Sierpniówki 2017 ♥ cz.3 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-03, 18:13   #4051
Hanala
Zadomowienie

Dot.: Sierpniówki 2017 ♥ cz.3

Cytat:
Napisane przez judis Pokaż wiadomość
Dziś po badaniu lekarze stwierdzili że jutro założą mi szew. Jeszcze nie znam szczegółów, jak po tym zabiegu można funkcjonować.. napisałam tylko do swojej gin jaka jest sytuacja, bo ona twierdziła że przy szyjce lejkowatej takiego szwu się nie zakłada :/ a też pracuje w tym szpitalu, tyle że teraz akurat ma tydzień urlopu. Nie wiem co myśleć, ale chyba pozostaje mi się zgodzić z ich opinią.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Judis trzymam kciuki, jestes bardzo dzielna!!!!
Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
Już po połówkowym jedank bedzie Tymuś wodziałam sprzęcior

Po za tym wszystko ok , waga 338g
Hej Tymuś

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Ja z kolei usłyszałam w pracy od laski, która NON STOP trajkotała miesiącami o tym, jak to będzie, kiedy będzie w ciąży, jakiej to diety nie będzie stosować, jak to nie będzie ćwiczyć na siłce, jak to nie będzie czytać wszystkich podręczników z psychologii rozwojowej, etc., że trzeba być nienormalnym, żeby robić sobie dziecko, mając mieszkanie na kredyt i że prędzej spodziewała się po mnie, że wezmę sobie kolejnego psa niż urodzę dziecko...

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Ech, ja też bym chciała 3D, ale mój TŻ twierdzi, że to zbędny wydatek i podnosi veto
Dla mnie do 3D powinna powinna byc podkladana muzyka z archiwum x takie mamy alienki

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Noooo chamidło straszne, w ogole okropne rzeczy wygadywał. Ewidentnie mnie tam wysłali zeby mi podważył zwolnienie. I podważył ale miałam to w dupie bo juz w tym czasie miałam ciążowe ktore unieważniało to w związku z którym byłam na komisji wiec tak naprawde podważył nieważne zwolnienie

Wiesz co, ja nie byłam na komisji w związku ze zwolnieniem ciążowym, przed ciąża byłam 3 miesiące na zwolnieniu w związku z czymś innym i dlatego mnie wezwali. Nie słyszałam o żadnej ciężarówce która by wezwali na komisje, raczej nie tykają, wiec nie stresuj sie na zapas

Ja to juz w ogole drugie NIEŚLUBNE w drodze, nosze tylko pierścionek zaręczynowy
Mamma mia, ja nawet zareczynowego nie mam

Cytat:
Napisane przez oriane Pokaż wiadomość
Ja to głupia myslalam, że brzuch ciążowy to jest mięciutki jak pupa 😀 a tu się okazuje, że jest dość napięty.

Mamaginekolog coś mówiła, że najlepsze foty 3d twarzy chyba w 26 tygodniu.

Judis na takim szwie gro kobiet doczekało normalnego porodu w terminie, trzymam kciuki za was.

Ja mogłabym pójść na 1/4 etatu jeśli dzieci byłby fajnie kompatybilne z moją mamą, która na pewno dużo pomoże. Ale rok z 2 to na pewno mi raz dwa przeminie. Jestem generalnie nastawiona dla nich. Mam już swoje lata i chcemy im z mężem stworzyć fajną rodzinę 😀

Mnie na pewno będą 500+ przezywać na ulicy (jakbym miała jakiś wpływ na liczbę dzieci w 1 ciaży)

Zeby te 500zl to naprawde jeszcze byl niewiadomo jaki majatek... :/
Cytat:
U nas 3d jest w ramach połówkowego -230 zł
U nas 280zl w ramach usg na ktore chodze prv, jest 3d i plyta, tym razem dostalam film 15 min.

Jak tak piszecie o karierach to moze i ja dwa slowa skrobne jak juz wskocze na rowerek

Hanala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 18:25   #4052
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lalalandia Pokaż wiadomość
Lalala cześć dziewczeta😊 Witam się w skończonym 20 tyg😄😄

Cytat:
Hahaha ja tak usłyszałam na komisji w Zusie
To już w ogóle grube przegięcie

Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
Bo ludzie zawistni są. Ostatnie dziecko zrobiłaś sobie pewnie by ciągnąć więcej z programu 500+... daj spokój. Myśmy usłyszeli taki komentarz jak powiedzieliśmy o ciąży od jednych znajomych "teraz to o 500+ możecie się starać wreszcie" .... tak zaszłam dla tych pieniędzy....wrrrrr
Jak tak zazdroszczą, to niech się też postarają

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
W ogóle to moje miejsce pracy było obok takich jakby slumsów, baraki jakieś takie, bezdomni urzadzajacy ogniska w krzakach. Normalnie cuda niewidy Pewnie znalazłoby sie stamtad parę normalnych rodzin, ale wiekszość niestety to alko alko, gromady dzieciaków zostawionych bez opieki, biegajacych po ulicy. Młodziutkie dziewczynyw ciąży. W sezonie non stop jakies zakrapiane grille w srodku dnia, skądś kase na to maja, nie pracujac zupelnie. To jest dopiero masakra
Jak ma się kilkoro dzieci i figuruje się jako samotna matka, to można niezłe pieniądze dostać

Cytat:
Napisane przez admirable Pokaż wiadomość
A nigdy nie będzie idealnego momentu na podjęcie takiej decyzji.
Dokładnie tak A i tak życie często decyduje za nas

Cytat:
Dziś po badaniu lekarze stwierdzili że jutro założą mi szew. Jeszcze nie znam szczegółów, jak po tym zabiegu można funkcjonować.. napisałam tylko do swojej gin jaka jest sytuacja, bo ona twierdziła że przy szyjce lejkowatej takiego szwu się nie zakłada :/ a też pracuje w tym szpitalu, tyle że teraz akurat ma tydzień urlopu. Nie wiem co myśleć, ale chyba pozostaje mi się zgodzić z ich opinią.
Wydaje mi się, że z szwem będziesz się czuła jednak bezpieczniej

Cytat:

Gratki

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
że trzeba być nienormalnym, żeby robić sobie dziecko, mając mieszkanie na kredyt
No to jestem nienormalna

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
Ja wróciłam niedawno od lekarza tak długo nam sie zeszło bo musieliśmy jechać na orzeswietlenie pluc, a ja niestety nie mogłam wejść z corka i pielęgniarka z nią weszła ale nie dało rady zrobić zdjęcia bo Zuzka sie strasznie bala. Nowe miejsce nowe osoby i mamy przy mmniej nie było. Musiałam po moja mamę jechać i jeszcze jedno podejście do zdjecia. Na szczęście sie udalo i jutro mam podjechać po odbiór i kolejna wizyta u lekarza. Lekarz nie wie czemu kaszel sie utrzymuje po 10 dniach stosowania leków jej nie przechodzi,a osłuchowo jest czysto wiec przeswietlenie płuc zaleciła. Zobaczymy jutro co wyjdzie ze zdjęcia... Mam nadzieje, że nic tam niepokojącego nie znajda.
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 18:31   #4053
Hanala
Zadomowienie

Zawsze bylam typem bystrzaka z scislym unyslem w wakacje po super zdanej maturze wpadlam i zaszlam w ciążę, niestety ze studiow zrezygnowalam - obrzygiwalam na uczelni wszystkie mozliwe lazienki na uczelnie dojezdzalam po 1,5-2h i to mnie wykanczalo w I trymestrze. Adaska urodzilam majac niecale 20 lat. wlasciwe studia zaczelam dwa lata pozniej niz rowiesnicy. Zrobilam inz i kawalek mgr. Zaczelam prace w branzy, ale od zawsze wiedzialam ze standardowy etat to nie dla mnie. Od grudnia 2015 zrezygnowalam z kariery w czyjejs firmie i obecnie pracuje dla jednej firmy + mamy swoja firme. O druga dzidzie staralismy sie od wakacji, chcielismy majowe dzieciątko, bo ale sie przesunelo, ale dzieki temu poznalam was
Dla mnie rodzina jest mega wazna, obydwoje z TZ kochamy dzieci. Za czasow studenkich bylismy animatorami w sali zabaw, takze moj Adi zna takie klubiko od podszewki
Chcielibysmy miec oprocz Hani jeszcze 1 lub 2, zobaczymy ile starczy mi kondycji ale raczej w odstepie czasu - tak zeby poszla do przedszkola.

Sa osoby, ktore zarzucaja mi zmarnowany 'talent' bo zawsze mega nagrody, stypendia itp zadnym kosztem, ale ja wole miec mala rodzinna firme i poczucie ze gdy dziecko mnie potrzebuje to nie musze sie stresowac ze trace cos na sciezce kariery. Nie wiem do kiedy bede dbac o swoja robote przed porodem i jak wczesnie wroce - bardzo lubie to, co robie, ale na pewbo nie odmowie dziecku uwagi )

Podziwiam mamy i tatków z wieksza iloscia dzieci czy sa planowane czy nie planowane, nie ma to zadnego znaczebia. Aby byly kochane i zadbane

Stary 2017-04-03, 18:38   #4054
judkama
Zakorzenienie

Hanala widzisz jak dobrze na tym wyszłaś klask i:

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 18:47   #4055
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
2. moj ma tak samo, a ja juz sama nie wiem...najlepszy okres na 3d i tak mi juz minal..w gabinecie widzialam ulotke ze najlepiej mieszy 18 tc a 23 tc je robic..
Nasz ostatnio powiedział, że teraz to jeszcze dzieci wyglądają jak kosmici i najładniejsze zdjęcia 3d robi się w okolicach 30tc
My pewnie już wtedy nie będziemy jeździć do Łodzi, a mój gin na miejscu nie ma tej opcji, więc raczej nie zrobimy, bo szkoda nam dodatkowo wydawać kasę

Cytat:
Napisane przez oriane Pokaż wiadomość
Mnie na pewno będą 500+ przezywać na ulicy (jakbym miała jakiś wpływ na liczbę dzieci w 1 ciaży)
A co Ty możesz na to poradzisz, że dostałaś jedno dziecko gratis

Cytat:
Ale w ogole jest cos w tym ze jak ktoś chce więcej niż dwójkę dzieci to ludzie dziwnie patrzą. My tez planujemy trójkę i tesciowa do mnie że po co mi trojka dzieci. No nie wiem. A po co mi dwojka? Troche nie rozumiem co komu do tego ile kto chce miec dzieci jeśli go na nie stać to sobie robi.
Poco to się nogi noco
Bezsensowne pytanie

Cytat:
Napisane przez Lalalandia Pokaż wiadomość
Hehe apropo stać mnie to sobie robię to w moim rodzinnym mieście jest małżeństwo lekarzy którzy maja siedmioro dzieciaków. I wszystkim mówią ze kochają dzieci i przez to ze ich stać to sobie tyle zrobili ...wszyscy ich wytykają palcami a oni luzik😎
Moim zdaniem super, jeśli są w stanie podołać finansowo i poświęcić czas dzieciom

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
to moje zakupy dzisiaj

Cytat:
malenka
ja też nie wiem jeszcze kto pomoże w opiece, do pracy nie wrócę normalnie prędzej niż jak synek skończy 2 lata. pewnie będę wozić do mojej mamy
Ja po roku chcę wrócić, więc pewnie będziemy musieli znaleźć opiekunkę

Cytat:
Napisane przez gunis Pokaż wiadomość
Ja usłyszałam jakoś czas temu opinie, że powinnam się rozwiesc z mężem, zeby mi dochodów nie podwyzszal, żebym sie załapała ba 500+ ja pierwsze dziecko
Nie wzięli pod uwagę tego, ze nie po to zapierdzierdzielam na dwa etaty, żeby miec najniższą krajową w dochodach i rozwód nic by nie dal

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość
Sa osoby, ktore zarzucaja mi zmarnowany 'talent' bo zawsze mega nagrody, stypendia itp zadnym kosztem, ale ja wole miec mala rodzinna firme i poczucie ze gdy dziecko mnie potrzebuje to nie musze sie stresowac ze trace cos na sciezce kariery. Nie wiem do kiedy bede dbac o swoja robote przed porodem i jak wczesnie wroce - bardzo lubie to, co robie, ale na pewbo nie odmowie dziecku uwagi )
Najważniejsze, żebyś była zadowolona ze swoich decyzji

U mnie to było tak, że pół życia chciałam być kurą domową. Wiedziałam, że dla mnie rodzina zawsze będzie ważniejsza niż kariera. Okazało się, że życie standardowo zweryfikowało plany i zanim doczekałam się dzieciątka, zdążyłam sobie wypracować całkiem niezłą pozycję zawodową i praca sprawiała mi dużą satysfakcję. Ale dopiero teraz jestem w pełni szczęśliwa, że będę mogła się spełniać w najważniejszej dla mnie roli życiowej
Stary 2017-04-03, 19:03   #4056
judkama
Zakorzenienie

Ja to nie lubiłam dzieci i nie chciałam ich mieć, taka pokręcona byłam
W domu tez nigdy nie chciałam byc, bo nie lubiłam gotować, sprzątać itd.
Miałam złe wzorce po prostu
Jak to sie człowiekowi pozmieniało

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-04-03, 19:05   #4057
ania9106
Zadomowienie

Dziewczyny myślicie,że to, ze moje drugie dziecko ustawia sie miednicowo zależy np od genów? Okazalo sie ze Tymek tak jak i Miki układa sie posladkowo. Mam traume bo Miko tak sie wiercil i odwracal ze zawiazal sobie wezel prawdziwy... w ostatniej chwili zrobili mi cc.

Chciala bym rodzic sn, ale wspomnienie ostatniego porodu mnie paraliżuje. Po prostu sie boje...

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 19:28   #4058
_laurka
Raczkowanie

Cytat:

Super!
Cytat:
to moje zakupy dzisiaj
Widać udane łowy!

_laurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 19:29   #4059
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez admirable Pokaż wiadomość
które łóżeckzo i komoda Ci się konkretnie podobają? Mnie moon i chyba kupię, chociaż rozważam jeszcze inne, które ma szczeble wyciągane ale nei znalazłam takiego aby spełnił m oje oczekiwania wizualne
z Moona podoba mi się ta mała komoda, zasyanawiam się czy jeśli zamówiłabym łóżeczko basic to wtedy ta komoda pasowałaby do tego reszta raczej przekracza budżet na mebelki, tym bardziej, że jak mlody podrośnie to wtedy zrobimy mu pokoik
Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość
Zawsze bylam typem bystrzaka z scislym unyslem w wakacje po super zdanej maturze wpadlam i zaszlam w ciążę, niestety ze studiow zrezygnowalam - obrzygiwalam na uczelni wszystkie mozliwe lazienki na uczelnie dojezdzalam po 1,5-2h i to mnie wykanczalo w I trymestrze. Adaska urodzilam majac niecale 20 lat. wlasciwe studia zaczelam dwa lata pozniej niz rowiesnicy. Zrobilam inz i kawalek mgr. Zaczelam prace w branzy, ale od zawsze wiedzialam ze standardowy etat to nie dla mnie. Od grudnia 2015 zrezygnowalam z kariery w czyjejs firmie i obecnie pracuje dla jednej firmy + mamy swoja firme. O druga dzidzie staralismy sie od wakacji, chcielismy majowe dzieciątko, bo ale sie przesunelo, ale dzieki temu poznalam was
Dla mnie rodzina jest mega wazna, obydwoje z TZ kochamy dzieci. Za czasow studenkich bylismy animatorami w sali zabaw, takze moj Adi zna takie klubiko od podszewki
Chcielibysmy miec oprocz Hani jeszcze 1 lub 2, zobaczymy ile starczy mi kondycji ale raczej w odstepie czasu - tak zeby poszla do przedszkola.

Podziwiam mamy i tatków z wieksza iloscia dzieci czy sa planowane czy nie planowane, nie ma to zadnego znaczebia. Aby byly kochane i zadbane
najważniejsze, że jesteś szczęśliwa ze swoimi wyborami

u nas każde dziecko było planowane i chciane, tylko ciąża, którą poroniłam była z zaskoczenia. wtedy miałam ogromne wyrzuty sumienia, że ciąża się nie utrzymała bo dziecko było z zaskoczenia i za mało go pragnęłam choć po pierwszym szoku bardzo się cieszyliśmy... ciężko to wytłumaczyć... moje dzieci dają mi mnóstwo radości i spełnienia, mimo czasami niewyobrażalnego zmęczenia. one o tym wiedzą i cudownie czuć ich miłość. mimo, że dziewczynki już duże to tęsknią kiedy wychodzę i zawsze pytają kiedy wrócę. wiedzą, że mogą ze mną porozmawiać. choć na co dzień bywam wymagającą i gderliwą matką.
na szczęście mamy z mężem takie same priorytety, dzięki temu łatwiej nam podejmować nawet te trudne decyzje

Edytowane przez itakasia
Czas edycji: 2017-04-03 o 19:31
itakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 19:34   #4060
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny myślicie,że to, ze moje drugie dziecko ustawia sie miednicowo zależy np od genów? Okazalo sie ze Tymek tak jak i Miki układa sie posladkowo. Mam traume bo Miko tak sie wiercil i odwracal ze zawiazal sobie wezel prawdziwy... w ostatniej chwili zrobili mi cc.

Chciala bym rodzic sn, ale wspomnienie ostatniego porodu mnie paraliżuje. Po prostu sie boje...
Wiesz, na tym etapie to dzidzia moze i ze 2 razy dziennie zmienic polozenie u kazdej z nas, ale nie martw sie na zapas... tym razem na pewno bedzie inaczej

Cytat:
z Moona podoba mi się ta mała komoda, zasyanawiam się czy jeśli zamówiłabym łóżeczko basic to wtedy ta komoda pasowałaby do tego reszta raczej przekracza budżet na mebelki, tym bardziej, że jak mlody podrośnie to wtedy zrobimy mu pokoik

najważniejsze, że jesteś szczęśliwa ze swoimi wyborami

u nas każde dziecko było planowane i chciane, tylko ciąża, którą poroniłam była z zaskoczenia. wtedy miałam ogromne wyrzuty sumienia, że ciąża się nie utrzymała bo dziecko było z zaskoczenia i za mało go pragnęłam choć po pierwszym zaskoczeniu bardzo się cieszyliśmy... ciężko to wytłumaczyć... moje dzieci dają mi mnóstwo radości i spełnienia, mimo czasami niewyobrażalnego zmęczenia. one o tym wiedzą i cudownie czuć ich miłość. mimo, że dziewczynki już duże to tęsknią kiedy wychodzę i zawsze pytają kiedy wrócę. wiedzą, że mogą ze mną porozmawiać. choć na co dzień bywam wymagającą i gderliwą matką.
na szczęście mamy z mężem takie same priorytety, dzięki temu łatwiej nam podejmować nawet te trudne decyzje
Nie wierze, ze jestes gderliwa

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-04-03, 19:40   #4061
ania9106
Zadomowienie

Moja mama przeszła sama siebie. Napisalam jej,że jednak chlopak i odpisala mi : NIECH BĘDZIE. Fala radości normalnie...

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
Stary 2017-04-03, 19:44   #4062
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:

O kurde rzadko się zdarza taki węzeł i mam nadzieje, ze tym razem cie to ominie... Moja znajoma miała,lekarz na usg zobaczył i od razu ja do szpitala wysłał. Ginekolog nie zdążył przesłać do szpitala papierów tylko zadzwonił na oddział do kolegi i powiedział mu co jest grane, tamten nie uwiezyl, że ten na usg to widzial i zanim zdążył wyniki i obrazy usg przesłać to moja znajoma juz na stole byla i na cito jej cc robili bo tętno drastycznie spadło dziecku bo supełek całkowicie sie zacisnal... Wszystko dobrze sie skończyło bo gin zauważył to na usg.

A u was jak było?

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Cytat:
Moja mama przeszła sama siebie. Napisalam jej,że jednak chlopak i odpisala mi : NIECH BĘDZIE. Fala radości normalnie...
No masakra... Nie ma to jak cieple słowo matki...

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 19:52   #4063
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Hanala widzisz jak dobrze na tym wyszłaś klask i:
No ja tak uwazam, i jestem mega szczesliwa, dlatego dla mnie jest po prostu niezrozumiale jak Ci dalsi znajomi albo ktos z rodziny probuje mi wmowic ze cos mi nie wyszlo albo.cos mnie ominelo
Cytat:
.... masakra. Wspolczuje najważniejsze ze Wy jestescie zadowoleni.

Stary 2017-04-03, 20:08   #4064
moniak85
w krainie snu i marzeń

GG do moniak85

Cytat:
Napisane przez magia_to_ja Pokaż wiadomość
Hej czy któraś mamusia stosowała u swoich maluszków tych już wyrosnietych takie krople sab simplex ??
my stosowaliśmy 6 lat temu jak Wiki miałam kolkę i nic nie pomagało. po tym było lepiej
moniak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 20:20   #4065
ania9106
Zadomowienie

My o węźle dowiedzielismy sie po cc. Pojechałam do szpitala zaczeli mi robic ktg. Wszystko było super. Poród szedł szybko i bezboleśnie. Nagle położna wpadła w panike, że tetno wynosi 30 uderzen robimy cięcie. Podali mi dożylnie lek na zahamowanie akcjj porodowej. Szybko cewnik, papiery, znieczulenie w plecy i po 15 min. Mikołaj był z nami. Leże na tym stole a lekarz mowi do lekarza : WĘZEŁ PRAWDZIWY MAMY SZCZĘŚCIE 10 MIN. DŁUŻEJ I BYŁO BY PO SPRAWIE.

Tego właśnie sie bardzo boje i czasem mysle czy nie naciskac na drugie cięcie;/

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
Stary 2017-04-03, 20:26   #4066
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:

Myślę, że teraz ma tak dużo miejsca, że może codziennie zmieniać pozycję. Moja w ciągu dnia raz bryka po lewej, raz po prawej. Śpi raczej po lewej, ale jak się obudzi, to hasa po całym brzuchu.
A co do pępowiny, to lekarz mówił, że dziecko musi się nauczyć z nią żyć, i że sobie eksperymentuje, a jak coś jest nie tak, to w większości przypadków sobie potrafi samo poradzić Myślę, że prawdopodobieństwo powtórki jest niewielkie

Cytat:
u nas każde dziecko było planowane i chciane, tylko ciąża, którą poroniłam była z zaskoczenia. wtedy miałam ogromne wyrzuty sumienia, że ciąża się nie utrzymała bo dziecko było z zaskoczenia i za mało go pragnęłam choć po pierwszym szoku bardzo się cieszyliśmy... ciężko to wytłumaczyć...
Nie miałaś wpływu na tamtą stratę, żadna Twoja myśl nie mogła spowodować poronienia, to nie Twoja wina. Tak samo w żaden sposób nie mogłaś spowodować, żeby tamta ciąża się utrzymała

Cytat:
Przykre to
Stary 2017-04-03, 20:52   #4067
biedro87
Zadomowienie

Takie moje rozwazania i pytanie: Jaki macie poziom wod plodowyych AFI przy połówkowym usg? Ja mam 110. To rzeczywiście malo? Niby norma, ale mogłoby być więcej.
biedro87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 20:55   #4068
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Nie fajny komentarz... kurde nigdy nie zrozumiem braku empatii wśród najbliższych, szczególnie dotyczących tak mega ważnych i radosnych spraw.

Wy się cieszcie - będziecie mieli synusia
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 21:06   #4069
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wierze, ze jestes gderliwa
musisz uwierzyć na słowo
Cytat:
przykre słowa, nie przejmuj się
Cytat:
Napisane przez biedro87 Pokaż wiadomość
Takie moje rozwazania i pytanie: Jaki macie poziom wod plodowyych AFI przy połówkowym usg? Ja mam 110. To rzeczywiście malo? Niby norma, ale mogłoby być więcej.
nie mam pojęcia, ja mam napisane - prawidłowo, zapytam w przyszłym tygodniu na połówkowym
Stary 2017-04-03, 21:13   #4070
judkama
Zakorzenienie

Cytat:

Moja mama na wieść o ciąży powiedziała : no trudno... także rozumiem, że to nie jest fajne...

Cytat:
Nie mam pojęcia, gin mi nawet nie mówił jaki mam poziom wód

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-04-03, 21:16   #4071
Hanala
Zadomowienie

Ja nie mam oznaczonych AFI. Mam tylko cos takiego:1491246989960.jpg

Stary 2017-04-03, 21:17   #4072
ania9106
Zadomowienie

Pewnie,że sie cieszymy kolejny siurek w domu.

Jeszcze moj prawie 3 latek caly czas powtarza,ze bedzie bawil sie z Tymusiem jak urosnie i wyjdzie z brzuszka

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
Stary 2017-04-03, 21:26   #4073
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie,że sie cieszymy kolejny siurek w domu.

Jeszcze moj prawie 3 latek caly czas powtarza,ze bedzie bawil sie z Tymusiem jak urosnie i wyjdzie z brzuszka
Dużo tych siurków

U mojego tż'ta w rodzinie to same chłopaki się rodzą
Z mojej strony to myśmy przełamali falę żeńskiego grona dzieci za to.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez diablica80
Czas edycji: 2017-04-03 o 21:50
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 21:56   #4074
MademoiselleB
Raczkowanie

Cytat:
Ja nie miałam tego oznaczonego w usg połówkowym. Ostatnio byłam u innego gin. (bo mój nie miał terminu, a bałam się, że złapałam infekcje dróg moczowych) i na zwykłym usg, powiedział, że mam niski poziom wód płodowych i muszę więcej pić bo ilość wód płodowych oddaje stopień nawodnienia organizmu matki.
MademoiselleB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 22:02   #4075
ania9106
Zadomowienie

Diablica no u mnie totalna dominacja tylko ja i męski świat

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
Stary 2017-04-03, 22:10   #4076
emdzik
Zakorzenienie

Cytat:

Jak można coś zrobić to niech działają !!!
Trzymam mocne kciuki

Cytat:

Super. śliczny

Ja też się melduję.
Endo kazała brać euthyrox najmniejsza dawkę. Ale mam mieszane uczucia. Najpierw niby nadczynność a teraz niedoczynność? Sama nie wiem..

A u gina.. zrobił mi od razu połówkowe.. Młody ma ok 317 gram jak dobrze pamiętam. Przepływy dobre więc też mi ulżyło ze może nie będzie powtórki z pierwszej ciąży. ruchy czuje nisko bo młody faktycznie nisko siedzi ale ma nogi na dole też i mi je wbija . Głowę miał całkiem z boku po lewej stronie. A przy pępku machał ręką. W sumie szyjke badał mi tylko na fotelu więc nie wiem jaka mam długą.. I żadnych zdjęć nie mam . no ale najważniejsze że wszystko ok.

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 22:14   #4077
biedro87
Zadomowienie

Właśnie przeglądam dokumenty z poprzedniej ciąży i nigdzie nie mam podanego poziomu wod, tylko komentarz ilość wód prawidłowa. Moze miałam nie tak bardzo dużo wod, bo tydzień wcześniej miałam biegunkę. No nic, teraz pilnuje sie, żeby dużo pic. Dzieki, ze próbowałyście sprawdzić 🙂

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Emdzik, super, ze wszystko dobrze!!! Mogą zapytać jakie miałaś problemy w pierwszej ciąży? Bo jak piszesz o przepływach, to ja kojarzę nadcisnienie.
biedro87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 23:26   #4078
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:

U mnie mały ułożył się główką do dołu, ale podobno na tym etapie ciąży to zmienia się tysiąc razy dziennie (tak mi koleś od USG powiedział), więc się nie martw

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość

1. W dzisiejszych czasach to jakies egzotyczne miec mieszkanie na kredyt? Bo nie kumam toku myslenia tej znajomej w sensie jakbys miala kredyt na 30 lat to z dzieci trzeba zrezygnowac? no błagam...

2. moj ma tak samo, a ja juz sama nie wiem...najlepszy okres na 3d i tak mi juz minal..w gabinecie widzialam ulotke ze najlepiej mieszy 18 tc a 23 tc je robic..
Chodziło jej o to, że dziecko wymaga dużych nakładów finansowych, a jak nie ma się nawet własnego mieszkania, to ciężko zapewnić mu godny start w dorosłe życie. Ech... Ja nie dostałam mieszkania ani jakiejś wielkiej fortuny od rodziców i jakoś sobie poradziłam

Cytat:
Napisane przez MademoiselleB Pokaż wiadomość

nie ma to jak "życzliwe koleżanki"
PS. Też jestem nienormalna wg. powyższej definicji i dobrze mi z tym!

Otóż to Ja tam się czuję spełniona A potrzeby dziecka to też nie tylko wielki hajs na start.

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Ja to nie lubiłam dzieci i nie chciałam ich mieć, taka pokręcona byłam
W domu tez nigdy nie chciałam byc, bo nie lubiłam gotować, sprzątać itd.
Miałam złe wzorce po prostu
Jak to sie człowiekowi pozmieniało
Ja to samo - jeszcze parę lat temu nie uwierzyłabym, że będę chciała mieć dzieci A tutaj proszę.
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 23:28   #4079
emdzik
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie przeglądam dokumenty z poprzedniej ciąży i nigdzie nie mam podanego poziomu wod, tylko komentarz ilość wód prawidłowa. Moze miałam nie tak bardzo dużo wod, bo tydzień wcześniej miałam biegunkę. No nic, teraz pilnuje sie, żeby dużo pic. Dzieki, ze próbowałyście sprawdzić 🙂

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Emdzik, super, ze wszystko dobrze!!! Mogą zapytać jakie miałaś problemy w pierwszej ciąży? Bo jak piszesz o przepływach, to ja kojarzę nadcisnienie.
Ja też widzę że nie mam nic nawet napisane o wodach.
Nieraz lekarze właśnie nawet nie mówią albo nie piszą jak wszystko jest dobrze A mówią jak coś jest nie Tak.
Pij dużo I na pewno wszystko będzie ok.

W pierwszej ciąży miałam problemy z przepływami macicznymi . bardziej W tym po lewej stronie. Musiałam mieć częściej kontrole żeby sprawdzać czy Mała dostaje wszystko co powinna czyli czy dobrze rosła .. rosła wolniej trochę.. Zawsze była z 2-3 tygodnie z tyłu.. Ale rosła. na szczęście nic więcej się nie działo. urodziła się po prostu drobniejsza

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-04, 06:18   #4080
malenka1889
Zadomowienie

Dzień dobry bardzo

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości