Panny Młode 2008 cz.II - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-10, 21:14   #661
dzasta110
Wtajemniczenie

Dot.: Panny Młode 2008 cz.II

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
PS. mój suwak coś się zaciął...Wiecie może jak go "ruszyć"?
jedyne co mogę poradzić to kliknąć prawym myszki i odświeżyć.

ja na szczęście nauki mam z głowy, TŻ też...

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 21:23   #662
toverek83
Raczkowanie

GG do toverek83

ale ladne zdjecia wklejacie....i jak milo wiedziec jaka buzka kryje sie za naszymi nickami.......
tez juz bym chciala miec zdjecie w trojke z naszym malenstwem ale z ciaza bedziemy musieli poczekac a chyba ze Bozia ma inne plany to nic nie szkodzi....
a teraz :przyjezdza po mnie TZ do pracy i mowizownil do mnie ks proboscz powiedz ze godz 14 jest zajeta wybierajcie albo 13 alboo 15!!!!mi sie nogi ugiely bo marzylam o tej godziniene wiem ktora z tych godz wybrac?moze 13????
ja nie mam swiadectwa kurcze z religii z liceum.....tez pewne bedzie problem..a mialyscie indeks do bierzmowania?i wpisywali wam oceny do niego z religi z semestrow?mi wpisywali a od trzeciej klasy nie mam wpisow a na religie nie chodzilam...ciekawe co mi proboszcz powie-[pewnie-W TEJ CHWILI WYJDZ!!!ahhhh
toverek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 21:34   #663
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez toverek83 Pokaż wiadomość
ale ladne zdjecia wklejacie....i jak milo wiedziec jaka buzka kryje sie za naszymi nickami.......
tez juz bym chciala miec zdjecie w trojke z naszym malenstwem ale z ciaza bedziemy musieli poczekac a chyba ze Bozia ma inne plany to nic nie szkodzi....
a teraz :przyjezdza po mnie TZ do pracy i mowizownil do mnie ks proboscz powiedz ze godz 14 jest zajeta wybierajcie albo 13 alboo 15!!!!mi sie nogi ugiely bo marzylam o tej godziniene wiem ktora z tych godz wybrac?moze 13????
ja nie mam swiadectwa kurcze z religii z liceum.....tez pewne bedzie problem..a mialyscie indeks do bierzmowania?i wpisywali wam oceny do niego z religi z semestrow?mi wpisywali a od trzeciej klasy nie mam wpisow a na religie nie chodzilam...ciekawe co mi proboszcz powie-[pewnie-W TEJ CHWILI WYJDZ!!!ahhhh
tak źle to może nie będzie

to jak Wy wcześniej rozmawialiście z tym proboszczem?? bez ustalania godziny??

Stary 2008-04-10, 21:49   #664
tiffi1
Rozeznanie

Dziewczyny wyjechałam na kilka dni, a tu tyle wpisów, ze normalnie cały wieczór trzeba poświecić by przeczytać, a najgorsze jest to, ze już nie pamiętam o czym pisąłyście na początku.
U nas goście zaczynają potwierdzać to miłe, ze robią to wczesniej (co niektórzy).
Dziś znów byliśmy na lekcji tańca, nawet nawet wychodzi nam ten walc, ale jeszcze nie ustaliliśmy do jakiej piosenki tańczymy.
Ostatnio wypisałam sobie listę rzeczy do zrobienia wyszło około 30 (oczywiście tutaj juz szczegółowo wypisywałam), ale fakt jest faktem, ze dużo nam jeszcze zostało do zrobienia.
Wczoraj miałam sen, ze właśnie nie zdąrzyłam i wyglądałam bardzo kiepsko.
najgorsze, ze ja ciągle w rozjazdach i w ogóle trudno znaleźć czas by załatwiać te sprawy.
Generalnie to mam stracha przed pójściem do USC bo tam juz trzeba podac naziwsko jakie się bedzie nosiło,a ja mam duży dylemat bo: bardzo lubię swoje nazwisko, mam rzadkie nazwisko i dużo sie nim posługuję, wzięcie podwójnego odpada, moje ejst bardzo długie wiec to naparwdę kłopot. Nazwisko TŻ jest ok, ale ja nie chciałabym zmieniac mojego, ale wiem, że to ważne.
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 21:51   #665
katia0117
Zadomowienie

Ja też przyłączę się do zacnego Stowarzyszenia jesli można

A o co chodzi z tymi ocenami z religii?to jest do czegos potrzebne?? Nie kąsam tego zupełnie
Stary 2008-04-10, 21:58   #666
malutka_24
Wtajemniczenie

Ja religię też miałam przez 4 lata liceum.
No i oczywiście, że się dopisuję do zacnego STOWARZYSZENIA
malutka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 22:43   #667
katey
Rozeznanie

GG do katey

qrde nadążyć z czytaniem nie mogę cytowaćnie będę bo chyba z 5 stron musiałabym się cofać więc co pamiętam to wpisuję:
-też by mi się przydał push up x 10 chyba, jak tak czytam jakie macie biusty to ja z moim lepiej sie schowam bo raczej z lupą ciężko go znaleźć!
- halke mam w cenie sukienki, więc luzik..za sukienke płacę 1350 więc nie jest strasznie drogo,ale słyszałam wiele przypadków że za halke sie płaci dodatkowo lub tylko ją wypożycza..na szczęście ja mam z głowy
-toverek tak się dopominałaś mojego strażaka to masz poniżej my
-a co do religii to ja na szczęście tez mam problem z głowy bo jakaś tam ocena jest z liceum, a miałam 4lata więc m.a.r.t.a pewnie później zrezygnowałaś....a świadectwo jest potzrebne przy spisywaniu protokołu..też się mocno zdziwiłam jak nam to ksiądz zapowiedział, aż nawet sie spytałam czy żartuje sobie?!

ok więcej grzechów nie pamiętam

ps. faaajne te Wasze fotki rzeczywiście rok obfituje w same laski
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_0893.JPG (96,6 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN2080.JPG (106,1 KB, 64 załadowań)

16.08.2008

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png

katey jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-10, 23:32   #668
gosiunia22
Zadomowienie

Cytat:
Toverku, nic się nie przejmuj, nie powinno byc problemów. Przecież każdy mógł się nawrócic i taki "syn marnotrawny", który np. w liceum był niewierzący, też ma prawo się żenic
A tak w ogóle, to bardzo miło zobaczyc Wasze buzie na forum. Wszystkie urocze, bez wyjątku

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 23:34   #669
robaczek-85
Rozeznanie

Ja miałam religię przez 4 lata liceum i pilnowałam wpisów do indeksu więc nie było problemów, za to mój TZ nie miał wcale indeksu. wiem że w mojej wcześniejszej parafii ksiądz z tego powodu (brak indeksu) nie udzielał w ogóle ślubów tłumacząc że on na świadectwie ze szkoły nie wie czy to religia czy etyka. Ale proboszcz z nowej parafii nie robił TZ problemów zaśmiał sie tylko że skoro TZ ma celujący to musi go przepytać:P

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 06:19   #670
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Indeks z religii? U mnie nie było czegoś takiego. Regigia była do 3 albo do 4 klasy, nie pamiętam dokładnie. Ale dziewczyny dobrze, że zajęłyscie sie takim tematem, bo ja przecież nie wiem gdzie jest moje świadectwo ukończenia kursu przedmałżeńskiego. Wracam dziś do domu i zaczynam intensywne szukanie.
A już sobie obiecałam, że będę o wszystkim pamiętać i nic nie zostawię na ostatnią chwilę:/
gosia1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 06:45   #671
toverek83
Raczkowanie

GG do toverek83

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
tak źle to może nie będzie

to jak Wy wcześniej rozmawialiście z tym proboszczem?? bez ustalania godziny??
bylismy u niego w sierpniu 2007 i mowimy ze sie chcemy pobrac i pytamy co mamy zrobic jakie nauki,on nam powiedzial i ja siepytyam a godzina slubu?to powiedz teraz nic nie bedziemy ustalac macie czas przyjdzcie w maju....a w kwietniu przyslimy i mamy to co mamy.....chyba mnie .....
katey-ogien macie w oczach....slicznie wygladacie razem...tylko zeby ten TWOJ strazak nie gasil tego pozaru milosci miedzy Wami
indeks-byl potrzebny do bierzmowania..tam wpisywali nam udzial w pierwszych piatkach i oceny z religi...tylko mnie w 3 i 4 klasie uczyl ks ktory byl lajtowyt ze tak powiem i nie wpisywal nam ocen wiec nie wiem jak to uzupelnic....a wogole to TZ jest taki zly na proboszvza ze idziemy dzis do nieho zeby mu wygarnac ze nie ladnie postapilmilego dnia dziewczynki
toverek83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-11, 07:02   #672
izazusia
Wtajemniczenie

GG do izazusia

Ja też mam indeks a moj TŻ nie. Myslę ze moj proboszcz nie bedzie robił problemów. Swiadkiem naszym będzie chłopak rozwiedziony i to też nie stanowiło problemu
izazusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 07:06   #673
joarze
Raczkowanie

Stowazyszenie Wariatek Opetanych Wlasnym Slubem = SWOWS

To zdecydowanie cos dla mnie - moge się przyłączyć?

joarze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 07:28   #674
kina2807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez robaczek-85 Pokaż wiadomość
Śliczne fotki wklejacie
Twoje tez nie gorsze, slicznie razem wygladacie
Cytat:
Napisane przez czekoladka79 Pokaż wiadomość
No u mnie też cena halki nie była wliczona do sukni, kupowałam osobno i zapłaciłam 250 zł .....
u mnie na szczescie halka wliczona w cene
Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość
kina2807 jak przeżyłaś wtorkowy dzień bez prądu?
oj ciezko bylo, ale jakos dalismy rade, a pozniej cieszylam sie jak dziecko, ze moge wziac cieply prysznic i glowe wymyc
Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
A o co chodzi z tymi ocenami z religii?to jest do czegos potrzebne?? Nie kąsam tego zupełnie
my juz spisalismy protokol i niczego takiego nie potrzebowalismy
Cytat:
Napisane przez katey Pokaż wiadomość
poniżej my

ps. faaajne te Wasze fotki rzeczywiście rok obfituje w same laski
Katey slicznie

Mąż i żona...
kina2807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 08:27   #675
sanetka
Zakorzenienie

nie pomyslalam o halce moze bedize w cenie sukni.

ocena z religi. a po co? myslalam ze wystarczy bierzmowanie i zaswiadczenie o naukach. zreszta mamy luzackiego ksiedza wiec nie powinno byc problemow. nawet go prosilismy czy udzieli nam slubu i chyba sie zgodzi

dzownie dzis do kucharki. tak w celu przypomneinia sie (bo nie brala zaliczki). i zapytania czy zna jakies namiary na dekoratorow. strach pomyslec ale nie mamy zalatwionej dekoracji sali a czas leci. odkladamy to od zeszlego roku

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 08:45   #676
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

Po pierwsze to nie bylo mnie pol dnia a tu 4 strony!! szok...

Cytat:
wasza uroda tzn Twoja i Twojego TZ
bez przesady ale dzieki

Cytat:
Napisane przez lulucelo Pokaż wiadomość
Zdjecie bez moje twarzy bo wyszlam serio tragicznie to tylko kiecke ogladac babka w salonie robila nie umiala sie pozluzyc aparatem

Zamowilam ta choc nie mialam wrazenia " to ta jedyna" a pozatym bylam sama i tak srednio jestem zadowolona z tej wizyty
suknia sliczna a co do wrazenia tez nie mialam takiego ze to ta jedyna i troche sie tego obawiam... ale w sumie wybralam ta ktora niajbardziej mi sie podobala... i jutro jade juz zamowic

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
moja suknia jest w kolorze śmietankowym - zdjęcia niestety nie obrazują wyglądu sukni na żywo kiedyś już pisałam, że jak już zmierzyłam tą suknię to od razu wiedziała, że tylko ta tylko bolerka nie miały w sklepie i wyciągnęla katalog, żeby mi je pokazać i jak zobaczyłam te fotki to: mówię: to ta suknia - byłam bardzo zdziwiona bo prawdopodobnie oglądając zdjęcia z katalogu w ogóle bym na niż nie zwróciła uwagi
Mierzylam ta suknie... bardzo mi sie podobaly na stronkach takie i wogole koronki ale jak przymierzylam... mmm... wygladalam jak cien czlowieka... za chuda jestem...

Cytat:
Napisane przez lulucelo Pokaż wiadomość
dolaczaszsie do Stowazyszenia Wariatek opetanych wlasnym slubem ? SWOWS
dopisuje sie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Dziewczyny przestraszyłam się. Patrzę dzisiaj do moich świadectw z liceum, a tam ocena z religii tylko do drugiej klasy. W trzeciej i czwartej mam za to wielką krechę i za chiny nie jestem w stanie sobie przypomnieć dlaczego. Czy zaprzestałam chodzenia czy już nie miałam tego przedmiotu. To było tak dawno temu. Mój partner chodził do technikum mechanicznego tam w ogóle nie miał religii. Boję się co teraz powie Ksiądz, kiedy przyjdziemy do niego z dokumentami, chętni spisywać protokół.

Czy któraś z Was jest/była w podobnej sytuacji?Czy jest możliwe (kiedy działał stary system 4-letnich ogólniaków), że religia nie trwała 4 lata, tylko jak u mnie do 2 klasy?
swiadectwo z religi mam ale z bierzmowania nie mam zadnego swistka... powaznie to trzeba miec zeby protokol spisac?? i swiadkowie tez musza byc?? My z TŻem i tak poszlismy na nauki jeszcze poradnia nas czeka... i teraz to juz sama nie wiem...
Dziewczyny a dla swiadkowej tez trzeba wiazanke czy ona juz bez kwiatow???
Agata R jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 09:05   #677
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agata R Pokaż wiadomość

swiadectwo z religi mam ale z bierzmowania nie mam zadnego swistka... powaznie to trzeba miec zeby protokol spisac?? i swiadkowie tez musza byc?? My z TŻem i tak poszlismy na nauki jeszcze poradnia nas czeka... i teraz to juz sama nie wiem...
Do spisania protokołu potrzebne jest świadectwo z ukończenia nauki religii w liceum (lub świadectwo z klasy maturalnej na którym jest ocena z religii). Świadectwo bierzmowania wydaje Ci proboszcz Twojej parafii razem z zaświadczeniem o chrzcinach (to wszystko powinno być na jednym papierku napisane, jak nie ma należy najpierw się upewnić że to nie błąd proboszcza, jak nie, iść do parafii gdzie odbyło się bierzmowanie i wziąć zaświadczenie. Przy okazji, ale dopiero wtedy jak świstek już dzierżymy w dłoni, nakrzyczeć na proboszcza dlaczego nie przesłał dokumentów do naszej parafii, bo to jego obowiązek- tak nam ksiądz na naukach powiedział )

Przy spisywaniu protokołu świadkowie są niepotrzebni, ale dobrze mieć już ich wybranych, oni dopiero się podpisują w dniu ślubu

Na wszystkich ślubach na jakich byłam świadkowa miała wiązankę, chociaż ja uważam że gdyby nie miała to nic strasznego by się nie stało

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 09:20   #678
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Do spisania protokołu potrzebne jest świadectwo z ukończenia nauki religii w liceum (lub świadectwo z klasy maturalnej na którym jest ocena z religii). Świadectwo bierzmowania wydaje Ci proboszcz Twojej parafii razem z zaświadczeniem o chrzcinach (to wszystko powinno być na jednym papierku napisane, jak nie ma należy najpierw się upewnić że to nie błąd proboszcza, jak nie, iść do parafii gdzie odbyło się bierzmowanie i wziąć zaświadczenie. Przy okazji, ale dopiero wtedy jak świstek już dzierżymy w dłoni, nakrzyczeć na proboszcza dlaczego nie przesłał dokumentów do naszej parafii, bo to jego obowiązek- tak nam ksiądz na naukach powiedział )

Przy spisywaniu protokołu świadkowie są niepotrzebni, ale dobrze mieć już ich wybranych, oni dopiero się podpisują w dniu ślubu

Na wszystkich ślubach na jakich byłam świadkowa miała wiązankę, chociaż ja uważam że gdyby nie miała to nic strasznego by się nie stało
tylko ze proptokol bedziemy podpisywac w parafi w ktorej bylismy ochrzczeni, bralismy komunie i bierzmowanie... a ksiadz nam nic nie mowil jak bylismy date zaklepac... eh... cos czuje ze beda niemale przejscia z tym wszystkim... na religie w liceum uczesczalam tak samo TŻ.
a co do swiadkow to slyszalam ze ksiadz wymaga zeby byli tez swiadkowie... co parafia to inny zwyczaj... masakra... czlowiek chce wziasc slub z ukochanym a tu klada klody pod nogi...
Stary 2008-04-11, 09:22   #679
dzasta110
Wtajemniczenie

my nie mieliśmy żadnych papierkówi ani świstków na spisywaniu protokołu... Proboszcz wierzył nam na slowo. To chyba też zależy od księdza, nasz jest akurat super, żadnych problemów niegdy nikomu nie robi

zazwyczaj świadkowa ma wiązankę, ale zgadzam się z agunią, że jak jej nie będzie miała to nic się nie stanie

ja się zastanawiam nad tym, żeby zamiast wiązanki mieć tylko jedną bardzo dużą i piękną różę... widziałam kiedyś takie "coś" i bardzo mi się spodobało, no i oczywiście korzyść też taka, że duuuuużo taniej jak myślicie?? wypada tak czy nie bardzo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-11, 09:26   #680
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
tylko ze proptokol bedziemy podpisywac w parafi w ktorej bylismy ochrzczeni, bralismy komunie i bierzmowanie... a ksiadz nam nic nie mowil jak bylismy date zaklepac... eh... cos czuje ze beda niemale przejscia z tym wszystkim... na religie w liceum uczesczalam tak samo TŻ.
a co do swiadkow to slyszalam ze ksiadz wymaga zeby byli tez swiadkowie... co parafia to inny zwyczaj... masakra... czlowiek chce wziasc slub z ukochanym a tu klada klody pod nogi...
To jak tam był i chrzest i bierzmowanie, to Wam papierki niepotrzebne bo ksiądz sam może wszystko sprawdzić. Ja pisałam o sytuacji, kiedy było się chrzczonym w innej parafii niż ta w której ślub bierzemy.

Co do świadków i protokołu- najlepiej zrobisz jak pójdziesz do kancelarii i się upewnisz, bo fakt że w kościołach jest tak, że koniec końców wszystko zależy od tego jak proboszcz to sobie uwidzi, więc nasze rady mogą się na nic nie przydać

Stary 2008-04-11, 09:27   #681
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
Generalnie to mam stracha przed pójściem do USC bo tam juz trzeba podac naziwsko jakie się bedzie nosiło,a ja mam duży dylemat bo: bardzo lubię swoje nazwisko, mam rzadkie nazwisko i dużo sie nim posługuję, wzięcie podwójnego odpada, moje ejst bardzo długie wiec to naparwdę kłopot. Nazwisko TŻ jest ok, ale ja nie chciałabym zmieniac mojego, ale wiem, że to ważne.
Twoje nazwisko powinno być ważne dla Ciebie, bo to Ty się nim posługujesz. Jeśli nie chcesz go zmieniać, to dlaczego masz to robić?
Ja bardzo długo się nad tym zastanawiałam i przyjmę wprawdzie nazwisko męża, ale tylko dlatego, że moje jest w miarę podobne i nie mam na koncie jakichś szczególnych sukcesów, moje nazwisko nie jest rozpoznawalne, więc mam mniej do stracenia

Cytat:
Napisane przez robaczek-85 Pokaż wiadomość
Ja miałam religię przez 4 lata liceum i pilnowałam wpisów do indeksu więc nie było problemów, za to mój TZ nie miał wcale indeksu. wiem że w mojej wcześniejszej parafii ksiądz z tego powodu (brak indeksu) nie udzielał w ogóle ślubów tłumacząc że on na świadectwie ze szkoły nie wie czy to religia czy etyka. Ale proboszcz z nowej parafii nie robił TZ problemów zaśmiał sie tylko że skoro TZ ma celujący to musi go przepytać:P
Jaki znowu indeks?

Cytat:
indeks-byl potrzebny do bierzmowania..tam wpisywali nam udzial w pierwszych piatkach i oceny z religi...tylko mnie w 3 i 4 klasie uczyl ks ktory byl lajtowyt ze tak powiem i nie wpisywal nam ocen wiec nie wiem jak to uzupelnic....a wogole to TZ jest taki zly na proboszvza ze idziemy dzis do nieho zeby mu wygarnac ze nie ladnie postapilmilego dnia dziewczynki
Tylko że ja miałam bierzmowanie w 7. klasie podstawówki i mam jedynie taką pamiątkę - karteczkę, z pieczątką parafii, z moimi imionami, z podpisaem świadka.
U mnie religia była do konca liceum i na pewno mam ocenę na świadectwie maturalnym

Cytat:
To zależy, jaka u Ciebie jest tradycja U mnie nie ma czegoś takiego, więc moja świadkowa kwiatków nie będzie miała.

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 09:34   #682
Mbu83
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Mbu83

Dzień dobry Swows - ki
Hmmm. Ja chyba też miałąm religię w ogólniaku prze dwie klasy...
Ale do ślubu to był potrzebny papierek z kościoła o bierzmowaniu a nie jakieś świadectwa.
A ja się w swojej sukni zakochałam od pierwszego wejrzenia i od razu wiedziałąm że to ta jedyna. Zresztą jak tak z wieloma rzeczami mam, jak coś mi się spodoba od razu to później nic innego nie wchodzi w grę. O TZ też wiedziałam, że to ten jedyny od początku ) Serio ) My wczoraj wkońcu skończyliśmy poradnie więc teraz tylko odebrać zaświadczenie i z głowy. Ahh jeszcze całe 35 dni. Już mam dość czekania
Stary 2008-04-11, 09:38   #683
agunia82
Zakorzenienie

Prawo kościelne mówi że do papierków potrzebne jest świadectwo ukończenia religii w zakresie liceum, ale ksiądz może na to przymknąć oko bezproblemowo. Wszystko zależy od proboszcza w sumie, jak jest spoko, to będzie wymagał jak najmniej papierków, a jak lubi utrudniać ludziom życie, no to cóż... albo zacisnąć zęby albo wziąć ślub w innej parafii

Stary 2008-04-11, 09:45   #684
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

no ciekawa jestem jak to u nas wyjdzie... dam znac jak cos zalatwimy ale to dopiero pod koniec maja...
u nas raczej swiadkowej nie kupuje sie kwiatow... ale to sie jeszcze musze dopytac...
Stary 2008-04-11, 09:48   #685
Mbu83
Raczkowanie

Ano i jeszcze do odhaczenia jako załatwione:
Nasza kśięga życzeń gosi zamówiona na allegro:
Fajna?
http://www.decorisus.pl/index.php?p=..._id=14&pid=150
Nie moge coś załadować tych obrazków wieć podaje strone.
Mam nadzieje że to nie reklama :/
Stary 2008-04-11, 09:57   #686
Agata R
Rozeznanie

GG do Agata R

Cytat:
Napisane przez Mbu83 Pokaż wiadomość
Ano i jeszcze do odhaczenia jako załatwione:
Nasza kśięga życzeń gosi zamówiona na allegro:
Fajna?
http://www.decorisus.pl/index.php?p=..._id=14&pid=150
Nie moge coś załadować tych obrazków wieć podaje strone.
Mam nadzieje że to nie reklama :/
przesliczne ale i bardzo drogie...
ja sie chyba pokusze na zrobienie jakiegos opakowanka na koperty
Stary 2008-04-11, 10:06   #687
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Może wybierzesz 15? Ja miałam o tej godzinie ślub. To dobra godzina, żeby ze wszystkim zdążyć, a potem jest dużo czasu na życzenia, zdjęcia, jedzenie i dobrą zabawę
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 10:13   #688
Mbu83
Raczkowanie

Cytat:
przesliczne ale i bardzo drogie...
ja sie chyba pokusze na zrobienie jakiegos opakowanka na koperty
No troszku drogie ale tak mi sie spodobały okrutnie że musiałam je mieć i powiem wam że w rzeczywistości są jeszcze ładniejsze - te misie są takie duuuuże i miluśkie - cudo
Stary 2008-04-11, 10:20   #689
niuniuniau
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
Ja ostatnio w dwa dni podgoniłam zaległe sprawy, zamówiłam zaproszenia, kupiłam sukienkę na "wyjście po młodego" kupiłam buty i bieliznę i najważniejsze zamówiliśmy obrączki za miesiąc będą już nie mogę się doczekać. Jak tak ze wszystkim będę goniła to przed ślubem zostanie mi tylko siąść i czekać
Aha powiedzcie mi czy robicie poprawiny i czy macie na nich zespół. Teść się upiera przy poprawinach ale jak usłyszałam cenę za zespół granie od 15-19 1000zł to mi się ich jeszcze bardziej odechciało :/
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-11, 10:24   #690
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Aha powiedzcie mi czy robicie poprawiny i czy macie na nich zespół. Teść się upiera przy poprawinach ale jak usłyszałam cenę za zespół granie od 15-19 1000zł to mi się ich jeszcze bardziej odechciało :/
u nas będą poprawiny w tym samym miejscu co wesele, ale już bez zespołu, będzie tylko jakiś sprzęt grający... Uważam, że płacić ok. 1000 zł zespołowi za poprawiny to lekkie przegięcie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości