![]() |
#2851 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Największe widzialam 92...
#2852 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2853 |
Rozeznanie
|
Justyna ja też karmię jak Ty, tzn łyżeczka daje różne rzeczy, ale robię też pulpety/placki, daje owoce, chrupki, ciasteczka do ręki
![]() Caryca ja kupuje bluzki bo ładne I za każdym razem obiecuje sobie ze będę zakładać bo już się nie czolga brzuszkiem po podłodze. I jak mu założę to faktycznie nie zsuwa się ale jakoś body zakładam zwykle ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2854 |
Zakorzenienie
|
Justynko ja podaję łyżeczką i do rączki kawałki. Zalezy co gotuję i czy mam coś co nadaje się do rączki.
Body na 122 ![]() http://allegro.pl/body-krotki-rekaw-...675146307.html
#2855 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [QUOTE=australia87;7168517 1] ![]() Och kurczę ![]() Byliśmy wczoraj u lekarki z wynikami -mamy Actiferol i podawać dużo zielonych warzyw i mięso. Niestety, u nas jedzenie wygląda podobnie jak u wielu z Was- czyli jak zje Leoś coś więcej to święto. Także przestaję być wyluzowana- jak zje to zje, bo się naprawdę martwię tą anemią. Muszę też sama o siebie zadbać, bo on żelazo ciągnie ode mnie przez kp. Dzisiaj obiad podany w formie BLW- skubnięty kęs dorsza, brokuła i ziemniaka. Po czym mąż wrócił właśnie z pracy, wziął Leona na kolana i razem zjedli obiad (każdy miał swoją porcję). Jak na razie zadziałało i zjadł trochę. Cytat:
![]() U nas to samo z miseczką. Śliweczka, a jak są wszyscy przy stole, to je lepiej? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2856 |
Konto usunięte
|
Body większe niż 92 raczej nie potrzebne, bo potem już dzieci noszą majteczki
![]() Teoretycznie rozmiar 92 jest na 2 latka, więc większość dzieci w tym wieku już jakiś tam trening czystości ma za sobą lub powoli przechodzi. Justyna to nieźle zapchałaś Gabrysia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2857 | |
Zakorzenienie
|
Jak to mówią, syty głodnego nie zrozumie...😫
Cytat:
Wszystko zależy, kiedy dziecko zacznie sikać do nocnika. Mój w wieku 2 lat nadal nosił body. Uważam, że to fantastyczny wynalazek i nie zamierzam z nich rezygnowac póki będą pieluchy na tyłku 😉 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2858 |
Rozeznanie
|
Miszka- muszę wypróbować Twój patent na kurkumę do rosołu.
Na garnek 5l to ile dać? Rafek miał takie uda tłuściutkie, że tak w wieku 1,5 roku zaczęły go bodziaki obcierać miedzy nogami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2859 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze mówiąc myślę, że to przypadek. Być może, że przez chorobę Kuba nie je. Poczekam aż wyzdrowieje i zaczniemy od początku. A kubek to bidon. Niby Kubuś pije z Doidy ale chciałabym mu postawić żeby częściej sam próbował. Liczę na to, że polubi i bedzie więcej pił 😉 ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
Hmm, teraz mam zagwozdkę. Ale na pewno nosił ten ostatni rozmiar. ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
Ale nie za dużo bo ma charakterystyczny smak. Spróbuj tak na czubku łyżeczki. I jeszcze zapomniałam o.imbirze mielonym- też odrobinę dodaję. Tak, żeby rosół był mocno rozgrzewający |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2860 |
Konto usunięte
|
zebrah tak, jak jemy wszyscy razem to tak jakoś chętniej Ignaś próbuje. Ale jak my mamy co innego na talerzu niż on to od razu jest bunt
![]() miszka, no to fakt... Ja bym była zadowolona jakby chociaż Ignaś chciał się bawić tym jedzeniem które ja przed nim kładę. jakby się nim wybabrał i chociaż polizał brudne rączki. Dzisiaj znowu w zasadzie nic nie zjadł. 1 gryz z grzanki francuskiej na śniadanie, na obiad miał indyka z warzywami to ugryzł 1 raz mięsa i wypluł... Potem dałam mu z mojego talerza ze 3 razy ziemniaka z rybą ale więcej też nie chciał. Przed chwilą [podałam banana żeby coś w końcu zjadł ale też 1 raz ugryzł i zostawił... No, takiego to żarłoczka mam ![]() A najgorsze jest to, że jak jest głodny to już w ogóle nic nie tknie tylko wrzeszczy o mleko. Acha, w dzisiejszym menu była jeszcze 1 kulka karmy dla kota ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2861 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Do nas mąż na weekend dojechal do Łeby. W sumie jutro na nocvwracamy bo basen Igibma w niedzielę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2862 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2863 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Piąteczka, podobne ilości zjada i moje dziecko i na razie śpię spokojnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od razu widać, że mamy ten sam "problem" i te same pragnienia bo ja Cię rozumiem doskonale. My z tych głodnych ![]() Sliweczko, przetrwamy to jakoś i może w końcu któregoś dnia nas zaskoczą ![]() co do karmy... widzisz, przynajmniej masz pewność, że Ignaś nie da się zagłodzić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2865 |
Zakorzenienie
|
A tak z przymrużeniem oka odnośnie nie-jedzenia...
1489180864398.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#2866 | |
Konto usunięte
|
![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
![]() Pewnie, że to przetrwamy. Zresztą jakie mamy wyjście? ![]() W razie anemii czy chudnięcia mam karmę, więc nie ma się czym stresować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2867 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2868 | |||||
Ania
|
W temacie kąpieli- moja tez uwielbia i ez nie lubi być wyciagana- przekupuje ja nasza cudowną czerwona ośmiornicą do kąpieli,bierze ja ze sobą,wtedy jest cisza😂
Cytat:
Ale popatrze za takimi rajstopkami😃 Cytat:
No 6:10...😱 Cytat:
Zawsze mi mama opowiadała jak ja wstawalam rano i gadalam co chwilę: mamusiu,wstawamy??😉 I tak dopóki nie wstała. I widzę juz jak Hania będzie tak kiedyś mówić, bo juz teraz jak rano ja biorę do siebie,żeby dospać,a ona się bawi,to nie da mi spać... Albo zaczyna marudzic,albo wkłada mi palce do oczu/buzi żebym tylko otworzyła oczy...otwieram,zaczyna się bawić sama😂 zamykam i jest marudzenie😉 Takze nie wiem jak daje rade wstawać w środku nocy chyba dzięki temu,ze mamy maja moc💪 Cytat:
Moja Hania zupy i kaszke Tez je łyżeczka- ja jej podaje. No to ładnie zjadł Gabryś kaszki!! ![]() U nas nie.przejdzie...bo Hania po 15 minutah się nudzi i zaczyna marudzic..ale gnidka nie usnie😉 Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2869 |
Przyczajenie
|
dobry wieczór
![]() ![]() Australia u nas bardzo kradną wchodzą do bramy i biorą wszystko jak leci ![]() ![]() Zebrah mam nadzieję że Leosiowi się poprawi ![]() ![]() Miszka ![]() ![]() a co do jedzenia powiedz do posiłków siadacie razem? może jak zobaczy że rodzice z chęcią jedzą to się zainteresuje? tak tylko głośno myślę ![]() Cierpliwość genialne podejście ![]() Lena współczuję tak niezdecydowanego tż :/ ehh szkoda że nie potrafi docenić takiego skarbu jakim jest własna, stworzona osobiście rodzina ![]() ![]() PikPik widać że Rafik mądry chłopiec ![]() Justyna Martyna też dostaje łyżeczką i łączę się z Tobą w bólu co do podejścia tż-a , mój dostaje palpitacji serca jak widzi że daje młodej chrupka czy chlebek a przy grudkach poszła taka burza że pewnie sąsiedzi słyszeli ![]() dziękuję za odpowiedzi o wit D ehh czyli te zęby to chyba taki jej urok a nie za dużo witaminy ![]() ![]() mam szał przed wylotem ![]() ![]() a dzisiaj w nocy lepsza była zabawa butelką niż spanie :/ |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2870 |
Przyczajenie
|
3:20 a moje dziecko piłuje ząbki
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2871 |
Rozeznanie
|
Młoda śliczna córeczka ale o tej godzinie to współczuję takich atrakcji
![]() Widzisz, mój tz trzy razy w tygodniu opiekuje się Gabim jak ja jestem w pracy. Chłop jak to chłop cierpliwy nie jest, chciałby żeby wszystko lekko szło. Wkurza mnie że najchętniej by z synka malutka dzidzię robił, tzn butla i tyle. Papki szybko idą bo dziecko nie musi nic przeżuwać, a teraz jak są grudki to tak lekko już nie jest, bo Gabi trzyma w buzi jedzenie, nie chce przeżuwac, grzebie rączka w buzi jak ma tam jedzenie, w ogóle idzie strasznie. Czasami mam ochotę ta zupę zmiksować na papkę, ale kurcze kiedyś musi się nauczyć. Tztowi też nie podobało się że zabrałam smoka, nawet ostatnio proponował że trzy razy powrót do niego, ja zła jak cholera, ale spokojnie odpowiadalam że głupiego z dziecka robić nie będę bo skoro się odzwyczail to dawać zaś nie będę. Dziś piękna noc. Gabi poszedł spać o 21, pierwsze karmienie 23. Ja zaraz po położyłam się. Więc dla mnie była tylko jedna pobudka o 3:20 ![]() ![]() Dziękuję dziewczyny, lepiej mi że nie tylko ja jadę łyżeczka. Ostatnio syn ma etap krztuszenia się i wymiotowania, przez to że nie dostaje już papek. Wczoraj tak było przy jajecznicy, i potem towarzyszył mi przy obiedzie dostał duszonego indyka z warzywami, w normalnej wersji kawałków. Skończyło się na grupie pomidora, apryki i fasolki, jeden gryz mięsa, wszystko roztciapane na tacy, a na koniec zaksztusil się papryka i wszystko spowrotem wylądowało na tacy. Wcześniej lepiej sobie radził :/ czasami tak też jest przy zupie z grudkami. ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Sliweczka w brzuszku mu się mieści, on naprawdę jest glodomor, kiedyś wypijal po 240 ml mleka. Teraz mleko na dniu go nie interesuje, jedynie butla do spania i w nocy. A z kaszą startowała mod 60 ml mleka i owocu i czasami i tego nie zjadał.
#2872 |
Rozeznanie
|
Co do jedzenia, u nas jest tak że większość idzie jednak łyżeczka, a jak coś mam co mogę dac do ręki to daje. Np śniadanie kaszka łyżeczka, drugie śniadanie owoc- w zależności czy mam coś co mogę dac w kawałku a jak nie to z tubki
![]() Obiadek znów zależy co mam, jeśli jemy coś co mogę mu dac to kawałki ale nie najada się tym więc później zupka łyżeczka lub mleko, podwieczorek kisiel lub jogurt łyżeczka. Jak potrzebuje żeby kilka minut zajął się sobą np jak gotuję to daje chrupka lub wafla ryżowego ![]() Czasem daje też jakieś rzeczy ze słoików tzn obiadki które lubi lub deserki których sama nie zrobię tzn np wczoraj dałam mu pomarańcza i mandarynka Z twarożkiem. A właśnie! Apropo twarożku. Jest jakiś który mogę z czystym sumieniem mu dac? Wtedy sama bym robiła twaróg z owocem ![]() I może macie też jakieś biszkopty z dobrym skladem? Każde które sprawdzałam miały cukier ;( ale chyba upiekę te z alaantkowego i do zrobienia z owocem będą się nadawały nawet na drugi dzień, bo nie będzie przeszkadzać ze są gumiaste ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2873 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ciiiisza tu dziś... No ale sama dopiero piszę więc ![]() Cierpliwość słodka Esiula ![]() ![]() ![]() ![]() Młodamm śliczna córcia ![]() ![]() ![]() Miszka dzięki za patent z kurkumą ![]() ![]() Lena z tego co wiem to Bieluch nie ma w składzie nic poza serem, chyba, ze chodzi Ci o taki serek wiejski ziarnisty to chyba Piątnica jest bez ulepszaczy. Ja biszkopty z alaantkowego piekę regularnie i przetrzymuję je minutę dluzej zeby się wysuszyły, wtedy nie robią się gumiaste ![]() Chociaż w sumie to i tak praktycznie wszystkie lądują jako kruszonka na podlodze ![]()
![]() Edytowane przez Honcia Czas edycji: 2017-03-11 o 14:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2874 |
Rozeznanie
|
Jogurty jemy a chodziło mi o twarożek
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2875 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś miałam egzamin końcowy na podyplomówce - piąteczka moja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2876 |
Konto usunięte
|
Kurdę, miałam nadrabiać, a moje dziecko siedzi sobie koło mnie na macie i się całkiem fajnie bawi. Spał pół godzinki i obudził się w wyśmienitym humorze
![]() australia to już dzisiaj? No to gratulacje! I Ty taka trzeźwa? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2877 |
Rozeznanie
|
Australia gratulacje!
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2878 |
Konto usunięte
|
Ha i już nadrobiłam
![]() justyna brawa za nockę, oby Gabrysiowi się polepszyło to spanie na stałe. Faceci to najchętniej szli by po najmniejszej linii oporu. Gabryś się przyzwyczai do grudek i też wtedy szybciej będzie mu o szło. mloda współczuję nocki. Pospała chociaż Mała coś dłużej? Lena z twarożków to ja podaję Bielucha. Podobno jeszcze ok są President i Piątuś. |
![]() ![]() |
![]() |
#2879 |
Rozeznanie
|
Australia gratulacje
![]() Lena ja mu razem z Gabim jemy serek naturalny Łaciaty. Szczególnie lubi na krążkach orkiszowych ![]() Śliweczko mam nadzieję że na stałe zostaną takie noce albo i lepsze będą. Mam nadzieję że ogarnie te grudki bo narazie to masakra go karmić bo przetrzymuje w buzi, za to jak dostał po zupie która memlal ok 40 min mango w kawałkach to wiedział jak dzioslami pracować żeby coś z tego zjeść. ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Dziś od ponad 1,5 roku pierwszy raz poszłam się przebiec. Ciężko było rozkolysac te kilogramy. Nawet spoko poszło jutro pewnie zakwasy, ale coś z sobą trzeba zrobić bo już patrzeć na siebie nie mogę. Obiecałam sobie że jak Gabi zacznie lepiej spać to się biorę, to słowa trzeba było dotrzymać.
#2880 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny!
Śliweczko, 2 mohito wypiłam, także w sumie bez szału, ale wesolutka byłam ![]() Można powiedzieć, że miałam dzień bez dziecka, bo jak wychodziłam rano, to Marysia jeszcze spała, a jak wróciłam to już też spała po kąpieli ![]() ![]() Edytowane przez australia87 Czas edycji: 2017-03-12 o 00:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:09.