|
|
#2341 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz.II
Cytat:
![]() Pisze, ze na 99,999999%, bo cos moi rodzice kreca nosami... Oni juz chyba sami nie wiedza czego chca. Najpier sami mnie wyganiali a jak juz przyszlo co do czego to mowia nie. ![]() U nas mimo, ze mailem kamerzysta mowil, ze wezmie ok 1500 zl to po przyjsciu i obejzeniu folmow zaspiewal 2100 i nie wiem dlacego. Zapomnialam sie go o to zapytac... . 200 zl doplacilibysmy mu za wysiegnik, ale zrezygnowalismy z tej opcji. Juz wolimy doplacic te 200 np. za nagranie jednego filmu w wersji HD, bo ponoc w przyszlym roku maja w to "wejsc"
|
|
#2342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do rodziców, to pewnie jeszcze do nich nie dociera, ze coreczka juz meza bedzie miala... podobna sytuacja byla z rodzicami TZ-ta, ale juz jest oki oj trzymam kciuki zeby wszystko sie dobrze potoczylo
|
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
zaaaabcia, zdjecia fajne, no i pewnie, ze warto wziac kogos, kto dluzej posiedzi i nacyka wiecej zdjec.
Nasz fotograf wywolyje 200 zdjec z reportazu 13x18, czyli takie jak do albumu weselnego i 60 zdjec z pleneru. Ale dostaniemy plytke, na ktorej bedziemy miec ok 800-1200 zdjec. ![]() Zottel, sliczna sukienka.
|
#2345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do fotografa to ta babka robi fajne foty...ale nie dają płyty ![]() http://www.lidiamackiewicz.pl/index1.htm TZ się wkurzył bo kosztują 800zł oni robią album jaki wybierzesz plus takie zdjęcia a'la obraz a Wy chcecie w plenerze czy w studiao? ja tylko plener
|
|
#2346 |
|
Zakorzenienie
|
Jaga to slubujemy tego samego dnia
edit: ja bede miała plener ( i to nawet 2 bo jeden jest gratis ) a w studiu nie chcemy bo dla mnie to takie sztuczne zdjecia wychodzą
|
|
|
|
#2347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakby cos to moze sie na Ciebie powolam i upust dostane ![]() Heh, chyba masz racje... No ale przykro mi jest gdy slucham to co mi mowia. ![]() Tato juz spac ponoc po nocach nie moze, bo zamierzam sie na wsi z TZ pobudowac a ja tu z miasta panienka i z wyksztalceniem na wies uciekam. 'To po co Ci to Twoje wyksztalcenie?' - mowi. Przykre to. Mowi, ze jak ja sobie w przyszlosci poradze, jak bedzie z dojazdem do pracy, gdzie ja dzieci do szkoly i jak poprowadze... Ech, widzi problemy tak, gdzie ja ich nie widze... Poza tym to moje zycie i to ja powinnam sie martwic a nie on... Rozumiem, on jest ojcem, ale kurcze, ja nie mam 4 lat...Madzialenka, wiem wie, razem z Rybulka
|
|
#2348 |
|
Zakorzenienie
|
hehe pewnie będziecie o sobie myślały
|
#2349 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale miałam akcję dzisiaj!!!!!!!! Jak wspominałam wcześniej, mój brat z żoną biorą na swoje wesele w lipcu nasz zespół i pojechaliśmy dzisiaj do nich, brat z żobą i ja z TŻ tak dla towarzystwa, bo my mamy już umowę, a oni dopiero jechali ją spisać. Siedzimy sobie i rozmawiamy z tymi panami z zespołu i przychodzi taki młody chłopak chyba z matką-też na spisanie umowy, taki trochę się gwar zrobił a ja w nim usłyszałam jak ta babka mówi "To ja się umawialiśmy na 22 sierpnia 2009"
(NASZA DATA!!!) A ten gościu z zespołu zaczyna wpisywać ją do kalendarza jeszcze 2008 w miesiącu sierpniu, a ja w szoku i co jest grane??? Odezwałam się, że to przecież nasza data i spisaliśmy już na nią umowę!!!!!!!!!!!On też zdębiał i patrzy na mnie trochę zmieszany. Po prostu miał nas zapisanych na końcu kalendarza a tamtych chciał wpisać w środku. A tak w ogóle, to my myliśmy pierwszą parą na 2009 rok a ci chyba drudzy i tą samą datę akurat chcieli. To chyba przeznaczenie, że akurat tam pojechaliśmy, bo gościu przez niedopatrzenie spisałby 2 umowy i wziął zaliczkę od dwóch par!!! Dobrze, że umowę mieliśmy spisaną miesiąc temu. Ale serce mi kołatało:/Za tydzień jadę z bratową i moją mamą do salonów sukien do Lubina. Moja bratowa będzie przymierzać a ja z nią się załapię. Strasznie się cieszę!! Powiem, że biorę ślub w sierpniu, ale przecież nie muszę wspominać, że nie tego roku
|
|
|
|
#2350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2351 | |
|
Zakorzenienie
|
hmmm.... jak bedziemy brac ślub oboje bedziemy miec 22, 5 roku ![]() chcieli zeby czekac do 24 lat, ale oboje sie uparlismy ze przysły rok i nie ma zadnego gadania Cytat:
nie widzielismy sie i nie rozmawialismy juz naprawde dluzszy czas wiec niestety w tej kwestii nie pomoge heh....to przykre słyszeć coś takiego, ale mysle ze decydując sie na to wiecie jak bedzie wygladało Wasze zycie, wszelkie niedogodności wynikające z zamieszkania na wsi.... Jestescie dorosłymi ludzmi i wiecie co robicie. Uwazam, ze najwazniejsze abyscie byli szczesliwi, a reszta juz jakoś bedzie A rodzicom daj troche czasu.... Musza sie przyzwyczaic do nowej sytuacji... do 'straty' córeczki Dobrze bedzie, zobaczysz
|
|
#2352 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() my bedziemy miec plener w skamienialym miasteczku w Ciezkowicach .. bo jest zaraz kolo naszego lokalu
|
||
|
|
|
#2353 |
|
Zakorzenienie
|
Anula to dobrze ze tam byłas, ale pomysl, co jak by cie nie było?? troche rozstrzepany ten facet.. aby sie potem nie pomyslił znowu
|
|
|
|
#2354 |
|
Zakorzenienie
|
no to faktycznie młodzi, ale skoro Wy jesteście gotowi to nikt nie powinien tego negować
a ja jestem w Waszym wieku ![]() a nieee ja jestem 87 a Wy 86
|
#2355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdjecia bardzo ladne musze przyznac i co zdecydowaliscie sie na nia czy nie?
|
|
|
|
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec prawdopodobnie pozniej skopiujemy dla kazdego goscia i wyslemy karteczke z podziekowaniem i zeby oni tez jakas pamietke mieli
|
|
|
|
|
#2358 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
A zakiecik jest taki troche gnieciony. Na poczatku myslalam, ze nie bedzie pasowal do takiej gladkiej sukienki, ale jak zalozylam to zmienilam zdanie.Cytat:
Dzieki ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
Jaga ale super
Cieszę się![]() A rodzicami się nie przejmuj, muszą się przyzwyczaić do myśli, że córeczka im wyfrunie z gniazda, z czasem zmienią swoje nastawienie. Zespół fajny, zapytam z ciekawości ile biorą? |
|
|
|
#2360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale kochamy się, wiemy ze chcemy spędzić życie tylko ze sobą wiec na co czekać....
|
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
to ja chyba najmlodsza jestem ...
ja rocznik 88 a moj TZ 85
|
|
|
|
#2362 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to jej gadanie wpuszczam jednym uchem a wypuszczam drugim bo inaczej bym zwariowala ![]() Cytat:
) czy jakis inny znalezliscie?Cytat:
my bylismy u kilku kamerzystow i za jeden dzien chcieli przewaznie kolo 1300 (nie pytalismy ile za 2 dni bo mamy wesele 1 dniowe), ten ktorego w koncu wybralismy mial kilka opcji cenowych w zaleznosci od tego co chcemy miec na filmie, my zdecydowalismy sie wstepnie na opcje za 1299 zl i ona zawiera 2 klipy, sesje w dniu wesela, animacje ze zdjeciami na poczatku no i ogolnie kamerzysta jest z nami od przygotowan w domu gdzies tak do 2-3 w nocy byla jeszcze opcja za 1699 zl i ona zawiera ponadto co my mamy jeszcze plener innego dnia (koles stwierdzil ze bierzemy wino, gitary i cos tam i krecimy) no ale stwierdzilismy ze to juz nie potrzebne nam bo chcemy taki plener ale fotograficzny a taki z kamera nam nie potrzebny takze mysle ze cena 1500 zl za 2 dni jest ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
moja mama najpierw tez marudzila i wyszukiwala problemy a teraz sie uspokoila A poza tym co to za roznica czy bedziecie mieszkac na wsi czy w miescie to juz nie te czasy ze jak ktos mieszka na wsi to jest niewyksztalcony a jak w miescie to wyksztalcony wiele ludzi buduje sie na wsi bo tam jest spokoj i w ogole, a do pracy dojezdzaja do miasta i w tych czasach to juz nikogo nie dziwi Cytat:
dobrze ze tam bylas bo inaczej to by mogly niezle jaja z tego wyjsc facet to jak juz zapisuje ludzi na 2009 rok to powinien sie postarac o osobny kalendarz a nie zapisywac ludzi po okladkach bo ciekawe co byscie zrobili jakby w styczniu przepisujac ludzi do innego kalendarza okazalo sie ze ma 2 pary na ten sam termin wprawdzie wy jako pierwsi powinniscie miec pierwszenstwo w takiej sytuacji ale na pewno niemalo stresu by was to kosztowalo ehhh ![]() Cytat:
a w jakiej okolicy to jest mniej wiecej?? My jako ze fotografowac nas bedzie nasz kolega pasjonat fotografii to mamy go zamiar troszke wysmykac po okolicy chcemy wyskoczyc na krotki plener w czasie wesela (zeby wziac tez kamerzystę i zeby troche pokamerowal, bo jesli chcielibysmy taki plener innego dnia to musielibysmy doplacic ) a dodatkowo jeszcze chcemy jechac gdzies w inny dzien Myslelismy o zamku w Ogrodzieńcu ale to sie jeszcze okaze
|
|||||||
|
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() musze przyznac ze ja wsumie jeszcze tego skamienialego miasteczka nie widzialam .... bo ja jestem z Dabrowy Tarnowskiej jakies 50km do Ciezkowica ... moj TZ pochodzi z Ciezkowic a poznalismy sie za granica wiec dopiero w te wakacje bede miala okazje pozwiedzac ![]() no ale fotograf mowil ze to swietne miejsce i ze zdjecie wyjda rewelacyjnie - oby sie nie mylil ![]() a Ty skad pochodzisz? |
|
|
|
|
#2366 |
|
Zakorzenienie
|
Jaga gratuluję pierwszych ustaleń i umów
No i ustalenia teraminu Rozumiem, że mam cię wpisać w nasz kalendarz 2009 ten co mam w podpisie???To kochana ślubujesz tydzień przede mną. Jak ja będę umierała ze stresu to ty już będziesz mężatką z tygodniowym stażem ![]()
|
|
|
|
#2367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo w sumie to jestescie oboje z jednego mniej wiecej regionu także na prawde super ![]() Ja jestem z Bielska-Białej, a moj Tż z Dąbrowy Górniczej (oba miasta w woj. slaskim ale dzieli nas 70 km ) no a plener to wstepnie ustalilismy ze zrobimy jakis u mnie w gorkach i niedaleko niego w ogrodziencu na zamku bo tam jest pieknie ) no a fotki w tym skamienialym miasteczku na pewno wyjda bomba
|
|
|
|
|
#2368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no trzeba przyznac ze duzy zbieg okolicznosci tym bardziej ze poznalismy sie na gg hehe ooo to wy tez bedziecie miec sliczne miejsca na plener gorki i zamek ehh cos pieknego musimy sie koniecznie pozniej pochwalic naszymi zdjeciami z pleneru a kiedy masz slub?
|
|
|
|
|
#2369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za pocieszenie. Wlasnie skonczylam rozmowe z rodzicami. Teraz sa na tak, tylko dalej tata sie martwi, ze wyjezdzam na wies mieszkac.
Mowi, ze co rano bede wstawac do obrzadku. ![]() No i z kosciolem powoli zmieniaja zdanie ![]() A Wam ktory kosciol sie podoba? Ten? (budowal go moj tato i to tu chca bym slubowala...)http://www.dekoracjeslubne.com.p l/1a.html Czy ten? (moja parafia...i budynek znajduje sie na cmentarzu) 8.jpg Anuulaa, no niezla akcja. Widzisz? Mowilam, ze dobrze, ze zespol i kucharke macie taka sama
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.

. 200 zl doplacilibysmy mu za wysiegnik, ale zrezygnowalismy z tej opcji. 

(NASZA DATA!!!) A ten gościu z zespołu zaczyna wpisywać ją do kalendarza jeszcze 2008 w miesiącu sierpniu, a ja w szoku i co jest grane???