![]() |
#6541 |
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II
kasiek87 wszytskiego naj naj najlepszego z okazji urodzin
![]() jak wczoraj mnie nic nie bolało, tak dziś i góra i dół ![]()
#6542 |
Raczkowanie
|
Kasiek wszystkieeeego najlepszeeego!!
![]() ![]() ![]()
#6543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=6466 Zdecydowanie warto założyć aparat. Mimo pewnego (tymczasowego-dodam) dyskomfortu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#6544 |
Raczkowanie
|
kasiek87 wszystkiego najlepszego
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6545 |
Raczkowanie
|
Witam!
Kasiek87 WSZYSTKIEGO NAJ!!! ![]() Mnie dziś bolą zęby, szczególnie 1 i 2, o gryzieniu nie ma mowy, na śniadanie razem z moją córeczką jadłam kaszkę Bobovity ![]() ![]() Buddha.b przed założeniem aparatu musowo musisz mieć ściągnięty kamień i piaskowanie, bez tego ani rusz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6546 |
Zakorzenienie
|
Kasiek87 spelnienia marzen
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6547 | ||||||
Kokon pro
|
Dziekuje Dziewczyny ^^ starosc nie radosc ;] tort bedzie moj ulubiony czekoladowy z malinami ;]
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#6548 |
Raczkowanie
|
kasiek87 wszystkiego najlepsiejszego
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gdzie ta wiosna...? ![]()
#6549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Kasiek87 ja Ci dam starosc!!! Jestesmy rowiesnicami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#6550 | ||
Kokon pro
|
Cytat:
![]() ![]() u mnie snieg lezy ale slonko swieci ;] Cytat:
ja bylam u dentysty przed aparatem bo zeby wyrwac musialam :P kamienia ani razu nie mialam usowanego osadu tez, wiem ze po zdjeciu usune bo napewno gdzies sie kamien zrobil ale osadu ani widu ani slychu ^^ hehe u mnie starosc juz ![]() lece zjesc sniadanko ^^ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#6551 |
Raczkowanie
|
Ja z kolei miałam ściągany kamień i piaskowane zęby przed założenim aparatu ...
Dziewczyny macie po 21 lat i mówicie o starośći? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#6552 |
Kokon pro
|
ale isis ty bardzo ladnie i mlodo wygladasz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6553 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego =* Wczoraj byłam na wizycie.Mam nowe gumeczki(jasno i ciemno różowe), łuk też mi orto tak dziwnie zaplotła, bo nie wpięła jedynek i trójek,hmm ![]() ![]() ![]() Tulipanna- ja ostatni raz byłam półtora roku temu, też mi się zęby mało psują ![]() Dziewczyny,możecie mnie oświecić..? ja nie wiem czym się różnią te dwie rzeczy (kamień i osad) ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#6554 |
Rozeznanie
|
Kasiek87 wszyskiego naj i samych dobrych chwil
![]() ![]() Tak poza tym do trzydzieski jest sie bardzo mlodym a pozniej po prostu mlodym ![]() Co do piaskowania itp to ja mialam i piaskowane i wybielane zeby przed aparatem ale nie wiem po co jak te na dole sa juz zolte... Pierwsze piaskowanie ( najmniej profesjonalne jaki mialam w zyciu ) bylo w pod koniec listopada, pozniej wybielanie i w styczniu znowu piaskowanie... Teraz znowu bede miala wiec mam pytanie czy to nie powoduje nadmierych utrat wapnia w zebach? bo wybielanie jest masakryczne dla zebow i jestem ciekawa jak to jest z piaskowaniem ![]() Sprawa druga na temat hassa : czy macie jakies specjalne metody czyszczenia? czy Wam tez odpada troche cement i czujecie ten jego dziwny smak? czy myslicie ze jak hass wypadnie i nie nosi sie go 2-3 dni to wszystko odrazu idzie na marne? pytam bo znowu wyjazdzam a czuje ze on za jakis tydzien odpadnie . milego dnia
#6555 |
BAN stały
|
hej
za jakies 2 tygodnie dolacze do wszystkich zadrutowanych, nareszcie! wczoraj bylam na wizycie u or., powiedziala ze jestem z tych "trudnych" pacjentow bo mam zacisnieta szczeke, cofniete zeby i gorne o dolne scieram wiec najpierw na 3 miesiace aparat tylko na gore, po tym czasie na dolne plus jakas rozowa wkladka na podniebienie, nie pamietam jaks ie nazywa, wiem ze 300zl kosztuje, podobno mowi sie z nia beznadziejnie, to prawda? no i 2 lata minimum bede aparacik nosila. do tego powiedziala ze ratuje mnie dosyc spora gorna warga bo mam conieta rzuchwe i gdyby nie usta w ogole by ich nie bylo widac... ciekawe jak bede juz wygladala jak sciagne aparat, czy moj profil sie poprawi. |
![]() ![]() |
![]() |
#6556 |
Raczkowanie
|
A ja mam pytanko do aparatowiczek czy Was bolą wszystkie zeby łącznie z siekaczami czy tak jak u mnie tylko te na przodzie czyli 1, 2 i 3 ??? Bo ja normalnie mogę gryźć siekaczami i nic mnie nie boli ale nie ma mowy o ugryzieniu czegokolwiek przednimi zebami, bo chyba bym normalnie wyła z bólu ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#6557 |
Zakorzenienie
|
kasiek89 Wszystkiego naj naj
![]() A ja od samego rana u dentysty byłam. Bardzo w porządku facet, jestem strasznie zadowolona. Wszystko wytłumaczył, na spokojnie, pomału ![]() ![]() ![]()
Dzieciństwo kończy się wtedy, gdy bezpowrotnie przestajemy pytać dlaczego. Edytowane przez effciaa16 Czas edycji: 2008-03-20 o 13:13 Powód: pomyłka |
![]() ![]() |
![]() |
#6558 |
Raczkowanie
|
Tak sobie teraz oglądam mojego pięknego wspaniałego kła który co prawda jest za jedynką
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#6559 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() pozdr |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#6560 |
Raczkowanie
|
hehe u mnie starosc juz
![]() lece zjesc sniadanko ^^[/quote] Kasiek87 Stara Babo ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6561 |
Zadomowienie
|
Czesc Aparatki
![]() Mam pytanko- czy zawsze trzeba wyrywac jakies zeby do aparatu ? |
![]() ![]() |
![]() |
#6562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#6563 |
Zakorzenienie
|
niby mam jeszcze miesiac do zalozenia aparatu, wiec jest to troche czasu, ale juz teraz zastanawiam się co bedzie mi potrzebne... wyczytalam tu, że używa się specjalnych past do zębów, czym się one różnią od zwykłych?
Kurczę, naprawdę jestem w tym wszystkim zagubiona i nie mam pojęcia co będzie mi niezbędne do utrzymania higieny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6564 |
Zakorzenienie
|
isis1 siekacze to przednie zęby.
mówisz o trzonowcach? no to ja mam i to i to. ;]Te tylne bardzie boą, z uwagi że całe napięcie trzyma się na nich. Trzymają wszytsko w ryzach. |
![]() ![]() |
![]() |
#6565 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
nie, to indywidualna sprawa zalezna od wielu rzeczy ![]()
![]() |
#6566 |
Raczkowanie
|
Różnie z tym bywa. Czy w Twoim przypadku trzeba może Ci powiedzieć jedynie ortodonta po konsultacji, a całkiem dokładnie po wyliczeniach na podstawie zdjęć i wycisków.
#6567 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() pozdr PiesioKobito! masz taką determinację i chciejstwo posiadania aparatu że sama do siebie się śmialam , że qrcze wezme kredyt i kupie Ci tego druta ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#6568 |
Zakorzenienie
|
KASIUNIU KOCHANA WSZYTSKIEGO NAJLEPSZEGO!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wITAM NOWE KOLEżANKI NA FORUM! ![]() A JA juz sie lepiej czuje, juz łeb mnie mniej boli ![]() ![]() myslalam ze w ROSSMANIE kupie drugi zestaw tcyh past i plynu a tu ZONK-nie ma! łęłełe ![]() ![]() ![]() zimno straszne...eh nie lubie takiej pogody, raz deszcz, raz snieg, raz slonce i pizga na wszytskie strony! moj tz bedzie chyba nosil aparat-gora dol, 2 czwórki dow yrwania, łe...a jak sie zaczepimy ![]() dzis od ranca zapisywałam sie na wszytsko co tlyko mozliwe0na darmowe próbki:P hehe od podpasek po perfumy;P hhe ciekawe czy cos przyjdzie ![]()
#6569 |
Raczkowanie
|
zęby nie zawsze muszą byc usuwane, mi na przykład nie usunięto żadnego, może dlatego, że ogólnie mam bardzo małe ząbki. a co do odczuć podczas usuwania to spotkałam się z osobami, które w ogóle nie bolało lub takimi, które mówią, że samo wyrywanie uważają za najgorsze doswiadczenie w ich życiu. niektórzy puchną i zdychają, a niektórzy nic nie czują
![]() najbardziej czuję jedynke i dwójkę, z tyłu nic, a od wczoraj boli mnie ogólnie cała szczęka. tzn czuje takie napięcie z uwrażliwionymi przednimi zębami, to chyba znaczy że coś się tam dzieje ![]() ja ogólnie wcinam od początku prawie wszystko, uważam na aparat żeby go nie uszkodzić ale generalnie nic mi nie stanie na przeszkodzie, żeby to skonsumować ![]() a i nic nie robiłam przed założeniem aparatu, podobno piaskowanie dobrze zrobić w trakcie noszenia bo odczyszcza aparat. |
![]() ![]() |
![]() |
#6570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.