Lipcówki 2017 ❤ cz. 2 - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-02-24, 21:00   #4921
siilmariien
Wtajemniczenie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2

U mnie też dzisiaj jakieś dziwne odczucia w brzuchu przez cały dzień Nie nazwałabym tego bólem, raczej takie dziwne uczucie dużej ciężkości i rozpychania i mam wrażenie że brzuch mi opadł... A ból pojawia się od wczoraj w okolicach spojenia i miednicy... Trochę mnie niepokoi to, że brzuch nagle zrobił się jakby cięższy i jest niżej, ale może to tylko moje urojenia... Zazdroszczę Wam ruchów... U mnie coś tam przepływa, ale nie na tyle wyraźnie żeby było wiadomo że to maluch. Za to kilka razy na przestrzeni ostatniego miesiąca zarobiłam mega silne pojedyncze uderzenie od środka - tak silne że ciężko mi było uwierzyć że to dziecko, bo nie przypominam sobie tak mocnych kopniaków w pierwszej ciąży Ale jako że te uderzenia pojawiły się już wiele razy, to chyba musi być maluch... Zawsze jak siedzę długo w jednej pozycji (np. oglądamy film) i nagle się ruszę, a uderzenie jest tak silne że zawsze po nim krzyknę albo jęknę... Bardzo to dziwne! Dlatego myślałam że będzie chłopak-jakiś piłkarz, a tu ostatnie usg bardziej wskazuje na dziewczynę hymmmm... Dziwna ta ciąża, totalnie inna od pierwszej, chyba że po prostu nie pamiętam już jak to było
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-24, 21:17   #4922
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Cybex Priam. Tez wahalam się między szarym i niebieskim kobaltowym. Wezmę niebieski bo na pasach ma fajne, błękitne wstawki

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Wersja light 2w1.
cybex szwagierka go miala, pamietam ze byl bardzo fajny. nawet sie nad nim zastanawialam. dopoki nie poznalam ceny

dzis sie najadlam zupy z fasolką szparagową i chyba przesadzilam - brzuch mam jak 7 miesiącu..
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-24, 21:31   #4923
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
U mnie też dzisiaj jakieś dziwne odczucia w brzuchu przez cały dzień Nie nazwałabym tego bólem, raczej takie dziwne uczucie dużej ciężkości i rozpychania i mam wrażenie że brzuch mi opadł... A ból pojawia się od wczoraj w okolicach spojenia i miednicy... Trochę mnie niepokoi to, że brzuch nagle zrobił się jakby cięższy i jest niżej, ale może to tylko moje urojenia... Zazdroszczę Wam ruchów... U mnie coś tam przepływa, ale nie na tyle wyraźnie żeby było wiadomo że to maluch. Za to kilka razy na przestrzeni ostatniego miesiąca zarobiłam mega silne pojedyncze uderzenie od środka - tak silne że ciężko mi było uwierzyć że to dziecko, bo nie przypominam sobie tak mocnych kopniaków w pierwszej ciąży Ale jako że te uderzenia pojawiły się już wiele razy, to chyba musi być maluch... Zawsze jak siedzę długo w jednej pozycji (np. oglądamy film) i nagle się ruszę, a uderzenie jest tak silne że zawsze po nim krzyknę albo jęknę... Bardzo to dziwne! Dlatego myślałam że będzie chłopak-jakiś piłkarz, a tu ostatnie usg bardziej wskazuje na dziewczynę hymmmm... Dziwna ta ciąża, totalnie inna od pierwszej, chyba że po prostu nie pamiętam już jak to było
A który masz dokładnie tydzień? Spokojnie każda ciąża inna i układ i maluszki i wszystko:0 Ja akurat wierzę, ze to może być dzidzia te mocne kopniaczki, bo mój skarb też potrafi walnąć Dlatego w ogóle to dziwne dla mnie że ja już mocno czuję ruchy i kopniaczki i czuje pod ręką i widać je nawet, a niektóre z Was jeszcze nie, dziwne bo ja przepływanie to czułam w 14 tygodniu. Ale tak jak mówię, wszystko w swoim czasie, każda z nas ma po prostu inaczej NI i tez mam wrażenie że brzuch mam cięższy od kilku dni... napięty i czuję rozpieranie...

Dziewczyny dziś robiłam porządki, przygotowałam komodę dla dzidziusia i przeglądnęłam z tej okazji zdjęcia i to to, ile czasu mój syn nosił dany rozmiar na początku. I już wiem, że 62 będzie za duże, w 56 chodził z dwa miesiące potem w 62 przez kolejne dwa jak nie więcej... Wiadomo rozmiar rozmiarowi nie równy bo mam 56 i 56 i każdy jest inny :/ ale na pewno kupie na lipiec i sierpień więcej 56. tych mniejszych.

PS: coś mnie żołądek boli :/ - MIĘTA TIME!

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2017-02-24 o 21:33
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-24, 21:38   #4924
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
A który masz dokładnie tydzień? Spokojnie każda ciąża inna i układ i maluszki i wszystko:0 Ja akurat wierzę, ze to może być dzidzia te mocne kopniaczki, bo mój skarb też potrafi walnąć Dlatego w ogóle to dziwne dla mnie że ja już mocno czuję ruchy i kopniaczki i czuje pod ręką i widać je nawet, a niektóre z Was jeszcze nie, dziwne bo ja przepływanie to czułam w 14 tygodniu. Ale tak jak mówię, wszystko w swoim czasie, każda z nas ma po prostu inaczej NI i tez mam wrażenie że brzuch mam cięższy od kilku dni... napięty i czuję rozpieranie...

Dziewczyny dziś robiłam porządki, przygotowałam komodę dla dzidziusia i przeglądnęłam z tej okazji zdjęcia i to to, ile czasu mój syn nosił dany rozmiar na początku. I już wiem, że 62 będzie za duże, w 56 chodził z dwa miesiące potem w 62 przez kolejne dwa jak nie więcej... Wiadomo rozmiar rozmiarowi nie równy bo mam 56 i 56 i każdy jest inny :/ ale na pewno kupie na lipiec i sierpień więcej 56. tych mniejszych.

PS: coś mnie żołądek boli :/ - MIĘTA TIME!
Równo 19t. W poprzedniej ciąży (podobny termin) oficjalnie poczułam ruchy dopiero w marcu - wcześniej czułam ale nie dowierzałam, że to dziecko, dopiero jak mąż przykładając rękę poczuł i stwierdził że to na 100% maluch a nie gazy, to uwierzyłam
Teraz coś tam czuję, ale to jeszcze mega delikatne i jakby daleko, nie da się wyczuć przykładając rękę. Nie licząc tych kilku kopniaków
Stary 2017-02-24, 21:42   #4925
pestycyda
Zakorzenienie

Cytat:
Równo 19t. W poprzedniej ciąży (podobny termin) oficjalnie poczułam ruchy dopiero w marcu - wcześniej czułam ale nie dowierzałam, że to dziecko, dopiero jak mąż przykładając rękę poczuł i stwierdził że to na 100% maluch a nie gazy, to uwierzyłam
Teraz coś tam czuję, ale to jeszcze mega delikatne i jakby daleko, nie da się wyczuć przykładając rękę. Nie licząc tych kilku kopniaków

No wlasnie ja tez narazie nie wierze, niby cos tam bulgocze ale po mojemu to jelita cały czas. Jakos brakuje mi tu czegoś konkretnego żeby stwierdzić-.-

Mąż mi przyniosl radlera 0% . Ah upijam sie
pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-24, 22:00   #4926
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
No wlasnie ja tez narazie nie wierze, niby cos tam bulgocze ale po mojemu to jelita cały czas. Jakos brakuje mi tu czegoś konkretnego żeby stwierdzić-.-

Mąż mi przyniosl radlera 0% . Ah upijam sie
W końcu i my się doczekamy konkretów
Też mam radlera w lodówce - już kilka dni i zawsze wieczór za krótki żeby otworzyć Może dzisiaj nabiorę smaka Ech, ostatnio miałam taką straszną ochotę na piwo, jak nigdy w życiu Mąż kupił bavarię 0,0% ale to nie to samo Tych 0,2% jakoś boję się pić, wiem że to śladowa ilość, ale ja panikara jestem
Stary 2017-02-24, 22:26   #4927
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Vadi no faktycznie zawezilas

Mnie brzuch nie boli w ogóle. Za to plecy okropnie.
Jeju mnie tez plecy bolą, coraz czesciej i coraz bardziej. Pomijajac moje problemy z nerkami to jak dlugo w jednej pozycji jestem to ciężko mi to potem rozchodzic.

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Ja jeszcze az tak z wyprawka nie szaleje. Co jakis czas jakieś ubranko. Remont pokoju zaczniemy po majowce i potem jakieś mebelki czy łóżeczko. Wtedy tez jakieś kosmetyki i inne akcesoria. Wózek chyba najszybciej teraz wybierzemy.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja tez nie szaleje jeszcze. Co jakiś czas coś kupuje. Teraz poluje na pieluszki jakies. I moze w tym tygodniu pojade poogladac wozki tak na luzie, przymierzyc się do jakiegos. No i musimy organizowac powoli jakies miejsce dla małej, kupic komode bo nawet nie mam gdzie jej ubrań trzymac

Wpadli dzis do nas znajomi zaprosić nas na wesele. Zapowiedzieli sie chwilę wczesniej. Ogarniamy sie i Tż pyta w co ma sie ubrać, a ja pytam 'a ja w co mam sie ubrac' a tż mowi 'tak sie ubierz żeby brzuszek było ładnie widać' Tak sie chciał pochwalić koledze co zmajstrował no i mamy dwa wesela w kwietniu 22 i 29

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-02-24, 22:32   #4928
orangemisia
Zadomowienie

Uff. W końcu Was nadrobiłam. Miałam dość pracowite kilka dni. Zauważyłam,że dużo szybciej się męczę i mogę mniej dźwigać. Organizm daje mi znaki,że muszę uważać. Nie jestem do tego przyzwyczajona. Prace mam raczej fizyczną i ciężko mi się teraz hamować. Dobrze,że nie pracuję codziennie bo chyba nie dałabym rady.

Cytat:
Gdzie zamawiaøaß? I jakie są te bambusowe? Nadadzą się na lekki kocyk? Bo widzę te miętowe trójkąty... mogłabyś coś więcej o każdym rodzaju napisać
Zamawiałam na allegro.
Pieluszki bambusowe są najfajniejsze z nich wszystkich. Są mega mięciutkie, bardzo przyjemne w dotyku. Mam zamiar jeszcze kilka dokupić w takim małym rozmiarze jak już kupiłam czyli 30x30 oraz w większych,które można użyć do otulenia na przykład.
Pieluszki tetrowe są chyba najbardziej znane. Te które mi przyszły są ok, ale wydają się sztywne i dużo mniej przyjemne niż bambusowe. Zobaczymy jak się będą zachowywać po praniu.
Pieluszki flanelowe moim zdaniem nadają się tylko do położenia np. na przewijak, na pewno więcej ich nie kupię(mam 2szt).
Pieluszki muślinowe niby też są fajne,ale mnie nie przekonały. Może jakiejś innej firmy były by lepsze.

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
O to fajnie, macie tam 8* Mam nadzieję że mają u mnie stacjonarnie ten fotelik.
W Opolu(miasto w którym mieszkam) niestety nigdzie nie ma tego fotelika. Na szczęście Wrocław jest dość blisko i w 8* można zobaczyć ten fotelik.

Cytat:
Dziewczyny polecicie jakieś sprawdzone otulacze? czytałyście już o nich? kupiłyście już może jakieś?

Ja myślę czy nie kupić? ale z synkiem nie miałam i go nie otulałam... teraz bym chciała...

http://www.empik.com/motherhood-otul...1053,dziecko-p

http://www.empik.com/motherhood-otul...6465,dziecko-p
Myślałam o tym otulaczku(drugi link),ale jeszcze się zastanawiam czy to będzie nam potrzebne Może wystarczy tylko pieluszka?

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Mi bartatina ta na tych dużych kołach
Fajny Mi się podoba Fyn.

Cytat:
Jestem po polowkowych. Opis na 1.5 strony. Wszystko ok. Spr wszystko co ostatnio + obie komory serca. Przepływy itd.
Widziałam 3d. Rączkę ssalo.
Dziewczynka dalej
Gratuluję udanej wizyty i że dziewczyna nadal pozostaje dziewczynką Wybrałaś piękne imię

Cytat:
Wiecie co, żeby w tłusty czwartek pisać kto ile waży to już naprawdę sadomaso!
U mnie na ostatniej wizycie (17t) było mniej niż przed ciążą, więc oficjalnie jeszcze nie przytyłam, ale od ostatniej wizyty nie było prawie wymiotów, rzuciłam się na żarcie i nie biorę euthyroxu - więc podejrzewam że sporo nadrobiłam i będę się teraz bała stanąć na wadze w marcu Ważę się teraz tylko u lekarza, bo coś nie mogę dotrzeć do sklepu żeby kupić wagę od kiedy moja się zepsuła na początku ciąży Dodatkowa adrenalinka podczas wizyty u gin, ile wyskoczy na liczniku
Ja też nie mam wagi w domu,a raczej baterii w wadze Więc ważę się tylko u lekarza. Jak na razie byłam jeszcze trochę na minusie.

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość

Ktoś wrzucił tu dużo pieluszek, ale umknął mi cytat skąd one były zamawiane?
Jeśli chodzi o mnie to zamawiałam je na allegro od użytkownika HubiWorld.

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość

Ja w sumie na kazdej wizycie mam badana szyjke, usg dopochwowo i usg przez brzuch. A wyglada to tak że po rozmowie rozbieram sie od pasa w dol i wskakuje na kozetke, w gabinecie do ktorego chodze nie ma fotela tzw. samolota. I nie ma spodniczek tylko dostaję kawalek takiego jakby podkladu zeby sie zasłonić jak już leżę. I najpierw mam badanie dopochwowe a potem przykrywam sie i robi usg przez brzuch. Już mnie to nie przeraża na początku było gorzej. Staram sie też ubierac w dłuższą bluzkę zawsze. Latwiej sie przemieszczać po gabinecie
Ja mam najpierw badanie szyjki na fotelu. A później badanie usg przez brzuch i również wtedy jestem przykryta kawałkiem podkładu. Jakoś nigdy się tym nie krępowałam, ale ja uważam że idę do lekarza i nie ma się czego wstydzić i czym denerwować.
Jeśli chodzi o ubiór to zawsze ubieram tunikę/dłuższą bluzkę żeby właśnie przy przemieszczaniu się w gabinecie nie świecić gołą dupką

Cytat:
Dziewczyny, które kupiły przykladany termometr. Jakiej firmy? Pani proponowała mi jakiś za 120 zł.
Ja również czytałam dużo pozytywnych opinii o termometrze Microlife. Podobno model nc150 jest polecany.

orangemisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-25, 06:33   #4929
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Dzień dobry
My z synkiem zaczynamy dzien o 6 ,on jeszcze bo butli dosypia , a ja was nadrabiam ja mam jedna fajna pieluszke bambusowa po synku 100x100 robila za kocyk latem ,ale typowo chlopiecy wzor ,wiec jak bedzie dziewczynka to dokupie jeszcze ze 2 takie duze i resztę 30x30 my nic nie kupujemy bo koniec marca czeka nas przeprowadzka do moich rodzicow bo na wsi zaczynam remont i do swojego domu pojdziemy kolo polowy czerwca wiec wtedy bede zamawiac na gemini apetyczna wyprawke itp. zeby kilka razy nie przewozić

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-25, 06:54   #4930
Carolles
Zadomowienie

Dzien dobry!
Faith ja właśnie chciałam kupić jedną pieluszke taką większą żeby robiła latem za kocyk a jednocześnie za otulacz. Nie wiem czy się otulanie w ogóle sprawdzi wiec bez sensu kupować otulacze.

Dzisiaj ostatki, idziemy do znajomych na posiadówke i muszę jakieś ciacho upichcić. Jakieś pomysły ktoś ma?

Stary 2017-02-25, 08:46   #4931
pestycyda
Zakorzenienie

Cytat:
Jeju mnie tez plecy bolą, coraz czesciej i coraz bardziej. Pomijajac moje problemy z nerkami to jak dlugo w jednej pozycji jestem to ciężko mi to potem rozchodzic.

Ja tez nie szaleje jeszcze. Co jakiś czas coś kupuje. Teraz poluje na pieluszki jakies. I moze w tym tygodniu pojade poogladac wozki tak na luzie, przymierzyc się do jakiegos. No i musimy organizowac powoli jakies miejsce dla małej, kupic komode bo nawet nie mam gdzie jej ubrań trzymac

Wpadli dzis do nas znajomi zaprosić nas na wesele. Zapowiedzieli sie chwilę wczesniej. Ogarniamy sie i Tż pyta w co ma sie ubrać, a ja pytam 'a ja w co mam sie ubrac' a tż mowi 'tak sie ubierz żeby brzuszek było ładnie widać' Tak sie chciał pochwalić koledze co zmajstrował no i mamy dwa wesela w kwietniu 22 i 29

Zazdraszczam. Ja mam dwa wesela we wrześniu ale chyba się nie pojawi y z racji maleństwa. Urodze przełom lipca/sierpnia i nie uważam zebym z miesiecznym dzieckiem dobrze sie tam czuła. A zostaiwc, jesli bede karmic piersia no to sobie nie wyobrazam. Jeszcze jakby to byly na miejscu wesela, a to wyjezdne co najmniej 40-60 km

Cytat:
Dzien dobry!
Faith ja właśnie chciałam kupić jedną pieluszke taką większą żeby robiła latem za kocyk a jednocześnie za otulacz. Nie wiem czy się otulanie w ogóle sprawdzi wiec bez sensu kupować otulacze.

Dzisiaj ostatki, idziemy do znajomych na posiadówke i muszę jakieś ciacho upichcić. Jakieś pomysły ktoś ma?

Ja tez tak myślę o otulaniu. Jak się sprawdzi najwyżej zamówię w empiku bo mam pod nosem ale na poczætek pielucha starczy.

Może pyszny jabłecznik?:p
pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-02-25, 08:47   #4932
Mała!
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny.
Carolles ciacho? za mna chodzi karpatka

Ja wzielam dwie flanelowe one tez sa fajne jako kocyk.czy podkład, tetrowe tylko do wtcieranoa , memlamie itp. S bambusowe dokupie , ale najpierw muszę zobaczyć jak sie sprawuje
Na pewno kupuje tez kocyk bambusowy.

Stary 2017-02-25, 08:53   #4933
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry!

Z tego samego założenia wyszłam odnośnie otulacza - specjalnego nie kupiłam, a zamiast tego muślinowe duże pieluchy i bede owijać jesli dziecku bedzie to odpowiadać. a jak nie, to wykorzystam je jako kocyki.

Za to cały czas chodzi mi po głowie zakup gniazda.

Moje najnowsze zakupy ubrankowe IMG_1488012715.825372.jpgIMG_1488012683.361656.jpg
Z tych rzeczy z ABC średnio jestem zadowolona, gdyby nie to, ze bardzo tanie wyszły cześć pewnie bym zwróciła. Ale tez cześć jest bardzo fajna, najbardziej podoba mi sie pajac w misie, spodnie i bluza dresowa.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-25, 08:54   #4934
xzora
Zakorzenienie

Lipcówki 2017 ❤ cz. 2

Co do ciasta - moze szarlotka? Sama nie jadam, wiec ciezko mi coś doradzić.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-25, 09:00   #4935
nulkaa3
Rozeznanie

Ja polecam ciasto Rafaello ☺ Robiłam ostatnio, co prawda moje lenistwo wychodzi - ja często robię ciasta bez pieczenia 😃

Mi się wózek Anex podoba tylko w wersji głębokiej (z gondolą). Spacerowka jest dla mnie zbyt plastikowa, zbyt dużo takich plastikowych elementow, mało zabudowana.
nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-25, 09:04   #4936
vadi
*sportaddict*

Borze szumiący, a te od rana o ciastach

Dziewczyny, na pewno się doczekacie mocnych ruchów Ja coś tam czułam od ok. 17tc ale nie byłam pewna, co to, a jak w 19t1d na Bezpiecznym Maluchu syn zaczął kręcić młynki, tak do tej pory się nie uspokoił i czuć wyraźnie nawet ręką (właśnie dostałam kopniaka potwierdzającego ) Za to moja dobra koleżanka (też lipcówka) na razie zupełnie nie wie, czy cokolwiek czuje.
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-25, 09:34   #4937
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez orangemisia Pokaż wiadomość
Uff. W końcu Was nadrobiłam. Miałam dość pracowite kilka dni. Zauważyłam,że dużo szybciej się męczę i mogę mniej dźwigać. Organizm daje mi znaki,że muszę uważać. Nie jestem do tego przyzwyczajona. Prace mam raczej fizyczną i ciężko mi się teraz hamować. Dobrze,że nie pracuję codziennie bo chyba nie dałabym rady.

Zamawiałam na allegro.
Pieluszki bambusowe są najfajniejsze z nich wszystkich. Są mega mięciutkie, bardzo przyjemne w dotyku. Mam zamiar jeszcze kilka dokupić w takim małym rozmiarze jak już kupiłam czyli 30x30 oraz w większych,które można użyć do otulenia na przykład.
Pieluszki tetrowe są chyba najbardziej znane. Te które mi przyszły są ok, ale wydają się sztywne i dużo mniej przyjemne niż bambusowe. Zobaczymy jak się będą zachowywać po praniu.
Pieluszki flanelowe moim zdaniem nadają się tylko do położenia np. na przewijak, na pewno więcej ich nie kupię(mam 2szt).
Pieluszki muślinowe niby też są fajne,ale mnie nie przekonały. Może jakiejś innej firmy były by lepsze.

W Opolu(miasto w którym mieszkam) niestety nigdzie nie ma tego fotelika. Na szczęście Wrocław jest dość blisko i w 8* można zobaczyć ten fotelik.

Myślałam o tym otulaczku(drugi link),ale jeszcze się zastanawiam czy to będzie nam potrzebne Może wystarczy tylko pieluszka?

Fajny Mi się podoba Fyn.

Gratuluję udanej wizyty i że dziewczyna nadal pozostaje dziewczynką Wybrałaś piękne imię

Ja też nie mam wagi w domu,a raczej baterii w wadze Więc ważę się tylko u lekarza. Jak na razie byłam jeszcze trochę na minusie.

Ja mam najpierw badanie szyjki na fotelu. A później badanie usg przez brzuch i również wtedy jestem przykryta kawałkiem podkładu. Jakoś nigdy się tym nie krępowałam, ale ja uważam że idę do lekarza i nie ma się czego wstydzić i czym denerwować.
Jeśli chodzi o ubiór to zawsze ubieram tunikę/dłuższą bluzkę żeby właśnie przy przemieszczaniu się w gabinecie nie świecić gołą dupką

Ja również czytałam dużo pozytywnych opinii o termometrze Microlife. Podobno model nc150 jest polecany.
A dalabys link do tych fajnych bambusowych?

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Hej!
Ja kolejny dzień witam z bolem głowy i mega zasmarkana, ehh.
Nie chcę się faszerować paracetamolem, to nasmarowalam skronie amolem, oby pomogło.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-25, 09:55   #4938
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
cybex szwagierka go miala, pamietam ze byl bardzo fajny. nawet sie nad nim zastanawialam. dopoki nie poznalam ceny

dzis sie najadlam zupy z fasolką szparagową i chyba przesadzilam - brzuch mam jak 7 miesiącu..
Ja już byłam dawno nastawiona, a po wizycie w sklepie to już w ogóle

Cytat:

Mnie też mąż mi wczoraj masowal. Pomogło

Cytat:
Napisane przez orangemisia Pokaż wiadomość

Zamawiałam na allegro.

Fajny Mi się podoba Fyn.

Dziękuję

Cytat:
Dzien dobry!

My też jedziemy dziś do znajomych. Zostajemy na noc. Zrobiłam sałatkę

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Zazdraszczam. Ja mam dwa wesela we wrześniu ale chyba się nie pojawi y z racji maleństwa. Urodze przełom lipca/sierpnia i nie uważam zebym z miesiecznym dzieckiem dobrze sie tam czuła. A zostaiwc, jesli bede karmic piersia no to sobie nie wyobrazam. Jeszcze jakby to byly na miejscu wesela, a to wyjezdne co najmniej 40-60 km

Ja tez tak myślę o otulaniu. Jak się sprawdzi najwyżej zamówię w empiku bo mam pod nosem ale na poczĂŚtek pielucha starczy.

Może pyszny jabłecznik?:p
Zawsze możesz oddessac pokarm tylko fakt trochę daleko.
My też mamy mieć wesele sierpień/wrzesień. Dziecko mówiła siostra, ze popilnuje. Trochę się boję bo co ona weźmie do ręki to psuje
Bardziej zastanawiam się jak moje samopoczucie. Czy będę mieć cc. Bo iść na wesele i nie móc tańczyć to u mnie w ogóle nie wychodzi w grę. Wtedy byśmy poszli tylko do usc. Więc też nie wiem co z tym zrobić. Mąż chce iść, ale poczekamy jak się temat z dzieckiem rozwinie.

Edytowane przez morelle_
Czas edycji: 2017-02-25 o 09:57
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-25, 09:59   #4939
taedio
MerDer 4ever

Hej
Ja polecam ciasto marchewkowe, jest pycha!

Tez zamawiałam pieluszki od HubiWorld z Allegro ma dobre opinie i polecają tez go na innych wątkach

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Xzora śliczne ubranka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-02-25, 10:06   #4940
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cześć mi lekarz nie odpisał, dziwne bo zawsze odpisywał... dziś na razie mnie nie bili ale czuje ze jest taki obolaly i jakby ciągnący. Rozważam wizytę do szpitala ale to 40 km :/ myslicie ze tę bóle są poważne ?

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-25, 10:14   #4941
Mała!
Zakorzenienie

Karinuuuusia, takie lekkie rozpuerajace, ciągnące sa.ok, ale juz bolace nie, miesiaczkowe tez nie za bardzo. Dla spokoju może napisz raz jeszcze, lub zadzwoń po prostu do.innego.lekarza blizej Ciebie i zapytaj myślę, że jak juz odbierze to odpowie

Stary 2017-02-25, 10:24   #4942
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Cześć mi lekarz nie odpisał, dziwne bo zawsze odpisywał... dziś na razie mnie nie bili ale czuje ze jest taki obolaly i jakby ciągnący. Rozważam wizytę do szpitala ale to 40 km :/ myslicie ze tę bóle są poważne ?
pewnie nie ale ja dla świętego spokoju bym sprawdziła, żeby się nie martwić cały weekend

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Wybrałam wózek (prawie na 100% ), będzie błękitny Anex Sport

miał być lekki, alumioniowy, z łamaną rączką, pompowanymi kołami, dużą gondolą i mocnymi amortyzatorami. no i chciałam, żeby spacerówkę można było montować przodem i tyłem do kierunku jazdy, ten się łapie na wszystkie wymogi i ma bardzo dobre opinie, muszę tylko jeszcze pomacać na żywo Jak by nam się druga trafiła dziewczynka, to chyba się też na kolor nie obrazi
Stary 2017-02-25, 10:25   #4943
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Z tego samego założenia wyszłam odnośnie otulacza - specjalnego nie kupiłam, a zamiast tego muślinowe duże pieluchy i bede owijać jesli dziecku bedzie to odpowiadać. a jak nie, to wykorzystam je jako kocyki.

Za to cały czas chodzi mi po głowie zakup gniazda.

Moje najnowsze zakupy ubrankowe Załącznik 6935891Załącznik 6935886
Z tych rzeczy z ABC średnio jestem zadowolona, gdyby nie to, ze bardzo tanie wyszły cześć pewnie bym zwróciła. Ale tez cześć jest bardzo fajna, najbardziej podoba mi sie pajac w misie, spodnie i bluza dresowa.

Fajne ubranka

Co do pieluszek to któraś z dziewczyn polecała tu polską firmę texpol, że świetna jakość - ze zdjęć wydają się być super, jak poznam płeć na pewno u nich zamówię na próbę.

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Hej!
Ja kolejny dzień witam z bolem głowy i mega zasmarkana, ehh.
Nie chcę się faszerować paracetamolem, to nasmarowalam skronie amolem, oby pomogło.
Zdrówka!

Cytat:

Hymmm ciężko powiedzieć Ja tylko pamiętam że mój pierwszy gin kazał przy bólach brzucha takich jak przed okresem łykać nospę, bo to skurcze... Jeśli miałabyś bardzo się denerwować i stresować tym, albo masz przeczucie że coś jest nie tak, to zawsze lepiej sprawdzić dla świętego spokoju. Może jeszcze lekarz się odezwie, albo spróbuj zadzwonić. Różne bóle i dolegliwości na pewno są normalne, ale ciężko powiedzieć jaki Ty masz rodzaj...

Mnie dzisiaj w nocy strasznie bolał brzuch, aż się budziłam, to były takie skurczowe bóle - nie wiedziałam czy macicy czy związane z pracą jelit - ale wydawało mi się że to drugie (czasem tak mam). Gdybym przed ciążą nie miała takich skurczy związanych z jelitami, na pewno w nocy panikowałabym, że coś się dzieje, w tym momencie ciężko nam ocenić na 100% co konkretnie nas boli w brzuchu...
Stary 2017-02-25, 10:36   #4944
poprostu
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry!

ja polecam to http://kotlet.tv/brownie-snickers/ zawsze wychodzi i zawsze zachwyca :-D

Cytat:
Ja już byłam dawno nastawiona, a po wizycie w sklepie to już w ogóle

Mnie też mąż mi wczoraj masowal. Pomogło

Dziękuję

My też jedziemy dziś do znajomych. Zostajemy na noc. Zrobiłam sałatkę

Zawsze możesz oddessac pokarm tylko fakt trochę daleko.
My też mamy mieć wesele sierpień/wrzesień. Dziecko mówiła siostra, ze popilnuje. Trochę się boję bo co ona weźmie do ręki to psuje
Bardziej zastanawiam się jak moje samopoczucie. Czy będę mieć cc. Bo iść na wesele i nie móc tańczyć to u mnie w ogóle nie wychodzi w grę. Wtedy byśmy poszli tylko do usc. Więc też nie wiem co z tym zrobić. Mąż chce iść, ale poczekamy jak się temat z dzieckiem rozwinie.
Może dziecka Ci nie popsuje

Cytat:

Ciężko powiedzieć ja ogólnie miałam często dużo dolegliwości mnie co chwile coś bolało i kuło gin mówił, że wszystko pracuje, rozciąga się, a jak jest się szczupłą osobą no to musi się zrobić trochę miejsca, a z dzieckiem wszystko było okej. Więc musisz tak intuicyjnie, czy to coś złego, czy nie ja dzisiaj też jakoś brzuch czuję i coś mnie pobolewa, ale nie wiem sama co.

Dziewczyny też macie tak dużo śluzu? mnie to czasem aż denerwuje gin mówił, że jak nie piecze, nie swędzi, nie pachnie brzydko to tak ma być, ale ja już bez wkładek nie mogę funkcjonować
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-25, 10:37   #4945
AnnaPaula87
Zadomowienie

U mnie na weselu był kuzyn z dziewczyna którym miesiąc wcześniej urodzila się córa przez CC i tańczyli dużo dziewczyny ojciec jest lekarzem wiec by jej nie puścił jakby bylo coś nie tak. mała została z dziadkami.
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-25, 10:38   #4946
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Dziewczyny też macie tak dużo śluzu? mnie to czasem aż denerwuje gin mówił, że jak nie piecze, nie swędzi, nie pachnie brzydko to tak ma być, ale ja już bez wkładek nie mogę funkcjonować
Yup... Już nie ma takiego potopu jak na samym początku ale generalnie czuję się, jak bym od nowa dojrzewała
Stary 2017-02-25, 10:42   #4947
poprostu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
pewnie nie ale ja dla świętego spokoju bym sprawdziła, żeby się nie martwić cały weekend

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Wybrałam wózek (prawie na 100% ), będzie błękitny Anex Sport

miał być lekki, alumioniowy, z łamaną rączką, pompowanymi kołami, dużą gondolą i mocnymi amortyzatorami. no i chciałam, żeby spacerówkę można było montować przodem i tyłem do kierunku jazdy, ten się łapie na wszystkie wymogi i ma bardzo dobre opinie, muszę tylko jeszcze pomacać na żywo Jak by nam się druga trafiła dziewczynka, to chyba się też na kolor nie obrazi
Kolor jest śliczny i tak pasuje do wakacji daj znać jak zobaczysz go na żywo czy też tak samo ładny, mnie tylko martwi, że spacerówka jest jasna, a już spacerówkowe dziecię często je w niej i nie wiem jakby to z użytkowaniem było. Tak jak Wam ostatnio pisałam zaczepiłam babeczkę na ulicy, która miała wózek granatowo-biały (gondola) i te białe elementy były mega brudne. W tym jest trochę mniej białego, ale w tamtym spacerówka fajna bo ciemny granat.
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-25, 10:42   #4948
etusiaaa
Wtajemniczenie

My mamy też 2 wesela jedno we wrześniu a drugie w październiku. Ciężko to widzę żeby iść i to jeszcze z 2 dzieci i z takim maleństwem. Czas pokaże może się wybierzemy.

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-25, 10:47   #4949
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Kolor jest śliczny i tak pasuje do wakacji daj znać jak zobaczysz go na żywo czy też tak samo ładny, mnie tylko martwi, że spacerówka jest jasna, a już spacerówkowe dziecię często je w niej i nie wiem jakby to z użytkowaniem było. Tak jak Wam ostatnio pisałam zaczepiłam babeczkę na ulicy, która miała wózek granatowo-biały (gondola) i te białe elementy były mega brudne. W tym jest trochę mniej białego, ale w tamtym spacerówka fajna bo ciemny granat.
dam znać
spacerówka już ma mniej jasnego, z białym spodem bym chyba się nie zdecydowała brać

wersja z granatem też jest bardzo fajna, to mój typ nr 2
Stary 2017-02-25, 10:48   #4950
Carolles
Zadomowienie

Nie cytuje bo tego duzo strasznie dzieki za pomysly na ciacha, jableczniki szarlotki odpadaja bo moj tz nie lubi ale brownie i raffaello dzieki dziewczyny

Vadi piękny wózek! Kocham błękitny kolor.

Karolinusia sprobuj zadzwonić do lekarza a jeśli bardzo Cie niepokoją to bóle to może warto jechać do tego szpitala? Sama nie wiem. Ale dla świętego spokoju moze warto.

Dziewczyny my oprocz wesel w kwietniu mamy jeszcze jedno w maju, dwa w sierpniu i dwa we wrześniu. Wszyscy u nas byli na weselu ale my sie nie nastawiamy ze pójdziemy na te wesela zwlaszcza w sierpniu bo nie wiadomo jak bedzie po porodzie. Myślę ze tż będzie na śluby chodził

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości