Sierpniówki 2017 ♥ cz.3 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-03, 13:58   #4021
aneta_91
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniówki 2017 ♥ cz.3

Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
Już po połówkowym jedank bedzie Tymuś wodziałam sprzęcior

Po za tym wszystko ok , waga 338g
Super że wszystko ok

Ja mam jutro. Dobrze ze zadzwonili z przychodni bo byłam świecie przekonana że mam o 17.45 a tu nam 18.20.
Stary 2017-04-03, 14:10   #4022
Lalalandia
Rozeznanie

Ania, gratuluje synusia😊

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Mi gin na każdej wizycie przełącza obraz na 3d😊 Ale do tej pory tak słabo było widać... dopiero w piątek ładniej buźkę zobaczyłam.
Lalalandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 14:22   #4023
MademoiselleB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez judis Pokaż wiadomość
Dziś po badaniu lekarze stwierdzili że jutro założą mi szew. Jeszcze nie znam szczegółów, jak po tym zabiegu można funkcjonować.. napisałam tylko do swojej gin jaka jest sytuacja, bo ona twierdziła że przy szyjce lejkowatej takiego szwu się nie zakłada :/ a też pracuje w tym szpitalu, tyle że teraz akurat ma tydzień urlopu. Nie wiem co myśleć, ale chyba pozostaje mi się zgodzić z ich opinią.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Judis będzie dobrze - wiem, że łatwo się mówi ale na Twoim miejscu zgodziłabym się na ten szew, są na miejscu i wybierają najlepszy wariant dla Was.

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Ja z kolei usłyszałam w pracy od laski, która NON STOP trajkotała miesiącami o tym, jak to będzie, kiedy będzie w ciąży, jakiej to diety nie będzie stosować, jak to nie będzie ćwiczyć na siłce, jak to nie będzie czytać wszystkich podręczników z psychologii rozwojowej, etc., że trzeba być nienormalnym, żeby robić sobie dziecko, mając mieszkanie na kredyt i że prędzej spodziewała się po mnie, że wezmę sobie kolejnego psa niż urodzę dziecko...

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Ech, ja też bym chciała 3D, ale mój TŻ twierdzi, że to zbędny wydatek i podnosi veto
nie ma to jak "życzliwe koleżanki"
PS. Też jestem nienormalna wg. powyższej definicji i dobrze mi z tym!

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:

super wieści - gratulacje
MademoiselleB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 14:23   #4024
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś po badaniu lekarze stwierdzili że jutro założą mi szew. Jeszcze nie znam szczegółów, jak po tym zabiegu można funkcjonować.. napisałam tylko do swojej gin jaka jest sytuacja, bo ona twierdziła że przy szyjce lejkowatej takiego szwu się nie zakłada :/ a też pracuje w tym szpitalu, tyle że teraz akurat ma tydzień urlopu. Nie wiem co myśleć, ale chyba pozostaje mi się zgodzić z ich opinią.

bedzie dobrze! tez sie nie znam ale tez myslalabym ze lepszy szew niz nic. trzymaj sie!

Cytat:

gratki!

Cytat:
1. Ja z kolei usłyszałam w pracy od laski, która NON STOP trajkotała miesiącami o tym, jak to będzie, kiedy będzie w ciąży, jakiej to diety nie będzie stosować, jak to nie będzie ćwiczyć na siłce, jak to nie będzie czytać wszystkich podręczników z psychologii rozwojowej, etc., że trzeba być nienormalnym, żeby robić sobie dziecko, mając mieszkanie na kredyt i że prędzej spodziewała się po mnie, że wezmę sobie kolejnego psa niż urodzę dziecko...

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

2. Ech, ja też bym chciała 3D, ale mój TŻ twierdzi, że to zbędny wydatek i podnosi veto
1. W dzisiejszych czasach to jakies egzotyczne miec mieszkanie na kredyt? Bo nie kumam toku myslenia tej znajomej w sensie jakbys miala kredyt na 30 lat to z dzieci trzeba zrezygnowac? no błagam...

2. moj ma tak samo, a ja juz sama nie wiem...najlepszy okres na 3d i tak mi juz minal..w gabinecie widzialam ulotke ze najlepiej mieszy 18 tc a 23 tc je robic..
Stary 2017-04-03, 14:34   #4025
Lalalandia
Rozeznanie

Crescent, fakt najlepiej zrobić przy badaniu połówkowym bo dzidzia jest jeszcze mała i można sobie ja obejrzeć w całości. Ale tak ogólnie to możesz przez cała ciąże robić. Ostatnio dziewczyna która była na wizycie przede mną pokazywała nam zdjęcie jakie jej przed chwila zrobił w 3D w 35 tyg to normalnie coś wspaniałego. Była tylko buzia ale widać było dokładnie jak wyglada i będzie wyglądać maleństwo😍
Stary 2017-04-03, 14:35   #4026
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
bedzie dobrze! tez sie nie znam ale tez myslalabym ze lepszy szew niz nic. trzymaj sie!

gratki!

1. W dzisiejszych czasach to jakies egzotyczne miec mieszkanie na kredyt? Bo nie kumam toku myslenia tej znajomej w sensie jakbys miala kredyt na 30 lat to z dzieci trzeba zrezygnowac? no błagam...

2. moj ma tak samo, a ja juz sama nie wiem...najlepszy okres na 3d i tak mi juz minal..w gabinecie widzialam ulotke ze najlepiej mieszy 18 tc a 23 tc je robic..
Nie minął jeszcze. Buzkę w 3d można ładnie kolo 28 tc uchwycić. Najfajniejsze zdjęcia wtedy są

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 14:42   #4027
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
w Zusie Ci tak powiedzieli?! mdleje: dla mnie to nie do pojęcia. rozumiem durni znajomi itp. ale w Zusie? widać siedza tam ludzie z jakims bolem d.py...

Noooo chamidło straszne, w ogole okropne rzeczy wygadywał. Ewidentnie mnie tam wysłali zeby mi podważył zwolnienie. I podważył ale miałam to w dupie bo juz w tym czasie miałam ciążowe ktore unieważniało to w związku z którym byłam na komisji wiec tak naprawde podważył nieważne zwolnienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
O matko
Opowiesz wiecej o tej komisji, co i jak i dlaczego? Mam przeczucie, że mnie to czeka...

Wiesz co, ja nie byłam na komisji w związku ze zwolnieniem ciążowym, przed ciąża byłam 3 miesiące na zwolnieniu w związku z czymś innym i dlatego mnie wezwali. Nie słyszałam o żadnej ciężarówce która by wezwali na komisje, raczej nie tykają, wiec nie stresuj sie na zapas

Cytat:
Musze to dodać, żeby nie było, nie jestem taką cudowną mamą, tylko normalną, przecietną. Myślę, że każda z Was na moim miejscu postąpiłaby podobnie.

Ostatnio jadąc autobusem z dzieci, ludzie na mnie się gapili, nie noszę już obrączki, bo mam tendencje do puchnięcia. Także nie wiem co sobie myśleli, ale głupie to takie. Sama mam 2 braci i nic to nadzwyczajnego mieć 3 dzieci czy czwórkę. Jakiś taki niesmak miałam...

Ja to juz w ogole drugie NIEŚLUBNE w drodze, nosze tylko pierścionek zaręczynowy

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 14:57   #4028
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lalalandia Pokaż wiadomość
Crescent, fakt najlepiej zrobić przy badaniu połówkowym bo dzidzia jest jeszcze mała i można sobie ja obejrzeć w całości. Ale tak ogólnie to możesz przez cała ciąże robić. Ostatnio dziewczyna która była na wizycie przede mną pokazywała nam zdjęcie jakie jej przed chwila zrobił w 3D w 35 tyg to normalnie coś wspaniałego. Była tylko buzia ale widać było dokładnie jak wyglada i będzie wyglądać maleństwo😍
Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
Nie minął jeszcze. Buzkę w 3d można ładnie kolo 28 tc uchwycić. Najfajniejsze zdjęcia wtedy są

i tak to jest z Wami dziewczyny ja juz sobie wytlumaczylam a tu znow ziarno zasiane
Stary 2017-04-03, 14:59   #4029
oriane
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór Gaduły

Ja! Od styczniowego epizodu z omdleniem w łazience.

Też tak miałam, ale wyleczyłam się z tego. 'Karierę' można zrobić zawsze, a na dziecko nie jest tak prosto się świadomie zdecydować. Ja się bardzo cieszę z takiego obrotu sprawy, bo rodzina jest dla mnie najważniejsza i naprawdę doceniam to co mam i że już niedługo będzie nas troje Ba, już jest a np moi znajomi-rówieśnicy co z tego jak się pną po szczeblach 'kariery', mając doświadczenie, kontakt z branżą, jak życie osobiste kuleje...są na odległość ze swoimi partnerami, bez zaręczyn, w długoletnich związkach, bez planów na wspólne zamieszkanie czy coś...Ja wiem, że każdy ma inne priorytety, grunt to być szczęśliwym, pamiętając że nie można mieć w życiu wszystkiego

Kochana, i modlitwa lecą do Ciebie i Maluszka! Będzie dobrze, musi być i maleństwo wytrzyma do bezpiecznego terminu! Głęboko w to wierzę, trzymaj się i oddzywaj w miarę możliwości

Super !

Super wieści!

Mi się bebetto torino podoba w tym kolorze czerwony/bordo-szary Mężowi się spodobał ostatnio quinny mood. Ktoś coś wie na ten temat? Głównie chodzi mi o zalety, bo mi się ani wizualnie nie podoba, ani szerokość gondoli chociażby. A mojemu Mężowi się wizualnie nawet podoba, bo jest taki jak on to mówi 'inny' a nie klasyczny. Dla Męża to każdy wózek jest taki sam na wygląd, czy to bebetto czy tutek, żadna różnica jedynie w kolorach.

Podobno często szyjka nie daje żadnych objawów.

Ja ostatnio nawet do Męża mówiłam że brzuch ciążowy jest zupełnie inny niż taki z przytycia. Ciążowy jest taki napięty, naciągnięty, a z przytycia taki flaczek Mój jest taki jakby ta skóra była naciągnięta, ale nie jest taki twardy jak kamień, ale mięciutki też nie. Dopóki mnie nie kłuje, nie boli, nie niepokoi mnie to
Ja to głupia myslalam, że brzuch ciążowy to jest mięciutki jak pupa 😀 a tu się okazuje, że jest dość napięty.

Mamaginekolog coś mówiła, że najlepsze foty 3d twarzy chyba w 26 tygodniu.

Judis na takim szwie gro kobiet doczekało normalnego porodu w terminie, trzymam kciuki za was.

Ja mogłabym pójść na 1/4 etatu jeśli dzieci byłby fajnie kompatybilne z moją mamą, która na pewno dużo pomoże. Ale rok z 2 to na pewno mi raz dwa przeminie. Jestem generalnie nastawiona dla nich. Mam już swoje lata i chcemy im z mężem stworzyć fajną rodzinę 😀

Mnie na pewno będą 500+ przezywać na ulicy (jakbym miała jakiś wpływ na liczbę dzieci w 1 ciaży)

oriane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 15:00   #4030
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Ale w ogole jest cos w tym ze jak ktoś chce więcej niż dwójkę dzieci to ludzie dziwnie patrzą. My tez planujemy trójkę i tesciowa do mnie że po co mi trojka dzieci. No nie wiem. A po co mi dwojka? Troche nie rozumiem co komu do tego ile kto chce miec dzieci jeśli go na nie stać to sobie robi.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

pierogowamama.com
Stary 2017-04-03, 15:01   #4031
ania9106
Zadomowienie

U nas 3d jest w ramach połówkowego -230 zł

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 15:10   #4032
Lalalandia
Rozeznanie

Hehe apropo stać mnie to sobie robię to w moim rodzinnym mieście jest małżeństwo lekarzy którzy maja siedmioro dzieciaków. I wszystkim mówią ze kochają dzieci i przez to ze ich stać to sobie tyle zrobili ...wszyscy ich wytykają palcami a oni luzik😎
Stary 2017-04-03, 15:25   #4033
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Ale w ogole jest cos w tym ze jak ktoś chce więcej niż dwójkę dzieci to ludzie dziwnie patrzą. My tez planujemy trójkę i tesciowa do mnie że po co mi trojka dzieci. No nie wiem. A po co mi dwojka? Troche nie rozumiem co komu do tego ile kto chce miec dzieci jeśli go na nie stać to sobie robi.

Jak nie wiadomo po co trójka, czy dwojka, to po co nawet jedno Dziwni Ci ludzie

Cytat:
Napisane przez Lalalandia Pokaż wiadomość
Hehe apropo stać mnie to sobie robię to w moim rodzinnym mieście jest małżeństwo lekarzy którzy maja siedmioro dzieciaków. I wszystkim mówią ze kochają dzieci i przez to ze ich stać to sobie tyle zrobili ...wszyscy ich wytykają palcami a oni luzik😎
No i fajno Chcoiaż 7 nie chciałabym mieć, 4 to taka juz granica

Cytat:
Noooo chamidło straszne, w ogole okropne rzeczy wygadywał. Ewidentnie mnie tam wysłali zeby mi podważył zwolnienie. I podważył ale miałam to w dupie bo juz w tym czasie miałam ciążowe ktore unieważniało to w związku z którym byłam na komisji wiec tak naprawde podważył nieważne zwolnienie

Wiesz co, ja nie byłam na komisji w związku ze zwolnieniem ciążowym, przed ciąża byłam 3 miesiące na zwolnieniu w związku z czymś innym i dlatego mnie wezwali. Nie słyszałam o żadnej ciężarówce która by wezwali na komisje, raczej nie tykają, wiec nie stresuj sie na zapas
Ja niestety miałam ta zmiane pracy niedawno, akurat sie to zbieglo z zajsciem w ciaze, ale no kto wiedzial ze tak wyjdzie

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 15:29   #4034
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja noszę normalnie
W chuście to nawet po pare godzin mi sie zdarza jak mamy cos do załatwienia na miescie a wózka mi sie nie chce tarabanic po schodach
ja wczoraj na warsztatch przypomniałam sobie dlaczego musze mieć chustę teraz tylko muszę poczytać i zbadać temat jaką?
Cytat:
Napisane przez bianca30 Pokaż wiadomość
Bylo juz pytanie o L4 a teraz mam pytanie o macierzynski. Czy kazda z Was zamierza korzystac z calego rocznego urlopu? Czy jest moze ktos kto chce lub musi (ze wzgledow zawodowych, finansowych itp) wrocic do pracy wczesniej?
ja będę na macierzyńskim rok, a później jeśli damy radę do zostanę jeszcze rok
Cytat:
Ja miałam wielkie plany juz na studiach, pobralismy się na mojej magisterce, chcialam przed skonczeniem studiow zajsc w ciaze i urodzic. Dziecko mialo isc do żłobka po pół roku, a ja mialam zaczac pracowac zaraz po studiach. Życie mnie zaskoczyło i bylo zupelnie inaczej. Nie moglam malego zostawic, bo potrzebowal wiecej opieki niz przecietne dziecko. Potem poszlam do pracy i sie okazalo, ze jestem w ciazy z drugim, ze wzgledu na ciaze zagrozona od razu l4. Takze kariery nie zrobilam. Drugie dziecko okazalo sie miec milion alergii, astme, pierwsze nadal potrzebowalo wsparcia, sie okazalo ze nawet wiekszego niz przypuszczalismy. Wiec trzeba bylo zostac znow w domu dluzej Jak sie udalo wyjsc na prosta, to pracowalam. Młody potem mial rozne akcje, wiec pobyty w szpitalu, milion badan. Juz nawet nie liczylam, ze w pracy mnie zostawia. Bo non stop jakies l4 na dzieci. Nie mam nikogo kto by zostal z nimi w potrzebie, a przypadkowa osoba to byc nie mogla ze wzgledu na ich przypadlosci. Ba nie wiedzialam jak bedzie z przedszkolem, bo byly problemy, zeby dzieci mogly w nim zostac. Jakos sie uspokoilo. W miedzyczasie propozycja innej pracy, super, tu juz posprzatalam po sobie, papiery w toku. No i sie okazalo ze jestem w ciazy
Także już się nauczyłam, że niczego sobie nie mozna w zyciu zaplanować na 100%.
Ale nie żaluje niczego, mam wspaniałe dzieciaki, rodzine. Teraz bedzie wieksza po prostu. Moze nie zrobie juz super, hiper kariery. Po macierzynskim zostane na lodzie, no ale bywa. Byc moze moglam inaczej postepowac, ale tego co dałam dzieciom nikt inny by nie dal, nawet za grube pieniadze. Mam takie a nie inne priorytety, ktore sie zmienily po prostu
pięknie powiedziane nie ma nic piękniejszego niż miłość dziecka i zgadzam się z dziewczynami, jesteś wspaniałą mamą, widziałam na żywo
Cytat:
My też rozważaliśmy Leona, ale ostatecznie będzie Tadeusz, po dziadku (i pradziadku) Serenely, możesz mi wpisać Tadeusza
Tadeusz to mój ukochany dziadziuś, już nie żyje, też dałabym tak na imię, alekuzyn był pierwszy chociaż oni zgapili Marysię po naszej wspólnej babci
Cytat:
Musze to dodać, żeby nie było, nie jestem taką cudowną mamą, tylko normalną, przecietną. Myślę, że każda z Was na moim miejscu postąpiłaby podobnie.

Ostatnio jadąc autobusem z dzieci, ludzie na mnie się gapili, nie noszę już obrączki, bo mam tendencje do puchnięcia. Także nie wiem co sobie myśleli, ale głupie to takie. Sama mam 2 braci i nic to nadzwyczajnego mieć 3 dzieci czy czwórkę. Jakiś taki niesmak miałam...
ludzie zawsze znajdą powód do złośliwości, moi przyjaciele mieli piątkę dzieci już kilka lat temu, to oczywiście patologia, teraz pewnie twierdziliby, że to dla 500+
Cytat:
Napisane przez admirable Pokaż wiadomość
u mnie było tak:
sama nie planowałam dzieci w najbliższej przyszłości, praca była dla mnei ważniejsza.
W podroży poślubnej (niecałe 2 lata temu) tż zaczął temat dziecka, popatrzyłam na niego jak na kosmitę i powiedziałam, że mamy dużo czasu ale pójdę do lekarza, sprawdzić, czy mam się na coś zaszczepić, tak żeby w przyszłości być gotową.

Rok temu na świat przyszedł mój siostrzeniec i w chwili gdy zobaczyłam ten mały cud to sama zapragnęłam, wszystko mi się pozmieniało... Do dokończenia zostały mi szczepienia, we wrześniu pojechaliśmy na wakacje a później zaczęliśmy starania.
Dzięń po powrocie z wakacji szefowa poprosiła mnie o rozmowę. Dostałam awans i podwyżkę oraz... propozycję stanowiska kierowniczego. Powiedziałam, że muszę się zastanowić i kolejneog dnia odmówiłam
Trochę bałam się, że nie uda mi się szybko z maluszkiem i będę żałować odmowy ale na szczęście półtora miesiąca później powstał maluszek i czuję, że to była najlepsza decyzja. W przyszłości chciałabym drugie. A praca pracą, jak nie ta to następna. Dziecko dla mnie nie oznacza koniec kariery, przecież kiedyś wrócę A nigdy nie będzie idealnego momentu na podjęcie takiej decyzji.
piękna historia
Cytat:
dalej trzymam kciuki, moja koleżanka na szwie przenosiła ciążę
Cytat:

gratuluacje, cudnie
Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
Ja wróciłam niedawno od lekarza tak długo nam sie zeszło bo musieliśmy jechać na orzeswietlenie pluc, a ja niestety nie mogłam wejść z corka i pielęgniarka z nią weszła ale nie dało rady zrobić zdjęcia bo Zuzka sie strasznie bala. Nowe miejsce nowe osoby i mamy przy mmniej nie było. Musiałam po moja mamę jechać i jeszcze jedno podejście do zdjecia. Na szczęście sie udalo i jutro mam podjechać po odbiór i kolejna wizyta u lekarza. Lekarz nie wie czemu kaszel sie utrzymuje po 10 dniach stosowania leków jej nie przechodzi,a osłuchowo jest czysto wiec przeswietlenie płuc zaleciła. Zobaczymy jutro co wyjdzie ze zdjęcia... Mam nadzieje, że nic tam niepokojącego nie znajda.
zdrówka, zdrówka, zdrówka dla córeczki
Cytat:
po co ? pytanie wysokich lotów

dzisiaj poszłam do Smykolandu bo w weekend ma być kiermasz i chciałam zbadać teren, ale spodobało mi się kilka rzeczy i kupiłam już dziś dowiedziałam się, że na kiermaszu ceny obniżone o 5-10% pomacałam wózki kolejny raz wycofują się z xlandera i mieli kilkaset zł obniżki, ale ta spacerówka tragiczna, maxi cosi już skreśliłam z listy, macałam Coto Baby Aprilla i jest pięknie wykonany, na dodatek spacerówka super bo wygodna, rozkładana płasko i mocno kryjąca dziecko przed zimnem, ale te duże koła a ze spacerówek zakochałam się w Mutsy Nexo, ideał, tyle, że najpierw potrzebuję wózka do gondoli i fotelika , łatwego do składania no nic nie mogę wybrać i bardzo mnie to denerwuję ale zakochałam się w łóżeczku i komodzie Pinio

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:

ja mam granicę 5, ale pewnie zostanie 4

jeśli chodzi o 500+ to ja nie ukrywam, że pomogło mi podjąć decyzję. dla nas trudny byłby okres kiedy będę miała 80% pensji czy gdybym chciała jeszcze dłużej zostać w domu, kiedy oboje pracujemy to luzik, więc zastrzyk pieniędzy 500+ pozwala pokryć tą dziurę
Stary 2017-04-03, 15:37   #4035
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Jak nie wiadomo po co trójka, czy dwojka, to po co nawet jedno Dziwni Ci ludzie

Ja niestety miałam ta zmiane pracy niedawno, akurat sie to zbieglo z zajsciem w ciaze, ale no kto wiedzial ze tak wyjdzie

Moze jak Cię wezwą to zagadaj ze swoim lekarzem zeby Ci papier wystawił ze nie jestes w stanie sie stawić na żadnej komisji bo masz ciąże zagrożona i musisz leżeć.

Ja w środę wlasnie ide do mojego gina bo w związku z tym ze mi sie kończy okres zasiłkowy w połowie maja to musze złożyć papiery o zasiłek rehabilitacyjny, i on powiedział ze spoko, nazmyśla mi w papierach tak ze nawet mi rentę przyznają

pierogowamama.com
Stary 2017-04-03, 15:43   #4036
admirable
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
ja wczoraj na warsztatch przypomniałam sobie dlaczego musze mieć chustę teraz tylko muszę poczytać i zbadać temat jaką?

ja będę na macierzyńskim rok, a później jeśli damy radę do zostanę jeszcze rok

pięknie powiedziane nie ma nic piękniejszego niż miłość dziecka i zgadzam się z dziewczynami, jesteś wspaniałą mamą, widziałam na żywo

Tadeusz to mój ukochany dziadziuś, już nie żyje, też dałabym tak na imię, alekuzyn był pierwszy chociaż oni zgapili Marysię po naszej wspólnej babci

ludzie zawsze znajdą powód do złośliwości, moi przyjaciele mieli piątkę dzieci już kilka lat temu, to oczywiście patologia, teraz pewnie twierdziliby, że to dla 500+

piękna historia

dalej trzymam kciuki, moja koleżanka na szwie przenosiła ciążę

gratuluacje, cudnie

zdrówka, zdrówka, zdrówka dla córeczki

po co ? pytanie wysokich lotów

dzisiaj poszłam do Smykolandu bo w weekend ma być kiermasz i chciałam zbadać teren, ale spodobało mi się kilka rzeczy i kupiłam już dziś dowiedziałam się, że na kiermaszu ceny obniżone o 5-10% pomacałam wózki kolejny raz wycofują się z xlandera i mieli kilkaset zł obniżki, ale ta spacerówka tragiczna, maxi cosi już skreśliłam z listy, macałam Coto Baby Aprilla i jest pięknie wykonany, na dodatek spacerówka super bo wygodna, rozkładana płasko i mocno kryjąca dziecko przed zimnem, ale te duże koła a ze spacerówek zakochałam się w Mutsy Nexo, ideał, tyle, że najpierw potrzebuję wózka do gondoli i fotelika , łatwego do składania no nic nie mogę wybrać i bardzo mnie to denerwuję ale zakochałam się w łóżeczku i komodzie Pinio

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

ja mam granicę 5, ale pewnie zostanie 4

jeśli chodzi o 500+ to ja nie ukrywam, że pomogło mi podjąć decyzję. dla nas trudny byłby okres kiedy będę miała 80% pensji czy gdybym chciała jeszcze dłużej zostać w domu, kiedy oboje pracujemy to luzik, więc zastrzyk pieniędzy 500+ pozwala pokryć tą dziurę
które łóżeckzo i komoda Ci się konkretnie podobają? Mnie moon i chyba kupię, chociaż rozważam jeszcze inne, które ma szczeble wyciągane ale nei znalazłam takiego aby spełnił m oje oczekiwania wizualne
admirable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 15:52   #4037
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Moze jak Cię wezwą to zagadaj ze swoim lekarzem zeby Ci papier wystawił ze nie jestes w stanie sie stawić na żadnej komisji bo masz ciąże zagrożona i musisz leżeć.

Ja w środę wlasnie ide do mojego gina bo w związku z tym ze mi sie kończy okres zasiłkowy w połowie maja to musze złożyć papiery o zasiłek rehabilitacyjny, i on powiedział ze spoko, nazmyśla mi w papierach tak ze nawet mi rentę przyznają
Ciekawe czy moj by mi takie cos wypisal Moze sie mnie nie beda czepiac

Itakasia zapomnialam, szukalam wczoraj u Ciebie tych kilogramow co podobno u Ciebie sie pojawily w nadmiarze Nic nie znalazlam ...

Judis lekarze na pewno wiedza co robia, a szew ponoc jest skuteczny.

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Ania9106 gratulacje!!!
Super synek

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-04-03, 16:04   #4038
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez admirable Pokaż wiadomość
które łóżeckzo i komoda Ci się konkretnie podobają? Mnie moon i chyba kupię, chociaż rozważam jeszcze inne, które ma szczeble wyciągane ale nei znalazłam takiego aby spełnił m oje oczekiwania wizualne
najbardziej Barcelona, Calmo, Marsylia wszystkie mają szczebelki wyjmowane
Judka
dużo ludzi było, mogłaś przeoczyć
Stary 2017-04-03, 16:15   #4039
itakasia
Zakorzenienie

to moje zakupy dzisiaj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170403_140445.jpg (116,2 KB, 49 załadowań)
Stary 2017-04-03, 16:29   #4040
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
to moje zakupy dzisiaj
Słodkie

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 16:47   #4041
itakasia
Zakorzenienie

i jeszcze poklikałam w Smyku bo jest 25%. szlaban na ubranka, teraz łóżeczko i komoda
Stary 2017-04-03, 16:53   #4042
malenka1889
Zadomowienie

Co do ilości dzieci to kiedyś marzyła mi sie trójka ale mąż chyba wolałby dwoje wczoraj poruszyłam ten temat z nim to sie mnie zapytał czy dwoje nie wystarczy? No nie mówi nie ale jak zwykle życie pokarze 😉

Ja hmmm pracowałam w firmie 5 lat jak zaszłam w pierwsza ciążę, kolo 2-3 miesiąca poszłam na zwolnienie bo w szpitalu wylądowałam. Potem macierzyński rok i kilka miesięcy wychowawczego bezpłatnego, pod koniec wychowawczego tnz w grudniu okazało sie, ze jestem w ciazy i od razu powiedziałam, że nie wrócę do pracy i od stycznia będę na zwolnieniu. Mialam w styczniu wrocic. 12 godzin w pracy plus pół godziny rano dojazd i powrót z pracy godzina/poltorej jak korki. Nie wrócę do tej firmy mimo, że parę lat tam spędziłam i pomagałam tworzyć ta firmę. No niestety mój szef okazał sie chamem i tyle. Umowa mi sie skończy i podziękuje za współpracę. Jak nie ta praca to inna, uważam, że rodzina jest ważniejsza, odchowam dzieci do takiego momentu aby mogły iść do przedszkola i w tedy poszukam sobie nowej pracy. Żadna babcia nie pomoże w opiece nad dziećmi więc następne 2-3 lata spędzę w domu potem zacznę czegoś szukać, chyba że coś w życiu sie pozmienia i któraś babcia zaoferuje swoja pomoc to w tedy moze szybciej wrócę na rynek pracy albo praca w weekendy. Myślę, że życie i tak napisze swój scenariusz

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 17:00   #4043
aneta_91
Zakorzenienie

Cytat:
i jeszcze poklikałam w Smyku bo jest 25%. szlaban na ubranka, teraz łóżeczko i komoda
Jaka zniżka? Gdzie? Jakiś kod ?
Stary 2017-04-03, 17:02   #4044
itakasia
Zakorzenienie

malenka
ja też nie wiem jeszcze kto pomoże w opiece, do pracy nie wrócę normalnie prędzej niż jak synek skończy 2 lata. pewnie będę wozić do mojej mamy

właśnie czytam opinie o Coto Baby że ładnie wyglądają, ale to chińszczyzna

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość
Jaka zniżka? Gdzie? Jakiś kod ?
dla wszystkich dostałam maila z info. przy kwocie powyżej 149 zł jest 25%
Stary 2017-04-03, 17:13   #4045
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
i tak to jest z Wami dziewczyny ja juz sobie wytlumaczylam a tu znow ziarno zasiane
Grono kusicielek
I tak będzie z wyprawka później też.... "nie, ja tego nie potrzebuje" a później "no musiałam to kupić "

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:

To po co wogóle jedno Wam było

E tam - trzeba olać system i żyć własnym życiem.

diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 17:22   #4046
Martoolka87
Zakorzenienie

Cześć Gaduły
Po intensywnym weekendzie biorę się za nadrabianie
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 17:24   #4047
gunis
Rozeznanie

Ja usłyszałam jakoś czas temu opinie, że powinnam się rozwiesc z mężem, zeby mi dochodów nie podwyzszal, żebym sie załapała ba 500+ ja pierwsze dziecko
Nie wzięli pod uwagę tego, ze nie po to zapierdzierdzielam na dwa etaty, żeby miec najniższą krajową w dochodach i rozwód nic by nie dal

gunis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-03, 17:27   #4048
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
to moje zakupy dzisiaj

Szalejesz

Cytat:
najbardziej Barcelona, Calmo, Marsylia wszystkie mają szczebelki wyjmowane
Judka
dużo ludzi było, mogłaś przeoczyć
Taaa, tak daleko siedziałaś
Swoja drogą dzień wczesniej mieli te nasze warsztaty w Gdańsku, pierwsza pomoc była tam zamiast naszego Chicco

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-04-03, 17:51   #4049
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja niestety nie mam dobrych wieści. Wczoraj byłam na kolejnej kontroli, pogorszenie, po tygodniu leżenia szyjka jeszcze bardziej rozwarta, w kształcie lejka, od razu szpital..
Na razie dostałam relanium, nospę, kontynuuje luteinę, no i ogólnie załamana. W tym przypadku nie wchodzi w grę pessar czy zszycie, więc może się wszystko wydarzyć..
Jeśli internetu wystarczy to postaram się czasem odezwać.
Dołączam się do zbiorowego trzymania kciuków

Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość
Hania waga szacowana 260g, dl stopy 3cm, cialko od czubka glowy do dupki 14 cm
Szyjka 4,2cm
Podobno jest bardzo ladna strasznie sie krecila, zrobilismy kolejke ;p
Gratki

Cytat:
Napisane przez felice_k Pokaż wiadomość
Pòki co spieramy się o imie ,on chce Łucję ja Jagodę.
Oba bardzo ładne Mi osobiście bardziej podoba się Łucja

Cytat:
Napisane przez biedro87 Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj na usg połówkowym. Dzidziuś zdrowy!!! Badalo mnie dwóch lekarzy i nie widza nic niepokojącego.

Ja kupuje ubranka od 62. Corka miala 59 cm i wazyla 4100(poród sn&#128513. Od razu ubieralam jej 62, jak miala miesiąc to 68.
Gratki
Duża ta Twoja córcia

Cytat:
U mnie było to samo. Mój ginekolog powiedział, że gimnastyka z ćwiczeniami na kręgosłup dla kobiet w ciąży lub/i 2h spaceru codziennie to minimum dla przygotowującego się do maratonu porodowego organizmu
To ja zdecydowanie nie wyrabiam minimum. Robię spacerki półgodzinne i to niecodziennie

Cytat:
Napisane przez a_nn_a_ Pokaż wiadomość
Masz mały maraton towarzyski bejbe😊
Jeszcze sobie dorzuciłam dziś wyjście do koleżanki, bo hybrydy domagały się wymiany Jestem wykończona, jutro zamierzam siedzieć sama w domu i leniuchować

Cytat:
Napisane przez we00 Pokaż wiadomość
A teraz nawet jak czuje ruchy i mówię mężowi żeby rękę na brzuchu położył to młody przestaje szaleć.
Moja reaguje na męża tak samo

Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość
Wpadlismy po tym porannym polowkowym do znajomych (wlasciwie znajomego i jego zony) i ta mundra zona, nielubiaca zadnych zwierzat, zaczela rozmowe od durnego pytania co zrobimy z psem jak juz sie mala urodzi. Bo na pewno bedzie zazdrosna i agresywna...
Mogłaś powiedzieć, że im dacie na przechowanie

Cytat:
Jestem mega padnieta, brzuch mnie pobolewa, nogi mi spuchly jak balony :/ Jeszcze mi stary wkreca, ze jedna bardziej niz druga
O nie... zaczyna się sezon na puchnięcie Niedługo wszystkie razem będziemy wyglądać jak pęk balonów na odpuście

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
Napisane przez oriane Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, mam do was pytanie. Jakie są wasze brzuchy w dotyku? Bo mój jest raczej taki twardy, ale nie ja kamień. To moja pierwsza ciąża i nie mam porównania jaki zwykle jest, nie dotykałam też nigdy brzucha żadnej ciężarnej Przed ciążą miałam pod pępkiem lekki tłuszczyk więc był mięciutki i tak się przyzwyczaiłam Brzuch mnie nie boli i jest cały czas taki właśnie twardszy odkąd urósł. Czasami jak się zmienia to jest wtedy dużo twardszy i jak wezmę np no-spę czy espumisan to znowu jest taki jak był, ale nigdy mięciutki. Lekarze przykładając sondę usg nigdy nic nie mówili, że coś nie tak
Mój jest twardy, ale taki, że da się go ugnieść, jak się przydusi. Chociaż jak stoję pod prysznicem, to już taki typowy bęben napięty mi się robi

Cytat:
Napisane przez nyna91 Pokaż wiadomość
chyba ustaliliśmy dziś z mężulkiem imię dla naszego Pasożyta on mi je podsunął jakiś czas temu, ja go wyśmiałam a teraz ciągle siedzi mi w głowie (właściwie to w brzuchu ) i nie umiem myśleć już per Szymek tylko Leon Zawodowiec
To sierpniówki wywindują Leona w górę w rankingach popularności
Stary 2017-04-03, 18:08   #4050
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Za to jestem troche dumna z siebie bo bez przerwy słucham jaki to Julek jest drobniutki i powinnam go podtuczyć ale żelazna ręka trzymam jego dietę bo tatuś w jego wieku ważył jakies 16 kg i do dzisiaj boryka sie z nadwaga. Ale wiadomo jak sie słucha non stop to zasieją ziarno watpliwości i bałam sie ze moze Julek faktycznie ma jakaś anemię, ze zle go karmie czy co, ale gdzie tam! Hemoglobina, czerwone krwinki i hematokryt piękne! Książkowe Wiec chyba każdej z babć dam te wyniki zeby sobie do lodówki przyczepiły i dały mi święty spokój.

Cytat:
Napisane przez bianca30 Pokaż wiadomość
Ja mam jeszcze pytanie gdzie mozna znalezc ta liste dot. wyprawki, ktora kiedys zrobila Martoolka? Czy daloby rade umiescic ja na pierwszej stronie? Jestem jakas taka malo zorganizowana i ogarnieta a przydaloby sie z pomoca takiej super listy zaczac cos kupowac i odhaczac powoli. Oczywiscie po polowkowych...

Bede wdzieczna za namiary na te liste.

Bylo juz pytanie o L4 a teraz mam pytanie o macierzynski. Czy kazda z Was zamierza korzystac z calego rocznego urlopu? Czy jest moze ktos kto chce lub musi (ze wzgledow zawodowych, finansowych itp) wrocic do pracy wczesniej?
Wejdź sobie na mój nick, kliknij na niego i tam będzie opcja "znajdź więcej postów użytkownika", może uda Ci się do niej dokopać

Ja będę korzystać z rocznego macierzyńskiego

Cytat:
Jem sniadanko i staram sie oswoic z nowa sytuacja
Jestem pracoholikiem maz poszedl do pracy a ja mu zazdroszcze no masakra....
Na początku też myślałam, że się nie przyzwyczajam do życia bez pracy, ale teraz cieszę się, że mogę poświęcić czas sobie, maleństwu i pozałatwiać różne zaległe sprawy

Cytat:
Ale nie żaluje niczego, mam wspaniałe dzieciaki, rodzine. Teraz bedzie wieksza po prostu. Moze nie zrobie juz super, hiper kariery. Po macierzynskim zostane na lodzie, no ale bywa. Byc moze moglam inaczej postepowac, ale tego co dałam dzieciom nikt inny by nie dal, nawet za grube pieniadze. Mam takie a nie inne priorytety, ktore sie zmienily po prostu

Na łożu śmierci nikt nie żałuje, że nie poświęcił więcej czasu na pracę zawodową

[QUOTE=judkama;72513712]Dziewczyny miło mi
Aczkolwiek juz usłyszałam, że robię sobie dzieci, bo nie chce sie mi pracowac O ja głupia /QUOTE]

Powinni być Ci wdzięczni, że dbasz o to, żeby miał kto na nasze emerytury zarabiać
A tak serio, to gdyby zostawić te osoby na tydzień w domu z dwójką lub trójką dzieci, to większość uznałaby, że praca zawodowa to sielanka w porównaniu z tą harówką w domu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości