![]() |
#4051 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V
Anita wpisz sobie na allegro pielucha tetrowa lux albo premium to Ci wyskocza, rozmiary sa różne mozna wybierac
![]() ![]() ![]() Hapiness podobno kupki dzieci na piersi nie smierdza, gorzej na mm i jak sie zacznie rozszerzać dietę ![]() ![]()
#4052 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4053 |
Wtajemniczenie
ski
|
Przesyłam słoneczko ☺🌞1490622257778.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4054 |
Mamusia Luty 2016
|
Happiness - a oki, wszystko jasne z donoszona ciaza
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Chociaż dzisiaj wpisałam ciaza donoszona w gooogle i wyszedł mi artykuł jak ważne dla dzidziusia jest urodzić sie jednak nie w 37t0d, nie 38t0d, a dopiero 39t0d lub wyżej. I juz przestałam sie ekscytować ![]() ![]() Mohnka serio jak te programy w TVN cóz za gówniarstwo ![]() ![]() 22.02.2016 Hania ![]() 36/40 Agatka ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- W ogole jak byłam tydzien temu na patologii to leżała ze mną dziewczyna, skończony 42 tc ![]() ![]() 22.02.2016 Hania ![]() 36/40 Agatka ![]()
#4055 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
16.05.2017 G. ![]() Edytowane przez bunnybe Czas edycji: 2017-03-27 o 14:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4056 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4057 |
Konto usunięte
|
poszłam do sklepu po bitą śmietanęi ledwo doszłam bo Maya tak noge wypychała że musiałam co chwilę stawać :d
|
![]() ![]() |
![]() |
#4058 |
Rozeznanie
|
Mam znajomą, co tak bardzo pękła, że poleciało na cały pośladek. Nie mogła siedzieć ładnych parę miesięcy. Ja bym zdecydowała się na nacięcie... 🙊
![]() ![]() |
![]() |
#4059 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Uwielbiam z biedronki takie białe kiełbaski, są tylko w sezonie wakacyjnym na grilla. Mmm 😍 tylko czy przy KP będzie można się tak objadać 😁 Cytat:
Też bym chciała blisko 40 tygodnia.. Mimo wszystko. A co do tego porodu toż to szok, ja tu też takie akcje widziałam.. 😨 chwila moment i poród. Szok. Tak sobie myślę, że przenosić też bym nie chciała ciąży. Chyba mi to nie grozi. 😜 Uwaga! Mój Tz jedzie do mnie, chociaż mieliśmy się widzieć dopiero jutro, bo jest wkur...ony na gówniarza, że do mnie skoczył. Powiedział, że musi się pokazać i ewentualnie zwrócić mu uwagę. Najgorsze, że on też tu siedzi. Brr. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4060 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4061 |
Zadomowienie
|
Go Tż Mohnki go!
![]() ![]()
![]() |
#4062 |
Zadomowienie
|
Mohnka ale jaja nie z tej ziemi
![]() Kupy dzieciaczków mmm ![]() ![]() Wróciłam z zakupów i spaceru ![]() ![]() za 39 zł są takie fajne luźne w ciemnym pudrowo - beżowym kolorze ![]() wzięłam M i L, bo mi się już nie chciało przymierzać, i zostawię L bo wygodniej o wiele. Jakby co to polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4063 |
Zadomowienie
|
Co do kp to ja mam nadzieje ze moj maly nie bedzie zle reagował na truskawki i pomidory bo to dla mnie największe dobrodziejstwa lata i ciezko bedzie mi z nich zrezygnowac
![]()
#4064 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4065 |
Zadomowienie
|
A właśnie się zastanawiałam czy to co się je w ciąży ma wpływ na wystąpienie bądź nie alergii u dziecka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4066 |
Wtajemniczenie
ski
|
Mohnka, można je jeść w ciąży jak i przy kp 😁😁 pytałam o to ginekologa jak i moja szwagierka w zeszłe wakacje co chwile jadla te białe kielbaski z grila podczas kp 😁 z resztą sama je uwielbiam i czasem je na patelni usmaże bo już mi tak na nie ślinka cieknie 😁
![]() ![]() |
![]() |
#4067 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4068 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#4069 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gornek cos dla Ciebie: https://mamaginekolog.pl/lozysko-prz...dniej-scianie/ I dla reszty mam , trochę długie ![]() Powrót ze szpitala Chciałabym napisać wam kilka bardzo ważnych słów - o których dla mnie z niezrozumiałych względów głośno się nie mówi. W szpitalach - w Polsce, w Niemczech, w USA, w Norwegii czy w Ugandzie ... ogólnie na Całym Świecie âď¸ spotkacie te najgorsze, te najzjadliwsze i te najgorzej reagujące na antybiotyki szczepy bakterii. Kilka bardziej znanych z tych szczepów to MRSA, KPC czy ESBL. Pewnie mogłabym wymienić jeszcze tych szczepów bez końca, aż doszła bym do szczepu New Delhi na który nie działa ŻADEN lek. Ale nie o to mi chodzi - dziś chciałabym was zachęcić do pewnego zdrowego nawyku na całe wasze życie. Wracając po hospitalizacji ze szpitala do domu - w szczególności jeżeli wracacie z noworodkiem lub wracacie do swojego małego dziecka. Pierwsze ( tak pierwsze, nie drugie, nie trzecie) idźcie pod dokładny prysznic, umyjcie głowę, wyszorujcie ręce i paznokcie. Następnie wszystko co się da co było z wami w szpitalu - wrzućcie do pralki na najwyższe dla danej rzeczy dozwolone temperatury. Zaraz bedzie pytanie czy myć też noworodka ? Moim zdaniem tak! Rozumiem, że część z was powie mi o warstwach ochronnych skóry i teoriach aby dziecka nie myć tydzień, dwa. Wszystko rozumiem. Ale wszystko według mnie się tyczy tego jezeli dzieci urodzi się w naturalnych warunkach a nie w pełnym wstrętnych bakterii szpitalu. Co więcej - to bardzo ważne! Do szpitala bierzcie minimum rzeczy. I najlepiej tylko takie które można uprać lub zdezynfekować. Szlag mnie trafia jak widze misie szumiące, zabawki, poduszeczki - w łóżeczku szpitalnym i ten sam nieprany miś czy poduszka potem leży na pewno w łóżeczku waszego bezbronnego dzieciątka. Te rzeczy na te kilka dni naprawdę nie są wam potrzebne. One są super ale jako rzeczy w domu a nie jako "wektor" i transporter bakterii szpitalnych do domu. Oczywiście 99% z was nic się nie stanie jeżeli tak nie zrobicie - pewnie bardzo wiele z was tak nie zrobiło i jest ok- ale gwarantuje wam, że ten dobry nawyk uchroni w dużej mierze was i waszą rodzinę przed EWENTUALNOŚCIĄ okropnej źle leczącej się infekcji w domu. Pewnie wiele z was też przebiegło n czerwonym świetle i nic się nie stało - ale dobrym nawykiem jest by tak nie robić âşď¸ Mam nadzieje, że zrozumieliście mój przekaz bo jest to dla mnie bardzo ważne. Gdzieś w głębi duszy liczę na to, że weźmiecie sobie to do serca. Proszę udostępniajcie tą informacje wśród znajomych bo wiem, że naprawdę mało osób o tym nawet pomyślało a co dopiero tak zrobiło. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4070 |
Wtajemniczenie
|
Moje otoczenie wciąż jest święcie przekonane, że podczas kp nic innego nie będę mogła jeść oprócz gotowanego kurczaka i marchewki
![]() ![]()
![]() |
#4071 |
Zadomowienie
|
Camomile super, chętnie się dowiem
![]() Czytałam ten artykuł mamyginekolog ![]() Haha Feliciti ja też takie rzeczy słyszałam ![]() Ale kurcze już teraz widzę że wiele osób ma jakies przestarzałe informacje na temat opieki nad dzieckiem czy o karmieniu. A że ja z tych co nie chcą nikogo urazić, to mam opory przed mówieniem tym osobom jaka jest prawda :P nie chcę się wdawać w jakieś niepotrzebne niemiłe dyskusje. Edytowane przez Baambi Czas edycji: 2017-03-27 o 15:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4072 |
Zakorzenienie
|
Camomiles czytałam ten artykuł, ja miałam przodujące na tylnej ścianie, teraz przodujące przeszło mi w nisko schodzące i jest od szyjki jakies 8mm. Nie moge teraz znaleźć artykuły typowo medycznego o tym, ale było opisane ze bezpieczna odległość po łożysku przodujący od nisko wchodzącego to min 2 cm.
W tym tygodniu sie wszystko okaże, jeżeli łożysko podniosło sie do bezpiecznej wysokości czyli powyżej 2 cm i moja lekarka potwierdzi, ze jest bezpiecznie to chce spróbować SN. Ale nie wiem jak bedzie, naczynia mam ponoć bardzo mocno ukrwione i ani ja ani lekarka nie chce niepotrzebnie ryzykować. Co do kp czytając blog hafija utwierdzam sie w przekonaniu, ze będę jadła to na co mam ochotę ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
#4073 |
Zakorzenienie
|
Wstawiam dopiero!! Przespałam praktycznie cały dzień
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4074 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Milutek(?) była tak dobra i wstawiła nam ten artykuł na fb już ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4075 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4076 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zobaczymy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4077 |
Zadomowienie
|
W szpitalu też pamiętam, że dostałam listę co można jeść a co nie i np ser żółty był i w grupie dozwolonych i zakazanych 😀
#4078 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4079 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4080 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.