|
|
#2491 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)
Cała reszta wygląda ładnie, dwie maja pogniecione rogi, troszkę cierpię z tego powodu, ale postanowiłam być dzielna i schować swój perfekcjonizm do kieszeni. ![]() Nie będę wrzucać skanów bo jest ich zdecydowanie za dużo za to już niedługo ma w planach obfotografowanie półek. Kwestia namówienia TŻ, który na razie uważa ten pomysł za idiotyczny, ale popracuję nad tym.
|
|
|
|
#2492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jakie pozycje ostatnio wpadły do Twojej osobistej księgarni? Co lubisz czytać? ![]() Cytat:
![]() A dlaczego Ty pokrywasz koszty przesyłki skoro to sprzedawca nie włożył do paczki jednej pozycji? Popełniać błędy, rzecz ludzka, ale jeśli książki mają pogniecione rogi, a Ty jeszcze dodatkowo coś musisz domówić, to w świetle tego wydarzenia stratna poniekąd będziesz Ty ![]() |
||
|
|
|
#2493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wracając do okładek- dolne rogi "Ziemi obiecanej" i "Herzoga" wyglądają marnie czego nie lubię, ale tu brak stuprocentowej pewności że takie zapakowała, może to poczta polska rzucała moją paczką... Od momentu wysyłki to ja jestem za nią odpowiedzialna i licytując miałam tego świadomość. Planuje u tej sprzedającej od czasu do czasu kupować i wolę to załatwić polubownie bez marudzenia jej o pognieceniach. Po tym w jakim stanie dostałam ostatnie zamówienie z Merlina poszerzyła mi sie skala zagnieceń i uszkodzeń okładki, a te plasują sie jednak bliżej dolnej granicy. ![]() TŻ zupełnie inaczej odbiera wizaż i umieszczanie tu zdjęć czy też skanów ksiażke, ale jak go poproszę to nie odmówi. Pożyczę aparat w ten albo przyszły weekend. Dodaję skany Kapuścińskiego kupionego razem z noblistami także po okazyjnej cenie. |
|
|
|
|
#2494 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszła przesyłka z KKKK
nie spodziewałam się, że tak szybko więc w pospiechu szukałam pieniędzy.Od góry: 1. "O krok" Henning Mankell 7zł 2. "Króliczek" Olgierd Dudek 7,9 zł 3. "Zagubiona przeszłość" Jodi Picoult 9,9 zł 4. "Świadectwo Prawdy" Jodi Picoult 12 zł Jak obliczyłam ile bym za to zapłaciła w księgarni stwierdziłam, że kocham KKKK ![]() ![]() PS. Króliczek ma lekko zmarszczony brzeg, pewnie od jakiegoś regału, ale nie bądźmy drobiazgowi
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
#2495 |
|
Konto usunięte
|
A ja za 'O krok' zapłaciłam 5,1zł
![]() Kupione w marcu, ale zdążyłam już przeczytać - polecam.
|
|
|
|
#2496 |
|
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7166910]A ja za 'O krok' zapłaciłam 5,1zł
![]() Kupione w marcu, ale zdążyłam już przeczytać - polecam. [/quote] mam nadzieję, że mi się spodoba. W ogóle mam teraz problem bo od tego nadmiaru książek do przeczytania nie wiem za co się zabrać najpierw
|
|
|
#2497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najważniejsze, żebyś Ty nie była stratna, a jeśli masz szansę uzupełnić kolekcję to super Amber, Magrat - gratuluję zakupów! |
|
|
|
|
#2498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Picoult powędruje do mnie w kolejnym zamówieniu, choć po allegrowym szaleństwie złożę je dopiero w ostatnich dniach aktualnego katalogu. Jestem zła właśnie odkryłam że wyczyścili mi koszyk w kkkk, a miałam tam 30 wybranych wcześniej książek. Teraz je wyszukuje i okazuje sie że cena jest bez mian, dlatego nie rozumiem czemu mi to zrobili.
Edytowane przez amber2046 Czas edycji: 2008-04-08 o 23:15 Powód: literówka w nazwisku |
|
|
|
|
#2499 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki, a czy w kkkk trzeba zamawiać ciągle? po "Bez mojej zgody" strasznie chcę skompletować Picoult.... wiem że gdzieś na wątku jest, ale znaleźć to byłaby masakra...
|
|
|
|
#2500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie trzeba, w kkkk jest pod tym względem lepiej niż w Świecie Książki.
|
|
|
|
|
#2501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jak się nie skusić??
|
|
|
|
#2502 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie złożyłam zamówienie w KKKK
![]() To teraz czekam na 3 przesyłki : 2 z all i z KKKK jeszcze się czaję na czytajtanio tylko muszę buty sprzedać, żeby mieć coś kasy .... to nic jednak musze się zaopatrzyć w knigi przed wyjazdem![]() Amber miałaś 30 pozycji w koszyku sporo wszytskie na raz masz zamiar zamówić ?
|
#2503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po prostu to był mój wygodny i jak sie okazało zawodny sposób na zapisywanie sobie ciekawych tytułów. ![]() Jeśli będziecie mieć jutro kod rabatowy do Empiku wrzucie go tutaj. Kolega prosił mnie o zamówienie jednej książki i chciałabym, żeby nie przepłacał. |
|
|
|
|
#2504 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Z opisu wydaje się być ciekawa.Cytat:
|
||
|
|
|
#2505 | |||
|
Zakorzenienie
|
Chyba juz nie nadrobię tego wątku...
![]() Dziewczyny, tyle tego natrzaskałyście, że nie da rady. ![]() Wszystkim gratuluję zakupów Cytat:
Nie lubię jak z księgarni przychodzą np. zagniecione czy z odbitym czarnym paluchem na bielutkim grzbiecie! ![]() A jak pożyczam książkę w stanie idealnym czy bardzo dobrym, a wraca choćby lekko uszkodzona (zagięty rożek czy zabrudzony grzbiet) to aż się we mnie gotuje! ![]() Spotkałyście się z kładzeniem pożyczonej książki na ziemi, koło biurka lub zabieraniem jej na plażę, albo nalewanie płynów zaraz koło leżącej książki?! ![]() Strasznie mi głupio opieprzać koleżankę czy przyjaciółkę, i tego nie robię, ale już się zraziłam do pożyczania. Zwłaszcza, że ostatnio ktoś z moimi rzeczami wybył za granicę. Bez pożegnania i zwrotu moich rzeczy. Na szczęście nie był to taki ogromny koszt, ale jednak przykro... [1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7166910]A ja za 'O krok' zapłaciłam 5,1zł ![]() Kupione w marcu, ale zdążyłam już przeczytać - polecam. [/quote]A ja niestety ok. 28 zł Cytat:
, ale lepiej mieć za dużo niż za mało. Również się dołączam. Widzę, że amber nie próżnowałaś i odwyk idzie pełną parą... ![]() Cytat:
Jak Cejrowski? ![]() Ale jestem pełna podziwu za przezorność i gromadzenie najpotrzebniejszych rzeczy na wyjazd. Też zawsze planuję pakowanie się od książek: ile się zmieści, jakie zabrać i w zamian co wyrzucić z walizy itp.
|
|||
|
|
|
#2506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki Protka milo Cię tu widzieć. O odwyku kompletnie zapomniałam, nie poprawna jestem, aż wstyd. Z pożyczaniem znalazłam w Tobie bratnia duszę, bo z jednej strony chciałbym, żeby ktoś miał możliwość przeczytania moich ukochanych książek (to nie eksponaty w muzeum), a z drugiej jak dostaję z powrotem z jakimiś zagnieceniami to mnie krew zalewa. |
|
|
|
|
#2507 | |||
|
Konto usunięte
|
O tak tak.
Chociaż nie wiem, kiedy zdążę przeczytać te moje książki, skoro co chwilę kupuję nowe. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja sama, pamiętam, pożyczyłam książkę i dorwał mi się do niej królik. Nadgryzł trochę okładki. Przeprosiłam i odkupiłam, bo głupio by mi było taką oddać. A dla niektórych to nie problem wylać coś, czy pobrudzić jedzeniem i zwrócić w takim stanie. |
|||
|
|
|
#2508 |
|
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7174765]
Mam tak samo. Nie lubię też, kiedy pożyczam, a ktoś mi trzyma książkę parę miesięcy. I oddaje nieprzeczytaną. [/quote]To sie przyznam, ze sama przetrzymuję książki TŻ po kilkanaście miesięcy nawet, ale oddaje przeczytane. ![]() Innym osobom szybko zwracam ich własność.
|
|
|
|
#2509 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja walczę ze sobą nadal. A, że czasu i pieniędzy ostatnio mało to może mi łatwiej... Cytat:
Więc też mnie krew zalewa, a najbardziej jak w dodatku przez pół roku cisza i muszę się upominać o zwrot ![]() Obecnie czekam już ok. półtorej roku na zwrot dwóch cienkich książek, więc jak ktoś nie czyta to mógłby chyba oddać i pożyczyć po raz drugi, jak w końcu nabierze ochoty...? |
|
|
|
|
#2510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w przypadku koleżanki, czy kolegi, to nigdy nic nie wiadomo. Ludzie są różni i czasem nam się "wydaje", że pożyczyliśmy, a komuś, ze dostał prezent... ![]() [1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7174765]O tak tak. Chociaż nie wiem, kiedy zdążę przeczytać te moje książki, skoro co chwilę kupuję nowe. [/quote]Ja również nie wiem, dlatego jestem na odwyku. ![]() Bo do tej pory sądziłam, że po prostu mam dużo i nie ma sprawy przysiądę to w klika lat przeczytam. Ale jak szukałam jednej książki Kinga, to miałam okazję przeliczyć mój nieprzeczytany zbiór i wyszło ok. 600 książek! ![]() To był dopiero szok! A czytam wolno i czasu, aż tyle nie mam.Rocznie ok. 35-50 książek. Więc same policzcie ile mi to zajmie... ![]() A na powiedzmy 3-4 przeczytane książki pojawiało się drugie tyle albo i więcej, więc musiałam zarządzić odwyk... Nie ma lekko. [1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7174765] Ja sama, pamiętam, pożyczyłam książkę i dorwał mi się do niej królik. Nadgryzł trochę okładki. Przeprosiłam i odkupiłam, bo głupio by mi było taką oddać. A dla niektórych to nie problem wylać coś, czy pobrudzić jedzeniem i zwrócić w takim stanie.[/quote] Niestety, nie wszyscy są honorowi. Ja również bym odkupiła, a jakby ktoś nie chciał to oddała (lekko) uszkodzoną, a w ramach zadośćuczynienia kupiła inny tytuł w podobnej cenie. Ale się strasznie przejechałam na ludziach, bo mam dwie koleżanki, i obie nie szanują, a "kolega" wręcz sobie przywłaszczył i zniknął za granicą Już nie mam ochoty na pożyczanie... |
|
|
|
|
#2511 |
|
Zakorzenienie
|
UWAGA!
Kod rabatowy na ten tydzień: b4ab6c ![]() |
|
|
|
#2512 |
|
Konto usunięte
|
Przyszłam podzielić się kodem, ale widzę, że Ana już wkleiła.
![]() I taki mały OT ![]() Zmobilizowana przez Gastę, zaczęłam szukać dorywczej pracy i mi się udało (nic wielkiego, ale ja jestem zadowolona, bo sobie dorobię). Jutro mam dzień próbny, jeżeli wszystko dobrze pójdzie to ją dostanę. ![]() Będę miała więcej pieniędzy na książki oraz na moje drugie hobby - piłkę nożną, konkretniej wyjazd na mecz do Chorzowa (Polska-Dania).I jeszcze się pochwalę, że przyszły już książki z KDC, ale do mnie jeszcze nie dotarły (znowu zamawiałam na konto babci ). Teraz czekam jeszcze na jedną książkę z podaja i dwie z wizażowej wymiany. Jak już wszystko będę miałam w swoich rękach to się pochwalę zdjęciem.
|
|
|
|
#2513 |
|
Wtajemniczenie
|
Ehehhe Protko
pewnie, że beż butów![]() Ja nie lubie pozyczać książek i nigdy tego nie robię raz pożyczyłam TŻtowi jak jechał do Francji "Cieniste ognie" Kootza.... on książek nie czyta, ale ta przeczytał, oczywiście ominąwszy dłuższą narrację... i stwierdził, że film byłby lepszy
|
#2514 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję.
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7179747]Przyszłam podzielić się kodem, ale widzę, że Ana już wkleiła. ![]() I taki mały OT ![]() Zmobilizowana przez Gastę, zaczęłam szukać dorywczej pracy i mi się udało (nic wielkiego, ale ja jestem zadowolona, bo sobie dorobię). Jutro mam dzień próbny, jeżeli wszystko dobrze pójdzie to ją dostanę. ![]() Będę miała więcej pieniędzy na książki oraz na moje drugie hobby - piłkę nożną, konkretniej wyjazd na mecz do Chorzowa (Polska-Dania).I jeszcze się pochwalę, że przyszły już książki z KDC, ale do mnie jeszcze nie dotarły (znowu zamawiałam na konto babci ). Teraz czekam jeszcze na jedną książkę z podaja i dwie z wizażowej wymiany. Jak już wszystko będę miałam w swoich rękach to się pochwalę zdjęciem. [/quote]Gratuluje pracy ![]() Widziałam kiedyś na żywo mecz piłki nożnej Polska-Dania w którym roznieśliśmy gospodarzy. Niezapomniana atmosfera i ta radość z każdej kolejnej bramki, jaka byłam wtedy dumna z naszej drużyny. ![]() Gratuluję nowych książek i czekam na spis tytułów najlepiej ze zdjęciem. Lubie oglądać Wasze zakupy.
|
|
|
|
#2515 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co, to jest absurd! Wczoraj dostałam maila ok. godz 19:10, dosłownie w 3 minuty później wrzuciłam kod w moje zamówienie, które wisi chyba z 2 tygodnie w koszyku i rabat już nie działał.
Ale nie ma tego złego....własnie upolowałam na allegro 2/3 trylogii Buck (właśnie tą aukcję przegapiłam w grudniu, u tego samego sprzedawcy, książki są nowe! )Łaskawa ziemia - 12 zł Synowie - 15 zł i z podaja też idzie małe co nie co.
|
|
|
|
#2516 | |
|
Rozeznanie
|
Ciekawe książki już macie na półkach. Miłego czytania
![]() Cytat:
|
|
#2517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2518 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7179747]
Zmobilizowana przez Gastę, zaczęłam szukać dorywczej pracy i mi się udało (nic wielkiego, ale ja jestem zadowolona, bo sobie dorobię). Jutro mam dzień próbny, jeżeli wszystko dobrze pójdzie to ją dostanę. [/quote] Gratuluję i powodzenia! [1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7179747] Będę miała więcej pieniędzy na książki oraz na moje drugie hobby - piłkę nożną, konkretniej wyjazd na mecz do Chorzowa (Polska-Dania).[/quote] Nie wiedziałam, że z ciebie taki kibic. ![]() Cytat:
![]() A serio, to pewnie - co miały ci zalegać! Też tak robię jak mam zbędne rzeczy, a dodatkowe pieniążki zawsze się przydadzą. Zwłaszcza jak ma się ochotę powiększyć zbiorek na półkach. ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2519 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam pracę. ![]() Wow, super. Każdy mecz to niezapomniane przeżycie, na pewno masz co wspominać. ![]() Wszystko dzisiaj doszło, chwilę odpocznę i wrzucę fotki. ![]() Ano widzisz. ![]() Już na paru meczach naszej reprezentacji byłam, ale właśnie, 'paru', z braku funduszy na więcej wyjazdów.
|
|
|
|
|
#2520 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, gratuluję zakupów
![]() ja skromnie, "Cztery ślepe myszki" Pattersona i "Zimistrza" Pratchetta do kolekcji. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.

.... to nic jednak musze się zaopatrzyć w knigi przed wyjazdem
sporo
?
Czy wspominałam już, że powinnam była zarejestrować się na Podaju pod innym nickiem?