![]() |
#2611 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V
BunnyBe też mi się te podobały, ale stwierdziłam, że dla dziewczynki wezmę różowe
![]() Co do tych skurczy, bóli itd, to ja się obawiam, podobnie jak Melka,że nie ogarnę, że to JUŻ i wezmę nospę i będę leżała i czekała, aż mi przejdzie ![]() Ja tak ufam mojej gince, że jak ona mówi, że jest ok, to ja się jej słucham i nie szukam dziury w całym ![]() Kiwaczka u mnie jest podobnie, tzn nie mieszkam jeszcze z TŻ, ale dla dziecka wszystko ja kupuję (ubranka, kosmetyki), on się dorzucił do wózka i tych pierwszych większych zakupów. Jak powiem, żeby dał połowę na lekarza, to da, ale sam się nie domyśli i za badania też ja płacę. Dlatego jak wychodzimy gdzieś razem, to nawet portfela nie wyciągam ![]() A jesli chodzi o ubranka do szpitala, to ja wezmę dwa komplety 56 (chociaż nie wiem czy mi się przydadzą) i resztę biorę w rozm 62. Moje dziecko ma być duże, myślę, że dokładniej będę wiedziała w kwietniu po wizycie ![]() ![]()
#2612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2613 |
Rozeznanie
|
My mamy jedno konto, wszystkie nasze przychody sa wspolne, razem uzgadniamy wydatki, razem odkladamy na oszczednosciowe. Wiadomo, ze nie rozliczamy sie z kazdej zlotowki, jak zbliza sie jakas okazja to sobie odkladamy ukradkiem na prezent, a ze mamy blisko siebie urodziny to czesto tez robimy tak, ze kupujemy sobie cos wspolnego, wypasionego, co oboje chcemy, rok temu samochod, w tym zmywarka
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2614 |
Zadomowienie
|
Mam do Was pytanie, jak układałyście ubranka w szafie/komodzie? Rozmiarami, czy np body razem, koszulki razem, pajace itd...? Tak stoję nad komodą i nie wiem
![]()
#2615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2617 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2618 | |
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Z wierzchu półek dałam 56 i małe 62 (przymierzalam do siebie jedne do drugich i niektóre sa niemalże identyczne), osobno body krotki rękaw (pod spodem kaftanik i bluzeczki na krotki bo mam ich nie wiem ale mega mało i rzadko będę uzywac), obok osobno body długi rękaw i pod nimi bluzki z długim, osobno pajace maja swoją kupkę, osobno "dół" czyli legginsy, polspiochy, śpiochy itp, osobno spódniczki wcisnęłam koło sporej ilości spódniczek Hani. Szuflada przedzielona na skarpetki cienkie i skarpetki grube i czapeczki. Aha a za kupkami 56/62 dałam odpowiedniki tych samych kupek tylko 62 duże i ogólnie te z metkami na 3 miesiące. W szafie na wieszakach wiszą bluza sweterek, płaszcz, sukienki bardziej wyjściowe 22.02.2016 Hania ![]() 36/40 Agatka ![]()
![]() |
#2619 |
Zadomowienie
|
Dzięki wielkie
![]() ![]() ![]() ![]() Esor, ja w ogóle takich małych spódniczek nie mogę znaleźć... Jedną mam z 5-10-15 ![]()
Będę mamą! Maj 2017! ![]() Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej. Edytowane przez marg0lcia Czas edycji: 2017-03-20 o 11:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2620 | |
Mamusia Luty 2016
|
Kiwaczka tak jak piszą dziewczyny faceci nie zdają sobie sprawy jakie zycie jest drogie. Idę do Lewiatana dosłownie "po nic" szynka chleb cos tam i juz 35 zł.
Do tego powiedziałam mężowi przed ślubem: teraz zarabiamy podobnie, ale pózniej moze Ty będziesz sporo mniej albo ja i po co takie rozdzielenia? Żebym sie prosiła daj mi na kurtkę dla dziecka itp i czekała na przelew? Bez sensu... albo składać sie jak np w tym miesiącu kupiliśmy lodówkę ? Dlatego łatwo sie przekonał i mamy wspólne konto, wszystkie wypłaty premie itp idą tu ![]() ![]() 22.02.2016 Hania ![]() 36/40 Agatka ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
Hania urodziła sie 58 cm długa wiec dluga, ale rozmair 56 nosiliśmy na pewno ponad miesiąc a mniej niż dwa meisiace. Nie wiem z czego to wynika, moze z pozycji embrionalnej po porodzie? Ale ciuszki w rozmiarze 50 ani raz nieuzyte. Kojarzę ze sesje na skończony miesiąc miała w pajacu 56 i nie był jeszcze taki super mały. Ja mam po Hani spódniczki i spodenki takie malutkie na powiedzmy 3 miesiące z Aliexpress ![]() ![]() 22.02.2016 Hania ![]() 36/40 Agatka ![]()
![]() |
#2621 |
Wtajemniczenie
ski
|
Margolcia, o właśnie to! Jak gdzieś idziemy to pakuje jedynie dowód i prawko, portfela w ogóle nie biorę 😛
Kurcze, też bym musiała jakoś rozmiaren to podzielić. Na razie mam na rodzaje posegregowane a przydaloby się jeszcze na 56 i 62 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2622 |
Rozeznanie
|
Ja polecam pod każdą kupką na półce nakleić karteczkę z podpisem body, pajace itd. Mi tak tz przy synku kazał zrobić, bo raz, że nie do końca ogarnial które to które, a dwa, że musiał z każdej kupki rozkładać, żeby zobaczyć co to 😉 śmiałam się na początku ale później stwierdziłam, że całkiem niezły pomysł.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2623 |
Rozeznanie
|
Hejo
![]() Decorail, moja psinka chciała rozszarpać to dziecko z rożka ![]() Milutek, no to mamy takie samo łóżeczko. Na dole jest dodatkowo szuflada. Przeznaczymy ją na pampersy ![]() Marg0lcia, dostałam kopa to zrobiłam pranie i łóżeczko prawie gotowe. Myślę jeszcze nad jakąś girlandą. Może z serduszek, albo gwiazdek. Na razie nie znalazłam nic godnego uwagi ![]() ![]() Ania9o, co do śluzu to ja mam taki od samego początku ciąży. Lekarz mówił, że jest to normalne i żeby się nie stresowć ![]() Kiwaczka, u mnie jest to samo... Mamy osobne konta. Kasę ze ślubu przeznaczamy na wspólne większe wydatki typu meble. Ginekologa sama sobie opłacam. Mój Tż nie zdaje sobie sprawy z tego ile trzeba kupić rzeczy dla dziecka. Same ubranka, kocyki, kosmetyki, pierdołki do pielęgnacji wyszły parę tysiaków. Tż kupił kołyskę i przewijak. Tyle się przy tym oględził po co to. Dobrze, że moi rodzice kupili wózek. Jestem już totalnie spłukana, a gdzie tam do 10 kwietnia! Nie umiem z nim rozmawiać o pieniądzach. Chociaż tyle, że nie robi mi za bardzo wyrzutów. Jemu nigdy nic nie brakowało w przeciwieństwie do mnie... Nasze Bidulki Esor i Mohnka, Kochane jesteśmy z Wami, musi być dobrze! Esor, trzymam kciuki, żebyście wytrzymały jeszcze 2 tygodnie ![]() Mohnka, przykra sprawa! Ja bym zrobiła wojnę. Przecież wiadomo, że się nastawiłaś na wyjście ![]() Ja kupiłam takie smoczki: 1490011451384.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2624 |
Zadomowienie
|
Fartuch ja też wzięłam smoczki z tej serii 0-2
![]() Bałam się że niepotrzebnie bo będą mi krócej służyć ale widzę że może to dobry wybór był ![]() Mohnka w kulki sobie lecą. Jakiś niepoważny ten lekarz, chyba władza mu uderzyła do głowy ![]() Jak się uspokoisz trochę to może idź porozmawiać z nim? Może nie rozumie że narobiono Ci tyle nadziei i że naprawdę liczyłaś na to badanie dzisiaj. Już nawet pomijam fakt wyjścia ze szpitala ale przecież miałaś mieć to badanie! zrozumiałabym 1 dzień opóźnienia z jakichś przyczyn ale pon a piątek do duża różnica czasu i wynika chyba z widzi mi się jednego człowieka. Esor powolutku powolutku i może się wyciszy wszystko. Powinnaś odpoczywać teraz i się nie obciążać niczym. Cały czas kciukasy za Ciebie! ![]() Kiwaczka przykro mi że tak postępuje :/ Ustalcie jasne zasady. Może jakiś wspólny budżet na wydatki dla dziecka? I wtedy z tej puli pieniędzy będziesz wydawać. To nie fair z jego strony że tak postępuje, pewnie nie zdaje sobie sprawy ile jest tych wydatków. Uzmysłów mu to bo inaczej to się pewnie nie domyśli sam, jak to faceci. Effpe ja wezmę ze sobą długie i krótkie w rozm. 56, ale będe jeszcze trzymać rękę na pulsie i się kierować tym co lekarz powie o wielkości dzieciaczka. U nas jest tak że konta mamy osobne ale mamy do nich dostęp. Mój mężu zarabia dużo więcej więc to z jego konta idą pieniądze na rachunki czy jakies większe wydatki. Dlatego większe rzeczy typu meble czy fotelik są opłacone z jego a ja się zajmuje tzw pierdołami ![]() Ale szczerze to nawet tego nie omawialiśmy, jakoś tak naturalnie to wychodzi. Nie mogę narzekać pod tym wzgledem na męża. |
![]() ![]() |
![]() |
#2625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2626 |
Zadomowienie
|
Esor rozmiaru mniejszego od 56 w ogóle nie brałam pod uwagę, bo jak ja sie urodziłam, to miałam 54cm (chyba), a TŻ 62cm
![]() ![]()
#2627 |
Zakorzenienie
|
Aa, no i mężu często zakupy robi, więc dziś oznajamił mi, ile w Biedrze kosztuje kilogram pomidorów
![]()
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2628 |
Zakorzenienie
|
Weszłam do salonu i wyszłam. Jest tam takie pobojowisko że nie mogę na to patrzeć. TŻ powiedział, że jak wróci z pracy posprząta. Nie wiem jakim cudem tak nabałagniliśmy przez jeden wczorajszy dzień. Masakra...
Idę się zdrzemną bo oczy mi się kleją. Chyba wracamy do objawów z I trymestru. Spać i jeść. Dobrze, że wymiotów nie mam bo bym się pochlastała...
#2629 |
Raczkowanie
|
Esor, Mohnka serdecznie Wam współczuję. Trzymajcie się dziewczyny.
Dzisiaj kupiłam wanienkę w Ikei, przewijak taki sztywny, nie ten nadmuchiwany i oczywiście brak tych pojemniczków organizacyjnych na p rzewijak, łóżeczko. Oprócz tego kupiliśmy meble do łazienki: umywalkę, szafkę, oświetlenie i kupę kasy poszło. A prać dopiero zacznę, jak mężuś skończy brudną robotę w domu i zostanie samo malowanie. Także jestem w tyle, że hej. A mój gin nie sprawdza szyjki, także żyję sobie w nieświadomości do kolejnej wizyty. Teraz pójdę do drugiego gina, który pracuje w szpitalu, gdzie będę chyba rodzić, to może dowiem się czegoś więcej. Narazie jestem z przygotowaniami porównując się do Was w czarnej d..... Pozdrawiam ☺ Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2630 |
Zakorzenienie
|
Jade sobie skm i wszyscy patrzą się na brzuch ale zwolnić miejsca to już nie ma komu
![]() U nas mamy 3 szuflady. Każda do inny rozmiar ubranek. Pierwsza 56, później 62 i 68. Dostaliśmy też większe rozmiary, ale te czekają w pudle na swoją kolej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2631 |
Zadomowienie
|
Ja myślałam, że mam tak mało ubranek, ale zapomniałam o tych od kogoś, co mam prawie 3 torby
![]() Współczuję tym, które nie lubią prasowania ![]() ![]()
#2632 |
Zakorzenienie
|
My mamy osobne konta też - Tz płaci rachunki i kredyt ze swojego, a ja zakupy no i wszelkie inne wydatki - więc na wyprawkę, lekarza itp. idzie ode mnie no i u mnie na koncie odkładam oszczędności. Nam to odpowiada i nawet pytałam go ostatnio czy nie chce jednak opłatami dzielić się na pół, ale powiedział, że jest ok
![]() Wróciłam z paznokci - w końcu, bo po tych moich nerwach obgryzłam sztuczne ![]() ![]() Mohnka - jaja sobie robią... |
![]() ![]() |
![]() |
#2633 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas każdy ma swoje konto, rachunki płacimy po połowie a zakupy robimy na zmianę ![]() Dla dziecka ja kupuję więcej rzeczy, ale tz też. Większe rzeczy typu fotelik, wózek łóżko idą z budżetu wspólnego. Oszczędności odkładamy na wspólne konto. Fajny pomysł z podpisaniem rzeczy w szafie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2634 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2635 |
Zakorzenienie
|
Margolcia - ja nie chcę ściągać, bo mam straszne kruche paznokcie i do tego je po prostu ogryzam... wiem, że to okropny nawyk, ale dlatego noszę żelowe, żeby jakoś wyglądać...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane za pomocą mTalk
![]() |
#2637 |
Zadomowienie
|
Decorail nam na sr polozna mowila, ze lepiej zdjac hybryde bo czesto pulsometr nie lapie i musza zdzierac ja z palca w szpitalu
![]()
#2638 |
Zakorzenienie
|
Ania - o nie, przeraziłaś mnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2639 |
Rozeznanie
|
Ja się chociaż przywitam
![]() Po weekendzie mam tyle do nadrobienia, że nadrobiłam ostatnie 10 stron raptem ... Nie mam weny od kilku dni na nic ... Przepraszam... Napiszę chociaż, że trzymam ogromne kciuki za Esor - obyście wytrwały jeszcze w dwupaku trochę i byś mogła wyjść we wtorek do domuku. Mohnka jest mi strasznie przykro, że tak Cię dziś potraktowali - dali nadzieję na wyjście i w jednej chwili odebrali ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2640 | ||
Mamusia Luty 2016
|
Mamy majowe 2017 cz.V
Dziękuje wszystkim za ciepłe slowa
![]() Cytat:
Haha dobre ![]() Dziewczyny co do paznokci to jesli macie możliwośc to zapytajcie e swoich szpitalach. Podobno nowoczesnym aparaturom nie przeszkadza lakier ani hybryda, ale wiadomo jesli personel ma krzywo sie patrzeć, robic docinki lub wlasnie cos zrywać to lepiej nie mieć paznokci zrobionych. Możecie za to z pedicure poszaleć ![]() 22.02.2016 Hania ![]() 36/40 Agatka ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
Dziękuje ![]() A wlasnie - pierwszy raz od piątku nie czuje tych boli okresowych wiec kroplówki działają ![]() ![]() ![]() ![]() 22.02.2016 Hania ![]() 36/40 Agatka ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:45.