Lipcówki 2017 ❤ cz. 2 - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-02-24, 13:09   #4861
morelle_
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2

Od lekarza co mu się ubzdzi. Moja mama urodziła moją sis bez nacinania z samą położną. Po wszystkim wpadł lekarz i pyta dlaczego nie nacieta. Kazał naciąć. Mama wyrzuciła go z sali. Debil.

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Byłam w aptece i biedronce. Powoli zamykam listę wyprawkową. Kupiłam maść na sutki, octanisept, aspirator do nosa, płyn do prania, pampersy i przybory kosmetyczne. Jeszcze trochę.

Dziewczyny, które kupiły przykladany termometr. Jakiej firmy? Pani proponowała mi jakiś za 120 zł.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-24, 13:10   #4862
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Dzien dobry
Wczorajsza wizyta to niewypał i bylam wsciekla ,wiec nawet nie napisalam. Zle ginekolog obliczyl tyg i było za wczesnie na połówkowe. Teraz ide 13.03 i wtedy bede mieć polowkowe i wypisze mi zwolnienie ,bo 10.03 skończy mi sie l4. Wtedy mam nadzieje juz na płeć.
Troche jestem zalatana bo 11.03 robimy roczek. Nie moge uwierzyć ze moje male szczescie za chwile skonczy rok
Co do porodu ,ja nie bylam nacinana ale lekko peklam ,dwa dni i prawie nic nie czulam ,kuzynka byla nacinana to 3 tygodnie odczuwala dyskomfort

Obiecuje byc juz w miare na bieżąco
Co do pieluszek po synku mam duzo tetrowych pieluszek ,teraz inwestuje w bambusowe

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-24, 13:14   #4863
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
haha ja właśnie za Wincentem szaleje
A Tż o tym wie? Ahahahahahahhahaha

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
dobre samopoczucie jest w naszym stanie bardzo wskazane!

Nie ma problemu.
Tylko musisz uzbroić się w cierpliwość.. Po takim przejawie błyskotliwości jego mózg może trochę do siebie dochodzić całe szczęście, że nie widzi co piszę

Gratki dla męża
No i super, że wszystko ok
Aggs już Ty jak coś napiszesz Dobrze ze on tego nie widzi

Ale coś w tym Brajanuszu jest sprzątam dom i caly czas mi w głowie ten Barajanusz siedzi  a w przerwach myślę jal połączyć Miłosza z Mateuszem 

Electric gratki za wizytę!

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-24, 13:25   #4864
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
w przerwach myślę jal połączyć Miłosza z Mateuszem 
Miałteusz
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-24, 13:49   #4865
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Od lekarza co mu się ubzdzi. Moja mama urodziła moją sis bez nacinania z samą położną. Po wszystkim wpadł lekarz i pyta dlaczego nie nacieta. Kazał naciąć. Mama wyrzuciła go z sali. Debil.

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Byłam w aptece i biedronce. Powoli zamykam listę wyprawkową. Kupiłam maść na sutki, octanisept, aspirator do nosa, płyn do prania, pampersy i przybory kosmetyczne. Jeszcze trochę.

Dziewczyny, które kupiły przykladany termometr. Jakiej firmy? Pani proponowała mi jakiś za 120 zł.
Ja dostałam od brata i bratowej taki. Oni kupili dla swojego synka (prawie dwa lata temu) taki sam i super sie sprawdza. Jak mlody był u mojej mamy to z mężem strzelalismy do siebie z termometra i super działa. Wszystko nim mierzą temperature jedzenia picia wody do kąpieli. Oni dali cis ok 100zl ale ile teraz to nie wiem bo to prezent.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170224_144414.jpg (65,7 KB, 47 załadowań)
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-24, 13:57   #4866
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Ja dostałam od brata i bratowej taki. Oni kupili dla swojego synka (prawie dwa lata temu) taki sam i super sie sprawdza. Jak mlody był u mojej mamy to z mężem strzelalismy do siebie z termometra i super działa. Wszystko nim mierzą temperature jedzenia picia wody do kąpieli. Oni dali cis ok 100zl ale ile teraz to nie wiem bo to prezent.
Mama mi dała taki z pistoletem, ale one podobno oszukują przy pomiarach.
No i mama ma jakiś za punkty, który mierzy tylko temp ciała.
Stary 2017-02-24, 14:02   #4867
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość

hehehe czy można Ci już oficjalnie pogratulować wyboru imienia?
Poczekajmy do 10.03, zobaczymy czy płeć się potwierdzi

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Brajanusz bardzo oryginalne hihi masz pomysłowego.męża, a to sie ceni
Mojemu kochanemu nie podobają sie moje wybory... wiec zrobimy jak z Tymonem, kazdy pisze 10 swoich faworytow i jak sie jakieś powtórzy to zostaje
Mi sie ostatnio podoba Nikodem, Hugo i Alek ( Aleksy ) mężowi nie Todora, Leona i Norberta tez odrzucił :/ najbardziej co prawda podobają mi się zdrobnienia od form głównych tych imion Zobaczymy co wymyśli mąż

Taaaaakk, czasami jak coś wymyśli to kapcie spadają.
My ogólnie męskie typy mamy podobne, no ale nic nie jest jeszcze takie "WOW". Dla córki ja wymyśliłam, on miał inny typ - ale przystanął na moją propozycję.

Cytat:

Trochę Ci zazdroszczę, że już prawie gotowa jesteś ja daleko w ciemnej d.....

Termometru jeszcze nie mam, ale czytałam pozytywne opinie o firmie Microlife i chyba się na taki skuszę.

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Wczorajsza wizyta to niewypał i bylam wsciekla ,wiec nawet nie napisalam. Zle ginekolog obliczyl tyg i było za wczesnie na połówkowe. Teraz ide 13.03 i wtedy bede mieć polowkowe i wypisze mi zwolnienie ,bo 10.03 skończy mi sie l4. Wtedy mam nadzieje juz na płeć.
Troche jestem zalatana bo 11.03 robimy roczek. Nie moge uwierzyć ze moje male szczescie za chwile skonczy rok
Co do porodu ,ja nie bylam nacinana ale lekko peklam ,dwa dni i prawie nic nie czulam ,kuzynka byla nacinana to 3 tygodnie odczuwala dyskomfort

Obiecuje byc juz w miare na bieżąco
Co do pieluszek po synku mam duzo tetrowych pieluszek ,teraz inwestuje w bambusowe

A to doktorek
A zrobił Ci chociaż normalne USG, żeby podglądnąć malucha?
Mi w tym oczekiwaniu na kolejne wizyty tego najbardziej brakuje.

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
A Tż o tym wie? Ahahahahahahhahaha

Aggs już Ty jak coś napiszesz Dobrze ze on tego nie widzi

Ale coś w tym Brajanuszu jest sprzątam dom i caly czas mi w głowie ten Barajanusz siedzi  a w przerwach myślę jal połączyć Miłosza z Mateuszem 

Electric gratki za wizytę!

Miłomat

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-02-24, 14:03   #4868
Mała!
Zakorzenienie

Morelle my nie.mamy opakowania.po naszym ale z firmy microlife.

Ja właśnie upiekłam chleb i babeczki na deser, sprzątam komode dla dzidziusia... robie miejsce, odkładam ciuchy syna... itp... włączyło mi się wicie gniazda na całego z tego wszystkiego nie zjadłam obiadu ide nadrabiać

Mialteusz :placze:

Założymy nie długo własną księgę imion cos czuje to połączcie mi Kacpra i Huga?

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-24, 14:11   #4869
siilmariien
Wtajemniczenie

Ufff jakby co dodałam w końcu mój wątek w klubie, żebyście mnie nie wyrzuciły, bo już chyba z miesiąc się nie odzywam Kurczę na moim telefonie beznadziejnie korzysta się z klubu, wszystko mi przeskakuje, tragedia A z kompa rzadko korzystam Szkoda, że nie ma klubu w aplikacji
A teraz nadrabiam tutaj
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-24, 14:14   #4870
Carolles
Zadomowienie

Oooo i koniecznie musimy wyrobić licencje na nasze imiona! Mówię Wam za parę lat Brajanusz i Miałteusz będą robić furore

Morelle moja bratowa ma Microlife i jest bardzo zadowolona. Nawet go sprawdzalysmy ze zwykłym rteciowym i jest miarodajny.

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-24, 14:17   #4871
myszowata1313
Rozeznanie

Hej. Ja po wizycie.
Moja dziewczynka zostaje dziewczynka i wazy 365gram a w polowie badania braklo pradu przez wiatr i kazal sie ubrac. Jak sie ubieralam to prad wrocil :/
W zwiazku z tym psem co mnie ugryzl to gin kazal isc do chirurga, bylam dostalam zastrzyk na tezec mam kolejne 2 terminy juz ustalone i pies musi byc pod obserwacja weterynarza i wystawic zaswiadczenie czy jest ok czy nie. W innym wypadku musze sie szczepic na wscieklizne.
Tez mi sie paznokci zachcialo... same problemy teraz...

Aaa i musze tez zrobic krzywa cukrowa. Mozecie mi powiedziec jak to jest? W sensie czy glukoze trzeba kupic? I jezeli tak to jaka? Mam zrobic po 1 i 2 godz.

Edytowane przez myszowata1313
Czas edycji: 2017-02-24 o 14:20
myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-02-24, 14:26   #4872
pestycyda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Ufff jakby co dodałam w końcu mój wątek w klubie, żebyście mnie nie wyrzuciły, bo już chyba z miesiąc się nie odzywam Kurczę na moim telefonie beznadziejnie korzysta się z klubu, wszystko mi przeskakuje, tragedia A z kompa rzadko korzystam Szkoda, że nie ma klubu w aplikacji
A teraz nadrabiam tutaj

Też taki mam problem dlatego praktycznie nie korzystam z wizażowych klubów:/
Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
Aaa i musze tez zrobic krzywa cukrowa. Mozecie mi powiedziec jak to jest? W sensie czy glukoze trzeba kupic? I jezeli tak to jaka? Mam zrobic po 1 i 2 godz.

Ja nie wiem jak to sie robi ale koleżanka kazała koniecznie kupić pomarańczową glukozę bo innej nie idzie wypić:p
pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-24, 14:37   #4873
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez electric blue Pokaż wiadomość
Mnie też to wszystko przeraża. Chyba najbardziej to nacinanie krocza Jak sobie pomyślę, to aż mi się niedobrze robi
mnie tez to przerażało przed pierwszym porodem. polozna mi tlumaczyla ze zrobi to tylko w razie konieczności bo lepiej naciąć 2cm niż miałoby pęknąć samo - wtedy trudniej i dłużej sie goi. powoedziala też że nacina sie podczas skurczu, zeby nie bolało. no i jak podczas porodu powiedziala że przy nastepnym skurczu bedzie musiała naciąć - to czekałam na niewyobrażalny ból. no i sie nie doczekałam! skurcz sie skończył a ja jej sie pytam czy to juz? śmiała się że nawet nie poczułam kiedy i czy wogóle mnie nacieła. także nie takie to straszne więc sie nie martwcie niepotrzebnie na zapas! oczywiscie że lepiej byloby uniknąc nacinania wogóle, no ale czasem jak widac trzeba
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-24, 14:46   #4874
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Nie dziwie sie Chociaż mnie wlasnie ta opcja bardziej przekonuje. Moze dlatego ze bardziej bezdotykowa i jakoś tak założyłam, ze sama nie dam rady sie rozciągnąć.
Wierzę, że balon rzeczywiście rozciąga, tylko muszę się jeszcze zastanowić czy na pewno tego chcę Fajny jest opis rozciągania w tym linku, który wrzuciłaś, my mieliśmy mówione na szkole rodzenia żeby robić masaż krocza pod koniec ciąży, ale nie przypominam sobie takich szczegółowych instrukcji... Mąż się oferował że będzie mnie masował ale koniec końców zapomniałam o tym rozciąganiu

Cytat:
Napisane przez akada Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny Podczytuje Was od dawna, wybaczcie, ze sie ukrywalam 😉 Jestem w 21 tyg i nie powiem Wam jeszcze czy bede w grupie rozowej czy niebieskiej, w grudniu byl chlopak od wtorku dziewczynka...dziwne uczucie, w poniedzialek licze, ze sie wyjasni ostatecznie
Cześć, gratulacje!

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
Mowa o baloniku ja dostałam dzień przed porodem żeby rozwarcie się zrobiło. Pół dnia chodziłam po korytarzu co dało rozwarcie na 4 palce. Bardzo nie miłe jest zakładanie go. Na drugi dzień i tak dostałam oxytocyne.
A to był balonik o kształcie w stylu tego z annibal? http://aniball.pl/produkt/aniball/

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
TŻ mnie dziś zaskoczył.
On: Mam! Mam imię dla chłopaka!
Ja: <wielkie oczy>
On: Połączenie nowoczesności z klasyką!
Ja: <jeszcze większe oczy>
On: <dumny jak paw>
Ja: No mów!
On: BRAJANUSZ!

Badum tsssss!
Hehehe

Cytat:
Napisane przez electric blue Pokaż wiadomość
Hej
W środę byliśmy na połówkowym, chłopiec pozostał chłopcem Wszystkie parametry w normie Szyjka długa (5cm) i zamknięta Trochę byłąm zaskoczona tym, że na usg będzie mi lekarz badał też szyjkę. Gdybym wiedziała, to bym się inaczej ubrała
Pięknie, gratulacje!

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Ja też się boję porodu, tym bardziej że teraz wiem co mniej więcej mnie czeka. Nacinanie krocza jest okropne.... Wszyscy przed porodem twierdzili że to nie boli, bo robią to podczas skurczu. Klamali!!! :P
Hymmm mnie nie bolało, tylko przez chwilę bardzo mocno szczypało... To już była końcówka porodu, więc nawet nie zauważyłam co położna robi Przez to nagłe szczypanie spytałam co się dzieje i powiedziała, że musiała naciąć krocze.

Cytat:
Microlife to sprawdzona firma, mam dwa i są ok. Dla dziecka mam microlife bezdotykowy. Ale szczerze mówiąc teraz poszukam takiego żeby miał też końcówkę do ucha, bo uważam że na pewnych etapach byłby skuteczniejszy niż ten bezdotykowy (kiedy maluch np. płacze i kręci główką, a jest już na tyle duży że trudno go przytrzymać - wtedy ciężko zmierzyć bezdotykowym na czółku).

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Hej. Ja po wizycie.
Moja dziewczynka zostaje dziewczynka i wazy 365gram a w polowie badania braklo pradu przez wiatr i kazal sie ubrac. Jak sie ubieralam to prad wrocil :/
W zwiazku z tym psem co mnie ugryzl to gin kazal isc do chirurga, bylam dostalam zastrzyk na tezec mam kolejne 2 terminy juz ustalone i pies musi byc pod obserwacja weterynarza i wystawic zaswiadczenie czy jest ok czy nie. W innym wypadku musze sie szczepic na wscieklizne.

Gratuluję wizyty! I współczuję problemów z ugryzieniem przez psa
Ja robiłam krzywą w luxmedzie, nic nie trzeba było wcześniej kupować samemu, dawali na miejscu.

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Też taki mam problem dlatego praktycznie nie korzystam z wizażowych klubów:/
Bez sensu, że nie ma na aplikacji
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-24, 14:50   #4875
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Miałteusz
Padlam😅😅 idealne połączenie 😊

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-24, 14:51   #4876
Mała!
Zakorzenienie

Tez mam właśnie bezdotykowy z tej firmy służy 4 rok chyba

Myszowata:/ z tym psem to.lepiej dmuchać na zimne...
Co to krzywej cukrowej musisz kupić glukoze 75 gr, i zvtym w orzychodni.powiedzą co i jak, zadzwon najlepiej i zapytaj bo.ja np musiałam być juz 7:30 na pierwszym pobraniu...

Mojej przyjaciółce nacinali pidczas skurczu nic nie czula i szybko sie zagoilo, na pewno tez pomogło troszke w porodzie, ale zawsze możecie sie nie zgodzić, lub zaznaczyć ze ma to być zrobione za wasza zgodą w trakcie porodu.

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-24, 14:54   #4877
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Wierzę, że balon rzeczywiście rozciąga, tylko muszę się jeszcze zastanowić czy na pewno tego chcę Fajny jest opis rozciągania w tym linku, który wrzuciłaś, my mieliśmy mówione na szkole rodzenia żeby robić masaż krocza pod koniec ciąży, ale nie przypominam sobie takich szczegółowych instrukcji... Mąż się oferował że będzie mnie masował ale koniec końców zapomniałam o tym rozciąganiu

Cześć, gratulacje!

A to był balonik o kształcie w stylu tego z annibal? http://aniball.pl/produkt/aniball/

Hehehe

Pięknie, gratulacje!

Hymmm mnie nie bolało, tylko przez chwilę bardzo mocno szczypało... To już była końcówka porodu, więc nawet nie zauważyłam co położna robi Przez to nagłe szczypanie spytałam co się dzieje i powiedziała, że musiała naciąć krocze.

Microlife to sprawdzona firma, mam dwa i są ok. Dla dziecka mam microlife bezdotykowy. Ale szczerze mówiąc teraz poszukam takiego żeby miał też końcówkę do ucha, bo uważam że na pewnych etapach byłby skuteczniejszy niż ten bezdotykowy (kiedy maluch np. płacze i kręci główką, a jest już na tyle duży że trudno go przytrzymać - wtedy ciężko zmierzyć bezdotykowym na czółku).

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Gratuluję wizyty! I współczuję problemów z ugryzieniem przez psa
Ja robiłam krzywą w luxmedzie, nic nie trzeba było wcześniej kupować samemu, dawali na miejscu.

Bez sensu, że nie ma na aplikacji
Nie wiem jak wyglądał bo mi go moja lekarka zakładała. Ale była taka rureczka na zewnątrz...

Stary 2017-02-24, 15:04   #4878
morelle_
Zakorzenienie

Microlife dziękuję
Stary 2017-02-24, 15:07   #4879
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Hej. Ja po wizycie.

Gratuluję udanej wizyty tak glukoza musisz kupić, mierzy się na czczo, godzinę po i 2 godz po

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-24, 15:22   #4880
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Mama mi dała taki z pistoletem, ale one podobno oszukują przy pomiarach.
No i mama ma jakiś za punkty, który mierzy tylko temp ciała.
My sprawdziliśmy na kilku termometrach i pokazywalo tak samo.

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Co do krzywej cukrowej to mi lekarka kazała kupic w aptece glukoze i zabrac cytryne i wtedy wypic.

Dziewczyna w szkole rodzenia powiedziala ze jej przy badaniu nie zgodzili sie na cytryne bo niby falszuje wynik. Polozna zaprzeczyla. I kazała zabrać cytryne
Stary 2017-02-24, 15:23   #4881
taedio
MerDer 4ever

Ja myślałam ze cytrynowa glukoza jest juz gotowa a nie, że cytrynę sie tam wciska

Jestem dzisiaj padnięta po pracy, dzieciaki dały w kość

Stary 2017-02-24, 15:28   #4882
darietta
Zakorzenienie

Morelle coś dla ciebie a propo zakupów butów teraz dla ciebie i córeczki http://www.kidzy.pl/produkty/196-spl...iemowlece.html
Stary 2017-02-24, 15:32   #4883
taedio
MerDer 4ever

Ja jeszcze az tak z wyprawka nie szaleje. Co jakis czas jakieś ubranko. Remont pokoju zaczniemy po majowce i potem jakieś mebelki czy łóżeczko. Wtedy tez jakieś kosmetyki i inne akcesoria. Wózek chyba najszybciej teraz wybierzemy.

Stary 2017-02-24, 15:33   #4884
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Ja jeszcze az tak z wyprawka nie szaleje. Co jakis czas jakieś ubranko. Remont pokoju zaczniemy po majowce i potem jakieś mebelki czy łóżeczko. Wtedy tez jakieś kosmetyki i inne akcesoria. Wózek chyba najszybciej teraz wybierzemy.

Ja tez cala wyprawkę będę kupować kwiecień /maj

Stary 2017-02-24, 15:41   #4885
taedio
MerDer 4ever

Chyba najbardziej nie umiem doczekać sie tego wózka! ale ja od zawsze zawracam uwagę na wózki i mogłabym wszystkie prowadzić

Stary 2017-02-24, 15:54   #4886
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Morelle coś dla ciebie a propo zakupów butów teraz dla ciebie i córeczki http://www.kidzy.pl/produkty/196-spl...iemowlece.html
Hehe dobre
Stary 2017-02-24, 15:57   #4887
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
Gratuluję chlopca👏👏

Ja tez byłam nacieta i szczerze to nawet nie wiem w którym momencie. Nie wiem od czego to zależy

To super, zazdroszczę. Mam nadzieję że tym razem będzie lepiej.

Cytat:
Hej. Ja po wizycie.

Gratuluję córeczki!
Ja robilam w pierwszej ciąży w Luxmedzie i nie musiałam kupować glukozy.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-02-24, 16:04   #4888
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Chyba najbardziej nie umiem doczekać sie tego wózka! ale ja od zawsze zawracam uwagę na wózki i mogłabym wszystkie prowadzić

Ja nadal mam dylemat jaki wozek. 90% chce seko carlo lux bo jest lekki a na tym bardzo mi zależy. Podobają mi się bardzo tako wariorr i captiva ale większość na jasny środek w spacerowce i to mnie zniechęca bo wiem ze jak juz dziecko coś je i pije na spacerze to potem wózek jest masakra.
Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
To super, zazdroszczę. Mam nadzieję że tym razem będzie lepiej.

Gratuluję córeczki!
Ja robilam w pierwszej ciąży w Luxmedzie i nie musiałam kupować glukozy.
Tez mam nadzieje ze teraz będzie lepiej. I oby szybko pierwszy porobić 3h 15 min po oxy żeby ten trwał tyle to będzie spoko😊

Stary 2017-02-24, 16:41   #4889
morelle_
Zakorzenienie

Też mam w luxmedzie glukoze i nie muszę kupować.
Stary 2017-02-24, 16:54   #4890
myszowata1313
Rozeznanie

Dzieki wam wszystkim za odpowiedzi ale za duzo cytowania wiec lacznie pisze.
Mi lekarz powiedzial ze cytryne osobno z mineralna wymieszac i popic glukoze dopiero po.
Ale tez zapytam w labolatorium. A i mam tez deklaracje do szkoly rodzenia ale ma ruszyc za okolo 1,5 miesiaca bo grupa dopiero co sie zaczela.

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości