|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść
Cytat:
|
|
|
#3812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A węgle ... pomyślę.
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
|
#3813 |
|
♥
|
agness wysłałam pw
|
|
|
|
#3814 | |
|
Zakorzenienie
|
Ah, rzeczywiście, pisałaś o swoim zapotrzebowaniu
Myślisz, że jest ono takie małe? Moje podstawowe (czyli to, które potrzebne jest do prawidłowego funkcjonowania) wynosi- 1301 o kurcze, że też wcześniej tego nie przeliczyłam ^^ do tego trzeba doliczyć chodzenie, siedzenie, pracę jakąkolwiek, wysiłek fizyczny. Wyszło mi trochę ponad 2000 ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
Garden - Ale z Ciebie chudzinka
Dziewczyny bo tak się zastanawiam białko + NNKT (około 300kcal razem) i gdybym tu coś wcisnęła,to myślicie,że nie będzie za dużo jak na podwieczorek?Bo chciałabym coś dodać, ale nie tylko dlatego, że jestem głodna, ale również dlatego, że nie chcę zchrzanić przemiany metarii.
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#3816 |
|
Wtajemniczenie
|
Choć ja w zasadzie bardziej czytam ten wątek niż się w nim udzieliam, to moge prosić o zdjęcie funky ?
![]() BTW, zjadłam dziś jedno ciastko...i skończyło się na 8 =/ i 1,5 żelki. No cho lera, miałam się hamować =/
|
#3817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepraszam- półtora żelki zabawnie brzmi ^^ Wierzę w Ciebie- na pewno Ci się uda
|
|
|
|
|
#3818 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem, że zabawnie, ale to ona już tak w paczce była zamiast całej ^^
|
|
#3819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale myślę, że to nie katastrofa, jeśli jesteś na U
|
|
|
|
|
#3820 |
|
Zakorzenienie
|
Funky: bede z Toba szczera
Na poczatku jak zobaczylam Twoja sliczna twarz to normalnie zaniemowilam śliczne włoski dzieki Bogu ze zdecydowałas sie na P bo taka chuda byc nie mozesz agness51: Nie chodz głodna prosze Cie! Nie zabijaj głodu woda ![]() tamonita: Nie wiem jakim cudem Ty dobijasz chociaz do 1700. Po Twoich obiadach i śniadaniach jakie wpisujesz trudno mi w to uwierzyc No chyba ze jesz gigantyczne kolacje![]() garden_d: a jakie ja miałam dzis zastanowienia w sklepiku szkolnym myslałam ze zglupieje kupilam loda a potem mialam lekkie wyrzuty ze za to moglam zjesc np.wiesniaczka no ale potem lod posmakował i zapomniałam ![]() zooosia: ale zobacz napisałam tez ze kilka kg by Ci nie zaszkodzilo |
|
|
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
Policzyłam,że jem jedynie 70g węgli dziennie
a czasami nawet 60,a to zdecydowanie za mało jak na R.Muszę dorzucić jakieś węgle,może chociaż kromke razowca gdzieś, bo potem mój organizm zgłupieje. Baby - Super,że zjadłaś loda ![]() A w ogóle dobry był? bo jeszcze nie jadłam loda 'Doda'
|
|
|
#3823 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
Będę jadła 1250-1300,obym w końcu siebie zaakceptowała.
![]() No i ograniczę się do lekcji w-f oraz może delikatne ćwiczenia w domu,póki nie zacznę z powrotem U. Aniu,co myślisz,moja specjalistko od treningów? Może jednak ćwiczyć?
|
|
|
#3825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jestem na U, ale nadal pracuję nad lepszą sylwetką więc staram ograniczać słodycze. Niestety, czasem wychodzi, jak wychodzi.
|
|
#3826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie jestem Ania ale mysle ze bardzo madrze teraz postepujesz A lodzik całkiem dobry WIelkosc w sam raz (tzn.spora ) taki waniliowy chyba z sorbetem. Ale dali tego sorbetu tyle co ...![]() garden_d: No a jak Kupisz sobie w tygodniu lodzika prawda?
|
|
|
|
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
Baby - Dziękuję
|
|
|
#3828 | |
|
Zakorzenienie
|
Lodzika nie kupię, bo do ślubu siostry (czyt. 9 sierpnia) nie jem słodyczy, a lody do nich zaliczam
Pozwalam sobie jedynie na słodkie płatki ![]() Cytat:
Zaakceptujesz i oby Ci to szybko przyszło
|
|
|
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
zoosiu, funky jakie z was chudzinki :O
![]() garden wysłałam pw ![]() na razie uciekam do nauki - poźniej cos wiecej napisze :papa: |
|
|
|
#3830 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3831 |
|
Zakorzenienie
|
jak dla mnie wygladasz dobrze
jak przytyjesz to nic sie nie stanie ale tak tez jest ok ![]() |
|
|
|
#3832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Schism, rozumiem ten dylemat między zdrowe, a "coś dobrego, na co mam ochotę". Ale Ty i tak już się ładnie przełamałaś, zrobiłaś wielkie postępy ![]() Garden, mogę ja też...? neska_gold@poczta.fm Agness przykro mi, że znów ta R. to wklejaj choć jadlospisy na NCJ żebyśmy wiedziały, że u Ciebie wszystko w porządku ![]() Dziewczyny, ja w ogóle nie mam apetytu jakoś. robię coś, czego nienawidzę - jem na siłę. cholera. Zosiu, moim zdaniem dodatkowe kg Ci się jeszcze przydadzą. jak dla mnie jesteś stanowczo zbyt szczupła.
|
|
|
#3833 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny za wszystkie miłe posty
Myślę, że to strasznie fajnie, że się tak wspieramy nawzajem![]() Ja przytyłam w sumie ok. 4kg. Niby nie tak dużo, ale jednak. Myślę, że było to w przeciągu 2 - 3 miesięcy. A jak wygląda moja dieta? Normalnie, tzn. w ogóle nie zastanawiam się, co ma ile białka itd. Uwierzcie mi, to było STRASZNIE trudne się tak przestawić. Ponad pół roku odżywiałam się ściśle wg zasad, w każdym posiłku białko, poisłki co 2 - 3h. Ale teraz widzę, że to mi wcale nie służyło. Teraz jem zwyczajnie, na co mam ochotę, do tego zwykłe, ciepłe obiady id. Cieszę się z tego, nie mam takiego ciśnienia, że zwolni mi się metabolizm, że nie ma białka w tym posiłku itd. Powiem Wam, że teraz utrzymuję wagę z łatwością. Przytyłam to, co miałam przytyć, ale teraz jem, ile naprawdę potrzebuję, mam więcej energii, "słucham" ciała. Nabrałam zaufania do sebie samej, że wiem, co dla mnie dobre. Życie w takiej symbiozie z samą sobą jest super. Dlatego też nie jestem przygnębiona przytyciem. Po prostu czuję, że tego potrzebowałam, żeby normalnie funkcjonować. Nie chodzi nawet o to, że byłam za chuda, tylko po prostu nie jestem już dzieckiem, no a te kobiece "przymioty" trochę ważą W moim przypadku obyło się bez leków, nawet bez wizyty u ginekologa. Mama dała mi czas do wakacji. Zmieniłam sposób odzywiania, bo po tych zdrowych zasadach (typu białko itd.) trochę podupadłam na zdrowiu , nie robiłam tego z myslą o dostaniu miesiączki. Wprowadziłam masło, zwykły olej, bo NNKT w moim wypadku się nie sprawdziło (tzn. nie dostałam po nim okresu). Jem głównie rzeczy ciepłe, gotowane jarzyny, zupy, gulasze, owsiankę, robię sobie np. tosty z masłem i dżemem, no słowem - zwykła dieta. Staram się nie jeść słodyczy. Mam opory, ale walczę z nimi. Muszę![]() Dziewczyny, spróbujcie tak raz zrezygnować z wieśniaka, z warzyw w każdym posiłku. Jedzcie jak dzieci, jak wtedy kiedy byłyście małe. To takie cudowne wrócić do dawnych czasów I nawet nie chodzi o to, żeby ciagle jeść słodycze i opychać się nutellą, bo teraz macie pewnie inne upodobania kulinarne, ale normalnie wrzucić na luz![]() Plameczko, Agness - mam nadzieję, że zrezygnujecie z redukcji. Naprawdę Spróbujcie dostrzec w sobie dobre strony, nie bądźcie takie krytyczne.
|
|
#3834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie chcę tyć ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
! I gratuluję sukcesu! A tych kg na pewno nie widać, wspaniale że się nimi nie przejmujesz ! ![]() Plameczko, Agness, podzielam zdanie Madlen!
|
|
|
#3836 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Madlen - Ojej! To co powiedziałaś, bardzo do mnie trafiło! Ja właśnie chciałabym tak jak ty, bez fobii o białko itp. Funky - Dostałam twoje zdjęcia i jesteś baaardzo chudziutka! Kiedyś takie nogi jak twoje były moją inspiracją, ale teraz doszłam do wniosu, że i moje nie są takie złe Oczywiście jeść mi jak na ładne P bo będzie ![]() Agness - Moja droga, czy ty naprawdę widzisz co wypisujesz? Ok, bądź już na tej redukcji jeśli to Ci pomoże, ale nie chodź głodna! Nie musisz ćwiczyć codziennie! I w ogóle nie licz tych kalorii! Jedz po prostu zgodnie z redukcyjnymi zasadami, a ćwicz powiedzmy 2-3 x tyg. I raz jedz więcej, a raz mniej to ci materia nie siądzie! Czy ty wiesz czym grozi takie odżywianie? Wszyscy będą biegać w podkoszulkach a ty będziesz chodzić w bluzie zmarźnięta. Ja wiem co mówię! A u mnie dziś nawet wporządku Oczywiście nie miałam czasu od 10 do 18 nic zjeść, ale jak przyszłam to zjadłam porządny obiadek i kolacyjka też wpadnie No i w szkole było miło. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#3837 |
|
Zadomowienie
|
Madlen-Również przyłączam się do gratulacji^^ W tym tkwi sedno,aby 'słuchać i spełniać swe wewnętrzne potrzeby odnośnie odżywiania. Chciałabym móc kiedyś wcielić tę myśl w życie,do czego małymi krokami dążę.
|
|
|
|
#3838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też uważam, że Funky, oraz Zosia mają świetne nogi, acz zdecydowanie za chude. ale boskie, bo takie "proste" i długie
|
|
|
#3839 |
|
Wtajemniczenie
|
No wiem, że to kiepsko, ale miałam strasznie zalatany dzień. Po lekcjach czekałam w szkole z koleżankami, na konkurs z matematyki, potem poszłam z nimi na miasto i z kolegami i oni nas gdzieś prowadzili przez pół godziny i co chwila sie chowali, a potem ledwo co zdążyłam na angielski i odrazu jak wróciłam do domu to coś zjadłam.
|
|
|
|
#3840 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:13.

co Ci szkodzi? ;> to tylko 100kcal (możesz zjeść za nie więcej warzyw, albo więcej płatków owsianych np) <- przecież jeśli dodasz to do śniadania czy 2śniadania, to nie będziesz miała tym bardziej co się martwić

o kurcze, że też wcześniej tego nie przeliczyłam ^^ do tego trzeba doliczyć chodzenie, siedzenie, pracę jakąkolwiek, wysiłek fizyczny. Wyszło mi trochę ponad 2000 

dzieki Bogu ze zdecydowałas sie na P bo taka chuda byc nie mozesz
No chyba ze jesz gigantyczne kolacje
kupilam loda a potem mialam lekkie wyrzuty ze za to moglam zjesc np.wiesniaczka 

a czasami nawet 60,a to zdecydowanie za mało jak na R.
A bo zdrowsza,bo warzywa i cóż z tego,skoro nawet z sosem vinegret była paskudna,mdła nijaka,za to cheeseburger ,którego od miesięcy nie jadłam (wcześniej gdzieś 2-3 x na miech)wręcz przeciwnie.. Ale bywa.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)