Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. VI - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-03-07, 14:08   #1681
Atavish
Zakorzenienie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. VI

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
A z ciekawości - po ile sprzedają staniki Dalii tam przy placu Dąbrowskiego? Bo w Szyfonierze poniżej 150 zł raczej nie schodzą bez przecen. Mówię o miękkich, ale podejrzewam, że usztywniane są w podobnej cenie.

A przy Czerwonej to gdzie konkretnie? Kurczę, też daleeeko ode mnie...
Szczerze mówiąc nie pamiętam cen. Podejrzewam, że nie są sporo niższe.
A ten drugi sklep to prawie róg Czerwonej/Piotrkowskiej. Naprzeciwko kościoła św Mateusza.

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Atavish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-07, 15:01   #1682
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atavish Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc nie pamiętam cen. Podejrzewam, że nie są sporo niższe.
A ten drugi sklep to prawie róg Czerwonej/Piotrkowskiej. Naprzeciwko kościoła św Mateusza.

Dziękuję
Jeszcze tylko mam jedno pytanie - wiesz może, do której są otwarte te sklepy? Bo jak już bym miała po pracy jechać taki hektar, to nie chcialabym na darmo
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-07, 15:16   #1683
Atavish
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję
Jeszcze tylko mam jedno pytanie - wiesz może, do której są otwarte te sklepy? Bo jak już bym miała po pracy jechać taki hektar, to nie chcialabym na darmo
Internety mi powiedziały, że sklepy są czynne do 18 w tygodniu

Stary 2017-03-07, 15:31   #1684
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Internety mi powiedziały, że sklepy są czynne do 18 w tygodniu

A to one mają jakieś strony czy po prostu z kontaktu google?
Bo z tym kontaktem google to różnie mi się zdarzało, zwłaszcza jeśli to mały sklep bez strony internetowej, który jest malo zainteresowany widzialnością w internecine
Stary 2017-03-07, 15:46   #1685
Atavish
Zakorzenienie

Dot.: bielizna, jaką najbardziej lubicie, gdzie kupujecie?

Sprawdzałam na guglu, bo niestety nie znalazłam stron internetowych. Ten na placu to Eljan, a nazwy tego drugiego w ogóle nie pamiętam. Co dziwne ten na Czerwonej wyskakiwał mi po prostu jako sklep Triumpha (a chodzę tam po Dalie...) bez nazwy.

Stary 2017-03-07, 18:18   #1686
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Sprawdzałam na guglu, bo niestety nie znalazłam stron internetowych. Ten na placu to Eljan, a nazwy tego drugiego w ogóle nie pamiętam. Co dziwne ten na Czerwonej wyskakiwał mi po prostu jako sklep Triumpha (a chodzę tam po Dalie...) bez nazwy.

Okej, dziękuję Przejdę się, jak pogoda będzie bardziej sprzyjać wycieczkom po pracy

A to już wiem, który Triumph na Czerwonej I to nie jest chyba takie dziwne, bo np. Gorsenia w którymś mieście też jest sprzedawana w sklepie Triumpha, więc najwyraźniej Triumph podpisuje umowy z innymi markami i sprzedaje u siebie ich produkty.
Stary 2017-03-07, 21:09   #1687
Merry2014
BAN stały

Problem z biustonoszem

1. Jak mierzycie obwód w biuście?
w nieusztywnionym staniku prosto, w nieusztywnionym staniku pochylone, bez stanika pochylone?
Oglądałam różne filmiki i czytałam różne artykuły na temat doboru biustonosza i różnie podawali.
Nieusztywniony stanik - czyli bez fiszbin?
Moje piersi przy pochyleniu bardzo zwisają, a miękkiego stanika nie mam.

2. Rozmiar miski obliczać na podstawie tabel rozmiarów danego producenta?
Jak liczyłam w google za pomocą kalkulatorów pomiaru to wychodziły mi różne rozmiary biustonoszy: 70A, 65B, 65C, 65D

W ogóle pisało, że od obwodu w biuście odejmuję się 5 i zaniża wynik (dlatego wyszło mi 65). Ja zawsze myślałam, ż się zaniża po prostu wynik tylko (tak miałabym 70, po pod biustem mam 71 cm)

3. W jakich sklepach kupię biustonosze o rozmiarze 65?
W sklepach odzieżowych są od 70 do 80. W takim Triumph czy podobnych strikte bieliźniarskich byłby rozmiar 65 czy przez internet?
Merry2014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-08, 06:48   #1688
martaakow
Zakorzenienie

Dot.: Problem z biustonoszem

Cytat:
Napisane przez Merry2014 Pokaż wiadomość
1. Jak mierzycie obwód w biuście?
w nieusztywnionym staniku prosto, w nieusztywnionym staniku pochylone, bez stanika pochylone?
Oglądałam różne filmiki i czytałam różne artykuły na temat doboru biustonosza i różnie podawali.
Nieusztywniony stanik - czyli bez fiszbin?
Moje piersi przy pochyleniu bardzo zwisają, a miękkiego stanika nie mam.
Bez stanika na prosto, można też ewentualnie w miękkim staniku na prosto (to jest często polecane przy obwisłym, niepełnym biuście w kształcie U)
Jeśli strona podaje konkretnie, jak należy się zmierzyć, wtedy mierzę się w podany sposób, żeby jak najlepiej wybrać rozmiar.

Cytat:
2. Rozmiar miski obliczać na podstawie tabel rozmiarów danego producenta?
Jak liczyłam w google za pomocą kalkulatorów pomiaru to wychodziły mi różne rozmiary biustonoszy: 70A, 65B, 65C, 65D

W ogóle pisało, że od obwodu w biuście odejmuję się 5 i zaniża wynik (dlatego wyszło mi 65). Ja zawsze myślałam, ż się zaniża po prostu wynik tylko (tak miałabym 70, po pod biustem mam 71 cm)
Tak, na podstawie tabel producenta. Tak jak każde inne ubranie.

Odejmujesz, jeśli producent zaleca. Nie wszyscy zalecają, bo niektóre obwody są ścisłe i mało rozciągliwe i wtedy nie ma to sensu.

Cytat:
3. W jakich sklepach kupię biustonosze o rozmiarze 65?
W sklepach odzieżowych są od 70 do 80. W takim Triumph czy podobnych strikte bieliźniarskich byłby rozmiar 65 czy przez internet?
Owszem, w sklepach bieliźniarskich i braffiterskich, niekoniecznie sieciówkach typu Triumph. Jeśli mieszkasz w średnim/dużym mieście, prawie na pewno masz u siebie jakieś sklepy braffiterskie.
Stary 2017-03-09, 21:19   #1689
Merry2014
BAN stały

Dzisiaj byłam w jednym sklepie. Tam akurat biustonosze 65 strasznie mnie uciskały, jak przymierzałam to aż czerwone pręgi się robiły. Jak przymierzałam to 70 D najlepiej pasowało. Wybiorę się jeszcze jutro niech mi babki-specjalistki zmierzą i wymierzą jak trzeba obwód.
Stary 2017-03-10, 12:25   #1690
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj byłam w jednym sklepie. Tam akurat biustonosze 65 strasznie mnie uciskały, jak przymierzałam to aż czerwone pręgi się robiły. Jak przymierzałam to 70 D najlepiej pasowało. Wybiorę się jeszcze jutro niech mi babki-specjalistki zmierzą i wymierzą jak trzeba obwód.
No to nie 65, skoro uciska. Powinien porządnie przylegać, ale nie może to w żaden sposób bolec, wrzynać się, bo przecież i tak nie będziesz go nosić, nie jesteśmy masochistkami. No i to zwyczajnie niezdrowe.
Stary 2017-03-10, 13:34   #1691
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli Twój rozmiar pod okaże się rzeczywiście taki lub podobny, jak podałaś, to na bank będzie Cię wiele brafiterek wciskać w 65. Mnie przy 73 cm też wciskały w 65, nie chcąc w ogóle słuchać, że już taki obwód kiedyś nosiłam i w gorsze dni skóra pod nim podbiegała mi krwią i to nawet w uchodzących za luźne Freyach. Tak wychodzi z kalkulatorów i koniec. To też mnie bardzo zraziło do robienia zakupów w sklepach stacjonarnych.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-10, 14:54   #1692
martaakow
Zakorzenienie

Ja mam 71/72 cm pod biustem i faktycznie noszę staniki z obwodem 65.
Po calym dniu miewam różowe paski na skórze od stanika, ale nie sa one bolesne. Tylko jeden stanik mam taki, że pomimo że obwód 65 wydaje się niemalże luźny, to mnie upija - ma po prostu chyba konstrukcję, ktora źle na mnie leży. Najgorsze jest to, że ciężko odfiltrować takie przypadki przy mierzeniu, bo podczas przymiarki wydaje się dobry. Teraz noszę go tylko na krótko - na 2-3 godziny się nadaje...

Edit:
Ale na przyklad u Ewy Michalak lepszy był na mnie obwód 70. Tylko jeden stanik pasował 65 i akurat jego wzięłam, ale od razu mi pani powiedziała, że on jest troche luźniejszy i żebym się nie sugerowała tym, tylko w przypadku zamawiania przez internet brała raczej 70.

Edytowane przez martaakow
Czas edycji: 2017-03-10 o 14:56
Stary 2017-03-10, 15:47   #1693
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam 71/72 cm pod biustem i faktycznie noszę staniki z obwodem 65.
Po calym dniu miewam różowe paski na skórze od stanika, ale nie sa one bolesne. Tylko jeden stanik mam taki, że pomimo że obwód 65 wydaje się niemalże luźny, to mnie upija - ma po prostu chyba konstrukcję, ktora źle na mnie leży. Najgorsze jest to, że ciężko odfiltrować takie przypadki przy mierzeniu, bo podczas przymiarki wydaje się dobry. Teraz noszę go tylko na krótko - na 2-3 godziny się nadaje...

Edit:
Ale na przyklad u Ewy Michalak lepszy był na mnie obwód 70. Tylko jeden stanik pasował 65 i akurat jego wzięłam, ale od razu mi pani powiedziała, że on jest troche luźniejszy i żebym się nie sugerowała tym, tylko w przypadku zamawiania przez internet brała raczej 70.
Jedyna marka, z jakiej mogłabym brać obwód 65 (na moje obecne 70 cm pod) to Fauve. Ich metkowe 70 ma w rzeczywistości ponad 70 cm. W innych znanych mi brytyjczykach metkowe 70 ma w rzeczywistości od 60 do 65 cm, a więc i tak musi się naciągnąć. Ale tutaj nie ma reguł, i tak wszystko zależy od indywidualnej wrażliwości ciała.
Stary 2017-03-10, 15:59   #1694
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Jedyna marka, z jakiej mogłabym brać obwód 65 (na moje obecne 70 cm pod) to Fauve. Ich metkowe 70 ma w rzeczywistości ponad 70 cm. W innych znanych mi brytyjczykach metkowe 70 ma w rzeczywistości od 60 do 65 cm, a więc i tak musi się naciągnąć. Ale tutaj nie ma reguł, i tak wszystko zależy od indywidualnej wrażliwości ciała.
Ja z kolei nie mam porównania z brytyjskimi markami, bo noszę tylko polskie.
I jeśli mam być szczera, to część z nich miewa tak luźne obwody, że z 71 cm pod biustem powinnam brać obwód 60 (tylko że często takiego nie ma). Zauważyłam, że obwody w stanikach z usztywnianymi miskami są z reguły luźniejsze. 65 prawie zawsze w polskich markach jest przy takich biustonoszach za luźne dla mnie. A z tych samych marek 65 z miękkimi miseczkami już leży dobrze. Gdzie tu sens?
Stary 2017-03-11, 17:58   #1695
the kamm
Zadomowienie

hej dziewczyny moje wymiary to 70 i 82 cm, ( wg. kalkulatorow rozmiar 65 C/D) zawsze nosiłam 70 albo 75 C z pepco, brafitterka mi dobrała biustonosze w rozmiarach 75B i 80B, w przymierzalni wydawały się ok, jednak nie jestem w stanie ich nosić bo są za ciasne, myślałam że dostanę obwód 65, a tymczasem te mnie duszą. Oprócz tego doradziła mi push upy ze względu na to, że gdy się pochylę to brodawka na mniejszej piersi może być widoczna (dopiero ona mi uświadomiła że mam jedną mniejszą także nie jest to duża różnica), i chciałam zapytać czy to prawda czy może kwestia niedopasowanego modelu? Oprócz tego w tych stanikach od niej tworzy mi się przedziałek pomiędzy, a z tego co czytałam nie wpływa to zbyt dobrze na skórę - no i w sumie już nie wiem czy dobrze trafiłam.. Zwróciła mi także uwagę zeby fiszbina pod pachą okalała pierś a patrząc na poradniki w Internecie wydaje mi się że w tych stanikach od niej trochę na nią nachodzi, ale nie wiem czy to nie kwestia tego że w moich biustonoszach sięga za daleko, bo w nich celuje w środek pachy, a w tych od niej celuje przed, ale czytałam że przy małym biuście może celować przed? Proszę o pomoc bo niczego już nie jestem pewna
the kamm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-11, 19:52   #1696
Merry2014
BAN stały

Te kalkulatory w necie są beznadziejne. Ja sprawdzałam chyba z 10 takich i pokazywały: 65 B, 65C, 65 D, 70 AA, 70 A.
A okazało się, że pasują mi 70C lub 70D.
Te 65 strasznie mnie uciskały.
Stary 2017-03-11, 23:41   #1697
chimay
Zakorzenienie

Dziewczyny piszcie, co za staniki Wam dobrano, a przynajmniej markę, bo tutaj jest naprawdę duża różnorodność w ścisłości. Chociaż dziwny jest dla mnie obwód 80 dla realnej 70tki. 75 to owszem, może się zdarzyć, że trzeba zawyżyć w ścisłych modelach, ale 80? Co to za stanik?

Z tym puszapem to jakaś jedna wielka bzdura. Zrozumiałabym jakby Ci poleciła full-cupy, które zakrywają całe piersi, ale nie puszapy, które często mają krój plunge, a więc są niskie środkiem, w jaki sposób ma to zapobiec wyglądaniu brodawki? Puszapy są dla kobiet lubiących dekolt V i dążących do optycznego powiększenia biustu i to są kryteria ich wyboru.
Stary 2017-03-12, 12:31   #1698
martaakow
Zakorzenienie

Też mi się to wydaje dziwne, bo ja w rozmiarze 80 tonę, nawet 75 mi lata po plecach czasami (właśnie zależy od ścisłości)
A czy te 75B i 80B to z tej samej marki? Bo generalnie to nie są odpowiedniki jeśli idzie o wielkość miseczki. To, że literka się zgadza, nie znaczy, że miseczka jest tej samej wielkości.
Więc coś tu się nie zgadza i myślę, że ta braffiterka to po prostu zwykła sprzedawczyni, która wciska byle co, żeby tylko sprzedać
Stary 2017-03-12, 20:07   #1699
ally5
Zakorzenienie

Cytat:
coś tu się nie zgadza i myślę, że ta braffiterka to po prostu zwykła sprzedawczyni, która wciska byle co, żeby tylko sprzedać
Też tak myślę... Co to za brafitting jeśli kobieta proponuje obwód o 10 cm większy, niż realne wymiary klientki?! Też mam 70 cm pod biustem i większość 75-tek na mnie lata, a co dopiero 80... Śmierdzi mi też z daleka myśleniem w stylu, że "B to zawsze takie samo B, nie ważne z jakim obwodem". Przykre jeśli ktoś taki nazywa siebie brafitterką

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ally5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-15, 21:21   #1700
the kamm
Zadomowienie

jeden jest firmy Hn&Bn, drugi Weiyesi bra, ale właśnie oba (75 i 80) są duuużo ciasniejsze niż moje 70tki, albo może to kwestia rozciagliwosci materiału? Kosztowały ok 30 i 40 zł, więc może to też za sprawą słabej jakości?
the kamm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-16, 07:11   #1701
ally5
Zakorzenienie

Z tego co widzę, to takie najtańsze, bardzo kiepskie jakościowo, bazarkowe push upy, z rodzaju tych co raczej tylko zniekształcą biust. No niestety, ale źle trafiłaś

ally5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-22, 15:41   #1702
oOZuzuOo
Przyczajenie

Talking Biustonosze - rozmiary

Cześć dziewczyny

Mam problem z rozmiarem biustonosza. Noszę 70C. Chciałam kupić stanik w takim rozmiarze w Intimissimi, ale tam nie ma takiego rozmiaru. W ogóle. Nigdy. Pracująca tam dziewczyna mówi, że mogę wziąć 75B i zwęzić obwód i skrócić ramiączka na ich koszt.

No i wiem że 70C i 75B to ta sama miseczka (wielkością) i jak zmniejszę obwód powinno być ok. Ale czy do będzie dokładnie to samo? Czy miseczki w 75B nie są szerzej rozstawione? Przecież jak ktoś ma węższy (70C) obwód to piersi ma ciut bliżej siebie niż ktoś 75B? Mogę się mylić, ale to wydaję mi się całkiem logiczne.

Czekam na odpowiedzi
oOZuzuOo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-22, 17:40   #1703
chimay
Zakorzenienie

Dot.: Biustonosze - rozmiary

Cytat:
Napisane przez oOZuzuOo Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Mam problem z rozmiarem biustonosza. Noszę 70C. Chciałam kupić stanik w takim rozmiarze w Intimissimi, ale tam nie ma takiego rozmiaru. W ogóle. Nigdy. Pracująca tam dziewczyna mówi, że mogę wziąć 75B i zwęzić obwód i skrócić ramiączka na ich koszt.

No i wiem że 70C i 75B to ta sama miseczka (wielkością) i jak zmniejszę obwód powinno być ok. Ale czy do będzie dokładnie to samo? Czy miseczki w 75B nie są szerzej rozstawione? Przecież jak ktoś ma węższy (70C) obwód to piersi ma ciut bliżej siebie niż ktoś 75B? Mogę się mylić, ale to wydaję mi się całkiem logiczne.

Czekam na odpowiedzi
70C to jest tak popularny i łatwo dostępny rozmiar, że ja bym nawet nie spojrzała na markę, która go nie ma w ofercie i jeszcze proponuje jakieś śmieszne przeróbki, po których oczywiście nie będzie wiadomo, czy taki stanik w ogóle będzie pasował.
Stary 2017-03-22, 20:29   #1704
Glodomorek
Zakorzenienie

Dot.: Biustonosze - rozmiary

Cytat:
Napisane przez oOZuzuOo Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Miseczki 75b i 70c NIE SĄ identyczne. Są podobne objętością, ale różnią się kształtem np 75b ma większą fiszbinę. Także przeróbka nie gwarantuje, że będzie pasować. A jak sklep nie ma tego rozmiaru to chyba lepiej iść na bazar i za 5zł coś wybrać u chińczyka
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-23, 08:11   #1705
martaakow
Zakorzenienie

Zgadzam się z dziewczynami. 70C kupisz w każdym sklepie z bielizną, czy to braffiterskim, czy sieciówkowym (np. Triumph, Change, Etam, itp.), czy też w zwykłej sieciówce typu H&M. Nie wiem, jak sklep (niby) bieliźniany może nie mieć tak podstawowego rozmiaru Przecież, jak już zostało wspomniane, nawet na bazarze się taki rozmiar kupi...
Stary 2017-03-23, 19:29   #1706
a*a*a*
Ania

Próbuję użyć wyszukiwarki, ale nijak to to nie chce działać.
Czy któraś z Was miała styczność ze stanikiem bez ramiączek: Henderson Raff 23446?
Rzadko chodzę odsłaniając "górę", ale wyjątkowo przydałby mi się jakiś strapless.
Stary 2017-03-23, 21:56   #1707
Infamia
Raczkowanie

Hej dziewczyny
Po przejściu z marnej jakości bazarowej bielizny przez biustonosze z Esotiq już w obwodzie 65, postanowiłam sie wybrać do brafitterki (juz troche temat śledzę). Poszłam do salonu w Katowicach, gdzie panie przynosiły mi dziesiątki staników, pokazały jak je prawidłowo zakładać itd. Zaglądały często do przymierzalni by poradzić, powiedzieć jak biustonosz leży, przynieść inny rozmiar. Ogólnie miła atmosfera, panie sympatyczne. Wyszlam zadowolona z 2 biustonoszami. Cieszyłam się, że w końcu coś z czego będę w pełni zadowolona, a tu po przechodzeniu w biustonoszach krótkiego czasu okazuje sie ze jeden wbija sie w mostek i jest mi w nim bardzo niewygodnie, a drugi (usztywniony) zaczyna 'odstawać' zamiast trzymać sie piersi. Jakby po godzinie biust przestał wypełniać miseczkę Wydalam sporo pieniędzy a nie jestem zadowolona. Moje pytanie czy to wina salonu czy ja cos nie tak zrobilam? Na co kolejnym razem zwrócić uwagę i co mi polecacie? Jak mam znaleźć dobry biustonosz?

Infamia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-24, 10:43   #1708
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Infamia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Po przejściu z marnej jakości bazarowej bielizny przez biustonosze z Esotiq już w obwodzie 65, postanowiłam sie wybrać do brafitterki (juz troche temat śledzę). Poszłam do salonu w Katowicach, gdzie panie przynosiły mi dziesiątki staników, pokazały jak je prawidłowo zakładać itd. Zaglądały często do przymierzalni by poradzić, powiedzieć jak biustonosz leży, przynieść inny rozmiar. Ogólnie miła atmosfera, panie sympatyczne. Wyszlam zadowolona z 2 biustonoszami. Cieszyłam się, że w końcu coś z czego będę w pełni zadowolona, a tu po przechodzeniu w biustonoszach krótkiego czasu okazuje sie ze jeden wbija sie w mostek i jest mi w nim bardzo niewygodnie, a drugi (usztywniony) zaczyna 'odstawać' zamiast trzymać sie piersi. Jakby po godzinie biust przestał wypełniać miseczkę Wydalam sporo pieniędzy a nie jestem zadowolona. Moje pytanie czy to wina salonu czy ja cos nie tak zrobilam? Na co kolejnym razem zwrócić uwagę i co mi polecacie? Jak mam znaleźć dobry biustonosz?

W przypadku wbijania się mostka czasem ciężko zaradzić, bo nie zawsze się to czuje przez 5 minut w przymierzalni. Też mi się zdarzyło kupić taki, który po kilku godzinach zaczyna mi uwierać.

W przypadku tego, co zaczyna po godzinie odstawać - prawdopodobnie miałaś na siłę zagarnięte do niego w przymierzalni dużo skóry/tkanki tluszczowej, która nie jest biustem. Ona na chwilę wypełniła miseczkę, ale przy chodzeniu wyślizguje się z niej, bo to nie jej miejsce. Więc wystarczy z rozsądkiem podejść do tego całego zagarniania biustu. Po jakimś czasie będziesz wiedziała, ile jest Twojego biustu, a ile to naciągnięta tkanka skórna/tłuszczowa, której miejsce nie jest w miseczce.
Stary 2017-03-24, 11:50   #1709
niemanicka
Wtajemniczenie

Infamia, mam dokładnie ten sam problem, również uciskający mocno mostek i uciekanie tak że miseczka nie jest w pełni wypełniona (po jakimś czasie od założenia, kiedy jest wszystko ok). Też mnie denerwuje że wydaje się na to tyle pieniędzy i znowu coś nie tak.

Doświadczone koleżanki może coś tu poradzą ja zamówiłam inny rozmiar z internetu i zobaczymy jak będzie leżał, w razie wypadku będę zmieniać rozmiar do skutku.

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
W przypadku tego, co zaczyna po godzinie odstawać - prawdopodobnie miałaś na siłę zagarnięte do niego w przymierzalni dużo skóry/tkanki tluszczowej, która nie jest biustem. Ona na chwilę wypełniła miseczkę, ale przy chodzeniu wyślizguje się z niej, bo to nie jej miejsce. Więc wystarczy z rozsądkiem podejść do tego całego zagarniania biustu. Po jakimś czasie będziesz wiedziała, ile jest Twojego biustu, a ile to naciągnięta tkanka skórna/tłuszczowa, której miejsce nie jest w miseczce.

w takim razie te poradniki co do doboru odpowiedniego stanika, filmiki są niezbyt edukacyjne, bo tam właśnie ciągle trąbią o tym zgarnianiu. spróbuję zastosować to o czym piszesz
niemanicka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-24, 11:56   #1710
zoila
Klientka w krawacie

W Alles do niedzieli jest 40% rabatu z Avanti, Logo i Wysokimi Obcasami .

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości