|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz.II
Ja byłam ostatnio na weselu gdzie były ze 2 zabawy (przynajmniej tyle pamiętam
) z tym że jedna z serii głupkowatych... Wybrano 4 chłopów, którzy mieli wybrać 4 dziewczęta. Pech trafił ze Pan młody wybrał mnie . Dali nam pompki z balonami i wygrywała ta para która najszybciej napompuje balonika siedząc na chłopu i podskakując (pompka była pod tyłkiem). Normalnie tragedia! Bardziej żenującej zabawy nie znałam... Dlatego postanowiłam ze wszystkie zabawy zostaną dokładnie omówione przed weselem .
|
|
#3122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodam, ze te zabawy wybierali mlodzi... a nie zespol...
|
|
#3123 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale Wy skrobiecie
![]() Jaga, po przeczytaniu Twojego menu powiem ..WOW. jestem w szoku, u mnie nawet połowy nie ma i zastanawiam się, czy to Twoje menu jest takie wyjątkowe czy z moim jest coś nie tak ![]() Martucha, masz śliczny kolor włosów!! Pasuje Ci, a na avatarku jakoś trochę inaczej wyglądałaś i trochę inaczej sobie Ciebie wyobrażałam. Co do usadzania gości, to nasze stoły będą ułożone w podkowę, jeden główny i 2 długie boczne. Oczywiście będę koniecznie winietki, po jednej stronie będzie starsze pokolenie, czyli rodzice z dziadkami i ciotkami, a po drugiej stronie sami młodzi łącznie z moim rodzeństwem, kuzynostwem. Przy naszym stole chcemy siedzieć ze świadkami i naszymi najbliższymi przyjaciółmi. Każdy będzie siedział ze swoją osobą towarzyszącą, nie wyobrażam sobie, żeby byli rozdzieleni. Na końcu stołu bocznego z młodymi chciałam posadzić same dzieci takie do ok 12 lat. |
|
|
|
#3124 |
|
Raczkowanie
|
No tragedia. Mi przeszła myśl żeby wycofać sie z tej zabawy ale pomyślałam że nie będę fochów strzelać u kogoś na weselu... Goście mieli niezły ubaw. Chociaż nie wiem czy śmiali sie z nas czy z tego głupkowatego zadania...
Można sie powygłupiać przy bardziej kulturalnych zabawach . A nie wiem co bym zrobiła gdybym miała komuś wlewać wodę do butelek między nogi... ![]()
|
|
#3125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba moje takie wyjatkowe Bo przyznam sie szczerze, ze praktycznie we wszystkih lolkalach w moim miescie sa 4 dania gorace, gora 5, nie wiecej, przystawek tez nie za duzo. Tylko u nas oferuja az 7 No i za przystepna cene. Dodam, ze Ci Panstwo, ktorzy szykuja nam te wesele maja w standardzie wlasnie 7 dan. Nam tylko spuszczaja z ceny ![]() Pare dni temu od jednej osoby slyszalam, ze te 7 dan to zdecydowanie za duzo, ze jakto 3 zupy... Ja wiem, ze menu jest dobre i ze wiekszosc i tak bedzie zjedzone ![]() Tylko teraz tym kosciolem sie martwie. Kurcze, no...
|
|
#3126 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas będzie 7 dań, ale za to zakąsek mało, chyba tylko 1 sałatka, ryba po grecku, śledzie, schab ze śliwką z w galarecie i coś tam jeszcze,a Wy macie ponad 10 sałatek, Normalnei szok. Na początku myślałam, że to jakieś do wyboru hehe
A w końcu który kościół wybrałaś. Pamiętam jak kiedyś wklejałaś zdjęcia. |
|
|
|
#3127 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Takiego to bym utłukła!!
|
|
#3128 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas sie tego nie praktykuje chyba ![]() Cytat:
chyba ze zacofana jestem ale tez 1 slysze o czyms takim ![]() Cytat:
troche sie martwie, ale mysle ze skoro nas przegonil to innych tez bedzie przeganial, takze nie ma co sie stresowac widac nie we wszystkich parafiach sa takie zwyczaje, zeby tak wczesnie sie zapisywac ![]() Cytat:
a co jakis czas chodzilam mojej mamusi podpijac adwokat z kieliszka![]() Cytat:
bylismy we wrzesniu zeszlego roku na weselu u znajomych i wlasnie byla zabawa i zostalismy do niej wytypowani potem sie okazalo co to za zabawa, i jak zobaczylismy jak pary przed nami skacza to tylko rzucilismy sobie z Tż porozumiewawcze spojrzenie i dluga na dwor mnie takie cos w ogole nie smieszy a juz najbardziej wnerwiaja mnie dziadki ktore sie ciesza jak glupie a same do zadnej zabawy nie pojda ![]() a w ogole na tym weselu byla jeszcze jedna zabawa, ktora polegala na przekladaniu walka, no i ja odbieralam walek od takiego kolesia, starego i oblesnego bleee i dawalam go tżtowi i w koncu mielismy przekladac ten walek pomiedzy nogami, tyle ze ja go od tego dziadka jakos tak nieszczesliwie przyjelam (bo chcialam uniknac dotykania go ) ze jak podawalam Tż to ten walek spadl nam na ziemie no ale orkiestra mowi ze to nic i zabawa toczyla sie dalej dopiero jak juz wszyscy sobie podali ten walek to kazali nam wyjsc na srodek i sobie pocwiczyc wkladanie walka bo to nam sie na pewno w zyciu przyda dobrze ze nie spadl mi ten walek z tym kolesiem
|
|||||
|
|
|
#3129 |
|
Zakorzenienie
|
eee ja nie wiem ile będziemy mieć dań, nie wiem jak to policzyć, ale napisze Wam nasze menu
My to mamy w porcjach.Rosół - 60 porcji Kurczak w potrawce - 30 porcji Eskalopki w płatkach z ananasem - 20 porcji Zrazy zawijane w chlebie - 25 porcji Kotlet mielony nadziewany pieczarkami - 20 porcji Udka pieczone - 30 porcji Schab po szwajcarsku z pieczarkami wędliną i serem - 20 porcji Schab w boczku - 15 porcji Kotlet devolaile - 35 porcji Karkówka pieczona - 20 porcji Przysmak hetmański - (nie wiem co to) 10 porcji Mieszki z kurkami - 20 porcji ??? Ziemniaki 45 porcji Kluski śląskie 10 porcji Frytki 10 porcji surówki - z białek kapusty, z marchwi i jabłek, z pekińskiej buraczki zasamżane 20 porcji marchew z groszkiem 20 porcji pierogi z kapsuta i grzybami 3kg Przystawki/zakąski rożek z szynki 25 porcji (chyba z tego zrezygnujemy w zamian za coś innego) udko faszerowane 25 p. schab zapiekany z boczkiem 25. karkówka faszerowana - 25p. szynka ze szparagami 20p. jajka w majonezie 20p polędwica sopocka 15p. (tez sio) łosoś wędzony 15p. kurczak w galarecie 20p. ryba po grecku 15p. ryba po wegiersku 15p. ryba w occie 10p. śledzie w oleju 15p. rolada z boczku i mięsa mielonego 15p. pieczywo sałatka grecka 2gk sałatka jarzynowa 2kkg sałatka z kurczakiem 2kg barszczyk czerwony 60p. indyk w ogniu - cały flaki żurek golonka zasmażana z kapustką 30 porcji szaszłyk na ryżu płonący 30 p. bigos 40p biała kiełbasa na gorąco 20p. parówki cielęce 25p. musimy jeszcze pozmieniać, przede wszytskim na weselu będzie szwagier-amerykanin-frytki, kurczak w panierce i cola, więc też dodatkowo będe musiałą wykupić co nieco, żeby z głodu chłopina nie padł ![]() a tak przy okazji, to on jest czarnoskóry, będzie afera, się obawiam. I się modlę, żeby wujkowie tż, jakiejś głupoty nie zrobili/palneli. ![]() zabaw żadnych nie chcemy, chyba że cos dla dzieci. |
|
|
|
#3130 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zbieranie na wozek to dla mnie zenujaca zabawa, i mimo ze tz sie waha ja nie chce jej miec i napewno nie bedziemy mieli... [tak na slasku tlucze sie talerze itd przed drzwiami mlodej, na sczzescie, i pewno sasiadki mi cos takiego urzadza... tradycyjnie ![]() [ jaga tylko zebyscie jutro nietrafili na tego samego ksiedza bo sie wkurzy.. lepiej dzwoncie co tydzien i pytajcie czy juz mozna.. nieprzedstawiajac sie beda mysleli ze tyle osob chetnych i moze wkoncu zaczna zapisywac, ja bym sie bala ze wkoncu powiedza no dobra, i zaczna zapisywac a potem mi by inna godzina zostala.. baja tez myslelismy o stoliku dla dzieci, podoba nam sie to tez w przedsionku maja jesczejeden stoli kgdzie moga rysowac itd.. zeby sie nie nudzic.. Cytat:
zreszta bylam lekko pomalowana i przed okresem wiec wygladalam inaczej niz zwykle
|
|
|
#3131 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bo jest tak, ze jak sie trafi na innego ksiedza to ten moze bez problemow zapisac... Chyba pojdze jeszcze raz jutro, jak nie zechca zapisac to sie tam poloze i bede plakac... ![]() U nas winietek nie bedzie Oszczedzimy :P
|
|
#3132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tamtej parafii gdzie chcemy miec slub (to nie jest parafia ani moja ani Tżta) tylko ksiadz proboszcz ma takie uprawnienia zeby zapisywac pary mlode na slub kurde moze jak Tż przyjedzie koncem maja to sie tam przejedziemy zapytac czy juz zapisuja, ale w sumie to mala wioska gdzie bedziemy mieli slub i wesele wiec moze nie trzeba sie tam tak spieszyc sama nie wiem
|
|
|
|
|
#3133 |
|
Zakorzenienie
|
samba, ja nie strasze, ale lepiej pojdz wczesniej jesli juz...
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!!!!!!
Jeśli chodzi o termin w kościele to u nas nie było problemu. wprawdzie przeżyłam szok bo nie przypuszczałam ze tak wcześnie to trzeba rezerwować, ale jak poszliśmy to ksiądz spoko zapytał tylko czy mamy juz zarezerwowana salę, bo wie że z tym trudno i potem ez problemu zapisał. Na szczęście nasza godzinka była wolna - jakaś para przesunęła - także sie udało. ![]() Jeśli chodzi o winietki to my nie robimy. Zauważyłam że ludzie jeszcze przed wejściem do sali dobierają sie w grupki znajomych i razem siadają. Rodzinka tak samo. My w ogóle nie myśleliśmy jeszcze o usadzaniu gości. Ale jak Was poczytałam to myślę ze pewnie koło nas będzie siedział syn tż z pierwszego małżeństwa i pewnie rodzice by mały czuł sie lepiej w gronie mu bliskich. Chyba że zrobimy stolik dla dzieci - choć u nas chyba bardziej dla podlotków. Większość to będzie początek gimnazjum i nie wiem czy to dobry pomysł? Co Wy o Tym myślicie? Zabawy na oczepinach są bardzo często poniżej poziomu dlatego ja nie lubię oczepin. Nie rozmawialiśmy jeszcze z zespołem na ten temat, ale wydaja sie być tacy do dogadania. My byśmy sami tez najchętniej oczepiny ograniczyli tylko do rzucenie welonem krawatem- szczęśliwcy niech sobie zatańczą i finał. U mojej koleżanki była jedna dość fajna zabawa, przede wszystkim na poziomie. Państwo Młodzi dostawali po jednakowym kawałku tortu i mieli za zadanie nakarmić gości ze swojej strony. Potem goście każdej ze strony coś śpiewali, chyba sto lat , która strona głośniej. I jak dla mnie to by wystarczyło na oczepiny. |
|
|
|
#3135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Może na innym obszarze Śląska. Szczerze mówiąc, to chyba już mnie nic nie zdziwi. Od czasu, gdy jestem na Wizażu, dowiedziałam się o tylu tradycjach, że nie raz byłam w szoku
|
|
|
|
|
#3136 |
|
Zakorzenienie
|
alez jestem paskudna. Wlasnie nakrecam "byla" TZ na naszej klasie, bo podszywam sie pod faceta. "Byla", bo oni w sumie nigdy ze soba nie chodzili, do tego robila mi laska niezle numerki... Zawracala mi tylek przez kilka miesiecy... Straszyla, ze nie pobije i takie tam... Walczyla, przegrala bitwe i za rok przegra wojne
|
#3137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehe a tak powaznie to tez bym sie tak zachowywala na Twoim miejscu ... szkoda ze moj TZ nie chce mi zdradzic naziwska swojej bylej tez bym ja z mila checia
|
|
|
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie o tyle latwiej, ze ona mieszka po przeciwnej stronie domu TZ... Sasiadka. A ze to wioska, wiec jak nie jednej to drugiej osoby sie wypytam o wszystko i sie wie
Ale tu akurat TZ mi powiedzial jak ma na nazwisko... No i jemu wierze a nie sasiadom, ktorzy twierdza, ze oni chodzili razem ladnych pare miesiecy... Pare miesiecy to ona za nim latala jak piez za suka... Teraz ponoc za maz wychodzi EDIT: I po znajomosci. Dowiedzialam sie tego czego chcialam i pozegnalam dziewuche Kulturalnie wszystko przebieglo
Każdy z Nas jest "białym krukiem"! Współżyjesz = jesteś gotowy na potomstwo! A.A.B.-P. AV by jaga_2001 Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2008-04-16 o 00:23 |
|
|
|
#3139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
A my winietki zrobimy sami, papier zawsze można w pracy zamówić i wliczyć w koszty
![]() Z drugiej strony przy 40 osobach, nie ma co się kłębić w grupki bo i tak się wszyscy znają
|
|
|
|
#3141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj rozmawiałam z teściową. Powiedziałam jej, że planujemy ślub. Nie spodobało jej się, że chcemy się pobrać w maju :/ Pewnie będzie marudzić do rodziny. Ale poprosiłam ją żeby przyjechała i pomogła nam przygotować menu (bo jakoś zupełnie się na tym nie znamy ). Jak przyjedzie, to pierwszy raz zobaczy się z moją mamą Aż się boję tego spotkania...![]() Ale ucieszyła się, że ją poprosiłam, teraz zachowuje się pewnie tak jakby miała misję do spełnienia ![]() ![]()
|
|
#3142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3143 |
|
Zakorzenienie
|
zabcia ty sie nie śniem bo my dwa lata temu mieliśmy zaproszenie na ślub i wesele byłej mojego TŻ
|
|
|
|
#3144 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zadnych glupich dlugich zabaw![]() Cytat:
Cytat:
i dobrez, moze przez to latwiej przelknie to ze slub w maju
|
|
|
#3145 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3146 |
|
Zakorzenienie
|
a my pewnie zamowimy... balabym sie ze cos schrzanie... ale podziwiam was za to ze chcecie same je robic.. beda takie idealne, dokladnie jak sobie zamarzycie
![]() ja bede tylko dazyc do idealu wybierajac jak najblizsze mojej wizji
|
|
#3147 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3148 |
|
Zakorzenienie
|
pochwale sie co wymyslil moj tż i ja na poprawiny dotyczacego stroju - ja mam miec krecone rozpuszcozne wlosy, w nich jakiś kwiat i suknia w stylu hiszpanskim, wloskim, jakas taka wiecie flamenco
a on bialy garnitur kapelusz i czarna koszula z krotkim rekawkiem albo polowka... tu macie linka do teledysku w ktorym chlopcy maja takie garnitury http://pl.youtube.com/watch?v=N1VXvNYK2cQ a że tż jest duzym mezczyzna, bo juz kilka lat cwiczy, i na codzien ubiera sie w luzne ciuszki to idealnie bedzie do niego to pasowac.. co myslicie
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2008-04-16 o 11:28 Powód: dopisek |
|
|
|
#3149 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
tak, bo na 1 dzien chce surdut ciemny
ale jego marzeniem zawsze bylo miec bialy lekki sportowy garnitur z kapeluszem, (uwielbia Ksiazki Mario Puzo- o klanach mafijnych na sycyli itd.. ojca chrzestnego ) wiec mysle ze mozemy spelnic te jego marzenie i mu kupic taki garnitur, i tak by musial cos kupic na poprawiny wiec czemu nie.. Wojtek jest tak zakochany w tym garniturze ze sam chetnie bedzie zakladal go na inne uroczystosci... a ja mialam kiedys sesje zdjeciowa robiona, i mialam na maxa zakrecone wlosy, rozpuszczone, i on sie smial ze jeszcze kwiatek, sukienka flamenco i on umiera z radosci.. wiec kurde no czemu nie, lubie spelniac jego marzenia
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.

) z tym że jedna z serii głupkowatych... Wybrano 4 chłopów, którzy mieli wybrać 4 dziewczęta. Pech trafił ze Pan młody wybrał mnie
. Dali nam pompki z balonami i wygrywała ta para która najszybciej napompuje balonika siedząc na chłopu i podskakując (pompka była pod tyłkiem). Normalnie tragedia! 

Do tego czasu to ja zwariuje z nerwow...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

alez jestem paskudna. Wlasnie nakrecam "byla" TZ na naszej klasie, bo podszywam sie pod faceta. "Byla", bo oni w sumie nigdy ze soba nie chodzili, do tego robila mi laska niezle numerki... Zawracala mi tylek przez kilka miesiecy... Straszyla, ze nie pobije i takie tam... Walczyla, przegrala bitwe i za rok przegra wojne