|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Joga
Jesteście sportowe zwierzaki
![]() Ja zaczęłam chodzić na jogę 4 razy w tygodniu i próbuję dorzucić do tego bieganie x 2 ale słabo mi to wychodzi
|
|
|
|
|
#3422 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#3423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potrzebuję zrzucić kilka kilo a nic nie działa na mój tłuszcz tak szybko jak bieganie. W naszym studio jest tylu świetnych nauczycieli, że nie ma wyjścia, chodzę do czterech różnych Każda sesja trwa półtorej godziny, no nie powiem, jestem zadowolona.
Edytowane przez tymena Czas edycji: 2017-04-04 o 09:27 |
|
|
|
|
|
#3424 | ||||
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
Zaledwie... Dla niektórych sam ten rower już byłby "wyczynem". Super.Zarzucasz sztangę na ramiona (jak do przysiadów) i wykonujesz skłon podobny do tego w martwym ciągu. Niesamowicie pracuje cały środek. Brzuch i plecy. Tu podwijanie ogonka to konieczność, bo jak puścisz mięśnie to będzie potem bolało. Cytat:
4 półtoragodzinne sesje to niby niewiele? Cytat:
Nooo, tez to pomyślałam. Cytat:
Rewelacja. Od każdego uczysz się czegoś innego. Ostatnio w poniedziałki zmieniła mi się nauczycielka, i powiem szczerze, ze bardzo zadowolona jestem. Nie wiem na czym to polega, ale u niej robię wszystko bardziej mocniej i więcej. Robię takie rzeczy których nie widziałam, ze dam radę. Np wczoraj robiłyśmy skręcony trójkąt. Wchodziłyśmy w pozycję przodem zaczynając od parśwottanasany, opierając dłonie na drabince, tak by idealnie wyrównać biodra, po czym weszłyśmy w skręt, lewą dłonią opierając przy prawej stopie, a prawa wylądowała nad głową, na drabince, tak by można było głębiej wejść w skręt. Odepchnąć się tą dłonią od drabinki. Normalnie poczułam to głęboko w talii, łopatkach i barkach... Poczułam się taka wyżęta ze wszystkiego złego. Czad. |
||||
|
|
|
|
#3425 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyli też chodzisz do instruktorów, bo są fajni? ![]() Cytat:
![]() Ale fajnie brzmi to ćwiczenie! A tej asany nie umiem sobie wyobrazić chyba. Taki trójkąt ale z wyciągnięciem/odepchnięciem na drabince? |
||
|
|
|
|
#3426 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
, ale w sumie cieszę się, ze moje ciało wygląda lepiej niż 10 lat temu. Bardziej sprężyste, mniejszy cellulit.Mam więcej siły i lepszą kondycję. Wiesz, wszystko w swoim czasie Jest fajne. KLIK Tu masz skręcony trójkat. Jak dla mnie to jedna z trudniejszych asan. I teraz wyobraź sobie, że stoisz przodem do drabinki, a górna ręka opiera się o szczebelek i możesz się dzięki niej mocniej dokręcić. |
|
|
|
|
|
#3427 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Do tej strony nie mam dostępu Ale wiem, jak wygląda skręcony trójkąt. Mniej więcej teraz próbuję sobie wyobrazić to z drabinką. Jak będę mieć przerwę w pracy, popróbuję sobie przy ścianie
|
|
|
|
|
|
#3428 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() Czuję to dziś mocno, na łopatkach i żebrach. KLIK A to otwierasz? Ręce były podobnie ułożone, tylko zamiast krzesła górna ręka była na drabince
Jeśli znajdziesz link w przypadkowym słowie w moim poście, to jest to ukryta reklama wstawiona przez Wizaż. Gdy chcę się czymś podzielić link wstawiam pod słowo KLIK. 04.11.2015 Edytowane przez Śniegowa Czas edycji: 2017-04-04 o 11:21 |
|
|
|
|
|
#3429 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Te bolące łopatki i żebra są najfajniejsze Lubię jak tak boli ![]() Mnie dziś ramiona i boki ciągną. I trochę uda czuję. Ale to po sztangach. To otwieram. Aaaaa... to tak niziutko. Myślałam o prostych nogach. Nieźle
Edytowane przez macmiki Czas edycji: 2017-04-04 o 11:25 |
|
|
|
|
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
Na bieżni nuuudyyy. Co innego jak wiaterek smaga Ci uda, ptaszki ćwierkają, powietrze pachnie
Ja mam za sobą 7 kg. Chciałabym jeszcze z 5 ale bez ciśnienia, wiem, że jak będę uczciwie pracować to efekty przyjdą, nie ma bata. W przeciągu dwóch ostatnich lat wiele zrobiłam dla swojego ciała i głowy, zmieniłam dietę i polubiłam wysiłek fizyczny, zajęło mi to dużo czasu ale to bardzo złożony proces i wciąż trwa. |
|
|
|
|
#3431 | ||
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
Nogi proste były zdjęcie pokazałam dla zobrazowania położenia rąk hihihi---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
![]() Cudnie, też bardzo gratuluję
|
||
|
|
|
|
#3432 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na bieżnię rozkładam sobie telefon, słuchawki, serial i jadę. Zwyczajnie nie lubię biegać, lecę z obowiązku ![]() 7 kg? Ładnie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3433 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
Uf czyli się dogadałyśmy
|
|
|
|
|
|
#3434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w bieganiu lubię to, że zakładam buty, biegnę, wracam i w 40-60 minut jestem zrobiona. W każdym miejscu na ziemi. Wystarczy mieć ze sobą buty.
|
|
|
|
|
|
#3435 |
|
Oby do wiosny
|
No tak, tu zdecydowanie wychodzi przewaga biegania, nad treningami na sali w grupie.
|
|
|
|
|
#3436 |
|
Raczkowanie
|
Hej hej
![]() nadrobiłam wątek i chciałam się tylko przypomnieć ![]() w czwartek skończyłam kurs 0 a w poniedziałek zaczęłam kurs 1 ![]() wisiałam na linach do góry nogami i jestem z siebie dumna ![]() Tymena a ty na które zajęcia chodzisz i do kogo? Byłaś na jeszcze jakimś kursie? |
|
|
|
|
#3437 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#3438 |
|
Raczkowanie
|
To tak strasznie może brzmi, ale większośc grupy ho hop i już wisiała ja się bałam, ale też dałam radę. A wygląda tak:![]() mega relaksujące (podobno, bo ja byłam spięta ze stresu, ale będę próbować jeszcze). A, tam za plecami u mnie jest ściana
|
|
|
|
|
#3439 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Długo trwał ten kurs 0?
|
|
|
|
|
|
#3440 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
), przy tym bolą mnie lędźwia. U nas za plecami nie ma ściany, więc ciężko jest skutecznie podwijać ogonek.
|
|
|
|
|
|
#3441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po kursie 0 poszłam na zajęcia otwarte do Sławka, Patrycji i Macieja też do grupy 0. Niby można było po kursie pójść na zajęcia do grupy 1 ale ja nie czułam się zbyt pewnie to po pierwsze a po drugie nie chciałam się ograniczać do jednego nauczyciela. Teraz, po 6 miesiącach regularnej praktyki próbuję u Ani Haracz na bardziej zaawansowanym poziomie. Bardzo mi się podobają te dynamiczne zajęcia z oddechem. To wspaniałe, że można czerpać wiedzę od różnych osób ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Boję się tych hamaków. Nie odważyłam się jeszcze pójść na air jogę. Wisiałam tylko na linach przy ścianie. Też się bałam poza tym nie czuje się jeszcze zbyt komfortowo w pozycjach odwróconych. Może kiedyś...
|
|
|
|
|
|
#3442 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale czuję postępy, mniejsze lub większe ale widzę, że są. To jest mega dla mnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
). Pytam o zajęcia, bo tez planuję, po kursie 1, chodzić na zajęcia 0 i zastanawiałam się czy to jest ok. Bo na razie nie czuję się na tyle pewnie, żeby śmigać Dla mnie na razie kurs jest dobrą opcją ze względu na nieśmiałość bo prowadząca jedna i ludzie ci sami. Ale jestem też trochę ciekawa, jak inni prowadzą zajęcia - o Patrycji dużo słyszałam, że jest świetna. |
|||
|
|
|
|
#3443 |
|
Zakorzenienie
|
Do Sławka i Patrycji koniecznie! ja miałam kilka zastępstw na kursie więc już wiedziałam, że kolejny etap to będą zajęcia open. Warto próbować różnych odmian jogi i czerpać wiedzę od różnych instruktorów
|
|
|
|
|
#3445 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
wygląda na dużo trudniejszą pozycję niż "moje" wiszenie.
|
||
|
|
|
|
#3446 |
|
Oby do wiosny
|
Wbrew pozorom nie jest. Może odrobinę trudniej się wychodzi, ale wejście jest łatwiejsze. Trzeba tylko stopy o linę oprzeć nisko, by się nie wyślizgnąć
|
|
|
|
|
#3447 |
|
Raczkowanie
|
A mnie dziś ciągną wewnętrzne części uda. Miałyśmy genialne rozciąganie - leżysz na wałku, pasek zawinięty za plecy i na stopy. Stopy złączone.
Nie wiem, czy umiem to opisać. Ale świetne było |
|
|
|
|
#3448 |
|
Oby do wiosny
|
Baddha konasana z tego co rozumiem, kiedyś robiłam to z dodatkowym obciążeniem na kolanach. Czad
Jeśli znajdziesz link w przypadkowym słowie w moim poście, to jest to ukryta reklama wstawiona przez Wizaż. Gdy chcę się czymś podzielić link wstawiam pod słowo KLIK. 04.11.2015 Edytowane przez Śniegowa Czas edycji: 2017-04-05 o 09:13 |
|
|
|
|
#3449 |
|
Zakorzenienie
|
Stopy w górze Macmiki?
Mnie boli cały człowiek po wczorajszych zajęciach. Cudownie się czuję ![]() Nie zdążyłam zapisać się na zerówki do mojego ulubionego nauczyciela w tym tygodniu Na sześc dni przed zajęciami już nie było miejsc, jakieś szaleństwo zrobiło się na wiosnę. Nie pozostaje mi nic innego jak pójść na grupę 1 chociaż trochę się stresuję, że poziom może być za wysoki ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- A! Baddha konasana, już wiem
|
|
|
|
|
#3450 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.

A przy jodze 4 razy w tygodniu musisz być nieźle rozciągnięta
12 kg max. Plus gryf, ale toto lekkie jest 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

bo prowadząca jedna i ludzie ci sami.
Na sześc dni przed zajęciami już nie było miejsc, jakieś szaleństwo zrobiło się na wiosnę. Nie pozostaje mi nic innego jak pójść na grupę 1 chociaż trochę się stresuję, że poziom może być za wysoki