|
|
#3961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki :D
Cytat:
![]() a zresztą jakos sobie poradze jestem dobrej mysli![]() ps: w avku to twoja fota?? |
|
|
|
|
|
#3962 | |
|
Zakorzenienie
|
Na to wyglada
![]() Cytat:
jak ja to kocham Tacy ludzie w ogole nie poinni uczyć- toż to się zupełnie mija z celem
|
|
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3964 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Odnośnie różnic gimnazuj- liceum mogę się jedynie wypowiedzieć na podstawie doświadczeń młodszego brata (mnie okres gimnazuj ominął) i z tego co wiem to różnice materiałowe nie były generalnie duże- w przypadku klas ogólnych bądź nie-biol-chem etc. Zaś w przypadku klas o tym profilu różnice były jednak spore. Ale on miał solidnych nauczyceli, którzy chętnie zostawali po godzinach by popracować z uczniami którzy tego potrzebowali i często przerabiali pewne zagadnienia dodatkowo.
|
|
|
#3965 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zapewne później się to zmieni, ale mam nadzieję, że nie prędko. Tak samo fizyka jest dla mnie bardzo łatwa - dużo zadań rozwiązuję od tyłu, najpierw podając wynik, potem dokładne obliczenia, na końcu dane i wzór Chociaż późniejszym czasie na pewno pojawią się rzeczy które trzeba będzie znać na pamięć.Cytat:
.. Jak dla mnie nie jest to zbyt mądre, zwłaszcza jeśli lekcje mają tak wyglądać równie dobrze moglibyśmy uczyć się sami w domu.
|
|
|
|
#3966 | |
|
Zakorzenienie
|
bylo się kiedys dlugowlosą brunetką
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3968 |
|
Zadomowienie
|
Ja mówię o gimnazjum. Te przedmioty są dla mnie bardzo proste, ale podejrzewam właśnie, że się to zmieni. Chociaż matematyka mnie interesuje i mam chęci do uczenia się jej - kiedy czegoś już nie rozumiem, nie odpuszczam, ciekawi mnie co, jak i dlaczego
|
|
|
#3969 |
|
Zakorzenienie
|
Eyna- nie wierzę, że chodzisz do gimnazjum
patrząc na ava dawałam Ci 20kilka lat. Hmm a może ja coś przeoczyłam
|
|
#3970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pojawily sie rzeczy zupelnie nowe, trudniejsze, wymagajace wiekszego skupienia. osoby przyzwyczajone do tego, ze w gimnazjum na matematyce sie relaksowaly rozwiazujac zadania na 5 nagle zaczely miec problem, zeby w ogole zaliczyc niewielu jest nauczycieli matematyki, ktorzy potrafia dobrze wytlumaczyc. jezeli nie zrozumiesz, stoisz w miejscu a zaleglosci sie warstwia ja niestety mialam taka nauczycielke, nie potrafila wytlumaczyc, a z samego podrecznika ciezko wszystko zrozumiec. no i to wymaga czasu. trzeba sie szybko przestawic na nowy system i uczyc sie regularnie. wtedy mysle, ze nie bedzie problemow z matematyka ![]() ale ja mam nadzieje, ze w liceum jeszcze bardziej polubisz te przedmioty ![]() ja chyba wolalbym wrocic do zadan z matmy niz kuc anatomie ![]() od paru dni mam strasznego lenia i nie potrafie sie zabrac edit: tez myslalam, ze jestes starsza dlatego zapytalam o to gimnazjum:P |
|
|
|
|
|
#3971 |
|
Zakorzenienie
|
Witam późną porą
Ja myślę ![]() I wzajemnie ??Bardzo ładne, pierwsze na ava ![]() Sekta włosomaniaczek Lepiej uważać, bo bardzo wciąga...
|
|
#3972 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, Ale wiem, że nauczyciele potrafią bardzo skutecznie zniechęcić uczniów do przedmiotu.Cytat:
|
|
|
|
#3973 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
lubie bo mnie to wciaga, jest to ten typ wiedzy, ktory pochlania a zdobywanie kolejnych wiadomosci, informacji daje mi satysfakacje, ze wiem cos, co jednoczesnie jest takie madre i bardzo zyciowe. matme tez lubilam, ale tylko na poziomie podstawowym czyli tyle ile jest mi do chem potrzebne biol dokladnie to samo, tylko informacje przydatne do chemi![]() ale polskiego, historii, wosu, srosu i calego tego wielkiego humanizmu to za cholere nie umiem pojac ja tych ludzi po prostu nie rozumiem, czytam jakis wiersz i jedyne co mysle to 'co wciagal ten czlowiek jak to pisal?! eh, poeci...uznam to za komplement i pomine mysl, ktora mi sie zaklebila na stwierdzenie laleczka ![]() dobranocka laseczki, ja juz mykam poczytac sobie cos. moze cosik z chemii?
|
|
|
|
#3974 | ||
|
Zakorzenienie
|
a co by Pani chciala o mnie wiedziec?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a jak tam ksiazki, ktore zamowilas?
|
||
|
|
|
|
#3975 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a wiesz, wsciekla jestem, bo jeszcze nie doszly! kocham polaczenie allegro z poczta polska
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już lekko ślepa jestem ale chyba nie aż tak
|
|
|
#3977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to o czym mowisz to są lachony, nie laleczki to szkoda, ze ksiazek jeszcze nie ma z ta poczta to same problemy...
|
|
|
|
|
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
Na początek to co wszystkie włosomaniaczki przerabiały
, czyli:-imię, -wiek, -pochodzenie nicka, -zainteresowania, -zwierzątka (posiadane i ulubione ),Dziękuję
|
|
#3979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-mam 21 lat -nick pochodzi z opowiadania S. Kinga, ktory jest jednym z moich ulubionych pisarzy -kosmetyka, muzyka(raczej ciezka, glownie stary black metal, klasyczny gotycki rock, muzyka dziwna, niedajaca sie wpasowac w konkretna konwencje) kocham filmy grozy, proferuje raczej stare, klasyczne produkcje, maja swoj urok. do tego ezoteryka, moja pasja od lat, niektorych to smieszy, a mnie pociaga ![]() - zwierzatka, ktore mieszkaja wspolnie ze mna wygladaja tak http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?p=7210957 brakuje tylko trzeciego szczurka, to cudowne zwierzeta chociaz od lat marzy mi sie czarny kot perski. chcialabym kiedys zrealizowac to marzenie
|
|
|
|
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję pięknie, teraz już mam pewien obraz
![]() Sporo włosomaniaczek lubi "cięższą" muzykę ![]() A kot perski....świetne są te "puchacze"
|
|
#3981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę, że mamy sporo podobnych zainteresowań (S.King, cięższa muza, filmy grozy no i chemia kosmetyczna ) Mam nadzieję, że bedzie Ci się tu miło off-topowało
|
|
|
#3982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak tak sobie przeczytałam to, co o sobie napisałaś to od razu rzuciło mi się cos na oczy - masz ciekawy styl i zainteresowania które tworzą pewna całosc i pasują do siebie, tylko kosmetyka nijak do black metalu i gotyku mi nie pasuje Tak mi się to rzuciło na oczy bo znam kilka osób o podobnych zainteresowaniach ale dla nich kosmetyka to to samo co budowa maszyn Ja w każdym razie bardzo to zainteresowanie popieram i podzielam i życzę dalszego pogłebiania tej dziedziny
|
|
|
|
|
|
#3983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc, kolorowych snów! |
|
|
|
|
#3985 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja mam taka teorie
dziewczyny, ktore bardzo dbaja o wlosy najczesciej chca by byly dluuugie--->dluuugie wlosy sa idealne do machania nimi w rytm ciezkiej muzyki(headbang) ![]() Cytat:
Cytat:
![]() gdy tak zestawilam siebie doszlam do wniosku, ze faktycznie dziwna ze mnie osoba moj wyglad zewnetrzny nie pasuje chyba do zadnego z zainteresowan moze dlatego nie chwale sie nimi w swiecie realnym, bo nie lubie spojrzen pelnych niedowierzania i politowania. ludzka natura-ocenia sie po pozorachu mnie bylo tak, ze kosmetyka doszla najpozniej. wlasciwie za sprawa wizazu. a wlosami zaczelam sie interesowac bardziej niz przewiduje ustawa, gdy zabralam sie za przefarbowanie moich dlugich czarnych kudlow ![]() przygod z tym bylo co nie miara zaczelam wiecej czytac o tej tematyce, spedzac wiecej czasu w drogeriach.pozniej zaczela mi sie marzyc praca fryzjerki. uwielbiam czesac, scinac, farbowac komus wlosy. dawalo mi to duża satysfakcje, daje nadal ale zrezygnowalam z tych planow. z roznych powodow, troche z rozsadku wybralam kosmetyke i mozna powiedziec, ze coraz bardziej w to wsiakam ![]() ciesze sie, ze istnieje to forum, bo dzieki temu nie czuje sie jak freak kiedys watpilam w istnienie osob, ktore maja podobnie. Dla ktorych jest to w pewnym sensie pasja, maja chec poszerzania swej wiedzy. chca wiedziec za co placa i nie daja sie oszukac firmom kosmetycznym w swiecie realnym nie mam takich osob. czasem sie zapominam i zaczynam trajkotac o jakis skladnikach zapewne z wypiekami na twarzy. moja siostra mowi, ze nie rozumie co ja mowie na moich studiach tez pod tym wzgledem czuje sie osamotniona, zainteresowania moich kolezanek kosmetyka ogranicza sie do kupowania najlepiej w Sephorze wszystkiego co drogie probowalam w paru zaszczepic te ciekawosc, ktora zarazil mnie wizaz.pl, ale czekalo na mnie tylko wywracanie oczami "na co? po co?nie lepiej zaplacic? po co komplikowac? "![]() wiec bardzo ciesze się, ze istnieje taka wlosiasta sekta. wzajemnie sie mobilizujemy, aby wiedziec coraz wiecej i wiecej ![]() dobranoc |
||
|
|
|
|
#3986 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() denerwuje mnie to jak cholera bo ja juz z nudow, zadna wiedzy czytam sobie juz nawet 'kosmetyka moje hobby' ![]() Cytat:
a persiki sa super, tylko bardzo delikatne. moj w te wakacje zmarl od dlugiego siedzenia na sloncu, udar mial ![]() taki czarny musialby byc super ![]() zgadujmy. studiujesz cos... z chemia? ![]() btw, dziendobry dziewczeta
|
|
|
|
#3987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze kiedys sprawie sobie kotka...studiuje kosmetologie, chociaz przyznac musze, ze wstydze sie mowic o tym np. komus nowopoznanemu na zywo ![]() wiem jaki panuje stereotyp studentki kosmetologii. zanim zaczelam ten rok to myslalam, ze ludzie sobie sami stworzyli takie wyobrazenie. po paru miesiacach zrozumialam dlaczego panuje taka wlasnie opinia, o nas, przyszlych kosmetologach. wiekszosci dziewczyn w glowie tipsy, pasemka, tona tapety, randeczki, esemesy pisane na wykladach, plotkowanie. ucza sie tylko i wylacznie dlatego, ze im kaza. najchetniej nie robiliby nic gdy sobie pomysle, ze niektore osobniczki takie same podejscie beda mialy do swoich klientek... jakos sie przeslizgna przez te studia, a potem zrobia komus krzywe przez swoje niedbalstwo wlos sie na glowie jeży ![]() edit: dlatego daje Wam dobra rade, kosmetyczki wybierajcie te sprawdzone przez kolezanki, z odpowiednim podejsciem. i nie wierzcie w kazde ich slowo. duza czesc kosmetyczek zatrzymala swoj autorozwoj podczas zdobywania tytulu. a to bylo conajmniej ladnych pare lat temu, kosmetyka rozwija sie tak dynamicznie, jest tyle nowinek, pewne metody odchodza do lamusa |
|
|
|
|
|
#3988 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na jakiś czas przed ważnym sprawdzianem poprosiłam starszego kolegę o pomoc. I tak zrozumiałam i polubiłam chemię organiczą.. Te rysyneczki, te zasady, to, że wszystko jest logiczne i ma być właśnie tak, a nie inaczej Później już nie miałam za dużego styku z chemią, a teraz wcale (tyle co na wizażu). Ale da się polubićCytat:
![]() Witaj Jula (mogę tak mówić? )Cytat:
![]() Poza tym nie warto się martwić, gdybym miała już wybierać, to chyba nawet wolałabym różowego lachona z tipsami niż osobę myślącą stereotypami i niedopuszczającą myśli, że może być inaczej... Virko, przechodziłam niedawno ul. Krupniczą (tam przy Bagateli) i jest tam sklep o nazwie 'Natura', na szyldzie reklamują się, że sprzedają oleje na zimno tłoczone. Myślę, że tam na 100% będzie olej kokosowy.
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
|||
|
|
|
|
#3989 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Zaraz będę nadrabiała zaległości Cytat:
Ja nie wyobrażam sobie wyrzucić zwierzaka z domu bo np już im się znudził albo już go nie chcą, a już w ogóle na śmietnik, nie powiem co sądzę o ludziach, którzy tak robią – o ile można ich jeszcze nazwać ludźmi ![]() Przypomniała mi się jeszcze taka sytuacja, kiedy byłam jeszcze w podstawówce i wypuszczałam się w wakacje na długie wycieczki rowerowe przez las. Pamiętam, ze przede mną jechał samochód, w pewnym momencie zatrzymał się i ze środka wybiegł cudny, wielki owczarek podchalański. A wtedy samochód odjechał... Nie muszę chyba mówić, ze biedny zwierzak biegł jakiś czas za samochodem i próbował go dogonić, ale oczywiście nie dał rady Normalnie zabiłabym takich „ludzi“!!! Albo nie, wywiozłabym ich do lasu, przywiązałabym ich do drzewa i zostawiła ich tam bez jedzenia i picia, żeby zobaczyli jak musi się czuć bezbronny zwierzak! ![]() Cytat:
Moja Czarna jak dotąd nie miała takich zachcianek, ale Reksio to prawdziwy odkurzacz, może jeść wszystko ehem: Tzn chciałby jeść wszystko to co ja jem i jest niesanowicie urazony, kiedy tego nie dostaje – jaki on ma wtedy zraniony wzrok Uwielbia np winogrona A ostatnio jak jedlismy z TŻ orzechy pistacjowe miał fuksa i udało mu się pożreć kilka orzeszków, które upadły na podłogę... łupinki też ![]() Uśmialiśmy się z tego niesamowicie bo kiedy upadły nam łupinki i Reksio rzucił się na podłogę TŻ powiedział „Łupinek nie zje, nikt nie jest aż tak głupi...“ i w tym samym momencie usłyszelismy chrupanie. A jesli chodzi o Czarną to uwielbia wszystko to co mleczne, czyli jogurty, serki homogenizowane itd. Normalnie opędzić się od niej wtedy nie mogę Cytat:
![]() A wiesz, że spotkałam się po tym wszystkim ze stwierdzeniami, że po co to w ogóle zrobiłam, po co wiozłam go do weterynarza, przeciez to nawet nie był mój kot, że mogło mnie to sporo kosztować itd. Nie wiem jak ktoś w ogóle może tak mówić ![]() Przecież ja do dzisiaj mam wyrzuty sumienia, że go uśpiłam, ale cały czas powtarzam sobie, że nie miałam innego wyjścia, bo jakby on tylko chciał jeść to mogłabym go karmić 6 razy dziennie, wstawać w nocy, żeby go nakarmić itd. I to nie byłby dla mnie żaden problem, jesli tylko dzieki temu mógłby żyć. A co do sąsiada – psychopaty to Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami było już kilka razy powiadamiane, ale on jakby za każdym razem o tym wiedział Oni przyjeżdzali a tam śladu nie było po tych wygłodzonych psach, chyba je gdzieś ukrywał albo coś takiego.Jesli o niego chodzi to pamiętam, że jakieś 2-3 lata temu miał charta, suczkę, biedactwo niesamowicie wystraszone i wygłodzone. Musiał chyba trzymac ją gdzieś przywiązaną (ma bardzo duże pole) bo czasami, kiedy udało jej się uciec, przychodziła do naszego płotu a my ją wtedy dokarmialiśmy. Nawet kiedy była w ciąży! Matko, ona potrafiła zjeść pół bochenka suchego chleba na raz, taka była głodna! I wiele razy tak do nas przychodziła, a my staraliśmy się ją karmić, tak żeby on nie widział. I po jakimś czasie też gdzieś przepadła, wolę nie myśleć co się z nią stało ![]() Cytat:
Dobrze, że obie macie już to z głowy – Zuźka nie będzie Ci już spędzać snu z powiek i będzie mogła prowadzić bujne życie towarzyskie bez konsekwencji ![]() Pamiętam jak sterylizowałam Czarną – miałam niesamowity ubaw, kiedy próbowała chodzić i łapy jej się rozjeżdżały i w ogóle wyglądała jakby sobie nieźle popiła No właśnie taki żulik A tak na poważnie to pamietam też, że rozwaliła mnie tym, że kiedy wróciłam z nią do domu zamiast spokojnie leżeć i odpoczywać ona próbowała wskakiwać na meble (byłam na nią wtedy zła, bo bałam się, żeby szwy jej nie popękały) i była strasznie zdziwiona czemu jej się nie udawało ![]() Cytat:
Jeśli chcesz nas bliżej poznać to będziesz miała sporo czytania ![]() I podpisuję się pod ostatnim zdaniem - jak ja tego facetom zazdroszczę Narek, Blondee - śliczne avatarki
Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2008-04-14 o 11:47 |
|||||
|
|
|
|
#3990 | |||
|
Zakorzenienie
|
Raczej nie
Cytat:
Nicki, jesli chodzi o zabranie kotka do weterynarza, to była dla mnie niesamowicie trudna decyzja i sama jestem w szoku, że dałam radę to zrobić... Ktoś inny by powiedział, ze to nie mój kot i niepotrzebnie zawracam sobie głowę, ale ja czułam, że musze to zrobić, że musze mu pomóc, nawet jeśli tylko w taki sposób. Jest mi tym bardziej smutno, bo co innego uśpić zwierzę, kiedy jest już stare czy chore a co innego takiego maluszka, który w bardziej sprzyjających warunkach miałby kilkanaście lat zycia... ![]() A jak wczoraj byłam z Czarną na szczepieniu i weszłam tam... wszystko mi się przypomniało i znowu łezka poleciała... Cytat:
Po tych kilku dniach jeszcze bardziej utwierdzam się, że w przekonaniu, że dobrze zrobiłam, bo ta kotka – jego matka, jeszcze się u nas nie pojawiła... Czyli do tej pory i tak by już nie zył i przy tym dużo się nacierpiał... Albo coś się tej kotce stało, albo ktoś ją gdzieś zamknał – jak już pisałam podejrzewam tego sąsiada psychopatę... ![]() Virko, sliczne masz zwierzaki ![]() Cytat:
Ja nadal ryczę, bo cały czas mam tego maluszka przed oczami... jak się we mnie wtulał, kiedy jechałam z nim do schroniska i potem do weterynarza... Niektórym ludziom wydaje się to dziwne, że traktuję zwierzaki jak ludzi, ale dla mnie taki zwierzak jest czasami dużo więcej wart niż człowiek I post pod postem wyszedł, ale emotek było za dużo |
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.

jestem dobrej mysli

jak ja to kocham
Tacy ludzie w ogole nie poinni uczyć- toż to się zupełnie mija z celem

.. Jak dla mnie nie jest to zbyt mądre, zwłaszcza jeśli lekcje mają tak wyglądać równie dobrze moglibyśmy uczyć się sami w domu.

??