Włosomaniaczki :D - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-04-01, 17:59   #3391
blonndee
Wtajemniczenie

Dot.: Włosomaniaczki :D

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
Nooo nooo very nice. Jak na moje oko to są w świetnym stanie. Gratulacje kolor też mi się podoba
oby takie juz pozostaly z kolorem to sie jeszcze uzeram bo ta zolc nie moja, moja ta mniejsza zolc, przy samej glowie [mowiac po ludzku 'moje' sa tylko jakies 9cm odrosty]

Kasiu, mam pytanie. zakupilam taka ksiazke: http://www.allegro.pl/item339536038_...opis_nowa.html
myslisz, ze moga byc tam jakos powymieniane skladniki? [chodzi mi o to czy jest szansa, ze z tej ksiazki naumiem sie odczytywania skladow.] nawet jak nie to pozycja wydaje sie baaardzo ciekawa, idealna na leniwe wakacje
jeszcze mnie ta zaintrygowala: http://www.allegro.pl/item335893883_...tyka_spis.html
myslisz, ze warta swojej ceny? slyszalam kiedys o niej, ze bardzo pomocna i ciezko ja dostac. moze znasz?
Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo
Jaki blask
Odrostów brak
te plukanki cuda robia!! [i miod i cytrynka!]
Stary 2008-04-01, 18:07   #3392
Finlora
Zakorzenienie

I'back
Na chwilkę

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
E tam, dziwne... Musiałabyś zobaczyć domy Amerykanów, ci to dopiero mają hopla na punkcie wieszania swoich podobizn na ścianach.
Dla mnie to wcale nie dziwne - raczej oznacza, że dobrze się ze sobą czujesz
Dobrze to może zbyt dużo powiedziane Toleruję się od czasu do czasu

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny.. ja też oddam nawet 10 kg!! Ostatanio jak mam przerwe w studiach i obecnie nie mam jeszcze pracy, bo się rozglądam to siedzę w domku z mężem i mu towarzyszę w jedzeniu... i z 55 (a niska jestem bo tylko 164cm) przytyło mi się troszke... czuje po ubraniach aż na wage się boje wchodzić ale obiecąłam sobie znów wrocic do moich codziennych ćwiczeń

Dzisiaj nawet probowałam się na basen wbić, a tu że nieczynne bo jakieś zawody... i się wkurzyłam bo ostatni dzień ważny mam karnet.. ale ja im nie dam tak latwo za wygrane... nie przepadna mi te godzinki niewykorzytane, bede walczyć :P

Oj Estelle to ja koniecznie musze iść do lasu jak mówisz, że tak pięknie kwiatki kwitną Ja mój mężuś, piesek i oczywiście aparacik... i bede cykać wiosenne makro

Dzisiaj kolejny dzień walczyłam z rzepą tzn soczkiem, mój tato zastanawiał się czy coś w łazience zgniło pod wanną że tak śmierdzi ale już niedługo sie wyniose z tego domciu to nie bede nikomu moimi śmierdzidełkami przeszkadzała aa i później umyłam włosy tym żółtym szamponem z kaczuszka dla dzieci (dziś sobie kupiłam,bo wczoraj wszytkie resztki szamponów poszły na zmycie nafty :P ) i włoski nie wiem jak wygladaja, bo ich nie czesałam schna sobie spokojnie... ale czuje że są mięciutkie i ślicznie pachną

Śpią wszyscy???

aaaa i przed chwilką udało mi się nakłonić mojego męża kchanego do zakupu szczotki już się przesyłek nie mogę doczekać, bo czekam na kilka kosmetyków i teraz jeszcze szczotkę
Ja mam to samo
Najpierw dopadło mnie obżarstwo stresowe kiedy pisałam pracę mgr, a co jest dobre na stres?? Słodycze A że przez moich głupich sąsiadów (młócka techno albo hip-hop od rana do wieczora) mogłam pisać tylko w nocy, więc było jeszcze gorzej – nie dość, ze słodycze to jedzenie w nocy nie jest raczej dobrym pomysłem
Aktualnie też jestem bez pracy, sporo czasu spędzam przy komputerze (np. nadrabiając ten watek ) i wcinam...
Mało ruchu mam, co najwyżej długi spacer, albo bieganina po mieście za wizażowymi specyfikami Chciałabym np. chodzić na basen albo na siłownię, ale niestety w tym momencie finanse mi na to nie pozwalają
Mogłabym spróbować ćwiczyć u siebie w pokoju, ale jest tak malutki, że nie mam nawet jak się normalnie położyć
I pokutuję za to obżarstwo – mam niecałe 160 cm i boję się, ze mogę wazyć ok. 58-60kg... dawno na wagę nie wchodziłam... boję się Mam tylko nadzieję, ze nie więcej...
Ale musze się wziąć za siebie, żebym w wakacje znowu mogła chodzić w tych ciuszkach co rok temu... W wakacje kupiłam sobie stepper – na poczatku, jak zwykle, była ochota itd., było super, potrafiłam ćwiczyć 1-1,5 godz dziennie (byle bym tylko nie musiała usiąść przy komputerze i pisać pracy mgr ) ale teraz, od jakiegoś czasu, stepper stoi w kącie i służy mi za wieszak na ubrania...
Ale chyba muszę znowu zacząć go używać, bo pamiętam, że jak ćwiczyłam w zeszłym roku, to TŻ stwierdził, że pupa mi się bardzo fajna zrobiła Nie żeby teraz nie była, ale zawsze może być lepiej
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-01, 18:10   #3393
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Porcelainnn Pokaż wiadomość
Muzyka i film 'The Fountain' Strasznie wzrusza mnie w tym filmie Rachel Weisz
Dokładnie Śliczny film I fajnie pomyślany
Najpierw słuchałam ścieżki dźwiękowej z tego filmu, kolega się tak bardzo nią zachwycał, że pomyślałam, ze musi być dobra – i była

Znowu post pod postem...
Stary 2008-04-01, 18:12   #3394
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonndee Pokaż wiadomość
oby takie juz pozostaly z kolorem to sie jeszcze uzeram bo ta zolc nie moja, moja ta mniejsza zolc, przy samej glowie [mowiac po ludzku 'moje' sa tylko jakies 9cm odrosty]

Kasiu, mam pytanie. zakupilam taka ksiazke: http://www.allegro.pl/item339536038_...opis_nowa.html
myslisz, ze moga byc tam jakos powymieniane skladniki? [chodzi mi o to czy jest szansa, ze z tej ksiazki naumiem sie odczytywania skladow.] nawet jak nie to pozycja wydaje sie baaardzo ciekawa, idealna na leniwe wakacje
jeszcze mnie ta zaintrygowala: http://www.allegro.pl/item335893883_...tyka_spis.html
myslisz, ze warta swojej ceny? slyszalam kiedys o niej, ze bardzo pomocna i ciezko ja dostac. moze znasz?

te plukanki cuda robia!! [i miod i cytrynka!]
Uła szkoda, że nie napisałaś przed zakupem- mam tą pierwszą książkę na dysku [pdf] to taka podstawa chemii kosmetycznej, składów się pewnie z niej nie nauczysz czytać, ale wiedzę ogólną po co się daje różne składniki na pewno zyskasz. Druga pozycja wydaje mi się być ciekawsza, ale to tylko po opisie wnioskuję. Myślę, że warto, chociaż cena dość spora
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-01, 18:15   #3395
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicki86
A gorseciki są boskie... ja normnie nie moge wyjść z podziwu jak patrzę na Ditę von Teese... ta to urodziła się w gorsecie... a jakiej talii sie dorobiła !! Dzieki gorsetom rozmiar swojej talii zmniejszyła z 55,8 cm do 41,9 cm no spójrzcie http://digilander.libero.it/mc_maki/..._Teese_021.jpg albo tu http://img.metro.co.uk/i/pix/2007/02...EX_450x623.jpg
ja tez niedawno miałam manie gorsetową
ale to troche niewygodne
ale jak to tak działa to chyba do tego wróce

Cytat:
Virko, a to jakie jest nienaturalne: http://img106.imageshack.us/img106/8...amas0037ov.jpg
To rekordzistka.
omg fee...

Cytat:
Napisane przez blonndee
obiecane wloski dla Marzenki
[musze przyznac, ze ich stan jest DUUUUUZO lepszy,na zdj sa ani nie prostowane ani nie suszone. ot, same sobie wyschly, ja tylko szczotka przejechalam]

po co ty wogóle prostowałas jak masz takie proste
Mirelkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-01, 18:16   #3396
blonndee
Wtajemniczenie

Cytat:
Uła szkoda, że nie napisałaś przed zakupem- mam tą pierwszą książkę na dysku [pdf] to taka podstawa chemii kosmetycznej, składów się pewnie z niej nie nauczysz czytać, ale wiedzę ogólną po co się daje różne składniki na pewno zyskasz. Druga pozycja wydaje mi się być ciekawsza, ale to tylko po opisie wnioskuję. Myślę, że warto, chociaż cena dość spora
ojej, no szkoda... ale trudno, w formie ksiazkowej latwiej troche. poczytam sobie wieczorkami
ta 2 kusi, ooj kusi...
a polecisz jakas ksiazke z ktorej sie skladow naucze? taka 'czarne na bialym', moze jakas encyklopedia jest, slownik...
edit:
Cytat:
Napisane przez Mirelkaaa Pokaż wiadomość
po co ty wogóle prostowałas jak masz takie proste
no wlasnie tu jest problem. jak mam krotkie to rach ciach szczotka po wilgotnych wlosach, opaska na glowe i sa proste. a jak sa dlugie to skolei piekne fale. tyle, ze posrednie sa koszmarne i ja glupia raz prostowalam, raz lokowalam. i teraz mam krotkasne ale poki co sa super! nie zaluje, ze obcielam, przynajmniej doprowadzilam je do bardzo zdrowego stanu i juz tylko ladne beda rosnac
Stary 2008-04-01, 18:16   #3397
xyoko
Zakorzenienie

Cytat:
a to nie wiem jakim cudem wyszlo, bo naturalnie to one sa krecono/falowane [wczoraj wklejalam ich zdjecia jak byly brazowe i w naturalnym stanie skretu]
jak mam krotkie to sie latwiej ukladaja, wystarczy, ze szczotka przejade na wilgotno i juz sa proste. dluzsze niestety nie maja takich wlasciwosci, kazdy w inna strone
w kazdym razie dziekuje
To fajnie masz Raz naturalnie proste, raz naturalnie kręcone Najważniejsze, że zdrowe i zadbane
xyoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-01, 18:18   #3398
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Zdjęcia super ja uwielbiam fotografować... i uwielbiam zdjęcia oglądać.. a możesz mnie poinstruować jak można zdjęcia załączać?? to bym dodała jakąś fotunie swojego pieska :P
Przepraszam, ze tak późno - "mam nadzieję", ze nikt Cię jeszcze nie poinstruował

Pod tym okienkiem, w które wpisujesz odpowiedź, są dodatkowe opcje - drugie od góry "załącz pliki". Klikasz na "zarządzaj załącznikami", wyskakuję nowe okienko, klikasz "przeglądaj", wybierasz fotkę z dysku, klikasz "załaduj" i gotowe
Mam nadzieję, ze w miare jasno Ci to wytłumaczyłam
Stary 2008-04-01, 18:23   #3399
xyoko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość

Zwróć szczególną uwagę na postać żelaza w tabsach. Najlepsze są preparaty chelatowe, wtedy pierwiastek najlepiej się przyswaja w organiźmie, ma najmniejsze straty w przewodzie pokarmowym. I na dietę sprzyjającą wchłanianiu żelaza.
A jakie to są preparaty chelatowe?
O diecie sprzyjającej wchłanianiu żelaza muszę czegoś poszukać, bo faktycznie nie pomyślałam, że to może być problem (tzn. wchłanianie a nie tylko dostarczanie organizmowi wystarczającej ilości żelaza).
xyoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-01, 18:28   #3400
Finlora
Zakorzenienie

Za mną już 1071 strony tego wątku w wordzie
Naprawdę jesteście niezłe dziewczyny
I tak trzymać!
W tym momencie to chyba mój ulubiony wątek – Virko, dzięki za stworzenie go

Ale wiecie co?? Skończyłam czytać te strony, które zapisałam na dyskietce, kiedy byłam w kafejce i ogarnęło mnie takie uczucie pustki... bo nie miałam już co czytać
I teraz będe już prawie na bieżąco

Zapomniałam napisać co jeszcze mi się straasznie podoba u hindusek – oprócz sari i włosów - ten ciemny makijaż oczu – niesamowicie mi się podoba
Stary 2008-04-01, 19:00   #3401
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
ojej, no szkoda... ale trudno, w formie ksiazkowej latwiej troche. poczytam sobie wieczorkami
ta 2 kusi, ooj kusi...
a polecisz jakas ksiazke z ktorej sie skladow naucze? taka 'czarne na bialym', moze jakas encyklopedia jest, slownik...
edit:

no wlasnie tu jest problem. jak mam krotkie to rach ciach szczotka po wilgotnych wlosach, opaska na glowe i sa proste. a jak sa dlugie to skolei piekne fale. tyle, ze posrednie sa koszmarne i ja glupia raz prostowalam, raz lokowalam. i teraz mam krotkasne ale poki co sa super! nie zaluje, ze obcielam, przynajmniej doprowadzilam je do bardzo zdrowego stanu i juz tylko ladne beda rosnac
ja tak patrze na moje włoski i widze ze strasznie porozdwajane koncówki, ale pójscie do fryzjera nic nie da, bo ja mam całe włosy zniszczone
ale ja siebie w krótkich nie widze;/
wiec juz nie prostuje i nie mam z nimi takiego problemu ze mi sie pokręco czy cós
a jak mi odrosną to będą juz suuuper

a niewiecie co sie stało z wątkiem orbiterkowym
wczoraj przed awarią był a dzis po awarii pisze ze nie ma takiego wątku
Stary 2008-04-01, 19:09   #3402
blonndee
Wtajemniczenie

jakim watkiem??
Stary 2008-04-01, 19:12   #3403
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
jakim watkiem??
takio orbitreku na fitnessie, byłam w trakcie rozmowy a po awarii go nie ma
Stary 2008-04-01, 19:15   #3404
blonndee
Wtajemniczenie

a bo napisalas 'orbiTERkowym' i sie zastanawiam ocb
Stary 2008-04-01, 19:19   #3405
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
ta 2 kusi, ooj kusi...
Forma książkowa na pewno bardziej wygodna A co do pytania, to nie, nie mam. Ja się uczę to tu to tam, nie mam publikacji, która by zawierała takie informacje, chociaz zapewne taka istnieje
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-01, 19:22   #3406
Dori1981
Raczkowanie

Hej Dziewczyny
Jestem zmasakrowana od 13 do 18 byłam na ogradzie z synkiem.Dotleniłam sie na maxa ,Wycisnął ze mnie wszystkie siły ,ale było bardzo przyjemnie

Cytat:
a dam jeszcze fotki moich wlosow z okresu wakacji 2006, tyle ze wtedy bylam farbowana na rudy braz to jest wlasnie ich naturalna faktura. ja chce je znowu [tylko w moim naturalnym popielu]
Śliczne włosyTeż miałam taką długość przed spaleniem przez fryzierke i ścięciem ścięciem
Ale opdrosną Piękne i zdrowe

Cytat:
Napisane przez Eyna Pokaż wiadomość
Masakra - ochydnie to wygląda

Cytat:
obiecane wloski dla Marzenki
[musze przyznac, ze ich stan jest DUUUUUZO lepszy,na zdj sa ani nie prostowane ani nie suszone. ot, same sobie wyschly, ja tylko szczotka przejechalam]
Super masz włoski ,lśniące i zdrowe Pozazdrościc

A ja do fryziera jadę za niecałe dwa tygodnie.Napewno wkleje fotki,żeby się pochwalić ,bo może się uda obciąć już wszystkie spalone włoski ( jeszcze trochę ich jest )
Dori1981 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-01, 19:23   #3407
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
a bo napisalas 'orbiTERkowym' i sie zastanawiam ocb
rozumiem ze nikt nie wie
Stary 2008-04-01, 19:47   #3408
blonndee
Wtajemniczenie

Cytat:
Forma książkowa na pewno bardziej wygodna A co do pytania, to nie, nie mam. Ja się uczę to tu to tam, nie mam publikacji, która by zawierała takie informacje, chociaz zapewne taka istnieje
wlasnie takowej szukam, bo w necie znalazlam duuuuzo stron, ale ja wole w formie ksiazki tylko jak to sie moze nazywac?
Cytat:
Napisane przez Dori1981 Pokaż wiadomość
Super masz włoski ,lśniące i zdrowe Pozazdrościc

A ja do fryziera jadę za niecałe dwa tygodnie.Napewno wkleje fotki,żeby się pochwalić ,bo może się uda obciąć już wszystkie spalone włoski ( jeszcze trochę ich jest )
jestem zywym dowodem, ze sie DA odzywic wlosy nawet w najgorszym stanie a teraz zeby tylko utrzymac ten stan i zeby rosssslyyyy dzieki;*

to ja 3mam kciuki zeby juz bylo po wszystkim!! swoja droga czym taka kretynka ci to spalila, farba?? boze, jak ja nienawidze takich idiotek 'po kursach' od ktorych ludzie wychodza z placzem! tak samo nienawidze fryzjerow, do ktorych sie mowi, ale nie, oni maja swoja wizje. 'artysci' od 7bolesci
ja im juz nie ufam, moja noga juz nie postanie w zadnym zakladzie
Stary 2008-04-01, 19:51   #3409
Mirelkaaa
Zakorzenienie

a tą odzywke z kallosa trzymacie na włosach 5 minut tak jak pisze na opakowaniu
Stary 2008-04-01, 20:24   #3410
Finlora
Zakorzenienie

Zapomniałam o czymś

Nadrabiając zaległości przeczytałam Waszą wypowiedź (nie pamiętam tylko czyją) na temat zwyciężczyni ostatniego Big Brothera – Jolanty Rutowicz. Mogę powiedzieć tylko jedno – Piotrków wstydzi się za Jolę...
Aż mi wstyd normalnie, że w tym samym mieście mieszkam co ona... Jak ją kiedyś zobaczyłam na ulicy... była ubrana jeszcze tandetniej niż w tv, a myślałam, że bardziej się już nie da

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2008-04-03 o 15:35
Stary 2008-04-01, 20:31   #3411
blonndee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Zapomniałam o czymś

Nadrabiając zaległości przeczytałam Waszą wypowiedź (nie pamiętam tylko czyją) na temat zwyciężczyni ostatniego Big Brothera – Jolanty Rutowicz. Mogę powiedzieć tylko jedno – Piotrków wstydzi się za Jolę...
Aż mi wstyd normalnie, że w tym samym mieście mieszkam co ona... Jak ją kiedyś zobaczyłam na ulicy... :mdleję: była ubrana jeszcze tandetniej niż w tv, a myślałam, że bardziej się już nie da
ojej, to ona nie byla podstawiona?? ja bylam pewna, ze to sciema jakas!!
Stary 2008-04-01, 20:38   #3412
whipsterXD
BAN stały

Jola myśli, że jest fajna;D kozaczy sowimi ciuchami któree yy nie są zbyt fajowskie ;D spodnie z naszytymi łatami "Jola" ... zgon poprostu ;D w h..j bransoletek i jeszcze czegoś...ehh ona sie męczy w tym co chodzi...widać, że to nie jest wygodne ....
whipsterXD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-01, 20:42   #3413
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
jak to podstawiona?
Stary 2008-04-01, 20:43   #3414
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
a tą odzywke z kallosa trzymacie na włosach 5 minut tak jak pisze na opakowaniu
Trochę krócej

Cytat:
Zapomniałam o czymś

Aż mi wstyd normalnie, że w tym samym mieście mieszkam co ona... Jak ją kiedyś zobaczyłam na ulicy... :mdleję: była ubrana jeszcze tandetniej niż w tv, a myślałam, że bardziej się już nie da
Współczuje

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-01, 20:45   #3415
blonndee
Wtajemniczenie

Cytat:
jak to podstawiona?
byla taka teoria [w ktora ja swiecie wierzylam, bo wydawalo mi sie, ze nie mozna byc z natury tak... no, jaki KON jest kazdy widzi;]], ze jakies spece od PR ja wykreowali [a konkretniej postac joli] zeby podniesc ogladalnosc. wiadomo, kontrowersyjne postacie zawsze przyciagaja.
Stary 2008-04-01, 20:51   #3416
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
byla taka teoria [w ktora ja swiecie wierzylam, bo wydawalo mi sie, ze nie mozna byc z natury tak... no, jaki KON jest kazdy widzi;]], ze jakies spece od PR ja wykreowali [a konkretniej postac joli] zeby podniesc ogladalnosc. wiadomo, kontrowersyjne postacie zawsze przyciagaja.
hihihi
ja wogóle to przczytałam ze ona jednak była podstawiona ale już kapuje
Stary 2008-04-01, 22:19   #3417
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety nie była
Ja tego nie oglądałam, ale ludzie w autobusie non stop się z niej śmiali i komentowali jej zachowanie, że o ciuchach nie wspomnę No i tyle co mi mignęło w czasie reklam w tv.

Cytat:
Napisane przez whipsterXD Pokaż wiadomość
Jola myśli, że jest fajna;D kozaczy sowimi ciuchami któree yy nie są zbyt fajowskie ;D spodnie z naszytymi łatami "Jola" ... zgon poprostu ;D w h..j bransoletek i jeszcze czegoś...ehh ona sie męczy w tym co chodzi...widać, że to nie jest wygodne ....
Mnie najbardziej rozwalał ten jej błyszczyk, ona chyba nawet przez sen się nim malowała...

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Współczuje
Teraz podobno jest w kolejnej edycji, więc nie muszę oglądać jej na mieście

Dobranoc dziewczynki
Stary 2008-04-01, 22:40   #3418
virka
Zakorzenienie

Widzę nowe avki...
Ładne dziewczyny, ładne

Cytat:
Uła szkoda, że nie napisałaś przed zakupem- mam tą pierwszą książkę na dysku [pdf] to taka podstawa chemii kosmetycznej, składów się pewnie z niej nie nauczysz czytać, ale wiedzę ogólną po co się daje różne składniki na pewno zyskasz.
A ja mogę prosic, jak się ładnie uśmiechnę

Cytat:
W tym momencie to chyba mój ulubiony wątek – Virko, dzięki za stworzenie go
Nie ma za co
Cieszę się, że wątek się podoba i nie schodzi z pierwszej strony

virka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-01, 22:56   #3419
nicki86
Zadomowienie

Witajcie
Tak szybciutko skrótowo co chcialam powiedzieć... ta babka jest straszna ze swoja talią!! jednak zasada co za dużo to nie zdrowo obowiązuje we wszytkich dziedzinach... i tu jednak chyba lepiej miec wiecej niz mniej. A czy zdrowe.. z tego co czytałam to bardzo nie zdrowe, bo przy takim sciskaniu podobno jakieś wnętrzności przemieszczają się w dół i troche później ma sie problemów zdrowotnych... ale i tak gorsety sa sliczne, ale oczywiscie tak ze smakiem... dita ma ładna talie już bez gorsetu a jak sie scisnie to tez już troche nienaturalnie...
Co do anemii to tez mój problem... byłam 6 lat bezmiesozerca... tylko czasem rybe... i mam straszne wyniki... żelazo słebe tez było, wiec uzupełniłam, nawet mieso zaczełam po tylu latach w miedzyczasie jesc... lekarz nie znalazł u mnie przyczyny i wysłał do przychodni hematologicznej w wiekszym mieście, ja tam zaszłam chyba koniec listopada a termin dostałam koniec kwitenia!!
Co do włsoków miałam prawie cały dzień olejek rycynowy na koncówkach tzn gdzies z 20 cm od dołu... później wtarłam sobie soczek z rzepy i chodziłam kilka godzin... teraz umyłam bambim i zrobiłam płukanę z pokrzywki... i włoski sa boskie i takie świezo obciete koncowki sa sliczne tylko szkoda ze cienki ten mój warkoczyk
Dziekuje Finloro za instruktaż skorzytam, ale już nie dzisiaj.. teoche późno...
Wiecie co... postanowiłam, że od jutra bede troche cwiczyła... chociaz brzuszki na dobry poczatek ktoś się przyłącza.. do lata jeszcze kawałek, a wiele nas tu narzekajacych na jakieś defekty
Na diete sie nie kwapie, bo nie chce całkiem sie doprowadzic do niewiadomo jakiego stanu, a moje włsoki tez potrzebuja jedzenia!! ale cwiczenia jeszcze nikomu nie zaszkodziły z umiarem
Nooo i to chyba wszytko co chciałam powiedzieć
miłego wieczoru!!
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-01, 23:04   #3420
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez xyoko Pokaż wiadomość
A jakie to są preparaty chelatowe?
O diecie sprzyjającej wchłanianiu żelaza muszę czegoś poszukać, bo faktycznie nie pomyślałam, że to może być problem (tzn. wchłanianie a nie tylko dostarczanie organizmowi wystarczającej ilości żelaza).
Preparatów chelatowych znajdziesz bardzo dużo, są zazwyczaj droższe od tradycyjnych suplementów, ale mają o wiele, wiele większą przyswajalność, czasem nawet w granicach 90% i wydają się być "zdrowsze" [?] Wrzuć w google hasło chelat + nazwa pierwiastka. Np. takie coś : http://e-suplementy.eu/details-38.html

A tu, w dość obszernym artykule o Fe słówko na temat blokerów wchłaniania żelaza: http://www.biomol.pl/pol/artykuly/zelazo

I oczywiście źródłem żelaza jest... pokrzywa

Cytat:
Zapomniałam napisać co jeszcze mi się straasznie podoba u hindusek – oprócz sari i włosów - ten ciemny makijaż oczu – niesamowicie mi się podoba
O taaak, już nie mogę się doczekać, kiedy pojadę do Egiptu, żeby kupić sobie khol'a W zeszłym roku za późno trafiłam na wizażowy wątek o bollywodzkich makijażach . Gdyby nie to spóźnienie moja mama mogłaby przywieźć mi to mazidełko, bo akurat była w Tunezji

Cytat:
jestem zywym dowodem, ze sie DA odzywic wlosy nawet w najgorszym stanie a teraz zeby tylko utrzymac ten stan i zeby rosssslyyyy dzieki;*
Biorąc pod uwagę jaki arsenał im przygotowałaś do tej pory nie mogę się otrząsnąć z zamówienia od thanatosa
Na zdrowie włoskom

PS. Nowe avy się posypały, fiu, fiu, może i ja sobie zmienię
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości