|
|
#3991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki :D
Cytat:
Dopóki same studentki kosmetologii będą sprowadzać ten kierunek do tipsów, solarium i tapety na twarzy to niestety opinia sie nie zmieni. Ale całe szczeście jest coraz wiecej osób z zupełnie innym podejsciem i oby było ich jeszcze wiecej. Bo kosmetologia to naprawdę ciekawa nauka, sama sie wciagam i gdyby nie to, ze muszę dokształcać sie we własnym zawodzie to być moze poszłabym na te studia albo przynajmniej do jakiejś szkoły policealnej zeby poznać tą dziedzinę dla samej siebie. Kto wie, moze kiedys...
|
|
|
|
|
|
#3992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja na szczęście nie próbowała gryźć szwów, jak ostrzegał mnie weterynarz, więc nie musiałam jej zakładać kaftanika. Przejdzie jej, zobaczysz, i będzie pewnie szaleć jeszcze więcej niż przez sterylizacją Ja słyszałam, że kotki po sterylizacji się trochę uspokajają, stają się spokojniejsze, mniej rozrabiają itd itd. U mojej Czarnej to się nie sprawdziło - już półtora roku po sterylizacji a z niej jaki był szalony dzikus taki jest nadal ![]() A tak w ogóle to w piątek zaczęłam pracę w drogerii Natura. Dzisiaj od 13 do 19 więc przed pracą zdążyłam zajrzeć do kafejki. Z jednej strony cieszę się, że mam jakąś pracę bo potrzebuję pieniędzy (chociażby na wizażowe specyfiki do włosów no i oczywiście kafejkę internetową bo jestem od Was uzależniona ) ale to jest masakra, niesamowita tortura... Tzn nie byłoby tak źle gdyby nie to, że cały czas (9 – 10 godzin) jestem na nogach... W czasie pracy mogę usiąść jedynie na 15 minut podczas przerwy... Mam nadzieję, że się przyzwyczaję, ale nie wiem czy długo tak wytrzymam, jeśli w ogóle. Wracam do domu i ledwo chodzę, na nic kompletnie nie mam siły, mam tylko ochotę się położyć i nie ruszać się... Najgorsze jest to, że pod koniec pracy, ostatnie 2-3 godziny tak strasznie bolą mnie stopy, że zagryzam wargi, żeby nie wyć z bólu albo żeby się nie rozbeczeć, a musze się uśmiechać i rozmawiać z klientami... ![]() Nie muszę też chyba mówić, że ta praca rozwaliła mi totalnie życie towarzyskie Pracuję do 19, zanim zamkniemy sklep jest 19.30. A po pracy nie mam ochoty z nikim się spotykać, nie mam siły. Tzn jeśli ktoś przyjdzie do mnie to ok., bo ja mam jedynie siłę doczołgać się do mojego przystanku autobusowego i na nic więcej... I cały dzień rozwalony... Masakra ![]() Obiecałam sobie, że już nigdy więcej nie wrócę do supermarketu, chyba że naprawdę będę zdesperowana. No i chyba jestem... Bo czym ta drogeria tak naprawdę różni się od marketu? Może tylko tym, że nie siedzę przez kilka godzin na kasie. Ale za to przez 9 godzin jestem na nogach, a przy kasie można usiąść i nogi mogą trochę odpocząć. I płacą tak samo marnie
|
|
|
|
|
|
#3994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak na poważnie to mam nadzieję, ze sie przyzwyczaisz - i Ty i Twoje nogi. Może wygodniejsze buty lub jakis zel do stóp pomogą Ci lepiej przetrwac te godziny pracy? Co do rozwalenia życia towarzyskiego to świetnie to rozumiem - sama pracuje na 2 zmiany i gdy mam 2 - od 14 do 22 tak jak w tym tyg to ze znajomymi widzę się tylko w weekend. Zreszta jak pracuję na 1 zmaine do 16 to wcale nie jest lepiej - każdy zabiegany i zmeczony po dniu pracy... W zasadzie zycie towarzyskie mam tylko w weekendy - z małymi wyjątkami. No chyba że mam wolny dzień lub urlop to jest trochę lepiej. Dasz radę, bedzie dobrze! Powodzenia i dużo siły! |
|
|
|
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
Postanowiłam przeczytać, co naskrobałyście w przerwie pomiędzy księgowaniami ![]() Widzę kolejną Wrocławiankę, bardzo mnie to cieszy, Witaj Julito w naszych skromnych progach, gdzie łatwo potknąć się o włosy ![]() Widziałam też, że pisałyście o filmie "To nie jest kraj dla starych ludzi" - oj ciężki w przekazie, ale pomimo tego dobrze się go ogląda. Też polecam, naprawdę warto obejrzeć Prawda z tą chemią i matematyką, wiem coś o tym. Po tym pogryzieniu, o którym Wam pisałam nie chodziłam do szkoły dobry miesiąc - wystarczyło, żeby na świadectwie maturalnym wylądować z kiepszczyzną z chemii i imatematyki. |
|
|
|
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
Ago- wygodne buty to podstawa- ja na wakacjach pracowałam w Londynie i bywało że było to 12godz dziennie. Raz nawet 18
Na poczatku była masakra- nie mogłam się przyzwyczaić- no i do tego ból stóp, nóg, pleców......Potem zmieniłam obuwie na wygodne i było dużo lepiej- nie idealnie ale różnica była spora- także na początek może jakieś adidaski a'la halówki- najlepiej czarne co by się nie wyróżniały i będzie ok. Powodzenia
|
|
#3997 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ale jestem niewyspana![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Śliczne masz imię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#3998 |
|
Zakorzenienie
|
Kktoras tu wczoraj o chemi wspomniała i babka nam w srode kartkowke obiecała
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3999 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuje ![]() Cytat:
![]() Jak już dziewczyny napisały, wygodne buty to podstawa. Naprawdę nie możesz siadać częściej? Jesteś sama w drogerii? Może dogadałabyś się z koleżanką/koleżankami, że będziecie na zmiany doradzać klientom? Trzymam kciuki za Ciebie ![]() To coś Ty robiła w nocy? Cytat:
![]() A tymczasem ja pozdycham sobie trochę przed monitorem. Strasznie obtarły mnie nowe buty
|
|
|
#4000 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
Przyjmiecie mnie z powrotem do kręgu (sekty) Włosomaniaczek? ![]() Postaram sie nadrobić zaległości, przynajmniej w pewnym stopniu...
|
|
|
|
|
#4001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze powiedziawszy nie spodziewalam sie innej odpowiedzi ![]() Wlasnie nadrabiam zaległosci (zostalo jeszcze ok. 2800 wiadomosci ) i nie mogę sie napatrzec na Twoje wlosy Jolie Takie proste i...czarne Podzielisz sie? |
|
|
|
|
#4004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak wyhoduję 3x tyle to nie ma sprawy
|
|
|
#4005 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wy tu wszystkie jakoś dojrzale wyglądacie ![]() Pochwal się butami ![]() Cytat:
Skoro wszystko zastało powiedziane, to nie będę dodatkowo potwierdzać
|
||
|
|
|
|
#4006 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziekuje za mile slowa ja mysle, ze mam rozsadne podejscie do sprawy i bede sie starac, aby moja nauka zaowocowala![]() Cytat:
faktycznie bede musiala troche sie wczytac w ten watek, aby odkryc czesc Waszych mrocznych sekretow ![]() Cytat:
![]() gryze sie czesto w język, bo nie zawsze warto sie odzywac, najlepiej udawac glupszego niz sie jest ![]() Cytat:
ja tez witam i dziekuje ![]() Cytat:
a to ciekawe, nie przypuszczalam, ze moge wygladac na Maliwine mam dzis nienajlepszy humor. od rana boli mnie glowa, a w dodatku popsul sie moj mp3 player nie polecam nikomu iRiverow, niby swietna marka, a same z nim problemy. nie chcial sie polaczyc z komputerem a wyczytalam, ze mozna sprobowac wgrac nowy soft. sciagnelam, wgralam, przegralam piosenki. wlaczylam odtwarzacz, pojawil sie dziwny napis "don`t touch!" wystraszylam sie i wyjelam baterie wiecej sie nie wlaczyl, po prostu ZDECHL ![]() ale znalazlam wiele podobnych watkow na forach, jedyna rada to kupic nowy albo oddac do serwisu. a w serwisie chca conajmniej 100 za naprawe, masakra ![]() zbieram sie do nauki i zebrac nie moge. slucham piosenek z Sailor Moon na zmiane z Vanessa Mae. dawno nie mialam takiego lenia ![]() |
|||||
|
|
|
|
#4007 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech ci będzie ![]() Cytat:
kotki perskie są super, ale fałyszwe ![]() ja mam psa pekińczyka a to ten sam wredny charakterek ![]() Cytat:
![]() smutne
|
|||
|
|
|
|
#4008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może spróbuj oddać mp3 do reklamacji? W takiej sytuacji powinni przyjąć i zwrócić Ci pieniądze. A lenia też mam
|
|
|
|
|
|
#4009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Uuu, to wszystko wyjaśnione
Niewyspanie usprawiedliwione ![]() Cytat:
![]() Cytat:
W razie czego możesz się podawać za Malwinę Oj, szkoda Właśnie je oglądam na Allegro- cacuszko Może lepiej kupić inne mp3? Ja używam już od dłuższego czasu Creative'a Zen Stone i jestem bardzo zadowolona Mam 1 GB, ale to za mało na moje wszystkie albumy Ha, ja już jestem po odrabianiu i robieniu ściąg Anatomia?
17.12.2007- Walka o zdrowe i piękne mo-hery Moja pielęgnacja-> klik!Przewodnik po olejowaniu! Profil na Endo TF, CE, obwodówka- zrobione Bieganie + Turbo Ewy Ch. Edytowane przez Narek Czas edycji: 2008-04-14 o 19:38 |
||
|
|
|
|
#4010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a creative to dobra firma dla mp3, mój kuzyn ma ju 4 lata i działa bez zarzutów
|
|
|
|
|
|
#4011 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba faktycznie zaczne rozgladac sie za nowym ![]() Cytat:
![]() Malwina ma sie uczyc anatomii a patrzcie co wlasnie zrobila zdjecie pod tytulem "Malwina i jej wlosy znowu sie rozstali" wiem, jestem wariatka powinnam miec zakaz dotykania nozyczek planowalam isc do fryzjera, ale naszedl mnie lęk, ze zetnie mnie za krotko i bede wygladac jak paź mam teraz boba, co prawda brzydkiego, ale jak umyje glowe to siostra kochana mi go poprawi ![]() moj PMS nietypowo sie objawia |
||
|
|
|
|
#4012 | |||
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
I gratuluję zakupu na jaki się zdecydowałaś?Ja swpoje maleństwo już powoli rozgrzewam, ale po przerwie zimowej działa jak marzenie [w zeszłym sezonie miałam problemy z odpalaniem, ale jest już po naprawie i póki co usterka nie wraca]. Mój TŻ też nie może się doczekać wyprowadzenia Królowej Garażu PS. Śliczności w avatarze ![]() ![]() i ten avatarek ![]() Cytat:
Nieee, no, same piękności w załącznikach... a teraz to i na avatarach ![]() Cytat:
O ile z chemią to tak pół na pół - bo sama też odpuściłam, o tyle biologia - o, zgrozo... a tak lubiłam ten przedmiot w podstawówce...TruskawkowaWiosno, miło Cię widzieć w tym wątku... powiem szczerze, że troszkę nawet zazdroszczę Ci kierunku studiów... sama od czasu do czasu myślę, czy nie zrobić jakiegoś studium w tym temacie, albo chociaż kursu wizażu, "albocuś", ale czasu mi brakuje niestety... i jeszcze teraz TŻ namawia mnie na doktorat Gdybym teraz mogła wybrać od nowa, na pewno poważnie zastanawiałabym się nad kosmetologią Karla, welcome, a teraz czas na przesłuchanie, tudzież standardowy zestaw pytań czyli powiedż coś o Sobie
|
|||
|
|
|
|
#4013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ola- ładne butki
|
|
|
#4014 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za usprawiedliwienie
![]() Fajne butki Cytat:
![]() ![]() A jaki Ty masz naturalny kolor?
|
|
|
|
|
|
#4015 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko, jak już napisałam, szkoda, że 1 GB, a nie na przykład 2 ![]() Cytat:
Tylko, obtarły mnie, dziady ![]() Yyyym... Coś Ty znowu narobiła? Muszę jakoś skontaktować się z Twoją siostrą, żeby pozabierała Ci wszystkie ostre narzędzia Dziękuje
|
|
|
#4016 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i dodaje jeszcze 2 foteczki
|
||
|
|
|
|
#4017 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moze sie pochwalisz?![]() ![]() Cytat:
zakupilam wczoraj avene i biodermy probki dostalam, ale ciesze sie, ze jednak zdecydowalam sie na avene bo w moim przypadku lepiej sie sprawdza zdecydowalam sie na benelli pepe50, na poczatek chyba dobry czarnyhttp://www.benelli.com/eng/scooterPepe.asp
|
|
|
|
#4018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fotki śliczne
|
|
|
#4019 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja co 3-4 dni, max. 5, kiedy nikt się mną nie interesował
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:47.

moze kiedys sprawie sobie kotka...

Dopóki same studentki kosmetologii będą sprowadzać ten kierunek do tipsów, solarium i tapety na twarzy to niestety opinia sie nie zmieni. Ale całe szczeście jest coraz wiecej osób z zupełnie innym podejsciem i oby było ich jeszcze wiecej. Bo kosmetologia to naprawdę ciekawa nauka, sama sie wciagam i gdyby nie to, ze muszę dokształcać sie we własnym zawodzie to być moze poszłabym na te studia albo przynajmniej do jakiejś szkoły policealnej zeby poznać tą dziedzinę dla samej siebie. Kto wie, moze kiedys...

Dobrze, że obie macie już to z głowy – Zuźka nie będzie Ci już spędzać snu z powiek i będzie mogła prowadzić bujne życie towarzyskie bez konsekwencji
No właśnie taki żulik
Pracuję do 19, zanim zamkniemy sklep jest 19.30. A po pracy nie mam ochoty z nikim się spotykać, nie mam siły. Tzn jeśli ktoś przyjdzie do mnie to ok., bo ja mam jedynie siłę doczołgać się do mojego przystanku autobusowego i na nic więcej... I cały dzień rozwalony... Masakra 
Postanowiłam przeczytać, co naskrobałyście w przerwie pomiędzy księgowaniami
Na poczatku była masakra- nie mogłam się przyzwyczaić- no i do tego ból stóp, nóg, pleców......Potem zmieniłam obuwie na wygodne i było dużo lepiej- nie idealnie ale różnica była spora- także na początek może jakieś adidaski a'la halówki- najlepiej czarne co by się nie wyróżniały i będzie ok. Powodzenia

Takie proste i...czarne

Gdybym teraz mogła wybrać od nowa, na pewno poważnie zastanawiałabym się nad kosmetologią