|
|||||||
| Notka |
|
| Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Trądzik- wątek ogólny, porady, pielęgnacja
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
Ta maseczka i peeling wygląda ciekawie, nie słyszałam o tym ale się zainteresuję Co do kroków - spróbuj używać na raz pianki i mydełka węglowego, w sensie najpierw mydełka potem pianki. Potem tonik, esencję, może kup jeszcze jakieś serum? A maseczki 3 razy w tygodniu to tak w sam raz chyba. Do picia polecam bratek i uczep. ![]() I nie jestem pewna czy przesuszanie to dobra opcja, ja jednak jestem skłonna twierdzić, że dobrze nawilżona buzia nie "broni się" wydzielając jeszcze większe ilości sebum... |
||
|
|
|
#4622 | |||
|
robię przyczajke
|
Cytat:
![]() Przuszkałam również wujka google i podrzucił taki specyfik z Bielendy: SKIN CLINIC PROFESSIONAL Aktywny tonik korygujący ANTI-AGE - zawiera w sobie kwas migdałowy, mlekowy, a do tego składniki nawilżające (skład: http://www.lamadolamy.pl/2014/09/bie...ssional_6.html) Czytałam opinie, prezentuje się zachęcająco.. Może ktoś stosował i chciałby się wypowiedzieć? ![]() Cytat:
Cytat:
Dziękuje za odpowiedzi! |
|||
|
|
|
#4623 | |||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Ta maseczka jest bardzo chwalona, sama jej nie używałam, ale robiłam sobie maseczkę na jej podobieństwo z półproduktów, bo akurat miałam kwas mlekowy, aloes, żel hialuronowy i glinkę w domu, z konsultacji z wizażankami wiem, że wyszła mi bardzo podobna konsystencja, taki ślizgający się glutek, efekt po niej był super, buzia napita, jędrna i gładka, następnego dnia wypryski podgojone Ja do mycia twarzy na co dzień preferuję lekkie kremy i mleczka myjące, najpierw oczyszczam skórę micelem, żelem lub mydłem (na zmianę, bo zbyt często stoswanie któregoś przesusza mi skórę, co w konsekwencji prowadzi do rozregulowania, nadmiernego przetłuszczania i odwodnienia zarazem), a w drugim kroku nietłuste formuły emulsyjne. Cytat:
Cytat:
Do mycia koniecznie wypróbuj z Rossmanna to: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...review-1488686Polecam też spróbować czasem mycia twarzy miodem. Z nawilżających serum mam ochotę na to: Klik
Edytowane przez Korah Czas edycji: 2017-04-03 o 00:39 |
|||
|
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
Od duższego czasu mam problem z trądzikiem tylko w okolicy brody i żuchwy. Byłam u lekarza rodzinnego, który przepisał żel Isotrexin oraz dał skierowanie do dermatologa. Dziś byłam i przepisała mi leki Tetralysal 0,15 oraz żel Klindacin. Miałyście do czynienia z tymi lekami? Nie wiem którą kurację najpierw zacząć. Pani dermatolog zasugerowała, żebym poszla do ginekologa bo może to coś z jajnikami, hormonami. Jakie hormony zbadać?
|
|
|
|
#4625 | |
|
Moderator forum
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4627 | |
|
Moderator forum
|
Cytat:
|
|
|
|
#4628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4629 | |
|
Moderator forum
|
Cytat:
|
|
|
|
#4630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4631 | |
|
robię przyczajke
|
Cytat:
Ale to tylko moja opinia
Edytowane przez Szczypiorowaa Czas edycji: 2017-04-04 o 16:31 |
|
|
|
|
#4632 |
|
Raczkowanie
|
Szukam dobrego salonu kosmetycznego we Wrocławiu bądź dermatologa mam problem z nawracającym trądzikiem grudkowym pod kościom policzkową
Zna ktoś?
|
|
|
|
#4633 |
|
Rozeznanie
|
Używałam Klindacne, moim zdaniem nie robił wgl nic. Isotrexin też miałam, ale już nie pamiętam jaki efekt dawał...
Jaki krem nawilżający stosujecie rano pod makijaż? Dermatolog najpierw poleciła mi z Iwostinu, a ostatnio z Biodermy SebiumHydra. O ile po pierwszym było ok, to po Biodermie świecę się jak bombka! Nie zdążę nawet wyjść z domu ;/ Nie chcę kupować czegoś w ciemno, bo już SebiumHydra do najtanszych nie należy a okazał się niewypałem |
|
|
|
#4634 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się wchłania? Mam teraz krem nawilżający Biały Jeleń, w sumie jestem zadowolona ale jakbym znalazłą coś jeszcze bardziej nawilżającego a nie tłustego t byłoby super. Skóra mi wydziela mnóstwo sebum ![]() Swoją drogą wracam do maseczek, bardzo się w tej kwestii zaniedbałam, a już widzę jaką mam poprawę po tych oczyszczających
|
|
|
|
|
#4636 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201708250935 Czas edycji: 2017-04-06 o 08:16 |
|
|
|
|
#4637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Efekt jest taki ze cała się świecę i odstają mi do tego suche skórki |
|
|
|
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
Macie jakieś typy, jeśli chodzi o lekkie formuły na dzień?
Ostatnio naprawdę tragicznie się świecę a nie znam zbytnio kosmetyków dedykowanych skórze łojotokowej, bo wcześniej poza trądzikiem miałam zupełnie suchą skórę (świeciła się, ale z przesuszenia. Teraz jest ewidentnie tłusta).
|
|
|
|
#4640 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rezygnowałam już z żeli i innych emulsji które wymagałyby użycia wody i oczyszczałam twarz tylko płynem micelarnym ale miałam bardzo dużo zaskórników otwartych i zamkniętych. Teraz mam żel do mycia twarzy, do tego robię maseczki oczyszczające dwa razy w tygodniu albo złuszczam naskórek peelingiem enzymatycznym, zaskórników jest mniej, ale skóra nadal bardzo się przetłuszcza.Od jakiegoś czasu walczę z awitaminozą, już jest dużo lepiej, ale wydaje mi się ze cały czas mam problem z witaminami z grupy B - prawie w ogóle nie jem mięsa. Suplementuję cynk i od zeszłego tygodnia olej z wiesiołka, mam nadzieję że to choć trochę pomoże. |
|
|
|
|
#4642 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze mówiąc trochę się boję, jak mówiłam, robię takie maseczki 1-2 razy w tygodniu właśnie z glinki i uważam że gdybym częściej wykorzystywała glinkę to bym miała jeszcze większy przesusz
|
|
|
|
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
Glinka pozostawiana na twarzyw formie maseczek wysusza o wiele bardziej od używanej do mycia, która ma wtedy o wiele krótszy kontakt ze skórą. Można ją też dodawać do innych produktów myjących, ale moim zdaniem raczej tych o słabszej sile mycia, bo glinka ją zwiększy. Dodanie jej do mocno oczyszczającego żelu tylko podkręci odtłuszczenie.
|
|
|
|
#4645 |
|
robię przyczajke
|
A więc w tonik jeszcze nie zainwestowałam, chyba poczekam z tym do kolejnej wizyty u dermy i spytam się jak to współgra z maściami
Mam pytanko apropo tych ziółek do picia - coś oprócz bratka polecacie? Kiedyś piłam czystka codziennie wieczorem, ale jakoś specjalnej różnicy nie zauważyłam.. Może są inne ziółka, które faktycznie korzystnie wpływają na cere/pomagają w jakimś stopniu na nowe wykwity, taki suplemencik dodatkowy? Jak znacie jakieś blogi lub strony o tym temacie też chętnie przyjme linka Z góry dzięki za odpowiedź
|
|
|
|
#4646 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jakie tabletki na trądzik najlepsze?
Cytat:
Nie znam tych tabletek, ja kupuję w aptece Visaxinum https://www.aptekagemini.pl/visaxinu...-tabletek.html, zdecydowanie moja skóra wygląda lepiej od kiedy łykam te tabletki
|
|
#4647 |
|
Przyczajenie
|
Trądzik różowaty - laser?
Witam! Mam 21 lat, z trądzikiem pospolitym walczę od dobrych kilku lat stosując punktowo różne preparaty. Parę miesięcy temu na mojej twarzy pojawił się rumień (na policzkach i wokół oczu) + z czasem doszły teleangiektazje (widoczne naczynka) na powiekach. Krótko mówiąc, oprócz problemów z drobnymi pryszczami i bliznami po trądziku na brodzie i czole, gdzie mam skórę raczej tłustą doszedł jeszcze ten rumień w miejscach gdzie moja skóra jest raczej bardziej sucha. Dermatolog zdiagnozował to jako trądzik różowaty. Zaproponował mi kurację doksycykliną (Unidox Solutab) w tabletkach i Rozex (metronidazol) na twarz. Problem w tym, że ostatnio miałem problemy z żołądkiem i boję się przyjmować antybiotyk nawet z probiotykiem, a po drugie wolałbym zredukować te zmiany raczej w krótszym czasie i mniej inwazyjnym niż katować się lekami. Wiem, ze na takie rumieniowe zmiany (i nie tylko) może pomóc zabieg laserowy (zamykanie naczynek itd?), wiem że jest to nietrwałe, ale czy ma taką samą skuteczność jak leczenie antybiotykiem? Zdaję sobie sprawę o unikaniu słońca po takich zabiegach, ale z drugiej strony doksycyklina i metronidazol też są fotouczulające więc wychodzi na to samo.
|
|
|
|
#4648 |
|
BAN stały
|
...
|
|
|
|
#4649 | |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
Z supli możesz spróbować A, E, Selen, Multi B... |
|
|
|
|
#4650 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Trądzik różowaty - laser?
A może inny lekarz? Może coś Ci innego zaproponuje.
Sama zmagam się np z trądzikiem. I powiem tak byłam na laserze, brałam kremy, antybiotyki, maści aż w końcu postanowiłam zadziałać wewnętrznie mocną kuracją ( obciążającą wątrobę) bo ile można z tym się męczyć? Obejrzyj filmiki na youtube odnoście zamykania naczynek. Popatrz i zastanów się. Najlepiej żeby odezwał się ktoś kto miał podobny problem do Ciebie. Ja powiem tak jeśli zmagasz się ztym długo to laser pomoże ale na chwilę ale u mnie np po laserze dalej wyskakiwały krosty więc to była strata kasy. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.

Zna ktoś?

Rezygnowałam już z żeli i innych emulsji które wymagałyby użycia wody i oczyszczałam twarz tylko płynem micelarnym ale miałam bardzo dużo zaskórników otwartych i zamkniętych. Teraz mam żel do mycia twarzy, do tego robię maseczki oczyszczające dwa razy w tygodniu albo złuszczam naskórek peelingiem enzymatycznym, zaskórników jest mniej, ale skóra nadal bardzo się przetłuszcza.