|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Joga
Jesteście sportowe zwierzaki
![]() Ja zaczęłam chodzić na jogę 4 razy w tygodniu i próbuję dorzucić do tego bieganie x 2 ale słabo mi to wychodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3422 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W naszym studio jest tylu świetnych nauczycieli, że nie ma wyjścia, chodzę do czterech różnych ![]() Edytowane przez tymena Czas edycji: 2017-04-04 o 08:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3424 | ||||
Oby do wiosny
|
Cytat:
Zaledwie... ![]() Zarzucasz sztangę na ramiona (jak do przysiadów) i wykonujesz skłon podobny do tego w martwym ciągu. Niesamowicie pracuje cały środek. Brzuch i plecy. Tu podwijanie ogonka to konieczność, bo jak puścisz mięśnie to będzie potem bolało. Cytat:
![]() 4 półtoragodzinne sesje to niby niewiele? Cytat:
Nooo, tez to pomyślałam. Cytat:
Rewelacja. Od każdego uczysz się czegoś innego. Ostatnio w poniedziałki zmieniła mi się nauczycielka, i powiem szczerze, ze bardzo zadowolona jestem. Nie wiem na czym to polega, ale u niej robię wszystko bardziej mocniej i więcej. Robię takie rzeczy których nie widziałam, ze dam radę. Np wczoraj robiłyśmy skręcony trójkąt. Wchodziłyśmy w pozycję przodem zaczynając od parśwottanasany, opierając dłonie na drabince, tak by idealnie wyrównać biodra, po czym weszłyśmy w skręt, lewą dłonią opierając przy prawej stopie, a prawa wylądowała nad głową, na drabince, tak by można było głębiej wejść w skręt. Odepchnąć się tą dłonią od drabinki. Normalnie poczułam to głęboko w talii, łopatkach i barkach... Poczułam się taka wyżęta ze wszystkiego złego. Czad. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3425 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyli też chodzisz do instruktorów, bo są fajni? ![]() Cytat:
![]() Ale fajnie brzmi to ćwiczenie! A tej asany nie umiem sobie wyobrazić chyba. Taki trójkąt ale z wyciągnięciem/odepchnięciem na drabince? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3426 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() Mam więcej siły i lepszą kondycję. Wiesz, wszystko w swoim czasie ![]() Jest fajne. KLIK Tu masz skręcony trójkat. Jak dla mnie to jedna z trudniejszych asan. I teraz wyobraź sobie, że stoisz przodem do drabinki, a górna ręka opiera się o szczebelek i możesz się dzięki niej mocniej dokręcić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3427 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Do tej strony nie mam dostępu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3428 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() ![]() Czuję to dziś mocno, na łopatkach i żebrach. KLIK A to otwierasz? Ręce były podobnie ułożone, tylko zamiast krzesła górna ręka była na drabince
Jeśli znajdziesz link w przypadkowym słowie w moim poście, to jest to ukryta reklama wstawiona przez Wizaż. Gdy chcę się czymś podzielić link wstawiam pod słowo KLIK. 04.11.2015 Edytowane przez Śniegowa Czas edycji: 2017-04-04 o 10:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3429 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Te bolące łopatki i żebra są najfajniejsze ![]() ![]() Mnie dziś ramiona i boki ciągną. I trochę uda czuję. Ale to po sztangach. To otwieram. Aaaaa... to tak niziutko. Myślałam o prostych nogach. Nieźle ![]() Edytowane przez macmiki Czas edycji: 2017-04-04 o 10:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3430 |
Zakorzenienie
|
Na bieżni nuuudyyy. Co innego jak wiaterek smaga Ci uda, ptaszki ćwierkają, powietrze pachnie
![]() Ja mam za sobą 7 kg. Chciałabym jeszcze z 5 ale bez ciśnienia, wiem, że jak będę uczciwie pracować to efekty przyjdą, nie ma bata. W przeciągu dwóch ostatnich lat wiele zrobiłam dla swojego ciała i głowy, zmieniłam dietę i polubiłam wysiłek fizyczny, zajęło mi to dużo czasu ale to bardzo złożony proces i wciąż trwa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3431 | ||
Oby do wiosny
|
Cytat:
Nogi proste były ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
![]() Cudnie, też bardzo gratuluję ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3432 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na bieżnię rozkładam sobie telefon, słuchawki, serial i jadę. Zwyczajnie nie lubię biegać, lecę z obowiązku ![]() 7 kg? Ładnie ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3433 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
Uf czyli się dogadałyśmy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3435 |
Oby do wiosny
|
No tak, tu zdecydowanie wychodzi przewaga biegania, nad treningami na sali w grupie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3436 |
Raczkowanie
|
Hej hej
![]() nadrobiłam wątek i chciałam się tylko przypomnieć ![]() w czwartek skończyłam kurs 0 a w poniedziałek zaczęłam kurs 1 ![]() wisiałam na linach do góry nogami i jestem z siebie dumna ![]() Tymena a ty na które zajęcia chodzisz i do kogo? Byłaś na jeszcze jakimś kursie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3437 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3438 |
Raczkowanie
|
To tak strasznie może brzmi, ale większośc grupy ho hop i już wisiała ![]() ![]() mega relaksujące (podobno, bo ja byłam spięta ze stresu, ale będę próbować jeszcze). A, tam za plecami u mnie jest ściana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3439 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3440 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po kursie 0 poszłam na zajęcia otwarte do Sławka, Patrycji i Macieja też do grupy 0. Niby można było po kursie pójść na zajęcia do grupy 1 ale ja nie czułam się zbyt pewnie to po pierwsze a po drugie nie chciałam się ograniczać do jednego nauczyciela. Teraz, po 6 miesiącach regularnej praktyki próbuję u Ani Haracz na bardziej zaawansowanym poziomie. Bardzo mi się podobają te dynamiczne zajęcia z oddechem. To wspaniałe, że można czerpać wiedzę od różnych osób ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Boję się tych hamaków. Nie odważyłam się jeszcze pójść na air jogę. Wisiałam tylko na linach przy ścianie. Też się bałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3442 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Pytam o zajęcia, bo tez planuję, po kursie 1, chodzić na zajęcia 0 ![]() ![]() ![]() Ale jestem też trochę ciekawa, jak inni prowadzą zajęcia - o Patrycji dużo słyszałam, że jest świetna. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3443 |
Zakorzenienie
|
Do Sławka i Patrycji koniecznie! ja miałam kilka zastępstw na kursie więc już wiedziałam, że kolejny etap to będą zajęcia open. Warto próbować różnych odmian jogi i czerpać wiedzę od różnych instruktorów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3445 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3446 |
Oby do wiosny
|
Wbrew pozorom nie jest. Może odrobinę trudniej się wychodzi, ale wejście jest łatwiejsze. Trzeba tylko stopy o linę oprzeć nisko, by się nie wyślizgnąć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3447 |
Raczkowanie
|
A mnie dziś ciągną wewnętrzne części uda. Miałyśmy genialne rozciąganie - leżysz na wałku, pasek zawinięty za plecy i na stopy. Stopy złączone.
Nie wiem, czy umiem to opisać. Ale świetne było |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3448 |
Oby do wiosny
|
Baddha konasana z tego co rozumiem, kiedyś robiłam to z dodatkowym obciążeniem na kolanach. Czad
Jeśli znajdziesz link w przypadkowym słowie w moim poście, to jest to ukryta reklama wstawiona przez Wizaż. Gdy chcę się czymś podzielić link wstawiam pod słowo KLIK. 04.11.2015 Edytowane przez Śniegowa Czas edycji: 2017-04-05 o 08:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3449 |
Zakorzenienie
|
Stopy w górze Macmiki?
Mnie boli cały człowiek po wczorajszych zajęciach. Cudownie się czuję ![]() Nie zdążyłam zapisać się na zerówki do mojego ulubionego nauczyciela w tym tygodniu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- A! Baddha konasana, już wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3450 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:34.