Czerwcowe mamusie 2017 cz. V - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-17, 14:32   #1081
starry_eyes
Wtajemniczenie

Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V

mmona24 same śliczności

Cytat:
Napisane przez _kasicka Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie nadrobie, i chwile moze mnie nie byc. Corka w szpitalu z silnym zakazeniem drog moczowych. Wczoraj wieczorem miala temperature 40,7 jestem klebkiem nerwow caly czas placze bo ona caly czas placze. Nie moge sie nia porzadnie zajac. Wg nie powinnam tam przebywac ze wzgledu na ciaze ale jak mam ja zostawic masakra nie zycze takich przezyc nawet najwiekszemu wrogowi bo serce mi peka a jeszcze musze myslec o drugim dziecku, ktore jest w brzuchu oby tylko sie to dobrze skonczylo wszystko..
O kurczę Trzymam kciuki żeby Mała szybko z tego wyszła

starry_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 14:39   #1082
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość
No właśnie pamiętam, że polecałaś tego typu i jak szukałam opinii o fotelach typowo do karmienia to takie były najbardziej polecane. I myślałam o upolowaniu takiej używki. Tylko musiałabym zaznaczyć, że mogę się rozmyślić po wypróbowaniu przy odbiorze :P

Te 3 są w tym stylu- kwestia wygody samego materaca.

Ten jest używany za 500 zł.

Ten nowy za 550 zł.

Ten używany za 380 zł.
Ten mnie korci bardzo bo cena dobra. Mój dziadek kupuje tylko takie retro meble i może to nie do końca mój styl, ale są bardzo porządne i wygodne. A w pokoju bez retro dywanu i z jakąś ładną poduchą myślę, że by nieźle wyglądał. No i w Piasecznie jest więc muszę tylko męża ewentualnie namówić

Wszystkie mi się podobają Nie wiem, jakoś przeoczyłam te linki wcześniej jak wstawiałaś...
Ten pierwszy to prawie identyczny, chyba tylko materiałem się różni, bo taki bardziej welurowy jest, przynajmniej tak wygląda
Ten ostatni o dziwno też fajny, choć kompletnie nie mój styl, ale teraz modne są połączenia np. nowoczesnych mebli z tymi bardziej retro, zarzucić na jeden bok jakiś poskładany pled i jedną poduszkę i będzie super

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:
Dziewczyny nie nadrobie, i chwile moze mnie nie byc. Corka w szpitalu z silnym zakazeniem drog moczowych. Wczoraj wieczorem miala temperature 40,7 jestem klebkiem nerwow caly czas placze bo ona caly czas placze. Nie moge sie nia porzadnie zajac. Wg nie powinnam tam przebywac ze wzgledu na ciaze ale jak mam ja zostawic masakra nie zycze takich przezyc nawet najwiekszemu wrogowi bo serce mi peka a jeszcze musze myslec o drugim dziecku, ktore jest w brzuchu oby tylko sie to dobrze skonczylo wszystko..
Dużo zdrowia dla córci! Oby szybko poczuła się lepiej
Stary 2017-03-17, 14:40   #1083
_kasicka
Raczkowanie

Pomagaja oczywiscie ale ja jestem zla ze nie moge sie nia zajac bo musze uwazac, nie moge jej nawet ponosic jak placze bo wazy 15 kg. Jak ja z nia siedze to jest z nami babcia, maz nas zmienia bo ja musze troche polezec brzuch jak skala na noc tez zostaje maz bo nie ma nawet sie gdzie polozyc :/ wiec dla mnie to juz wg by bylo za duzo spac na krzesle..

_kasicka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 14:51   #1084
paula.cw
Zakorzenienie

Ten turkus to w ogóle w różnych kolorach i materiałach jest. Jak na nówkę to niezłe ceny mają.

A o ten retro już pytałam czy aktualne i czy można obejrzeć i jest. To jeszcze tylko kwestia przekonania męża :P O tyle dobre że do Ikei byśmy nie musieli jechać a w Ikei to się na oglądaniu fotela na pewno nie skończy :P

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
Pomagaja oczywiscie ale ja jestem zla ze nie moge sie nia zajac bo musze uwazac, nie moge jej nawet ponosic jak placze bo wazy 15 kg. Jak ja z nia siedze to jest z nami babcia, maz nas zmienia bo ja musze troche polezec brzuch jak skala na noc tez zostaje maz bo nie ma nawet sie gdzie polozyc :/ wiec dla mnie to juz wg by bylo za duzo spac na krzesle..
To dobrze, że chociaż pomoc macie.
Cierpliwości i siły życzę

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 14:55   #1085
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Cytat:
Oj biedna😞 obie jestescie biedne😞
Wspolczuje. Mam nadzieje ze malutka szybko z tego wyjdzie. Dostanie antybiotyk i szybko bedzie poprawa. Tylko sie biedna stresuje tym pobytem pewnie...dzieci nie lubia bialych fartuchow, a szpital to juz w ogole...
Dobrze ze maz z nia zostanie na noc.

Paula mnie sie podoba pierwszy i drugi❤

Ewelinka ale Wam sie udalo z tym wozkiem😉 lepiej tak niz w druga strone😁

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Wymieniam się

Bloguje
mmona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 15:02   #1086
kacperkova
Zadomowienie

Cytat:
Współczuję, życzę zdrówka

i

Mamusia majowa 2017

Książki: 6 /2017
kacperkova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 15:58   #1087
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Konto usunięte

Współczuję i zdrówka życzę.

A my wróciliśmy z niczym. Po raz pierwszy miałam taką sytuację, że dzwoniąc na adres sklepu firmy decoral, pytając czy się adres nie zmienił i jest tam i tam - otrzymawszy potwierdzenie dwa dni temu dzwoniłam do sklepu - UWAGA - na miejscu okazało się że : SKLEP PRZENIESIONY - nie wiadomo gdzie już od roku. Ale jesteśmy wkurzeni bardzo. To się nazywa dbanie o klientów, nie ma co.

Jutro idziemy do innego sklepu obok nas. Złazłam się dziś jak głupia. Bolą mnie plecy i kręgosłup. Jakby nie było pieszo iść 30 min do przystanku, potem tramwaj 5 przystanków - kurcze i znów pieszo. To był jedyny blisko sklep decoral. Reszta to drugi koniec miasta. Żeby była możliwość zaparkowania tam - ale nie ma, wiec nie pojechaliśmy autem. Przsyszłam do domu, do tego zmywanie (sterta garów), sprzątanie kuchni, rozdzielenie mięsa do zamrażarki na obiad - trochę się namęczyłam nożem (nie mamy nożyc do mięsa) a mąż pyta się jak padłam na łóżko co mi jest. Chyba mnie zaraz â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠ica strzeli. I jutro znów maraton szukania farby do mebli. Kurcze czemu Leroy merlin ma tylko farby 0,5 L!!!!!!! Czemu??????

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Mam dość tego bałaganu w domu. Przecież jak pomyślę ile mi zejdzie z praniem, układaniem tego i prasowaniem to już jestem chora. A przecież farba musi się wywietrzyć. Raczej w tym tygodniu znów nie pomalujemy tych paskudnych mebli kolejny tydzień do tyłu.

Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Czas edycji: 2017-03-17 o 15:43
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 16:12   #1088
Daga825
Wtajemniczenie

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7197730 1]Współczuję i zdrówka życzę.

A my wróciliśmy z niczym. Po raz pierwszy miałam taką sytuację, że dzwoniąc na adres sklepu firmy decoral, pytając czy się adres nie zmienił i jest tam i tam - otrzymawszy potwierdzenie dwa dni temu dzwoniłam do sklepu - UWAGA - na miejscu okazało się że : SKLEP PRZENIESIONY - nie wiadomo gdzie już od roku. Ale jesteśmy wkurzeni bardzo. To się nazywa dbanie o klientów, nie ma co.

Jutro idziemy do innego sklepu obok nas. Złazłam się dziś jak głupia. Bolą mnie plecy i kręgosłup. Jakby nie było pieszo iść 30 min do przystanku, potem tramwaj 5 przystanków - kurcze i znów pieszo. To był jedyny blisko sklep decoral. Reszta to drugi koniec miasta. Żeby była możliwość zaparkowania tam - ale nie ma, wiec nie pojechaliśmy autem. Przsyszłam do domu, do tego zmywanie (sterta garów), sprzątanie kuchni, rozdzielenie mięsa do zamrażarki na obiad - trochę się namęczyłam nożem (nie mamy nożyc do mięsa) a mąż pyta się jak padłam na łóżko co mi jest. Chyba mnie zaraz â�☠â�☠â�☠â�☠ica strzeli. I jutro znów maraton szukania farby do mebli. Kurcze czemu Leroy merlin ma tylko farby 0,5 L!!!!!!! Czemu??????

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Mam dość tego bałaganu w domu. Przecież jak pomyślę ile mi zejdzie z praniem, układaniem tego i prasowaniem to już jestem chora. A przecież farba musi się wywietrzyć. Raczej w tym tygodniu znów nie pomalujemy tych paskudnych mebli kolejny tydzień do tyłu.[/QUOTE]
Yhm a nie możecie kupić 2 puszek po pół litra? zaraz was jeżdżenie więcej wyniesie niż różnica w cenie między 1 puszka 1l, a 2 puszkami po 0,5.

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:
Siły kochana i oby szybko małej się poprawiło.

Daga825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 16:20   #1089
marikaxp
Rozeznanie

Cytat:
Współczuje nas też lekarz straszył szpitalem podczas infekcji , ale wystarczył sam antybiotyk. To była najgorsza choroba w jej życiu wiec rozumiem co czujesz. Na szczęście szybko przechodzi więc was też może szybko wypuszczą. Robili badania pod kątek refluksu? USG itd?

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7197730 1]Współczuję i zdrówka życzę.

Jutro idziemy do innego sklepu obok nas. Złazłam się dziś jak głupia. Bolą mnie plecy i kręgosłup. Jakby nie było pieszo iść 30 min do przystanku, potem tramwaj 5 przystanków - kurcze i znów pieszo. To był jedyny blisko sklep decoral. Reszta to drugi koniec miasta. Żeby była możliwość zaparkowania tam - ale nie ma, wiec nie pojechaliśmy autem. Przsyszłam do domu, do tego zmywanie (sterta garów), sprzątanie kuchni, rozdzielenie mięsa do zamrażarki na obiad - trochę się namęczyłam nożem (nie mamy nożyc do mięsa) a mąż pyta się jak padłam na łóżko co mi jest. Chyba mnie zaraz â�☠â�☠â�☠â�☠ica strzeli. I jutro znów maraton szukania farby do mebli. Kurcze czemu Leroy merlin ma tylko farby 0,5 L!!!!!!! Czemu??????

Mam dość tego bałaganu w domu. Przecież jak pomyślę ile mi zejdzie z praniem, układaniem tego i prasowaniem to już jestem chora. A przecież farba musi się wywietrzyć. Raczej w tym tygodniu znów nie pomalujemy tych paskudnych mebli kolejny tydzień do tyłu.[/QUOTE]
To nas kiedyś tak GPS w pole wywiózł. Oczywiście uparłam się na szafę z Agata Meble i pokierował nas na Targówek a tam sklep był postawiony , ale jeszcze nie otwarty. I musieliśmy jechać na Okęcie

marikaxp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 16:25   #1090
Konto usunięte

Tylko że ja wiedziałam gdzie ten sklep jest i że faktycznie tam jest, nie raz tam kupowałam. A tu taki numer informacją ze sklepu. Zresztądzwoniłam tam (DZWONIŁAM!!!!!!!!!) do diaska dwa dni temu i pytałam o adres i godziny otwarcia.

Daga825 - też właśnie cena w LM za 0.5 l to 25 zł a cena za 1L to 28, więc wychodzi taniej litrowe niestety, ale jak tak będziemy jeździć to te koszty jeżdzenia i wyjdzie na to samo. Ale i tak jestem wściekła na deszcz i na to że znów o kolejny tydzień się wszsytko opóźnia... a maż wziął specjalnie dziś 3 godziny wcześniej z pracy by wreszcie kupić te cholerne farby... bo wszędzie tylko czynne od pn-pt do 17? Kto do tej godziny zdąży wrócić do domu z pracy kończąc o 16? Nikt. Bo nie przejedziesz w godzinę z jednego konca w drugi miasta

Na poprawę nastroju i zmęczenia zjadłam Twixa oraz oglądam sobie obiektywy do aparatu... może kiedyś sobie kupię, może.... marzenia to piękna rzecz.

Czas edycji: 2017-03-17 o 16:28
Stary 2017-03-17, 16:27   #1091
VelaLuca
Wtajemniczenie

Jutro idziemy do innego sklepu obok nas. Złazłam się dziś jak głupia. Bolą mnie plecy i kręgosłup. Jakby nie było pieszo iść 30 min do przystanku, potem tramwaj 5 przystanków - kurcze i znów pieszo. To był jedyny blisko sklep decoral. Reszta to drugi koniec miasta. Żeby była możliwość zaparkowania tam - ale nie ma, wiec nie pojechaliśmy autem. Przsyszłam do domu, do tego zmywanie (sterta garów), sprzątanie kuchni, rozdzielenie mięsa do zamrażarki na obiad - trochę się namęczyłam nożem (nie mamy nożyc do mięsa) a mąż pyta się jak padłam na łóżko co mi jest. Chyba mnie zaraz â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠ica strzeli. I jutro znów maraton szukania farby do mebli. Kurcze czemu Leroy merlin ma tylko farby 0,5 L!!!!!!! Czemu??????

Migotek, a może popatrzcie w zwykłych sklepach z farbami, Decoral raczej mają wszędzie, po to dość popularna firma, na pewno mają te farby nie tylko w firmowym sklepie. No chyba że to jakieś specjalne, ale skoro mają w Leroy to i w innych powinny być
A jak tak macie jeździć i szukać, to chyba też wolałabym wziąć mniejsze puszki, dopłacić nawet trochę ale mieć to z głowy. Bo tak to się będziecie do kwietnia bujać z tymi farbami.

My jutro zaczynamy malowanie, za tydzień tapeta i mam zamiar już za dwa tygodnie przenosić meble, segregować ciuszki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-17, 16:30   #1092
marikaxp
Rozeznanie

Migotek a może 0,5 litra wystarczy.

marikaxp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 16:51   #1093
VelaLuca
Wtajemniczenie

Zakochałam się w tej koszuli do karmienia
Miała któraś coś z Italian Fashion? Możecie polecić?

Stary 2017-03-17, 16:55   #1094
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość

Tak, mam czerwona spakowana do szpitala w razie W. Moja jest dosyć krótka, ale poza tym spoko.

Stary 2017-03-17, 17:02   #1095
ewelinka2311
Wtajemniczenie

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7197858 6]Tylko że ja wiedziałam gdzie ten sklep jest i że faktycznie tam jest, nie raz tam kupowałam. A tu taki numer informacją ze sklepu. Zresztądzwoniłam tam (DZWONIŁAM!!!!!!!!!) do diaska dwa dni temu i pytałam o adres i godziny otwarcia.

Daga825 - też właśnie cena w LM za 0.5 l to 25 zł a cena za 1L to 28, więc wychodzi taniej litrowe niestety, ale jak tak będziemy jeździć to te koszty jeżdzenia i wyjdzie na to samo. Ale i tak jestem wściekła na deszcz i na to że znów o kolejny tydzień się wszsytko opóźnia... a maż wziął specjalnie dziś 3 godziny wcześniej z pracy by wreszcie kupić te cholerne farby... bo wszędzie tylko czynne od pn-pt do 17? Kto do tej godziny zdąży wrócić do domu z pracy kończąc o 16? Nikt. Bo nie przejedziesz w godzinę z jednego konca w drugi miasta

Na poprawę nastroju i zmęczenia zjadłam Twixa oraz oglądam sobie obiektywy do aparatu... może kiedyś sobie kupię, może.... marzenia to piękna rzecz.[/QUOTE]

ja tak do prywatnego lab chodziłam grupę krwi od listopada robić, przez trzy tygodnie babka w recepcji mi mówiła, że labolatorium nieczynne do połowy grudnia a okazało się że od 1 grudnia przenieśli punkt pobrań do innego miejsca :p babka na recepcji to niezły nieogar
ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 17:17   #1096
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez marikaxp Pokaż wiadomość
Migotek a może 0,5 litra wystarczy.

Raczej nie - do pomalowania szafa na ubrania narożna, do tego część segmentu, do tego regał wielkości szafy (także w środku) oraz szafka z szybą (wysokość regału) - tu też malowanie środka musi być. Do tego szafka z szufladami pod lampkę. Na pewno nie starczy. Puszeczka 0,5 wystarczy na dwa razy malowaną małą komodę i troszkę zostanie by przemalować coś małego.

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Daga825 Pokaż wiadomość
Tak, mam czerwona spakowana do szpitala w razie W. Moja jest dosyć krótka, ale poza tym spoko.

Miałam leginsy ciążowe - kupione na rynku. Pisze miałam bo legginsy są strasznie obłażące wszystkim. Wszystko się do nich klei. Nigdy więcej. Jak je zakładam to muszę ciągle z wałkiem do czyszczenia chodzić i czyścić się co 5 min. Mam nadzieję że z koszulą nie będzie podobnie. Pani od której brałam legginsy miała w jednym racje - nie będą się mechacić - prawda , za to przyciągają wszystkie pyłki okruszki, włosy i wełnę z szalika czy czapki.
Stary 2017-03-17, 17:21   #1097
Mirissa
Raczkowanie

Cytat:
strasznie mi przykro
zdrówka dla córeczki! na pewno szybko wyjdzie z tego zakażenia!
Mirissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 17:23   #1098
paula.cw
Zakorzenienie

Jak tak czytam Migotka to mam wrażenie że Łódź to jakieś zadupie nie wiadomo gdzie a nie miasto wojewódzkie w środku Polski
Ja się stresa najadlam bo się okazało że przy przeprowadzce w pracy zgubilam jeden segregator. A miałam dwa więc dużo do pilnowania nie miałam... tak mi się wydaje w każdym razie bo okazało się że brakuje mi dokumentów które wiem że miałam zrobione. A potrzebne są w razie audytu i właśnie mamy audyt. I muszę na szybko nadrabiać żeby to było. Szkoda mi mojego czasu no ale pretensje mogę mieć do siebie tylko. W dodatku w poniedziałek muszę pracować z domu bo koleś od zmywarki przychodzi. W dodatku głupio wyszło że trgo nie mam a byłam pewna ze wszystko mam na bieżąco zrobione. Eh... segregatorow mamy w departamencie tyle że prędzej to zrobię jeszcze raz niż znajdę zgubione. Dobre tyle że tych sprzed dwóch lat nie muszę już dorabiac chociaż też zginęły.

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 17:41   #1099
Konto usunięte

paula.cw - czym dłużej tu mieszkamy też mamy takie wrażenie co do miasta. Nie wiem co mnie podkusiło by tu za pracą przyjechać (której nie ma). Poza środkami - bo na Warszawę mnie nie stać było wtedy - to chyba jedyne wytłumaczenie czemu wybrałam to miasto.

W jednej pracy też miałam dwa segregatory dokumentów - prace graficzne i ich historię akceptów. Zginął mi jeden z nich. Znalazł się dziwnym trafem jak odeszłam. Po prostu ktoś go sobie na ten czas wziął by zrobić mi świnię. Od tego momentu robię sobie zawsze kopie indywidualną dla siebie i nie ufam nikomu w pracy. Tylko że u mnie nie można było tego zrobić na bieżąco - jak sobie przypomnę te chwile to jeszcze jestem chora. Mineło już chyba 8 lat.

Czas edycji: 2017-03-17 o 17:46

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-17, 17:44   #1100
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak tak czytam Migotka to mam wrażenie że Łódź to jakieś zadupie nie wiadomo gdzie a nie miasto wojewódzkie w środku Polski
Ja się stresa najadlam bo się okazało że przy przeprowadzce w pracy zgubilam jeden segregator. A miałam dwa więc dużo do pilnowania nie miałam... tak mi się wydaje w każdym razie bo okazało się że brakuje mi dokumentów które wiem że miałam zrobione. A potrzebne są w razie audytu i właśnie mamy audyt. I muszę na szybko nadrabiać żeby to było. Szkoda mi mojego czasu no ale pretensje mogę mieć do siebie tylko. W dodatku w poniedziałek muszę pracować z domu bo koleś od zmywarki przychodzi. W dodatku głupio wyszło że trgo nie mam a byłam pewna ze wszystko mam na bieżąco zrobione. Eh... segregatorow mamy w departamencie tyle że prędzej to zrobię jeszcze raz niż znajdę zgubione. Dobre tyle że tych sprzed dwóch lat nie muszę już dorabiac chociaż też zginęły.

Nie tylko Ty masz takie wrażenie
Całe szczęście moi rodzice byli w Łodzi tydzień temu, mam tam też kuzyna więc wiem z pewnego źródła że wcale tak nie jest

Współczuję z tymi dokumentami. Dodatkowa niepotrzebna robota...

Stary 2017-03-17, 17:52   #1101
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kacperkova Pokaż wiadomość
Ja mam tej firmy, modelu nie pamiętam, zdjęcie już tu kiedyś wklejam, polecam tej firmy.

No ja wlasnie chyba od Ciebie spisalam tej firmy ale modwl chyba hde ale nie moglam znalezc wiec zamowilam inny. I tez sie kiedys pytalam o termometry 😉

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:
Napisane przez giovanemamma Pokaż wiadomość
Hej kochane! Ja dziś mam jakiś słaby dzień, chyba przez tę pogodę jestem wypluta. Wstałam, wyszłam z psem- prawie mi łeb oderwało na spacerze Wróciłam, zjadłam musli z mlekiem, bananem i masłem orzechowym i znów się położyłam. Może dopada mnie to zmęczenie 3 trymestru? Nawet mi się nie chce iść prania wstawić

Poleże trochę i biorę się obiad- panierowaną rybkę, pieczone frytki z batatów z rozmarynem, do tego sos czosnkowy i surówka z kiszonej kapusty. Aż mi ślinka cieknie na samą myśl

Jutro na 8 jadę na glukozę, mam nadzieję, że posmakuje mi jak Veli

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Dziewczyny, a podpowiedzcie mi. Będę robiła na niedziele polędwiczki, no i korzystam z jednego przepisu i tam jest 1/4 szklanki whisky. Odkąd jestem w ciąży to zastępuje ją wodą, ale tak się zastanawiam, bo akurat mam w lodówce otwartą i będę miała gości... Czy mogę dodać i zjeść? Niby ten alkohol powinien wyparować. Jakie macie do tego podejście?
Ja bym mimo wszystko nie zjadla takiej poledwiczki. Wole dmuchac na zimne tym bardziej ze wiem jakie spustoszenie w organizmie maluszka moze miec alkohol

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 17:57   #1102
Konto usunięte

Pisałam wcześniej - to specyficzne miasto. Jak ktoś trafi dobrze to ma naprawdę farta. Ja patrzę z perspektywy swojej (bez żadnych znajomości i rodziny) - czyli co praca to przeróżne kwiatki które miejsca mieć nie powinni, nieżyczliwi podli ludzie, którzy jak się tylko odwrócisz zrobią ci podłość. Czy mam coś pozytywnego z tym miastem? Nie. Może dlatego że wokoło mnie mieszka sama patologia (pełno podpitych żulików) - co osiedle to jest inaczej i inny klimat. Nie zmienię zdania że to brudne zaniedbane miasto. Gdybym miała pieniądze to wyprowadzilibyśmy się z tego miasta jak najszybciej i nigdy nie wrócili. Raczej nie zanosi się na to że znajdę pracę po urodzeniu maluszka - bo wtedy szukać jest jeszcze trudniej. A to że się odmieni straciłam wiarę po 3 pracy - teraz będę szukać 9. Właśnie zaczynam po woli obmyślać strategię jak to zrobić.
Stary 2017-03-17, 17:57   #1103
monika860902
Zakorzenienie

Monia ale super lowy! A te spodenki 😍😍😍😍

Stary 2017-03-17, 17:59   #1104
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Daga825 Pokaż wiadomość

Dzięki Daga Chcę właśnie zamówić jedną taką porządniejsza koszulę i wolę się dopytac o firmę zanim wydam 6 dych.

Stary 2017-03-17, 18:00   #1105
Konto usunięte

Co do polędwiczek - alkohol powinien wyparować. Ale jeśli się boisz to zrób dla siebie w drugim garnku wersję bez alkoholu i będzie po sprawie.
Stary 2017-03-17, 18:05   #1106
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej....biedna malutka i Ty! Oby jak najszybciej jej sie polepszylo....a Ty powinnas odpoczywac ale jak skoro córeczka chora....trzymaj sie mocno!

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Cytat:
Ale fart To sobie postoi wózek trochę u Was

Ja kiedyś zapomniałam że ma kurier przyjechać z belkami na sufit, też za pobraniem ponad 800 zł. Kazałam mu czekać i pojechałam do pracy do mamy pożyczyć kasę bo w domu nie miałam ani złotówki

Mmona - aleś się obkupiła Śliczne ciuszki
Cieszę się że u mnie cycki w ogóle nie urosły, przynajmniej oszczędzam na nowych biustonoszach jak do tej pory
Ja mam to samo. Caly czas nosze biustonosze sprzed ciazy😃

Stary 2017-03-17, 18:07   #1107
giovanemamma
Rozeznanie

Cytat:

jaka ładna
Cytat:

Migotek, może Cię zaskoczę, ale podli ludzie i żule są też w innych miastach.
Co do szukania pracy to wierzyć mi się nie chce. Ja uważam, że w Polsce nie ma bezrobocia, są tylko leniwi ludzie. Trochę się u mnie napatrzyłam, jak się ludzie kwapią do zarabiania pieniędzy i ile czasu trzeba szukać pracownika i to nie za 1200zł tylko np. 1800zł- chętnych brak, albo olewanie i nie przychodzenie na rozmowy. Najlepiej to, żeby kasa z nieba spadała
giovanemamma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 18:09   #1108
giovanemamma
Rozeznanie

Mąż i ja zjedliśmy obiadek no i znowu leżę, bo kurde pisałam już na fb, coś dziś słabo z ciśnieniem i pulsem. Teraz mi skacze. Dopiero miałam 86 puls, teraz 96 ehhhh ;/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 17350880_1388188341244932_1989018419_n.jpg (109,1 KB, 24 załadowań)
giovanemamma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 18:37   #1109
maajjaa88
Zadomowienie

Mi by sie nie chcialo tracic kolejnego dnia zeby kupic koniecznie litrowa puszke farby. Niby roznica w cenie spora ale odjac dojazdy, czas sytacony to czy warto? A pozniej kolejne dni narzekania ze meble nie pomalowane jeszcze.

Tez mnie czeka szukanie pracy ale ja bede szukac wszedzie a nie tylko w zawodzie. Ty z tego co pamietam szukasz tylko jako grafik wiec nie dziwie sie ze nic znalezc nie mozesz. Ja jestem rehabilitantem i poszlam pracowsc do sklepu. Mialam pensje a to najwazniejsze. W zawodzie mozna szukac dalej a miec cos na poczekaniu.

I jeszcze taka mysl mi sie nasunela. Zauwazylam ze bardzo przejmujesz sie ☠☠☠☠☠☠☠ami (tak dla mnie to ☠☠☠☠☠☠☠y) typu farba do mebli, a ile beda schly, a to reklamacja niz wlasnym zdrowiem. Juz nawet nie odpisujesz na posty dziewczyn jak o cos pytaja, na pewno z troski.

Paula wspolczuje segregatora. Wazne ze mozesz to nadrobic, czasu szkoda ale najwazniejsze ze jest jakies wyjscie z sytuacji.

Powiem Wam ze fajny byl wyklad o szczepieniach. Duzo sie dowiedzialam. Pozniej byla jeszcze Pani i mowila o komorkach macierzystych. Jakie sa opcje, ceny itp. Fajnie bylo

Vela wybacz ale zapomnialam napisac kolor wozka a na pewno na FB juz go widziałaś wiec noe bede pisac

Paula fotele ladne. Jedz i testuj. Fajnie ze wysokie oparcia maja.

Nie pamietam ktorej z Was malutka jest w szpitalu ale wspolczuje! Duzo zdrowka dla corci!
maajjaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-17, 18:39   #1110
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki Daga Chcę właśnie zamówić jedną taką porządniejsza koszulę i wolę się dopytac o firmę zanim wydam 6 dych.

Mogę jutro ci cyknac fotę i zobaczysz jaki stan po jakimś roku noszenia, bo potem już ja jednak schowalam na rzecz piżamy

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
Napisane przez giovanemamma Pokaż wiadomość

Migotek, może Cię zaskoczę, ale podli ludzie i żule są też w innych miastach.
Co do szukania pracy to wierzyć mi się nie chce. Ja uważam, że w Polsce nie ma bezrobocia, są tylko leniwi ludzie. Trochę się u mnie napatrzyłam, jak się ludzie kwapią do zarabiania pieniędzy i ile czasu trzeba szukać pracownika i to nie za 1200zł tylko np. 1800zł- chętnych brak, albo olewanie i nie przychodzenie na rozmowy. Najlepiej to, żeby kasa z nieba spadała
Moja siostra niedawno po 18 latach gnicia w domu znalazła pracę właśnie w Łodzi, szukała 3 tygodnie, zarabia odpowiednio. Także ten.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości