|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III
Anula jak bedziesz w lublinie to w moim rodzinnym miescie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#632 |
Zadomowienie
|
Nikola już słodko śpi
![]() dobranoc!!Wszystkim!! |
![]() ![]() |
![]() |
#633 |
Rozeznanie
|
Buziaki dla dzisiejszych solenizantów Amelki i Mateuszka
![]() ![]() A mi dzisiaj synek zrobił prezent na urodzinki i sie rozchorował ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#634 |
Rozeznanie
|
Anula, nie ma sprawy tylko planujemy wypad na niedzielę za miasto bo pogoda ma być piękna, i też myślałam o Kazimierzu
![]() ![]() Karolinqo dziękujemy i słodkich snów ![]() Kanciu ![]() Kropka, to może podsuniesz jakieś fajne miejsce do posiedzenia w Kazimierzu gdzie niekoniecznie trzeba wypić morze wódki ![]() Demonik zapraszamy częściej ![]() ![]() Wrrrr Oliwcia woła butlę, zmykam ale wrócę ![]()
#635 |
Wtajemniczenie
|
I ja się jeszcze wieczorkiem odezwę.
Kanciu- nie stresuj się póki co, nawet 2 tygodnie może dziecię miec słabszy apetyt. Na forum GAzety Wyb. są wątki Jedzenie I KArmienie butelką - ze specjalistą . Jak masz ochotę możesz poszperac. http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=632 http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=579 Moja też dzisiaj chciała byc cwańsza niż ładniejsza. Chciałam dac jej kaszkę łyżeczką i co włożę do buzi to wypluwa, to ja znowu do buzi i znowu wypluwa i tak z 6 łyżeczek wypluła licząc zapewne na cycucha /cała niemal pływała w kaszce/ a gdy zaskoczyła,że nic z tego zaczęła jeśc elegancko to co jej dawałam i zjadła wszystko. Cwaniara jedna. juleczko- Mati rewelka ![]() anula- udanego weekendu!!! no i co zadna nie czyści ząbków dzieciaczkom /oprócz mini/ ![]() ![]() lea- buziaki dla Agatki, no i MAksia naturalnie.A jak Twoje przemarznięte kości?
#636 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Całuski dla Amelki i Mateuszka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale ma zalotne rzęsy. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;7041450] ewa, idąc za Twoim, i innych dziewczyn wzorem, zrobiłam Maksowi na kolację chlebek pokrojony w kosteczkę, z masłem i dźemem brzoskwiniowym... i moje sprytne dziecko, obessało dżem, po czym chlebek wypluło. [/quote] ![]() Jak on uroczo się uśmiecha. A huśtawka chyba bardzo się mu spodobała, bo taki wpatrzony ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Gratuluję kolejnych ząbków. A co do tej teorii - jako niemowle nie chorowałam, jako dziecko nie chorowałam, jako dorosła również zdrowo się trzymam. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A dla dzidka - zdrówka. Dzień w ruchu od rana. Pogoda wiosenna. Słońce raziło Mikołaja, więc założyłam mu okulary
![]()
![]() |
#637 |
Rozeznanie
|
Zawartość butli w przepastnym brzuszku mojej córeńki więc jestem
![]() Joannah Wszystkiego Naj z okazji urodzinek (osiemnasta nareszcie coooo??? ![]() ![]() Ewa ale fajowy ![]() Ewuś czy ten Wasz wózeczek to parasolka może ![]()
#638 | ||||
Zakorzenienie
|
juz wiem dlaczego ten moj syn byl taki upierdliwy
dzis wyszla gorna lewa jedynka i prawa gorna dwojka a jutro najprawdopodobniej bedzie prawa gorna jedynka czyli na gorze bedziemy miec 4 przednie w komplecie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() to ty masz dzis urodzinki ![]() jesli dobrze zrozumialam to spelnienia wszystkich marzen i grzecznego zdrowego synusia ![]() Cytat:
![]() a tak jak juz bylam doroslejsza to byla chyba restauracja mandarynska czy mandaryn na ulicy senatorskiej chyba.. tam chodzilismy z tz jest jeszcze taka fajna restauracyjka i nazywa sie chyba u fryzjera?? tez niedaleko wisly.. Cytat:
![]() ![]() co do dyni nie pomoge bo nie wiem ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#639 |
Zakorzenienie
|
eve to może spotkamy się w Kazimierzu? Oglądałam prognozę i zapowiadają ładną pogodę na niedzielę. Jeśli oczywiście macie ochotę.
joannah to buziaki urodzinowe dla Ciebie ![]() iwka dzięki i buziaki dla Weroniki, niech wraca do zdrowia ![]() kanciu a Ty jak? Lepiej?
![]() |
#640 |
Rozeznanie
|
Najlepszości dla wszystkich solenizantów.
Dzzieciaczki na zdjęciach cudne. iwka - Niesłodka zupa z dyni Dla dziecka od: 8. miesiąca Autor: Grażyna Toruńczyk Składniki - marchewka - pietruszka - biały kawałek pora - ziemniak - ćwierć małego selera - 100 g dyni - spory ziemniak - pół łyżeczki posiekanego koperku Sposób przyrządzania: Jarzyny wyszoruj, obierz lub oskrob. Pokrój je na kawałki, zalej szklanką wrzątku i gotuj, aż zmiękną. Wszyscy jarzyny poza dynią i ziemniakiem wyłów z wywaru. Zmiksuj zupę, przed podaniem posyp koperkiem. Dwulatkom i starszym dzieciom możesz przygotować zupę na rosole z kurczaka. Puree z dyni Dla dziecka od: 6. miesiąca Autor: Grażyna Toruńczyk Składniki - 1 filizanka pokrojonego w drobną kostkę miąższu dyni - 3 łyżki wody Sposób przyrządzania: Miąższ dyni zalewamy w rondelku trzema łyżkami wody i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu aż do miękkości (około 5 minut). Miksujemy. Przed podaniem dziecku puree powinno ostygnąć. Zupa ''jak miodek'' Dla dziecka od: 10. miesiąca Autor: Joanna Szulc Składniki - marchewka - pietruszka - ćwierć selera - ćwierć małego pora - pół ziemniaka - ew. mały kawałek dyni - łyżka posiekanej cebuli - łyżeczka posiekanego koperku - pół żółtka jaja ugotowanego na twardo - olej rzepakowy bezerukowy Sposób przyrządzania: Warzywa umyj, obierz, pokrój. Wrzuć na gotującą się wodę (ok. szklanki). Dodaj cebulę podsmażoną na kapce oleju. Wszystko gotuj do miękkości. Dodaj pół łyżeczki oleju, koperek i pokruszone żółtko jaja. Całość nieco przestudź i zmiksuj. Zupa ma słodkawy smak marchewki i cebuli, starszemu niemowlęciu można ją doprawić odrobiną soli. Zupa minestrone Dla dziecka od: 10. miesiąca Autor: Joanna Szulc Składniki - szklanka fasoli ugotowanej do miękkości lub 3/4 szklanki mrożonego zielonego groszku - 1-2 marchewki - mały por - niewielka cebula - ćwierć główki kapusty włoskiej - seler naciowy - 1 gałązka - 2 ziemniaki - 1-2 garście pokrojonej dyni lub cukinii - 2 świeże pomidory bez skórki lub 3 z puszki - 1/2 szklanki makaronu ugotowanego na twardo (najlepiej małych rurek albo łezek) - 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki - 1-2 łyżki posiekanych listków bazylii - oliwa - sól Sposób przyrządzania: Warzywa umyj i obierz. Marchew, seler, por, cebulę, ziemniaki drobno pokrój, kapustę poszatkuj. Wrzuć na wrzącą wodę (ok. 2 l). Po 10 minutach dodaj pokrojone pomidory (i jeśli wybrałaś wariant z groszkiem - groszek), cukinię, po dalszych 5 minutach fasolę, siekaną bazylię i natkę, na końcu makaron. Odstaw z ognia. Dopraw solą, dodaj łyżeczkę oliwy. Nareszcie tydzień pracy się skończył. Kacprowi przebił się 4 ząbek, teraz ma dwie jedynki dolne i dwie dwójki górne, ale po dziąsłach widze że kroją się jeszcze dwójki dolne i jedynki górne. Pupa już lepsza po pimafukorcie. Wszystkich chorym życze zdrówka. |
![]() ![]() |
![]() |
#641 |
Rozeznanie
|
Anula, pewnie że mam
![]() ![]() ![]() ![]() Pasowałaby Wam np 12 godzinka tak +/- tylko nie wiem gdzie ![]() Kropeczko i Adrianku ![]() ![]() Ach ta młodość......... ![]() Na stronie Kazimierza jest restauracja u fryzjera ale niestety meliny nie ma ![]() ![]()
#642 |
Wtajemniczenie
|
katia
![]()
#643 |
Zakorzenienie
|
eve godzina w sam raz. A co do miejsca to ewentualnie możemy się zdzwonić. Wyślę Ci na PW nr telefonu
![]() |
#644 |
Rozeznanie
|
Iwka, jak Werka
![]() Katia ale Kacperek będzie uzbrojony w zębolki ![]() ![]() Anula super ![]() edit: Anula odebrałam i wysłałam ci PW
#645 |
Zakorzenienie
|
katia super przepisy
![]() No i gratulujemy ząbków i ślemy buziaki żeby za bardzo nie bolało ![]() I niech Weronice te 4 wyjdą jak najszybciej, żeby się nie męczyła bidula. eve odebrałam, dzięki ![]() kropka w Lublinie to podobno Starówka jest ładna? Ja nigdy nie byłam tam na dłużej, zawsze tylko przejazdem.
![]() |
#646 |
Wtajemniczenie
|
eve- no bez szału, ale minimalnie lepiej,jest pogodniejsza. Osłuchowo dalej ok.W pon.kontrola.Teraz przez sen kaszle, ale się nie wybudza. Dzięki za pamięc.
![]()
#647 |
Rozeznanie
|
Iwka, to trzymam kciuki, żebyście miały spokojną noc
![]() Zmykam bo TŻ czeka ![]() Dobrej Nocki Dla Wszystkich ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#648 |
Zakorzenienie
|
No ja też zmykam do męża. Winko otworzyłam
![]() ![]() Dobranoc!
![]() |
#649 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety to nie parasolka, co najwyżej "wielki parasol z ogródka piwnego" ![]() Jeszcze nie zmieniliśmy wózka. Cytat:
![]() ![]() Mikołaj bez zębów. Coś się chyba pomyliło tej lekarce. A apetyt mu wraca. A jak fajnie sobie siedział w tych okularach ![]()
![]() |
#650 |
Rozeznanie
|
Najlepsze życzenia dla jubilatów!
u nas względnie spokojnie, byliśmy dziś na spacerze na obrzeżach miasta i w centrum w parku na placu zabaw, wyjęłam Tymka z wózka i pokazywałam mu inne dzieci i o dziwo nie płakała jak piszczały i krzycczały. takie małe oswajanie się z dziećmi ![]() a jutro idziemy na chrzciny mojego bratanka, ufff, strasznie mi się nie che, muszę jeszcze wyprasować koszule i wymyśłić w co się ubiorę. buziaki, spokojnej nocki
#651 |
Konto usunięte
|
![]() ![]() joannah, całuski dla rozchorowanego bobaska. ![]() a dla Ciebie najlepszości Urodzinowe. ewa, super Miki się w tym wózku prezentuje, zarówno w okularach ![]() Mi chyba dzisiejsza pogoda i ruch dobrze zrobiły, czuje się świetnie, ale dziękuję za troskę iwka, A jak zobaczyłam pogode na najbliższe dni, to jestem zachwycona. ![]() ![]() Maks dziś sobie licka opalił, mimo że na bezpośrednie działanie słonka go nie wystawiam, bo nawet jak śpi, a mu słońce na buźkę świeci, to on tak śmiesznie powieki zaciska. Ale widać wiaterek zrobił swoje, i odcisnął słoneczne buziaki na policzkach Maksia. Fotka w załączniku. ![]() kropka, niedługo Adi-Ładi uzębieniem dogoni Klaudusię. Ale nawet dobrze, że tak wszystkie hurtem wychodzą, za jednym bólem, za jednym marudzeniem. A u Kacperka też , żeby wszystko hurtem poszło, to bedziesz mieć katia zębatego bobaska. ![]() barwa,nie marudź, że ci sie nie chce, tylko korzystaj i baw się dobrze. Ja też juz zmykam, dobranoc. |
![]() ![]() |
![]() |
#652 |
Zadomowienie
|
Hejoł wszystkim
![]() ale nagadoliłyście dzisiaj 3 strony ![]() Oj jak czytam o Waszych wrażliwcach to jestem w szoku, dziewczyny (Kancia, Juleczka, Kropka) Wy po prostu jesteście najlepszymi mamami na świecie i tyle ![]() ![]() ![]() Byliśmy dzisiaj na Olivkowych zakupach bo Olivka wyrasta ze wszystkiego w zastraszającym tempie i kupiliśmy: kurteczkę wiosenną, bezrękawnik, 2 czapeczki, hustę, 4 bodziaki, spineczki ( ![]() ![]() A jutro idziemy do kina na: "nie kłam kochanie" ![]() Miłego weeeekendu życzę wszystkim super mamom (czytaj wszystkim mamom ![]() EDIT: zdjęcia maluszków przesłodkie. Lea ale ciacho z Maksia ![]()
#653 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo melina sie spalila kilka lat temu jak jakis na***any pancur z warszawy zasnal z papierosem.. jemu nic sie nie stalo ale stodola sie zjarala.. ![]() a i jeszcze dobrze nam sie pilo na baszcie ![]() ![]() Cytat:
ja lubie bardzo zamek lubelski a na placu zamkowym w sezonie sa najlepsze gofry na swiecie. te tu w krakowie nawet sie nie moga rownac do gofrow z pod zamku w lbn. no i jest meta na kazdym kroku wiec tanio alkohol za starych czasow kupowalismy ![]() deptak jest ok. park saski jest bardzo ladny. skansen lubelski tez jest ladny Cytat:
![]() Cytat:
![]() Minia dzis z kolei mnie rozbawilas z tym Cytat:
![]() a zakupy widze udane ![]() ![]()
![]() |
#654 |
Zadomowienie
|
Zacznę regularnie pisać to przynajmniej humory będą dopisywały
![]() Kropka to jeden z moich ulubionych tekściorów a jego korzenie sięgają czasów studenckich.... A co opowiem ![]() ![]() ![]() ![]() To były czasy, ale szaaaa bo nasze dzieci patrzą ![]()
#655 |
Zakorzenienie
|
Minia
![]() a szczerze powiem ze ja tam sie ciesze ze nie spedzilam tak duzo czasu nad ksiazkami tylko sobie poszalalam jak bylam mlodsza. a ze niezle poszalalam to wam powiem ze jak Adrian bedzie chcial robic polowe tego co ja to chyba osiwieje ze zmartwienia ![]() a to ksieciunio jak wyglada po karmieniu: DSCN1813.jpgDSCN1808.JPGDSCN1809.jpg
#656 |
Rozeznanie
|
Oj, baby, baby - ale naprodukowałyście
![]() ![]() Najlepsze życzonka i buziaki dla wszystkich jubilatów ![]() Agaku, karolinqa - witajcie wśród nas ![]() W tygodniu podczytuję Was regularnie, ale na pisanie nie bardzo mam czas. Tyle informacji podajecie na raz, że nie wiem co która pisała - z góry przepraszam Minia - zdaj relację po filmie, bo też mam na niego ochotę![]() ![]() Ewa, lea - macie dzieciaki - słodziaki ![]() ![]() Kanciu - nie martw się ![]() ![]() ![]() U nas Emcia też strajkuje podczas drugiego śniadania - nie je i już. Gnie się przy tym jak ruski paragraf. Dopycha obiadem w ilości, po której dorosły nie byłby głodny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja też byłam dzisiaj na zakupach: kupiłam dwie pary rolek: dla Jagódki i dla siebie ![]() ![]() ![]() Wstawię Wam parę fotek: 1 - mały pełzak 2,3- moje autko 4,5,6 - już stoję ![]()
#657 |
Rozeznanie
|
i dalej
1,2 - Emi w dużej wannie 3 - obiecana fotka moich obciętych włosów ![]()
#658 |
Zakorzenienie
|
Izuniak fajnie masz te wlosy zrobione
![]() ![]() ja sie zabieram do sprzatania i idziemy odwiedzic piortrusia ![]()
#659 |
Wtajemniczenie
|
Witam ,wstawajcie śpioszki!!!!
U nas noc bez budzenia na kaszel tylko 4 karmienia ![]() barwa - udanej imprezki kropka- no Adi wygląda jak po wielkiej masakrze łyżką niemowlęcą ![]() miniu- fajne zakupki. Dziewczyny, a te kurtki to rakie cinkie kupiujecie/ z np.polarową podzszewką, czy cieńszą/.JAk znam życie to z zimowych kurtek zaraz w letnie wskoczymy. Ja na spineczki i gumeczki w Smyku tez majątek wydaję ![]() izuniak- Emcia śliczna,Twoja fryzurka fajna, podoba mi się ten bordowy motyw z negatywem na ścianie. lea- mnie też prognoza nastraja optymistycznie, fajnie Maksia słonko wzięło
#660 |
Konto usunięte
|
izuniak, fryzurka bardzo łądna, wyglądasz w niej rewelka.
![]() ![]() Adi-Ładi słodki i niewinny, Emcia mała łobuziara, a buziole sa dla obu. ![]() Dzis troszkę gorzej z aura niż wczoraj, słonko się schowało za chmurki, oby tylko nie padało. Zajrzę potem, bo teraz nie mam natchnienia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.