|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz.II
Madzialenka tak bedzie najlepiej
![]() azzis pewnie zepomozemy... i ja mialam podobny pomysl do iwi z tymi sukienkami na krzesla ![]() kliwia juz sobie Ciebie wyobrazam z ta gipsowka
|
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
współczuję wam, że się musicie martwić o pokrowce na krzesła, moja kierowniczka ma na szczęscie pokrowce.
tu widok z tego tarasu, wejscie na niego jest od sali to tańczenia. pierwsze zdjęcie po zjechaniu lekko w dół http://www.mosir.i-pila.pl/?go=stadion |
|
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
a my mamy sale w kolorze bordo- zlotą (sciany sa bordo, lustra duzo ze złotymi ramami, krzesła tez sa bordo, bardzo wygodne i mięciutkie bo juz siadałam na nich
i co wazne to to ze w toalecie jest kilka kibelków męskich i żenskich niby nic a jednak.. teraz bylam na weselu gdzie było po jendym kibelku i niestety ale zawsze stała tam mega kolejka ech..
|
|
|
|
#3214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wogole to 2 lata temu bylam na weselu u kuzyna na mazurach i wesele bylo w remizie - okna byly zabite gwozdziami (lipiec 30 stopni.. umieralismy) a toatleta byla na dworze (dziura w ziemi.. taki drewniany wychodek...) faceci to wiecie olali to i poslzi w krzaki.. a ja no coz suknia w zeby i heja
|
|
|
#3215 |
|
Zakorzenienie
|
dlatego kobielek niby sprawa drobna a jednak bardzo wazna.
moi rodzice przez kilkanascie lat mieli restauracje i wydali ok 1000 wesel wiec dobrze znają sie na sprawie i czasami zwracaja uwage na takie rzeczy mna które ja bym nigdy nie zwróciła. dlatego tez oni nam polecieli zespoł na którym sami sie bawili. i wyberając sale tez z nimi jeździlismy bo mama sie o wsyztsko wypytała własciciela a ze mamy taki sam gust to wybralismy te sale jednoglosnie![]() teraz ( z 5 lat temu) rodzice sprzedali juz restauracje i zjaeli sie tylko Hotelem bo te 2 rzeczy na raz były zbyt czasochlonne. |
|
|
|
#3216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Umyśliłam sobie, żeby zatańczyć pierwszy taniec na tym tarasie z widokiem na jeziorko Oczywiście jak nie będzie padało. Tylko trochę jest nierówny, deski gdzieniegdzie wystają i może się suknia pozaciągać, lub wpadnę obcasem w dziurę ;D
|
|
#3217 |
|
Zakorzenienie
|
fajnie ze mialas takie wsparcie...
a ja teraz mam tragiczny dzien.... wczoraj moja przyjaciolka zerwala ze swoim teztem byli razem 6 lat... nie wiedomo czemu.. (z obojgiem sie przyjaznimy.. jej tz to bardzo blisku przyjaciel mojego, a ona moja.. wiec jest kaszana) wczotraj wieczorem ja gadalam z nia tz z nim.. wyprowadizla sie od niego.. uwaza ze czegos tam brakuje (i o ****a podla nas za wzror idealnego zwiazku czym mmnie zbaila..) wiec mi teraz podowojnie zle.. nie wiem na wierzy w przeznaczenie ze jesli maja byc razem to beda.. i chce miec w nim nadal oparcie bo po kilku latach mieszkania razem niechce go tracic.. jest niezdecydowanna a on stawia straewe na ostrzu noza.. umowilam sie z nia na jutro na dluga rozmowe.. nie wiem jak to sie skonczy.. jest zle i czuje ze bedzie ejsczze gorzej... a przez to ze we wtorek jedziemy do egiptu nie bede mogla jej i jemu pomoc (bo np. oboje ze mna fgadaja na gg teraz i staraja sie wyciagnac co mysli druga strona..) na sczzescie nieprzeciagaja mnie na zadna ze stron.. nie wiem co bedzie... narazie sama czuje sie podle..
|
|
#3218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zawsze znajdzie się coś, co nie będzie pasowało. My sobie przyniesiemy poduszki a jak kto chce to niech sobie też przyniesie
|
|
#3219 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, normalnie nie moge za wami nadazyc!! Ja ostatnio jestem zalatana i malo mam czasu na wizaz. A chcialam sie z wami podzielic pomyslem na bukiet
Wklejam fotke, takiego ktory prawdopodobnie bede miala- tylko zamiast takich kremowych gozdzikow chce takie pomaranczowawe.Co do usadzania gosci to my tez sie zastanawiamy nad winietkami. Nie wiem tez jeszcze dokladnie jak beda ustawione stoly, ale chcialabym zeby zaraz obok nas siedzieli swiadkowie i nasi znajomi. |
|
|
|
#3220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zottel ślubujemy tego samego dnia
|
|
#3221 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3222 |
|
Zakorzenienie
|
no ja tez mialam taka nadzieje ale tu on idzie w zapartei niehcce go widziec... wiec uwiez, nigdy tak zle niebylo.. zobaczymy.. ale masz racje.. oni sa doroslumi ludzimi my za nich ch problemow nierozwiazemy.. najwazniejsze ze teeraz przez te piersze dni bedziemy wspierac.. a potem niech ochlona... reszta sie zajmiemy jak wrocimy.. a moze juz niebedzie czym bo sami sobie tu uloza - bez wzgledu na to w ktora strone..
zottel sliczny bukiet, taki delikatny i romantyczny;0
|
|
#3223 |
|
Rozeznanie
|
Martucha ja pare razy znajdowalam sie w centrum akcji pt "koniec zwiazku znajomych" i najlepiej, kiedy sami zainteresowani sie tym zajmą. Zdazylo mi sie kiedys ze dziewczyna sie zapierala ze nie nie wroci do niego, ja sie przejmowalam, jak ona opowiadala co jej nie pasuje itd i na czym sie skonczylo? po paru dniach spotkalam ich bedac na zaukpach jak szli za rączkę
moja pasja Edytowane przez Elcia85 Czas edycji: 2008-04-17 o 14:18 |
|
|
|
#3224 |
|
Zakorzenienie
|
no niby tak, ale oni sa razem ladych kupe lat, i wiemy o osbie takie rzeczy ze nic mnie nieprzerazi, nam jest przykro ze sie rozstaja, jelsi dla niechc bedzie to dobre to super.. ale niewyobrazam sobie kiedys spotkan z nia i jej nowym chlopakiem i nim jego nowa dziewcyzna, ani tego jak sie beda bawic an anszym weselu... no nic najpierw my sie do tegozdystansujemy, a potem oni.. dla mnie waze jest to zeby wiedzieli (oboje) ze jestemy przy nich...
|
|
#3225 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja tez mam sale bordowo-złotą(własnie sobie przypomniałam) i teraz zonk,bo mialam miec inną kolorystykę weselną,tnz chcialam cos z rózem pastelowym,jako kolorem przewodnim,ale nie bedzie pasowalo i teraz juz nie wiem...winietki,kwiaty na stoły i do koscioła itp muszą być z bordo,ok juz nawet znalazłam takie ładne,ale np w swoim bukiecie ślubnym bordo nie zniosę i co robic?Myslicie,ze jak wszystko bedzie bordo a bukiet pastelowy to będzie kaszana?
|
|
#3226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3227 |
|
Zakorzenienie
|
mi sie tez wydaje ze niemusi
bukiet ma bardziej pasowac do sukienki niz do sali
|
|
#3228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na co jeszcze zwracać uwagę? Na to ile będą grali i ile przerw, na coś jeszcze? Bo szczerze mówiąc nie mam pojęcia...
|
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
tak na to ile graja a ile odpoczywaja, jak dlugo graja w sensie 12 godzin a kazda nastepna 100zl, jakie instrumenty, czy spiewa 1 czy 2 (wazne bo sie moga zmieniac i jest wieksza wydajnosc) czy robia wyprowadzenie z domu (jelsi takowe chcecie) jakie kawalki graja (czy zagraja wasze ulubione) a przede wszystkim czy sa konkretni i rzeczowi czy poprostu sciemniaja i leja wode...
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2008-04-17 o 14:24 Powód: literowki |
|
|
|
#3231 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
o tak dobrze rosette pisze
i czy pija alko
|
|
#3233 |
|
Zakorzenienie
|
o własie aby nie pili(nasi nam od razu powiedzieli ze ni pija i aby nawet ich nie czestowac), jaki mają skład i jakie instrumenty i dobrze jakbys mogla objerzec płytke z wesela na którym grali wtedy juz najlpeij zobaczysz jak sie zachowują
|
|
|
|
#3234 |
|
Zadomowienie
|
No własnie miałam pisac o tym,zeby przypilnowac ,aby orkiestra nie uderzała w gaz na weselu,bo kicha wyjdzie...
A 1200 to za jeden dzien i tak malo,bo w tego co zauwazylam to dziewczyny i ja tez podają ceny ponad 2000 na jedne dzien.Niestety taka jest rzeczywistosc,ze ceny usług weselnych strasnzie poszły w gorę i za byle G**** trzeba bulic mnóstwo kasy,dlatego też ja nie zamierzam drugi rawychodzić na mąć ,bo to za droga impreza A własnie dziewczyny,robiłyscie juz moze jakies kosztorysy weselne,bo do mojego ślubu 5 miesięcy zostaje i tak licze i wyliczam i po prostu
|
#3235 |
|
Zakorzenienie
|
mi robil koles ktory go oragnizuje i koszty oprocz stroju i obraczek oraz alkoholu to 22tys... wiec okolo 30 tys za 2 dni
aha 2 dni na 100 osob - i na tych dwoch dniach bedzie orkiestra i kamera... a w tym oprocz ciast jedzenia napojow kamery fotografa i zespolu jest stolik z alkoholami (bo tym sie zajmuje tylko sama wodka nie) swojskie jadlo, kega piwa na 2 dzien, przejazd noclegi dla 40 osob
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2008-04-17 o 14:36 Powód: doczytalam |
|
|
|
#3236 |
|
Raczkowanie
|
Ja za tydzień idę na wesele. Gości ma być 140. Moja koleżanka z ławki licealnej wychodzi za mąż i wiecie co? Ją ze wszystkim wyjdzie jakieś 35 tyś za dwa dni w tym roku!!! Boję się pomyśleć co będzie za rok. My planujemy na 180 osób. A kupka z pieniędzmi nic nie przybiera na wielkości.
|
|
|
|
#3237 |
|
Raczkowanie
|
Ja cię rozumiem, bo kasa idzie jak woda, ale sami zdecydowaliśmy sie na dobrą orkiestrę. Pamiętaj, że zaraz po pięknej parze młodych, na weselu najważniejsza jest sala i orkiestra. A ceny tak jak koleżanka pisze za dwa dni około 3.000 zł. My właśnie taką mamy. Podobnie jak madzialenka, byłam na weselu, gdzie grali krócej niż trwały przerwy... Straszne to było, ludzie prawie wogóle nie tańczyli, wychodzili z sali na świeże powietrze. Aż mi przykro było...
|
|
|
|
#3238 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3239 |
|
Zakorzenienie
|
u nas wychodzi ok. 30 tys za jeden dzien...
Dziewczyny, ale nie zapominajcie, ze za sam kosciol i sprawy urzedowe prawie 1000 zl wychodzi
|
#3240 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.

to był przykłąd jak można te choinkowe lampki wykorzystać 

2500zł to dla nas za dużo jak niektórze sobie śpiewają. Znalazłam kapelę za 1200zł ale musimy ich jeszcze przesłuchać.