|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść
Phenomenko: Bardzo sie ciesze ze ci sie udaje
Hm...dziewczynki mam pytanie. Wczoraj jezdzilam na rowerku ok godziny i potem bylo mi slabo I juz sama nie wiem czy dzis jezdzisc czy nie I mama mi nie pozwolila cwiczyc na nim codziennie Wogole krecilo mi sie w glowie ,brało mnie na wymioty. CO jest nie tak?
|
|
|
|
#3662 |
|
Raczkowanie
|
A ja jakaś taka zdołowana jestem... Czuje sie jak szmata. Jestem taka głupia. Zachowuje sie jak idiotka... Nic mi sie nie chce, wogule mam jakiegoś doła... Uświadomiłyście mi, że jem dużo za mało... Tylko po co to robie? Nie chce przecież schudnąć (teraz by sie przydało utrzymać). Ta kontrola daje mi siłe. Czuje sie silniejsza dzięki temu... Wczoraj patrzyłam jak moja mama robi tosty z nutellą , pomyślałam : Czemu ich nie zjem? Czemu sie tak odżywiam? Nie umiałam odpowiedzieć...Od kilku dni mam cholerną ochote na takie lodowate mleko z płatkami,loda rożka... Ale płatek za bardzo nie mam, a przecież zamiast loda lepiej zjeść coś zdrowszego:wieśniaka,warz ywa... NIe wiem co robić... W sumie lepiej żebym zaczeła jeśćznowu to grzeszne rzeczy no ale jakoś mi trudno teraz ;/ Czuje sie okropnie. Jestem zerem. Jedzenie- o którym większość ludzi nie myśli tylko je co chce-zajmuje mi umysł... Przepraszam was za to, źe jestem taka okropna ...
|
|
|
|
#3663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zasadzie od zawsze miałam obsesje na punkcie mojego wyglądu i bardzo pzrejmowałam się drobnymi uwagami ,zaraz wpadałam w kompleksy, mimo że nie miałam powodów, jak teraz o tym pomyślę to pukam się w głowę po co to zaczęłam jakieś 1,5 roku temu ważyłam w miarę normalnie (174 cm -60kg, czasem 58), ale niestety stało się coś w moim życiu i poddałam się , gdyby nie rodzice pewnie już dziś by mnie tu nie było , ale jestem i bardzo się z tego cieszę i jestem im ogromnie wdzięczna że dali mi drugą szansę , której nie mam zamiaru zmarnowac za żadne skarby, a przeszłość zostawiam za sobą i staram się o niej zapomnieć.Dziewczynki wpadnę później poczytać wcześniejsze posty, musze być na bierząco z waszymi sprawami Miłego dnia wszystkim wam życzę
|
|
#3664 |
|
Zakorzenienie
|
Doszłam do wniosku, że coraz mniej rzeczy mnie cieszy. Czuję się beznadziejnie. Mam ostatnio takie dni, że zamknęłabym się w domu, najlepiej w jakiś rozciągniętych,wielkich ciuchach, aby nie widzieć swojego tłuszczu.
A mimo to wychodzę. Przez ED nie utraciłam kontaktu ze znajomymi,podejrzewam,że niektórzy z nich nawet nie mają pojęcia,że coś może być nie tak. Mam TŻ który mnie kocha,jego zdaniem jestem idealna,a ale co z tego,skoro ja tak nie uważam? Wczoraj byłam rano na zakupach i przymierzyłam fajne spodnie. Wybrałam rozmiar taki jak mówiła, że nosi moja koleżanka (ona kupiła sobie 38) no i nie uważam, aby była ode mnie grubsza, więc od razu stwierdziłam, że wezmę 38. No i weszłam,dobrze leżały,wszystko ok,ale straszne rurki, i nie wiem czy takie mi pasują. No i ta koleżanka jest bardzo szczupła. Więc skoro wzięłam taki sam rozmiar i był ok, to niby ja też powinnam być szczupła. Ale mnie od razu dopadły myśli, że rozmiar 38 jest duży, bo na jedną dziewczynę z przymierzalni 36 było duże. Od razu pomyślałam sobie, że ja też powinnam nosić taki rozmiar. Może bym weszła w 36,ale w 34 na bank nie. I wczoraj zanim zasnęłam trochę myślałam o tym, czy nadal być na utrzymaniu, czy się redukować. Mam wrażenie, że nie dam rady. I znowu będzie R. Baby - Może zbyt dużo jeździsz na rowerku? Ja jak jeżdżę 1h to spalam z 800kcal i dużo km przejeżdżam, przecież to bardzo dużo, no ale zależy od tempa jeżdżenia,ale i tak mi się wydaje, że jak na pierwszy raz to troszkę zbyt dużo jeździłaś. Powinnaś najpierw przyzwyczajać organizm do innego ruchu.
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#3665 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A mama pewnie niedługo znajdzie psychologa, jeśli nie, to możesz jej o tym przypomnieć. Pamiętaj, że zdrowe jest najważneijsze. Cytat:
Chyba nie uwazasz, że kobieta nosząca rozmiar 38 jest gruba? że każda z nich powinna schudnąć? no właśnie. Rozumiem gdybyś musiała nosić 44 ale przecież 38 to rozmiar bardzo wporządku! poza tym - rozmiar rozmiarowi nie równy. Nie możesz się tym sugerować. I tak, są dziewczyny na które nawet 32 jest za duży. I co z tego? To znaczy, że są lepsze? To nie rozmiar świadczy o człowieku! Agnieszko uwierz, że nawet jeśli schudniesz to wkręcisz się w ten wir, i będziesz chciała dalej i dalej, a to do niczego nie doprowadzi.. Nie zaakceptujesz siebie nawet z wagą 30 kg, co więcej, będzie Ci to trudniej zrobic. Powinnaś na pierwszym planie postawić nie jedzenie, ćwiczenia, czy (przepraszam, że tak powiem) samą siebie, tylko zająć się czymś innym, znajomymi, znaleść jakieś hobby, zajęcie które będzie Ci sprawiało przyjemność, któremu się poświęcisz. I ja wierzę, że dasz rade, że uda Ci się, że nie będziesz próbować schudnąć. I wiem, że ie tylko ja ale wszystkie dziewczyny tutaj, Twoja rodzina i przyjaciele ![]() A ja wczoraj nie pisałam nic.. bo miałam beznadziejny humor. Za niecałe dwa tyodnie (za 9 dni!) mam testy gimnazjalne a nic nie zrobiłam z jednej strony cierpię na brak czasu, ale własnie taki dzień jak wczoraj, gdy nic mi się nie chciało i cały dzień przesiedziałam przed komputerem jeszcze bardziej mnie przygnębia, jak mogłam go zmarnować... no ale dzisiaj na śniadanie zjadłam tost z masłem (!) twarożkiem i konfiturą (light co prawda ale masło!!). W zasadzie trochę na przekór mamie która patrzyła jak robię śniadanie ale zjadłam go i powiem szczerze, smakował jak nie wiem co ![]() tak więc jeśli chodzi o jedzenie, jest całkiem dobrze. gorzej z moją psychika
|
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
Zoosiu - Gratuluję,to już krok w przód
![]() I dziękuję za miłe słowa. Być może masz rację. Może za dużo myślę o wyglądzie,byciu chudszą. Jednak ciężko mi nie myśleć,skoro przez lata wyglądałam potwornie,z wagą prawie 90kg,a dopiero od półtora roku wyglądam inaczej. I ciągle walczę sama ze sobą,chcę być chudsza,wyglądać idealnie. I wiem,że nie powinnam tak o tym myśleć. Staram się robić to jak najrzadziej. Jednak praktycznie zawsze rano po przebudzeniu czy wieczorem dopadają mnie te same myśli. Staram się organizować czas tak , aby jak najmniej myśleć o tym jak wyglądam,jednak czasami mi naprawdę ciężko.
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#3667 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o proszę, mamy tyle samo za sobą i jeszcze przed sobą, na pewno nadrobimyCytat:
, nie przesadzaj Nikita - 26 toż to przeciez nie wiele Bardzo się cieszę że coraz więcej tu piszesz, staraj się otworzyć my bardzo chętnie Ci pomożemyCytat:
o kurcze Agness 30 kg to naprawdę bardzo dużo , musisz być bardzo wytrwała, skoro tyle udało Ci się zrzucić, ale proszę pozostań już przy tym i nie redukuj się więcej , pomyśl ile możesz stracić, nie szkoda Ci życia na to ciągłe odchudzanie i myślenia nad wagą![]() Cytat:
![]() phenomena - , zobaczysz jak wszystko zacznie się układać gdy zdecydujesz się na terapię , albo chociaż na rozmowę z psychologiem
|
|
#3668 |
|
Zakorzenienie
|
phenomenko - mam nadzieję,że psycholog Ci pomoże
Tamuś - Zgadzam się z Funky,żadnych wyrzutów sumienia,masz przytyć,to musisz jeść to,na co masz ochotę . I bez żadnych barier
|
|
|
#3669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze z tym rowerkiem to moze faktycznie za duzo jak na poczatek tym bardziej ze wczesniej nie miałam zadnego ruchu ![]() A co do Twojego schudneicia to na jakiej diecie byłas? I ile trwała? |
|
|
|
|
#3670 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie jesteśmy wszyscy tacy sami, nie będziemy i bardzo dobrze. Dlaczego jakiś durny rozmiar, centymetry materiału mają kierować Twoim życiem i decydować o Twim szczęściu/nieszczęściu. Kochana, przecież to absurdalne! ![]() I R nic tu nie da, jeśli nie lubisz siebie to nie polubisz przy takim nastawieniu nawet ważąc 10kg mniej... Cytat:
![]() Cytat:
Wiadomo, z psychiką najdłużej jest najgorzej, ale od czegoś trzeba zacząć - w tym przypadku,od jedzenia ![]() A z testami na pewno dasz radę - w końcu uczyłaś się 3 lata w szkole, 9 dni spokojnie starczy na powtórki ;*
|
|
#3671 |
|
Zakorzenienie
|
Baby - Ja wiem,że nie powinno się sugerować.
To wszystko przez psychikę. Co do diety. Żadnej nazwy ona nie miała z dnia na dzień postanowiłam,że się odchudzam,co dla mojej rodziny wydawało się dziwne, bo nigdy nie miałam silnej woli i wszelkiego rodzaju diety rzucałam po jednym dniu. Pamiętam moje pierwsze 'odchudzaniowe' śniadanie. Kromka pumpernikla i do tego zielony ogórek. Tego chleba nie mogłam przełknąć,bo wydawał mi się potworny w smaku. No i w sumie odchudzałam się niezdrowo,jadłam potwornie mało. W 'lepszych' dniach jadłam po 800-900kcal dziennie, a wcześniej potrafiłam zjeść grahamkę na śniadanie z szynką i warzywami,potem jabłko,obiad i to wszystko. Nawet jak byłam głodna to nie pozwalałam sobie na więcej. Czasami kromka chrupkiego pieczywa/ew. ryżowego.Dopiero kiedy poznałam Wizaż zmądrzałam i zaczęłam jeść więcej,waga (na szczęście zostało tylko kilka kg) spadała wolniej,ale wiedziałam,że teraz jem mądrze No a zaczęłam się odchudzać jak wspominałam w maju 2006,a we wrześniu jak wróciłam do szkoły to wszyscy ze zdziwieniem i podziwem patrzyli i mówili jaka ze mnie laska a ważyłam prawie 65kg,potem jeszcze schudłam,niektórzy myśleli,że się wprowadzę w jakąś anoreksję,jednak tak się na szczęście nie stało. ![]() Jabłuszko - Ja się z Twoimi słowami zgadzam. Wiem że nie powinnam się porównywać. Nie myślcie ,że jak piszecie mi,że jestem szczupła itp,to do mnie to w ogóle nie trafia. Zapamiętuję to,myślę,że może macie rację itp. Jednak wchodząc do sklepu podświadomie myślę,że znowu coś będzie nie tak. Jeszcze jedno. Nie myślcie,że jestem próżna. Nie myślę ciągle o swoim wyglądzie,jak na mnie leżą ciuchy itp. No ale jak już wchodzę do sklepu to chcę w czymś dobrze wyglądać,a zawsze mam wrażenie,że jest źle.
|
|
|
#3672 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zamiast cieszyć się życiem sama się pchasz w szpony Ed poprzez WMAWIANIE SOBIE BZDUR, że jesteś gruba... Dziewczyno korzystaj z młodości, ciesz się życiem, abys nie musiała żałować, że coś straciłaś przez chorobe i przez jedzenie, bo utraconych lat nie odzyskasz... Uświadom to sobie wkońcu Aguś, dopóki nie jest za późno... proszę Cię Cytat:
Cieszę się, że zjadłaś tego tosta i że smakował Oby tak dalej. A nad psychiką musisz pracować i wmawiać sobie, że tak trzeba i rozmawiać ze sobą.A co do tych testów to nie martw się, dasz rade i zdasz napewno Ja tam się wogóle na nie nie uczyłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I przedewszystkim nie powinnaś przechodzić na R., a utrzymywać wage i tyle !!!!!!!!!!!!!!!!Wiecie co ? Bardzo się ciesze, że jesteście ![]() Własnie przymierzyłam moje marynarki z zeszłego roku i... Wszystko jest na mnie za duże, wyglądam jak w workach !! Miałam na sobie te ciuchy pare razy dosłownie, a tymczasem... nadają się do oddania komuś jedynie A tak je lubie Ja chce choć troche nabrać kształtów, żeby jakoś w nich wygladać, ja nie mówie, że mają być obcisłe, ale żeby chociaż nie winiały jak na wieszaku ![]() Te ciuchy dają motywację do walki... Choć czasem jest trudno... ![]() A wiecie, ostatnio nie kłóce się z Tatą Kiedyś, jak chciałam np. zamiast mięsa na obiad zjeśćcoś innego, to on się darł i nie pozwalał, a teraz jakby wyluzował i pozwala mi na zjedzeie tego na co mam ochotę ![]() ![]() Miłego dnia Moje Kochane
|
|
|
#3673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam tak samo , jak czasem wyciągne te wszytskie ciuchy to z żałuję że nie moge ich ubrać , ale nie oddam nikomu ![]() ![]() jeszcze mi się przydadzą, Tobie Tamuś też,aaaaaaaaaa właśnie dziewczynki jutro się ważę , a tak się boję jak nigdy.
|
|
#3674 |
|
Zakorzenienie
|
funky87: a boisz sie to w jakim sensie?
![]() tamonita: no sama nie wiem z tym rowerkiem...przetestuje jeszcze a jak co to moze wiecej bede jesc w zamian Wiem jaki to bol z tymi ubraniami. Mam dokladnie to samo Tobie Tama zycze zzeby wkoncu były na Ciebie dobre agness51: wiesz tak cztam co napisałas i doszłam do wniosku ze Twoja historia jest identyczna jak moja
|
|
|
|
#3675 |
|
Zadomowienie
|
a ja sie tylko przywitam i znikam, cały tydzien robie po 10 godzin wiec niedziele staram sie poswięcic rodzinie i psu
|
|
|
|
#3676 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? Powinnaś pójść do psychologa. Przecież nie chcesz psuć sobie tych pięknych lat młodości - one nie wrócą. Jakie chcesz mieć wspomnienia z tego okresu? Chcesz pamiętać swój uśmiech i radość, czy swoje słowa: Czuje sie jak szmata. Jestem taka głupia. Zachowuje sie jak idiotka... Nic mi sie nie chce, wogule mam jakiegoś doła... ? Ale my Ci nie pomożemy, tu potrzeba specjalisty. Pamiętaj, że ED od depresji dzieli cienka linia. Cytat:
? ![]() a co do tego, że 17 lat to piękny okres... Czy ja wiem? Tak się stresuję życiem, że czasem mam wrażenie, że te piękne chwile mi uciekają. Muszę więcej luzu mieć. Cytat:
za pogrubione, przełamanie jakiejkolwiek bariery jest ogromnym sukcesem! no, i smakowało, więc już wszystko super o co chodzi z psychiką? Wyrzuty sumienia? Czy dół jakiś? Zosiu, rozumiem uczucie związane z marnowaniem czasu, ale przecież każdemu się zdarza i nie ma co tego rozpamiętywać! a testami się nie przejmuj, ja napisałam całkiem dobrze bez przygotowania ![]() Aguś Tobie niestety należy się bacik! Moim zdaniem tż ma rację - jesteś piękną dziewczyną. i dobrze wiesz, że rozmiar rozmiarowi nierówny. Nie powinnaś porównywać się z innymi, ale Cię rozumiem, bo sama nierzadko to robię... Baby, może wybierz jakąś inną formę aktywności? może na początku dużo spaceruj itp. ?
|
|
|
#3677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3678 | ||
|
Zakorzenienie
|
sama nie wiem, mam strasznie mieszane uczucia , nie chcę żeby powtórzyła się sytuacja z przed tygodnia , kiedy spanikowałam jak okazało się że jest więcej. Teraz cały tydzień staram sie o to i mam nadzieje że ten kg czy więcej na wadze sprawi mi radość i satysfakcję ![]() Cytat:
i nabrać dystansu do życia![]() Cytat:
|
|
#3679 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
z tymi testami to jak zawsze panikuje ale zależy mi na dobrym LO... ![]() Cytat:
musisz tylko bardzo chcieć przytyć i nie odmawiać sobie niczego (jedzeniowego ). Idzie Ci już bardzo dobrze, i wierzę że będzie co raz lepiej. I to świetnie, że już się nie kłócisz z tatą. To znaczy, że już Ci ufa i w ogóle. Ja własnie dzisiaj mialam sprzeczkę z rodzicami o obiad.. mam nadzieję, że niedługo też mi zaufają ![]() Cytat:
wczoraj było nieciekawie, ale dzisiaj już lepiej. ot, takie weekendowe przygnębienie ![]() a do obiadu zjadłam nawet łyżeczkę mizerii (ze śmietana itd), więc to kolejne przełamanie się! może niedługo zacznę wklejać moje jadłospisy na NCJ..denerwowałam się strasznie, że dzisiaj cały dzień będę musiała przesiedzieć nad gegrą z powodu jutrzejszego sprawdzianu, ale na szczeście okazało się, że nie jest taki trudny i będę mieć czas na powtórki ![]() Funky na pewno nie spanikujesz, starasz się jeść więcej, przytyć, i baardzo dobrze Ci to wychodzi więc kilogram - jeśli się pojawi - musi być powodem do radości! przecież nie można być przez całe życie wieszakiem na ubrania trzymam kciuki ja też sie strasznie cieszę, że jesteście chciałam napisać coś jeszcze ale trochę trudno mi to w słowa ubrać tak więc dziękuje po prostu ![]() [misiałam usunąć emoty ]
|
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
agness, ja sie zastanawiam jakim ty tempem jezdzisz na tym rowerze, skoro w ciagu godziny 800 kcal spalasz
|
|
|
|
#3681 |
|
Raczkowanie
|
tak musze zacząć z tym walczyć bo mi sie coś w główce przewraca ;/ Przed chwilą zjadłam biały ryż z mlekiem na który miałam ochote. I pieprze to że to nie zdrowe, ma mało białka itd. ( no ale zjadłam też 3 pomidorki ze smakiem) Wogule chciałam sie rzucić na jedzenie, żeby pokazać sobie że nie mam problemu, ale wiem że nie można tak robić bo to do kompulsów doprowadzić. Wogule denerwuje sie sama na siebie. Czemu zawsze musze być idealna? Przecież nigdy nie będe. Spróbuje jeść normalnie, jak wcześniej...
kurde...kiedyś jak ważyłam te 13kg mniej(okropnie chuda byłam) to jadłam więcej niż teraz a nie tyłam za bardzo( nawet wcale nie tyłam)...pewnie sobie metabolizm teraz rozregulowałam ;/ I jak tu teraz zacząć jeść więcej. Przytocze jeden z moich jadłospisów, w czasie wychodzenia z Any : ''Śniadanie: ryż na mleku waniliowy Belriso, mała bułka z miodem i dzemem Obiad:zupa jarzynowa, 10małych pierogów z kapustą podwiezorek: lód Extreme truskawkowy Kolacja: bułka z pasztetową i serkiem kanapkowym hohland paprykowy, razowa kromka z pasztetem, troche papryki'' lub Śniadanie: drożdżówka z ajerkoniakiem,pól drożdżowki innej Obiad:grochówka i makaron z musem jabłkowym podwieczorek:big milk,jabłko kolacja: bułka czarna z ruńczykiem,2 kromki z pasztetem i serkiem topionym,papryka, sałatka z kapustą chińską,kukurydzą,itd.. lub śn: dużo musli z jogurtem truskawkowym w międzyczasie około 100-150gramów pieczeni rzymskiej(ostatnio wcinam szynke samą, na chlebie nie lubie )obiad:8 pierogów z mięsem, ogórek kiszony podwieczorek:jabłko,2 pomarańcze kolacja:bułka czarna z serkiem topionym, druga połówka z pastą z jajka,kromka z serkiem topionym Jeju teraz jem 2 razy mniej... Chciałabym jeść tyle co przedtem i nie tyć
|
|
|
|
#3682 |
|
Zakorzenienie
|
nigdy chyba nie bedzie dobrze.
jeszcze 3 tygodnie temu wazylam 2kg mniej. po serii napadow utylam. przez ostatnie dni jadlam praktycznie wszystko na co mialam ochote, mialam cicha nadzieje, ze bez napadow i jedzenia slodyczy uda mi sie powoli schudnac. no i myslalam, ze troche ponad kg polecial samoistnie. jednak mylilam sie. nie jestem nawet zla. jest mi cholernie smutno. nie potrafie schudnac glupich 3kg.. analizujac moje 'diety' tylko przy jedzeniu 500kcal dziennie udalo mi sie schudnac.. 'zdrowa redukcja' nie pomagala... dzisiaj w sklepowej przymierzalni mialam okazje obejrzec sie z kazdej strony i zobaczylam jak tluszcz wyplywa mi ze spodni. to wyglada okropnie mam ochote znowu sie glodzic.. jest mi smutno, ze bo juz nigdy nie bede mogla jesc tego, na co mam ochote, bo wiaze sie to z tyciem.. za oknem piekna pogoda a ja mam ochote przespac caly dzien..
|
|
|
|
#3683 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zacznij się dużo ruszać, duuuuużo wody, zdrowe odzywianie (5regularnych posiłków dziennie; zresztą co ja Ci będę truła - sama na pewno doskonale znasz zasady zdrowego żywienia:P). Nawet jeśli początkowo przytyjesz ze 2kg, to po pewnym czasie organizm się przyzwyczai, a te kilogramy znikną. Naprawdę, problem rozregulowanego metabolizmu jest do rozwiązania! ![]() Ja swoj podkręciłam, podkręcisz i Ty!;P Cytat:
kochana czy Ty aby nie przesadzasz? Po pierwsze sklepowe przymierzalnie są do d... bo nieraz jest tam takie światło, że widać Ci każdą fałdeczkę najmniejszą i nawet modelka wyglądałaby na otłuszczoną. Po drugie wiesz, że głodzenie się nie załatwi sprawy, a tylko pogłębi problem. Po trzecie jeśli myślałaś, że jeden kg zleciał to zapewne czułaś to po ciuchach i samopoczuciu. Mogłaś zatem zeszczupleć nawet nie tracąc jeszcze na wadze. A po czwarte i ostatnie: naprawdę te 3kg to dla Ciebie taka różnica? przecież to malutko, nie wiem czy gdyby ktoś postawił przede mną 2dziewczyny i jedna z nich ważyłaby 3kg mniej - zauważyłabym różnicę. Da głupich 3kg warto się denerwować i smucić...?
|
|
#3684 |
|
Zakorzenienie
|
Jabłuszko: jak podkrecilas metabolizm?
|
|
|
|
#3685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 3kg to wielka roznica. widze to po zdjeciach. zreszta pamietam jak wtedy wygladalam, jak lezaly na mnie ubrania.. nie potrafie pogodzic sie z tym, ze pozwolilam sobie na przytycie tylu kilogramow pomyslec, ze jakies 10 miesiecy temu wazylam 7kg mniej.. bylam za chuda, ale chyba tak bylo lepiej niz teraz. eh, odechciewa sie wszystkiego..
|
|
|
|
|
#3686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym się absolutnie nie zgodzę. z tym pogrubionym. Phena, jejku... nie skupiaj się na wadze. mysle ze sobie trochę wmawiasz ze ciuchy leza inaczej. masz jakies zdjecia??
|
|
|
#3687 | |
|
Zadomowienie
|
no u mnie zadziałały takie tradycyjne metody... częste i regularne jedzenie, zgodnie z zapotrzebowaniem kalorycznym (nie zaniżać!^^), prawidłowe komponowanie posiłków, dużo białka, duuuuużo płynów i przede wszystkim regularne ćwiczenia.
proste, wręcz banalne zasady, a po dłuższym ich stosowaniu naprawdę widać poprawę przemiany materii ![]() nie zawsze. zresztą chodzi mi tu głównie o światło, które wyolbrzymia wszelkie fałdki czy inne niedoskonałości. Cytat:
A ćwiczysz?
|
|
#3688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w udach mialam 4 cm mniej, w tylku 10 , q talii 6cm.. jak dla mnie to duzo. zle sie czuje z ta waga, wrecz tragicznie.. zdjec nie pokaze, bo wstydze sie swjego tluszczu
|
|
|
|
|
#3689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Phena... zgadzam się z Jabłuszkiem. Poczekaj, bądź cierpliwa. najwazniejsze, ze nie ma napadów.
|
|
|
#3690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widze po sobie, ze przytylam.. jadlam utrzymaniowo, ale nie obzeralam sie. jestm mi strasznie smutno
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:26.

I juz sama nie wiem czy dzis jezdzisc czy nie
I mama mi nie pozwolila cwiczyc na nim codziennie
Wogole krecilo mi sie w glowie ,brało mnie na wymioty. CO jest nie tak?

, w ogóle tego nie widać , bardzo mądrze piszesz i wydaje mi się jakbyś była dużo strasza
Trenuję lekkoatletykę, biegam 800m ^^Jak ja Ci zazdroszczę, kocham sport w każdej formie, Życzę dużo,dużo dużo sukcesów
z jednej strony cierpię na brak czasu, ale własnie taki dzień jak wczoraj, gdy nic mi się nie chciało i cały dzień przesiedziałam przed komputerem jeszcze bardziej mnie przygnębia, jak mogłam go zmarnować... 

Tobie Tama zycze zzeby wkoncu były na Ciebie dobre 
za pogrubione, przełamanie jakiejkolwiek bariery jest ogromnym sukcesem! no, i smakowało, więc już wszystko super
a testami się nie przejmuj, ja napisałam całkiem dobrze bez przygotowania