![]() |
#3301 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007
Slawka - na pneumokoki w sumie mozna zaszczepic w dowolnym momencie. Sugeruje sie jak dziecko skonczy pol roku. Wtedy sa 3 szczepionki. U mnie kazda dawka kosztuje 260zl
![]() martka - ja sciagam pokarm i juz go nie podgrzewam. Po prostu dosypuje kleik (ostatnio nawet troche kaszki ryzowej jablkowej), mieszam i po minucie gotowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3302 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Afiliks cora wam sie udala ![]() Tez mnie troszke zaskoczylo ze wozicie ja juz na pol siedzaco. U nas dzis sliczna pogoda wiec ruszamy na spcerek.
![]() |
#3303 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3304 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my też już pomykamy spacerówką ale na płasko, zresztą i tak Gosia na spacerach cały czas śpi ![]() Cytat:
![]() ja pisałam, że nam się nie spieszy do podawania nowych produktów i zaczeliśmy probować pierwsze danie jakis tydzień po ukończeniu 4 miesiąca. Muszę zacząć powoli wprowadzać, zapoznawać ją narazie ze smakami. Za 2 miesiące wracam do pracy, chcę nadal karmić piersią i będe pewnie rano i wieczorami a w dzień jak Gosia bedzie u moich rodziców to gotowe dania i na początek też odciągnięte poprzedniego dnia moje mleko ![]() Cytat:
![]() ![]() za to dziś w skrzynce zastałam gazetkę "Twój Maluszek" rozsyłana losowo do kobiet, które urodziły kilka m-cy temu i w szpitalu dostały paczki i wypełniły ankiety. Nawet fajne, tylko, że nie mozna jej kupić w kiosku tylko zamówic prenumeratę. Wiedzieli kiedy przysłać -akurat szłam na spacer do parku i nie musiałam kupować gazetki ![]() Martka u mnie z tym karmieniem będzie chyba tak samo ![]() zamierzam karmić piersią jak długo tylko dam radę. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3305 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A jeśdzicie już w spacerówce? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() *misia* mało ekranu nie oplułam (właśnie sprite popijam) Cytat:
![]() A że wszystkie Kasie fajne laski są to oczywiście ![]() Kurczaki, chyba moja córa miała do tej pory za słaby PR ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kurczaki, dziewczyny to jak wy wozicie dzieciaczki w spacerówkach - zupełnie na płasko? ![]() ![]() My właśnie wróciłyśmy ![]() ![]() ![]() Reszta później, bo Kasia marudzi ![]()
![]() |
#3306 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Gratuluję ZĘBACZOM !! ![]() ![]() Macie rację z tym nocnikiem ![]() ![]() ![]() Nocnik dostała w dniu skończenia 5 miesięcy. Ona wprawdzie siedzi już sama (jak nie jest zbyt podekscytowana, to nawet pół godziny ![]() Widzę, że tu mowa o fotkach, a ja nie widziałam.. to lecę oblookać ![]()
#3307 |
Zakorzenienie
|
o nie! Uszek rzucił Zu
![]() dobrze,że chociaż Marcelek jest stały w uczuciach ![]() ![]() ale Kasieńka śliczna to fakt ![]() no za mało jej Afiliks wklejałaś za mało ![]() a może to jej spacerówka zrobiła na nich takie wrażenie? ![]() to ja pisałam,że nie dam Zu innego jedzonka do skończenia 6m-cy ![]() Martko-pewnie będziemy sobie obie w rękaw płakać,bo ja też uwielbiam karmić cycem i na pewno będzie mi bardzo smutno bez tego ![]() więc Misiu-rozumiem Cię doskonale ![]() ![]() Yoolia-Małgosia ma prześliczne oczęta ![]() ![]() Zu razem z tatusiem padli i śpią w sypialni a ja piekę bułeczki razowe ciekawe co z tego wyjdzie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3308 | |
Zakorzenienie
|
Kasia i Gosia wyglądają ślicznie
![]() ![]() Cytat:
![]() Też to brałam pod uwagę ![]() Tymczasem Hania dostała już kilka razy kawałek jabłka do possania i kilka razy kleik ryżowy (nie podoba mi się skład kaszek, mam zamiar używać tylko kleiku i ewentualnie później dodawać do niego owoców), zaczęłyśmy 5.kwietnia, czyli jak tylko Hanulek skończył 5 miesięcy ![]()
![]() |
#3309 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a możesz mi powiedzieć jak nazywają się te szczepienia w UK?
![]() |
#3310 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Z Nutricii dostalismy tylko jedną paczuszkę ![]() Cytat:
![]() Kasia przeważnie usypia po 10 - 15 minutach ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mała śpi, więc chwila czasu na... wizaż ![]() Byłam jeszcze dzisiaj na mojej Uczelni - tam nic się nie zmienia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Szperrr ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3311 |
Zakorzenienie
|
dziękujemy za komplementy
![]() Primavera przypomniało mi się, Ty chciałaś kupić fotelik na rower - będą niedługo w Biedronce po 49 zł, mozna je zamontować z przodu przy kierownicy i z tyłu na bagażniku. Ciekawe jak bedą wyglądać na żywo, bo cena kusi, patrzyłam na allegro to najtańszy 75zł. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3312 |
Zadomowienie
|
Marcelek jak narazie wierny ale tyle super lasek się tu pojawia ostatnio że nie wiem jak on to zniesie. Biedny....
Tymczasem wciągnął marchewkę. Zwykłą łyżeczką którą dostaliśmy z Nestle. Jabłuszko ja właśnie wciągam do kawy. Pycha. Za to tej marchewki w życiu bym nie tknęła. Ja oszalałam i muffinki ciągle piekę.
#3313 | |
Zakorzenienie
|
Ne, j amam wielofunkcyjny - i ostatnio podniosłam na chwilę do pierwszego poziomu, ale stwierdziłam, że chyba jednak za wcześnie i za wysoko i znów dałam na płasko.
Cytat:
![]() Już mam tą gazetkę obcykaną, tz ma go kupić |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3314 | ||
Zakorzenienie
|
Kuseczko, nie pamietam jak sie nazywaja i pytanie nie do mnie
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ps. Pisałam to chyba z 2 godziny temu, tylko wysłać nie dałam rady.. pewnie już wszystko nieaktualne.. ![]()
![]() |
#3315 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak wylewna chcesz być, ale to powinno wystarczyć:
My condolences to you and your family in your grief at the loss of your father. My thoughts are with you now, and in the days to come.
#3316 |
Zakorzenienie
|
Ann Uszek Zu nie rzucił poprostu postąpił jak dżentelmen i ustąpił koledze
![]() Sławko niech się Łukaszek nie gniewa ale my do Kasi byliśmy pierwsi i z niej już nie zrezygnujemy niech na to nie liczy ![]() Afiliks proszę zaklepać Kasię dla nas na dobre bo my się nie poddamy , a byliśmy pierwsi!!! Mnie i synowa i teściowa dla synka pasują ![]() Co do mojego leczenia to narazie czuję się lepiej, ataków brzucha nie mam więc sama sobie pozwoliłam odstawić leki. Czym to grozi sama jeszcze nie wiem, napewno wszystko się wyjaśni gdy zrobią mi usg brzucha i gastroskopię. Wtedy być może będę musiała brać leki długo i już definitywnie odstawić Uszka od cysia a póki co, cyś górą ![]()
#3317 |
Zakorzenienie
|
my bylismy dzis na rehabilitacji metoda Bobath - nie jest drastyczna tak jak nasza Vojta. Chyba zrezygnujemy wiec z Vojty. Co dziwne - jednym z cwiczen jest sadzanie dziecka na kolanach rodzica, tak aby kregoslup byl pod katem prostym do tylka - czyli zupelnie prosto. TRoche mi sie to kontrowersyjne wydalo, zwlaszcza ze ja caly czas nie sadzam malego wcale - jedynie na moich kolanach, ale tez sie staram zeby nie byl to kat prosty, tylko tak na pollezaco. W kazdym razie ta rehabilitacja byla taka lagodna ze wcale sie nie wydawalo mi ze to sa cwiczenia. Maly oczywiscie caly czas sie chichral...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3318 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Myślę, że wystarczy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() misia a kiedy będziesz miała robione te badania? A z cycem Cię rozumiem - wiem, że prościej byłoby odstawić Kasię teraz, kiedy wracam do pracy ale trochę mi szkoda tego ![]() ![]() ![]() U nas dzisiaj w planach - kąpiel i winko ![]() Miłego wieczoru ![]()
![]() |
#3319 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3320 | |
Rozeznanie
|
Bedzie post pod postem - trudno
![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o sadzanie to może to nie to samo, ale... na ostatniej wizycie nasza neonatolog pytała się jak nosimy Kasię, bo podobno za bardzo się odchylała do tyłu ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3321 |
Zadomowienie
|
szperrr faktycznie, w red book na pierwszych stronach jest wyjaśnione na co dziecko jest szczepione,w tym i również na pneumokoki
![]()
#3322 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() hmmm, ale sie chlopaki bija o nasze male laseczki ja Hubciowi zadnej panny na zdjeciu nie pokazalam bo nie chce zeby mial problemy ze spaniem i jedzeniem ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3323 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Usg jamy brzusznej będę miałam 29.04 a gastroskopię nie wiem, bo nie mogę się dodzwonić ![]() Słuchajcie czy Wasze dzieci też tak usilnie próbują wsadzać stopy do buzi ![]() ![]() Aha jeszcze jedno słyszałam, że w weekend to ok. 20stopni ma być więc mam standardowy problem jak ubrać Uszka?? ![]()
![]() |
#3324 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Będę miała wysportowanego zięciunia ![]() ![]() ![]() W kwestii ubioru to chyba bym założyła spodenki, skarpetki, jakąś bluzeczkę z długim rękawem i na to sweterek ![]() ![]() Dziewczyny, no gdzie się wszystkie podziewacie? ![]() ![]() ![]() A mi dzisiaj smutno ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3325 |
Zakorzenienie
|
ja jestem
![]() Afiliks nie zazdroszczę powrotu do pracy. Ja chyba się odzwyczaiłam od pracowania. W ciąży na zwolnieniu, teraz macierzyński, wypoczynkowy a potem wychowaczy oj ciężki będzie powrót. Jak to co potrafią? ![]()
#3326 |
Zakorzenienie
|
Zu też dzisiaj marudna-na szczęście dużo śpi
![]() rano 2,5h a teraz już 1,5h ja bym ubrała bodziaka,spodenki,skarpet y i bluzkę bawełnianą/sweterek ale jakoś nie wierzę w te 20' ![]() wichura u nas,że hej i pada znowu na spacer nie pójdziemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3327 |
Raczkowanie
|
Synuś wsadza do japki pieluszki, zabawki i ssie wszystko co sie da. Dotyka mnie palcami i bada troszke co mam np na sobie, ale te ruchy sa nieporadne jeszcze.
Przekreca sie na boki i tak mocno jakby sam chciał na brzuszek. Z brzuszka na plecki bez problemów. Stopkami sie nie interesuje jeszcze mimo ze nimi wierzga i wklada wszedzie na nawet mi na głowe jak spię obok.. wydaje rózne dzwieki i niby słowa typu ale, agle agu glu i wrrr i ale. Smieje sie glosno i marudzi buczac jak mały motorek. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3328 |
Zakorzenienie
|
Wrocławskie mamusie co myslicie o spotkaniu w przyszłym tygodniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3329 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3330 |
Zadomowienie
|
Marcel właśnie spodenki do góry zadziera
![]() Czy wasze szkraby też dostają takiego szczękościsku na cycuchu? Boli jakby mały miał w buzi całe stadko zębów ![]() A nie ma ani jednego. Jak tak dalej pójdzie to nie wyrobię chyba. I muffinki dziś upiekłam. Kopnijcie mnie w doopkę bo szaleję z tymi ciachami. Ale polecam. Owsiane z cincina. Ann jak bułeczki?? Mówisz że Zu tak się spanko spodobało?? To gratuluję. Marcel ostatnio wojcuje 3-4 godz i pada na 30 min. Po czym znów jest jak młody bóg ![]() Afiliks jak znosisz powrót do pracy?? A po wczorajszej marchewce rano padła taka kupa że ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.