|
|
#4861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2
Od lekarza co mu się ubzdzi. Moja mama urodziła moją sis bez nacinania z samą położną. Po wszystkim wpadł lekarz i pyta dlaczego nie nacieta. Kazał naciąć. Mama wyrzuciła go z sali. Debil.
---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Byłam w aptece i biedronce. Powoli zamykam listę wyprawkową. Kupiłam maść na sutki, octanisept, aspirator do nosa, płyn do prania, pampersy i przybory kosmetyczne. Jeszcze trochę. Dziewczyny, które kupiły przykladany termometr. Jakiej firmy? Pani proponowała mi jakiś za 120 zł.
|
#4862 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
Wczorajsza wizyta to niewypał i bylam wsciekla ,wiec nawet nie napisalam. Troche jestem zalatana bo 11.03 robimy roczek. Nie moge uwierzyć ze moje male szczescie za chwile skonczy rok Co do porodu ,ja nie bylam nacinana ale lekko peklam ,dwa dni i prawie nic nie czulam ,kuzynka byla nacinana to 3 tygodnie odczuwala dyskomfort ![]() Obiecuje byc juz w miare na bieżąco ![]() Co do pieluszek po synku mam duzo tetrowych pieluszek ,teraz inwestuje w bambusowe Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4863 | |
|
Zadomowienie
|
A Tż o tym wie? Ahahahahahahhahaha
Cytat:
Dobrze ze on tego nie widzi Ale coś w tym Brajanuszu jest sprzątam dom i caly czas mi w głowie ten Barajanusz siedzi  a w przerwach myślę jal połączyć Miłosza z Mateuszem  Electric gratki za wizytę! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4864 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
#4865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i mama ma jakiś za punkty, który mierzy tylko temp ciała.
|
|
#4867 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Poczekajmy do 10.03, zobaczymy czy płeć się potwierdzi
![]() Cytat:
![]() My ogólnie męskie typy mamy podobne, no ale nic nie jest jeszcze takie "WOW". Dla córki ja wymyśliłam, on miał inny typ - ale przystanął na moją propozycję. ![]() Cytat:
ja daleko w ciemnej d..... ![]() Termometru jeszcze nie mam, ale czytałam pozytywne opinie o firmie Microlife i chyba się na taki skuszę. Cytat:
![]() A zrobił Ci chociaż normalne USG, żeby podglądnąć malucha? ![]() Mi w tym oczekiwaniu na kolejne wizyty tego najbardziej brakuje. ![]() Cytat:
|
|
#4868 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle my nie.mamy opakowania.po naszym ale z firmy microlife.
Ja właśnie upiekłam chleb i babeczki na deser, sprzątam komode dla dzidziusia... robie miejsce, odkładam ciuchy syna... itp... włączyło mi się wicie gniazda na całego z tego wszystkiego nie zjadłam obiadu ide nadrabiać Mialteusz :placze: Założymy nie długo własną księgę imion cos czuje to połączcie mi Kacpra i Huga? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4869 |
|
Wtajemniczenie
|
Ufff jakby co dodałam w końcu mój wątek w klubie, żebyście mnie nie wyrzuciły, bo już chyba z miesiąc się nie odzywam
Kurczę na moim telefonie beznadziejnie korzysta się z klubu, wszystko mi przeskakuje, tragedia A z kompa rzadko korzystam Szkoda, że nie ma klubu w aplikacji A teraz nadrabiam tutaj
|
|
|
|
#4870 |
|
Zadomowienie
|
Oooo i koniecznie musimy wyrobić licencje na nasze imiona! Mówię Wam za parę lat Brajanusz i Miałteusz będą robić furore
Morelle moja bratowa ma Microlife i jest bardzo zadowolona. Nawet go sprawdzalysmy ze zwykłym rteciowym i jest miarodajny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4871 |
|
Rozeznanie
|
Hej. Ja po wizycie.
Moja dziewczynka zostaje dziewczynka i wazy 365gram a w polowie badania braklo pradu przez wiatr i kazal sie ubrac. Jak sie ubieralam to prad wrocil :/ W zwiazku z tym psem co mnie ugryzl to gin kazal isc do chirurga, bylam dostalam zastrzyk na tezec mam kolejne 2 terminy juz ustalone i pies musi byc pod obserwacja weterynarza i wystawic zaswiadczenie czy jest ok czy nie. W innym wypadku musze sie szczepic na wscieklizne. Tez mi sie paznokci zachcialo... same problemy teraz... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Aaa i musze tez zrobic krzywa cukrowa. Mozecie mi powiedziec jak to jest? W sensie czy glukoze trzeba kupic? I jezeli tak to jaka? Mam zrobic po 1 i 2 godz. Edytowane przez myszowata1313 Czas edycji: 2017-02-24 o 15:20 |
|
|
|
#4872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też taki mam problem dlatego praktycznie nie korzystam z wizażowych klubów:/ Cytat:
Ja nie wiem jak to sie robi ale koleżanka kazała koniecznie kupić pomarańczową glukozę bo innej nie idzie wypić:p |
||
|
|
|
#4873 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4874 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wierzę, że balon rzeczywiście rozciąga, tylko muszę się jeszcze zastanowić czy na pewno tego chcę Fajny jest opis rozciągania w tym linku, który wrzuciłaś, my mieliśmy mówione na szkole rodzenia żeby robić masaż krocza pod koniec ciąży, ale nie przypominam sobie takich szczegółowych instrukcji... Mąż się oferował że będzie mnie masował ale koniec końców zapomniałam o tym rozciąganiu Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przez to nagłe szczypanie spytałam co się dzieje i powiedziała, że musiała naciąć krocze.Cytat:
---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
I współczuję problemów z ugryzieniem przez psa Ja robiłam krzywą w luxmedzie, nic nie trzeba było wcześniej kupować samemu, dawali na miejscu. Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#4875 |
|
Wtajemniczenie
|
Padlam😅😅 idealne połączenie 😊
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4876 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mam właśnie bezdotykowy z tej firmy służy 4 rok chyba
![]() Myszowata:/ z tym psem to.lepiej dmuchać na zimne... Co to krzywej cukrowej musisz kupić glukoze 75 gr, i zvtym w orzychodni.powiedzą co i jak, zadzwon najlepiej i zapytaj bo.ja np musiałam być juz 7:30 na pierwszym pobraniu... Mojej przyjaciółce nacinali pidczas skurczu nic nie czula i szybko sie zagoilo, na pewno tez pomogło troszke w porodzie, ale zawsze możecie sie nie zgodzić, lub zaznaczyć ze ma to być zrobione za wasza zgodą w trakcie porodu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4877 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4878 |
|
Zakorzenienie
|
Microlife dziękuję
|
#4879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak glukoza musisz kupić, mierzy się na czczo, godzinę po i 2 godz poWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Co do krzywej cukrowej to mi lekarka kazała kupic w aptece glukoze i zabrac cytryne i wtedy wypic. Dziewczyna w szkole rodzenia powiedziala ze jej przy badaniu nie zgodzili sie na cytryne bo niby falszuje wynik. Polozna zaprzeczyla. I kazała zabrać cytryne |
|
|
|
|
#4881 |
|
MerDer 4ever
|
Ja myślałam ze cytrynowa glukoza jest juz gotowa a nie, że cytrynę sie tam wciska
![]() Jestem dzisiaj padnięta po pracy, dzieciaki dały w kość Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4882 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle coś dla ciebie a propo zakupów butów teraz dla ciebie i córeczki http://www.kidzy.pl/produkty/196-spl...iemowlece.html
|
|
|
|
#4883 |
|
MerDer 4ever
|
Ja jeszcze az tak z wyprawka nie szaleje. Co jakis czas jakieś ubranko. Remont pokoju zaczniemy po majowce i potem jakieś mebelki czy łóżeczko. Wtedy tez jakieś kosmetyki i inne akcesoria. Wózek chyba najszybciej teraz wybierzemy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4884 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4885 |
|
MerDer 4ever
|
Chyba najbardziej nie umiem doczekać sie tego wózka!
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4887 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja robilam w pierwszej ciąży w Luxmedzie i nie musiałam kupować glukozy.
|
|
#4888 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4889 |
|
Zakorzenienie
|
Też mam w luxmedzie glukoze i nie muszę kupować.
|
#4890 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki wam wszystkim za odpowiedzi ale za duzo cytowania wiec lacznie pisze.
Mi lekarz powiedzial ze cytryne osobno z mineralna wymieszac i popic glukoze dopiero po. Ale tez zapytam w labolatorium. A i mam tez deklaracje do szkoly rodzenia ale ma ruszyc za okolo 1,5 miesiaca bo grupa dopiero co sie zaczela. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:12.

Dobrze ze on tego nie widzi
Todora, Leona i Norberta tez odrzucił :/ najbardziej co prawda podobają mi się zdrobnienia od form głównych tych imion 

A z kompa rzadko korzystam
Szkoda, że nie ma klubu w aplikacji

Trochę byłąm zaskoczona tym, że na usg będzie mi lekarz badał też szyjkę. Gdybym wiedziała, to bym się inaczej ubrała