![]() |
#121 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. III
emeczka i Julshka
![]() jutro jade do orto ma zalozyc gumeczke no i pozostaje mi dalej czekac do zalozenia aparatu... (planowane jest na 11.04), a narazie wnikliwie czytam wizażową literature aby juz wiedziec co i jak ;] Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Rozeznanie
|
Madziaa189 skoro masz pierwszą wizytę od założenia góry to w opisie chyba się pomyliłaś i napisałaś 6.03.07 zamiast 6.03.08
![]()
![]() |
#123 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do separacji to ja jedną gumeczkę kiedyś rozgryzłam. ![]() ![]()
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Męczę się drugi dzień z separacjami. Dziś w szkole nie mogłam zjeść skórki od kanapki, i ogólnie nie mogę dużo jeść.
Za 8 dni aparat ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurczę, wkurza mnie to, ze gumki u mnie są takie ciemne. Orto-fajans nawet mi nic nie proponował i mam takie ciemno szare. Wczoraj i dziś spałam w dzień, to przynajmniej zleciało mi trochę dnia i tak nie cierpiałam. Ok kończę i dziękuję za te wszystkie słowa otuchy. Pozdrowienia wszystkim ![]()
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
Tulipanno
![]() Znowu mi sie dół odbija wewnątrz buzi a ja taki leń że nie chce mi się nawet wosku nalepiać na noc ;P A może powinnam? ![]() Co do świeżo usuniętych zębów - polecam kaszki dla dzieci oraz jogurty - mogą być z bananem zmiksowane (taki naturalny jogurt), moja dziura po piątce zagoiła się w około 10 dni ;]
#128 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja miałam dość duży wybór gumek - jak podeszła do mnie orto z tym pudełkiem to nie wiedziałam, który kolor wybrać ![]() ![]() Ps. Moje zęby zaczynają mocniej boleć - szczególnie te na przodzie ![]()
![]() Mera Baadshah! ![]() Edytowane przez Aishwarya0 Czas edycji: 2008-04-03 o 20:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
witam wizażowe aparatki(i aparatków-na wypadek gdyby jakiś się napatoczył he he)
![]() Ależ ja pracowita jestem!!!Dziś śmigałam od 9 do 19.30...jutro chyba będzie podobnie, a sobota raczej pracująca, bo "troszkę" pracy się nam zwaliło... tulipanna no właśnie nie chodzę z otwartą buzią, a wręcz przeciwnie-po nocy to nawet nie chce mi się jej otwierać, bo wyciągi mnie hamują, a jak nie ruszam szczeną ani żuchwą kilka godzin, to rano muszę się nieźle zbierać z sobie, żeby rozdziawić paszczę na dzień dobry ![]() no kochana!!!jak Tobie udało się przybrać kilogram, to ja szczerze gratuluję ![]() ![]() co do ust...ja też nie mogę używać pomadek, nawet kolorowe błyszczyki coś nie bardzo...co mogę polecić to maść ochronna z witaminą A, kosztuje w granicach 2-3 zł i jest na prawdę rewelacyjna na wysychające usta. Co prawda nie ma super zapachu, ale bardzo dobrze nawilża, dobrze się wchłania(można jej sporo wklepać) a usta są lekko nabłyszczone ![]() ![]() ehhh z moimi zębami też ciekawie, ale podzielę się tym z Wami raczej dopiero w weekend, bom strasznie zapracowana a co za tym idzie-zmęczona ![]() trzymajcie się, nie dajcie się, niech moc będzie z Wami ![]()
#130 |
Kokon pro
|
ja mam wiosenna depresje dzis 25 mscy z tym durnym zlomem ;/ mam mini szparke miedzy jedynkami dol sie nie prostuje ogolnie jest do bani i mam wszystkiego dosyc
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
ojojoj kobitki nie narzekajmy
![]() a mnie nic nie boli, jkaostak nosze bo musze, zmian zadnych
#132 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
kasiek87 nie łam się. Na pocieszenie powiem Ci że noszę dłużej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do błyszczyków Sensique to ten bezbarwny śmierdzi ![]() ![]() ![]() Ja stosuję bebe naturalną (zartorose, w różówym opakowaniu) łądnie pachnie i nawilża ![]() nie chcę nic mówić ale ortodontci sie zmówili ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Musiałam zastosować wosk na ten zamek ze spiłowanym ogonkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ten kierunek jest generalnie dla osób które na prawdę chcą się rozwinąć. Ja przez dwa miesiące nauczyłam się więcej niż przez trzy lata na polskim licencjacie ![]() PS. ja studiuję ten kierunek na Łazarskim w Warszawie (rola tej szkoły generalnie polega tutaj na wymianie papierologii z universytetem i ustalaniu nam planu zajęć) ale z tego co wiem podobny kierunek prowadzony jest też na Koźmińskim w Warszawie (ale nieco droższy - tam dostaje się bodajże dyplom University of Berkley) są też opcje na studiach państwowych ale tam to już w ogóle ceny są z kosmosu a jakość (obsługi i współpracy) z tego co wiem jest dużo niższa. PS2: co do matury to nie zdawałam na procenty - jestem starszym rocznikiem ![]() A tak btw Dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki o 10 mam egzamin z EU Policies ![]() A po egzaminie od razu mam samolot do Hiszpanii - jadę odwiedzić koleżankę ![]() Pozdrowionka i nie pisać mi tu za dużo bo znowu będę tydzień czytała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
zlosnico pwoodzeniea!
3mamy kciuki! baw sie dobrze wHISZPANI?!?!?!?! JEALOUS!!!!!!!
![]() |
#136 |
Kokon pro
|
jaa ja tez chce do hiszpanii :P jezuu wstalam dopiero ale ze mnie len smierdzacy ^^
ja ide sie zapisac na fce ale od przyszlego roku szkolnego bo teraz nie ma ;] ambitnie a jak ;] zieeeeeew ale mi sie dzis dolne zamki wbily w policzek az rana mi sie zrobila ;( a na te nasze spierzchniete usta wg mnie dobra jest pomadka bebe rose, balsam tisane i carmex kupilam i testuje i w miare jest ok, z blyszczykow mam manhattan high shine i tez sporo trzyma i nawilza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Rozeznanie
|
Papryko dzieki
![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam Wszystkich i zycze milego dnia ![]()
#138 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dzisiaj mam trzeci dzień z dołem. Nie przypominam sobie, żeby mnie cokolwiek tak bolało, nawet złamana ręka, czy rwanie zębów. Jestem wykończona tym bólem, głodna jak jasna cholera. Jeszcze w pracy jakieś spotkanie ważniaków, więc spódniczka, obcasik.....ech sory, że się wyżalam, ale muszę ![]()
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny!
mam pytanie: a mianowicie ile należy czekać od ekstrakcji zębów do założenia aparatu? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim!
![]() Moja orto powiedziała, że około dwóch tygodni. Nie wiem jak wypowiadają się inni ![]() zlosnica85 - trzymam kciuki! powodzenia A, i miłego dnia ![]() Ps. Dzisiaj przez przypadek coś ugryzłam - myślałam, że się poryczę z bólu ![]() ![]() ![]()
![]() |
#141 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() od dzis oficjalnie jestem jedna z was ![]() pierscienie mi strasznie przeszkadzaja i dziwnie sie czuje jak jem:P a wlasnie jem sobie plateczki chocapic;P za kilka godzin jade na 18stke wiec mam nadzieje ze jak sie napije to zapomne o tym obcieraniu:P |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
Cześć wam!
No co za pech! Dziś odpadł mi zamek na górnej piątce i będę musiała iść do orto ;// Zęby bolą dalej. Zauważyłam, że odkleił mi się ten zamek po myciu zębów, nie wiem czy to od tego, na śniadanie wypiłam łyczka gorącej herbaty i tak mi aparat dziwnie scisnął się, moze to od tego, nie wiem. Mam do was pytanie, czy jak będą mi przyklejac ten zamek to cały drut będzie zdjęty? Pytam się, bo ta się zastanawiałam, ze jak ściagną drut to i te gumeczki i mogłabym przy okazji poprosic o zmiane gumeczek, bo te są ciemne i brzydkie. Ciekawe czy tez za to trzeba będzie płacić (o zmianę gumek, bo jak zamek odpadnie to wiem, ze nie trzeba) ???
#143 |
Raczkowanie
|
Jestem właśnie po wizycie i...niedługo zdejmuję górę
![]()
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, na spierzchnięte usta super jest też taki kremik z Oiflame, w taki małych "jajeczkach"- złotych albo różowych, do wyboru. Tylko, że śmierdzi jak nie wiem ![]() Dzisiaj się kumpela ze mnie śmiała, bo jadłam żelki tylko siekaczami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Rozeznanie
|
Dziewczęta, jeśli mimo stosowania kremów nawilżających/pomadek dalej macie suche i spierzchnięte usta, to oznacza to że wypijacie za mało płynów wciągu dnia - tak mi powiedział kiedyś lekarz
![]()
![]() |
#146 |
Przyczajenie
|
magdalenas22 Moja sis czekała od piątku do wtorku, czyli niecałe 4 dni, ale to do separatorów oczywiście. Po tygodniu z separatorami zakładała łuk.
![]() p4trycja, faktycznie pech z tym zamkiem, albo słaba robota... Orto powinna zdjąć cały łuk i założyć nowe gumki i ten zamek nowy również, więc będziesz miała okazję wymienić kolorek. Myślę, że orto powinna to też zrobić gratis, w końcu extra wizyta. ![]() Dzojsticzek życzę, żebyś stosunkowo mało cierpiała (bo pewnie zupełnie bez bólu się nie da...) Jak coś obciera to radzę wklejać wosk natychmiast bo jak się już np. jęzor mi pokaleczył to spuchł w tym miejscu i gorzej było nawet mimo wosku. A tak spoko, już od kilku dni nie muszę woskować wcale. aluchelek proszę mi tu nie pisać o podeszłym wieku!! Bo nie wiem czy mogę się przyznać do swojego - zwłaszcza, że dziś mam urodziny ![]() ![]() Melduję jednocześnie, że już widać efekty ![]() ![]()
#147 |
Rozeznanie
|
Sylwia0404 wszystkiego najlepszego!!!
![]() Zgadzam się z tobą w 100% - nigdy nie jest za późno, żeby zrobić coś dla siebie i własnej satysfakcji ![]()
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
Sylwia0404 wszystkiego najlepszego
![]() To fajnie,że już zaczynasz widzieć efekty,po 2 tygodniach to chyba bardzo szybko ![]() ![]()
kiedy patrzysz na wszechświat i myślisz: "A co ze mną?". I możesz usłyszeć, jak wszechświat odpowiada: "No a co z tobą?". Przede wszystkim rób to, co jest najlepsze dla ciebie. Dzięki temu życie bedzie o niebo łatwiejsze. |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
Bogu chwała, ze nie mam pierscieni
![]() Byłam wczoraj u orto na zmianie gumek.. mam te sam kolor znaczy malinowy ![]() co do usuwanych zębów jak ja mialam dłutowane dwie dolne ósemki ktore sie nie wyrżneły to musiałam miesiac czekac miedzy jednym usowaniem a drugim.. wiadomo.. tak jak sie nie wyrznal to musi sie odczekac by dol ktory zostanie mogol sie zrosnąć i zeby wszystko pięnie sie zagoiło po szwach ![]() ![]()
#150 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
haha, to był żart tego orto, spoko ![]() Mnie dzisiaj boli już trochę mniej.....ale nie mam gdzie marudzić, więc jakoś musicie mnie znieść ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.