![]() |
#181 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny Młode 2008 cz.II
Aliszcze
trzymam kciuki, żeby wszystko się udało i wypadło po waszej myśli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi
![]() Cytat:
![]() ![]() Mi najprawdopodobniej ślubu udzielać będzie proboszcz, bardzo fajny zresztą, najwyżej go poprosimy o dyskretne pokazywanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy dobrze zrozumiałam, że chciałabyś w czasie podawania tortu wyskoczyć na sesję zdjęciową? To chyba nie najlepszy pomysł, bo para młodych jest potrzebna przy krojeniu tortu.
![]() |
#184 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() na sesję wyskoczylibyśmy po całej ceremonii krojenia, gdy goście byliby zajęci jedzeniem go i piciem kawy
![]() |
#185 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#187 |
Raczkowanie
|
ja mam wrazenie, ze bede sie czula jak przed obrona mojej pracy magisterskiej, spieta i skolowana a przeciez wiadomo, ze to nic takiego. Na Sama mysl wyjscia pojedynczo srodkiem kosciola i mowienia tak aby wszystcy slyszeli jestem spieta
![]() ![]() Moje drogie panie najprawdopodobniej odwiedze was dopiero za dwa miesiace. Jutro pakuje sie i mam nadzieje, ze w sobote wyruszamy ![]() ![]() Juz sie boje ile stron nasmolicie ![]() <3 !!!!!!!!!!! Od soboty rowniutkie 3msce !!!!!!!!!!! <3 |
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mnie tez to przeraza ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Rozeznanie
|
ja też należe do grona raczej nielubiących publicznie występować i zapewnę spalę buraka (no chyba że solarniana opalenizna troszkę to zatuszuje) ale wiecie co jest najgorsze?! to że będę musiała mówić do mikrofonu a mój głoś jest wtedy jakiś taki skrzeczący i wyjdzie pewnie że będę piała jak kogut o poranku....
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jednak z tortem do północy nie chcę czekać o ślubowaniu w kościele nie chcę myśleć, mam nadzieję że wszystko pójdzie dobrze i nie chcę się dodatkowo stresować ![]() publicznych wystąpień też nie lubię, wogóle przeraża mnie myśl że wszyscy będą na mnie patrzeć na ślubie, podczas pierwszego tańca itp.
![]() |
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#192 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie pierw jest obiad, pozniej pierwszy taniec i po nim jest tort ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, jak jest u was z chlebkiem dekoracyjnym, przy powitaniu chlebem i sola?? Musicie go sami zakupić czy restauracja się tym zajmuje?
![]() |
#193 |
Zadomowienie
|
Tort
U mnie po obiedzie i pierwszym tańcu. Tortu nie podaję się w moich stronach o północy. Na pewno będą w nim sztuczne ognie a co ![]() Po torcie mamy sesją zdjęciową ![]() Ceremonii zaślubin to ja sobie w ogóle nie wyobrażam! Ok, publiczne wystąpienia to dla mnie normalka, ale nigdy nie w czasie mszy ślubnej i w dodatku mojej!!! ![]() A dochodzi jeszcze usiądź, ukleknij, wstań etc. Lulucelo wklej swoje cudeńka chętnie pooglądamy i poodgapiamy ![]() Biedronka my chlebkiem się nie interesujemy, zajmuje się tym restauracja. Aliszcze i Madlen trzymam kciuki! Oby wszystko poszło gładko ![]() Nasze przygotowania stoją w miejscu, za jakieś 2 tygodnie ruszymy do boju ze sprawami kościelnymi (nauki, poradnia) i obrączkami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Wtajemniczenie
|
u nas pierwszy taniec będzie po obiedzie (planujecie coś specjalnego czy "zwykły przytulaniec"??)
tort pewnie po oczepinach (na tzw "dobicie gościa", tak się wyraził kamerzysta) na szczęście u nas w kościele nie mówi się przez mikrofon, inaczej chyba bym nic nie powiedziała ze sresu i jeszcze te moje jąkanie ![]() jeszcze na temat kiedy wstać, kiedy uklęknąć, itp. też miałam stresa z tego powodu jak byłam świadkową, ale uwierzcie mi (oczywiście jeśli w ogóle odwiedzacie kościół ![]() ![]() chlebek daje dom weselny, więc mamy z głowy mój kolega ze studiów w ten weekend się żeni, a koleżanka za dwa, przez nich już się nie mogę doczekać swojego ślubu ![]()
Edytowane przez dzasta110 Czas edycji: 2008-04-02 o 23:00 Powód: literówki |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Rozeznanie
|
Rzeczywiśce to wstawanie, klękanie itp robi się odruchowo
![]() ![]() chlebkiem też się nie martwimy bo jest w cenie tak samo jak szampan, ale my dodatkowo dokupimy z 2 butelki bezalkoholowego dla niepijących lub dla dzieci ![]() ![]()
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
![]() ![]() |
![]() |
#196 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny nie stresujcie sie tak
![]() ![]() A czy sie sama stresowac w kosciele nie bede, tego teraz nie stwierdze. Ale mysle, ze nie! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
a wiecie co?moja kolezanka jak slubowali no to wiadomo najpierw pan mlody mowi przysiege noi ministrant trzymal mikrofon zeby pan mlody do niego mowil a pan mlody wyrwal mu ten mikrofon
![]() ![]() ja teraz wysluchuje kpin i tego ze nie powazna jestem bo kupilam suknie zamiast ja wypozyczyc.a ja sie nie moglam w zadna do wypozyczenia zmiescic bo akurat podobaly mi sie te z zamkami i nie zasunelam sie.nie lubie takich uwag ze zrobilam wydatek, ze bede zalowac, teraz jeszcze moi rodzice zbieraja baty za to ze nie bedzie poprawin bo podobno na poprawinach jest najlepsza zabawa-lepsza niz na weselu.ale gdyby nam przyszlo zrobic poprawiny to powaznie nie wiedzialabym kogo zaprosci na nie bo sama nablizsza rodzina bedzie na slubie ![]() teraz tak sobie mysle ze skoro sie tak wtracaja i ,,radza"to moze niech oni nam zorganizuja slub i oplaca wszystko. zazdroszcze MADLEN 18 tez juz bym chciala byc tak blisko a przede mna jeszcze tyle czasyu................ |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Rozeznanie
|
Zgadzam sie z przedmowczynia...
moja siostra cioteczna miala slub we wrzesniu i mowi ze to co sie dzialo w kosciele obejrzala dopieo na kasecie bo sama byla tak zestresowana ze nie pamieta... Oczywiscie slub wyszedl cudnie i wszystko sie udalo. Ja tez jestem nerwusem i sama do tego sie nakrecam... wczoraj jak poczytalam forum to szalu dostalam ze mam tak malo zrobione ![]() Ja mam przez mikrofon glos jak mala dziewczynka do tego skrzeczaca... staram sie o tym nie myslec... i pewnie wszystkie tak bedziemy zestresowane ze nie spaliny buraka bo nie bedzie o tym czasu nawet pomyslec ![]() Ale nie znam pary ktora by sie nie stresowala w koncu to raz w zyciu a jakby nie wyszlo to i tak bedziemy zachwycone. Taka mala rada ktora dala mi moja siostra cioteczna-najlepszym przyjacielem w dniu ślubu jest tabletka WĘGLA ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
ja też nie mam poprawin, bo
*nie byłoby nas stać na dodatkowe koszty w postaci opłacenia poprawin i hotelu dla gości *nie uważam żeby poprawiny były konieczne *mój brat miał poprawiny i były kompletnie nieudane, pozostał tylko niesmak.... planujemy ewentualnie nastepnego dnia spotkać się w domu na jakims obiedzie rodzinnym tzn rodzice, rodzeństwo i ewentualnie świadkowie
#201 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() To ten utwór: http://www.youtube.com/watch?v=gqPz5B-TA1w Mam nadzieję, że na moim ślubie (będę miała przepieknie śpiewające dziewczyny, pianino i skrzypce) uronię jedynie łezkę, która pięknie będzie wyglądać na zdjęciu ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
Hmmmm, ja tort bym chciała ok 22 bo o 0.00 to najprawdopodobniej będą fajerwerki.. na niebie, ale to ma być niespodzianka od moich rodziców
![]() Ja akurat póki co nie denerwuję się ani ślubem ani pierwszym tańcem ale przeraża mnie myśl że sie z narzeczonym pokłócimy przed albo w trakcie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No rzeczywiscie cena butow jest bardzo ok przynajmniej jakos to zrownowazylo cene welonu ( lepiej o tym nie wspominac ) . Zaproszenie to wlasnie taki gorset panny mlodej , a co ( czy frywolny ... no zaproszenie nie jest czarne i rozowe, raczej taki niewinny ale jednak gorset ![]() Zreszta ona jest matka moich dwoch druhenek i zebyscie wiedzialy ze bedziemy specjalnie kupowac skarpetki bo ona jest gotowa zalozyc tym dzieciom jakies zielone w pomaranczowe groszki do bialych sukienek , z mama tez myslimy o sweterkach bo te sukienki maja odkryte plecki a ona jest taka trzepnieta ze mozna sie po niej spodziewac ze zalozy jakies podkoszulki dzieciom pol biedyjesli beda biale ale jezeli beda kolorowe to sie zastrzele.... no ale slub w sierpniu sa szanse na ladna pogode ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Rozeznanie
|
na mnie tez meeega dziala taka muzyka... ale nie koge sie poplakac bo robia mi sie oczy czerwone i nos jak u pijaka... i nie wyglada to pieknie...
U mnie sa poprawiny bo organizacje slubu wzieli na siebie rodzice... i szczerze wam powiem ze teraz to jest mega przeprawa... i moi i TŻa wezma kredyty przed slubem a zaliczki my pozaplacalismy... i teraz chodzenie i proszenie sie zeby np obraczki kupic juz i wodke bo trza przystroic a nie chce tego na ostatnia chwile zostawiac... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ile kosztował Twój welon? Ja nawet nie wiem, ile dam za swój - na razie tylko mierzyłam ![]() Ostatnio przeglądam różne stronki w poszukiwaniu biżuterii ślubnej - zależy mi na srebrze z cyrkoniami lub czymś podobnym (naszyjnik, ewentualnie sama zawieszka, i kolczyki dłuższe, zwisające). Jak oglądam te ceny... ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
ja w ogole nie mysle o slubie, nie denerwuje sie-jak by to nie mnie dotyczylo
![]() my mamy o 21.30 fotografa, zejdzie sie z godzine. wrocimy o 23, podamy tort a o polnocy oczepiny. poprawiny tez beda ale dlatego ze mamy sale wynajeta, kucharka tez bierze za 2 dni kase i na pewno jedzenia zostanie. wiec czemu nie
#207 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do biżuterii to polecam allegro ja znalazłm srebro z cyrkoniami: |
|
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
Są różne zwyczaje z godziną podania tortu. Nasz DJ miał za sobą jakieś 200 wesel i mówił, że jak tortu nie ma o północy, a o 2 np. barszczyku z pasztecikiem, to impreza siada. Wielu ludzi jest przyzwyczajonych do takich pór podawania tych dań i to ich mobilizuje do dłuższej zabawy
![]() Co do welonu to też polecam Allegro. Za swój dałam o połowę mniej niż w salonie sukien ślubnych. W salonach właśnie na butach i welonach straszną marżę narzucają.
#209 |
Raczkowanie
|
nie zazdroszcze tej godziny. ja nie zostawialabym gosci szczegolnie ze czesc na pewno po polnocy zacznie wychodzic z wesela. a poza tym to moj wieczor wiec czemu go tracic na cos takiego co mozna zalatwic w inny dzien
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak dobry zespol to nawet sie nie zauwazy nieobecnosci mlodych a zdjecia innego dnia-znow robic fryzure i makijaz zeby ladnie wygladac? (dodam ze sama sie nie maluje).
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:02.