Lipcówki 2017 ❤ cz. 2 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-01-25, 21:47   #1561
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Warsztaty skończone. Prócz smoczka i próbek palmersa, którego już mam 2 butelki nic więcej nie było.

Na koniec losowanie nagród: pas do jazdy autem, poduszki, pokrowce i bon na 100 zł na sesje zdjęciową.

Ogólnie jak dla mnie to przydatne były tylko info o bezpieczeństwie dziecka: montaż i wybór fotelika oraz udzielanie 1 pomocy. Reszta to dla mnie strata czasu.

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Edit: aha smoczek mi się trafił różowy
Widziałam Cię chciałam podejść ale mi uciekłaś do wc jak stałam przy palmersie a później już Cię nie widziałam i poszłam po drugiej przerwie do domu. Ja mam fioletowy dziewczyński!
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-25, 21:58   #1562
Mała!
Zakorzenienie

Karolinuuusia Śliczności to Twoje maleństwo gratki za wizytę.

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-25, 22:05   #1563
poprostu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Właśnie mi moja dobra koleżanka opowiedziała o historii z pracy jej męża (poza Polską) - mąż się zwolnił z pracy, żeby zawieźć do szpitala żonę z silnymi bólami kręgosłupa, okazało się, że... rodzi

Babka była otyła i się nie zorientowała, że jest w ciąży. Matko i córko, XXI wiek...
o rany aż ciężko w to uwierzyć

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Ja ostatnio jak poszłam do lekarza po zwolnienie, to się bałam czy bardziej się nie rozchoruję od tych wszystkich kaszlących ludzi w poczekalni
miałam to samo

Cytat:
Napisane przez elaweronika Pokaż wiadomość
Ja myślałam, że to po odstawieniu anty mi hormony szaleją i to dlatego, ale okazało się, że to tarczyca. Teraz biorę euthyrox, i nie tyje mimo ciąży, ale nie jem też za dwoje.
Jak coś będziemy się po ciąży wspierać w traceniu zbędnych kilogramów

Dziewczyny miałyście może takie przezroczyste, wodniste upławy? Dziś miałam tak obfite, że aż się wystraszyłam, że coś nie tak. Jakby woda... Teraz już ustało. Czuję się ok. Ale zastanawiam się czy to normalne takie upławy jak woda?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
takie chyba raczej nie... ale bardzo uciążliwe są te upławy, mam je praktycznie codziennie...

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. U maluszka wszystko w porządku. Był zarzucony nóżkami do góry. Widziałam jak polyka płyn. Ale nie chciał pokazać Co ma między nogami zaslonil się nóżkami a jak lekarz przerzucil obraz na 4D to zaslanil buzkie rączka także mam wstydliwe dziecko

Gratki :-D
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-25, 22:21   #1564
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Ale fajny maluch ciekawe czy mu tak wygodnie
Lekarz mówił ze w tym wieku jest mu tak najwygodniej

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Karolinuuusia Śliczności to Twoje maleństwo gratki za wizytę.
Dziękuję siedział na łożysku

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Dziękuję dziewczyny! leniuszek z mojego maleństwa leżało sobie spokojnie

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-25, 22:27   #1565
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
No to tak jak pisałam dużo zbednych rzeczy. Dwie butelki i smoczek to też nieźle. Ja przejzałam wszystko mam łyżeczkę do leków z zatyczką, podkład higieniczny pieluszke pampers wkladki jednorazowe laktacyjne i troche próbek oliwka sudokrem palmers a tak same ulotki

A butelki chociaż do wykorzystania bo tą co dostałam ja to malutka.

Smoczek różowy czyżby przepowiednia dziewczynki
Dostałaś dużo fajniejszych rzeczy U nas było mało wystawców.

Oby przepowiednia, która się spełnia!

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Też sie zapisałam na te warsztaty ale u mnie w lutym są.
Różowy smoczek to chyba jakiś znak co? ciekawe czy się sprawdzi

Wstydzioch

Oby!

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
O, ja właśnie najbardziej na to liczę
Czy u Ciebie też się przedłużyły tak jak u kogoś wcześniej?

Wstydliwe ale jakie wygimnastykowane
Takskończyły się o 21 :/ mega długo!

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Widziałam Cię chciałam podejść ale mi uciekłaś do wc jak stałam przy palmersie a później już Cię nie widziałam i poszłam po drugiej przerwie do domu. Ja mam fioletowy dziewczyński!
Fioletowy lepszy!
Patrzyłam za Tobą, ale Każda Dziewczyna wydawała mi się za niska
Trzeba było podejść!
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-25, 22:42   #1566
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Edit: aha smoczek mi się trafił różowy
Hehehe to może rzeczywiście znak i będzie córa

Cytat:
Ja już po wizycie. U maluszka wszystko w porządku. Był zarzucony nóżkami do góry. Widziałam jak polyka płyn. Ale nie chciał pokazać Co ma między nogami zaslonil się nóżkami a jak lekarz przerzucil obraz na 4D to zaslanil buzkie rączka także mam wstydliwe dziecko
Jaki fajny maluch! I jaki już duży! Szkoda, że się nie ujawnił! Kurczę, wszystkie się zasłaniają, tracę nadzieję że poznam płeć na wizycie A tak bym chciała już wiedzieć!

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Też mam właśnie takie upławy jak Ty i będę o nie pytać na wizycie, bo to aż nieprzyjemne jest ale nie mam od początku ciąży tylko od pewnego czasu

Trochę to męczące Wydawało mi się że to normalna sprawa w ciąży i nie martwiłam się, zresztą przecież mam badanie na każdej wizycie i nic lekarz nie mówił, sprawdzam mocz co miesiąc, ale ostatnio jakoś zaczęłam się tym niepokoić... Lepiej zapytać
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-25, 22:45   #1567
AnnaPaula87
Zadomowienie

Ja tez mam upławy raz gęste a raz wodniste i dużo ich. To chyba normalne
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-25, 22:51   #1568
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość

Jaki fajny maluch! I jaki już duży! Szkoda, że się nie ujawnił! Kurczę, wszystkie się zasłaniają, tracę nadzieję że poznam płeć na wizycie A tak bym chciała już wiedziec
Też chciałabym bardzo wiedzieć bo można byłoby już robić jakieś zakupy powoli. Tym bardziej ze chciałam iść do lidla po bodziaki ale tam same albo dla chłopca albo dla dziewczynki więc w ciemno brać nie będę.. a tak czekam do końca lutego na kolejną wizytę trudno ważne ze u niego wszystko w porządku

Co do śluzu to ja mam taki biały i gęsty, podobno to normalne

Alicja

Edytowane przez karolinuuusia
Czas edycji: 2017-01-25 o 22:52
karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-25, 22:53   #1569
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość

Jaki fajny maluch! I jaki już duży! Szkoda, że się nie ujawnił! Kurczę, wszystkie się zasłaniają, tracę nadzieję że poznam płeć na wizycie A tak bym chciała już wiedzieć!

Trochę to męczące Wydawało mi się że to normalna sprawa w ciąży i nie martwiłam się, zresztą przecież mam badanie na każdej wizycie i nic lekarz nie mówił, sprawdzam mocz co miesiąc, ale ostatnio jakoś zaczęłam się tym niepokoić... Lepiej zapytać

Mi gin pow, że to naturalna wydzielina z szyjki macicy, która blokuje plemniki.

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Użyłam dziś 1 raz antybiotyku na plecy. Mam nadzieję, że ta wysypka zejdzie.
Stary 2017-01-25, 22:59   #1570
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Morelle wygrałaś coś hehe? ale długo dobrze ,że nie zostałam o 20.:50 już w domu byłam i to na drugim końcu Wro .Trochę byłam zawiedziona ,że tak mało wystawców ale ta pierwsza pomoc przydatna wiedza .Może te kolejne warsztaty większe i więcej firm...
Stary 2017-01-25, 23:01   #1571
lacomme
Raczkowanie

Ale naprodukowałyście
Ja jestem 1 abo 1,5 kg na plusie, a dzisiaj 14t6d, ale brzuch mi już trochę urósł. Chociaż też jak porównuję ze zdjęciami niektórych brzuchów w internecie to stwierdzam, że jest mały jeszcze

Fajnie, że podsyłacie linki o tych warsztatach. Zapisałam się na Bezpiecznego Malucha i wysłałam własnie zgłoszenie na ten Mama Wie, w Lublinie są chyba jako pierwsze na samym początku marca
lacomme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-25, 23:08   #1572
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Ej dziewczyny jestem zdania ze jak kobieta chce karmić to Będzie karmić dziecko piersią, kłócę się o to z koleżanka bo ta twierdzi ze jej mama nie miała pokarmu i musiała przejść na butelkę, podsunięcie mi jakaś obronę?
Ja też początkowo nie miałam pokarmu Fachowa pomoc, praca z laktatorem, a potem jeszcze przez jakiś czas ważenie codziennie niemowlaka, zapisywanie ile mniej więcej było siku i kup - żeby sprawdzić czy odpowiednio przybiera na wadze itd Szybko poszło i córa była już karmiona tylko i wyłącznie piersią.

Inna sprawa, że za czasów naszych rodziców była moda na karmienie mm + krążyło wiele fałszywych informacji typu że niemowlak płacze to pewnie mama ma za mało tłuste (!) mleko i lepiej dawać butlę, albo że po 1 roku życia mleko matki nie ma już wartości odżywczych itd. Wszystkie tego typu rewelacje dawno zostały obalone badaniami naukowymi (polecam poczytać np. na blogu Mataja), ale niestety w pokoleniu rodziców/cioć funkcjonują i często sieją ferment w głowach młodych mam Sama na podstawie legend rodzinnych wkręciłam sobie jak córka miała pół roku, że się nie najada moim mlekiem - okazało się to bzdurą, ale musiałam pogadać z położną żeby mi to uświadomiła. Dobrze mieć taką osobę, która zna się na karmieniu i w razie czego pomoże, wytłumaczy co i jak.

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
trudno ważne ze u niego wszystko w porządku
Pewnie że tak Nie ma wyjścia, trzeba uzbroić się w cierpliwość, prędzej czy później maluchy pokażą co mają między nogami A w lidlu mają być śpiworki do fotelika, fajna sprawa, zastanawiam się czy nie kupić, bo kolory w miarę uniwersalne (najbardziej chyba ten z hipciem jest unisex ) i bardzo tania pościel dziecięca

Cytat:

Mi gin pow, że to naturalna wydzielina z szyjki macicy, która blokuje plemniki.
Dzięki!
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-25, 23:31   #1573
myszowata1313
Rozeznanie

Tak mnie zainpirowalyscie tymi warsztatami ze sie zapisalam. Akurat u mnie sa 6 lutego.
Pytam dla podpuchy tz czy pojdzie ze mna, mowi ze pojdzie, ja na to ze nie ma wyjscia bo juz nas zapisalam 😅

A jutro chce sie wybrac do lekarza, chcialabym juz znac plec. To juz 16t

I jeszcze tez jutro jedziemy kupic/zamowic wozek

Edytowane przez myszowata1313
Czas edycji: 2017-01-25 o 23:44
myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-25, 23:58   #1574
Adriannaa88
Raczkowanie

Myszowata jaki model wybraliscie?

Fajnie że u was są takie szkolenia/warsztaty. U mnie niestety nie ma w pobliżu. Ja czekam na szkołę rodzenia. W połowie lutego ma startować 😁

Stary 2017-01-26, 09:20   #1575
orangemisia
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie mi moja dobra koleżanka opowiedziała o historii z pracy jej męża (poza Polską) - mąż się zwolnił z pracy, żeby zawieźć do szpitala żonę z silnymi bólami kręgosłupa, okazało się, że... rodzi

Babka była otyła i się nie zorientowała, że jest w ciąży. Matko i córko, XXI wiek...
Boziu,że takie rzeczy się na prawdę zdarzają.

Moja koleżanka dowiedziała się o ciąży w 20 tygodniu. Niby przez cały czas miała miesiączkę i dlatego się wcześniej nie zorientowała

Cytat:
też od razu o tym pomyślałam
a brak okresu chyba jest częsty przy otyłości
Niby to prawda, ale kto przez 9 miesięcy nie idzie do ginekologa i się nie leczy?

Cytat:

Gratuluję wizyty.
U mnie ostatnio też nic nie było widać jeśli chodzi o płeć. Nastawiam się,że na badaniach połówkowych potwierdzi się lub nie,że będzie synek.

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
Tak mnie zainpirowalyscie tymi warsztatami ze sie zapisalam. Akurat u mnie sa 6 lutego.
Pytam dla podpuchy tz czy pojdzie ze mna, mowi ze pojdzie, ja na to ze nie ma wyjscia bo juz nas zapisalam 😅

A jutro chce sie wybrac do lekarza, chcialabym juz znac plec. To juz 16t

I jeszcze tez jutro jedziemy kupic/zamowic wozek

U mnie bezpieczny maluch jest dzisiaj. A ja akurat nie mogę.

Jaki wózek wybraliście?
My jedziemy w weekend do Wrocławia pooglądać. W Opolu nie ma tego na którym mi zależy.

orangemisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-26, 09:25   #1576
Carolles
Zadomowienie

Dzień dobry ale dzis u mnie pięknie słonecznie

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-26, 09:28   #1577
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez orangemisia Pokaż wiadomość
Niby to prawda, ale kto przez 9 miesięcy nie idzie do ginekologa i się nie leczy?
dokładnie tak samo to skomentowałam
ja byłam zdziwiona, jak moja koleżanka zorientowała się dopiero w 8-9 tygodniu, a co dopiero to
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-26, 09:33   #1578
Mała!
Zakorzenienie

Dzień dobry. U mnie szaro... wstałam z ponurym nastrojem i.nawrzeszczałam na męża 😬 dobrze że on.umie to w,zart obrócić i.nic sobie z tego.nie.zrobił tylko mnie cmokał ahh te babskie/ ciążowe hormony...

U mnie chorób ciag dalszy... syn ma zapalenie ucha.. Kiedy to sie skończy???

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-26, 09:33   #1579
taedio
MerDer 4ever

Dzień dobry
Mnie tez cieżko uwierzyć w takie historie No ale..
Wyleguje sie jeszcze w łożku Tz śpi dalej, kombinuje czy go budzić czy nie bo głodna jestem ale chyba wstanę ja i zrobię i jemu śniadanko, niech ma

Stary 2017-01-26, 09:33   #1580
vadi
*sportaddict*

oj tak, pogoda jest piękna
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-26, 09:49   #1581
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Dostałaś dużo fajniejszych rzeczy U nas było mało wystawców.

Oby przepowiednia, która się spełnia!

Oby!

Takskończyły się o 21 :/ mega długo!

Fioletowy lepszy!
Patrzyłam za Tobą, ale Każda Dziewczyna wydawała mi się za niska
Trzeba było podejść!
Morelle z tymi zbędnymi rzeczami chodziło mi o warsztaty a gratisy super wczoraj z mężem oglądaliśmy.
Wystawców mało myślałam że będą ci którzy są wymienieni jako partnerzy.

A czy u was też pokazywali butelkę która mozna dac mezowi do karmienia i ona jest na zasadzie jak pierś kobiety dziecko musi ssać żeby coś poleciało dlatego się nierozleniwia i mama jak musi wyjsc to ktoś może z maluszkiem zostać. Bo zastanawiam się nad nią może później się zdecydujemy. Ja jestem nastawiona na karmienie piersią i mam nadzieję że nic moich planów nie popsuje.

U nas też mówili że najlepiej jest odciagać pokarm jednocześnie z dwóch piersi. Śmiałam się bo jak masz jedno dziecko to dwóch cycusiów na raz nie dasz a mąż do mnie. To ci pomogę 😜
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-26, 09:50   #1582
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Morelle wygrałaś coś hehe? ale długo dobrze ,że nie zostałam o 20.:50 już w domu byłam i to na drugim końcu Wro .Trochę byłam zawiedziona ,że tak mało wystawców ale ta pierwsza pomoc przydatna wiedza .Może te kolejne warsztaty większe i więcej firm...
Nie w sumie zależało mi jedynie na adapterze.

Tez jestem zawiedziona. W innych miastach tyle rzeczy, a u nas próbki palmersa, które są w aptece i smoczek.

Pierwsza pomoc z lalkami była super trochę mnie to przeraża, ale warto to wiedzieć.
Nie mogłam w ogóle tam trafić. Schowana ta szkoła.
Dla Ciebie to kawał drogi. Dla mnie też Jeszcze po warsztatach musiałam wrócić do mojej chorej mamy. Wyjść z psem. Na szczęście mąż poszedł, a ja zjadłam kanapkę. No i potem do siebie. Od nas Grabiszynek to w ogóle koniec świata.
Cieszę się, że dziś nigdzie nie jadę i leżę w łóżku
A jutro wizyta!

W ogóle gdzie siedziałaś? W co byłaś ubrana?
Myślałam, że bez problemu Cie znajdę. Jednak nie

Edytowane przez morelle_
Czas edycji: 2017-01-26 o 09:52
Stary 2017-01-26, 09:55   #1583
darietta
Zakorzenienie

Ja dzisiaj idę na wizytę na 15:30 i jestem ciekawa jak tam maluszek.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-26, 09:59   #1584
SteveS
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja o upławy pytałam gina, bo mam skłonność do infekcji (zresztą na początku ciąży leczyłam grzybicę) - uważa, że fizjologiczna jest bardziej/mniej gęsta, biała i przezroczysta, a nawet lekko żółtawa (nie całkiem żółta czy zielona) wydzielina. Dopóki nie ma nieprzyjemnego zapachu, nic nie piecze, nie swędzi - kazał się nie stresować. Faktycznie, ostatnio robił mi pH i jest ok, teraz robię sama

U nas choróbsko, już się z mężem pokłóciłam, bo on oczywiście podchodzi do choroby lekko. Na szczęście wziął antybiotyk, ja sobie jedynie Prenalen na gardło kupiłam. Kazałam mu w domu siedzieć przez trzy dni minimum, bo w nocy nie śpi, taki ma katar i kaszel - i chyba jak mi zadzwoni ktoś, ze mąż musi iść do babci/taty, bo coś tam, to rozszarpię. Oczywiście zaraził się od wiecznie chorych dzieci brata.
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-26, 10:00   #1585
taedio
MerDer 4ever

Wybiera sie ktoś do Katowic na te warsztaty jutro?

Stary 2017-01-26, 10:07   #1586
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj idę na wizytę na 15:30 i jestem ciekawa jak tam maluszek.
:Kciuki:

Cytat:
Napisane przez SteveS Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja o upławy pytałam gina, bo mam skłonność do infekcji (zresztą na początku ciąży leczyłam grzybicę) - uważa, że fizjologiczna jest bardziej/mniej gęsta, biała i przezroczysta, a nawet lekko żółtawa (nie całkiem żółta czy zielona) wydzielina. Dopóki nie ma nieprzyjemnego zapachu, nic nie piecze, nie swędzi - kazał się nie stresować. Faktycznie, ostatnio robił mi pH i jest ok, teraz robię sama

U nas choróbsko, już się z mężem pokłóciłam, bo on oczywiście podchodzi do choroby lekko. Na szczęście wziął antybiotyk, ja sobie jedynie Prenalen na gardło kupiłam. Kazałam mu w domu siedzieć przez trzy dni minimum, bo w nocy nie śpi, taki ma katar i kaszel - i chyba jak mi zadzwoni ktoś, ze mąż musi iść do babci/taty, bo coś tam, to rozszarpię. Oczywiście zaraził się od wiecznie chorych dzieci brata.
Dokładnie ja akurat też miałam biocenozę i cytologię.

Wczoraj użyłam 1 raz tego antybiotyku na plecy i jest poprawa
Stary 2017-01-26, 10:22   #1587
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie w sumie zależało mi jedynie na adapterze.

Tez jestem zawiedziona. W innych miastach tyle rzeczy, a u nas próbki palmersa, które są w aptece i smoczek.

Pierwsza pomoc z lalkami była super trochę mnie to przeraża, ale warto to wiedzieć.
Nie mogłam w ogóle tam trafić. Schowana ta szkoła.
Dla Ciebie to kawał drogi. Dla mnie też Jeszcze po warsztatach musiałam wrócić do mojej chorej mamy. Wyjść z psem. Na szczęście mąż poszedł, a ja zjadłam kanapkę. No i potem do siebie. Od nas Grabiszynek to w ogóle koniec świata.
Cieszę się, że dziś nigdzie nie jadę i leżę w łóżku
A jutro wizyta!

W ogóle gdzie siedziałaś? W co byłaś ubrana?
Myślałam, że bez problemu Cie znajdę. Jednak nie

w środkowym rzędzie na samej górze w czarne spodnie i taki długi grafitowy asymetryczny sweter może dlatego ,że mam teraz włosy krótsze i ciemne ja też Cię zobaczyłam dopiero na przerwie pierwszej ale mówię nie będę pod kibelkiem koczować a już później na przerwie Cię nie widziałam.
Stary 2017-01-26, 10:25   #1588
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
w środkowym rzędzie na samej górze w czarne spodnie i taki długi grafitowy asymetryczny sweter może dlatego ,że mam teraz włosy krótsze i ciemne ja też Cię zobaczyłam dopiero na przerwie pierwszej ale mówię nie będę pod kibelkiem koczować a już później na przerwie Cię nie widziałam.
No szkoda, że się minęłyśmy. Masz lepsze oko

Siedziałam w środkowym, 4 rząd - czyli na dole
Stary 2017-01-26, 10:25   #1589
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Adriannaa88 Pokaż wiadomość
Myszowata jaki model wybraliscie?

Fajnie że u was są takie szkolenia/warsztaty. U mnie niestety nie ma w pobliżu. Ja czekam na szkołę rodzenia. W połowie lutego ma startować 😁

Cytat:
Napisane przez orangemisia Pokaż wiadomość
Boziu,że takie rzeczy się na prawdę zdarzają.

Moja koleżanka dowiedziała się o ciąży w 20 tygodniu. Niby przez cały czas miała miesiączkę i dlatego się wcześniej nie zorientowała

Gratuluję wizyty.
U mnie ostatnio też nic nie było widać jeśli chodzi o płeć. Nastawiam się,że na badaniach połówkowych potwierdzi się lub nie,że będzie synek.

U mnie bezpieczny maluch jest dzisiaj. A ja akurat nie mogę.

Jaki wózek wybraliście?
My jedziemy w weekend do Wrocławia pooglądać. W Opolu nie ma tego na którym mi zależy.
1485422618080.jpg
Taki ale inne kola bo na zdjeciu sa piankowe.
Eco sportive x7 (chyba tak sie pisze) akurat blisko nas jest producent. Firma moze nie jakas znana ale tak sie nam spodobalo ze trzeba jechac. A z drugiej strony musze korzystac poki tz jest w domu i ma wolne od pracy bo pozniej jak sie zrobi cieplej to bede go tyle widziec co nic.

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-26, 10:29   #1590
morelle_
Zakorzenienie

Odnośnie wózków i fotelików. Pan wczoraj mówił, że dziecko do roku czasu może jeździć autem i siedzieć w foteliku max. 2h dziennie. Jak nie trzeba to, żeby nie wozić. Nie chodzić na spacery i do galerii z fotelikiem zamiast gondoli.
Ratownik medyczny.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości