|
|
#331 | |
|
Wpisz tu zomzing
|
Dot.: Scent Bar LXI
Cytat:
to ci, co przewijają na stolikach w restauracjach/tackach w samolotach, karmią publicznie, publicznie 'wysadzają' i puszczają nagie na plaży, bo 'się i tak pobrudzi' podejście typu 'rzecz', a nie 'mały człowiek'
|
|
|
|
|
#332 | |
|
Nindżopesz
|
Maja, jeszcze tak a propos agroturystyki, to nie wiem jak w rzeczywistości z tą działalnością rolną, w każdym razie z tego co widzę, część "agroturystyk" się jednak rozbudowuje w kierunku atrakcji żeby ściągnąć ludzi. Czyli jakieś place zabaw, baseny. Inna część idzie w kierunku "cisza, spokój, grzyby i kuń", takie pomijałam. Natomiast te całkiem wypasione, z apartamentami, domkami, animacjami, spa i podgrzewanymi basenami, są już dla mnie za drogie.
No i właśnie brakuje mi takich sensownych pomiędzy. Coś więcej niż pokoik i basenik 2x2 a mniej niż chata na 8 osób i siłownia. ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
![]() Polly, jesteś na sali? Jak ogarniasz małe na wyjeździe? |
|
|
|
|
#333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
Ja mam w ogóle największy podziw i szacun dla kobiet, które pokonują wózkiem krawężniki albo lawirują zimą między zaspami że o wejściu do sklepu z ulicy, który ma schodki nie wspomnę. Dla mnie pchanie rydwanu inaczej niż po długiej równej, prostej/krętej a'la park jest awykonalne. A próbowałam. Wiem, że tego nie zrobię Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2017-02-22 o 22:43 |
||
|
|
|
#334 |
|
Mother of Cats
|
Widziałyście dzisiejsze Belle Epoque? I męża jednej z Barowiczek?
Zapisz
|
|
|
|
#335 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
2. ja nie radzę sobie ze schodami, wózek ciągnie mnie w dół i nie mam siły utrzymać. Za ciężki kupiłam + jarl sporo waży
|
|
|
|
|
#336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serio, latem basen na wywczasie to imo podstawa. 2. Nie Ty jedna, moje przyjaciółki mają identyczny problem, a ja poległam przy samym stelażu jak miałam pomagać. |
|
|
|
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tja, a w hotelach nie chcą płacić za dziecko nawet symbolicznie, bo przecież śpi z rodzicami i nie będzie jeść śniadania ( 5-latek za każdym razem mam ochotę dzwonić po opiekę społeczną). w środku nocy okazuje się, że jednak chcą dostawkę, dodatkową pościel i ręczniki, a przy śniadaniu dzieciak wyjada wszystkie parówki, chociaż jest masa wartościowszych produktów, ale te tylko maca, nakłada rękami z ogólnego bufetu i zostawia na talerzu. a i ludzie w hotelach jedzą śniadanie z 4-5 talerzy na osobę, ciekawe czy w domu też się tak stołują... do tego zabierają na swój stół cały kosz bułek, które są wystawione dla innych gości, żeby zrobić prowiant na resztę dnia (pomimo, że regulamin zabrania wynoszenia). do tego dzieciaki włażą obsłudze i innym gościom pod nogi i korzystają same z bemarów z wrzątkiem, a jak coś się stanie, to oczywiście winny będzie obiekt. rodzice zostawiają ich wózki i zabawki w przejściach i gdzie popadnie, jakby byli u siebie. nie wspominając już o syfie zostawionym na stole, pod nim i w pokoju. i pampersach podrzucanych do popielniczek na tarasie, chociaż kontener stoi parę metrów dalej.
|
|
|
|
|
#338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Bry snad niedawnego wstania.
Cytat:
w sensie domek bo campingi sie bardzo rozwinely od czasow prl bardzo czesto widywalam ludzi z kilku miesiecznymi bobasami i to pod namiotem, nie wiem jak to ogarniali. Gratki za znalezienie Cytat:
ale w sumie to wystarczy jak dziecko obserwuje rodzica i gnój gotowy. Szkoda slow.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#339 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepisy prawne obejmują tylko wymogi sanitarne i bhp, a liczba i wielkośc atrakcji to czysta dowolność. W dodatku nazwa ta nie jest tak prawnie zastrzeżona jak "hotel" czy "motel" więc w praktyce panuje nieco wolna amerykanka, zarówno pokój do wynajęcia na zadupiu jak i wielkie ośrodki wypoczynkowe reklamuje się jako "agroturystka" i robi się istny bajzel na rynku ![]() Cytat:
![]() Za naszych czasów jakoś inaczej się dzieci chowało ![]() Mnie od małego na wycieczki zabierali i się jakoś człowiek umiał zachować w barze i zjeśc cicho i bez ryku czy podczas zwiedzania, a i godziny spędzane w samochodzie lubiłam i nie marudziłam. Do dzisiaj rodzice opowiadają, jak to majac niecałe 3 latka ponoć dziarsko maszerowałam po Jasnej Górze i dzielnie zwiedzałam, aż sie ludzie odwracali i uśmiechali
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2017-02-23 o 09:49 |
||
|
|
|
#340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hehe, szybko poszło. Na mnie też to bardzo humorzasty zapach był
![]() Zapomniałam ![]() Cytat:
Jakby kto był chętny to ja w tym roku mogie zapewnić takie atrakcje (no, nawet narzędzia się znajdą - wersja soft). Już się martwię kto mi ogródek obrobi Chyba, że będę pełna sił i z aniołkiem przy piersi to zrobię sama, no ale jednak nie jestem aż taką optymistką ![]() Cytat:
![]() Długo tu wczoraj konserwowali? Bo odbiłam się od ściany, a potem już nie próbowałam, bo mnie inne zajęcia znalazły.
|
|
#341 |
|
Nindżopesz
|
Moja ma zaburzenia integracji sensorycznej i nawet pedagodzy w przedszkolu rozkładają ręce bo sobie nie radzą. Chodzi na terapię. Kary i nagrody nie działają, tłumaczeń nie słucha choć zasady zna, w kącie nie ustoi. Nie pozwalam na wszystko, przeciwnie, tłumaczę i opieprzam. Z części zachowań wyrosła, niektórych nie umiemy pokonać. Mogłabym ją prostować pasem, ale to teraz karalne
|
|
|
|
#342 | |
|
Zakorzenienie
|
Dubla się nie dało skasowac, ach ta konserwacja.
![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
Jakby ich zbadać, a zwłaszcza nietopsza, to też by jej wyszły zaburzenia integracji m.in. sensorycznej. Normalnie idę o zakład. Kolejny to przykład potwierdzający teorię, jak niewiele wychowanie może zmienić w naturze dziecka, z którą się rodzi. Dowodzą tego choćby KAŻDE bliźniaki. Ogień i woda, a wychów ten sam. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2017-02-23 o 12:36 |
|
|
|
|
#343 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() 2. po jarlu widzę, że jest zupełnie inny. Cichy, spokojny, dużo się przytula i może długo siedzieć na kolanach i się rozglądać, przysłuchiwać. N zaraz gdzieś nosiło. Trzymaj kciuki żeby taki pozostał bo dwóch diabląt nie zniese ![]() Macham znad wypomadowanych na rudo brwi Niezły wynalazek, szybko się nakłada.
|
|
|
|
|
#344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje dzieci generalnie takie mniej więcej właśnie są (a tylko o starszym kiedyś tam mówiono, że ma zaburzenia integracji sensorycznej....albo coś koło tego). Dzisiaj jak ręką odjął - ideał. Tzn. wychodzą mu inne różki, ale.....
|
|
#345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomadom mówię nie |
|
|
|
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tam, pączusie moje?
![]() Mnie już kilka razy czestowali, ale silna wola wygrywa (na czekolade bym się rzuciła )
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2017-02-23 o 13:18 |
|
|
|
#347 |
|
Nindżopesz
|
Co zrobiłaś, że mu minęło?!
![]() Rejcz, a rude kredki mają? Zachciało mi się typowych, pomarańczowych rudości i znalazłam tylko pomady. Ale po prawdzie to jakoś specjalnie nie szukałam. |
|
|
|
#348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ok, już widze pytałaś o GR, a nie o cały rynek ale nie wiem, nie widziałam, nie sądze.Dobra lete Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2017-02-23 o 13:38 |
|
|
|
|
#349 | ||
|
Zakorzenienie
|
zjadłam jednego, z dziurką o 6 rano ![]() Cytat:
w tym roku sezon był wyjątkowo ciężki, odkąd zaczęli wypłacać 500+ to zaczął się wysyp rodzin, po których na pierwszy rzut było widać, że pierwszy raz w hotelu. ogólnie zjawisko bardzo pozytywne, ale może lepiej zapytać niż udawać wielkich panów i narobić głupot. ad tego płacenia, to wielu właśnie żydzi na łóżko i jedzenie dla dziecka, a jako środek wychowawczy zwykle stosuje danie dziecku ipada ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
ja też nie, ale ex-żona mojego się w to bawi. angole przylatują, żeby zobaczyć jak rzodkiewka rośnie w ziemi ponoć świetnie działa na wielkomiejskie dolegliwości.wszystko byłoby super gdyby robiła to na swoim, a nie wspólnym majątku i nie blokowała podziału w sądzie
|
||
|
|
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
to nie jest tak, że minęło bezpowrotnie Niesłuchanie, niechęć do stania w kącie w wieku przedszkolnym to potrzeba swojego rodzaju niezależności, postawienia na swoim..i to nadal jest aktualne, ale przybrało ludzki wymiar, w sensie, że można się dogadać, coś ustalić ( jakieś zasady, kompromisy itp). Jak to zrobiłam? Samo się to robiUczeni twierdzą, że to, co teraz mówisz do dziecka, procentuje za czas jakiś... "nagle" zaczyna łapać o co kaman, ale to po jakimś czasie dopiero, czasami wręcz powtarza twoje "wychowawcze"słowa ![]() To samo mówiła mi ostatnio jego nauczycielka z ang. na podstawie swojej córki, jego rówieśniczki - że najpierw nic nie łapie (chodziło o naukę j. ang.), mimo, że się jej ciągle to samo tłumaczy, a za czas jakiś "nagle" wszystko wie i rozumie ![]() Mój ma niecałe 11 lat.
|
#351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Perfekcyjnievto ujelas. Nic nie znika tylko jest czescia charakteru i pozniej w zyciu manifestuje sie inaczej. Wszystko jest objawem czegos jakiejs cechy ktora w doroslosci jest wyeksponowana. |
|
|
|
|
#352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#353 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
A pomadę faktycznie znalazłam w MACu.To moja N będzie drugim Kim Dzong Unem... (jakkolwiek się to odmienia) Nie ma z nią dyskusji. Oczywiście nie ulegam dopóki nie ma pod ręką łagrów
|
|
|
|
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
a ile ma lat?
to nie dyskutuj ( mój uwielbia się ze mną kłócić )powiedz, że ma być tak i tak. Dlaczego ? Bo matka tak powiedziała! Naprawdę czasami tak trzeba zrobić
|
#355 |
|
Nindżopesz
|
1. prawie 6
2. good point |
|
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
Dzie wszystkie?
![]() Zobaczylim właśnie Belle Epoque. Najbardziej mnie razi scenariusz Bo na realiach ówczesnych na szczęście znam się prawie wcale, więc ktoś musiałby mieć chyba komórę, żebym zauważyła, że coś tu nie gra ![]() Znacie jakieś metody na jałowy kaszel wyrywający wnętrzności? Jak zwykle sal ems (czy też sól emska) mi pomagała, tak tym razem nie daje rady. A ja zaraz chyba Stefę wykaszlę
|
#357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Oł man Mnie po soli emskiej jeszcze bardziej wyrywa, bo ona rozrzedza śluz, mokry kaszel. Może jak ją odstawisz, będzie mniej wyrywać? Tylko raz rozhulany kaszel ciężko jest powstrzymać. A syrop z cebuli? A na jałowy, wyrywający wnętrzności tylko Pini, niemniej nie możesz chyba? Ale może na tym etapie już można? Mam na myśli śladowe ilości kodeiny. Najgorsze jest to, na każdym specyfiku - "skonsultuj z lekarzem". Taaaaa, bo oni są na call center konsultatami, i mogę kiedy tylko potrzebuję konsultować. Mi pomógł Drosetux. Ale to na etapie kiedy czułam, że mną rzuca od środka i próbowałam opanowywac odruch kaszlu, i udało się zdławić dziada w początkowej fazie. Chyba, że masz możliwość wbić do lekarza jutro? Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2017-02-23 o 21:27 |
|
|
|
|
#358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Się poskarżę, bo z mojego ojca robi się coraz bardziej upierdliwy dziwak (trudno mi znaleźć właściwe określenie). Wczoraj miał mi coś podrzucić i pyta czy o 9:30 jestem już na chodzie. No ok, już wtedy jestem po śniadaniu, po lekach dla siebie i B, ogarnięta ja i dom. To przyjeżdża o 8:30 jak jestem w proszku. I wmawia mi, że na tę godzinę się umawialiśmy Generalnie, on nie powinien iść nigdy na emeryturę, bo to nie typ osoby, która potrafi się sama sobą zająć. Mamie suszy głowę o każde wyjście, nawet związane z pracą, bo on będzie sam w domu siedział. Pod byle pretekstem zwala się na głowę też mi, nie zważa na to, że gotuję akurat obiad, chciałabym odpocząć po pracy, mam bajzel i może chciałabym go sprzątnąć. Niestety, mieszka dość blisko, więc obstawiam, że jak będę usiłowała ogarnąć małego dzieciaka, będę potargana, w negliżu, z gołym cycem, wietrząca krocze to też będzie mi wpadał bez zapowiedzi ![]() Czemuż, ach czemuż, nie mam z siedmiorga rodzeństwa, żeby mógł rozłożyć swoje rodzicielskie zapędy na więcej osób. Całe życie lawiruję pomiędzy byciem miłą dla niego (bo czasem mi go żal, że nie ma swojego życia), a chęcią powiedzenia mu, żeby się odpierd...
|
|
#360 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry Baru!
Dziękuję za porady tuszowe Miłego dnia wszystkim
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.

to ci, co przewijają na stolikach w restauracjach/tackach w samolotach, karmią publicznie, publicznie 'wysadzają' i puszczają nagie na plaży, bo 'się i tak pobrudzi'
podejście typu 'rzecz', a nie 'mały człowiek'

że o wejściu do sklepu z ulicy, który ma schodki nie wspomnę.
za każdym razem mam ochotę dzwonić po opiekę społeczną). w środku nocy okazuje się, że jednak chcą dostawkę, dodatkową pościel i ręczniki, a przy śniadaniu dzieciak wyjada wszystkie parówki, chociaż jest masa wartościowszych produktów, ale te tylko maca, nakłada rękami z ogólnego bufetu i zostawia na talerzu. a i ludzie w hotelach jedzą śniadanie z 4-5 talerzy na osobę, ciekawe czy w domu też się tak stołują... 

Lasy, noce przy ognisku, jakieś rzeczki, siedzenie bezmyślnie na trawie, cisza, spokój.
w sensie domek bo campingi sie bardzo rozwinely od czasow prl
bardzo czesto widywalam ludzi z kilku miesiecznymi bobasami i to pod namiotem, nie wiem jak to ogarniali. Gratki za znalezienie
ale w sumie to wystarczy jak dziecko obserwuje rodzica i gnój gotowy. Szkoda slow.
Chyba, że będę pełna sił i z aniołkiem przy piersi to zrobię sama, no ale jednak nie jestem aż taką optymistką 

Nie ma z nią dyskusji. Oczywiście nie ulegam dopóki nie ma pod ręką łagrów
)
Mnie po soli emskiej jeszcze bardziej wyrywa, bo ona rozrzedza śluz, mokry kaszel. Może jak ją odstawisz, będzie mniej wyrywać? Tylko raz rozhulany kaszel ciężko jest powstrzymać.