![]() |
#3271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007
Zu chyba nic się nie stało,bawiła się normalnie i zachowuje ogólnie bez zmian.teraz od 17śpi,znowu pewnie jej nie wykąpiemy
![]() jak ma spać to nie śpi a ja nie ma to ... ![]() małż przejeżdżał tylko z jednego parkingu na drugi 30m dalej i dlatego jej nie przypinał niby,no,ale to nie powinien wirażować!!! no,ale chyba bardziej się wystraszył od niej i teraz będzie chuchał i dmuchał ![]() cały dzień za nią chodzi i całuje-mam luz ![]() uwielbiam brokuły!!! ![]() a dzieci pewnie wolą słodsze owoce niż warzywa ![]() dlatego zalecają zaczynać od warzyw Niobe-gratuluję ![]() ![]() choć wydają Ci się tak odległe tematy to wierz mi,ze to już tuż tuż ![]() my też jeszcze niedawno wyczekiwałyśmy brzucholków,pierwszych ruchów...później miałyśmy ich po dziurki w nosie ![]() ![]() czas niesamowicie szybko leci ![]() wszystkiego dobrego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3272 |
Raczkowanie
|
witajcie mamuski!
musze sie pochwalic:MAMY PIERWSZEGO ZĄBKA ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3274 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny teraz ja zaczelam szukac ubranka na chrzest. W co sie ubiera chlopca na chrzest?
Znalazlam cos takiego na allegro: http://www.allegro.pl/item334360548_...74_nowosc.html http://www.allegro.pl/item334360467_...rcin_r_74.html http://www.allegro.pl/item339261568_...al_74_a01.html Na poczatku maja bedzie pewnie jeszcze chlodno, wiec przyda sie pewnie jeszcze cos na wierzch. Tu jest oferta kompleksowa, ale troche cena mnie zalamuje. http://www.allegro.pl/item334360523_...74_nowosc.html Ale jakos nie wyobrazam sobie ubrac Adaska w jakies takie welurowe, polarowe wdzianko, bo on juz teraz na swieta to chodzil w koszulach i spodniach. I drugie pytanie - do wroclawianek - gdzie mozna zrobic jakies fajne pamiatkowe zdjecia z okazji chrztu? (mam na mysli po chrzcie juz). edit : zapomnialam dodac ze w ogole ceny ubranek mnie zalamaly... |
![]() ![]() |
![]() |
#3275 |
Zakorzenienie
|
celko - garniturki świetne, ale ten ostatni to już bym sobie odpuściła- czasem na majowy weekend to juz upały są przecież
![]() Popatrz na jakąś prognozę długoterminową, jaka ma być pogoda ![]() A tak w ogóle to wczoraj zostałaś... Julią Stiles ![]() Oglądaliśmy z tż jakiś film wieczorem (Książę i ja czy jakoś tak) i on cały czas mówi "skądś znam tą dziewczynę, jakaś taka znajoma, gdzieś ją widziałem..." no i pod koniec filmu "o, już wiem! ona wygląda jak ta twoja koleżanka z basenu! ![]() A ja dostałam @ ![]() Dziwne, bo cykl trwal tylko 18 dni?? No i oczywiście nie zdażyłam wykupić tabletek - będę musiała czekać na nastepną @. O ile pierwsza po porodzie była niewyczuwalna, tak teraz normalnie czuję się, jakbym miała powtórkę z porodu - nawet się pytałam Huberta czy nic nie wie o jakimś rodzeństwie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3276 |
Zakorzenienie
|
Celko ja Ci polecam ten 3 garniturek, a właściwie tej firmy. My mieliśmy firmy krasnal ubranko takie http://www.allegro.pl/item335167147_...al_74_a12.html i było bardzo fajne. Są wg mnie dobrze wykonane i nie tak zabójczo drogie. Mnie osobiście średnio podobają się garniturki na dzieciach, które jeszcze nie chodzą, ale każdy ma swój gust.
I ja też uwarzam jak Prim że już będzie ciepło, więc płaszczyk niepotrzebny. Aniołku gratki dla Kubusia
#3277 |
Rozeznanie
|
Ja codziennie masuje dziaselka Hubciowi ale narazie nic nie kielkuje
![]() Gratuluje kolejnego zabka ![]() Dzis w Londynie zima, pada snieg i nawet sie utrzymuje chyba zaraz wyjde na spacerek niech Hubis zobaczy pierwszy raz biel na ulicach. Ubranka fajne choc ja na chrzciny Hubcia ubralam w biale spodnie bluzeczke i kamizelke. W kosciele mial kombinezonik bo bylo zimno a potem i tak musialam go przebrac bo ulal. Milej niedzieli ![]()
#3278 |
Zadomowienie
|
Ja tylko na chwilkę bo cały czas walczymy z netem i ciężko się dostać.
Gratulujemy zębaczom!!!! Ja dałam dziś małemu jabłuszko i całkiem mu nie podeszło. Buźki nie chciał otworzyć, mina kwaśna, płacz. Sama zjadłam. Jutro jeszcze raz spróbuję.
#3279 |
Zakorzenienie
|
primavera - ale sie ubawilam ta Julia Stiles
![]() misia - dzieki za opinie. A kupowalas na allegro? Czy gdzies w sklepie? Bo przeciez w sklepie i tak nie przymierze na malego, wiec chyba moge przez net kupic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3280 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() Faktycznie, fajnie jest się czasem tak po prostu wyspać ![]() Celka, zanim przyjechałam zaglądałąm na allegro żeby zorientować się jakie ubranka na chrzest dostępne są w Polsce (chociaż w głębi duszy uważam, że nie jest to istotne i chętnie ubrałabym Hanie w prościutką sukieneczkę) i właśnie Krasnale brałam pod uwagę - moim zdaniem ten producent ma najfajniejsze ciuszki ![]() ![]() Próbowaliśmy posadzić Hanię na nocniku, napotkaliśmy jednak 2 dość istotne przeszkody:
#3281 |
Zadomowienie
|
szperrr to Ty już sadzasz Hanię na nocnik
![]() ![]() Zamieszczam zdjęcia z chrzcin Adika z 2005 roku. Ubranko kupowali teściowie.
![]() |
#3282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego nocnik jest na nia jeszcze za duży, dzieci tez w tym wieku nie kontroluja jeszcze swoich potrzeb, można spróbować po roku, półtora, choć zdarza się że niektóryz próbują też i w 6 m-cu, najczęściej jest to jednak okolo 18 miesiąca. sadzając zbyt wcześnie można zrobić więcej szkody niz pożytku ![]() to tyle ode mnie ![]() weekend jak zwykle szybko minął, za szybko ![]() nic się ciekawego nie wydarzyóło, nudy, nudy, nudy. dobrze że dziś ładna pogoda to pojdziemy sobie z Gosią na spacerek, dłuuugi spacerek ![]() co do jedzenia, spróbowalismy delikatnej marchewki, fuuuj jakie to niedobre, praktycznie bez smaku, nie dziwię się, że Gosia nie chce tego jesc ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3283 |
Zakorzenienie
|
yoolia - mój Hubert to właśnie bezsmakową i ogólnie blee marchewką sie zajada
![]() ![]() U nas pogoda beznadziejna - nici ze spaceru, bo leje ![]() Jutro jadę z Hubertem na uczelnię na konsultacje. Już przeżywam, bo to moja pierwsza samodzielna wyprawa z nim w środek miasta, a poza tym mam nadzieję, że mi się nie rozbeczy i mnie prof nie wywali za drzwi... Czy któraś z was wsadzała już dziecko do takiego fotelika przyy wozkach na zakupy? (Auchan takie ma). Nie chodzi o tą rozkłądaną kratkę dla dziecka siedzącego, ale taki plastikowy leżaczek jakby. My wsadzamy Huberta z fotelikiem samochodowym do wózka, ale zazwycza na zakupy to już mało miejsca zostaje... Są te leżaczki, ale tak jakoś... boję się ich, że zabrudzone czy sama nie wiem... |
![]() ![]() |
![]() |
#3284 |
Zakorzenienie
|
Primavera dlatego my bierzemy 2 wózki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3285 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3286 |
Zakorzenienie
|
no ja raczej sama nie chodze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Próbowłayśmy jeszcze jabłka ale się krzywi, to chyba za kwaśne. Na dziś mamy jabłko z marchewką - może to pojdzie lepiej ![]() Primciu u nas są tylko takie wózki z ta rozkładana kratą, innych nie widziałam, chyba że takie samochodziki ale to już dla dużych dzieci. My sadzamy Gosię w foteliku samochodowym tak jak na zdjęciu poniżej. I jeszcze kilka fotek z prób jedzenia: jabłuszko i marchewka i jeszcze jedno po kapieli w szlafroczku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3288 | ||||||
Rozeznanie
|
Gratulujemy
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() misia i primavera mają rację - może się okazać, że w maju bedzie już całkiem ciepło i płaszczyk nie będzie potrzebny ![]() ![]() ![]() A ceny faktycznie ![]() Cytat:
![]() a jakie teraz będziesz brać? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Za to dzisiaj jest ślicznie i pójdziemy sobie na miasto ![]() ![]() Yoolia Kasia na początku do marchewki też miała pewne ale... Za to wczoraj opyliła cały mały słoiczek (80g) i krzywiła się, że jeszcze nie ma ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Powodzenia na samodzielnej wyprawie ![]() edit: Yoolia Gosia w szlafroczku ![]() ![]() My kiedyś podobnie woziliśmy Kasię na zakupach, a teraz ładujemy spacerówkę do bagażnika, pod sklepem przekładamy dziecko do spacerówki i jedno prowadzi koszyk, a drugie spacerówkę ![]() To i ja wkleję trochę zdjęć Kasi ![]() 1. Pierwszy spacerek w nowym pojeździe 2. Chwila dla reporterów 3. Myślę sobie, że... 4. Cze, mamo 5. Mafefka jest pycha
![]() |
#3289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po prostu część wózków ma zamontowane takie plastikowe leżaczki - dla niemowląt. To wydaje się wygodne, ale obawiam się położyć Huberta na tym plastiku (wizja atakujących bakterii ![]() Chyba następnym razem go tak wsadzę, albo dam fotelik waszym sposobem - bo my zawsze wkłądaliśmy do środka wózka Widać, że marchewka smakowała ![]() Kiedyś brałam Minisiston i lekarz stwierdził, że skoro dobrze je tolerowałam, to najlepiej do nich wrócić ![]() no, w ramach oszczędzenia wątroby polecał mi ten krążek, ale jakoś nie przemawia on do mnie... Cały czas obawiałabym się, że mi wypadnie ![]() To wy jeździie już z podniesionym oparciem? Hubert jeszcze na płasko ![]() Heh, samodzielna miastowa wyprawa pierwsza i ostatnia, bo tż sprzedał swój samochód - no i teraz będzie jeździł moim (jak wrócę do pracy to planujemy kupić drugi) Mam nadzieję, że w końcu uruchomią te szynobusy ode mnie do Wrocka, bo wizja targania się PKSem - ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3290 |
Zakorzenienie
|
ooo a o jakich szynobusach mówisz??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3291 |
Zakorzenienie
|
http://miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35754,4319083.html
Była mowa o tym, że niby miałyby ruszyć od czerwca/lipca tego roku - ale jakoś...nie widzę tego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3292 |
Zadomowienie
|
Ale pogoda dziaiaj beznadziejna.
Chyba nam się cały dzień w domu szykuje ![]() Może rzeczywiście spróbuje z marchewką. Zawsze mu smakowała jak pił ją z butelki na te swoje kupsztale. A mi się wydaje że problem tkwi w łyżeczce. On mi w ogóle nie chce buźki otworzyć. A kiedy posmaruje mu delikatnie usteczka to też nic nie daje. Ale będziemy próbować i w końcu opanujemy łyżeczkę. Z cycusiem też na początku nie było łatwo a teraz mały specjalista z niego.
#3293 |
Zakorzenienie
|
Prim o no widzisz nawet o tym nie slyszałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3294 |
Zakorzenienie
|
martka - a jaką łyżeczką dajesz?
Hubert miał problem z taką swoją silikonową - jakoś nie bardzo mu wychodziło jedzenie nia, a teraz daję mu zwyczajną naszą do herbaty - i jest ok |
![]() ![]() |
![]() |
#3295 |
Zadomowienie
|
To może o to chodzi.
Kupiłam sylikonową jedną zakrzywioną a jedną normalną. I ta zakrzywiona nie bardzo mu podeszła. Będziemy próbować dalej!!! Dziś ze zwykłą
#3296 |
Zakorzenienie
|
U nas dziś piękna pogoda więc już jeden spacer mamy za sobą teraz muszę siedzieć w domu bo czekam, aż kurier przywiezie tv.
Muszę Wam się do czegoś przyznać ![]() ![]() ![]() Martko Uszek z łyżeczki takiej z silikonową koncówką chyba babyono też średnio je natomiast łyżeczką TT je super i sam chce nią jeść. Yoolia Gosia śliczna a zwłaszcza w szlafroczku wygląda uroczo. Afiliks Kasia śliczna i już z podniesionym oparciem jeździ ho ho. Uwaga !!! Mój syn chciał oświadczyć wszem i wobec, że jako dżentelmen nie będzie się bił z Marcelkiem o Zu i postanawia zabiegać o Kasię ![]()
#3297 |
Zakorzenienie
|
Kancia, primavera - znacie moze jakiegos fotografa we Wroclawiu (chcialabym jakies pamiatkowe zdjecia po chrzcie zrobic)
misia - a ile Ci zostalo z tym leczeniem do konca? Moze rob przerwe co 2 dni powiedzmy, tak jak wczoraj, a dalej bierz... Ja Cie rozumiem, ze chcesz karmic ![]() ![]() ![]() Yoolia - a Ty nie pisalas ze chcesz sie wstrzymac z podawaniem dodatkowych smokolykow do konca 6 miesiaca? ![]() ![]() Moj zarlok wszystko wciaga co mu dam. I brokuly, i marchewke i paskudny szpinak...A chyba najbardziej na swiecie to lubi moje mleko wymieszane z kleikiem ryzowym. Ostatnio zjadl wieczorem 220ml takiej mieszanki (ludzilam sie jak zwykle ze bedzie dluzej spal - ale klapa, po 3 godzinach normalnie pobudka na cycka). |
![]() ![]() |
![]() |
#3298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zdjęcia ślubne robiłam u fotografa, który ma studio w USC na Włodkowica- i tez byłam zadowolona. Zt tym, że to już parę lat temu - wiec trzebaby zasięgnąć świeżych informacji. Mój kolega robi ładne zdjecia, ale w sumie to chyba jeszcze nie robił "dzieciowych" (chociaż może juz zaczał się uczyć żeby łądnie uchwycić dziecko, bo w lipcu zostanie tatusiem) no ale on nie ma studio - więc pewnie w grę wchodziłby plener. Wiem, że ma dobry sprzęt, teraz znów coś tam dokupil jakieś super-obiektywy. http://www.sztukapatrzenia.pl/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3299 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Bubbel kuruj sie na Wenecje ![]() ![]() A Nathaniel normalnie boski - w okularach wygląda super - faktycznie jak mucha ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Puszina jaki Mareczek duuuży a jak pięknie główkę trzyma ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Gratulacje!! ![]() Afiliks Kasia jest boska ![]() ![]() ![]() Może kiedyś wpadniecie do nas - Łukaszkowi też sie podoba - może coś z tego będzie ![]()
![]() |
#3300 |
Zadomowienie
|
Dostałam dziś paczkę z Nestle.
Dostałam łyżeczkę, próbkę mleka i jakąś kaszkę. A Nutrica też mi przysłała 2 paczuszki ;-) Łyżeczka jest zwykła, płaska, plastikowa. Zobaczymy czy podejdzie małemu. Może chciałam przekombinować tą sylikonową i jeszcze zakrzywioną. Celko jak ty przygotowujesz te kleiki na swoim mleczku?? Podgrzewasz i dodajesz kleik?? Wolałabym dawać małemu te cuda ale na swoim mleczku. Misia rozumiem Cię doskonale. Ja też pokochałam karmienie cycusiem. I pewnie skończy się na tym że trzeba będzie mnie od karmienia odzwyczajać a nie małego.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:40.