza, nie odczuwam żadnych dolegliwości mimo uczulenia na sierść. Lekarz powiedział, żeby już 'potem' następnych psiaków do domu nie sprowadzać. A ja sobie zupełnie tego nie wyobrażam bo marze o niezliczonej ilości psiaków w domu i schronisku. Uwielbiam psiaki i w życiu się do tego nie zastosuję! Poza tym jestem uczulona na drzewa owocowe i trawy. Jedyną ulgą w czasie pylenia jest wyjazd nad morze...

(...) Porwała księcia i już nigdy go nie oddała...chroniła go i kochała ... (...)
pati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-19, 19:26   #1126
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
widzę, że zaczęłyście temat ciąży...
że tak powiem: w porę...

Zottel dla Was też cieplutkie życzonka!!!

MisQa
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
wspolczuje kochana
Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
MisQa
Cytat:
Kurcze, wizaz cos szwankuje, nie widze avow, i nie tylko ich

MisQa, przykro mi. Takie poronienie to wcale nie musialo byc z Twojej winy. Uwierz mi. Przemeczenie robi swoje, to fakt, ale pomysl, ze kiedys kobiety pracowaly ciezko w polu, czasem i w kopamiach! a normalnie donosily ciaze. Byc moze, ze dzidzius mial jakies wady i organizm stwierdzil, ze takie dzieciatko nie poradzi sobie samo na tym swiecie i wyszlo tak jak wyszlo. Wiem, ze Ci ciezko, bo moja siostra cioteczna tez poronila we wczesnej ciazy, ale dzis mamy takie czsy, ze prawie kazda kobieta ma problemy albo z zajsciem albo z donoszeniem ciazy a na to ma wplyw tylko i wylacznie srodowisko w jakim zyjemy. Jest zbyt wiele czynnikow mutagennych. Ja to po zajeciach z genetyki to boje sie normalnie zajsc w ciaze.

Magialena, to niezle. Ja z reguly mam nieregularne miesiaczki, wiec juz sie nie steruje, czy mi sie sponia czy nie. Jestem bardziej zaskoczona gdy przychodzi o czasie...

A co do ciaz, to chyba moja znajoma z grupy zaciazyla. Zaczela sie chwalic jak to lodowki otworzyc nie moze, bo jej smierdzi. A po sniadaniu, na ktore zjadla platki na mleku zwymiotowala. Oslabiona jest i tak to sie za nia ciagnie od paru dni...

Dostalam maila od Pro Kadr. Zapytalam sie jasno, czy maja terminy na lipiec a oni odpisali, zeby podac nr kontaktowy to oddonia by sie umowic na spotkanie i pokazac wszystko. Kurcze, chyba maja problem z czytaniem. Ogladac juz ich filmy ogladalam a tel tez podalam w mailu.

No i slyszalam, ze z sala moge miec problem

Dziewczyny, czy jak podpisywalyscie jakiekolwiek umowy to wplacalyscie od razu zaliczke? Jesli tak to po ile?
Cytat:
jaga przy podpisywaniu kazdej z umów wpłacaliśmy zaliczke i tak:
dj 300zł
fotograf 200zł
sala 500zł
samochód 200zł

misQa bardzo mi przykro Twoje samopoczucie wcale nie musi być objawem ciąży, ja ostatnio też podobne stany miałam a w ciazy nie jestem (a przeszlo mi to przez mysl nie ejden raz), to chyba jakiś wirus czy coś takiego:/ po paru dniach przeszło
Cytat:
ja na pewno się nie popukam.
my chcemy kupić obrączki w czerwcu, żeby sobie zrobić prezent (a właściwie to TŻ mi zrobi, bo przecież on płaci ) na trzecią rocznicę (22 czerwca).
no i faktycznie, później jeden wydatek mniej.

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
przykro mi

My też rozważamy wczesne kupno obrączek, bo złoto strasznie drożeje i będzie wciąż drożeć.
Cytat:
Napisane przez pati86 Pokaż wiadomość
bardzo mi przykro MiQa . To musiało być straszne przeżycie.
heh...dziękuje kochane jak tak człowiek się czasem wygada to jakos tak lepiej troche ....

Cytat:
Dzieki dziewczyny.

To wychodzi na to, ze nie wplaca sie zaliczki tyle ile sie chce tylko ustala to firma, z ktora podpisujemy umowe. Dobrze rozumuje?

A wizaz to pewnie przez te piekielna reklame Link4 sie zawiesil.

co do zaliczek to:
sala - 1000 zł
kamerzysta i fotograf - 400 zł ( tu mozna było samemu ustalic ile chce sie wpłacić )
zespołu dopiero szukamy

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-19, 19:44   #1127
jaga_2001
Zakorzenienie

misQa, a nie wiesz jak u kamerzysty i fotografa jest z terminami na lipiec? Bo mi nie odpisali na pytanie, tylko od razu chca sie umowic

AV by jaga_2001
Stary 2008-03-19, 19:47   #1128
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
misQa, a nie wiesz jak u kamerzysty i fotografa jest z terminami na lipiec? Bo mi nie odpisali na pytanie, tylko od razu chca sie umowic
poleciało PW do Ciebie

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-19, 20:38   #1129
Rybulka
Zakorzenienie

MisQa, współczuję ogromnie. Moja koleżanka też straciła dziecko w pierwszych tygodniach. Była strasznie tym załamana i tylko siebie obwiniała...
Mnie najbardziej wkurza to, że kobieta, kóra naprawdę chce mieć dziecko ma problem z zajściem w ciążę, albo z jej utrzymaniem, a taka, w głowie której tylko wódka i papierosy zachodzi w ciążę bez problemu,po czym w ogóle nie dba o dziecko...

Cytat:
Napisane przez kisiorek Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny my tez bedziemy miec slub w 2009 roku, i to w piatek czy duzo bierze osob slub w ten dzien
Witaj

Cytat:
Napisane przez Zottel Pokaż wiadomość
Kobitki, chcialam sie tylko pozegnac i zyczyc wam wesolego jajka My z Tz zaraz jedziemy do jego rodzicow a tam nie mam za bardzo dostepu do netu. Jak bede miala mozliwosc to moze zajrze w miedzyczasie. Nie zapomnijcie o mnie
Zottel, wesołych świąt!

Cytat:
Dziewczyny, czy jak podpisywalyscie jakiekolwiek umowy to wplacalyscie od razu zaliczke? Jesli tak to po ile?
Tak, wpłacaliśmy zaliczkę No, ale tylko za salę---> 1000zł. DJ nie chciał zaliczki. Reszty jeszcze nie rezerwowaliśmy...

Cytat:
z tym pukaniem to napisalam bo sie wiele osob dziwnie patrzy na nas ze juz ale niestety tak jak anuula napisala złoto drozeje i to dosc znacznie, wiec uznalismy, ze tak bedzie lepiej chyba jutro rano pojedziemy juz odebrac, bo są juz gotowe
Jak słodko. Coś czuję, że jutro będziecie oglądali swoje dłonie przez pół dnia
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-19, 21:17   #1130
kliwia
Zakorzenienie

jaga_2001 no tak jeśliw Wy zrezygnujecie z sali bądx innych usług opartych na umowie i wpłąconej zaliczce, to tracicie zaliczkę.
Jeśli to druga strona zrezygnuje - to płaci podwójnie.

My płaciliśmy zaliczki 200 za salę, 100 za kamerzystę oraz za fotografa. Dj z nami się spotka dopiero w przyszłym roku. więc nic teraz nie chciał.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 03:45   #1131
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Dj z nami się spotka dopiero w przyszłym roku. więc nic teraz nie chciał.
no ale zapisal was zeby wam ktos daty nie zajal nie
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 07:50   #1132
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Jak słodko. Coś czuję, że jutro będziecie oglądali swoje dłonie przez pół dnia
ach... fajnie im, nie?

Stary 2008-03-20, 07:52   #1133
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

kurcze a my to jak we wszytskim sie praktycznie z TZ zgadzamy, tak w kwestii obraczek (ich wyglądu) nie mozemy dojśc do porzumienia

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 08:12   #1134
kliwia
Zakorzenienie

zaaaabcia No oczywiście że nas wpisał do kalendarza

Madzialenka12344321 Poka poka, jedne i drugie, bo rozumiem że sa przynajmniej dwie opcje - na która ani Ty ani Tż nie chcecie się zgodzić.
Uff my na szczęście zgodni. :
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-20, 08:17   #1135
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:

Madzialenka12344321 Poka poka, jedne i drugie, bo rozumiem że sa przynajmniej dwie opcje - na która ani Ty ani Tż nie chcecie się zgodzić.
Uff my na szczęście zgodni. :
wiesz, z tych co oglądamy w necie to jeszcze żadne nas nie powaliły na kolana (bardzo wybredni jestesmy) ale TZ ostatnio cos mówil o obraczkach z tytanu albo z jakimis glupimy wzrokami a ja chce jakies delikatne, łaczona biale zloteo (ale malutko go) z zółtym

Stary 2008-03-20, 09:34   #1136
martucha84
Zakorzenienie

dziewczyny ale sie rozpisalyscie nie nadazam z czytaniem

wiec tak po pierwsze wspolczuje straty malenstwa... to napewno bylo straszne.. nie wyobrazam sobie tego bolu...

co do zaliczek to ze wzgledu na to ze pewna firma pomaga nam w organizacji wesela (ich sala, pelna osluga, kamera, napoje, ciasta, zespol, samochod itd) zaplacilismy im 2tys zaliczki; fotografa zalatwialismy sami (bylismy od dawan zakochani w jednych zdjeciach i chcielismy w podobnej sytlistyce) ale mimo wszystko nie chcial zaliczki, ale nas wpisal do kalendarza..

moj TZ zastanawia nad kupnem obraczek wczensiej bo to tak idzie do gory, ze az strach, bo co bedzie w przyszlym roku, no ale ja jednak nie wiem tak mi troche dziwnie widzac ze juz je mamy.. jakbym sie bala ze zapesze.. nie wiem czemu... co do wzoru to napewno zółte złoto z jakims wzorkiem, z tym niebedzie klopotu bo podobaja nam sie te same..
Stary 2008-03-20, 10:00   #1137
MAGiALENA
Zakorzenienie

szczęście w nieszczęściu!!!
chłopak, którego TŻ poprosił o świadkowanie wczoraj się zaręczył ze swoją dziewczyną. i wiecie co... oni myślą o maju 2009!!!
jak myślicie, co powinniśmy zrobić...?

martucha84 jak tam spowiedź?
ja byłam wczoraj. nie powiedziałam.

Stary 2008-03-20, 10:03   #1138
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
szczęście w nieszczęściu!!!
chłopak, którego TŻ poprosił o świadkowanie wczoraj się zaręczył ze swoją dziewczyną. i wiecie co... oni myślą o maju 2009!!!
jak myślicie powinniśmy zrobić...?
skoro dopiero co myslą a nic jeszcze dokladnie nie ustalaja to moze wrato powiedziec. moze bedą chcieli poczekaz z miesiąc (albo liczyc na szcescie ze na maj już nic nie znajdą wolnego)

Stary 2008-03-20, 10:06   #1139
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
(albo liczyc na szcescie ze na maj już nic nie znajdą wolnego)
też tak pomyśleliśmy, ale oni nie są z miasta, to pewnie jakieś sale jeszcze znajdą. w moim regionie łatwiej jest załatwić salę poza miastem.

Stary 2008-03-20, 10:07   #1140
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
też tak pomyśleliśmy, ale oni nie są z miasta, to pewnie jakieś sale jeszcze znajdą.
to najlepiej im powiedz, zobaczysz co oni na to??

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości