![]() |
#3421 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpniówki 2017 ♥ cz.3
Cytat:
Ja miałam wczoraj dokładnie 22+1 i było wszystko ładnie widoczne ![]() ![]() Dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3422 |
Zakorzenienie
|
Ja ma jutro połówkowe, wg OM 20t6d ale mój dzieć o tydzień wielkościowo wyprzedza termin wg USG także też podobnie wyjdzie...
Swoją drogą aż mnie ciekawość zżera jak tam się syno wagowo plasuje ![]()
#3423 |
Zadomowienie
|
Widzialyscie to? 1490731164799.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3424 |
Zakorzenienie
|
oby tylko nie usłyszała głupich tekstów w stylu: przecież masz już dwójkę, mnie to bardzo wkurzało
#3425 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3426 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3428 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A moja szkoła rodzenia zaczyna się dopiero w maju, będę wielorybem na zajęciach ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kciuki za jutrzejsze połówkowe, teraz już na prawdę idę spać ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3429 |
Raczkowanie
|
Serenely, dziękuję za dopisanie wizyt na 1 stronie.
![]() Ale Ty to masz przygody. ![]() Czy też macie tak, że czasami nie wyświetla Wam się co któraś strona tematu na telefonie? Bo ja właśnie tak mam, że ileś stron mogę normalnie posty czytać, a potem jakaś jedna mi się nie pokazuje, jedynie tylko działy wizażu i wsio. Dlatego też czasami omijam niektóre posty. Gratulacje pięknych i rosnących dzieciaczków. Ciekawe ile moje waży i mierzy. Jeszcze tydzień do połówkowego. Nie mogę się doczekać i jednocześnie boję się... CC i Magia, postarajcie się nie przejmować. Skoro dotychczasowe badania były w miarę ok to pewnie i dalej tak jest. Ci lekarze tak już czasami mają, że chyba wolą dmuchać na zimne żeby potem nie było, że czegoś nie powiedział. Mnie np. po Pappie osobiście lekarka, która robiła to badanie wezwała za kilka dni do siebie. Przestraszyłam sie nie na żarty. No bo skoro nie chcą mi nic powiedziec przez telefon tylko każą przyjeżdżać no to musi coś być na rzeczy. I tak przeprowadziła ze mną tą rozmowę, jakby rzeczywiście było coś nie tak, a nie jedynie ( i oby tylko) statystyczne ryzyko. I choć nie znalazłam się w tej grupie najwyższego ryzyka zagrożenia Zespołem Downa, to z tonu jej rozmowy wyczułam, że lepiej by było jakbym zrobiła amniopunkcję, że to wskazane itp. Przyjechałam skołowana do domu i przestraszona. Poczytaliśmy z mężem trochę o tej amniopunkcji (zresztą kiedyś byłam na takim badaniu z kuzynką, ale ona miała stwierdzoną wadę u dziecka a nie tylko zmierzone ryzyko) i stwierdziliśmy, że to badanie daje większe ryzyko poronienia niż ryzyko, że nasze dziecko będzie miało Zespół Downa. A poza tym co nam to da? I tak chyba byśmy nie usunęli. Za kilka dni mój lekarz spojrzał zadowolony na wyniki testu podwójnego. Najważniejsze, że USG było ok, NT bardzo dobre bo 1,3. I jeszcze mnie pocieszył, że podstawowe ryzyko trisomii 21 w moim wieku to 1:250 a moje skorygowane, ze względu na badania i wyniki zmniejszyło się jeszcze prawie o połowe w stosunku do tego podstawowego na 1:460 więc raczej to nie jest powód do zmartwień na zapas. A pani doktor robiąca USG chciała po prostu chyba tylko nie mieć mnie i mojego dziecka na sumieniu olewając wyniki więc na wszelki wypadek starała się mnie namówić na amniopunkcję żeby potem nie było, że nie mówiła. Taka procedura. Ale widzicie, ziarno niepewności też we mnie zasiała bo choć niby wszystkie wyniki do tej pory mam ok, to i tak panicznie boję się tego połówkowego badania... |
![]() ![]() |
![]() |
#3430 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3431 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:48 ---------- Cytat:
![]() Z drugiej strony, lepiej nie denerwować się na zapas, bo stres tylko pogłębia problemy ![]() U mnie ryzyko podstawowe wynosiło 1:625, a ryzyko skorygowane dla trisomii 21 na PAPPA - 1:12497, więc teoretycznie jest bardzo dobrze, ale wiadomo - coś tam z tyłu głowy mówi mi, że nigdy nie wiadomo. |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3432 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3433 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojej ![]() Cytat:
Mam podobnie.. Pamietam jak przy Julku już na stole operacyjnym martwiłam sie co bedzie jak sie okaże że jest chory albo.... brzydki ![]() ![]() Cytat:
Tez mam bardzo ciemne brodawki juz... Ooo szybko, ja dopiero w czerwcu ![]() Laski piszecie jak szalone, gratuluje udanych połówkowych, ja jutro mam wizytę, jakaś infekcja mi sie przyplątała mam leukocyty w moczu i martwię sie czy mi sie młoda na moczowodzie nie ułożyła, w pierwszej ciąży tak miałam, doszły do tego zastoje w nerkach i tez wtedy wyniki moczu mi szalały... Mam nadzieje ze to tylko infekcja pecherza... chociaz nie odczuwam żadnego dyskomfortu przy sikaniu... Jutro sie okaże
II kreseczki - 11.09.2014r. ![]() 26 lipca - kolejny rok razem! ![]() Julek - 10.05.2015r. 21:40 ![]() pierogowamama.com |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3434 | |
Madi
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3436 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ja popłynęłam wczoraj wieczorem z książką i właśnie nadrobiłam. Ja połówkowe miałam mieć wcześniej ale pani od usg odwołała i chyba dopiero w kwietniu będę miała jak wróci. Więc to bedzie gdzieś 22t3-5d jeszcze nie wiem dokładnie bo maja zadzwonić... No, a ja sie doczekać nie mogę... Idę dzisiaj odebrać swoje wyniki na nerki i mama nadzieje, że wszystko wyjdzie dobrze ![]() Wysłane za pomocą mTalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3437 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczyny,
Malenka daj znać jak wyniki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3438 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny, miłego dnia
![]() Ogarniam się i lecę na wizytę do endo. Odbiore wyniki i dam znac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3439 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Teraz chce sie mi z tego smiac, ale wtedy to sie martwilam czy nie bedzie jej przykro, ze ona dziewczynka jest brzydsza od brata ![]() Ona ma w sobie taka wewnetrzna radosc, ktora zaraza innych, ze szybko przestalo sie zauwazac mankamenty urodowe. Poza tym wiadomo miłość tez robi swoje. Teraz zostalo jej to ucho, szczeka wyglada o wiele lepiej, chociaz zobaczymy co powie teraz ortodonta, bo zabki ma do wewnatrz skierowane, nozki praktycznie sie wyprostowaly tak jak obiecal ortopeda, do tego sa mega długie, po roku zaczely jej rosnac wlosy z przodu, jest teraz chudzinka, No nie jest kompletnie do siebie podobna patrzac na fotki po urodzeniowe ![]() Może wystarczy się przepłukać czystą żurawinką? Cytat:
Kciuki za wyniki! ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Od wczoraj mam remont, syf w domu i pełno pyłu. Panowie już są dzisiaj od 7 i już szaleją. Tak bym sobie pospała, a tu ![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Kciuki za dzisiejsze wizyty!!! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3440 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry! Moi jeszcze śpią...
Hanala,wspolczuje Twojej siostrze. wydaje mi się, ze strata każdego dziecka na jakimkolwiek etapie jest straszna. U mnie tez większe prawdopodobieństwo zespołu downa. jestem dobrej mysli, ale czekam na polowkowe w piątek i troche się denerwuje. Dzis mam wizytę u mojego gina. Natomiast boje się, ze nadciśnienie dopadnie mnie wcześniej niż w poprzedniej ciąży. Dziewczyny, a szczególnie Magia, Cc, Bianka, wierze, ze będziemy miały zdrowe dzieciaki!!! 🙂 i trzeba starać się myśleć pozytywnie. Ja mam problem z telefonem, ze czasem napisze długiego posta i mi się skasuje. Nie cytuje Was, bo z tel się chyba nie da. |
![]() ![]() |
![]() |
#3441 |
Zakorzenienie
|
Witam porannie
![]() Zaraz lecę z młodsza i na cmentarz. Słonko już świeci pięknie choć chłodniej dzisiaj Maleńka Kciuki za wyniki ![]() Judka idziesz w niedzielę?
#3442 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane za pomocą mTalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3443 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry z pracy
![]() Bylam na tej morfo i zlota kobita zaryzykowala w ciemno naklucie w prawa reke i trafila za pierwszym razem ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3444 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ty się wybierasz? Musze druknąć tą wejściówkę w końcu Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3445 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Ja znów pracuje w domu 😀 Odezwę się popołudniu bo tradycyjnie panikarze się stres przed wizytą włączył. Jezusie tego to ja się nigdy nie pozbęde - najpierw stres do samego porodu a potem większy z wychowaniem dzieciaczka - matka wariatka jak nic 😂😂😂 Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#3446 | ||
Zadomowienie
|
Jakoś nie myślę o wyglądzie drugiej córki moze dlatego, że pierwsza jest podobna do taty, a nie do mnie
Wysłane za pomocą mTalk ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- Cytat:
![]() Wysłane za pomocą mTalk ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Cytat:
![]() Wysłane za pomocą mTalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3447 |
Zadomowienie
|
Melduje wyniki od Endo:
Tsh 1,69 Fosfor 2,9 Wapn 8,5 Euthyrox nadal 137. Nastepna wizyta 24.maj ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() 2 Oj tak, to prawda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3449 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3450 |
Rozeznanie
|
Ja tam nieśmiało marzę, że córki będą podobne do taty 😀 Ja mam myszowaty blond, mega krótkie dachówkowato ułożone jasne rzęsy, zielone oczy i jestem blada jak trup 😀 Mąż ma brązowe oczy, dlugaśne, podkręcone czarne rzęsy, czarne włosy i ciemniejszą niż przeciętna karnację.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:30.