Aparaty ortodontyczne cz. III - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-03, 18:01   #121
szwedka84
Raczkowanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. III

emeczka i Julshka
jutro jade do orto ma zalozyc gumeczke no i pozostaje mi dalej czekac do zalozenia aparatu... (planowane jest na 11.04), a narazie wnikliwie czytam wizażową literature aby juz wiedziec co i jak ;]

Cytat:
Napisane przez buddha.b Pokaż wiadomość
...
Aha,zrobiłam sobie fotki zębów i stwierdziłam,że będę je oglądać za każdym razem jak dopadnie mnie zwątpienie co do aparatu.Są straszne,jak to możliwe,że ja wcześniej tego nie zauważałam Już się nie mogę doczekać aparatu.
ja chyba tez tak bede robic zeby nie zwatpic

szwedka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-03, 18:05   #122
~Gonia~
Rozeznanie

Madziaa189 skoro masz pierwszą wizytę od założenia góry to w opisie chyba się pomyliłaś i napisałaś 6.03.07 zamiast 6.03.08

soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul
~Gonia~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-03, 18:46   #123
madziaa189
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ~Gonia~ Pokaż wiadomość
Madziaa189 skoro masz pierwszą wizytę od założenia góry to w opisie chyba się pomyliłaś i napisałaś 6.03.07 zamiast 6.03.08
Haha no faktycznie Już nie pierwszy raz mi sie zdarza rok pomylić. Dzieki Goniu
Co do separacji to ja jedną gumeczkę kiedyś rozgryzłam. Na szczęście troche miejsca już tam się udało zrobić i nie odwiedzałam orto. A 2 tygodnie noszenia separacji to jakoś strasznie długo.

Aparatka od:
20.11.07- dół, metal
06.03.08-góra, metal

madziaa189 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-03, 19:04   #124
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Męczę się drugi dzień z separacjami. Dziś w szkole nie mogłam zjeść skórki od kanapki, i ogólnie nie mogę dużo jeść.

Za 8 dni aparat Odliczanie
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-03, 19:38   #125
p4trycja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aishwarya0 Pokaż wiadomość
Żyję, żyję! smy, hehe, spodziewałam się czegoś gorszego na drugi dzień po założeniu aparatu... Jestem świadoma, że ból może być mocniejszy.... Dzisiaj rano poczułam, że mnie trochę te zęby bolą. Nie było jakoś strasznie . Godziny tak leciały, siedziałam w szkole i stwierdzałam, że gryźć nie umiem praktycznie wcale . Teraz zęby mnie bolą bardziej, ale nie jest źle . Mam nadzieję, że przeżyję w razie mocniejszego bólu A, i oczywiście jogurty i inne miękkie rzeczy

P4atrycja - współczuję Ci bardzo, że musisz się tak męczyć z tym bólem. Mnie na szczęście nie boli bardzo (jeszcze nie? hehe), trzymaj się!
W tym samym dniu aparat zakładałyśmy, no dla mnie to będzie długo niezapomniany dzień> Dziś u mnie nie lepiej, gorzej bolą jedynki niż wczoraj, za to tamte dalsze trochę mniej, tak że powoli coś tam po troszku gryzłam tzn. ciamkałam. W szkole nie dużo ludzi zauważyło, a moze i zauważyło ale nic nie mówiło ;p Najgorzej to mnie chyba boli po myciu zębów, a jak wypluwam wodę to mam wrazenie, ze aparat mi wypadnie.
Kurczę, wkurza mnie to, ze gumki u mnie są takie ciemne. Orto-fajans nawet mi nic nie proponował i mam takie ciemno szare. Wczoraj i dziś spałam w dzień, to przynajmniej zleciało mi trochę dnia i tak nie cierpiałam.
Ok kończę i dziękuję za te wszystkie słowa otuchy. Pozdrowienia wszystkim )
Stary 2008-04-03, 19:46   #126
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Tulipanno, miło mieć bratnią aparatową duszę Co do dolegliwości okołoaparatowych, to zanotowałam, że nie dla mnie szminki...jedynie błyszczyk bezbarwny zdaje egzamin lub pomadka ochronna. Mam tak ekstraszybko wysuszające się usta, że od przy normlanych szminnkach robi mi się biała krecha a la zwarzone mleko. No masakra...
Mam to samo Tyle, ze blyszczyki bezbarwne tez u mnie nie zdaly egzaminu - mozesz jakis wyjatkowo trwaly polecic? Mialam za to swietna pomadke nawilzajaca (aloe lips, jest na KWC) i bede musiala uzupelnic zapasy Nie dosc, ze chronila przed podraznieniami i opryszczka to jeszcze slicznie pachniala i dawala efekt ust pomalowanych blyszczykiem.
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-03, 19:53   #127
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Tulipanno Ja mam dwa bezbarwne i jeden to taniutki z Sensique (sprzedają to w Naturze) a drugi bezbarwny z avonu, ten pierwszy moim zdaniem nawilża dodatkowo a drugi trochę bardziej lepki. Ale jakieś ekstremalnie trwałe nie są :/
Znowu mi sie dół odbija wewnątrz buzi a ja taki leń że nie chce mi się nawet wosku nalepiać na noc ;P A może powinnam? W sumie krwią nie broczę :P

Co do świeżo usuniętych zębów - polecam kaszki dla dzieci oraz jogurty - mogą być z bananem zmiksowane (taki naturalny jogurt), moja dziura po piątce zagoiła się w około 10 dni ;]
Stary 2008-04-03, 20:17   #128
Aishwarya0
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez p4trycja Pokaż wiadomość
W tym samym dniu aparat zakładałyśmy, no dla mnie to będzie długo niezapomniany dzień> Dziś u mnie nie lepiej, gorzej bolą jedynki niż wczoraj, za to tamte dalsze trochę mniej, tak że powoli coś tam po troszku gryzłam tzn. ciamkałam. W szkole nie dużo ludzi zauważyło, a moze i zauważyło ale nic nie mówiło ;p Najgorzej to mnie chyba boli po myciu zębów, a jak wypluwam wodę to mam wrazenie, ze aparat mi wypadnie.
Kurczę, wkurza mnie to, ze gumki u mnie są takie ciemne. Orto-fajans nawet mi nic nie proponował i mam takie ciemno szare. Wczoraj i dziś spałam w dzień, to przynajmniej zleciało mi trochę dnia i tak nie cierpiałam.
Ok kończę i dziękuję za te wszystkie słowa otuchy. Pozdrowienia wszystkim )
Taak, w tym samym . Ciekawe, która z nas go pierwsza ściągnie Też go pewnie długo nie zapomnę... Od razu po założeniu czułam, jakby mi normalnie zęby 'zdrętwiały', hehe.
Ja miałam dość duży wybór gumek - jak podeszła do mnie orto z tym pudełkiem to nie wiedziałam, który kolor wybrać . Będzie dobrze! Trzymam za Ciebie kciuki

Ps. Moje zęby zaczynają mocniej boleć - szczególnie te na przodzie

Mera Baadshah!

Edytowane przez Aishwarya0
Czas edycji: 2008-04-03 o 20:41
Aishwarya0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-03, 21:24   #129
papryka85
Zakorzenienie

witam wizażowe aparatki(i aparatków-na wypadek gdyby jakiś się napatoczył he he)

Ależ ja pracowita jestem!!!Dziś śmigałam od 9 do 19.30...jutro chyba będzie podobnie, a sobota raczej pracująca, bo "troszkę" pracy się nam zwaliło...

tulipanna no właśnie nie chodzę z otwartą buzią, a wręcz przeciwnie-po nocy to nawet nie chce mi się jej otwierać, bo wyciągi mnie hamują, a jak nie ruszam szczeną ani żuchwą kilka godzin, to rano muszę się nieźle zbierać z sobie, żeby rozdziawić paszczę na dzień dobry
no kochana!!!jak Tobie udało się przybrać kilogram, to ja szczerze gratuluję ja też bym nie pogardziła dodatkowym kilogramkiem albo nawet dwoma, trzema...ale niestety-odkąd mam aparaty, nie tylko nie mogę utrzymać wagi, ale właśnie chudnę, co doprowadza mnie już do szału
co do ust...ja też nie mogę używać pomadek, nawet kolorowe błyszczyki coś nie bardzo...co mogę polecić to maść ochronna z witaminą A, kosztuje w granicach 2-3 zł i jest na prawdę rewelacyjna na wysychające usta. Co prawda nie ma super zapachu, ale bardzo dobrze nawilża, dobrze się wchłania(można jej sporo wklepać) a usta są lekko nabłyszczone do kupienia w aptekach

ehhh z moimi zębami też ciekawie, ale podzielę się tym z Wami raczej dopiero w weekend, bom strasznie zapracowana a co za tym idzie-zmęczona

trzymajcie się, nie dajcie się, niech moc będzie z Wami
Stary 2008-04-03, 21:38   #130
kasiek87
Kokon pro

ja mam wiosenna depresje dzis 25 mscy z tym durnym zlomem ;/ mam mini szparke miedzy jedynkami dol sie nie prostuje ogolnie jest do bani i mam wszystkiego dosyc

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-04, 05:52   #131
smv
Zakorzenienie

ojojoj kobitki nie narzekajmy kazdego nas bolec bedzie bolalo i boli;p hehe nie po kolei to to smignęłam;P

a mnie nic nie boli, jkaostak nosze bo musze, zmian zadnych

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-04, 06:51   #132
gramma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
moja dziura po piątce zagoiła się w około 10 dni ;]
Czemu tak długo? Cz może to jest normalny czas? Pytam, bo ja po wyrwaniu ósemki już następnego dnia miałam wszystko zagojone i zapomniałam, że w ogóle wyrywałam. Wyrywanie czwórek lub piątek chyba jeszcze przede mną
gramma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-04, 06:53   #133
kliwia
Zakorzenienie

kasiek87 nie łam się. Na pocieszenie powiem Ci że noszę dłużej i jest masakra :P No ale myślę że w perzyszłym roku ściągnę badziewie. Niech no policzę....... w listopadzie mineły dwa lata na górę i teraz w kwietniu dwa lata na dół O rzesz w mordę i jesczze jakiś rok mnie czeka, no pięknie mnie moja stara orto urządziła

Co do błyszczyków Sensique to ten bezbarwny śmierdzi
Ja stosuję bebe naturalną (zartorose, w różówym opakowaniu) łądnie pachnie i nawilża

nie chcę nic mówić ale ortodontci sie zmówili też mam 15go kwietnia wizystę. :

Musiałam zastosować wosk na ten zamek ze spiłowanym ogonkiem grrrr
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-04, 06:59   #134
zlosnica85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kocimietka Pokaż wiadomość

A gdzie studiujesz? i czy na dziennych?;> i jak jest na tych Twoich studiach?? duuzio pytań.AL eja w tym roku wybrać musze studia i nadal nie wiem gdzie
teraz jestem na 4 roku (a właściwie na piątym bo to są studia 1,5 roczne a nie dwuletnie) na studiach walidowanych przez University of Wales (oznacza to tyle że studiuję ich program z ich wykładowcami ale zajęcia odbywają się w Polsce). Studia są oczywiście całe po angielsku a mój kierunek to International Business Economics. W grudniu mam obronę i jeśli się uda to dostanę brytyjski dyplom magistra . Studia są fantastyczne, całkiem inne niż w polskim systemie gdzie liczy się tylko zakuwanie. My mamy dużo pracy praktycznej a przez to dużo więcej się uczymy ale też jest dużo trudniej niż na polskich studiach. Nie mamy ocen tylko procenty. Studia są niestety drogie (1300 zł za miesiąc ) ale można mieć odroczone płatności czyli że przez lata studiów płacisz połowę tej kwoty (720 zł) a przez dwa lata po skończeniu studiów spłacasz resztę.
ten kierunek jest generalnie dla osób które na prawdę chcą się rozwinąć. Ja przez dwa miesiące nauczyłam się więcej niż przez trzy lata na polskim licencjacie . Więc generalnie jeśli znasz dobrze angielski to serdecznie polecam bo na prawdę warto.

PS. ja studiuję ten kierunek na Łazarskim w Warszawie (rola tej szkoły generalnie polega tutaj na wymianie papierologii z universytetem i ustalaniu nam planu zajęć) ale z tego co wiem podobny kierunek prowadzony jest też na Koźmińskim w Warszawie (ale nieco droższy - tam dostaje się bodajże dyplom University of Berkley) są też opcje na studiach państwowych ale tam to już w ogóle ceny są z kosmosu a jakość (obsługi i współpracy) z tego co wiem jest dużo niższa.

PS2: co do matury to nie zdawałam na procenty - jestem starszym rocznikiem

A tak btw

Dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki o 10 mam egzamin z EU Policies a raczej nie czuję się pewnie z tego przedmiotu.
A po egzaminie od razu mam samolot do Hiszpanii - jadę odwiedzić koleżankę

Pozdrowionka i nie pisać mi tu za dużo bo znowu będę tydzień czytała
zlosnica85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-04, 08:01   #135
smv
Zakorzenienie

zlosnico pwoodzeniea!
3mamy kciuki!
baw sie dobrze wHISZPANI?!?!?!?!

JEALOUS!!!!!!!
Stary 2008-04-04, 10:15   #136
kasiek87
Kokon pro

jaa ja tez chce do hiszpanii :P jezuu wstalam dopiero ale ze mnie len smierdzacy ^^
ja ide sie zapisac na fce ale od przyszlego roku szkolnego bo teraz nie ma ;] ambitnie a jak ;] zieeeeeew ale mi sie dzis dolne zamki wbily w policzek az rana mi sie zrobila ;( a na te nasze spierzchniete usta wg mnie dobra jest pomadka bebe rose, balsam tisane i carmex kupilam i testuje i w miare jest ok, z blyszczykow mam manhattan high shine i tez sporo trzyma i nawilza

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-04, 10:51   #137
Lawinia2007
Rozeznanie

Papryko dzieki codziennie rano przyklejam go na nowo na protefix i zaczynam sie przyzwyczajac do tego rytulalu sztucznej szczeki jem tylko plynne rzeczy i maska prawie cala noc sie utrzymuje Ogrmonym plusem jest to ze nic mnie nie boli a szpara tworzy sie na nowo

pozdrawiam Wszystkich i zycze milego dnia

15.02.2008 - aparat na dolne ząbki

25.02.2008 - hass + maska brrrr - juz go nie ma!!!

04.14.2009 - aparat na górne ząbki
Lawinia2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-04, 13:47   #138
aluchelek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szwedka84 Pokaż wiadomość
witam wszystkie aparatki, niedlugo pewnie i ja dolacze do waszego grona, ... niestety pozno sie zdecydowalam na aparat (mam juz prawei 24 latka;/) ale chyba lepiej pozno niz wcale ;>
ło! ja mam prawie 26 wiosen na ostatniej wizycie orto mi powiedział, że ząbki przesuwają się super jak na mój podeszły wiek

dzisiaj mam trzeci dzień z dołem. Nie przypominam sobie, żeby mnie cokolwiek tak bolało, nawet złamana ręka, czy rwanie zębów. Jestem wykończona tym bólem, głodna jak jasna cholera. Jeszcze w pracy jakieś spotkanie ważniaków, więc spódniczka, obcasik.....ech

sory, że się wyżalam, ale muszę

aluchelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-04, 14:07   #139
magdalenas22
Raczkowanie

Witam dziewczyny!
mam pytanie: a mianowicie ile należy czekać od ekstrakcji zębów do założenia aparatu?
magdalenas22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-04, 14:18   #140
Aishwarya0
Raczkowanie

Cześć wszystkim!

Moja orto powiedziała, że około dwóch tygodni. Nie wiem jak wypowiadają się inni

zlosnica85 - trzymam kciuki! powodzenia

A, i miłego dnia

Ps. Dzisiaj przez przypadek coś ugryzłam - myślałam, że się poryczę z bólu Ale żyję, nie jest strasznie (tak się trochę żalę Wam, ale myślę, że z czasem mi to przejdzie )

Mera Baadshah!
Aishwarya0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-04, 14:22   #141
dzojsticzek
Zadomowienie

Hej

od dzis oficjalnie jestem jedna z was aparatka;P
pierscienie mi strasznie przeszkadzaja i dziwnie sie czuje jak jem:P a wlasnie jem sobie plateczki chocapic;P za kilka godzin jade na 18stke wiec mam nadzieje ze jak sie napije to zapomne o tym obcieraniu:P
dzojsticzek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-04, 14:28   #142
p4trycja
Raczkowanie

Cześć wam!
No co za pech! Dziś odpadł mi zamek na górnej piątce i będę musiała iść do orto ;// Zęby bolą dalej. Zauważyłam, że odkleił mi się ten zamek po myciu zębów, nie wiem czy to od tego, na śniadanie wypiłam łyczka gorącej herbaty i tak mi aparat dziwnie scisnął się, moze to od tego, nie wiem.
Mam do was pytanie, czy jak będą mi przyklejac ten zamek to cały drut będzie zdjęty? Pytam się, bo ta się zastanawiałam, ze jak ściagną drut to i te gumeczki i mogłabym przy okazji poprosic o zmiane gumeczek, bo te są ciemne i brzydkie. Ciekawe czy tez za to trzeba będzie płacić (o zmianę gumek, bo jak zamek odpadnie to wiem, ze nie trzeba) ???
Stary 2008-04-04, 18:10   #143
yennefer94
Raczkowanie

Jestem właśnie po wizycie i...niedługo zdejmuję górę ) zakładałam w czerwcu w tamtym roku, więc nawet niecały rok noszenia...zostanie mi tylko dół. Niby się cieszę ale jakoś tak mi będzie łyso bez aparatu..

yennefer94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-04, 18:44   #144
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yennefer94 Pokaż wiadomość
Jestem właśnie po wizycie i...niedługo zdejmuję górę ) zakładałam w czerwcu w tamtym roku, więc nawet niecały rok noszenia...zostanie mi tylko dół. Niby się cieszę ale jakoś tak mi będzie łyso bez aparatu..
tak szybko?

Dziewczyny, na spierzchnięte usta super jest też taki kremik z Oiflame, w taki małych "jajeczkach"- złotych albo różowych, do wyboru. Tylko, że śmierdzi jak nie wiem

Dzisiaj się kumpela ze mnie śmiała, bo jadłam żelki tylko siekaczami
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-04, 19:38   #145
~Gonia~
Rozeznanie

Dziewczęta, jeśli mimo stosowania kremów nawilżających/pomadek dalej macie suche i spierzchnięte usta, to oznacza to że wypijacie za mało płynów wciągu dnia - tak mi powiedział kiedyś lekarz

Stary 2008-04-04, 21:11   #146
Sylwia0404
Przyczajenie

magdalenas22 Moja sis czekała od piątku do wtorku, czyli niecałe 4 dni, ale to do separatorów oczywiście. Po tygodniu z separatorami zakładała łuk. Ja nic nie wyrywałam bo już nie musiałam.
p4trycja, faktycznie pech z tym zamkiem, albo słaba robota...
Orto powinna zdjąć cały łuk i założyć nowe gumki i ten zamek nowy również, więc będziesz miała okazję wymienić kolorek. Myślę, że orto powinna to też zrobić gratis, w końcu extra wizyta.

Dzojsticzek życzę, żebyś stosunkowo mało cierpiała (bo pewnie zupełnie bez bólu się nie da...) Jak coś obciera to radzę wklejać wosk natychmiast bo jak się już np. jęzor mi pokaleczył to spuchł w tym miejscu i gorzej było nawet mimo wosku. A tak spoko, już od kilku dni nie muszę woskować wcale.
aluchelek proszę mi tu nie pisać o podeszłym wieku!! Bo nie wiem czy mogę się przyznać do swojego - zwłaszcza, że dziś mam urodziny Już nie -dzieścia, a -dzieści latek jest i wcale nie jestem za stara na nowy uśmiech. Moja orto ma taki dyplom na scianie:"Ortodoncja dorosłych jako dzieło sztuki" I ja takie "dzieło sztuki" chcę!!
Melduję jednocześnie, że już widać efekty malutkie ale są.
Stary 2008-04-04, 21:42   #147
~Gonia~
Rozeznanie

Sylwia0404 wszystkiego najlepszego!!!
Zgadzam się z tobą w 100% - nigdy nie jest za późno, żeby zrobić coś dla siebie i własnej satysfakcji

Stary 2008-04-04, 22:13   #148
buddha.b
Raczkowanie

Sylwia0404 wszystkiego najlepszego
To fajnie,że już zaczynasz widzieć efekty,po 2 tygodniach to chyba bardzo szybko Zresztą z tego co czytałam,to największe zmiany widać właśnie na początku,a później to już nosi się aparat "tylko" dla utrwalenia efektów.Ale nie wiem ile w tym prawdy,bo ja będę mieć aparat dopiero za 3 tygodnie

Przede wszystkim rób to, co jest najlepsze dla ciebie.
Dzięki temu życie bedzie o niebo łatwiejsze.
buddha.b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-05, 07:53   #149
lolitaj
Raczkowanie

Bogu chwała, ze nie mam pierscieni

Byłam wczoraj u orto na zmianie gumek.. mam te sam kolor znaczy malinowy przykleila mi zamek.. i wymienila drut na gorze uffff teraz to mnie bola zeby ;/

co do usuwanych zębów jak ja mialam dłutowane dwie dolne ósemki ktore sie nie wyrżneły to musiałam miesiac czekac miedzy jednym usowaniem a drugim.. wiadomo.. tak jak sie nie wyrznal to musi sie odczekac by dol ktory zostanie mogol sie zrosnąć i zeby wszystko pięnie sie zagoiło po szwach i zeszła opuchlizna

Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić.
Nie idź przede mną, bo mogę za Tobą nie nadążyć.
Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem.

19.08.09 prawko
01.10.09 studentka
lolitaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-05, 12:42   #150
aluchelek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sylwia0404 Pokaż wiadomość
aluchelek proszę mi tu nie pisać o podeszłym wieku!! Bo nie wiem czy mogę się przyznać do swojego - zwłaszcza, że dziś mam urodziny Już nie -dzieścia, a -dzieści latek jest i wcale nie jestem za stara na nowy uśmiech. Moja orto ma taki dyplom na scianie:"Ortodoncja dorosłych jako dzieło sztuki" I ja takie "dzieło sztuki" chcę!!
Melduję jednocześnie, że już widać efekty malutkie ale są.

haha, to był żart tego orto, spoko u mnie po dwóch miesiącach różnica jest niesamowita po prostu.

Mnie dzisiaj boli już trochę mniej.....ale nie mam gdzie marudzić, więc jakoś musicie mnie znieść

aluchelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości