Lutówki 2017 ❤ cz. VIII - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-27, 13:03   #4831
axn22
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. VIII

Cytat:
Napisane przez zuzkka Pokaż wiadomość
Może to zasługa Woombie bo w dzień bez 2, max 3h... Dalej będę zachwalać, Nobla im za tej wynalazek dam (no i drugiego za suchy szampon oczywiście)

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Pewnie tak Żałuję że u nas się to nie sprawdza, nie ma wolnych rączek = nie ma spania
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 13:04   #4832
anolta
Zakorzenienie

U nas przepięknie! Zaliczone karmienie na ławce w parku 😊

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 13:05   #4833
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Pewnie tak Żałuję że u nas się to nie sprawdza, nie ma wolnych rączek = nie ma spania
Ja pierwszy raz już w szpitalu wpakowałam mała w to, w sumie sama bym takie przyjęła w wersji adult

My już po pierwszym spacerze, chce się żyć w taką pogodę

zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 13:05   #4834
youan
Zadomowienie

Opium u nas przy ubieraniu pomaga delikatne polaskotanie z boku uda lub pod stopa
Z rekami tez czasem tak mam

Pogoda piekna, Mala nie spi a ja zamiast spacerowac rozmrazam w piekarniku obiad... wizyta u gin zaburza wszystko czekam na M zeby sie ogarnac do gin bo Mala nie chce spac wiec nie mam jak sie ogarnac :/

Zuzkka moja polozna twierdzi ze nie trzeba wybudzac

youan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 13:16   #4835
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Czy wy tez walczycie z rękami podczas jedzenia i nogami podczas ubierania? Moj tak mocno zaciska ręce i nogi prostuje. Masakra. Potem sie drze ze ubieranie długo schodzi. No jak nogi nie chce zgiąć to jak mam go ubrać?
Z rękami nie ma problemu a jak prostuje nogi to ją łaskocze po stupkach, skubana ma takie łaskotki, że od razu nogi zabiera

Cytat:
Czy muszę dodawać ze jeszcze obsr.al sie po plecy brudząc całe ubranie i kołderkę bo byłam tak wykończona ze nie dokładnie założyłam pieluchę?

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
U mnie też dzisiaj cudowna pogoda Akurat Ala zasnęła w kołysce, więc wyjdziemy jak wstanie, bo nie lubię budzić dziecka.

Z rękami nie, ale jak prostuje nogi, to gilgam po stópce i od razu ucieka i zgina nóżkę

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Norma Raz mi moja tak o.bsrała całe body i jak na złość było zdejmowane przez głowę. Modliłam się, żeby tylko twarzy nie dotknęło
Dlatego pozbyłam się wszystkich body wkładanych przez głowe Cieszę się, że na h&m pojawiły się body kopertowe z krótkim rękawem

Cytat:
Życzę wszystkim w ciężkich chwilach dużo zdrowia i sił

Przestałam wybudzać w nocy i 7h to standard, dziś po 7h ją sama wzięłam do karmienia bo miała w planie spać jeszcze dłużej... Nie wiem czy to nie za długo dla miesięczniaczka? (Mila stawia bo dziś ma miesiąc ! )

Sto lat dla Mili!
Hmm nie wiem czy to norma, ale moja też tak spała jak była w wieku Mili (borze szumiący.. jak to brzmi co najmniej jakby rok była starsza ) Teraz muszę ją wybudzać po tych 7h, bo tak jak Twoja spałaby dalej w najlepsze.

Cytat:
Może to zasługa Woombie bo w dzień bez 2, max 3h... Dalej będę zachwalać, Nobla im za tej wynalazek dam (no i drugiego za suchy szampon oczywiście)

Myślę, że bardzo duża w tym zasługa woombie Mila też się tak przeciąga jak ją rano wyciągasz z woombie? Ja uwiebiam patrzeć jak Kaja to robi

A swoją drogą to mogłybyśmy razem Nobla przyznawać..

Po raz kolejny zrobiłam Kaje w bambuko Zasnęła zadowolona na pleckach a ja ją chyc na brzuszek i śpi już tak ponad godzine A żeby sama zasnęła na brzuszku to nie ma opcji, zaraz jest ryk i się przekręca na plecy

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Kaja jak nie jest śpiąca, albo po prostu jest rozdrażniona to robi niezły dym odłożona do woombie, ale jak jest już przebrana i najedzona to daje się grzecznie zapakować i odpływa na długie godziny

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
U nas przepięknie! Zaliczone karmienie na ławce w parku 😊

justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 13:28   #4836
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Z rękami nie ma problemu a jak prostuje nogi to ją łaskocze po stupkach, skubana ma takie łaskotki, że od razu nogi zabiera

Dlatego pozbyłam się wszystkich body wkładanych przez głowe Cieszę się, że na h&m pojawiły się body kopertowe z krótkim rękawem

Sto lat dla Mili!
Hmm nie wiem czy to norma, ale moja też tak spała jak była w wieku Mili (borze szumiący.. jak to brzmi co najmniej jakby rok była starsza ) Teraz muszę ją wybudzać po tych 7h, bo tak jak Twoja spałaby dalej w najlepsze.

Myślę, że bardzo duża w tym zasługa woombie Mila też się tak przeciąga jak ją rano wyciągasz z woombie? Ja uwiebiam patrzeć jak Kaja to robi

A swoją drogą to mogłybyśmy razem Nobla przyznawać..

Po raz kolejny zrobiłam Kaje w bambuko Zasnęła zadowolona na pleckach a ja ją chyc na brzuszek i śpi już tak ponad godzine A żeby sama zasnęła na brzuszku to nie ma opcji, zaraz jest ryk i się przekręca na plecy

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Kaja jak nie jest śpiąca, albo po prostu jest rozdrażniona to robi niezły dym odłożona do woombie, ale jak jest już przebrana i najedzona to daje się grzecznie zapakować i odpływa na długie godziny

Jak ją rano odpinamy z Woombie to się śmiejemy, że przeciąga się jak mała-stara i wysyła uśmiech numer 5 bo wie, że to rano i moment kiedy bierzemy ją do łóżka wytulić uwielbiam ten widok

Kaja to już seniorka wśród naszych dzieci swoją drogą ciekawe jak olinekwroc i jej córeczka...

Stary 2017-03-27, 13:33   #4837
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ją rano odpinamy z Woombie to się śmiejemy, że przeciąga się jak mała-stara i wysyła uśmiech numer 5 bo wie, że to rano i moment kiedy bierzemy ją do łóżka wytulić uwielbiam ten widok

Kaja to już seniorka wśród naszych dzieci swoją drogą ciekawe jak olinekwroc i jej córeczka...

Dobrze, że nie emerytka choć w sumie na jedno wychodzi

Też się zastanawiam co u olinka..
Stary 2017-03-27, 13:53   #4838
Lorelei24
Rozeznanie

GG do Lorelei24

Położna mi powiedziała żebym na jakiś czas zrezygnowała z mleka ze względu na krostki które Emilka ma na szyi i dekolcie. Pewnie chodziło jej o nabiał. Mogę w takim razie pic produkty bez laktozy czy to o inny alergen chodzi?

Lorelei24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 14:07   #4839
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
nie, próbowal z pleców na brzuch i to kilkanascie razy i oczywiście buczenie, bo się nie udaje.
na szczescie teraz lezy spokojnie na plecach i dziamgoli smoka
Ja nie mówię że nie próbował tylko że to bardzo trudne i lepiej jakby przestał próbować zwby Ci z nerwów nie płakał)

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Brawa dla Maksa!

Moja miała dziś nawet dobre spanie, bo zjadła przed 22, wybudziłam ją na jedzenie o 4 po czym od razu zasnęła i spała sobie do 7, przebrałam pampersa i leżałyśmy w łóżku do 8 a o 8 wiadomo- karmienie
Woombie naprawde daje rade Niby Kaja i bez niego przesypiała po 6 godzin, więc też nie mało, ale teraz potrafi spać dużo dłużej i mam wrażenie, że w Woombie śpi głębszym snem

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

U was dziś też tak pięknie? U nas super, ale oczywiście.. jak się pogoda zrobiła to ja leże i zdycham przez @

Pięknie u nas!! A ja mijałam dzieci s pochówkach, jedno w kozakach i szaliku!! Masakra!!! Jedna laska miała wózek z Budka, osłonka i jeszcze między Budka a osłonka włożony jakiś panel..! Jej dziecko musiało się udusić!
Moje bez budki, osłonki i koca się naslonecznial

Cytat:
Czy wy tez walczycie z rękami podczas jedzenia i nogami podczas ubierania? Moj tak mocno zaciska ręce i nogi prostuje. Masakra. Potem sie drze ze ubieranie długo schodzi. No jak nogi nie chce zgiąć to jak mam go ubrać?

Tak!! I nogami przy pampersie! Macha nimi albo stawia zgiete na przewijaku i prostuje, czyli się odbija i przesuwa w górę!! przewijanie to jakiś dramat. Kupa mi nie przeszkadza, ale nowy pampers to ostatnia rzecz która chce robić w opiece nad dzieckiem!! Dramat!!!

Cytat:
Prawie za każdym razem Najbardziej mnie wkurza jak przy karmieniu chyba chce sobie sam pomóc a w praktyce odpycha się od cyca z całej siły A jak zdarzy mu się leżeć grzecznie podczas przewijania to prawie zawsze zwiastuje to jakiegoś purta albo siku

Mojego gilgotanie nie rusza
Dzieci uderzają w piersi bo szybciej leci alw to nie takie małe chyba jeszcze

Cytat:

Przestałam wybudzać w nocy i 7h to standard, dziś po 7h ją sama wzięłam do karmienia bo miała w planie spać jeszcze dłużej... Nie wiem czy to nie za długo dla miesięczniaczka? (Mila stawia bo dziś ma miesiąc ! )

uhuiuui Maciej wznosi toast za Milusie!! ))

Cytat:

Hahaha suchy szampon <3

My spacerek 1,5 kilka razy plakane było... Oczywiście wycie największe..w biedronce! I jakiś Pan musiał to skomentować "popatrz kochanie taki malutki a taki hałas"

Miałam ochotę całe zakupy za nim z placzacym dzieckiem chodzić żeby mu "umilić" czas!!
Stary 2017-03-27, 14:27   #4840
ferimori
Zadomowienie

Dzień dobry, u nas nocka średnia bo wczoraj w dzień trochę za dużo spał i tym samym między 2 a 5 uznał że jest super pora na "zabawę". Za to teraz śpi po spacerku jak suseł

ferimori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 14:39   #4841
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
To samo u nas

Cytat:

100 lat!

Cytat:
Napisane przez Lorelei24 Pokaż wiadomość
Położna mi powiedziała żebym na jakiś czas zrezygnowała z mleka ze względu na krostki które Emilka ma na szyi i dekolcie. Pewnie chodziło jej o nabiał. Mogę w takim razie pic produkty bez laktozy czy to o inny alergen chodzi?

Chodzi o białko mleka krowiego, laktoza to cukier.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 14:48   #4842
malawrednioszka
Zakorzenienie

A ja zaczynam stresowac sie jutrem.. nie wiem co mnie czeka...
w ogole ZZO przy porodzie od tego roku jest darmowe ?

Wojtuś 30.01.2019!!!!!
malawrednioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 14:51   #4843
keepsmil3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malawrednioszka Pokaż wiadomość
Kochana nie stresuj się a idziesz na razie na oddział czy od razu planują zacząć wywoływanie?

keepsmil3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 14:52   #4844
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dosłownie muszę na sile mu rękę wkładać pod pierś bo inaczej nie ma jedzenia. I skubany silny jest taki ze to wcale nje takie proste.
Też ograniczam ręce pod piersią, ale mała jest wyjatkowo zwinna... Upoce się czasem tak jakbym nie wiadomo co robiła.
Cytat:
Napisane przez Lorelei24 Pokaż wiadomość

Niestety chodzi o mleko krowie. Ono jest alergenem.

Pierwszy raz od porodu jestem SAMA W DOMU. Jak mi błogo

Stary 2017-03-27, 14:52   #4845
Lorelei24
Rozeznanie

GG do Lorelei24

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
To samo u nas

100 lat!

Chodzi o białko mleka krowiego, laktoza to cukier.

Dziękuje bardzo

Lorelei24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 14:53   #4846
zuzkka
Zakorzenienie

W niedzielę miałam stawić się w szpitalu na USG i KTG bo byłam już 8 dni po terminie jednak w niedziele o 3 nad ranem odeszły mi wody, a, że wcześniej już miałam fałyszywy alarm szybko sprawdziłam paskiem pH, 7, piękny granacik czyli wody! Moja euforia nie znała granic bo fizyczne i psychiczne wykończenie w tych ostatnich dniach sprawiło, że miałam wrażenie, że nigdy nie urodzę… Wsiedliśmy w auto, w drodze auto-porodówka ogromny podkład poporodowy nie dawał już rady, byłam cała zalana (lekarz mówił, że mam dużo wód, ale żeby aż tak!). KTG, no skurcz jeden, świetnie, to jazda na oddział ogólny nad porodówką bo nie wiadomo kiedy się zacznie i czekamy. Lekarka poinformowała mnie, że jak nie będę mieć regularnych skurczy to po 24h wywołujemy (ale nie oxy jak to jest w Polsce tylko tabletki Cytotec) a po 12h i 24h dostanę antybiotyk bo mała nie jest już chroniona pęcherzem. No i nie działo się nic przez kolejne 12h… Mąż pojechał do mieszkania bo stwierdził, że okien nie zamknął, jak wrócił po godzinie to ja już leżałam na łóżku z regularnymi skurczami co 6 minut, poszedł po lekarza, a mi z każdym skurczem było gorzej, koszmarny ból pleców, decyzja, że jadę na porodówkę (wreszcie!). Zjechałam na dół windą, na moim szpitalnym łóżku, KTG i… położna stwierdziła, że da mi kroplówkę z paracetamolu bo skurcze są regularne ale wg niej za słabe i mam spadać na ogólny i wrócić jak będzie mi tak samo źle na przeciwbólowych… Wróciłam na ogólny na 15 minut i jęczałam z bólu, więc znów na dół. Problem był w tym, że rozwarcie nie postępowało bo od przyjęcia przez 13h z 1cm zrobiły się tylko 2cm. Ta sama wredna położna z wielkim fochem już teraz nie wiedziała co ma ze mną zrobić a ja błagałam o ZZO, stwierdziła, że przy tak małym rozwarciu nie zrobią mi ZZO i mogę wziąć kąpiel, no to kąpiel i w jej trakcie przyszła mi zaproponować jeszcze gaz, wykrzyczałam jej, że chcę ZZO a nie jakiś gaz Cały czas była z nami podczas kąpieli studentka położnictwa (świetne wsparcie, złota dziewczyna) i kontrolowała puls małej. Po kąpieli nagle rozwarcie nie było istotne bo już czekał anestezjolog z zespołem. I teraz hit: jedno wkłucie- nie wyszło, drugie – nie wyszło i słyszę, że próbują ostatni raz… What? Odwracam się do nich i pytam co jak nie uda im się za 3 razem? Pielęgniarz poklepał mnie po ramieniu i powiedział z uśmiechem: „I tak będzie Pani musiała urodzić!” Tż bladozielony z przerażenia, że może im się nie udać, bo ja się z bólu darłam i nie docierała do mnie połowa tego co działo się wokół mnie… 3 wkłucie i znów mu się nie udało, rozpłakałam się z rozpaczy i na porodówkę wchodzi mój anioł wybawiciel drugi anestezjolog, ona spróbuje jeszcze raz i co? 4 raz nie udało się, ale tym razem to nie niedouczenie, nieogar lekarza tylko zbyt mocno wyciągnięta rurka do znieczulenia, od razu stwierdziła, że mam się nie martwić bo da radę i dała za 5 razem! Wybawienie, od razu lepiej, ból ustawał, a skurcze nie. Zrobiłą się 23 położna kazała nam iść spać bo jeszcze masa roboty przed nami jak przyjdą parte, tż w 10 minut zasnął a ja się męczę i cały czas patrzę na KTG (miałam podgląd na wszystkie KTG na wszystkich porodówkach, a tej nocy mieli masę roboty bo jednocześnie chyba z 5 porodów, obok w sali nagle hałas, zniknęli wszyscy lekarze i położne, CC na cito bo dziecko brak pulsu…) Nie zmrużyłam oka, bólu nie czułam, ale miałam wrażenie, że zaczynają się parte , budzę męża bo widzę, że małej puls skacze od 80 do 180, każe mu iść po położną, ale nagle wchodzi ona (Polka ) i mówi, że jej się ten puls nie podoba, przy skurczach poddusza małą, ma pępowinę na szyi… Przyszła lekarka (rozwarcie 6 czy 7cm), pobrała małej z główki krew żeby sprawdzić dotlenienie i zobaczyć czy da radę urodzić się naturalnie (opcja cc, albo sn z vacuum). Jest ok, dotleniona a ja mam parte, ZZO puszcza, proszę o dolewkę ale położna bała się czy nie ustaną mi skurcze, jednak w końcu dała. Od tego momentu tż siedział przed KTG, i mi mówił kiedy mam oddechem dotleniać małą bo puls spada a przeć nie mogę bo nie ma 10cm i mała nie schodzi odpowiednio w kanał… Ja dostałam 38 stopni gorączki, po 24h spałam między skurczami, nieprzytomna już… W końcu jest 10cm! Rodzimy! Jeden party, drugi, piąty, przedłuża się i nic… Położna mnie nacięła a lekarka wskoczyła na łóżko, klęknęła nade mną i podczas parcia nadusiła mi całym ciężarem ciała na górną część brzucha (nie wiem czy to był chwyt Kristellera, który wiem, że jest niepolecany blablabla…), myślałam, że umrę, słyszał mnie cały oddział, ból nie do opisania… Powtórzyła to z 3 razy i mała wyskoczyła… Lekarka musiała jej dmuchnąć w twarz bo była w takim szoku, że nie mogłą złapać tchu.. Złapała i zaczęła godzinną arię płaczu (wraz z tż ) Dostałam ją na brzuch, tż przeciął pępowinę, była (nadal jest) cudna, miała wielkie wpatrzone w nas oczy Po dobrych 2 godzinach zważyli ją i zmierzyli 3760g, 57cm (lekarz przewidywał około 3400g). Tak jak podejrzewali dwa razy pępowina owinięta wokół szyi + ramie trzymała na swojej szyi… 100 razy pytałam czy na pewno nie doszło do niedotlenienia, na szczęście wszystko mieli pod kontrolą i mała jest zdrowiutka

Wybaczcie, że opis długi bo w sumie poród długi (26h od odejścia wód, 14h od regularnej akcji skurczowej) a ja miesiąc psychicznie się zbierałam żeby to napisać…

Edytowane przez zuzkka
Czas edycji: 2017-03-27 o 15:01
Stary 2017-03-27, 14:53   #4847
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba zawsze było darmowe, tylko nie zawsze chcieli dawać, albo kazali płacić jako niby usługa dodatkowa.

Stary 2017-03-27, 14:54   #4848
gapulinka
Wtajemniczenie

hej hoł! wpadam tylko napisać ze otworzyłam domowy szpital. Zojka zarazila się od Marcela. Ma katar, ciagle kicha. Na zmianę ihaluję i podaję leki Marcelkowi i pindziolindzi

malawrednioszka, tak, zzo jest darmowe. Kciuki za jutro

gapulinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 14:54   #4849
malawrednioszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez keepsmil3 Pokaż wiadomość
Kochana nie stresuj się a idziesz na razie na oddział czy od razu planują zacząć wywoływanie?

Od razu wywolywanie.

Wojtuś 30.01.2019!!!!!
Stary 2017-03-27, 14:57   #4850
keepsmil3
Zadomowienie

Cytat:
Od razu wywolywanie.
Nie martw się, wszystko będzie dobrze szybko rozkrecą Ci akcje i bedziesz miała dzieciątko przy sobie

keepsmil3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 14:58   #4851
MartaMagda
Zakorzenienie

Zuzka brawo że dałaś radę! Jestem pełna podziwu!

Stary 2017-03-27, 15:04   #4852
malawrednioszka
Zakorzenienie

Zuzka ooo raany przezycia mialas niesamowite.. nie powinno chyba naciskac na brzuch z tego co mi sie kojarzy..

Mi gin bedzie przekluwal pecherz plodowy z tego co mowil na czwartkowej wizycie ze jak przyjade jutro i mam sie nie zdziwic jak mi wody odejda podczas badania

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Dziewczyny ja juz sie nie moge doczekac jak przytule mojego synusia

Wojtuś 30.01.2019!!!!!
Stary 2017-03-27, 15:04   #4853
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
od tego roku? myslalam, ze juz wczesniej bylo darmowe. ja miałam i nic nie placilam. generalnie chyba nie rozchodzi się czy się placi czy nie tylko jaką polityke ma szpital. mi wręcz wciskali zzo, zachęcali, namawiali, wiem, że są szpitale gdzie nie chcą dawać, albo anestezjolog ciągle zajęty. mój był po chwili, miałam farta, bo po mnie 2 babki chciały, ale ja byłam pierwsza

zuzzka, z opisu brzmi jak chwyt kristellera. szok, że w Europie Zachodniej coś takiego się robi...
chwała Bogu, że nic Wam się nie stało.

Edytowane przez mariea
Czas edycji: 2017-03-27 o 15:05
mariea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 15:11   #4854
malawrednioszka
Zakorzenienie

Cytat:
od tego roku? myslalam, ze juz wczesniej bylo darmowe. ja miałam i nic nie placilam. generalnie chyba nie rozchodzi się czy się placi czy nie tylko jaką polityke ma szpital. mi wręcz wciskali zzo, zachęcali, namawiali, wiem, że są szpitale gdzie nie chcą dawać, albo anestezjolog ciągle zajęty. mój był po chwili, miałam farta, bo po mnie 2 babki chciały, ale ja byłam pierwsza

zuzzka, z opisu brzmi jak chwyt kristellera. szok, że w Europie Zachodniej coś takiego się robi...
No wydawalo mi sie ze od tego roku dopiero jest darmowe

Wojtuś 30.01.2019!!!!!
Stary 2017-03-27, 15:18   #4855
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Zuzka ooo raany przezycia mialas niesamowite.. nie powinno chyba naciskac na brzuch z tego co mi sie kojarzy..

Mi gin bedzie przekluwal pecherz plodowy z tego co mowil na czwartkowej wizycie ze jak przyjade jutro i mam sie nie zdziwic jak mi wody odejda podczas badania

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Dziewczyny ja juz sie nie moge doczekac jak przytule mojego synusia
Cytat:

Też mam wrażenie, że to chwyt Kristellera... Byłam świadoma przed porodem jakie to zło i trzeźwo myśląc w życiu bym się na to nie zgodziła, ale wtedy nie byłam w stanie zaprotestować, pamiętam tylko, że spytałam czy wszystko dobrze z małą i czy jej się nic nie stanie...

Teraz czytam, że w Niemczech używanie tego chwytu to norma, nie jest zakazany ani owiany złą sławą

Edytowane przez zuzkka
Czas edycji: 2017-03-27 o 15:21
Stary 2017-03-27, 15:21   #4856
malawrednioszka
Zakorzenienie

Cytat:
Też mam wrażenie, że to chwyt Kristellera... Byłam świadoma przed porodem jakie to zło i trzeźwo mając w życiu bym się na to nie zgodziła, ale wtedy nie byłam w stanie zaprotestować, pamiętam tylko, że spytałam czy wszystko dobrze z małą i czy jej się nic nie stanie...

Kochana ale cale szczescie ze wszystko ok to juz za Wami

Wojtuś 30.01.2019!!!!!
Stary 2017-03-27, 15:24   #4857
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana ale cale szczescie ze wszystko ok to juz za Wami
Teraz trzymamy kciuki za Ciebie i spadamy na odchowalnie
Stary 2017-03-27, 15:34   #4858
justkonev
Zakorzenienie

zuzkka byłaś dzielna! Brawo!

Cytat:
Od razu wywolywanie.
Trzymam kciuki kochana!
Stary 2017-03-27, 15:39   #4859
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
]Dziewczyny ja juz sie nie moge doczekac jak przytule mojego synusia
Już niedługo, coraz bliżej Na pewno wszystkie tu będziemy trzymać kciuki żeby gładko poszło. A pomyśl ile nas tu jest! Jaka "widownia"!
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-27, 15:43   #4860
malawrednioszka
Zakorzenienie

Dziekuje za wsparcie Kochane jestescie przecudowne przykro mi to powiedziec ale od mamy nie mam tyle wsparcia co od Was..

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
Już niedługo, coraz bliżej Na pewno wszystkie tu będziemy trzymać kciuki żeby gładko poszło. A pomyśl ile nas tu jest! Jaka "widownia"!
Hehe moze popcorn ?

Wojtuś 30.01.2019!!!!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości