40-stą już część wątku świętujemy, w kupie trzymamy i dalej ciśniemy - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-15, 08:06   #451
Georgina_Kincaid
Zakorzenienie

Dot.: 40-stą już część wątku świętujemy, w kupie trzymamy i dalej ciśniemy

Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość
Georgina, super, że Ci pomógł! Jak widać są jeszcze dobrzy ludzie na świecie, którzy pomogą bezinteresownie
Dla mnie to szok
Cytat:
Napisane przez madmax333 Pokaż wiadomość

Georgina - super że miał ci kto to zrobić - zawsze to została kasa w kieszeni, a do tego taki spontan -- dla kolegi.

Melduję wieczorną CHodakowską - sukces i poranną Jillian - Cardio 2

Ale mówił, że miał przez moment chwile zwątpienia czy nie rozwali mi tego całkowicie i czy będzie co zbierać
Cytat:
U mnie rano o 5 było -4
Nie strasz

Ja dzisiaj rano myślałam, że nie wstanę. Właściwie, to nawet budzik przestawiłam i stwierdziłam, że do roboty pójdę później. Ale Borek mi nie pozwolil i mi gadał aż się podniosłam
Stary 2017-03-15, 08:29   #452
Monte_
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Ale mieliśmy fajny-przedłużony weekend goście, goście, imprezy, goście
W końcu mogę usiąść na tyłku i ponadrabiać

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Niedorosla_Antonina Pokaż wiadomość

przypomnij mi, co to za impreza?
to ładnie urzędujesz w kuchni
Urodziny TŻ i kuzyn przyjechał z córką z Gliwic oprócz tego
Cytat:
Napisane przez dziunkowa Pokaż wiadomość
Ja myślę żeby swojej dać z powrotem pieluche i zrobić latem drugie podejście

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Moim zdaniem słuszna decyzja wygląda na to, że Twoja Mała nic nie kuma jeszcze, tak samo jak moja
Cytat:
Napisane przez Georgina_Kincaid Pokaż wiadomość
No i wszystko jasne Załącznik 6962086

Cytat:
Napisane przez tulipan1994;71768851
[B
Monte[/B] co pieczesz?
Upiekłam sernik z przepisu babci + ciasto marchewkowe. TŻ zabronił mi już piec torta, bo faktycznie, chodziłam juz prawie na rzęsach z całym ogarnianiem domu, zakupami, przygotowywaniem imprezy, pieczeniem i wszystkim innym ale tort nie ucieknie, przy następnej możliwej okazji piekę!
Cytat:

jak ci się sprawuje TM? Często w nim cos robisz? Bo też kiedyś miałam ochote ale stwierdziłam że za tą kasę nie warto.
za dietkę
I udanej impezy

Dzięki, ale w sumie to dalej mnie męczy.

Co to TM to jestem nim zachwycona!! już nauczyłam się zastępować nim wszelkie inne urządzenia, więc nawet tradycyjne posiłki często w nim przygotowuję miksera to już wieki nie wyciągałam nawet z szuflady, blendera, maszynki do mięsa, parowaru. Wiem, że jest kosmicznie drogi ten sprzęt, ale kupiłabym na pewno ponownie
A jak Ty się choróbko czujesz?
Cytat:
Napisane przez tulipan1994 Pokaż wiadomość
Ja mam kombo anginy z czymś więc pewnie też mnie trochę potrzyma
Ojej to Cię dopadło zdrówka Kochana!
[1=57c4259f21315203964a8ed 20878b337431f4de9_625f3ef 28e370;71769901]40 min stacjonarnego melduje.

[/QUOTE]

Monte_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-15, 08:32   #453
Olusiaa_
Zakorzenienie

Monte jak udało Ci sie tyle schudnąć ? super wynik

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Ja tez mam TM i zycia bez niego sobie nie wyobrażam,
marzę o najnowszej wersji z dotykowym ekranem
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-15, 08:37   #454
Monte_
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja czasami też to w sobie odkrywam

Pracuś
Co pieczesz oprócz tortu? Czekamy na zdjęcia, wiesz o tym
Brawo za trzymanie się I udanej imprezy

Mała ma katar i trochę pokasłuje dzisiaj w nocy tak płakała strasznie, że musieliśmy Jej czopka dać... w dzień wesoła, ale wiadomo jak katar potrafi wkurzać dzisiaj sama jestem, ciekawe jaka będzie noc...
W ogóle znowu wszyscy chorują po kolei... ta pogoda nie sprzyja zdrowieniu u TŻ-ta w szpitalu nie ma przyjęć już, bo miejsc nie ma

Wrzucę fotki ciast później
Dzięki
A jak Wikusia? Mam nadzieję, że przeczytam niżej, że jest poprawa
Cytat:
Melduję 1 min 50 s. deski i 15 min dywanówek
ktoś tu się rozruszał ostatnio
Cytat:
Napisane przez LittleBeetle Pokaż wiadomość
Ja melduję ponad 70 minut płynnej jazdy na rolkach z mężem

i wielkie zazdro!! Wiesz jak bardzo czekam na sezon rolkowy, a u nas ciągle 2-3 stopnie ciepła i wieje strasznie
Cytat:

mnie coś telepie właśnie gorącą herbatę będę pić. Wieczorem wychodzę z kumpelą, także obym się lepiej poczuła
Oby Cię znowu jakieś paskudztwo nie dopadło
Cytat:
Napisane przez nonetheless Pokaż wiadomość
Siema
Jakoś nie po drodze mi tu na wątek, nie mogę się wbić w temat, a włazić tylko po to żeby ponarzekać nie ma sensu także wpadłam tylko powiedzieć że żyje, ale chyba odpuszczę sobie wątek na jakiś czas... może parę dni, albo tydzień czy dwa, sama nie wiem
A tak nawiasem mówiąc to muszę wam powiedzieć że moje podbite oko wygląda tragicznie i nie mogę tego niczym zatuszować walę sporo podkładu, korektora a mimo to sine dobrze że okulary noszę, to nie rzuca się aż tak w oczy

Będziemy czekać na Ciebie, wracaj szybko

Stary 2017-03-15, 08:39   #455
Georgina_Kincaid
Zakorzenienie

Monte jak imprezka? Opowiadaj jak bylo

Stary 2017-03-15, 08:45   #456
madmax333
Rozeznanie

Cytat:
Ale mówił, że miał przez moment chwile zwątpienia czy nie rozwali mi tego całkowicie i czy będzie co zbierać
Czyli miał trochę szczęścia, że się udało

Cytat:
Napisane przez Monte_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ale mieliśmy fajny-przedłużony weekend goście, goście, imprezy, goście
W końcu mogę usiąść na tyłku i ponadrabiać

Urodziny TŻ i kuzyn przyjechał z córką z Gliwic oprócz tego

Co to TM to jestem nim zachwycona!! już nauczyłam się zastępować nim wszelkie inne urządzenia, więc nawet tradycyjne posiłki często w nim przygotowuję miksera to już wieki nie wyciągałam nawet z szuflady, blendera, maszynki do mięsa, parowaru. Wiem, że jest kosmicznie drogi ten sprzęt, ale kupiłabym na pewno ponownie
A jak Ty się choróbko czujesz?
No to fajnie, że trochę pobalowaliście. Czasami lubię takie schadzki rodzinne, a czasami szlag mnie trafia i czekam, kiedy zostaniemy sami. Nie wiem od czego to zależy - chyba od nastroju.
Choroba mi na razie odpuściła, mam nadzieję, że szybko nie wróci. Od niedzieli jestem na dobrej ścieżce, wróciłam do ćwiczeń i do dietowania - zawsze u mnie to idzie w parze - ja nie ćwiczę to i diety ogarnąć nie potrafię
Tm mi się marzy, ale jeszcze mnie na niego nie stać...
madmax333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-15, 08:47   #457
Monte_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość
dzięki, że pytasz no mój organizm musi się przestawić na poranne wstawanie, ogólnie wracam i robię się senna, wypijam kawę drugą, ale szybko mnie dopada zmęczenie ogólnie też mało sypiałam, ale myślę, że jeszcze ze 2 tygodnie i się ureguluje wszystko

super

Na pewno się przestawisz, potrzeba tylko na to czasu
Cytat:

Dzień dobry a właściwie dobry wieczór
wczoraj nie poległam grzecznie soczek piłam, pizzy nie chciałam później jadłam sushi może coś poćwiczę dzisiaj, jutro imprezka rodzinna, więc pyszności będzie, ale będę omijać słodkości i alko
jest motywacja, ale dzisiaj jakiś dzień paszteta, mimo że się trzymam nie widzę za bardzo zmian w ciele dzisiaj jakiś bebzol większy;/ może za dużo pieczywa, w sumie pasztet jadłam to już wiem skąd dzień paszteta
Pięknie!!
Też jestem dumna, bo przebrnęłam przez kilka spotkań w ciągu ostatnich dni bez kropelki alkoholu
Cytat:

U mnie dzisiaj był gazownik, przesympatyczny starszy pan, podłączył mi kuchenkę, ale okazało się, że kabel do prądu jest trzaśnięty Więc facet od którego kupiłam ma mi w przyszłym tygodniu to wymienić. Ten gazowni mówił, że może to zrobić, ale wiadomo jakaś dodatkowa kasa by była, a że facet od piekarnika mnie zdenerwował to niech on jedzie i naprawia, w końcu mam gwarancje 30dni u niego

W mieszkaniu się przejaśnia, jutro postaram się porobić fotki
Super u Ciebie się robi, widziałam fotki już takie przytulne gniazdko
Cytat:

miałam sen, że oglądałam mecz mojej ulubionej drużyny i siatkarz tak upadł, że skręcił kark
Co za sen
Mi się dzisiaj śniło, że Majce (Ty wiesz o którą chodzi ) pokazywałam mój strój do biegania i bluza Jej się podobała
Cytat:
Napisane przez Likable Pokaż wiadomość
Melduję skalpel

Cytat:
Dodałam fotki porównawcze do albumu, styczeń-marzec
Bokiem megaaa

Stary 2017-03-15, 08:49   #458
madmax333
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

A ty to chyba nie wiele masz do zrzucenia - jakieś 5 kg pisałaś?? Planujesz samą dietą się zająć czy też coś ćwiczysz? Fajną dietkę mogę ci polecić na początek z tej stronki - ja byłam nią kiedyś zachwycona - super, proste przepisy a efekty dają: http://www.qchenne-inspiracje.pl/p/n...o-2014_25.html
albo jeszcze z FB Ewy Chodakowskiej - tam też daje fajne przepisy - aktualnie z tego korzystam, bo ta Vitalia mi już bokiem wychodzi. Nic fajnego ostatnio mi tam nie proponują
Stary 2017-03-15, 08:55   #459
Monte_
Wtajemniczenie

Cytat:
Kupiłam młodej plecak (nawet ja takiej torebki drogiej nie mam ) sobie kurtkę a'la skórzaną, sneakersy pumy TZ kupił sobie spodnie. Aaa i bieliznę jeszcze sobie w Trumphie kupiłam
Od przyszłego miesiąca oszczędzam bo sama czuje, że przeginam mieliśmy na dom odkładać a póki co nic nie robimy tylko wydajemy
Chyba zacznę spisywać wydatki bo masa kasy leci na pierdoły
Ale super zakupy Też kupiłam Małej plecak Skip Hop z biedronką
Cytat:
Łącznie ze mną było 9 w tym 2ka dzieci takich 13letnich o ile dobrze pamiętam.
Stresa miałam ogromnego z tymi naleśnikami, a wyszły takie pyszne! Ten farsz rewelacja, ale czy ja będę to umiała to kiedyś powtórzyć to nie wiem. Ale wszyscy się zachwycali a mama to już dawno czegoś tak nie chwaliła, a taka była na 'nie' na te naleśniki wcześniej.
'fit' słodycze zaskoczyły (ciasto fasolowe i rafaello), jak spróbowali to mówimy, że same zdrowe składniki, że fit. A oni no ale mąka jest - nie ma, jest kasza jaglana/ fasola. Co ale cukier - no nie ma, jest mód/ banany no zaskoczeni byli
No i widzisz wszystko się udało!! Super, że te naleśniki Ci tak wyszły i za alko
Cytat:

A tak poza tym to wreszcie mogę coś zameldować - po ponad tygodniu "obijania się": więc melduję wczorajszy Skalpel, ok. 30 minut hula-hop i poranną dzisiejszą Jillian - znowu żyję.
No i wczoraj wreszcie czysta micha cały dzień
O jejku jakie cudne pazurki masz talent!
I za ćwiczenia dobrze, że wróciłaś na swoje tory

Stary 2017-03-15, 09:01   #460
madmax333
Rozeznanie

Cytat:
O jejku jakie cudne pazurki masz talent!
I za ćwiczenia dobrze, że wróciłaś na swoje tory
Dziękuje bardzo i też się cieszę - oby jak najdłużej
Stary 2017-03-15, 09:07   #461
Monte_
Wtajemniczenie

Cytat:

LB,HERO, MONTE wasze dzieci z jakich kubków piją

Mamy kupione takie zwykłe plastikowe kubki z Ikei, po 6 sztuk są pakowane i obie moje dziewczyny z nich chętnie piją Mam jeszcze Tomme Tippee bidon ze słomką i drugi kubek niekapek, to poza dom je zabieramy
Cytat:

Melduję bikini

A jogę jeszcze ćwiczysz, czy czasu brak?
Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość

Witam sie z Wami po niezbyt dobrym weekendzie pod względem jedzeniowym. Wpadło 5 rafaello i chipsy (z pieca, ale to nadal chipsy)

Dziś wyryłam w kalendarzu na czerwono RUSZAMY DUPKĘ i tego będę się starała trzymać, bo wiosna i lato za pasem !

Także od dziś zero podjadania i ulegania tżtowi !

Wczoraj wieczorem przekazałam Tż, że od dziś koniec, trzymam się ostro, a on rano mi wrzucał Góralka do torby

Najważniejsze, że chęci są, dołączam się do Ciebie!
Cytat:
MELDUJE TRENING Z FIT MATKĄ WARIATKA I ROZCIĄGANIE

fajnie, że też wróciłaś do ćwiczeń po chorobie
Cytat:
Napisane przez aguniaaaaa041986 Pokaż wiadomość
Dokładnie, w weekend nie ćwiczyłam bo @ przyszedł i czułam się jak nie powiem co ale już dzisiaj działąm

Zamówienie z Kfd do mnie jedzie już będą pyszne śniadanka

Widzę, że avatar zmieniłaś
Cytat:
Białko ciasteczkowe i dwa sosy jeden malinowo śmietankowy i drugi wafelkowy
mniamm
Cytat:

Ja melduję 30 min rowerka i 2 minuty deski po minucie już miałam się poddać

Stary 2017-03-15, 09:09   #462
Georgina_Kincaid
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli miał trochę szczęścia, że się udało

.
Trochę tak, ale ja tam wierzyłam w niego od samego początku nie myślałam tylko, że on aż taki kawał roboty zrobi, no cieszę się jak dziecko bo mogę juz normalnie funkcjonować

Cytat:
:
Pięknie!!
Też jestem dumna, bo przebrnęłam przez kilka spotkań w ciągu ostatnich dni bez kropelki alkoholu

Super u Ciebie się robi, widziałam fotki już takie przytulne gniazdko

]
No to super! Gratulacje!

Dziękuję

Cytat:
No i widzisz wszystko się udało!! Super, że te naleśniki Ci tak wyszły i za alko

]
Nooo udało się
A jak tam Twoje hybrydki?

Dziewczyny, co znalazłam dzisiaj na biurku
Prawdopodobnie kolega zostawil, bo mi odnieśli, że był glodny i mi te chlebki suche pidjadł
1489565332452.jpg

Stary 2017-03-15, 09:18   #463
Monte_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez FitPleasure Pokaż wiadomość
Cyclamen piękny Do mnie ma dziś przyjść w końcu Warming Memories. żałuję, że nie poczekałam jeden dzień z zamówieniem, bo w środę byliśmy w Gdańsku i w Fashion Housie było stoisko NN Mąż się ze mnie śmiał i mówił, że koniecznie muszę coś sobie kupić No i kupiłam fajny kolorek, taki już na wiosnę/ lato- Ramla Bay. Do pracy się nie nadaje ale niedługo mam urlop więc będzie jak znalazł U nas podobno jest stoisko NN ale na drugim koncu miasta i jakos nigdy nie bylo mi po drodze a tu proszę, musiałam do Gdanska pojechać żeby lakier sobie kupić

A tak w ogóle to mam za swoje Zatkało mnie po tym obżarstwie. Od rana chodzę do kibelka i NIC
Jest NN w Fashion House???? Mam bliziutko, a nic nie wiedziałam dobrze, że przyjechałaś
Cytat:
Napisane przez arnama Pokaż wiadomość
Melduję 30 min orbiego

Cytat:
U mnie też wszystko się udało Na drugi dzień dostałam mnóstwo telefonów z podziękowaniami- bardzo miłe to było
Wszyscy dopisali, jedzonko pyszne, teściowa upiekła mi lesny mech, więc miałam jakby dwa torty Ale fanką nie zostanę, zbyt mdłe dla mnie to ciasto, kawałka dojeść nie mogłam
Wpadło trochę kasy, prezentów, pełno kwiatów ale musiałam zostawić bo się do samochodu nie zmieściły jeden bukiet tylko wzięłam
Droga w obie strony fajna, bez niespodzianek, mieliśmy pasażerów, więc oba przejazdy wyszły za free

Dziś mi trochę smutno, bo taki pierwszy dzień "po" to nie łatwy dla mnie jest
Arnamcia to udaną miałaś imprezę super, że wyszła fajnie i goście dopisali, i pomimo, że organizowałaś wszystko na odległość, to wypaliło no ale po Tobie nie spodziewałam się niczego innego
Cytat:
Nasz kontakt się urwał. Miała / ma ?! jakies problemy psychiczne ( słyszała głosy itp. )
I wczoraj pisze do mnie czy się z nia napije %%% ja ze nie bo ide do pracy poza tym weekendy spędzam z M , to ta z jakimiś prenensjami ze facet jest dla mnie najważniejszy itp. zaczęła jakiś szantaż emocjonalny, ze ona niby miała czas dla mnie kiedy potrzebowałam ( nie było tak, odzywała się tylko jak chciała %% ) ze jak kontakt się zerwał to się nie zainteresowałam co u niej ( one tez nie) itp.
To jej napisałąm co mysle ale się wqurwiłam trochę
No i słusznie

Arnama a jak zakupy w Ikei? Lustro przywieźliście?

Stary 2017-03-15, 09:30   #464
Monte_
Wtajemniczenie

Cytat:
Melduje ćwiczenia z gumą + jazda na rowerku. Około godzinka ćwiczeń. Nie mam dziś sił

Cytat:
Mi aż się nie chce pisać co moja dziś wyczyniała naprawdę przeszła samą siebie

Dowiedziałam się dziś, że kolega z podstawówki zmarł na zawał, w moim wieku...
O rety
Cytat:
Melduję siłowy

Cytat:

Młody od wczoraj w domu poki co chodzi i ogląda caly czas. Załącznik 6967831

Super
Cytat:
O masakra. Moja koleżanka - dobra kumpela z podstawówki zmarła w wieu 21 lat, ale to inna historia - szkoda w każdym bądź razie takic
melduję poranną Jillian - wieczornego treningu nie udało mi się ogarnąć

Cytat:
Oby im się jeszcze zmieniło
Młoda nakazała mi wejść do swojego łóżeczka. Mówię, że nie wejdę bo jestem za gruba i się złamie. TZ pyta potem "Natalka jaka jest mama? odpowiada zadowolona "gruba!" więc pytam ją jaki jest tata a ta do mnie "czysty"

Moja sąsiadka ma gadającą już córeczkę i wczoraj schylała się po zabawki, a Mała do niej: mamo, ale masz grubą du.pę
Cytat:
Młoda sobie zorganizowała śniadanie zanim zdążyłam się rozebrać. Sucha kocia karma zagryziona czosnkiem

Cytat:
Napisane przez FitPleasure Pokaż wiadomość
Miałam wczoraj iść na siłownię ale jak wyszłam z pracy tak fajnie wiosennie się zrobiło więc wyskoczyłam do lasu pobiegać 5,5 km zaliczone Wprawdzie na zmianę z marszem bo kondycja leży i kwiczy ale i tak jest niezle
No i odebrałam wczoraj lakier, wiec wieczorem robilam hybrydy. Po 23 skończyłam dopiero, a jeszcze żarcie na dziś do pracy potem robiłam, taka padnięta byłam
Takie o pazury. Kolorek fajny, taki niby nude, różne odcienie przybiera w zależności od światła, raz bardziej różowy, raz fioletowy, czasem nawet w brąz

i śliczne pazurki
Cytat:

Ale mi się nie chce dzisiaj w pracy siedzieć ta cisza mnie męczy, myśle o jakichś bzdurach i sama sobie robie zły humor tym takie szukanie dziury w całym

Stary 2017-03-15, 09:34   #465
madmax333
Rozeznanie

Cytat:
Trochę tak, ale ja tam wierzyłam w niego od samego początku nie myślałam tylko, że on aż taki kawał roboty zrobi, no cieszę się jak dziecko bo mogę juz normalnie funkcjonować

Prawdopodobnie kolega zostawil, bo mi odnieśli, że był glodny i mi te chlebki suche pidjadł
Załącznik 6971021

Wiara czyni cuda - taka też.
A może jakis cichy wielbiciel?? Takie ładne serduszko

Cytat:

Moja sąsiadka ma gadającą już córeczkę i wczoraj schylała się po zabawki, a Mała do niej: mamo, ale masz grubą du.pę
Na dziecku zawsze można polegać - powie co myśli
Stary 2017-03-15, 09:40   #466
LittleBeetle
Zakorzenienie

Dzień dobry!
Monte to super! ale się przeciągnęło!
No unas zimno było, wiatr niefajny. TZ w kapturze jeździł bo mu zimno było no ale to raz tylko teraz jest jeszcze gorzej
Cytat:
Ale super zakupy Też kupiłam Małej plecak Skip Hop z biedronką
ja taki wzięłam
ale widzę, że przepłaciłam stacjonarnie trochę

Mam kryzys ćwiczeniowy
Stary 2017-03-15, 09:41   #467
Likable
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny to co ja dzisiaj przeżyłam, to dawno się tak nie wiem... Wzruszyłam? To chyba złe słowo ale brakuje mi określenia.
16:55 dostaje telefon od kolegi - nie wychodź z pracy, 10po będę po ciebie i ci tam w kuchni porobię. Mówię okej, nie wiem co on tam chce robić, no ale może coś tam blat przytnie bo się nie mieści. U mnie byliśmy jakoś 17:30 może ciut później. Przebrał się, dorwał do szafek i do 22 z nimi wojował. Poprzycicnał wszystkie szafki, poskręcał, przyciął blat tak, że mam już cały. No brzmi na mało ale cały czas tam mi z tym walczył. Zrobił mi w kuchni tak, że nawet nie wyobrażałam sobie, nawet nie marzyłam, że będę mieć tak porobione. Poprzycinał, schował pod parapety. Zyskałam bardzo dużo miejsca w kuchni, mogę swobodnie wszystko sięgać. Wcześniej miałam niezłą gimnastykę.
Na początku remontu, nie pamiętam czy pisałam, facet za tą robotę chciał 550zł. On mi zrobił za free, powiedział tylko, że chce nalewkę mamusi
Dalej mi się w głowie nie mieści, jeszcze do niedawno uważałam go za takiego głupkowatego, prymitywnego faceta, imprezowicza bez oleju w głowie. W sumie widywaliśmy się imprezowo. A jak się okazało, że mam remont, to mimo, że był po operacji to przychodził, co mógł pomagał, czego nie mógł to mi tłumaczył. Dzwonił i podpowiadał. Tak nam się znajomość zmieniła przez te 1,5 miesiąca. A ja dalej jestem w szoku, bo pełno znajomych, którzy obiecują pomoc, zarzekają się, że można na nich liczyć a jak przychodzi co do czego to ich nie ma. A tu chłopak, z którym imprezuję tak bardzo mi pomógł.
Ostatni raz to mnie tak Scarlett zszokowała, jak pomagała mi z licencjatem, z resztą tu mi też pomagała rzeczy przewozić i ogólnie jest taką kochaną osobą.
Zaraz się poryczę z tych emocji, ze wzruszenia, nie wiem czego Mam szklanki w oczach
Uciekam spać, chociaż pewnie zasnąć będzie ciężko
Ale się rozpisałam
Super miło czytać że są jeszcze tacy ludzie
Cytat:

sukces też lubię, ale ostatnia runda na pośladki to dla mnie katorga

Dla mnie też, bo ciągle na jedną stronę, ale robiłam to wczoraj drugi raz i już było lepiej

Cytat:

A jogę jeszcze ćwiczysz, czy czasu brak?
Gorzej z czasem to raz, ale teraz częściej ćwiczę z rana już konkretnie
Opowiadaj jak tam imprezka
Cytat:
Załącznik 6971021

Dzień dobry
Melduję 40 min FB

Likable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-15, 09:43   #468
Monte_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość

Trening siłowy na nogi i pupę

Cytat:
MELDUJE 3,5 KM NA ROWERZE Z MŁODĄ W KOSZYKU PRZY KIEROWNICY. Wiem ze niby.nie dużo, ale sporo mam pod górę, a młoda 11,5 kilo wazy

Wykorbila się koło domu i rozbiła warge

Dobrze ze na glebę a nie beton bo by było po zębach

o rety
Cytat:
Melduję 40 minut orbiego

Cytat:

O kurde, dobrze, że nie zęby właśnie
Moja jakiś czas temu też wargę rozcięła, bo szła z kubeczkiem w jednej ręce i z miśkiem w drugiej i zahaczyła o bajkę, no i gleba nie miała się jak zamortyzować bo przecież nie puści ani picia, ani misia

Ale mnie kurier wystraszył zadzwonił do drzwi (odgłos przerażający, dużo bardziej niż domofon), do tej pory mi serce wali ale Mała śpi na szczęście
Znam to, Moja też zawsze coś taszczy i wypuścić za nic nie chce
Biedna, to Cię wystraszył
Cytat:
Cześć dziewczyny,

no więc mam 31 lat, 167 cm wzrostu i ważę 66 kg.

chciałabym 5-6 kg schudnąć, ale bardziej niż o samo schudnięcie, chodzi mi o zdrowsze odżywianie, od dłuższego czasu źle się czuję sama ze sobą, mam mało energii, brzydką cerę itp.

moją zmorą jest mało ruchu- pracuję 8 h przed komputerem i podjadanie w pracy, wszelkie słodkości, paluszki, ciasta...

sama nie wiem od czego zacząć
Cześć witaj, witaj i powodzenia
Cytat:

Laski mowilam Wam, że wczoraj mialam w koncu zmieiony kibelek? Cieszę się z niego jak dziecko i przysłali mi z praktikera spluczke wiec w końcu wszystko działa

ja to rozumiem, też się cieszę z małych rzeczy
Cytat:
Melduję sukces powoli się do niego przekonuje

Cytat:

u mnie dzisiaj 40 min ćwiczeń, w tym 30 z kettlem, ale się skatowałam

Cytat:

Ja melduję siłowy Cała się trzęsę
Kettel rulez

Cytat:
No właśnie, laski, gdzie Wy? skrobnąć coś
Monte- sprzątasz po imprezie jeszcze?

Stary 2017-03-15, 09:44   #469
LittleBeetle
Zakorzenienie

Cytat:
to jest przechlapane jak dziecko zaczyna gadać!
Moja ostatnio chodziła i tylko 'dupa i dupa' nie wiem skąd to znała bo ja mówię co najwyżej dupka ale pokazała w książce, że dupa to faktycznie dupa bo przez chwilę myślałam, że może co innego ma na myśli
albo rozmowa mojego z nią. Młoda pyta "co to" pokazując na laptopa, to mój odpowiada laptop. Ta powtórzyła "toptop" więc mój pyta zadowolony co to pokazując na laptopa a ta znużona już odpowiada "kupa"
Stary 2017-03-15, 09:48   #470
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
A ty to chyba nie wiele masz do zrzucenia - jakieś 5 kg pisałaś?? Planujesz samą dietą się zająć czy też coś ćwiczysz? Fajną dietkę mogę ci polecić na początek z tej stronki - ja byłam nią kiedyś zachwycona - super, proste przepisy a efekty dają: http://www.qchenne-inspiracje.pl/p/n...o-2014_25.html
albo jeszcze z FB Ewy Chodakowskiej - tam też daje fajne przepisy - aktualnie z tego korzystam, bo ta Vitalia mi już bokiem wychodzi. Nic fajnego ostatnio mi tam nie proponują
dzięki !
tak, jakieś 5-6 kg, na supersylwetce mi nie zależy, więc specjalnych ćwiczeń nie planuję, bardziej dłuugie spacery z córą i więcej ruchu na świeżym powietrzu, niech tylko cieplej się zrobi

a Ty, dużo już schudłaś ?
Stary 2017-03-15, 09:57   #471
Georgina_Kincaid
Zakorzenienie

Cytat:
Wiara czyni cuda - taka też.
A może jakis cichy wielbiciel?? Takie ładne serduszko

:
Raczej wątpię

Cytat:

Dzień dobry
Melduję 40 min FB

] ja to rozumiem, też się cieszę z małych rzeczy

][/QUOTE]
Odpowiedni kibelek to nie taka mala rzecz, 3 lata za nim tesknilam

Stary 2017-03-15, 10:00   #472
heroine86
Zakorzenienie

Dzień dobry
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-15, 10:09   #473
Monte_
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny to co ja dzisiaj przeżyłam, to dawno się tak nie wiem... Wzruszyłam? To chyba złe słowo ale brakuje mi określenia.
16:55 dostaje telefon od kolegi - nie wychodź z pracy, 10po będę po ciebie i ci tam w kuchni porobię. Mówię okej, nie wiem co on tam chce robić, no ale może coś tam blat przytnie bo się nie mieści. U mnie byliśmy jakoś 17:30 może ciut później. Przebrał się, dorwał do szafek i do 22 z nimi wojował. Poprzycicnał wszystkie szafki, poskręcał, przyciął blat tak, że mam już cały. No brzmi na mało ale cały czas tam mi z tym walczył. Zrobił mi w kuchni tak, że nawet nie wyobrażałam sobie, nawet nie marzyłam, że będę mieć tak porobione. Poprzycinał, schował pod parapety. Zyskałam bardzo dużo miejsca w kuchni, mogę swobodnie wszystko sięgać. Wcześniej miałam niezłą gimnastykę.
Na początku remontu, nie pamiętam czy pisałam, facet za tą robotę chciał 550zł. On mi zrobił za free, powiedział tylko, że chce nalewkę mamusi
Dalej mi się w głowie nie mieści, jeszcze do niedawno uważałam go za takiego głupkowatego, prymitywnego faceta, imprezowicza bez oleju w głowie. W sumie widywaliśmy się imprezowo. A jak się okazało, że mam remont, to mimo, że był po operacji to przychodził, co mógł pomagał, czego nie mógł to mi tłumaczył. Dzwonił i podpowiadał. Tak nam się znajomość zmieniła przez te 1,5 miesiąca. A ja dalej jestem w szoku, bo pełno znajomych, którzy obiecują pomoc, zarzekają się, że można na nich liczyć a jak przychodzi co do czego to ich nie ma. A tu chłopak, z którym imprezuję tak bardzo mi pomógł.
Ostatni raz to mnie tak Scarlett zszokowała, jak pomagała mi z licencjatem, z resztą tu mi też pomagała rzeczy przewozić i ogólnie jest taką kochaną osobą.
Zaraz się poryczę z tych emocji, ze wzruszenia, nie wiem czego Mam szklanki w oczach
Uciekam spać, chociaż pewnie zasnąć będzie ciężko
Ale się rozpisałam
Jak miło się czyta takie rzeczy jednak jeszcze chodzą po tym świecie bezinteresowne osoby
Cytat:

Jak zwykle biję podwójnie
Cytat:

Dziękuję Wiesz to już trwa ponad rok, ćwiczenia, dieta i ćwiczenia ponownie
Tak jak Madmaxx pisała, też mam tak, że bez ćwiczeń z dietą gorzej, więc muszę się ruszać regularnie
My mamy od września ten TM5 z dotykowym ekranem super są też te elektroniczne nośniki przepisów, podczepia się do TM i wybrany przepis ładuje się automatycznie, każdy krok po kolei, sama waga się nastawia, wszystkie objętości na ekranie się wyświetlają, nawet TŻ sobie radzi

Stary 2017-03-15, 10:13   #474
madmax333
Rozeznanie

Cytat:

ja taki wzięłam

Mam kryzys ćwiczeniowy
Sliczny - i oby kryzys szybko minął
Cytat:

Melduję 40 min FB

Cytat:
dzięki !
tak, jakieś 5-6 kg, na supersylwetce mi nie zależy, więc specjalnych ćwiczeń nie planuję, bardziej dłuugie spacery z córą i więcej ruchu na świeżym powietrzu, niech tylko cieplej się zrobi

a Ty, dużo już schudłaś ?
2 lata temu schudłam z 72 do 58, teraz mam jakieś 61 - dokładnie nie powiem, bo postanowiłam na wagę wejść dopiero na koniec marca. Tak od nowego roku to ok 3kg zrzuciłam bez pilnowania michy - tzn wpadały często rzeczy, które nie powinny. Teraz i to ogarniam, bo zależny mi jeszcze na jakiś 5 kg.
Stary 2017-03-15, 10:18   #475
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:

My mamy od września ten TM5 z dotykowym ekranem super są też te elektroniczne nośniki przepisów, podczepia się do TM i wybrany przepis ładuje się automatycznie, każdy krok po kolei, sama waga się nastawia, wszystkie objętości na ekranie się wyświetlają, nawet TŻ sobie radzi
widziałam właśnie u kuzynki, boski jest, ja mam jeszcze starszą wersję, ale działa bez zarzutu

Cytat:

2 lata temu schudłam z 72 do 58, teraz mam jakieś 61 - dokładnie nie powiem, bo postanowiłam na wagę wejść dopiero na koniec marca. Tak od nowego roku to ok 3kg zrzuciłam bez pilnowania michy - tzn wpadały często rzeczy, które nie powinny. Teraz i to ogarniam, bo zależny mi jeszcze na jakiś 5 kg.
super, 61 to i tak super waga
muszę się rano zważyć dokładnie
blog świetny, jeszcze raz dzięki za polecenie!

dziewczyny jaki chleb jest "lepszy" razowy czy żytni ?
Stary 2017-03-15, 10:23   #476
Monte_
Wtajemniczenie

Cytat:
Monte jak imprezka? Opowiadaj jak bylo

Co tu dużo mówić- pijaństwo było po całej linii mam na myśli chłopaków, bo ja się nie skusiłam zaczęli od piątku (gdzie zeszła od razu cała wódka przeznaczona na sobote), w sobotę mieliśmy tą imprezę właściwą, urodzinową, cała rodzinka przyszła, było nas 12 osób. Jeszcze szwagier został później na noc u nas, lała się dla odmiany whiskey. Chłopaki pozasypiali jak siedzieli- mój TŻ na dywanie, drugi na krzesłach przy stole, trzeci na kanapie Niedziela mega kac i obiad u teściów, poniedziałek dalej posiadówka, wtorek odpoczynek
Cytat:

No to fajnie, że trochę pobalowaliście. Czasami lubię takie schadzki rodzinne, a czasami szlag mnie trafia i czekam, kiedy zostaniemy sami. Nie wiem od czego to zależy - chyba od nastroju.
Choroba mi na razie odpuściła, mam nadzieję, że szybko nie wróci. Od niedzieli jestem na dobrej ścieżce, wróciłam do ćwiczeń i do dietowania - zawsze u mnie to idzie w parze - ja nie ćwiczę to i diety ogarnąć nie potrafię
Tm mi się marzy, ale jeszcze mnie na niego nie stać...
Właśnie tym razem bardzo chciałam tak Ich gościć, więc spędziliśmy super czas w ogóle czułam się jak w święta, bo naprzygotowywałam mnóstwo jedzenia i później na kolejne posiłki wyciagałam na stół te półmiski i sałatki
A wiesz, że TM można na raty wziąć?
Cytat:

Nooo udało się
A jak tam Twoje hybrydki?

Załącznik 6971021

Właśnie dzisiaj chyba nowe zrobię pazurki, chciałabym spróbować te modne sweterki, ale coś nie mam przekonania, czy się uda

Stary 2017-03-15, 10:31   #477
dziunkowa
Zakorzenienie

Cytat:

Dla mnie też, bo ciągle na jedną stronę, ale robiłam to wczoraj drugi raz i już było lepiej

Gorzej z czasem to raz, ale teraz częściej ćwiczę z rana już konkretnie

Dzień dobry
Melduję 40 min FB
Brawo

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

MELDUJE KILKANAŚCIE MINUT BIEGANIA. Musiałam przerwać bo z przedszkola dzwonili żeby stwora odebrać bo się oblał herbata po włosach i wymaga mycia. Wg mnie trochę przesadzili no ale zabrałam

dziunkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-15, 10:41   #478
Monte_
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry!
Monte to super! ale się przeciągnęło!

No unas zimno było, wiatr niefajny. TZ w kapturze jeździł bo mu zimno było no ale to raz tylko teraz jest jeszcze gorzej

ja taki wzięłam

Mam kryzys ćwiczeniowy
Świetny! Nasza Malutka całymi dniami chodzi z tym swoim i mówi, że idzie do szkoły, wkłada sobie do niego kotka i tak nosi. Nawet jak jedziemy do sklepu czy gdziekolwiek, to go targa, a mamuśka ma mnóstwo roboty z wpinaniem w fotelik i wypinaniem + ten plecak na dokładkę
Widziałam, że pisałaś o kubku 360, odnalazłam nasz stary z Aventu i Młoda się tak nim zajarała, że już trzeci cały wypiła i nie chce teraz z żadnego innego
Czemu masz kryzys ćwiczeniowy?? Bolą Cię mięśnie, czy leń?
Cytat:

Melduję 40 min FB

Odpisałam Geonii powyżej
Cytat:
to jest przechlapane jak dziecko zaczyna gadać!
Moja ostatnio chodziła i tylko 'dupa i dupa' nie wiem skąd to znała bo ja mówię co najwyżej dupka ale pokazała w książce, że dupa to faktycznie dupa bo przez chwilę myślałam, że może co innego ma na myśli
albo rozmowa mojego z nią. Młoda pyta "co to" pokazując na laptopa, to mój odpowiada laptop. Ta powtórzyła "toptop" więc mój pyta zadowolony co to pokazując na laptopa a ta znużona już odpowiada "kupa"

Cytat:
widziałam właśnie u kuzynki, boski jest, ja mam jeszcze starszą wersję, ale działa bez zarzutu

Te starszego typu są chyba mniej wadliwe, z tego co czytałam Mam nadzieję, że nam posłuży długo
Co do chleba, to może być razowy lub nie, zależy czy ziarna są mielone z łuskami, czy nie. I tak np. jest mąka pszenna razowa lub zwykła, żytnia razowa lub zwykła, orkiszowa itd. zdecydowanie lepiej kupować wszelkie razowe, bo mają dużo błonnika i dłuższe łańcuchy węglowe, powolniej się trawią i nie ma takiego wyrzutu insuliny
Jeśli się mylę, to dopiszcie coś dziewczyny
Cytat:

MELDUJE KILKANAŚCIE MINUT BIEGANIA. Musiałam przerwać bo z przedszkola dzwonili żeby stwora odebrać bo się oblał herbata po włosach i wymaga mycia. Wg mnie trochę przesadzili no ale zabrałam

No faktycznie przesadzili przecież ma ciuchy na przebranie na pewno, a włosy spokojnie można było wieczorem umyć, albo po powrocie...

Stary 2017-03-15, 10:46   #479
madmax333
Rozeznanie

Cytat:
super, 61 to i tak super waga
muszę się rano zważyć dokładnie
blog świetny, jeszcze raz dzięki za polecenie!

No źle nie jest, ale zawsze może być lepiej -no ale w sumie to bardziej zależny mi na cm niż na wadze.
A chleb który lepszy to nie wiem - ja parzę na skład i jak nie ma mąki pszennej i ulepszaczy to jest dla mnie ok.

Cytat:
Co tu dużo mówić- pijaństwo było po całej linii mam na myśli chłopaków, bo ja się nie skusiłam zaczęli od piątku (gdzie zeszła od razu cała wódka przeznaczona na sobote), w sobotę mieliśmy tą imprezę właściwą, urodzinową, cała rodzinka przyszła, było nas 12 osób. Jeszcze szwagier został później na noc u nas, lała się dla odmiany whiskey. Chłopaki pozasypiali jak siedzieli- mój TŻ na dywanie, drugi na krzesłach przy stole, trzeci na kanapie Niedziela mega kac i obiad u teściów, poniedziałek dalej posiadówka, wtorek odpoczynek

Właśnie tym razem bardzo chciałam tak Ich gościć, więc spędziliśmy super czas w ogóle czułam się jak w święta, bo naprzygotowywałam mnóstwo jedzenia i później na kolejne posiłki wyciagałam na stół te półmiski i sałatki
A wiesz, że TM można na raty wziąć?
Imprezka super - nie ma to jak kilkudniowa balanga - ale kaca towarzystwu to nie zazdroszczę - mnie zawsze męczyło tak, że cały następny dzień miałam do bani - przespałam z przerwami na na rozmowy z wielkim bratem (kibelek)

A o tych ratach to wiem, bo znajoma zajmuje się TM, ale obecnie mam inny kredyt i na razie ten muszę spłacić a potem myśleć o następnym.

Cytat:

No włosy oblane herbata to chyba nie powód do wybierania wcześniejszego dziecka - moim zdaniem przesadzili, ale pewnie takie mają regulaminy.
Stary 2017-03-15, 10:51   #480
dziunkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Świetny! Nasza Malutka całymi dniami chodzi z tym swoim i mówi, że idzie do szkoły, wkłada sobie do niego kotka i tak nosi. Nawet jak jedziemy do sklepu czy gdziekolwiek, to go targa, a mamuśka ma mnóstwo roboty z wpinaniem w fotelik i wypinaniem + ten plecak na dokładkę
Widziałam, że pisałaś o kubku 360, odnalazłam nasz stary z Aventu i Młoda się tak nim zajarała, że już trzeci cały wypiła i nie chce teraz z żadnego innego
Czemu masz kryzys ćwiczeniowy?? Bolą Cię mięśnie, czy leń?

Odpisałam Geonii powyżej

Te starszego typu są chyba mniej wadliwe, z tego co czytałam Mam nadzieję, że nam posłuży długo
Co do chleba, to może być razowy lub nie, zależy czy ziarna są mielone z łuskami, czy nie. I tak np. jest mąka pszenna razowa lub zwykła, żytnia razowa lub zwykła, orkiszowa itd. zdecydowanie lepiej kupować wszelkie razowe, bo mają dużo błonnika i dłuższe łańcuchy węglowe, powolniej się trawią i nie ma takiego wyrzutu insuliny
Jeśli się mylę, to dopiszcie coś dziewczyny

No faktycznie przesadzili przecież ma ciuchy na przebranie na pewno, a włosy spokojnie można było wieczorem umyć, albo po powrocie...
Ciuchy miał, przegrali go, ale włosy nie są jakieś straszne

dziunkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości