![]() |
#661 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny Młode 2008 cz.II
jedyne co mogę poradzić to kliknąć prawym myszki i odświeżyć.
ja na szczęście nauki mam z głowy, TŻ też...
![]() |
#662 |
Raczkowanie
|
ale ladne zdjecia wklejacie....i jak milo wiedziec jaka buzka kryje sie za naszymi nickami.......
tez juz bym chciala miec zdjecie w trojke z naszym malenstwem ale z ciaza bedziemy musieli poczekac a chyba ze Bozia ma inne plany to nic nie szkodzi.... a teraz ![]() ![]() ![]() ja nie mam swiadectwa kurcze z religii z liceum.....tez pewne bedzie problem..a mialyscie indeks do bierzmowania?i wpisywali wam oceny do niego z religi z semestrow?mi wpisywali a od trzeciej klasy nie mam wpisow a na religie nie chodzilam...ciekawe co mi proboszcz powie-[pewnie-W TEJ CHWILI WYJDZ!!!ahhhh |
![]() ![]() |
![]() |
#663 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() to jak Wy wcześniej rozmawialiście z tym proboszczem?? bez ustalania godziny?? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny wyjechałam na kilka dni, a tu tyle wpisów, ze normalnie cały wieczór trzeba poświecić by przeczytać, a najgorsze jest to, ze już nie pamiętam o czym pisąłyście na początku.
U nas goście zaczynają potwierdzać to miłe, ze robią to wczesniej (co niektórzy). Dziś znów byliśmy na lekcji tańca, nawet nawet wychodzi nam ten walc, ale jeszcze nie ustaliliśmy do jakiej piosenki tańczymy. Ostatnio wypisałam sobie listę rzeczy do zrobienia wyszło około 30 (oczywiście tutaj juz szczegółowo wypisywałam), ale fakt jest faktem, ze dużo nam jeszcze zostało do zrobienia. Wczoraj miałam sen, ze właśnie nie zdąrzyłam i wyglądałam bardzo kiepsko. najgorsze, ze ja ciągle w rozjazdach i w ogóle trudno znaleźć czas by załatwiać te sprawy. Generalnie to mam stracha przed pójściem do USC bo tam juz trzeba podac naziwsko jakie się bedzie nosiło,a ja mam duży dylemat bo: bardzo lubię swoje nazwisko, mam rzadkie nazwisko i dużo sie nim posługuję, wzięcie podwójnego odpada, moje ejst bardzo długie wiec to naparwdę kłopot. Nazwisko TŻ jest ok, ale ja nie chciałabym zmieniac mojego, ale wiem, że to ważne. |
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Zadomowienie
|
Ja też przyłączę się do zacnego Stowarzyszenia
![]() ![]() A o co chodzi z tymi ocenami z religii?to jest do czegos potrzebne?? ![]() ![]()
#666 |
Wtajemniczenie
|
Ja religię też miałam przez 4 lata liceum.
No i oczywiście, że się dopisuję do zacnego STOWARZYSZENIA ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Rozeznanie
|
qrde nadążyć z czytaniem nie mogę
![]() ![]() -też by mi się przydał push up x 10 chyba, jak tak czytam jakie macie biusty to ja z moim lepiej sie schowam bo raczej z lupą ciężko go znaleźć! - halke mam w cenie sukienki, więc luzik..za sukienke płacę 1350 więc nie jest strasznie drogo,ale słyszałam wiele przypadków że za halke sie płaci dodatkowo lub tylko ją wypożycza..na szczęście ja mam z głowy ![]() -toverek tak się dopominałaś mojego strażaka to masz ![]() ![]() -a co do religii to ja na szczęście tez mam problem z głowy bo jakaś tam ocena jest z liceum, a miałam 4lata więc m.a.r.t.a pewnie później zrezygnowałaś....a świadectwo jest potzrebne przy spisywaniu protokołu..też się mocno zdziwiłam jak nam to ksiądz zapowiedział, aż nawet sie spytałam czy żartuje sobie?! ![]() ok więcej grzechów nie pamiętam ![]() ps. faaajne te Wasze fotki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
![]() ![]() |
![]() |
#668 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle, to bardzo miło zobaczyc Wasze buzie na forum. Wszystkie urocze, bez wyjątku ![]()
![]() |
#669 |
Rozeznanie
|
Ja miałam religię przez 4 lata liceum i pilnowałam wpisów do indeksu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Wtajemniczenie
|
Indeks z religii? U mnie nie było czegoś takiego. Regigia była do 3 albo do 4 klasy, nie pamiętam dokładnie. Ale dziewczyny dobrze, że zajęłyscie sie takim tematem, bo ja przecież nie wiem gdzie jest moje świadectwo ukończenia kursu przedmałżeńskiego. Wracam dziś do domu i zaczynam intensywne szukanie.
A już sobie obiecałam, że będę o wszystkim pamiętać i nic nie zostawię na ostatnią chwilę:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#671 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() katey-ogien macie w oczach....slicznie wygladacie razem...tylko zeby ten TWOJ strazak nie gasil tego pozaru milosci miedzy Wami indeks-byl potrzebny do bierzmowania..tam wpisywali nam udzial w pierwszych piatkach i oceny z religi...tylko mnie w 3 i 4 klasie uczyl ks ktory byl lajtowyt ze tak powiem i nie wpisywal nam ocen wiec nie wiem jak to uzupelnic....a wogole to TZ jest taki zly na proboszvza ze idziemy dzis do nieho zeby mu wygarnac ze nie ladnie postapil ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#672 |
Wtajemniczenie
|
Ja też mam indeks a moj TŻ nie. Myslę ze moj proboszcz nie bedzie robił problemów. Swiadkiem naszym będzie chłopak rozwiedziony i to też nie stanowiło problemu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Raczkowanie
|
Stowazyszenie Wariatek Opetanych Wlasnym Slubem = SWOWS
![]() ![]() To zdecydowanie cos dla mnie - moge się przyłączyć? ![]() ![]()
![]() |
#674 | |||
Zakorzenienie
|
Twoje tez nie gorsze
![]() ![]() Cytat:
![]() oj ciezko bylo ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Zakorzenienie
|
nie pomyslalam o halce
![]() ocena z religi. a po co? myslalam ze wystarczy bierzmowanie i zaswiadczenie o naukach. zreszta mamy luzackiego ksiedza wiec nie powinno byc problemow. nawet go prosilismy czy udzieli nam slubu i chyba sie zgodzi ![]() dzownie dzis do kucharki. tak w celu przypomneinia sie (bo nie brala zaliczki). i zapytania czy zna jakies namiary na dekoratorow. strach pomyslec ale nie mamy zalatwionej dekoracji sali a czas leci. odkladamy to od zeszlego roku ![]()
#676 | ||||
Rozeznanie
|
Po pierwsze to nie bylo mnie pol dnia a tu 4 strony!! szok...
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny a dla swiadkowej tez trzeba wiazanke czy ona juz bez kwiatow???
![]() |
#677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przy spisywaniu protokołu świadkowie są niepotrzebni, ale dobrze mieć już ich wybranych, oni dopiero się podpisują w dniu ślubu Na wszystkich ślubach na jakich byłam świadkowa miała wiązankę, chociaż ja uważam że gdyby nie miała to nic strasznego by się nie stało ![]()
![]() |
#678 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do swiadkow to slyszalam ze ksiadz wymaga zeby byli tez swiadkowie... co parafia to inny zwyczaj... masakra... czlowiek chce wziasc slub z ukochanym a tu klada klody pod nogi...
![]() |
#679 |
Wtajemniczenie
|
my nie mieliśmy żadnych papierkówi ani świstków na spisywaniu protokołu... Proboszcz wierzył nam na slowo. To chyba też zależy od księdza, nasz jest akurat super, żadnych problemów niegdy nikomu nie robi
![]() ![]() zazwyczaj świadkowa ma wiązankę, ale zgadzam się z agunią, że jak jej nie będzie miała to nic się nie stanie ![]() ja się zastanawiam nad tym, żeby zamiast wiązanki mieć tylko jedną bardzo dużą i piękną różę... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do świadków i protokołu- najlepiej zrobisz jak pójdziesz do kancelarii i się upewnisz, bo fakt że w kościołach jest tak, że koniec końców wszystko zależy od tego jak proboszcz to sobie uwidzi, więc nasze rady mogą się na nic nie przydać
![]() |
#681 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bardzo długo się nad tym zastanawiałam i przyjmę wprawdzie nazwisko męża, ale tylko dlatego, że moje jest w miarę podobne i nie mam na koncie jakichś szczególnych sukcesów, moje nazwisko nie jest rozpoznawalne, więc mam mniej do stracenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie religia była do konca liceum i na pewno mam ocenę na świadectwie maturalnym ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#682 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry Swows - ki
![]() Hmmm. Ja chyba też miałąm religię w ogólniaku prze dwie klasy... Ale do ślubu to był potrzebny papierek z kościoła o bierzmowaniu a nie jakieś świadectwa. A ja się w swojej sukni zakochałam od pierwszego wejrzenia i od razu wiedziałąm że to ta jedyna. Zresztą jak tak z wieloma rzeczami mam, jak coś mi się spodoba od razu to później nic innego nie wchodzi w grę. O TZ też wiedziałam, że to ten jedyny od początku ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Zakorzenienie
|
Prawo kościelne mówi że do papierków potrzebne jest świadectwo ukończenia religii w zakresie liceum, ale ksiądz może na to przymknąć oko bezproblemowo. Wszystko zależy od proboszcza w sumie, jak jest spoko, to będzie wymagał jak najmniej papierków, a jak lubi utrudniać ludziom życie, no to cóż... albo zacisnąć zęby albo wziąć ślub w innej parafii
![]()
#684 |
Rozeznanie
|
no ciekawa jestem jak to u nas wyjdzie... dam znac jak cos zalatwimy ale to dopiero pod koniec maja...
u nas raczej swiadkowej nie kupuje sie kwiatow... ale to sie jeszcze musze dopytac... ![]()
#685 |
Raczkowanie
|
Ano i jeszcze do odhaczenia jako załatwione:
Nasza kśięga życzeń gosi zamówiona na allegro: Fajna? http://www.decorisus.pl/index.php?p=..._id=14&pid=150 Nie moge coś załadować tych obrazków wieć podaje strone. Mam nadzieje że to nie reklama :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#686 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja sie chyba pokusze na zrobienie jakiegos opakowanka na koperty ![]()
![]() |
#687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#688 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja ostatnio w dwa dni podgoniłam zaległe sprawy, zamówiłam zaproszenia, kupiłam sukienkę na "wyjście po młodego" ![]() ![]() ![]() Aha powiedzcie mi czy robicie poprawiny i czy macie na nich zespół. Teść się upiera przy poprawinach ale jak usłyszałam cenę za zespół granie od 15-19 1000zł to mi się ich jeszcze bardziej odechciało :/
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
![]() ![]() |
![]() |
#690 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.