|
|
#2551 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. II
Demoniku bardzo Ci dziekuje za pomoc z tym zywieniem. Nadal mam chaos w glowie ale juz sie orientuje jak to ogolnie powinno wygladac.
Ivy dzieki za wyjasnienia co do tych kubkow, lyzeczek itd. (Masz strasznie mily i cieply glos) Wiecie co, ja to marudzenie i nocne pobudki Patryka zwalam na zabki a on moze po prostu jest glodny. Nie wiem juz sama ale poczytalam troche artykulow i moze on chce juz koniecznie cos powazniejszego do jedzenia niz tylko moj cycek. Wiecie co, uciesze sie ale i zalamie jesli sie okaze, ze to o to chodzilo. Ale ze mnie matka jesli ja po tygodniu wpadam na pomysl, ze dziecko sie nie najada
|
|
|
|
#2552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam z Kubusiem za niego kciuki ![]() P.S. Jesteś wspaniałą mamusią...
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaaaaa zapomnialam kupic biszkopty
|
#2554 |
|
Wtajemniczenie
|
no my juz zaczynamy weekend.
siedzimy sobie chwilke przy kompie i Klaudufka mi tu klika. juz sie ciesze i mam nadzieje ze jutro bedzie ładnie no i w niedziele tez. no i jestem jednak troszke zmeczona to chyba zaraz razem polezymy i poczytamy gazetki.
|
#2555 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Załaczam parę fotek z dzisiejszego dnia Matyldy 1. Chrupki jem sama 2.,3. Jabłuszko też jem sama, jak mama podaje łyżeczką to zaciskam buzię i nie jem, bo mi nie smakuje. A jak sama jem to mi smakuje 4. Po jedzonku mycie i manewry pod łóżeczkiem |
|
|
|
|
#2556 |
|
Rozeznanie
|
Anetko moze faktycznie on jest głodny i teu niespokojnie ci spi w nocy
probuj juz mu dawac rozne zupki jarzynowe deserki jakies itd eszeweria tez bym chciala miec jakis domek a jakies polaczenie macie do miasta? ze jak dzieci pojda do szkoly to beda mialy czym dojechac jakby co? ebena ale twoja corcia taki maly klocuszek chyba hihi ale ile ona ma zabawek moja nie ma tyle bo nie lubie pluszakow :P |
|
|
|
#2557 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, że już uporałyście się z chorobami. Całe szczęście, że wypadły Wam te badania kontrolne i mogliście szybko działać. Cytat:
Maja się złości, ale wtedy płacze na zawołanie Cytat:
Nie ma co podziwiać, dopiero od 1 ćwiczę, mam nadzieję, że wytrwam w postanowieniu, i na wakacje będę mogła wdziać bikini i na plaże![]() Maja ma katar, kaszel spowodowany też jest katarem. Oskrzela czyste nic się nie dzieje, tylko meczy ją strasznie. Dziś była bardzo marudna. Dostała Eurespal, krople do noska Euphorbium, maść do nacierania klatki i plecków Pulmex Baby. Pytałam też o wit. D3 czy nadal dawać, babka powiedziała, że na razie tak, bo większość ciała jednak jeszcze jest okryta. Cytat:
Oj dużo pracy Was czeka, my mieliśmy 15 osób i pracy po łokcie. Cytat:
Mikołajek coś chyba śpiący był. Piękna okolica. Cytat:
Ja Ci nie podpowie, nie mam pojęcia. Życzę przespanych nocy. Cytat:
Matylda wydoroślała, je zawodowo, cudnie to wygląda. Serdeczne życzenia dla Poli |
|||||||
|
|
|
#2558 |
|
Rozeznanie
|
Ebenko, fajniutka ta Twoja Matyldzia. Smialam sie ze zdjec, na ktorych sama konsumuje jabluszko. Swietnie sobie radzi
![]() My dzisiaj tez po pierwszym jabluszku, nie bylo zle. Na poczatku bral do buzi i wypuszczal z powrotem, potem troche posmakowal a na koniec zamknal buzie i kazal nam chyba spadac z ta mazia bo wiecej nie dal sie namowic ![]() Mam nadzieje, ze dzisiejsza noc bedzie lepsza bo nakarmilam pod korek wiec licze ze sie uda ( nie myslcie jednak ze tym jabluszkiem )Jeszcze raz dziekuje za rady i dobre slowa, minely mi juz smutki Wklejam kilka fotek 1,2 - jabluszko 3 - mysleli, ze jak zrobia ze mnie rambo to uszy bede mial piekne ![]() 4 - pielucha jest naj... 5 - nowa bajka o "zielonym kapturku" |
|
|
|
#2559 |
|
Rozeznanie
|
Uf, nareszcie mam czas naskrobać.
Anusiu wytrwałości , dobrze, że to tylko katar Ebeno zdrówka dlacudownej Matyldzi Pucka jak się złości to płacze i piszczy Barbea Agatce wychodzą ponoć ząbki od trzech 3 miesięcy . Do tej pory żaden się nie pojawił . Teraz wciskanie łapek do buzi kładę właśnie na karb zębów....Aneto dla mnie karmienie niecycem tez mnie przerażało. Fakt bazuję tylko na słoiczkach ( zupki i deserki) ale nie taki diabeł straszny... dla Piotrusia za siedzenie. Agatce jutro opowiem jaki to Piotruś sprawny.Już poprane, poprasowane. Mogę iść spać. Dziś odwiedziła mnie moja mama, po południu przyjechała siostra. Pokrzyzowała plany teściowej, bo ta zadzwoniła z propozycją wzięcia Agatki na spacer Pucka spała dziś z przerwami ok 4 godzinek. To chyba wystarczająco dla niej, bo kąpiel przebiegła spokojnie. Dostała soczek jabłkowy w niekapku i pięknie wypiła. No proszę, nie ma to jak dobra motywacja Upał był prawie u nas. Piękna "majowa pogoda". Czy ktoś wspominał o ochłodzeniu Idę spać. Dobranoc. |
|
|
|
#2560 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=joasiah;7201247]
eszeweria tez bym chciala miec jakis domek a jakies polaczenie macie do miasta? ze jak dzieci pojda do szkoly to beda mialy czym dojechac jakby co? QUOTE] no własnie z tym jest problem, mamy kilka ładnych kilometrów do pociągu czy autobusu, do szkoły trzebaby dowozić tak jak teraz do żłobka do Miłosnej jakieś 15 km, dlatego cały czas rozwazam i tu na wsi nie mamy żadnej pomocy od rodziny, sami cały czas i nikt z rodziny prawie do nas nie przyjeżdża , czasem moi rodzice w weekend bo tata schorowany a mama pracuje - moja przyjaciółka z rodzinnego miasta przyjedzie do mnie pierwszy raz od 3 lat ( miała dziś ale przełozyła na za tydzień bo jest w ciąży i grypa ją rozłożyła) - smutno tu na tym odludziu, dlatego dylematy czy przeprowadzać sie do bloku w moim rodzinnym miasteczku ( 100km ode mnie) czy zostać na wsi - to trudne. teraz gdy jest wiosna jest tu miło ale od jesieni do wiosny, praktycznie siedzenie w czterech ścianach bo albo za duże błocko i nie da sie wózkiem przejechac albo śniegu. Poza tym jak jest tylko jeden samochód całkowite uzaleznienie od czasu męż ( którego nie ma zbyt wiele) by gdzieś się ruszyć - ostatnio teściowie pożyczycli nam swój samochód na jakiś czas więc trochę jest łatwiej. Dziewczyny co byście zrobiły na moim miejscu - ja już jestem skołowana Ebena fajne fotki, mój Mikołaj tez mi wyrywa jak nie miseczke to łyżeczkę, więc jest wojna przy jedzeniu i wszysto zachlapane po brzegi włącznie z Mikołajem który po nadaje sę tylko do wrzucenia do pralki ![]() Cytat:
aneta80s fajniutki ten twój "zielony kapturek" U nas jedna z lepszych nocy ostatnio . Mikołaj obudził sie 2 razy. Zasnął o 20-stej i pierwszy raz obudził się o 23 a później o 2 w nocy i spał do 6 ![]() Życze milusińskiego dnia i fotka jak Mikołajke słodko dziś spał - robione nad ranem, chwilę przed przebudzeniem |
|
|
|
|
#2561 |
|
Rozeznanie
|
Hej dzień dobry
NAJSERDECZNIEJSZE żYCZENIA MIESIęCZNICOWE DLA NASZEJ PARY OLEńKI I MACIUSIA Witam. Ups deszczyk pada, teściowa będzie niepocieszona... Zresztą mi też to pokrzyżowało plany. Zamierzałam wyprawić je na spacer, a sobie zrobić salon piękności. Tylko ja i maseczki. Bianka Ty pisałaś o uczuleniu Blaneczki na banany? Jak to się objawia ? Kiedyś pisałam Wam o szorstkich i zaczerwienionych plackach na kolankach i łokciach u Agatki. Prawie miesiąc to schodziło, bez maści, po prostu trzeba to przeczekać, tylko kąpiele w oilatum i parafina. Już było prawie dobrze i . |
|
|
|
#2562 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
u nas piekne słoneczko świeci i niedługo spadamy na spacer połączony z zakupami Mikołajek słodko wygląda aneta80s-fotki super. nie martw się-u nas tez był problem ze spaniem no a teraz jak była chora to tragedia ale juz wszystko wróciło do normy ebena-moje dziecko tez lubi samo jesc i wtedy najlepiej smakuje-super zdjecia demonik- czekamy oczywiscie na krótką relacje i koniecznie fotki nalepsze życzonka dla Oleńki i Maciusia a tz napisał ze od 6 maja będzie w Łasku-strasznie się cieszę.
|
#2563 |
|
Raczkowanie
|
Buziaków sto dla Maciusia i Olusi z okazji kolejnej miesięcznicy od Martusi
Edytowane przez edytkap Czas edycji: 2008-04-12 o 10:15 Powód: :) |
|
|
|
#2564 | |||
|
Zakorzenienie
|
Naserdeczniejsze życzenia dla dzisiejszej parki Jubilatów
Cytat:
Cytat:
A rambo i zielony kapturek nie ma sobie równych ... ![]() ************************* ************* my niedługo polecimy na spacerek... Zapomiałabym... już od dwuch dni wam piszę ![]() Cytat:
Na patelni podsmażyć 2 cebulki i paprykę pokrojoną w małą kosteczkę Zetrzeć ser żółty na tej tarce z małymi oczkami Do kurczaka dodać tą cebulę z papryką, dodać 4 łyżki mąki i 3 jajka i sporą garść sera żółtego. Całość dobrze wymieszać, można wyrobić rękami (wrrr nie lubię tego) I smażyć jak placki ziemniaczane. KOTLETY SĄ PRZEPYSZNE, MAJĄ PIĘKNY ZŁOTY KOLOR I SĄ CHRUPIĄCE. Naprawdę polecam zmykam bo Kuba wyciąga łapki do lapka ![]() Miłego dnia
|
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
A co tu dziś tak cicho
![]() Pewnie to cisza przed burzą
|
#2566 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry dziewczyny,
od kilku dni nei jestem w humorze na nic, siedze jak na szpilkach i nie moge doczekac sie wylotu. Jak na zlosc u mnie w rodzinie wszyscy sie pochorowali. Jak pisalam babcia byla w szpitalu 2 tyg i wyszla dopiero teraz.Pogotowie zabralo dziadzia i okazalo sie ,ze ma zapalenie pluc i wrzody na zoladku. Moja biedna mama kursuje tam i z powrotem do tego pracujac. Jestem wsciekla na wszystkich bo moja 17 letnia siostra malo pomaga na moim tacie tez nie mozna polegac . O reszcie rodziny mozna zapomniec bo doszlam do wniosku ,ze wszyscy sa tylko dobrzy jak babcia i dziadziu dostana rete to oni wtedy wszyscy wiedza gdzie jest ich adres... Z tego wszystkiego mama tez sie pochorowala i ma zapalenie krtani. Na zwolnienie nie chce isc bo juz sobie zarezerwowala sporo urlopu jak ja przyjade...i jednym slowem jeden wielki szpital . A ja tu siedze prawie bezczynnie i strasznie mi przykro ,ze nie moge w jakikolwiek sposob pomoc. Maxio bardzo grzeczny sie zrobil. Straszny slodziak Nie bede w stanie odniesc sie do postow z kilku ostatnich dni. ![]() Ciesze sie ogromnie ,ze dzieciaczki nam pieknie i zdrowo rosna co widac na wszystkich umieszczonych zdjeciach. Wczoraj weszlam soie poznym wieczorem na poczekalnie i odgrzebalam nasz watek. Jak poczytalam o naszyh zmarwieniach i obawach w ciazy to az lezka mi sie zakrecila w oku. Eszwerio mieszkasz obecnie w pieknym miejscu ale ja jako zwolenniczka cywilizacji bede ciebie zachecala do powrotu do miasteczka. Wydaje mi sie ,ze o wiele ciezej jest zyc na odludziu. Jak sama pisalas okres wiosenny i letni jest fajny ale potem to juz tylko klopoty i kazdy spacer wyrasta do rangi wielkiej wyprawy bo jak tu przeciskac sie przez blocko? Widze ciebie jako energiczna pelna zycia osobe a caly dzien nie masz sie do kogo odezwac. Ja sama mieszkam na odludziu ...no OK nie az takim jak ty i jest mi z tm ciezko bo za kazdym razem musze brac samochod i jezdzic kilka km do najblizszego sklepu.Buzki dla twoich bobaskow Pysiu juz mi slinka pociekla po przeczytaniu twojego przepisu i tak sie sklada ,ze mam akurat wszystkie skladniki i u mnie na kolacje beda dzis twoje kotleciki. Obiadu nie gotuje bo jak sie panowie zbudza to wybywamy do Bologni i zjem cos na miescie. Dorka widzisz wszystko zaczyna sie ukladac dobrze. Tz przenosza blisko a rok szybko zleci .I pewnie bedzie czesto mial przepustki.Trzymaj sie Joli sliczne zdjecia jak Pucka sie przekreca. Ona jest piekna. Ebenko ale Mati zadowolona na zdjeciach. I ja poeksperymentuje i pozwole Maxowi zaszalec z jedzeniem . Moze zrobi spustoszenie ale ile zabawy bedzie mial. Lea, Matra widac ,ze spotkanie sie udalo wyjatkowo. Chlopcy sie zakumplowali i obydwaj sliczni. Anetko Piotrus uroczy i jak ladnie je. Demoniku pozdrowienia dla Jasia od Maxa i zycze wam udanej uroczystosci. Wszystkiego NAJ i 100 lat dla milusinskich Olci I Maciusia. Barbeaa nie nazekaj na Weronisie bo ona jest sliczna i za sama urode wszystko jej sie wybacza. Jak pisalam Max tez mial dni ,ze byl nieznosny no i prosze jak mu sie odmienilo . Psyt zeby nie zapeszac![]() Zmykam i zycze wszystkim udanego dnia. |
|
|
|
#2567 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomyśl, że już niedługo będziesz z rodziną Cytat:
![]() Koniecznie podziel się wrazeiami i powiedz czy Ci przypadły go gustu
|
|
#2568 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja bym na Twoim miejscu zdecydowanie wybrała miasto bo jako dusza artystki w mieście masz wie.cej klubów, szkoleń, kursów ale wieś to też ogromne plusy Wybór należy do Ciebie! Cytat:
Motylku mogę Cię tylko wirtualnie uściskać i pocieszyć że jak przyjedziesz to odciążysz troszkę mamę. Super że Maxio daje Ci już w pełni cieszyć sie z macierzyństwa a zobaczysz czym starszy tym fajniejszy i za rok gwarantuję że zapragniesz kolejnego dzidziusia Ja jak mam z Weroniczką ciężką noc to myślę i tak nie przespana i tak nie przespana nocka to mogło by być już drugie dziecię to jedno przy drugim by się wychowało! ale np dziś noc była super boska i już nie myślę o kolejnym dzieciątku![]() Najlepsze życzenia zdrówka, suchych pieluszek i szerokich uśmiechów dla Oleńki i Maciusia Demoniku chyba masz pełne ręce roboty przed chrztem? A czy ja dobrze pamiętam że Blaneczka też z pogaństwa będzie jutro wyprowadzona? Oj to się poniedziałek bogaty w zdjęcia zapowiada już się doczekać nie mogę na nie miłego dnia u nas pada buuuuuuu |
||||
|
|
|
#2569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
berbeaa oj tak, tak Oby dzieciaczki grzeczne były i czekamy na fotorelację ![]()
|
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
Olciu moje kochanie, wszytskiego najlepszego- Maciuś
|
#2571 |
|
Rozeznanie
|
Pysiu jednak obiad bedzie...wyslalam meza tylko po jajaka bo okazalo sie ze po wczorajszych nalesnikach zostaly mi tylko 2. Strasznie sie zachmurzylo i grzmi wiec wypad do Bologni odbedzie sie moze potem bo jakas burza sie szykuje ale moze silny wiatr rozwieje chmury i obejdzie sie bez deszczu. Ide przygotowac za ten czas ziemniaczki mlode i zaserwuje kotleciki z ziemniaczkami polanymi jogurtem i posypanymi koperkiem +salatka z pomidora i rukoli. Az mi slinka leci
![]() Tak jak dobrze pamietam to jeszce Blaneczka bedzie jutro miala chrzest. To mamy 2 imprezy na watku . Juz sie nie moge doczekac zdjec.Dziekuje wam kochane za pocieszenie. Jednak moja siostra wziela sie a siebie. Wlasnie gotuje przepis Demonika na makaron z tunczykiem, pieczarkami i szpinakiem. Musialam niezle jej nagadac zeby troche pomogla ale poskutkowalo. |
|
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po spacerku...
Całe 15 min, wyszłam nadeszła czarna chmura i zaczelo padać... Abuuuuuuuuuuu...
|
#2573 |
|
Rozeznanie
|
hejo dziewczyny
powiedzcie mi (te ktore dzieci juz jedzą zupki) jakie kupki maja wasze dzieciaczki takie rozlane czy takie zwarte juz bobki bo moja wlasnie po zmianie mleka ma takie zwarte bobki i nie zrobi od razu tylko pojedynczo raz malo potem wiecej i za jakis czas najwiecej ale robi sama bez mojej pomocy to fakt ze slychac jak steka ale cos patrze ze ma gorącą głowke i policzki hmmm czy to nie jakas oznaka choroby?? strasznie jest marudna nie wiem czy to zeby czy ta kupa kurde juz nic nie wiem ![]() a pediatra mowila ze moze miec twardsze kupy bo mnie zastanawia czy one takie juz beda czy po prostu jej musi się dotrwaci te nowe mleko hmm bo martwię się
|
|
|
|
#2574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas maly jest na mleku mod. i różnych zupkach, daniach deserkach. Kupki zazwyczaj są cos pomiedzy ani nie bobki, ani rozlane. Ale to zazwyczaj, zdarzaq się ze są i bobki czy rozlane, ale to zależy co dalam malemu dzień wcześniej jak deserek...jabłko, gruszka to kupka luxniejsza, jak zupka z marchewki, czy danie z ziemniaczkiem gęstsza... Poodserwuj kilka dni...pewnie to będzie siezmieniac i może daj jej np jabluszko jeśli teraz robi twarde bobeczki
|
|
#2575 |
|
Zakorzenienie
|
...A chciałam Wam jeszcze pokazać mojego gugającego Puchatka (poniżej link do filmiku ) :http://pl.youtube.com/watch?v=o_DBp-CLqtg
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2008-04-12 o 15:53 |
|
|
|
#2576 |
|
Rozeznanie
|
Pysiu wlasnie konsumuje obiad.I kotleciki z twojego przepisu zagoszcza na stale w moim menu kurczakowym. Kolejna pyszna warjacja na temat zwyklego kurczaka.Pychhaaaa
Joasiah moj synek po zupkach i mleku modyfikowanym robi kupki o konsystemcji gestej papki. Czasem zdarzy mu sie zrobic bobki ale to bylo chyba tylko 2 razy. Dawalam mu sloiczek owocow(jablko) i bylo juz dobrze. Moze dodajesz kremu ryzowego do zupek i to powoduje zatwardzenia. Ja daje 1 dzien krem kukurydziany i na drugi krem ryzowy. |
|
|
|
#2577 |
|
Rozeznanie
|
nio własnie pysiu ona wczoraj i przedwczoraj miała zupke marchew ziemniak i miesko
a dzsiaj dam jej deserku jablkowego niech jej rozluzni troszke i zobaczymy czy pomoze motylku ja nie zgaeszczam niczym zupek jak zmiksuje marchew to samo w sobie jest ona gesta |
|
|
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
|
joasiu, twarde kupki moga byc od ziemniaczka
|
#2579 |
|
Rozeznanie
|
Pysiu, a czy wiesz coś na temat tej rośliny http://www.allegro.pl/item340648916_..._az_80_cm.html ?
Wydaje się być ciekawą ozdobą na balkon. |
|
|
|
#2580 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.

. W jaki sposób zorientowaliście się, że Matylda miała zakażenie układu moczowego?
.
i na plaże
, dodatkowo zamówiliśmy w karczmie 3 zimne przekąski i tort.

. Do tej pory żaden się nie pojawił
dla Piotrusia za siedzenie. Agatce jutro opowiem jaki to Piotruś sprawny.
.