|
|
#1621 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. II
Cytat:
![]() Cytat:
************************* ************************* ************ juz po drinku i dobrym filmie...teraz czekamy na"wlatce moch" ![]() baj baj
|
|
#1622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olka szaleje... fajna noc przede mną... |
|
|
|
|
#1623 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
ja przez prace tez nie czuje atmosfery świąt.Może jutro rano jak będę szykować koszyczek. Ubranka zbieram dla rodzinki bo u nas taka tradycja- ja tez duzo dostałam i teraz zbieram dla nastepnych bo jak wiecie to drugiego raczej nie. Ten malutki szkrabek jest uroczy i jden mi wystarczy. No a poza tym to i tak lepiej nie bo juz za kilka dni zostaniemy same i im blizej tym gorzej.Oczywiści jakos sie trzymam ale jak widzę jak tż się nią zajmuje i jak ona przy tym szczęśliwa to chce mi się płakać.Będzie mi bardzo ciężko bez tż. nocka spoko i nawet się wyspałam. Teraz oni w pokoiku chrapia a ja przy kompie nadrabiam zaległości. myshia- nie smuc sie, karmienie butelką nie jest takie złe i ma tez duzo plusów. mi tez było bardzo przykro że nie mogłam karmic Klaudii piersią a teraz sie cieszę.No i ominęły mnie uczulenia , kolki i różne inne dolegliwośći. no i zdjecia z wczorajszej popołudniowej drzemki
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
myhsia prosze bardzo
a co do karmiania mlekiem modyfikowanym to ja jestem zadowolona i karmie małego od skonczenia przez niego miesiąca nie zauwazyłam, zeby rozwijał sie inaczej niz dzieci cycusiowe a wręcz rozwijał sie lepiej od poczatku mielismy jak na razie tylko jeden raz katar teraz mleka modyfikowane sa na prawde dobre wzbogacane w witaminy i probiotyki lub prebiotyki takze nie masz co sie martwic wiem, ze to trudna decyzja ale nieleczona alergia albo ciagłe przebywanie z alergenami nie wyjdzie malutkiemu na zdrowie ale mam nadzieje, ze sie szybko poprawi
|
|
|
|
#1625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() słodziutki widok
|
|
#1626 | |
|
Zadomowienie
|
Oj, chyba ciężko było, jeszcze nic nie pisałaś, to pewnie bal w nocy trwał długo Cytat:
Szybko zleci rozstanie z Tż, poradzicie sobie, jak cos to wiesz, że u Nas zawsze masz wsparcie. Słodko wyglądacie, dwie śpiące królewny ![]() Edit: Najlepsze życzenia miesięcznicowe dla Piotrusia i Maksia oraz Serdeczne życzenia urodzinowe dla Ivy spełnienia marzeń i dużo radości z Olci |
|
|
|
|
#1627 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Piszę to juz chyba pól godziny. Pucka spała, to odpaliłam kompa. Obudziła sie oczywiscie, ale lezała spokojnie w łóżeczku, to nie przerywałam sobie. Słyszę tylko jakieś dziwne stękania. Zagladam do łóżeczka a Agatka krztusi sie mlekiem. Wypływa jej z buzi, noska.. Szok, zaraz odwróciłam ja na plecki, zaczęłam oklepywać i się poprawiło. Była trochę wystraszona, ale nawet nie płakałaIdę zająć sie moim skarbem, bo coś nie pasuje jej samotnie lezeć na macie
|
||||
|
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
Poissonivy dużo szczęscia z okazji 18 urodzinek
|
|
|
|
#1629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Całe szczęście, że zareagowałaś w porę. Ja też zawsze Maję odkładam do łóżeczka jak zje i zaśnie, mam z tym dobrze, że ona ostatnio śpi na boku, więc w razie czego, myślę, że mleko by wypłynęło. |
|
|
|
|
#1630 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obudziłam ja po 23, bo już piersi zaczynały mnie nie na żarty boleć, nakarmiłam i musiałam męża obudzić na kąpanie Oli .Wykąpaliśmy, nakarmiłam z drugiego i położyłam ją do łóżeczka... z mieszanymi uczuciami... oczywiście nie było mowy o spaniu, więc wzięłam Olę do naszego łóżka i ... po 5 min. usnęła .Dodam, że w nocy nie obudziła się na jedzenie , dopiero o 6. A o 7.30 znów poszła spać .A ja od 7 sprzątam mieszkanie ![]() Cytat:
![]() 30 lat minęło, jak jeden dzień... ![]() ------------------- Składam najserdeczniejsze życzenia Maksiowi |
||
|
|
|
#1631 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie,
wpadlam na chwile ...wczoraj znow mialam ostroa wymiane zdan z tesciowa. Zrobila mi niespodziewany nalot i to co potem zrobila to juz sie w glowie nie miesci i szkoda pisac. Ta kobieta nie ma rozumu a ja mojemu dziecku krzywdy nie dam zrobic. Bardzo sie przez to wszytko popsoly moje relacje z mezem. Wyzywam sie na nim za to ,ze nigdy nie zwroci uwagi swojej mamie . Nic mnie juz nie cieszy tylko licze dni do wyjazdu do Polski. Nikomu nie zycze takiej tesciowej... Dziewczyny zdjecia naszych bobaskow przeurocze. Swiateczny Kubus i Matylda sa cudowni. Dorka z Klaudia zainspirowaly mnie do sprobowania dzis rano innej proby usypiania jak kolysanie i sie udalo Wzielam Maxa do naszego lozka troche powariowalismy a potem zasna jak aniolek. Agatka sliczna i taka rumiana na buzi. U mnie tez pojawil sie problem uczulenia. Zauwazylam u Maxa malutkie czerwone kropeczki i chyba wiem nawet po czym to ma ...po plynie do kapieli J@J. Wyeliminuje go i wroce do mydelka Bambino mam nadzieje ,ze bedzie poprawa. Ciesze sie ,ze Oli nie bedzie musial nosic kasku. Lea zobaczysz wszytko bedzie dobrze a rehabilitacja szybko minie . Myshia dobrze ,ze miej wiecej wiesz co jest przyczyna alergi u Micalka. Decyzja eksmisji kotow musi byc ciezka ale jak to ma pomoc Michasiowi to nie wahaj sie ani chwili. Ivy wszystkiego naj z okazji urodzin Spoznione zyczonka dla Tobiego Maksio dziekuje ciociom wizazowym za pamiec i zyczenia
|
|
|
|
#1632 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Najserdeczniejsze życzenia miesięcznicowe dla Piotrusia i Maxa oraz dla dzisiejszej Jubilatki - Poissonivy! Cytat:
Ja już od dłuższego czasu (od stycznia?) używam rozm. 4 (Pampers Active Baby na zamianę z Huggies Super Flex) i jestem z nich zadowolona (a właściwie Jasio ), choć przedwczoraj po raz pierwszy wyleciało i to konkretnie - zmoczył się śpiworek.Weronisia jest śliczna, widać, że to mały, rozkoszny diabełek! .Witaj Myycha ![]() Małgosia ma cuuudną fryzurę! I pajacyk taki, jak mój Jaś .Ależ Kubuś wymościł sobie gniazdko . Świetna kartka! Dzięki Pysiu, dla Was również wszystkiego dobrego na święta Cytat:
Tylko na karku mu się coś zrobiło. Miał suche placki, a teraz się zaczerwieniły (Jaś od urodzenia ma na karczku znamię i w tym miejscu też pojawiły się placki), nie wiem - może czapeczka go wczoraj podrażniła? Cytat:
Dziewczynka jak malowana! Agatka wygląda, jakby użyła różu .Cytat:
Mati pięknie prezentuje się w koszyczku Cytat:
Ale nie cieszę się, że Lea nie wpadnie na spotkanie do W-wy... ![]() Przekaż im proszę ucałowania od nas! Cytat:
Jaśko bawi się czasem swoimi klejnotami, ale póki co traktuje je z należytym szacunkiem. Była o niebo lepsza .Cytat:
.Cytat:
Cytat:
.A później zamierzam zawieźć do domu małego dziecka albo do domu samotnej matki. Cytat:
Wczoraj jadł tylko 5 razy w ciągu dnia, zazwyczaj je znacznie częściej. Próby zmuszenia do do jedzenia skończyły się w wypadku obiadku (indyk, marchewka i ziemniak) zwrotem, a w przypadku piersi - ugryzieniem. Już od dawna wiem, że nie mogę go przystawiać na siłę, bo zaciska dziąsełka (teraz z dwoma siekaczami), ale coś mnie wczoraj podkusiło i dostałam za swoje. Boję się jeszcze jednego - czy Jaś zaakceptuje mleko dla alergików po słodziutkim, maminym mleku? Mleka te są podobno niesmaczne, a niektóre na dodatek brzydko pachną. Bardzo ładnie razem wyglądacie .Cytat:
* * * Wczoraj zrobiliśmy wielkie, niespożywcze zakupy, z których jestem zadowolona. Zajęły nam mnóstwo czasu, ale udało się kupić większość rzeczy, które planowałam. Dziś mąż robi zakupy spożywcze .Jaś spisywał się bardzo grzecznie, podrzemał ładnie, tylko jeść nie chciał. Mam wrażenie, patrząc na Wasze dzieciaczki, że on chyba najszczuplejszy (choć moim zdaniem chudy nie jest)... Wolałabym jednak, żeby troszkę przytył, tylko te zębiska nie dają mu spokoju .
|
|
#1633 |
|
Rozeznanie
|
Sto lat, sto lat niech żyje żyje nam. Pomyślności, miłości i zdrówka dla Ciebie Poiss!Dla chłopaków Piotrusia i Maxia suchych pieluszek i uśmiechnietych buzi! Motylku współczuję Ci! Chyba już do Włoch nie wrócisz? Lea to najlepsza wiadomość! Cieszę się bardzo. |
|
|
|
#1634 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny, jakoś tak lepiej mi o tym myśleć jak wiem, że inne dzieciaczki są na sztucznym i są śliczne i zdrowe.
Piotrusiu i Maksiu życzymy zdrowej skórki wolnej od wszelkich uczuleń ![]() Ivy sto lat!!! Zyczę Ci abyś zawsze mogła się cieszyć swoją córeczką tak jak teraz |
|
|
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
Annulo i Myshiu, mąż właśnie przesłał mi schemat - waży 8 MB. Wysyłać? * * * Pomóżcie Wczoraj zrobił mi się zastój w prawej piersi - wielki guzek z prawej strony. Przystawiałam Jasia do tej piersi, ale on w ogóle nie chciał ssać. Pod prysznicem robiłam masaż ciepłą wodą, później odciągałam laktatorem. W nocy karmiłam Jasia raz, z tej bolącej piersi właśnie. Rano znów masaż pod prysznicem, później karmienie, teraz odciągnęłam 60 ml i nic. Guzek jest nadal, a pierś boli. Co jeszcze mogę zrobić? Kurczę, na początku nie miałam żadnych zastoi, a teraz - już 3 raz w ciągu miesiąca .
|
#1636 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Grzeczna Ola dała mamie pospać. Cytat:
Cytat:
Dziękuję z góry Z zastojem nic nie pomogę. Raz mi się zdarzyło małe zgrubienie, ale Maja szybko je wyciągał. Zapytaj może dziewczyn też na innych wątkach. Acha przypomniało mi się, chyba liście kapusty się przykłada, ale nie dam sobie głowy uciąć, czy to na zastój pomaga, czy może to na przeziębienie piersi. |
|||
|
|
|
#1637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście. Zaraz wysyłam.
Cytat:
. Znalazłam wkładki żelowe, których używałam podczas nawału, można je schładzać i rozgrzewać, zaraz zrobię sobie okład.Cytat:
Wiem, jak teściowa może umilić życie. My na szczęście mamy to już za sobą, ale kosztowało nas to trochę pracy. Muszę pochwalić męża, bo w tej sytuacji on się wykazał, to dzięki jego wysiłkom i perswazjom teściowa usunęła się w cień. Musiała, mieszkamy za blisko, a wyjazd nie wchodził w grę.
|
|
#1638 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... wredna baba Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Demoniku, jak on je mało, to musisz resztę z piersi odciągać, nie ma cudów, może próbuj mu podawać z butelki swoje mleczko odciągnięte? |
||||||
|
|
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
wcielo mi posta wrrrrrrrrrrrrrrrrr
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
czesc. niestety nie nadrobie zalegosci w czytaniu
![]() Aniu wszystkiego najlepszego!!!!!!!
|
#1641 |
|
Rozeznanie
|
Demoniku ja niestety nie pomoge bo nie wiem jak sobie radzić w takiej sytuacji!
Co do Weroniki to święta prawda jest to baba z takim charakterem że ja już się czasem boję! Motylku J&J uczulają ale miejmy nadzieję że powrót do bambino wyeliminuje krosteczki. |
|
|
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
Więc jeszcze raz...
Wszystkiego najlepszego dla chlopaków i naszej Ivy Demoniku na pocieszenie... ![]() Dziś byłam w Wola Parku, by odebrać buty z reklamacji wrrrrrrrrrrrr ![]() i co widzę na parterze duże stoisko z serwetami, obrusami itp. coś dla Ciebie (niedaleko Go Sport)Motylku ta twoja tesciowa to jest babiszon powinna dostać ![]() ************************* ********************* U mnie roznosi się zapach ciasta ![]() My jutro raniutko jedziemy...więc tylko jeszcze dziś będę z Wami...a potem mam nadzieję że do wtorku powrócę z eskapady i zobaczymy sięw Arkadii...P.S. A gdzie się spotykamy? Może w holu głównym przy Empiku???
|
#1643 |
|
Zakorzenienie
|
O rany będę pierwszą osobą, której nie wyszło ciasto Lei
![]() Właśnie zapikał piekarnik...poleciałam z patyczkiem a tu w środku płynna czekolada ![]() Ja się dziś do niczego nie nadaję
|
#1644 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale jak tak czytam że już będziecie wyjeżdżać to już teraz musze złożyć życzenia! Świeta tuż tuż, gdy czas nadejdzie już, by starym zwyczajem podzielić się jajem. Powiem tylko słów kilka: jedzcie, pijcie i wypoczywajcie. Wesołego Alleluja! |
|
|
|
|
#1645 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Słodka parka. Kochająca mamusia i dzidziuś wtulony w jej ramiona. Kochane. ![]() ************************* ************************* ******* U nas dzisiaj nuda. Ja oczwiście od rana porządki, no część zostawiłam sobie na jutro ale koszyczek i pisanki to dzisiaj potem wrzucę zdjęcia moich arcydzieł tylko się nie śmiejcie. Wczoraj byliśmy na zakupach i kupiłam mojej małej na zajączka śliczną sukienusię. Ubiorę ja w Niedzielę w tą sukienę i zrobimy jej pare fotek. Pozdrawiam i życzę Malutki baranek ma złote różki pilnuje pisanek na trawie z rzeżuszki a gdy nikt nie widzi chorągiewka się buja a baranek cicho beczy WESOŁEGO ALLELUJA Zdrowych i pogodnych świąt życzą Ewelina z Małgosią
|
|
#1646 |
|
Zadomowienie
|
Pysiu Ja mam zamiar piec jutro, dziś mi czasu nie starczyło. Mam nadzieje, że wyjdzie, a jak będzie po 40 min płynne, będę piekła dłużej, a co!!!
Ja prawie cały dzień coś robiłam, pranie, sprzątanie, gotowanie, a teraz padam na ryjek. Evela Koniecznie pokaż nam zdjęcia Małgosi w nowej kreacji. Pisanka ładna, jakie artystyczne kwiaty. Link mi wyświetla stronę główną nie ma Małgosi , ale i tak dziękujemy bardzo Dziękujemy wszystkim serdecznie za życzenia. Dziewczyny dla Was i Waszych bliskich życzenia radosnych, zdrowych i ciepłych Świąt Wielkanocnych, smacznego jajka i mokrego Dyngusa (choć w ta pogodę to raczej suchego ) ......................... ... Nie mogłam zacytować, coś mi się wizaż ostatnio pierniczy ![]() Maja dziś dała czadu, podkręciła muzę na fula i nie wiedziała co się dzieje, uderzyła w płacz A matka co powiedziała: a widzisz, mówi mamusia, że to nie zabawka Majuni, ale Ty wiesz lepiej. Nic jednak ten incydent nie poskutkował, dalej pchała łapki gdzie nie trzeba.Edit: Wiadomość z wczoraj, wysłałam dzisiaj, nie będę piekła w pierwszy dzień świąt ciasta
Edytowane przez 82anusia Czas edycji: 2008-03-22 o 19:13 |
|
|
|
#1647 |
|
Zadomowienie
|
powtórzony post
Edytowane przez 82anusia Czas edycji: 2008-03-22 o 13:57 |
|
|
|
#1648 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
pewnie juz nikogo nie bedzie do poniedzialku na wizazu. Ja tez szykuje sie zachwile do lekarza z Maxem w sprawie wprowadzania nowych pokarmow a potem idziemy z koszyczkiem do kosciola. Zycze wam aby w te siwieta wszystko samo sie zrobilo jak w wierszyku ponizej ![]() Umyjcie jajka, upieczcie babkę Złapcie królika, kupcie sikawkę Bo Wielkanoc już nadchodzi Więc się bawić nie zaszkodzi Lecz uważajcie też na kaca Bo we wtorek czeka praca. Życzę Wam by na Wielkanoc robotę w kuchni odwalił zając, baranek potem posprzątał stoły, a Wam zostały ... sex i pierdoły!!! Zdrowych, Pogodnych Świąt Wielkanocnych, pełnych wiary, nadziei i miłości. Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz wesołego Alleluja życza: Motylek-Monika i Max Duzo radosci i 100 lat dla Piotrusia, ktory obchodzil wczoraj swoja miesiecznice. |
|
|
|
#1649 |
|
Wtajemniczenie
|
no w koncu sie udało bo cos dzisiaj kiepsko chodzi.
possy -spóznione zyczonka urodzinowe
|
#1650 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry. Wczoraj wieczorem były problemy z wizażem.
U nas swiąteczna pogoda. Swieci słoneczko, jest nawet ciepło. Chyba wyskocze w nowym płaszczyku. Zdrowych pogodnych Świąt Wielkanocnych Pełnych wiary, nadziei i miłości. Radosnego wiosennego nastroju, serdecznych spotkań z rodziną. Wesołego Alleluja. życzą Agatka, mama Jola i tatuś Tomasz K. Buziaki kochane wizażanki. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.

ależ ona ma pyzki

A mama miała ubaw 

.

Sto lat, sto lat niech żyje żyje nam. Pomyślności, miłości i zdrówka dla Ciebie Poiss!
.
. Znalazłam wkładki żelowe, których używałam podczas nawału, można je schładzać i rozgrzewać, zaraz zrobię sobie okład.