![]() |
#721 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode 2008 cz.II
Girls!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() hehe i tez nie mam koncepcji na fryzure i bukiet ani nie zapisalam sie do fryzjerki/kosmetyczki ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#722 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Piekny dzien sobie wybralas na slub ![]() ![]()
![]() |
#723 |
Zakorzenienie
|
Słodka_babeczka witam na forum
![]() Dziewczyny już jestem po zamówieniu naszych obrączek ślubnych. Ale wiecie jak się zdziwiłam, pierścionek zaręczynowy, który noszę na miejscu obrączki mam w rozmiarze 11, i mówię facetowi, że obrączkę też będę chciała na taki rozmiar, a on do mnie dobrze, ale proszę jeszcze dokładnie przymierzyć i dał mi pęczek różnych otworków. I wiecie co się okazało? Że tak naprawdę musiałam wcześniej mierzyć inną miarą i tak naprawdę wyszło, że mam rozmiar 6,8 (bo 6,5 było za ciasne, a 7 za duże to wziął z tego połowę). Za grawer każdą literkę będziemy płacić po 2 zł.A odbiór prawdopodobnie za 2 tygodnie, facet ma do nas zadzwonić. Ale fajnie mieć obrączkę na sobie. Jestem taka szczęśliwa, że hej ![]() P.S Obejrzałam wszystkie zdjęcia, fajne z Was parki ![]()
![]() |
#724 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
8 września. Po ślubie miały być szybkie życzenia osób niezaproszonych na wesele, a my na godzinkę mieliśmy wyskoczyć na krótką sesję zdjęciową. Obiad miał być na 17.30. Jednak pogoda pokrzyżowała nam plany i z sesji były nici (tylko po 19 wyskoczyliśmy na chwilę na plażę pstryknąć parę fotek). Sesję powtórzyliśmy dwa tygodnie później.
![]() |
#726 |
Raczkowanie
|
ufff strasznie duzo piszecie
![]() dzisiaj mialam koszmar slubny:P śniło mi sie zze z mojego domu wychodzilo jeszcze 5 innych panien młodych a ja bylam w swojej bialej spódnicy i koszulce bo mama stwierdzila ze przebiore sie dopiero po kosciele ![]() ![]() serdeczne pozdrowienia dla wszystkich weselnych swirusów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
Halo dziewczyny pobudka!!!
![]() ![]() Katalinka17 Ładne zaproszenia ![]() Mika85 Ja też nie nadążam z czytaniem, dlaczego czasem zdarza mi się z opóźnieniem coś napisać. Mamy takie same obrączki tylko wybraliśmy 5 mm.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#728 |
Raczkowanie
|
m.a.r.t.a juz nie spimy
![]()
![]() |
#729 |
Raczkowanie
|
mam przedślubne koszmary
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś miałam bardzo smutny i przygnębiający sen (ale nie "koszmar ślubny") i mam niezbyt dobry humor. W dodatku obudziłam się, a za oknem szaro i deszczowo.
Dziś przychodzą do nas moi przyszli teściowie razem z TŻ. Będziemy zapewne omawiać szczegóły wesela. Oby nikt nie wyskoczył z hasłem, że "to jest głupie", bo nie ręczę za siebie. |
![]() ![]() |
![]() |
#731 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Raczkowanie
|
witajcie dziewczyny!
![]() jestem tu nowa, troszkę błądzę i poszukuję wiadomości na wiele nurtujących mnie pytań... Mój wymarzony Slub odbędzie się 6 wrzesnia w Polsce - na stałe mieszkam na zielonej wyspie ![]() Wszystko organizujemy na odległośc i jest z tym duzo zamieszania...niestety... . możecie mi podpowiedzieć na co mam uważac w salonie ślubnym gdy będę na przymierzaniu sukni?? Mam tez problem z tym, że zamiast martwic się o zrzucanie kilogramow to martwie sie tym, że chudnę z tych przedślubnych stresów;( pozdrawiam Was wszystkie z dalekiej Irlandii ![]() majka |
![]() ![]() |
![]() |
#733 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() My tez planujemy sesje tego samego dnia ale wiadomo ze pogody sie nie przewidzi i jak bedzie paskudnie (np. jak dzisiaj ![]() ![]() hehe wstalysmy juz daawno ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jesli chodzi o kiece to wybierz tylko ta w ktorej sie zakochasz... podsluchuj rozmow o krawcowej (bo pozniej poprawki i raczej nie byalabys szczesliwagryby kieca przyszla za duza lub za mala iokazalo sie ze krawcowa wlasnie wyjechala na urlop...) Dla mnie wazne jest tez podejcie pan sprzedajacych suknie... jak sa niemile to ide dalej ![]()
![]() |
#734 |
Rozeznanie
|
a ja nawet nie dowiadywałam się ile kosztuje próbny i właściwy makijaż:| a fryzjerka która bedzie mnie czesała będzie tez na weselu bo jest żoną kolegi TŻ i u niej w salonie też jest kosmetyczka która maluje ale muszę najpierw ją sprawdzić jak i czym to robi
![]() ![]() a my dziś jedziemy w trase z zaproszeniami ![]() ![]() ![]() ![]() ale ani razu nawet do głowy mi nie przyszło się rozmyślać!!!! ![]() ![]() moja kochana bestia taka pewna ![]() ![]() ![]()
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
![]() ![]() |
![]() |
#735 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To dobrze, ze jednak zmierzylas bo gdybys poprosila o 11 bez mierzenia, to dostalabys rozmiar 24 ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Snilo mi sie, ze jest godzina 12 w dzien slubu. Do ceremonii 4,5h a ja sie zoirentowalam, ze zapomnialam zalatwic sobie fryzjrea i makijazystke!!!!!!!! Potem jest nagle przeskok i stoje z TZ przed kosciolem i sa goscie. Wychodzi ksiadz (dziwny, z dlugimi wlosami, wyglada jak jakis metal) i mowi, ze najpierw wchodzi pan mlody potem goscie, a na koncu sama panna mloda i stoi na koncu kosciola na wprost oltarza i czeka. Tak tez zrobilam. Weszlam na koncu. Ksiadz zaczal msze od kazania ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zycze udanych lowow to baaardzo przyjemna czesc slubnych przygotowan. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Raczkowanie
|
m.a.r.t.a.-ja tez wczoraj z TZ wybralismy obraczki....mialy byc klasyczne zlote ale cos tam bedzie innego i tez beda z a2 tyg do odebrania..rozmiary to 4mm i waga 7g.ciesze sie TZ przezywa jak mrowka okres
![]() ![]() a jutro ide do proboszcza wezmiemy 15 a najwyzej jesli czas nie pozwoli to sesja bedzie w inny dzien....burza u mnie byla.....pierwsza w tym roku..... |
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
Burza? toverek83 ale Ci zazdroszczę. Macie najcieplej w Polsce. A u mnie kolejny zimny dzień - 4 stopnie i deszcz. Brr!
![]() majkaAD78 weź ze sobą buty o wysokości obcasa, w której czujesz się najlepiej, bo do takiego wzrostu dobiera się długość sukni przy dopasowywaniu podczas przymiarek. No i nie daj sobie wcisnąć welonu z lamówką i rękawiczek z pętelką (to już przestaje być modne). Oczywiście idź do salonu z mamą, siostrą czy przyjaciółką - obiektywna publiczność ![]() Piszecie ostatnio tyle postów, że już nie pamiętam, czy pisałyście o pierwszym tańcu. Więc spytam: myślałyście już o Waszej piosence co tego pierwszego małżeńskiego tańca? Bo my długo nie mogliśmy się zdecydować - mieliśmy kilka naszych ulubionych utworów. A układ to udało się nam przećwiczyć dopiero na kilka dni przed ślubem.
#738 |
Raczkowanie
|
Witam,
majkaAD78 trzeba uważać na obrączki powinna być ciut większa niż pierścionek zaręczynowy i trzeba najpierw porównać ceny, bo mnie aż trafiło jak przeczytałam, ze mój model 322 z aprtu (prawie 2000,00 za dwie!) można kupić za połowę ceny! W salonie nie słuchaj nikogo tylko sama zadecyduj. J aślubuję 24 maja już nie mogę się doczekać!!! Planowanie i decyzja o ślubie dwa i pół niesiąca temu. Mam już większość pozałatwiane: kucharki, kelnerki, wódka, kościół, sal, namochód, USC, świadkowie, zaproszenia, suknia, dodatki, garnitur TZ, fryzurka próbna, pazurki (zaklepana wizyta). A jeszcze muszę: kosula i buty TZ, ustalić menu, napoje, tort, kwiaty. Więc nie jest źle. Z moim TZ jesteśmy zaręczen ijuż 3 lata i tylko czekaliśmy na odpowiednieszą chwilę - dlatego tak "szybko". Pozdrawiam. Mam jeszcze pytanko co do pierwszego tańca czy "uczycie"się np. walca czy zwykły przytulaniec?? Bo jeśli np walc angielski to myślałam o "Oczarowaniu" Wodeckiego. Ajeśli przytulaniec to "Kołysanka" Farby (śnij śpij) co wy na to?? Edytowane przez Natalia39 Czas edycji: 2008-04-12 o 18:33 Powód: skleroza :) |
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Raczkowanie
|
u nas tez bylo burzowo, baaardo deszczowo /lubuskie
Natalia39 my wybralismy Oczarowanie Wodeckiego ![]() oto ona : http://majka14.wrzuta.pl/audio/xydDd..._-_oczarowanie
Edytowane przez wiolis Czas edycji: 2008-04-12 o 19:09 Powód: piosenka |
![]() ![]() |
![]() |
#740 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Toverek bierz 15, to już wrzesień, szybciej się robi ciemno. Moja siostra też ślubowała we wrześniu, miała ceremonię na 15.30 i było ok. Cytat:
![]() Kurczę my ciągle zmieniamy zdanie, raz była Farba "Chce tu zostać", teraz po głowie chodzi nam Bajm "Być z Tobą" (coś takiego). Cytat:
![]() Co do wizyt w salonach ślubnych rzeczywiście warto wybrać się z kimś bliskim kto szczerze oceni Ciebie w sukni, zwłaszcza jak wygląda ona na Tobie z tyłu, czy nic Ci nie pieje, nie marszczy się. Niczym się nie obawiaj ![]()
![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-04-12 o 21:31 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Wtajemniczenie
|
majkaAD78 witam
![]() slodka_babeczka witam. Ja też ślubuję w ten sam dzień co ty, ale o 17 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem po spotkaniu z teściami i moimi rodzicami. To nie była pierwsza wizyta, więc było luźniej, niż ostatnio, ale i tak moja mama cała nerwowa była
![]() ![]() Moi rodzice wyskoczyli z decyzją (nie propozycją, tylko decyzją), że to oni sfinansują całe wesele (oprócz alkoholu, obrączek itp.), bo rodzice TŻ oferują nam dach nad głową ![]() ![]() Chcemy się wybrać w najbliższym czasie po obrączki, bo faktycznie, tak jak pisałyście, złoto idzie w górę. Moja mama niedawno się orientowała u jakiegoś większego (ale nie firmowego) jubilera w pobliskim miasteczku i tam klasyczne, 5 mm obrączki kosztują od 950 do 1200 zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#743 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My obrączki zamówilismy w piątek ![]() ![]() ![]()
![]() |
#744 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
wow! 2 i pol m-ca temu decyzja i juz wszystko tak szybciutko macie? gratuluje!!! ja chyba bym ze stresu nie dala rady wszystkiego tak zorganizowac ![]() Cytat:
![]() ![]() Postanowilam! W tym tygodniu jade na Jatki ogladac papiery ozdobne do zaproszen. Koniec odkladania. Musze sie zmobilizowac i juz! PS. Kochane! Stuknela mi dzis 23. wiosna!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#745 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
Miłość to dar słońca,dar losu i piękno chwili!!! ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/2523a335f4.png Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-04-13 o 19:21 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Wtajemniczenie
|
babeczka1985
WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#748 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurczę, muszę faktycznie lepiej poszukać, bo jakoś taniej nie umiem na razie znaleźć ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Nasi rodzice przeszli na "ty" na pierwszym spotkaniu, wiadomo, że jakimiś świetnymi znajomymi nie są, ale całkiem swobodnie sie ze sobą czują ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#749 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#750 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.