Panny Młode 2008 cz.II - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-11, 10:28   #691
kina2807
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2008 cz.II

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Aha powiedzcie mi czy robicie poprawiny i czy macie na nich zespół. Teść się upiera przy poprawinach ale jak usłyszałam cenę za zespół granie od 15-19 1000zł to mi się ich jeszcze bardziej odechciało :/
u nas na poprawinach bedzie gral dj, juz sie sprawdzil u siostry i wszyscy super sie bawili

Mąż i żona...
kina2807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 10:29   #692
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Aha powiedzcie mi czy robicie poprawiny i czy macie na nich zespół. Teść się upiera przy poprawinach ale jak usłyszałam cenę za zespół granie od 15-19 1000zł to mi się ich jeszcze bardziej odechciało :/
my robimy poprawiny we wlasnym zakresie czyli plyty i nasz sprzet. szkoda placic

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 10:33   #693
ava80
Rozeznanie

GG do ava80 Send a message via Skype™ to ava80

toverek83 - weź 15stą!

ja dokładnie tak samo.
mam nawet harmonogram dnia dla fotografa, kamerzysty i zespołu bo prosili:

15-15.45 ślub
15.45 - 16.10 jakies życzenia pod kościołem od zawiadomionych i zbieranie się
16.15 start do lokalu (jazda ok pół h.)
16.45-17.15 lampka szampana, życzenia gości
17.15 obiad
ok. 18.00 pierwszy taniec poobiedni i początek zabawy
a my na krótki plenerek na godzinkę gdy jeszcze jest jasno

i tak do 4 rano to daje 10h zabawy!!!!!

Stary 2008-04-11, 10:43   #694
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Do spisania protokołu potrzebne jest świadectwo z ukończenia nauki religii w liceum (lub świadectwo z klasy maturalnej na którym jest ocena z religii). Świadectwo bierzmowania wydaje Ci proboszcz Twojej parafii razem z zaświadczeniem o chrzcinach (to wszystko powinno być na jednym papierku napisane, jak nie ma należy najpierw się upewnić że to nie błąd proboszcza, jak nie, iść do parafii gdzie odbyło się bierzmowanie i wziąć zaświadczenie. Przy okazji, ale dopiero wtedy jak świstek już dzierżymy w dłoni, nakrzyczeć na proboszcza dlaczego nie przesłał dokumentów do naszej parafii, bo to jego obowiązek- tak nam ksiądz na naukach powiedział )

Przy spisywaniu protokołu świadkowie są niepotrzebni, ale dobrze mieć już ich wybranych, oni dopiero się podpisują w dniu ślubu

Na wszystkich ślubach na jakich byłam świadkowa miała wiązankę, chociaż ja uważam że gdyby nie miała to nic strasznego by się nie stało
O kurna znowu zapomniałam Z waszych wypowiedzi wynika, że zaświadczenie o chrzcie jest konieczne, więc muszę napisać do parafii, w której byłam chrzczona żeby mi takowe wydali. Ciekawe tylko czy tak listownie się zgodzą Aha i świadectwo z religii...Zaraz sobie zapiszę, żeby to wszystko odszukać i TŻ-owi też przypomnieć.

Nad wiązanką dla świadkowej też się zastanawiam. Wolałabym chyba żeby miała torebkę z ewentualną chusteczką dla mnie Może się przydać

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
ja się zastanawiam nad tym, żeby zamiast wiązanki mieć tylko jedną bardzo dużą i piękną różę... widziałam kiedyś takie "coś" i bardzo mi się spodobało, no i oczywiście korzyść też taka, że duuuuużo taniej jak myślicie?? wypada tak czy nie bardzo
A dlaczego miałoby nie wypadać? Róże są super, myślę, że to pędzie dobrze wyglądało.

Cytat:
Robimy poprawiny, ale muzykę sami przygotujemy. Nagramy jakieś płytki i już. Tyle kasy za te kilka godzin to lekka przesada.

Cytat:
Napisane przez ava80 Pokaż wiadomość
toverek83 - weź 15stą!

ja dokładnie tak samo.

15-15.45 ślub
17.15 obiad

Ale zorganizowana jesteś. Też bym tak chciała ale u mnie to zawsze coś z poslizgiem wyjdzie
gosia1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 10:55   #695
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez gosia1007 Pokaż wiadomość
O kurna znowu zapomniałam Z waszych wypowiedzi wynika, że zaświadczenie o chrzcie jest konieczne, więc muszę napisać do parafii, w której byłam chrzczona żeby mi takowe wydali. Ciekawe tylko czy tak listownie się zgodzą Aha i świadectwo z religii...Zaraz sobie zapiszę, żeby to wszystko odszukać i TŻ-owi też przypomnieć.

Nad wiązanką dla świadkowej też się zastanawiam. Wolałabym chyba żeby miała torebkę z ewentualną chusteczką dla mnie Może się przydać

Robimy poprawiny, ale muzykę sami przygotujemy. Nagramy jakieś płytki i już. Tyle kasy za te kilka godzin to lekka przesada.
Po pierwsze: świadectwo chrztu jest konieczne, ale nie starsze niż 6 miesięcy. Na nim jest również informacja o bierzmowaniu i o braku przeciwwskazań do zawarcia ślubu kościelnego. Ja byłam chrzczona na drugim krańcu Polski, więc zadzwoniłam do tej parafii i bez problemu takowe świadectwo wysłali mi tego samego dnia. Nic nie płaciłam.

Po drugie, u nas świadkowa nie miała bukietu. Nie ma u nas zwyczaju ze składaniem bukietu przed obrazem Matki Boskiej, więc drugi bukiet był niepotrzebny. Co by z nim świadkowa zrobiła podczas odbierania kwiatów pod kościołem?

Po trzecie, na naszym weselu był DJ, a na drugi dzień mieliśmy coś a'la poprawiny - głównie siedzieliśmy z resztką gości i zjadaliśmy resztki z wesela (strasznie dużo jedzenia nam uszykowano ), a w tle leciała sobie muzyczka z komputera podłączonego do głośników na sali.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 11:00   #696
ava80
Rozeznanie

GG do ava80 Send a message via Skype™ to ava80

Cytat:
Ale zorganizowana jesteś. Też bym tak chciała ale u mnie to zawsze coś z poslizgiem wyjdzie
pamiętaj - to tylko plan. Chciałabym sie go w miare trzymać, no i łatwiej ma ekipa obsługująca. Dokładnie tak mam rozlplanowaną całą in\mprezę - wyjścia na fotki, tort, obiad, kolację, atrakcje ewentualne.
Minimalny poślizg zawsze będzie - alr to nawet fajnie
Ale mając plan mam pewnośc że fotograf, kamerzysta i zespół będą widzieli co i kiedy robić, a to oznacza, że nie będe musiała wszystkiego załatwiać tego dnia i mysleć o tym.
Będzie to dzień DLA MNIE a nie dla gości.
Im bardziej dopracujecie szczegóły i wyznaczycie osoby odpowiedzialne za cośtam tym lepiej dla Was.
Bylam na wilu weselach gdzie z każdym g**** wszyscy przybiegali do pary młodej
masakra - nawet z hasłem, że się papier skończył w wc i że orkiestra ma juz przerwę dłużej niż zwykle

po jaką cholerę im się głowę zawraca? od takich rzeczy powinien byc świadek? pomocny kuzyn, czy np. któryś ojciec..
takie jest moje zdanie i tego sie będe trzymać.
A obsługa mająć harmonogram bęzie mnie wyręczać - np. zespół zapowie tort a już ja nie będe musiała biegac do kelnerów :p
ewentualnie ktoś mnie wezwie z jakiegos całuśnego zakątka gdze się z moim TŻem zamelinujemy
Stary 2008-04-11, 11:02   #697
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Po pierwsze: świadectwo chrztu jest konieczne, ale nie starsze niż 6 miesięcy. Na nim jest również informacja o bierzmowaniu i o braku przeciwwskazań do zawarcia ślubu kościelnego. Ja byłam chrzczona na drugim krańcu Polski, więc zadzwoniłam do tej parafii i bez problemu takowe świadectwo wysłali mi tego samego dnia. Nic nie płaciłam.

Po drugie, u nas świadkowa nie miała bukietu. Nie ma u nas zwyczaju ze składaniem bukietu przed obrazem Matki Boskiej, więc drugi bukiet był niepotrzebny. Co by z nim świadkowa zrobiła podczas odbierania kwiatów pod kościołem?

Po trzecie, na naszym weselu był DJ, a na drugi dzień mieliśmy coś a'la poprawiny - głównie siedzieliśmy z resztką gości i zjadaliśmy resztki z wesela (strasznie dużo jedzenia nam uszykowano ), a w tle leciała sobie muzyczka z komputera podłączonego do głośników na sali.
To wyrobie sie spokojnie w tych 6 miesiacach, bo ślub 5 lipca, ale informacji o bierzmowaniu to tam nie będzie bo byłam bierzmowana w swoim obecnym kościele.
U mnie też się nie składa kwiatów pod obrazem, ale mimo to wiem, że świadkowe raczej mają kwiatki, ja z nich raczej zrezygnuje.

Ava80: takie zachowanie to już przechodzi wszelkie pojęcie. W życiu nie przyszłoby mi do głowy, żeby z takimi problemami zwracać się do pary młodej Ale są różni ludzie...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-11, 11:05   #698
katalinka17
Zadomowienie

Pochwalę się wam moimi zaproszeniami.
Długo trwało zanim się zdecydowaliśmy, ale wreszcie są, już wypisane i gotowe
Mam nadzieję, że spodobają się gościom weselnym
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P3270789.JPG (25,8 KB, 65 załadowań)

SYN
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 11:09   #699
lulucelo
Raczkowanie

SZalenstwo na stronach wiazau a nie bylo mnie ledwie od wczoraj wieczor

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Ja myślę, że do SWOWS to można wszystkie dziewczyny co się tu udzielają zaliczyć, włączając mnie
Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość
No i oczywiście, że się dopisuję do zacnego STOWARZYSZENIA
Cytat:
Napisane przez joarze Pokaż wiadomość
Stowazyszenie Wariatek Opetanych Wlasnym Slubem = SWOWS

To zdecydowanie cos dla mnie - moge się przyłączyć?
Dziewczyny prosze sie nie pytac czy mozna sie przylaczyc tylko samemu sie dolaczac bo ja nie nadazam ale w sumie chyba racja ze z tych co tutaj pisza i przesiaduja to chyba wszytkie sie nadajemy. Osmiele sie nawet nazwac ten watek watkiem SWOWS to tak zamias spotkan jak w AA

Cytat:
Napisane przez Agata R Pokaż wiadomość
Dziewczyny a dla swiadkowej tez trzeba wiazanke czy ona juz bez kwiatow???
Cytat:
zazwyczaj świadkowa ma wiązankę, ale zgadzam się z agunią, że jak jej nie będzie miała to nic się nie stanie

ja się zastanawiam nad tym, żeby zamiast wiązanki mieć tylko jedną bardzo dużą i piękną różę... widziałam kiedyś takie "coś" i bardzo mi się spodobało, no i oczywiście korzyść też taka, że duuuuużo taniej jak myślicie?? wypada tak czy nie bardzo
Cytat:
O

Ja tez chyba nie bede brala wiazanki dla swiadkowej ewentualnie taki stroik na reke jak za drogo sobie nie policza, bo tak moze miec rzeczywiscie w torebce niezbedne minimum, ale ja i tak na sali bede miala kosmetyczke a w niej , tabletki od bolu glowy, wegiel, chusteczki, ventoline , rajstopy dodatkowe igle nici dezodorant ( tudziez chusteczki odswiezajace) troche pudru pomadki i innych niezbednikow,
Byc moze nie bede miala potrzeby skorzystac ale strzezonego ...

Jesli swiadkowa nie ma wiazanki to moze nasza potrzymac a tak nie miala jak ( np podzczas zyczen)
Zastanowie sie.

Jesli chodzi o pojedyncza roze do sukienki zamiast wiazanki slubnej chyba zalezy od sukienki skromna elegancka lub rybka chyba beda lepiej pasowaly niz inne bufiaste cudo. Bedzie po prostu bardzo skromnie , ale ja bym chyba sie bala zeby nie bylo za skromnie

Od siebie dolaczam moja wydrukowana kareczke do balonow o ktorej juz mowilam wydrukowalam 60 zostalo mi wyciac jeszcze polowe , zrobie jeszcze dziurki ( w ksztalcie serca i przeplote rafie )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC08680.JPG (145,1 KB, 43 załadowań)
lulucelo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 11:15   #700
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
To wyrobie sie spokojnie w tych 6 miesiacach, bo ślub 5 lipca, ale informacji o bierzmowaniu to tam nie będzie bo byłam bierzmowana w swoim obecnym kościele.
Ja też miałam bierzmowanie w swoim parafialnym kościele, ale wszystkie informacje o sakramentach trafiają zawsze do parafii, w której było się chrzczonym, stąd na tym świadectwie chrztu te dopiski o bierzmowaniu i braku ślubu kościelnego.
Stary 2008-04-11, 11:16   #701
kina2807
Zakorzenienie

Lulu swietne te karteczki, takie romantyczne

Katalinka bardzo ladne zaproszenia, my musimy dopiero wybrac

Mąż i żona...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-11, 11:35   #702
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:
Ja też miałam bierzmowanie w swoim parafialnym kościele, ale wszystkie informacje o sakramentach trafiają zawsze do parafii, w której było się chrzczonym, stąd na tym świadectwie chrztu te dopiski o bierzmowaniu i braku ślubu kościelnego.
A widzisz to ja o tym nie wiedziałamDzięki
Stary 2008-04-11, 12:26   #703
Masako
Rozeznanie

Cytat:
toverek83 - weź 15stą!

ja dokładnie tak samo.

15-15.45 ślub
17.15 obiad

Jakbym samą siebie czytała, mam identyczny plan co do minuty niemalże A że co 2 głowy to nie jedna, więc tan plan jest tak genialny, że nie moze sie nie udac

Cytat:
U mnie też się nie składa kwiatów pod obrazem, ale mimo to wiem, że świadkowe raczej mają kwiatki, ja z nich raczej zrezygnuje.
Wyrobisz sie. Ja pisałam w sprawie metryki chrztu na drugi koniec Polski i tylko prosili, zeby prośbę wysłać pisemna, odpisali w ciągu tygodnia z adnotacjami o komuni i bierzmowaniu, bo były jeszcze gdzie indziej.

U mnie skałada sie pod obrazem kwiaty, ale swiadkowa powiedziała, ze zabiera na pamiatke, więc specjalnie zięłam dla niej róze zamówiłam, zeby sie ładnie ususzyły

Też chce do SWOWSu

Nie można zmienić kobiety. Można zmienić kobietę, ale to niczego nie zmienia.
Masako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 12:31   #704
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

wlasnie gadalam z kolezanka ktora niedawno byla swiadkowa u swojej kolezanki i mialaswoje kwiaty... i wyslala mi fotke i powiem wam szczerze ze gdyby tych kwiatow nie bylo to by to dziwnie wygladalo...
miala kwiaty specjalnie zrobione pod swoja kreacje i na swpolnych zdjeciach to naprawde slicznie wygladalo
Plany slubu swietne ale powiedzcie ile wczesniej sie umawiacie na pazurki (jesli robicie) i na ktroe godzinki zaklepujecie fryzjera i makijazystke (jesli bierzecie pod uwage) bo sama nie wiem jak to czasowo rozlozyc tak zeby nie latac z wywieszonym jezykiem
Agata R jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 12:39   #705
babeczka1985
Raczkowanie

Drogie SWOWSki!!!!!!!! Jak tak dalej pojdzie, to za tydzien powtsanie cz. III watku
Przylaczam sie do klubu SWOWS Genialne, hehe

Co tu duzo mowic: Panny Mlode 2008 sa po prostu bossskie!!! Zupelnie inaczej czyta sie posty jak wie sie, jak wyglada osoba ukryta za nickiem
Zaraz wkleje obiecana nasza crazy fote

Pomyslalam jak to bedzie w "moim dniu" sugerujac sie obliczeniami avy80 i kurczaki skoro slub jest na 16.30, to jakos po 18 zasiadziemy do stolu, moze nawet przed 19 ale w sumie to dobrze. Ja nie naleze do osob, ktore potrafia dluugo wytrzymac na zabawie (zasypiam), takze 16.30 jest u mnie w sam raz, a podana bedzie kolacja w formie obadu

Musze po prostu musze zabrac sie za zaproszenia bo obudze sie z reka w nocniku!!!!!!!! :/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg na wizaz.jpg (46,0 KB, 54 załadowań)

15 sierpnia 2008!!!
babeczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-11, 12:41   #706
kina2807
Zakorzenienie

Babeczka ekstra zdjecie, sliczna z Was para

Mąż i żona...
Stary 2008-04-11, 12:46   #707
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Plany slubu swietne ale powiedzcie ile wczesniej sie umawiacie na pazurki (jesli robicie) i na ktroe godzinki zaklepujecie fryzjera i makijazystke (jesli bierzecie pod uwage) bo sama nie wiem jak to czasowo rozlozyc tak zeby nie latac z wywieszonym jezykiem
ja myslalam o 11 ( a slub o 17) i mam nadzieje ze uda sie wszystko zrobic w jednym salonie zeby nie biegac

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 12:49   #708
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katey Pokaż wiadomość
qrde nadążyć z czytaniem nie mogę cytowaćnie będę bo chyba z 5 stron musiałabym się cofać więc co pamiętam to wpisuję:
-też by mi się przydał push up x 10 chyba, jak tak czytam jakie macie biusty to ja z moim lepiej sie schowam bo raczej z lupą ciężko go znaleźć!
- halke mam w cenie sukienki, więc luzik..za sukienke płacę 1350 więc nie jest strasznie drogo,ale słyszałam wiele przypadków że za halke sie płaci dodatkowo lub tylko ją wypożycza..na szczęście ja mam z głowy
-toverek tak się dopominałaś mojego strażaka to masz poniżej my
-a co do religii to ja na szczęście tez mam problem z głowy bo jakaś tam ocena jest z liceum, a miałam 4lata więc m.a.r.t.a pewnie później zrezygnowałaś....a świadectwo jest potzrebne przy spisywaniu protokołu..też się mocno zdziwiłam jak nam to ksiądz zapowiedział, aż nawet sie spytałam czy żartuje sobie?!

ok więcej grzechów nie pamiętam

ps. faaajne te Wasze fotki rzeczywiście rok obfituje w same laski
katey czy Ty przypadkiem nie chodziłaś na nauki na poczekajkę,bo chyba Cię kojazę

Cytat:
toverek83 - weź 15stą!

ja dokładnie tak samo.

15-15.45 ślub
17.15 obiad

NIezły harmonogram

Cytat:
Napisane przez katalinka17 Pokaż wiadomość
Fajne zaproszonka
Cytat:
Napisane przez lulucelo Pokaż wiadomość

Od siebie dolaczam moja wydrukowana kareczke do balonow o ktorej juz mowilam wydrukowalam 60 zostalo mi wyciac jeszcze polowe , zrobie jeszcze dziurki ( w ksztalcie serca i przeplote rafie )
fajny pomysł z tymi karteczkami

Cytat:
Napisane przez babeczka1985 Pokaż wiadomość
Drogie SWOWSki!!!!!!!! Jak tak dalej pojdzie, to za tydzien powtsanie cz. III watku

Co tu duzo mowic: Panny Mlode 2008 sa po prostu bossskie!!! Zupelnie inaczej czyta sie posty jak wie sie, jak wyglada osoba ukryta za nickiem

Pomyslalam jak to bedzie w "moim dniu" sugerujac sie obliczeniami avy80 i kurczaki skoro slub jest na 16.30, to jakos po 18 zasiadziemy do stolu, moze nawet przed 19 ale w sumie to dobrze. Ja nie naleze do osob, ktore potrafia dluugo wytrzymac na zabawie (zasypiam), takze 16.30 jest u mnie w sam raz, a podana bedzie kolacja w formie obadu

Musze po prostu musze zabrac sie za zaproszenia bo obudze sie z reka w nocniku!!!!!!!! :/
Wow,ależ Wy sliczni jesteście

A My dzisiaj z Tż'tem w końcu zamówilismy obrączki Strasznie się cieszę
Stary 2008-04-11, 12:50   #709
agunia82
Zakorzenienie

Babeczka ekstra ta fotka Kolejna śliczna para

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-11, 13:16   #710
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mbu83 Pokaż wiadomość
Ano i jeszcze do odhaczenia jako załatwione:
Nasza kśięga życzeń gosi zamówiona na allegro:
Fajna?
http://www.decorisus.pl/index.php?p=..._id=14&pid=150
Nie moge coś załadować tych obrazków wieć podaje strone.
Mam nadzieje że to nie reklama :/
Też się w tej księdze zakochałam, ale TZ mówi, że dziecinna... jeszcze go przekonam
Cytat:
Napisane przez katalinka17 Pokaż wiadomość
Bardzo ładne Masz niespotykane imię
Cytat:
Napisane przez babeczka1985 Pokaż wiadomość

Crazy fota jest super fajna!
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 13:45   #711
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:
Paznokcie robie w piątek, chociaż i tak myślałam już nad tym czy na wcześniej nie przełożyć, żeby się z nimi oswoić. Fryzjera mam na 11, a makijaż mogę na 12 albo na 14:30 (ślub jest na 17).
Stary 2008-04-11, 13:51   #712
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

Cytat:
Paznokcie robie w piątek, chociaż i tak myślałam już nad tym czy na wcześniej nie przełożyć, żeby się z nimi oswoić. Fryzjera mam na 11, a makijaż mogę na 12 albo na 14:30 (ślub jest na 17).
nio wlasnie ja tez chyba paznokcie zrobie ze 2 dni wczesniej zeby sie oswoic... do fryzjera sie umowilam tydzien temu a juz nie pamietam na ktora godzinke. Ale pozytywne jest to ze na miejscu u fryzjera jest od razu makijazystka (ktora musze jeszcze przetestowac)

A robicie probne fryzury i makijaze??
Stary 2008-04-11, 13:58   #713
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dzięki dziewuszki za odpowiedzi, będę musiała się Księdzu jakoś wytłumaczyć a nauki i poradnie to i tak obowiązkowo trzeba u mnie zaliczyć.

Dzisiaj idziemy zamówić obrączki (żółte złoto, półokrągłe, standardowe, grawer imię i data).

Czy ja też mogę dołączyć do weselnych świrusów , bo jak widać stres, mętlik w głowie też mi się udziela.
Stary 2008-04-11, 14:09   #714
tiffi1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Twoje nazwisko powinno być ważne dla Ciebie, bo to Ty się nim posługujesz. Jeśli nie chcesz go zmieniać, to dlaczego masz to robić?
Ja bardzo długo się nad tym zastanawiałam i przyjmę wprawdzie nazwisko męża, ale tylko dlatego, że moje jest w miarę podobne i nie mam na koncie jakichś szczególnych sukcesów, moje nazwisko nie jest rozpoznawalne, więc mam mniej do stracenia

Jaki znowu indeks?

Tylko że ja miałam bierzmowanie w 7. klasie podstawówki i mam jedynie taką pamiątkę - karteczkę, z pieczątką parafii, z moimi imionami, z podpisaem świadka.
U mnie religia była do konca liceum i na pewno mam ocenę na świadectwie maturalnym

To zależy, jaka u Ciebie jest tradycja U mnie nie ma czegoś takiego, więc moja świadkowa kwiatków nie będzie miała.
No właśnie z tym nazwiskiem to rzeczywiście jest ono dla mnie ważne, ale mój TŻ chciałby bym miała jego

Cytat:
u nas będą poprawiny w tym samym miejscu co wesele, ale już bez zespołu, będzie tylko jakiś sprzęt grający... Uważam, że płacić ok. 1000 zł zespołowi za poprawiny to lekkie przegięcie
U mnie będą poprawiny od 13.30 jest obiad, o 14.00 zaczyna grać zespół mają grać do około 20.00. No niestety to dodatkowa opłata 1000zł, ale moja koleżanka właśnie miała ten zespół na weselu i był super, a na poprawinach miała DJ i było kiepsko

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-04-11 o 14:43 Powód: klaps po pupie :-)
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 14:34   #715
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
A robicie probne fryzury i makijaze??
Koniecznie to zrób. Podczas próbnego makijażu dobiera się odpowiednie kolory podkładu, cieni itd., więc potem na generalnym przed ślubem nie marnuje się czasu na ten dobór, no i mnie stresu będzie, jak to wyjdzie.

Gdyby moja koleżanka nie zrobiła próbnej fryzury, to by w tej, którą jej babka zrobiła, wyglądałaby koszmarnie.
Stary 2008-04-11, 14:52   #716
robaczek-85
Rozeznanie

Dziś zamówiłam bukiet ślubny
mam też bukiet dla świadkowej zostanie dla niej na pamiątkę
Próbną fryzurę i makijaż mam we wtorek, a przed samym ślubem mam fryzjera zamówionego na 8 rano, ponieważ muszę przemieścić sie do kosmetyczki, a po mnie do tego samego fryzjera wybiera sie mama, druhny i koleżanki:P
paznokcie robie dzień wcześniej.
Też mnie czeka harmonogram żeby wszystko ze sobą zgrać

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 15:01   #717
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

Cytat:
Koniecznie to zrób. Podczas próbnego makijażu dobiera się odpowiednie kolory podkładu, cieni itd., więc potem na generalnym przed ślubem nie marnuje się czasu na ten dobór, no i mnie stresu będzie, jak to wyjdzie.

Gdyby moja koleżanka nie zrobiła próbnej fryzury, to by w tej, którą jej babka zrobiła, wyglądałaby koszmarnie.
ehh...ja sama chce isc na probne tylko ciekawe co na to powie tata-sponsor

Cytat:
Napisane przez robaczek-85 Pokaż wiadomość
Dziś zamówiłam bukiet ślubny
mam też bukiet dla świadkowej zostanie dla niej na pamiątkę
Próbną fryzurę i makijaż mam we wtorek, a przed samym ślubem mam fryzjera zamówionego na 8 rano, ponieważ muszę przemieścić sie do kosmetyczki, a po mnie do tego samego fryzjera wybiera sie mama, druhny i koleżanki:P
paznokcie robie dzień wcześniej.
Też mnie czeka harmonogram żeby wszystko ze sobą zgrać
A wychodzisz gdzies zeby przetestowac fryz i makijaz probny?? npna wesele kogos znajomego a moze na wieczor panienski?? Bo tak troche szkoda zeby sie zmarnowalo... Jak myslicie???

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-11, 15:01   #718
slodka_babeczka
Raczkowanie

GG do slodka_babeczka

Witajcie Panny Mlode 2008 od dawna Was poczytuje ale jakos nie odwazylam sie napisac. a wiec ja tez mam w tym roku slub. Dokladniej 16.08.2008 o godz 16.30 bardzo ale to bardzo sie ciesze Mamy zaproszenia, obraczki, moja suknia sie szyje, sale, orkiestre, fotografa, kamerzyste, nauki. Nie mam koncepcji na fryzure i bukiet. Nie zapisalam sie jeszcze ani do kosmetyczki ani na paznocie ani do fryzjera. Czyli jeszzcze duzo przede mna.

http://www.suwaczek.pl/cache/2523a335f4.png
slodka_babeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 15:03   #719
toverek83
Raczkowanie

GG do toverek83

Cytat:
Może wybierzesz 15? Ja miałam o tej godzinie ślub. To dobra godzina, żeby ze wszystkim zdążyć, a potem jest dużo czasu na życzenia, zdjęcia, jedzenie i dobrą zabawę
a w jakim miesiacu mialas slub bo my mamy we wrzesniu 27...chodzi o to czy wyrobimy sie ze zdjeciami????
toverek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 15:05   #720
slodka_babeczka
Raczkowanie

GG do slodka_babeczka

Cytat:
Napisane przez toverek83 Pokaż wiadomość
a w jakim miesiacu mialas slub bo my mamy we wrzesniu 27...chodzi o to czy wyrobimy sie ze zdjeciami????
My bedziemy miec sesje zdjeciowa w inny dzien niz slub, wydaje mi sie ze tak w srode np. Bedzie okazja aby zalozyc jeszcze raz suknie slubna

http://www.suwaczek.pl/cache/2523a335f4.png
slodka_babeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości