![]() |
#2401 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2402 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry.
U mas tez piekne slonce. Skusilam sie na 5 min spaceru nawet z corka. Brzuch ciagle mi sie napina i boli okresowo.. a wizyta za 3 tyg dopiero :/
#2403 |
Raczkowanie
|
Jeszcze nie ma południa, a już pochłonęłam pół tabliczki czekolady
![]() U mnie też piękne słońce. Wczoraj wybawiłam się z maluchem na placu zabaw, a dziś odpoczywam. Nie wiem, czy podnoszenie go na zjeżdżalnię było dobrym pomysłem. W końcu kiedyś trzeba zacząć się oszczędzać! Pannaanna, Caat - gratuluję udanych wizyt ![]() Marika - przecież 1500 g to chyba całkowicie prawidłowa waga w 30 tyg. ciąży? więc nie rozumiem, dlaczego wg lekarza to za mało :/. Gdyby było coś nie, to na 100% poświęciłby dużo więcej czasu na samo USG. Ale faktycznie jeśli nie jesteś zadowolona z badania, to lepiej zapisać się na kolejne i mieć spokojną głowę. Adatka - ja zamierzam iść na to 3 badanie genetyczne. W poprzedniej ciąży też je robiłam i jego wynik mnie uspokoił (a dodatkowy bonus - cudne foty buziola w 3D ![]() Tu jest fajne wyjaśnione, dlaczego warto je robić i co ono ma wykazać. http://abcprenatalne.pl/tydzien32.html Edytowane przez Mirissa Czas edycji: 2017-03-28 o 10:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2404 |
Zakorzenienie
|
To te wszystkie parametry zmierzył mi wczoraj moj gin.. Takze mysle ze następnym razem sie znowu przylozy.. U mnie kyzynka była na kawie..zjadłam 2 kostki czekolady 😝 ide zaraz robic porzadek w kosmetykach tzn ukladac je
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Kacperkowa ja robilam tak zawiniete ser i parowki..mniam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2405 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy pisalam ale u nas tez pogoda cudna. Bylam na cmentarzu i zakupach. Kupilam sobie nawet sukienkę. Zaraz biore sie za porzadki w szafie
#2406 |
Zakorzenienie
|
Monika pochwal sie kiecka
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2407 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny. Ja robiłam z parowkami też , a teraz chyba z szynką albo z gyrosem.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2408 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry! Ale dziś pięknie i słonecznie
![]() ![]() ![]() Monika, ciesze się, że krwawienie ustąpiło. To faktycznie musiało być podrażnienie, pewnie o tej luteiny. Ale już jest dobrze, a jutro zweryfikuje to lekarz, wiec lux! Zajmij się na spokojnie swoimi rzeczami, albo korzystaj ze słonka ![]() Ewelina, u mnie w druga stronę przegięcie paly - wszystkie baby dookoła, które rodziły jakieś 100 lat temu, jak tylko słyszały, że mam urodzić dziecko 3,5 kg to się za głowę łapały! Ze jak to tak, że mnie rozerwie itp inne ciekawe historie! Nie ma to, jak być podtrzymywana na duchu ![]() ![]() Mówicie, że kwietniowki szaleją? Ja tam od czasu do czasu coś poczytam, ale ostatnio nie mam zbyt dużo czasu ![]() ![]() ![]() ![]() Jak byliśmy ostatnio na weekend w Krynicy, to mieszkaliśmy w hotelu typowo pod dzieci zrobionym. No i było mnóstwo rodzin z takimi maluchami 0-3 lata. Poznałam jedna mamę, która ma starsza córkę i młodszego syna (różnica wieku jest taka jak u nas). No i sytuacja taka, że jestesmy w "pokoju zabaw", Leon z jakiegoś powodu wylądował u mnie na rękach no i rozmawiam z ową mama i pytam, kiedy urodziła syna, a ona do mnie, że w ub roku w kwietniu... termin miała na czerwiec, ale tak się przeciazyla od noszenia córki, że aż sobie poród wywolala... wiec i takie historie się zdarzają... ja od tamtej pory trochę mniej noszę syna, ale z drugiej strony, żadna nie zna dnia ani godziny ![]() Wyprawka. Mój mąż to chyba sobie średnio zdaje sprawę z tego, że coś trzeba dziecku kupić... tzn. grubsze rzeczy typu meble, czy przygotowanie ogólne mieszkania (jak nasz remont np.) to tak, ale ubrania, kosmetyki, kocyki? No way! On chyba myśli, że takie rzeczy same do domu trafiają ![]() ![]() Ania, skoro twój lekarz ci to wszystko pomiędzy i robi tak dokładne badania, jesteś zadowolona i usatysfakcjonowana wizytami, to nie rób tego III usg prywatnie. Gdyby go coś zaniepokoilo to sam by pewnie cie gdzie wysłał... 300 zł piechotą nie chodzi, a skoro jesteście odpowiednio zbadani przez twojego gina, to w sumie po co płacić za to samo? Kacperkova, ja też robie czasem ciasto francuskie z mozarella i parowkami. Pychotka! Ale nie wiem, czy te parówki to dobry pomysł dla dziecka? Ja nie podaje mojemu, wiec i nie wiem, ale dla dorosłych to super przekąska czy tam kolacja ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez daiquiricubano Czas edycji: 2017-03-28 o 11:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2409 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Monika, dobrze, że krwawienie szybko przeszło i oby się już nie powtórzyło. Ja też raz tak miałam i też po zaaplikowaniu luteiny i przeszło zaraz, więc trzeba być dobrej myśli ![]() Gratuluję też udanych wizyt, rosną nam te dzieciaczki ![]() I jeszcze w temacie III prenatalnego USG - też miałam robić (wcześniejsze dwa robiłam u innego gina niż u prowadzącej), ale tym razem moja gin dokładnie Małą pomierzyła, więc już odpuściłam
![]() ![]() |
![]() |
#2410 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wlasnie z takiego powod lekarz skierowal mnie do szpitala. Mnie znowu podbrzusze boli i nie wiem czy dzwonic do gin i pakowac sie na wroclaw czy co robic. Mam juz dosc tych ciaglych poblemow. Bylam na usg III trymestrum. Mala zdrowa, pecherzyk sie unormowal. Wazy 1138 gramow, wychodzi dzisiaj 28+0 lub 28+2 dni z pomiarow usg. Mala ulozona posladkowo, lekarz mowil ze w moim przypadku oby to jak najdluzej trwalo bo wtedy glowka nie napiera na szyjke. Takze moge miec i cesarke ale zeby porod odbyl sie w czerwcu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2411 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2412 |
Zakorzenienie
|
Jak Wam dziś mija dzień Mamusie?
![]() Zawiozłam z rana męża do pracy, zatankowałam i umyłam auto, nastawiłam pranie, pozmywałam naczynia i ogarniam szafę - takiego mam dziś powera ![]() To chyba ta pogoda tak na mnie działa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2413 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2414 |
Zakorzenienie
|
Chyba świeże powietrze na mnie źle działa, bo chodzę jak pijana. Byłyśmy z córą na spacerze. Po drodze wypłaciłam kasę z bankomatu, a ona do mnie "To co mamusia, Rossman?"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2415 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ale ciepło dzisiaj, aż się cała zgrzałam, oby ta wiosna już z nami została do samego lata! ![]() Wysprzątałam auto dzisiaj, bo jutro jadę na przegląd a takim brudasem w środku to byłby wstyd ![]() ![]() ![]() Trochę się omachałam, teraz brzuch boli więc leżę i odpoczywam ![]() Cytat:
![]() Ale fakt, kwietniówki szaleją, wszystkie chcą się przed świętami rozpakować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zapytał nawet czy na te apteczne rzeczy wystarczy 800 zł, więc chyba jest świadom wydatków ![]() Zazdroszczę, też bym już chciała wszystko pozamawiać, ale za wszy chyba. Wciąż czekam na kasę z Zusu. Zwolnienie wystawione 1 marca, zaniesione 6, a z ich strony cisza. Wiem że mają 30 dni na wypłatę, ale mogliby się pospieszyć... Chyba że szykują mi jakąś bombę i 29 dnia odmówią wypłaty zasiłku, wtedy będzie zabawa dopiero ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2416 | ||
Zakorzenienie
|
Maja no to malutka sie duza juz robi. Ponad kilo to juz duze dziecko 😃 dobrze ze z malutką ok.
Krawawienie mialam przed aplikowaniem luteiny- takie sprostowanko. Ale juz nic nie ma. W nocy latalam ciagle sprawdzac i tez juz nic nie bylo. Jutro powiem mojej gin. Wczoraj byla u mnie kolezanka. Troche mnie wkurzyla bo zaczela opowiadac ze nasza wspolna znajoma urodzila i pyta czy widzialam wage. Mowie ze nie o ona tak zaczepnie ze prawie 4 kg. No i czy widzialam ile ma cm..mowie ze nie a ona znowu takim tonem ze 60 cm. I tekst " a widzisz, mowilam abys mnie sluchala, ja jestem doswiadczona, i mowilam abys nie kupowala ciuszkow na 56 a ty i tak kupilas" wrrrr😤 ale mnie ten tekst wnerwil troche. Juz mialam na koncu języka ze przeciez ona zadnych ciuszkow nie musiala kupowac do 2 lat corki bo wszystko dostawala. A ja sobie kupic musialam bo nie pojde w spranych do lekarza czy takich nie wezme do szpitala ( ona dostala od kuzyki cale reklamowki po jej corce ktora jest starsza o 1.5 roku id jej corki) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
![]() |
#2417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie dostałam od nich pierwszy przelew - zobaczymy jak im teraz pójdzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2418 |
Zakorzenienie
|
Mi się śniło, że była kontrola z zusu u mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2419 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2421 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja w tej chwili tez posladkowo ułożona, chyba że się ostatnio przekręciła bo myślałam że mi coś rozerwie tak się szarpała ![]() ![]() W Twoim przypadku to chyba rzeczywiście lepiej jakby jak najdłużej tak leżała. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2422 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2423 |
Wtajemniczenie
|
A i melduje się po wizycie
![]() Malutka przebadana od stóp do głów - sprawdzone wszystkie narządy: serce, nerki, pęcherz moczowy, dość długo padał serducho - posprawdzał wszystkie komory, przedsionki, żyły i aortę. Później przeszedł do główki i też dość długo ją oglądał. Aż się zaniepokoiłam w pewnym momencie ale wszystko jest ok. Kręgosłup również idealny. Ilość wód prawidłowa ![]() Wszystkie wymiary brzuszka i kości udowej i główki idealnie pokrywają się z terminem OM i z USG również wychodzi 27t5d. Niestety mała ułożona jest pośladkowo. W dodatku ma skierowaną buzię w stronę moich pleców, więc nawet nie udało się jej podejrzeć dzisiaj. Nie mam żadnej fotki buźki, dostałam za to zdjęcia kręgosłupa, brzuszka i główki ![]() Dajemy jej czas do 34 tc aby się obróciła, lekarz mówił że do tego czasu powinna to zrobić, jeśli nie to później szanse maleją... Jestem przerażona wizją cesarki ![]() ![]() Co prawda ja się swojej mamie nie obróciłam mam nadzieję że nie jest to genetycznie uwarunkowane ![]() Oczywiście D-dimery wciąż za wysokie, dostałam zwiększoną dawkę heparyny, teraz będę wstrzykiwać sobie 2 razy więcej tego leku. Odstawiamy je dopiero 2 dni przed porodem, a później znów powrót do nich po porodzie przez kilka tygodni ... Odradzono mi również podróż nad morze w maju...tzn. aby nie jechać samochodem. Sam pobyt jak najbardziej, wręcz wskazany, ale ta jazda ![]() Niby chodzi o to aby zminimalizować ryzyko jakiejś stłuczki czy wypadku, ale ja codziennie robię minimum 40 km samochodem i równie dobrze mogę mieć strzała u siebie na wsi albo jadąc na paznokcie czy szkołę rodzenia. Więc chyba nie ma co aż tak panikować bo wypadek może się zdarzyć wszędzie. Pojedziemy na pewno tylko zastanowimy się jeszcze jak ![]() Rozpisane mam również wszystkie wizyty do końca ciąży. Jak tak pisaliśmy te terminy i przeglądaliśmy kalendarz, to się okazało że zostało raptem 4 wizyty i koniec! ![]() Mam też umówione już dwa razy terminy na KTG 29 maja i 13 czerwca. A 19 czerwca jedziemy już położyć się na oddział do Krakowa, jeśli oczywiście dotrwamy ![]() Zrobiło się poważnie ![]() A, Blanka waży 1132 g, w 27t5d ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2424 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2425 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze jadlam ciasto fr ze szpinakiem i lososiem pycha..dzieci tez sie zajadaja..mozna przemycić cos zdrowego.
Arletka chyba tak zrobie..skoro wszystko jest wporzadku..lek dokladnie wszystko bada i sam odradza.. Bo zbadaja dokladnie to co on tylko on niema certyfikatu i tyle..obym nie zalowala.. Mam nadzieje..ze nic nie zostalo pominiete na polowkowym.. Ja zrobilam porzadek z kosmetykami..bizuteria i pierdami..maz konczy malowac..czekam na mame..zrobie obiad i bierzemy sie za szafe. Dzis ma wpasc jeszcze jedna kolezanka to mi troche pomoze. Pospacerowalam z psem..10 min..takie ciepelko..eh cudownie..marzy mi sie jakis weekend poza domem..ale moze chociaz w piatek zaliczymy z mezem kino ![]() W maju trzeba sie wsiąść za wyprawke apteczno kosmetyczna..to juz niema zartow ![]() Pojde chyba w czwartek na zajecia w szkole rodzenia.. Jest o karmieniu piersia i problemach..diecie.. Chyba nie za wczesnie na takie zajecia a cos w glowie zostanie.. W kwietniu niema pielegnacji noworodka..mam nadzieje.ze będzie w maju bo to juz ostatni dzwonek a musze sie zapisac! W kwietniu sa natomiast fazy porodu..szczepienia..cos o cesarce..polog..takie luzne zajecia wiec sie przejdę a w maju bede celowac na pielegnacje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Maja super..ze wszystko sie unormowalo..moj tez ulozony posladkowo..ale tak przebiera nogami..tak mnie kopie na dole..ze wszystko mnie boli..niby to ok ale i tak rozwazam ortopede.. Jak boli Cie jak na okres to dzwon..ja dopytalam mojego gina..mowie mu ze mam rozne bole ale nie okresowe..to pow..ze ok ale jak typowe na okres to dzownic i szpital.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2426 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zus ma do mnie 20 km w jedną stronę więc może nie będzie im się chciało przyjeżdżać, choć na swojej działalności kontrola raczej w 90% pewna ![]() ![]() Jak dostałaś pierwszą wypłatę to te kolejne raczej też są pewne ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2427 |
Zakorzenienie
|
Vela aj cudowne wiesci..bardzo dobrze posprawdzal Blanke.. Jedz nad morze..szalenie zazdroszcze..wypadek moze zdarzyc sie wszedzie..mi zostaja teznie w miescie obok..pojade na pewnoo
![]() ![]() |
![]() |
#2428 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2429 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dokładnie - moja wypłata obsunęła się w terminie i to dość sporo, a to że dostanę kolejną to wiem, tylko pytanie czy przyjdzie tak jak ta wcześniejsza czy może wcześniej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2430 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Proszę zdjęcie tapety ☺ Nie wszystkim akurat może się podobać ale to taki nasz styl, skandynawski ☺ 1490705202701.jpg1490705212738.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.