Panny Młode 2009 cz.II - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-15, 20:39   #3121
pati86
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode 2009 cz.II

Ja byłam ostatnio na weselu gdzie były ze 2 zabawy (przynajmniej tyle pamiętam ) z tym że jedna z serii głupkowatych... Wybrano 4 chłopów, którzy mieli wybrać 4 dziewczęta. Pech trafił ze Pan młody wybrał mnie . Dali nam pompki z balonami i wygrywała ta para która najszybciej napompuje balonika siedząc na chłopu i podskakując (pompka była pod tyłkiem). Normalnie tragedia! Bardziej żenującej zabawy nie znałam... Dlatego postanowiłam ze wszystkie zabawy zostaną dokładnie omówione przed weselem .

(...) Porwała księcia i już nigdy go nie oddała...chroniła go i kochała ... (...)
pati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-15, 20:49   #3122
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati86 Pokaż wiadomość
Ja byłam ostatnio na weselu gdzie były ze 2 zabawy (przynajmniej tyle pamiętam ) z tym że jedna z serii głupkowatych... Wybrano 4 chłopów, którzy mieli wybrać 4 dziewczęta. Pech trafił ze Pan młody wybrał mnie . Dali nam pompki z balonami i wygrywała ta para która najszybciej napompuje balonika siedząc na chłopu i podskakując (pompka była pod tyłkiem). Normalnie tragedia! Bardziej żenującej zabawy nie znałam... Dlatego postanowiłam ze wszystkie zabawy zostaną dokładnie omówione przed weselem .
Znam to. Widzialam ostatnio na filmie z wesela naszego zespolu. TZ powiedzial, ze u nas na bank tego nie bedzie. I zgodze sie z nim. Poza tym ta zabawa kojazy mi sie z polskim filmem "Wesele" (tam byla ta zabawa). Ale to i tak jedna z najmniej zenujacych zabaw... Na tym samym filmie z wesela zespolu byla zabawa, gdzie bylo 4 chlopow i 4 baby. Faceci brali puste butelki miedzy nogi a dziewczyny lataly od jednego konca sali, gdzie staly byletki z woda, ktora musialy napelnic usta i przegnac na drugi koniec sali, gdzie musialy sa wlac (ustami) do tych butelek umieszczonych miedzy meskimi udami... Dodam, ze te zabawy wybierali mlodzi... a nie zespol...

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-15, 20:54   #3123
anuulaa
Wtajemniczenie

Ale Wy skrobiecie

Jaga, po przeczytaniu Twojego menu powiem ..WOW. jestem w szoku, u mnie nawet połowy nie ma i zastanawiam się, czy to Twoje menu jest takie wyjątkowe czy z moim jest coś nie tak

Martucha, masz śliczny kolor włosów!! Pasuje Ci, a na avatarku jakoś trochę inaczej wyglądałaś i trochę inaczej sobie Ciebie wyobrażałam.

Co do usadzania gości, to nasze stoły będą ułożone w podkowę, jeden główny i 2 długie boczne. Oczywiście będę koniecznie winietki, po jednej stronie będzie starsze pokolenie, czyli rodzice z dziadkami i ciotkami, a po drugiej stronie sami młodzi łącznie z moim rodzeństwem, kuzynostwem. Przy naszym stole chcemy siedzieć ze świadkami i naszymi najbliższymi przyjaciółmi. Każdy będzie siedział ze swoją osobą towarzyszącą, nie wyobrażam sobie, żeby byli rozdzieleni. Na końcu stołu bocznego z młodymi chciałam posadzić same dzieci takie do ok 12 lat.
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-15, 20:57   #3124
pati86
Raczkowanie

No tragedia. Mi przeszła myśl żeby wycofać sie z tej zabawy ale pomyślałam że nie będę fochów strzelać u kogoś na weselu... Goście mieli niezły ubaw. Chociaż nie wiem czy śmiali sie z nas czy z tego głupkowatego zadania... Można sie powygłupiać przy bardziej kulturalnych zabawach . A nie wiem co bym zrobiła gdybym miała komuś wlewać wodę do butelek między nogi...

(...) Porwała księcia i już nigdy go nie oddała...chroniła go i kochała ... (...)
pati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-15, 21:00   #3125
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Jaga, po przeczytaniu Twojego menu powiem ..WOW. jestem w szoku, u mnie nawet połowy nie ma i zastanawiam się, czy to Twoje menu jest takie wyjątkowe czy z moim jest coś nie tak
heheh Chyba moje takie wyjatkowe Bo przyznam sie szczerze, ze praktycznie we wszystkih lolkalach w moim miescie sa 4 dania gorace, gora 5, nie wiecej, przystawek tez nie za duzo. Tylko u nas oferuja az 7 No i za przystepna cene. Dodam, ze Ci Panstwo, ktorzy szykuja nam te wesele maja w standardzie wlasnie 7 dan. Nam tylko spuszczaja z ceny
Pare dni temu od jednej osoby slyszalam, ze te 7 dan to zdecydowanie za duzo, ze jakto 3 zupy... Ja wiem, ze menu jest dobre i ze wiekszosc i tak bedzie zjedzone

Tylko teraz tym kosciolem sie martwie. Kurcze, no...

AV by jaga_2001
Stary 2008-04-15, 21:05   #3126
anuulaa
Wtajemniczenie

U nas będzie 7 dań, ale za to zakąsek mało, chyba tylko 1 sałatka, ryba po grecku, śledzie, schab ze śliwką z w galarecie i coś tam jeszcze,a Wy macie ponad 10 sałatek, Normalnei szok. Na początku myślałam, że to jakieś do wyboru hehe

A w końcu który kościół wybrałaś. Pamiętam jak kiedyś wklejałaś zdjęcia.
Stary 2008-04-15, 21:23   #3127
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
hahaha!o masakra

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość

DZiewczyny, mam problem. Bylam dzis w kancelarii by zapisac nasz dzien slubu no i by wybrac godzine, bo nam zalezy na godz 16. A tu mi ksiadz wyskoczyl z tekstem, ze on teraz nas nie zapisze, bo za wczesnie, bo jeszcze nie czas, bo balagan bedzie i wogole i w szczegole. Nie docieraly do niego moje slowa, ze w innych parafiach noramalnie zapisuja, ze ludzie juz rezeruja godziny itp, ze mi zalezy na tym dniu a najbardziej na konkretnej godzinie, bo jesli bede miec slub pozniej to moge miec problem... Odeslal mnie bym przyszla w pazdziernku... Do tego czasu to ja zwariuje z nerwow...
No to ja bym sie jednak z księdzem spierałą,bo podobny przypadek miala dziewczyna w watku PM 2008!tez jej ksiadz nie chcial zapisac,bo powieedzial,ze na wczesnie i niech przyjda tam kiedys,wiecp oslzi wtedy kiedu im kazal i sie okazalo,ze juz za pozno i ich godzina jest zajęta...
Takiego to bym utłukła!!
Stary 2008-04-15, 21:23   #3128
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
a my chcemy aby stolik nasz był wiekszy tzn tak na ok 10 par. usiedziemy tam ze swiadkami i najblizszymi przyjaciólmi a innych usadzimi wg wieku i pokrewienstwa:0 tzn starsi ze starszymi a modzi z młodymi kiedys byłam na takim weselu i było super

ps. a co sądzicie o tej zabawia na oczepinach zbieranie na wózek my tego nie chcemy miec z TZ bo dla nas to takie naciaganie na kase gosci
ja szczerze mowiac 1 raz slysze o czyms takim u nas sie tego nie praktykuje chyba

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
Kiedys gdzieś już była dyskusja na ten tamat.Moje zdanie jest takie,że w każdej części Polski są inne zwyczaje,dlatego też i zdania są rózne.
U mnie w lubelskim np jest taka tradycja i goscie bardzo lubią tą zabawę,powiedziałabym nawet,że czekają na nią z niecierpliwościa i swietnie sie przy niej bawią.Niektórzy np zamiast pieniędzy wrzucają kapsle z buletek i jest smiesznie
Ja jeszcze nie wiem czy coś takiego będzie u mnie na weselu,zaczne o tym myslec blizej godziny "0"
Tych zabaw jest naprawdę mnóstwo,jedne smieszne drugie żenujące,jak np przetaczanie jajka albo kieliszka w wódka przez spodnie Pana Młodego albo świadka,albo jakies obmacywanie w opasce na oczach...Chyba bym wzięła największy tłuczek do mięsa z zaplecza i wybiła z głowy takie durne pomysły
Na slasku (chyba) jest taka tradycja,ze przed weselem tłucze się porcelanę przed wejściem do domu Panny Młodej i ona musi wyjsc i ich zaprosic w goscinę...no paranoja,ale innym to też może się podobać także nie bedę wykpiwać
ja jestem ze slaska ale u mnie nikt nic nie tlucze chyba ze zacofana jestem ale tez 1 slysze o czyms takim

Cytat:
Ja tam wole przy naszym stole siedziec tylko ze swiadkami... :

DZiewczyny, mam problem. Bylam dzis w kancelarii by zapisac nasz dzien slubu no i by wybrac godzine, bo nam zalezy na godz 16. A tu mi ksiadz wyskoczyl z tekstem, ze on teraz nas nie zapisze, bo za wczesnie, bo jeszcze nie czas, bo balagan bedzie i wogole i w szczegole. Nie docieraly do niego moje slowa, ze w innych parafiach noramalnie zapisuja, ze ludzie juz rezeruja godziny itp, ze mi zalezy na tym dniu a najbardziej na konkretnej godzinie, bo jesli bede miec slub pozniej to moge miec problem... Odeslal mnie bym przyszla w pazdziernku... Do tego czasu to ja zwariuje z nerwow...
nie martw sie ja tez bylam w kosciele jakos koncem lutego i tez ksiadz mnie przegonil i kazal przyjsc kolo listopada troche sie martwie, ale mysle ze skoro nas przegonil to innych tez bedzie przeganial, takze nie ma co sie stresowac widac nie we wszystkich parafiach sa takie zwyczaje, zeby tak wczesnie sie zapisywac

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Bardzo polecam stolik dla samych dzieci. Pamiętam jak byłam małą dziewczynką byłam na takim weselu, gdzie dzieci miały swój własny stół i bardzo mi się podobało. Nikt z nas się nie nudził i do dziś wspominam to przyjęcie. To dobre rozwiązanie zwłaszcza dla troszkę starszych dzieci, które same się obsłużą, bo rodzice mają trochę luzu, a dzieciaki są jak w raju, nie nudzą się przy stoliku z dorosłymi i świetnie bawią się w swoim gronie.
popieram tez bylam na takim weselu jak bylam mala i sie nie nudzilam i bylam dumna ze mam swoj stolik i towarzystwo a co jakis czas chodzilam mojej mamusi podpijac adwokat z kieliszka

Cytat:
oj nawet mi nie mow o tej zabawie bylismy we wrzesniu zeszlego roku na weselu u znajomych i wlasnie byla zabawa i zostalismy do niej wytypowani potem sie okazalo co to za zabawa, i jak zobaczylismy jak pary przed nami skacza to tylko rzucilismy sobie z Tż porozumiewawcze spojrzenie i dluga na dwor beznadziejna ta zabawa mnie takie cos w ogole nie smieszy a juz najbardziej wnerwiaja mnie dziadki ktore sie ciesza jak glupie a same do zadnej zabawy nie pojda

a w ogole na tym weselu byla jeszcze jedna zabawa, ktora polegala na przekladaniu walka, no i ja odbieralam walek od takiego kolesia, starego i oblesnego bleee i dawalam go tżtowi i w koncu mielismy przekladac ten walek pomiedzy nogami, tyle ze ja go od tego dziadka jakos tak nieszczesliwie przyjelam (bo chcialam uniknac dotykania go ) ze jak podawalam Tż to ten walek spadl nam na ziemie no ale orkiestra mowi ze to nic i zabawa toczyla sie dalej dopiero jak juz wszyscy sobie podali ten walek to kazali nam wyjsc na srodek i sobie pocwiczyc wkladanie walka bo to nam sie na pewno w zyciu przyda dobrze ze nie spadl mi ten walek z tym kolesiem
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-15, 21:50   #3129
kliwia
Zakorzenienie

eee ja nie wiem ile będziemy mieć dań, nie wiem jak to policzyć, ale napisze Wam nasze menu My to mamy w porcjach.
Rosół - 60 porcji
Kurczak w potrawce - 30 porcji
Eskalopki w płatkach z ananasem - 20 porcji
Zrazy zawijane w chlebie - 25 porcji
Kotlet mielony nadziewany pieczarkami - 20 porcji
Udka pieczone - 30 porcji
Schab po szwajcarsku z pieczarkami wędliną i serem - 20 porcji
Schab w boczku - 15 porcji
Kotlet devolaile - 35 porcji
Karkówka pieczona - 20 porcji
Przysmak hetmański - (nie wiem co to) 10 porcji
Mieszki z kurkami - 20 porcji ???
Ziemniaki 45 porcji
Kluski śląskie 10 porcji
Frytki 10 porcji

surówki - z białek kapusty, z marchwi i jabłek, z pekińskiej
buraczki zasamżane 20 porcji
marchew z groszkiem 20 porcji
pierogi z kapsuta i grzybami 3kg

Przystawki/zakąski
rożek z szynki 25 porcji (chyba z tego zrezygnujemy w zamian za coś innego)
udko faszerowane 25 p.
schab zapiekany z boczkiem 25.
karkówka faszerowana - 25p.
szynka ze szparagami 20p.
jajka w majonezie 20p
polędwica sopocka 15p. (tez sio)
łosoś wędzony 15p.
kurczak w galarecie 20p.
ryba po grecku 15p.
ryba po wegiersku 15p.
ryba w occie 10p.
śledzie w oleju 15p.
rolada z boczku i mięsa mielonego 15p.
pieczywo
sałatka grecka 2gk
sałatka jarzynowa 2kkg
sałatka z kurczakiem 2kg

barszczyk czerwony 60p.
indyk w ogniu - cały
flaki
żurek
golonka zasmażana z kapustką 30 porcji
szaszłyk na ryżu płonący 30 p.
bigos 40p
biała kiełbasa na gorąco 20p.
parówki cielęce 25p.

musimy jeszcze pozmieniać, przede wszytskim na weselu będzie szwagier-amerykanin-frytki, kurczak w panierce i cola, więc też dodatkowo będe musiałą wykupić co nieco, żeby z głodu chłopina nie padł

a tak przy okazji, to on jest czarnoskóry, będzie afera, się obawiam. I się modlę, żeby wujkowie tż, jakiejś głupoty nie zrobili/palneli.

zabaw żadnych nie chcemy, chyba że cos dla dzieci.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-15, 21:52   #3130
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
a my chcemy aby stolik nasz był wiekszy tzn tak na ok 10 par. usiedziemy tam ze swiadkami i najblizszymi przyjaciólmi a innych usadzimi wg wieku i pokrewienstwa:0 tzn starsi ze starszymi a modzi z młodymi kiedys byłam na takim weselu i było super

ps. a co sądzicie o tej zabawia na oczepinach zbieranie na wózek my tego nie chcemy miec z TZ bo dla nas to takie naciaganie na kase gosci
my postanowilismy.. bedziemy siedziec z rodzinka, znajomi i kuzyni przy innym stole, a na poprawiny siadziemy z nimi... chcemy w tym dniu byc blisko rodzicow i chrzestnych, na poprawninach za to bedziemy za to siedziec z nimi
zbieranie na wozek to dla mnie zenujaca zabawa, i mimo ze tz sie waha ja nie chce jej miec i napewno nie bedziemy mieli...

[tak na slasku tlucze sie talerze itd przed drzwiami mlodej, na sczzescie, i pewno sasiadki mi cos takiego urzadza... tradycyjnie

[
jaga tylko zebyscie jutro nietrafili na tego samego ksiedza bo sie wkurzy.. lepiej dzwoncie co tydzien i pytajcie czy juz mozna.. nieprzedstawiajac sie beda mysleli ze tyle osob chetnych i moze wkoncu zaczna zapisywac, ja bym sie bala ze wkoncu powiedza no dobra, i zaczna zapisywac a potem mi by inna godzina zostala..

baja tez myslelismy o stoliku dla dzieci, podoba nam sie to tez w przedsionku maja jesczejeden stoli kgdzie moga rysowac itd.. zeby sie nie nudzic..

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Ale Wy skrobiecie
Martucha, masz śliczny kolor włosów!! Pasuje Ci, a na avatarku jakoś trochę inaczej wyglądałaś i trochę inaczej sobie Ciebie wyobrażałam.
dziekuje, bo na atawarku mialam zaraz po powrocie od fryzjera, a teraz byly juz po kilku dniach pozniej, oklaply, sama je sobie ulozylam itd.. zreszta bylam lekko pomalowana i przed okresem wiec wygladalam inaczej niz zwykle
Stary 2008-04-15, 21:57   #3131
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
nie martw sie ja tez bylam w kosciele jakos koncem lutego i tez ksiadz mnie przegonil i kazal przyjsc kolo listopada troche sie martwie, ale mysle ze skoro nas przegonil to innych tez bedzie przeganial, takze nie ma co sie stresowac widac nie we wszystkich parafiach sa takie zwyczaje, zeby tak wczesnie sie zapisywac
taaaa, z tym sadzeniem, ze ksiadz i reszte bedzie przeganial to tylko marzenie. Nie jedna para na tym sie przejechala...

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
No to ja bym sie jednak z księdzem spierałą,bo podobny przypadek miala dziewczyna w watku PM 2008!tez jej ksiadz nie chcial zapisac,bo powieedzial,ze na wczesnie i niech przyjda tam kiedys,wiecp oslzi wtedy kiedu im kazal i sie okazalo,ze juz za pozno i ich godzina jest zajęta...
Takiego to bym utłukła!!
No wlasnie u mnie w miescie tez juz bylo pare takich przypadkow i sie bardzo obawiam, zeby i u mnie nie bylo podobnie...

Bo jest tak, ze jak sie trafi na innego ksiedza to ten moze bez problemow zapisac... Chyba pojdze jeszcze raz jutro, jak nie zechca zapisac to sie tam poloze i bede plakac...

U nas winietek nie bedzie Oszczedzimy :P

AV by jaga_2001
Stary 2008-04-15, 22:20   #3132
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
taaaa, z tym sadzeniem, ze ksiadz i reszte bedzie przeganial to tylko marzenie. Nie jedna para na tym sie przejechala...

No wlasnie u mnie w miescie tez juz bylo pare takich przypadkow i sie bardzo obawiam, zeby i u mnie nie bylo podobnie...

Bo jest tak, ze jak sie trafi na innego ksiedza to ten moze bez problemow zapisac... Chyba pojdze jeszcze raz jutro, jak nie zechca zapisac to sie tam poloze i bede plakac...

U nas winietek nie bedzie Oszczedzimy :P
kurde nawet mnie nie strasz w tamtej parafii gdzie chcemy miec slub (to nie jest parafia ani moja ani Tżta) tylko ksiadz proboszcz ma takie uprawnienia zeby zapisywac pary mlode na slub kurde moze jak Tż przyjedzie koncem maja to sie tam przejedziemy zapytac czy juz zapisuja, ale w sumie to mala wioska gdzie bedziemy mieli slub i wesele wiec moze nie trzeba sie tam tak spieszyc sama nie wiem
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-15, 22:31   #3133
jaga_2001
Zakorzenienie

samba, ja nie strasze, ale lepiej pojdz wczesniej jesli juz...

AV by jaga_2001
Stary 2008-04-15, 22:53   #3134
eseska
Zakorzenienie

Witajcie!!!!!!

Jeśli chodzi o termin w kościele to u nas nie było problemu. wprawdzie przeżyłam szok bo nie przypuszczałam ze tak wcześnie to trzeba rezerwować, ale jak poszliśmy to ksiądz spoko zapytał tylko czy mamy juz zarezerwowana salę, bo wie że z tym trudno i potem ez problemu zapisał. Na szczęście nasza godzinka była wolna - jakaś para przesunęła - także sie udało.

Jeśli chodzi o winietki to my nie robimy. Zauważyłam że ludzie jeszcze przed wejściem do sali dobierają sie w grupki znajomych i razem siadają. Rodzinka tak samo. My w ogóle nie myśleliśmy jeszcze o usadzaniu gości. Ale jak Was poczytałam to myślę ze pewnie koło nas będzie siedział syn tż z pierwszego małżeństwa i pewnie rodzice by mały czuł sie lepiej w gronie mu bliskich. Chyba że zrobimy stolik dla dzieci - choć u nas chyba bardziej dla podlotków. Większość to będzie początek gimnazjum i nie wiem czy to dobry pomysł? Co Wy o Tym myślicie?

Zabawy na oczepinach są bardzo często poniżej poziomu dlatego ja nie lubię oczepin. Nie rozmawialiśmy jeszcze z zespołem na ten temat, ale wydaja sie być tacy do dogadania. My byśmy sami tez najchętniej oczepiny ograniczyli tylko do rzucenie welonem krawatem- szczęśliwcy niech sobie zatańczą i finał. U mojej koleżanki była jedna dość fajna zabawa, przede wszystkim na poziomie. Państwo Młodzi dostawali po jednakowym kawałku tortu i mieli za zadanie nakarmić gości ze swojej strony. Potem goście każdej ze strony coś śpiewali, chyba sto lat , która strona głośniej. I jak dla mnie to by wystarczyło na oczepiny.
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-15, 23:00   #3135
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
(...)ja jestem ze slaska ale u mnie nikt nic nie tlucze chyba ze zacofana jestem ale tez 1 slysze o czyms takim (...)
Ja też jestem ze Śląska, ale tylko o takiej tradycji słyszałam... U mnie też się...niczego nie tłucze. Może na innym obszarze Śląska. Szczerze mówiąc, to chyba już mnie nic nie zdziwi. Od czasu, gdy jestem na Wizażu, dowiedziałam się o tylu tradycjach, że nie raz byłam w szoku
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-15, 23:09   #3136
jaga_2001
Zakorzenienie

alez jestem paskudna. Wlasnie nakrecam "byla" TZ na naszej klasie, bo podszywam sie pod faceta. "Byla", bo oni w sumie nigdy ze soba nie chodzili, do tego robila mi laska niezle numerki... Zawracala mi tylek przez kilka miesiecy... Straszyla, ze nie pobije i takie tam... Walczyla, przegrala bitwe i za rok przegra wojne

AV by jaga_2001
Stary 2008-04-15, 23:18   #3137
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
alez jestem paskudna. Wlasnie nakrecam "byla" TZ na naszej klasie, bo podszywam sie pod faceta. "Byla", bo oni w sumie nigdy ze soba nie chodzili, do tego robila mi laska niezle numerki... Zawracala mi tylek przez kilka miesiecy... Straszyla, ze nie pobije i takie tam... Walczyla, przegrala bitwe i za rok przegra wojne
oo tyyyyy wstretna
hehe a tak powaznie to tez bym sie tak zachowywala na Twoim miejscu ... szkoda ze moj TZ nie chce mi zdradzic naziwska swojej bylej tez bym ja z mila checia
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-15, 23:35   #3138
jaga_2001
Zakorzenienie

U mnie o tyle latwiej, ze ona mieszka po przeciwnej stronie domu TZ... Sasiadka. A ze to wioska, wiec jak nie jednej to drugiej osoby sie wypytam o wszystko i sie wie Ale tu akurat TZ mi powiedzial jak ma na nazwisko... No i jemu wierze a nie sasiadom, ktorzy twierdza, ze oni chodzili razem ladnych pare miesiecy... Pare miesiecy to ona za nim latala jak piez za suka... Teraz ponoc za maz wychodzi I chwala jej za to EDIT: I po znajomosci. Dowiedzialam sie tego czego chcialam i pozegnalam dziewuche Kulturalnie wszystko przebieglo

AV by jaga_2001

Edytowane przez jaga_2001
Czas edycji: 2008-04-16 o 00:23
Stary 2008-04-16, 00:30   #3139
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie o tyle latwiej, ze ona mieszka po przeciwnej stronie domu TZ... Sasiadka. A ze to wioska, wiec jak nie jednej to drugiej osoby sie wypytam o wszystko i sie wie Ale tu akurat TZ mi powiedzial jak ma na nazwisko... No i jemu wierze a nie sasiadom, ktorzy twierdza, ze oni chodzili razem ladnych pare miesiecy... Pare miesiecy to ona za nim latala jak piez za suka... Teraz ponoc za maz wychodzi I chwala jej za to EDIT: I po znajomosci. Dowiedzialam sie tego czego chcialam i pozegnalam dziewuche Kulturalnie wszystko przebieglo
a zaprosicie jak na wasz slub??
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-16, 07:57   #3140
kliwia
Zakorzenienie

A my winietki zrobimy sami, papier zawsze można w pracy zamówić i wliczyć w koszty
Z drugiej strony przy 40 osobach, nie ma co się kłębić w grupki bo i tak się wszyscy znają
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-16, 08:10   #3141
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
A my winietki zrobimy sami, papier zawsze można w pracy zamówić i wliczyć w koszty
Z drugiej strony przy 40 osobach, nie ma co się kłębić w grupki bo i tak się wszyscy znają
hehehe. Ja też o tym pomyślałam. Zaproszenia też sami zrobimy

Wczoraj rozmawiałam z teściową. Powiedziałam jej, że planujemy ślub. Nie spodobało jej się, że chcemy się pobrać w maju :/ Pewnie będzie marudzić do rodziny.
Ale poprosiłam ją żeby przyjechała i pomogła nam przygotować menu (bo jakoś zupełnie się na tym nie znamy ). Jak przyjedzie, to pierwszy raz zobaczy się z moją mamą Aż się boję tego spotkania...
Ale ucieszyła się, że ją poprosiłam, teraz zachowuje się pewnie tak jakby miała misję do spełnienia

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-16, 08:33   #3142
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:

ja miec nie bede ale na ostatnim weselu widzialam inna forme tego. panna mloda chodzila z koszyczkiem, z nia wodzirej i zespol. podchodzili do kazdego i byla jakas przyspiewka-z imieniem goscia, cos zartobliwego i zeby wrzucic pare groszy do koszyczka. mial facet fantazje bo niektore teksty byly naprawde smieszne

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-16, 08:43   #3143
annfas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
a zaprosicie jak na wasz slub??
zabcia ty sie nie śniem bo my dwa lata temu mieliśmy zaproszenie na ślub i wesele byłej mojego TŻ

Always look on the bright side of life...
annfas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-16, 08:55   #3144
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
Zabawy na oczepinach są bardzo często poniżej poziomu dlatego ja nie lubię oczepin. Nie rozmawialiśmy jeszcze z zespołem na ten temat, ale wydaja sie być tacy do dogadania. My byśmy sami tez najchętniej oczepiny ograniczyli tylko do rzucenie welonem krawatem- szczęśliwcy niech sobie zatańczą i finał. U mojej koleżanki była jedna dość fajna zabawa, przede wszystkim na poziomie. Państwo Młodzi dostawali po jednakowym kawałku tortu i mieli za zadanie nakarmić gości ze swojej strony. Potem goście każdej ze strony coś śpiewali, chyba sto lat , która strona głośniej. I jak dla mnie to by wystarczyło na oczepiny.
ja tez chce taie proste, zadnych glupich dlugich zabaw

Cytat:
hmm... nie podobaja mi sie takie zagrywki no coz, pozostawie to bez komentarza...

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
hehehe. Ja też o tym pomyślałam. Zaproszenia też sami zrobimy

Wczoraj rozmawiałam z teściową. Powiedziałam jej, że planujemy ślub. Nie spodobało jej się, że chcemy się pobrać w maju :/ Pewnie będzie marudzić do rodziny.
Ale poprosiłam ją żeby przyjechała i pomogła nam przygotować menu (bo jakoś zupełnie się na tym nie znamy ). Jak przyjedzie, to pierwszy raz zobaczy się z moją mamą Aż się boję tego spotkania...
Ale ucieszyła się, że ją poprosiłam, teraz zachowuje się pewnie tak jakby miała misję do spełnienia
zalapalas punkty bo poczula sie wazna i dobrez, moze przez to latwiej przelknie to ze slub w maju
Stary 2008-04-16, 10:23   #3145
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
My też chcemy robić sami winietki i może jeszcze zaproszenia, widziałam fajny papier na allegro, dokupimy jakieś wstążeczki i popróbujemy coś sami
Stary 2008-04-16, 10:29   #3146
martucha84
Zakorzenienie

a my pewnie zamowimy... balabym sie ze cos schrzanie... ale podziwiam was za to ze chcecie same je robic.. beda takie idealne, dokladnie jak sobie zamarzycie

ja bede tylko dazyc do idealu wybierajac jak najblizsze mojej wizji
Stary 2008-04-16, 10:33   #3147
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
a my pewnie zamowimy... balabym sie ze cos schrzanie... ale podziwiam was za to ze chcecie same je robic.. beda takie idealne, dokladnie jak sobie zamarzycie

ja bede tylko dazyc do idealu wybierajac jak najblizsze mojej wizji
Co do zaproszeń to jeszcze się cały czas zastanawiam. Podobają mi się też takie ze zdjęciami, ale tego byśmy już sami nie zrobili, tylko trzeba by było zamówić
Stary 2008-04-16, 11:18   #3148
martucha84
Zakorzenienie

pochwale sie co wymyslil moj tż i ja na poprawiny dotyczacego stroju - ja mam miec krecone rozpuszcozne wlosy, w nich jakiś kwiat i suknia w stylu hiszpanskim, wloskim, jakas taka wiecie flamenco a on bialy garnitur kapelusz i czarna koszula z krotkim rekawkiem albo polowka...

tu macie linka do teledysku w ktorym chlopcy maja takie garnitury

http://pl.youtube.com/watch?v=N1VXvNYK2cQ

a że tż jest duzym mezczyzna, bo juz kilka lat cwiczy, i na codzien ubiera sie w luzne ciuszki to idealnie bedzie do niego to pasowac.. co myslicie

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2008-04-16 o 11:28 Powód: dopisek
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-16, 11:43   #3149
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
pochwale sie co wymyslil moj tż i ja na poprawiny dotyczacego stroju - ja mam miec krecone rozpuszcozne wlosy, w nich jakiś kwiat i suknia w stylu hiszpanskim, wloskim, jakas taka wiecie flamenco a on bialy garnitur kapelusz i czarna koszula z krotkim rekawkiem albo polowka...

tu macie linka do teledysku w ktorym chlopcy maja takie garnitury

http://pl.youtube.com/watch?v=N1VXvNYK2cQ

a że tż jest duzym mezczyzna, bo juz kilka lat cwiczy, i na codzien ubiera sie w luzne ciuszki to idealnie bedzie do niego to pasowac.. co myslicie
Super pomysł, już sobie Ciebie wyobraziłam w Twoich ognistych włosach i kwiatku za uchem!! A TŻ będzie kupował specjalnie drugi garnitur?
Stary 2008-04-16, 12:38   #3150
martucha84
Zakorzenienie

tak, bo na 1 dzien chce surdut ciemny
ale jego marzeniem zawsze bylo miec bialy lekki sportowy garnitur z kapeluszem, (uwielbia Ksiazki Mario Puzo- o klanach mafijnych na sycyli itd.. ojca chrzestnego ) wiec mysle ze mozemy spelnic te jego marzenie i mu kupic taki garnitur, i tak by musial cos kupic na poprawiny wiec czemu nie.. Wojtek jest tak zakochany w tym garniturze ze sam chetnie bedzie zakladal go na inne uroczystosci...

a ja mialam kiedys sesje zdjeciowa robiona, i mialam na maxa zakrecone wlosy, rozpuszczone, i on sie smial ze jeszcze kwiatek, sukienka flamenco i on umiera z radosci.. wiec kurde no czemu nie, lubie spelniac jego marzenia

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości