Czerwcowe mamusie 2017 cz. V - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-05, 17:41   #3571
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Konto usunięte

Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V

Znacie jakieś termometry z dwoma miejscami po przecinku dla niemowląt? Z elastyczną końcówką?
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 17:43   #3572
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
Vela ja mialam naturalne to super..metoda objętościowa..woda nie grrozna..jak kiedys mialam takie sztuczne 1do1 to twarde i wszystko mnie kulo..

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Zazdroszcze wam ogrodu..u mnie balkon od strony ulicy..przy kopalni to te ciuszki po praniu bylyby czarne wiec zostaje mi suszyc w domu..

Dobrze ze masz chociaz balkom 😁 ja mam sam rzygownik 😁 sorry za wyrazenie 😁

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 17:43   #3573
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Ania zdjecia przepiekne😍 nie moge sie napatrzec, wygladasz bosko😍

Daga gratuluje wizyty👍

Monika dobrze ze z synkiem wszystko ok👍 no i lekarka spoko, ze wziela mniej. Moze nas podczytuje😁

Wymieniam się

Bloguje
mmona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 17:47   #3574
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmona24 Pokaż wiadomość
Nadrobilam Was ale lekko nie było😉
Przyjechala moja przyjaciolka z Anglii z 2 letnim synkiem, siedzieli dzis od rana...jestem wykonczona😯
Dziewczyny z takimi maluchami w domu i w ciąży PODZIWIAM

Ja rowniez 😁

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
Ania zdjecia przepiekne😍 nie moge sie napatrzec, wygladasz bosko😍

Daga gratuluje wizyty👍

Monika dobrze ze z synkiem wszystko ok👍 no i lekarka spoko, ze wziela mniej. Moze nas podczytuje😁

Moze tak. Albo wzielam ją na litosc bo powiedzialam ze bylam tydzien temu. A ona - kto mi kazal przyjsc po tygodniu a nie po 2 😁 jak piwiedzialam ze ona to sie zdziwila. No ale potem sobie przypomniala ze bylam w szpitalu i ze faktycznie mi napisała abym szybciej przyjechala 😁

Stary 2017-04-05, 17:49   #3575
kacperkova
Zadomowienie

Mam ochotę na coś słodkiego, ale nie wiem na co. :-(

Może coś toffi, nie wiem.

i

Mamusia majowa 2017

Książki: 6 /2017
kacperkova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 18:11   #3576
marikaxp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Daga825 Pokaż wiadomość
Tak na szybko, u nas ok. Mamy 1880g, szyjka długa i uwaga, obrócił się glowkowo i główka jest wystawiona ładnie w moja miednice. Chyba się dziś napije piccolo

Brawa dla synka. Super, że już taki duży

Ja na szczęście mam duży balkon. Zamierzam kupić jakieś meble na niego iii będę sobie piła kawkę z widokiem na inne bloki 😂

Sent from my SM-J510FN using Wizaz Forum mobile app
marikaxp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 18:15   #3577
pannaanna_87
Zakorzenienie

Ja dobrze..ze mam lawke przed blokiem..bede ja.z kawka obsiadywac i z malym a pozniej spacer
Dzieki dziewczyny: *polecam takie sesje..ta na szybko a wyszla spoko
pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-05, 18:15   #3578
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak na szybko, u nas ok. Mamy 1880g, szyjka długa i uwaga, obrócił się glowkowo i główka jest wystawiona ładnie w moja miednice. Chyba się dziś napije piccolo

to już prawie 2 kg! jaka ładna waga i super że się odwrócił
ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 18:49   #3579
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:
Paula mialas juz botoks?? Ty mloda panna jestes

Robie dzis watrobke w sosie musztardowym..nie jadlam odkąd jestem w ciąży i zjem chociaz troche..do tego ziemniaki i salatka szwedzka. Tani obiad
dokupilam w rossmanie plyn z babydream do mycia. . tzn teb zel i wzielam 3 balsamy bo dolozyli..
Caly dzień coś..jakies zakupy..cp chwile ktos dzowni a nie mam czasu odebrac..a jak leze caly dzien to niema nikogo.. Magia jeszcze obiad musze zawiesc mezowi i tesciowi na dzialke bo beda robic do pozna..

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Marika..ja tez nic jeszcze nie piore..moze po świętach: )

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Eee porodowej sesji bym nie zrobila. .
No cena super..zwlaszcza ze ciazowa mieliśmy za free..a noworodkowa 100wa taniej i wpadnie do domu.. Ma tez jakis koszyk i szydelkowe ciuszki to w jakis sie zrobi a reszta taka domowa bedzie.. Mamy rabat bo caly slub z plenerem u niej robilismy..znamy sie itp

Mysz z serem to juz przesada 😂

Robiłam dwa razy i to ze dwa lata temu. Trzeba zapobiegać nie leczyć
Znika efekt całkowicie ale może mi się chociaż nie pogłębily. Jak kiedyś będę miała jeszcze dojście w takiej cenie to na pewno się skuszę bo efekt jest super.

Oj muszę sobie w końcu wątrobke zrobić. Przed ciąża jadlam regularne a teraz raz tylko bo niby się nie powinno za często.
Cytat:
Napisane przez jelonekhihi Pokaż wiadomość
Ja mam 2 zdjęcia malutkiej świeżo wypchniętej z brzucha i są to najpiękniejsze zdjęcia na świecie. No ale tylko dla nas Sesji porodowej bym nie chciała.
Hmm... mi się takie zdjęcia podobają. Piękna pamiątka. Ale musiałabym mieć przyjaciółkę fotografia albo męża. Bo obca osoba by zaklocila ten intymny moment.
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7259508 6]Ja próbuję namówić męża na wspólne zdjęcia a on nie chce... masakra, może jak rozstawię wszystko i go siłą zaciągnę przed obiektyw to jakoś pójdzie Na razie robiłam wyłącznie sobie i wyszły super.

Prania nie zaczęłam jeszcze - dziś zamówiłam na allegro płyny do prania dla dzieci - jak dojdą kurierem to się zacznie. A po skończonym 31 tc zacznę po woli gromadzić torbę do szpitala.[/QUOTE]
Ja się zdziwilam bo jak gadałam z fotografem to powiedziałam że na pewno sama bo moj maz jest anty. A jak mu powiedziałam że dostałam taka propozycje to nawet widzę że jest zainteresowany. Tylko muszę poczekać aż mu włosy odrosna bo wygląda jak dzieciak teraz a nie jak tata
Cytat:
Jejku jak mi się śmiać chciało, wyszła parka z gabinetu. Facet miał wydrukowana listę z pytaniami na kilku kartkach! Ja rozumiem, że pierwsza ciąża, ale ile można pytać wy też macie takie listy pytań? Nie chodzi mi o kilka pytań, ale tam weszło pewnie z 200 jak nic

Kurcze ja to jestem jakas nienormalna ale w ogóle nie mam pytań.
Cytat:
Napisane przez marikaxp Pokaż wiadomość
To tylko ja jeszcze nic nie piorę? 😆jest tak pięknie na dworze , że szkoda mi czasu na siedzenie w domu i jeszcze z żelazkiem. Poczekam aż się schłodzi. Nie wybrałam też jeszcze nawet komody. Mam też mało tych ubranek najmniejszych i nie wiem czy kupić czy dać spokój, bo potem na ok 62 mam 2 szuflady. Dylematy ciężarnej 😂

Dziś udało mi się kupić używaną huśtawkę dla niemowlaka. Wczoraj kupiłam spodnie ciążowe też używane, ale tylko 30zł kosztowały, dziewczyna kupiła w H&M i dostałam od niej kilka grstisów ;D majty siatkowe, wkładki i już będę miała z głowy. W szkole rodzenia dostałam butelki Avent, linomag i inne próbki.

Anka- super cena tej Sesji

Ja tylko piorę więc czasu dużo nie tracę na to. Miałam pomieszane rozmiary. Układam niewyprasowane rozmiarami a potem sobie popracuje na spokojnie
Cytat:

Huhuhu świętować można. Jak juz sie w miednice wpasuje taki klocek to powinien tak zostać bo grawitacja robi swoje

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Coś za coś niestety Piękne widoki i świeże powietrze, duży ogród i las w zamian za odległości. Tak to już jest
Ja za to nie wyobrażam sobie życia w mieście Huk, hałas, zero intymności, brak ogrodu, nieeee to nie dla mnie

Koniecznie się pokaż Kurcze mnie kuszą te rzęsy ale boje się że będą nienaturalnie wyglądać. Poza tym ja często tre oczy, pies mnie co chwile liże po gębie więc nie wiem czy one by się utrzymały A no i basen...ciekawe jak się zachowują taki rzęsy jak ktoś często na basen chodzi...

Ja raz zrobiłam sobie listę, dokładnie 5 pytań, a i tak o jednym, tym najważniejszym zapomniałam. Więc już sobie daruje listy, jak mnie coś męczy i niepokoi to pytam Was

Ja piorę żeby właśnie z tej pogody skorzystać Aby wszystko ładnie schło na słońcu. Zupełnie inaczej te ciuszki pachną jak suszą się w domu a na zewnątrz przy ładnej pogodzie.
Poza tym nastawienie pralki to 5 minut, i masz 3 godziny spokoju Potem tylko rozwiesić i też mnóstwo czasu zanim to wyschnie. Ja własnie tą gorszą pogodę zostawiam na prasowanie, włączę sobie wtedy serial i będę machać tym żelazkiem

Ja mam taką cichą nadzieję że mąż zrobi kilka fotek na porodówce Takich tylko dla nas, w ramach pamiątki.

Piękna waga Super że szyjka trzyma!
No i to że się maluch odwrócił....

Czułaś coś że leży inaczej czy nie?
Okazuje się że ja też sporo tre oczu ale można się przy okazji oduczyc trochę bo rzęs szkoda jak się dużo moczy to jednak trochę słabiej trzymają. Ale ja mam porównanie do czasu jak na wakacjach byłam gdzie w basenie prawie non stop
Cytat:
Vela ja mialam naturalne to super..metoda objętościowa..woda nie grrozna..jak kiedys mialam takie sztuczne 1do1 to twarde i wszystko mnie kulo..

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Zazdroszcze wam ogrodu..u mnie balkon od strony ulicy..przy kopalni to te ciuszki po praniu bylyby czarne wiec zostaje mi suszyc w domu..

1:1 też mnie irytowaly bardzo. Teraz mam 2:1 ale już widzę że wolę więcej cienszych i krótsze ciut zwłaszcza od wewnętrznego kącika.
Ale to generalnie trzeba samemu spróbować.

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
No ja. W sumie mieszkam w centrum mojej miesciny, ale do miasta 30 km. Wiec musowo musimy miec 2. Bo.maz do.pracy a ja do lekarza czy cos zalatwic....no i wiadomo- praca w dwoch roznych kierunkach

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

No to szacun 😃
Ja przez cala ciaze na plaskich smiga. Nie wiem jak sie przezuce na szpilki czy nawet jakis wysoki obcas.

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

To u Was sesja troche droga 😏

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Moze tak Ci sie wydaje ze nikt nie widzial 😁 jeszce zobaczymy Cie gdzies na you tube jak manewrujesz 😁

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Biedny lekarz 😁

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Marika to Ci sie zakup spodni udal 😃

Weź ale by siara była. Ale już mnie mąż poinstruowal jak sobie radzić i dobre tyle że ostatecznie ładnie zaparkowalam

Cytat:
Brawa dla synka. Super, że już taki duży

Ja na szczęście mam duży balkon. Zamierzam kupić jakieś meble na niego iii będę sobie piła kawkę z widokiem na inne bloki 😂

Ja też mam specyficzny widok z balkonu bo dosłownie z każdej strony blok- na lewo na prawo i z przodu. I nie wiem czy inwestować w meble więc najpierw krzesełka wystawię i sprawdzę czy ogóle będę siedzieć. Zwłaszcza że słońca od tej strony nie mamy. Ale marzy mi się balkon że skrzyniami przerobionymi na siedziska.

Wrzucam Wam porady co robić jak dziecko nie jest jeszcze ułożone dobrze i chcemy mu pomóc. Nie wiem czy na tej stronie to było ale na pewno dużo chodzić 1491414570971.jpg

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 18:54   #3580
pannaanna_87
Zakorzenienie

Ja mialam nawet 8 do 1 takie cieniutkie jak swoje byly..cudowne..
paula ja myslalam o kwasie hia kiedys ale to jak karmic przestane..na pewno czolo

Stary 2017-04-05, 19:14   #3581
vanessa1781
Zakorzenienie

Daga, Monia - cieszę sie wizyty udane. Daga Tomus już kawał chłopa.
Ciekawe ile moj waży, ale pewnie w piątek znowu się nie dowiem. Nawet nie bede pytać o usg bo znów będę pewnie ostatnią pacjentka no i powie że jestem nadprogramowa. Rejestrują po 30 kobiet zamiast 15 i potem tak jest.

Ja mam 2 wielkie balkony - jeden na długość 2 pokoi szeroki na 1.5m, drugi długi na długość salonu plus 1.5metra Wychodzi za róg, szeroki ok.2-2.5 - tak ze ogromne- jak taras. 3 suszarki naraz wystawiam z praniem. Ale co z tego. Nad nami sąsiedzi mają psa i jak się leni to u nas na balkonie jest tyle jego sierści ze szok. A latem sąsiadka z 7 piętra ma caly balkon w kwiatach - peralgonie czy coś takiego, jak jest wiatr to u nas jest pełno płatków. Już nieraz mi spadły na mokre ciuchy - pare plam zostało.

Przypomniało mi się że kiedyś rozmawiałyśmy o tych lampach chmurkach ż Ikei- moj maz w końcu dzis ją zmodyfikowal i powiesil. Zrobiliśmy ja ją na ledy na baterie, nie ma kabli - dodaję zdjęcie

Moj maz dzis w pracy jadł kebaba, tak wali w całym domu czosnkiem że już nue mogę - powiedziałam mu że ma zakaz wstępu do sypialni - ma spac w salonie i to przy otwartym oknie. No nie mogę, tak mi ten smród dzis przeszkadza.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170405_193809.jpg (32,6 KB, 31 załadowań)

Edytowane przez vanessa1781
Czas edycji: 2017-04-05 o 19:18
vanessa1781 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-05, 19:19   #3582
marikaxp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
Ciekawe ile moj waży, ale pewnie w piątek znowu się nie dowiem. Nawet nie bede pytać o usg bo znów będę pewnie ostatnią pacjentka no i powie że jestem nadprogramowa. Rejestrują po 30 kobiet zamiast 15 i potem tak jest.

Ja mam 2 wielkie balkony - jeden na długość 2 pokoi szeroki na 1.5m, drugi długi na długość salonu plus 1.5metra Wychodzi za róg, szeroki ok.2-2.5 - tak ze ogromne- jak taras. 3 suszarki naraz wystawiam z praniem. Ale co z tego. Nad nami sąsiedzi mają psa i jak się leni to u nas na balkonie jest tyle jego sierści ze szok. A latem sąsiadka z 7 piętra ma caly balkon w kwiatach - peralgonie czy coś takiego, jak jest wiatr to u nas jest pełno płatków. Już nieraz mi spadły na mokre ciuchy - pare plam zostało.

Przypomniało mi się że kiedyś rozmawiałyśmy o tych lampach chmurkach ż Ikei- moj maz w końcu dzis ją zmodyfikowal i powiesil. Zrobiliśmy ja ją na ledy na baterie, nie ma kabli - dodaję zdjęcie

Moj maz dzis w pracy ją do kebaba tak wali w całym domu czosnkiem że już nue mogę - powiedziałam mu że ma zakaz wstępu do sypialni - ma spac w salonie i to przy otwartym oknie. No nie mogę, tak mi ten smród dzis przeszkadza.
Super pomysł.

My też nie mamy idealnie , boo sąsiedzi pod nami sobie karmik dla ptaków powiesili. I tak jest , że te wstretne ptaszyska robiły sobie u nas na balkonie GNIAZDA. 4 lata z nimi walczyliśmy. Na szczęście się udało. Za to teraz u sąsiadki obok Się zadomowiły😂.

My mamy idealnie - słońce od południa , można się opalać.

Stary 2017-04-05, 19:23   #3583
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
Super pomysł.

My też nie mamy idealnie , boo sąsiedzi pod nami sobie karmik dla ptaków powiesili. I tak jest , że te wstretne ptaszyska robiły sobie u nas na balkonie GNIAZDA. 4 lata z nimi walczyliśmy. Na szczęście się udało. Za to teraz u sąsiadki obok Się zadomowiły😂.

My mamy idealnie - słońce od południa , można się opalać.

My mamy cale mieszkanie od południa, wiosna i jesienią jest super bo uwielbiam jak słońce mi wchodzi do domu przez okna. Ale już niestety od maja-czerwca musi klima chodzić, bo by było ciężko wytrzymać.
Stary 2017-04-05, 19:54   #3584
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:
Coś za coś niestety Piękne widoki i świeże powietrze, duży ogród i las w zamian za odległości. Tak to już jest
Ja za to nie wyobrażam sobie życia w mieście Huk, hałas, zero intymności, brak ogrodu, nieeee to nie dla mnie

Koniecznie się pokaż Kurcze mnie kuszą te rzęsy ale boje się że będą nienaturalnie wyglądać. Poza tym ja często tre oczy, pies mnie co chwile liże po gębie więc nie wiem czy one by się utrzymały A no i basen...ciekawe jak się zachowują taki rzęsy jak ktoś często na basen chodzi...

Ja raz zrobiłam sobie listę, dokładnie 5 pytań, a i tak o jednym, tym najważniejszym zapomniałam. Więc już sobie daruje listy, jak mnie coś męczy i niepokoi to pytam Was

Ja piorę żeby właśnie z tej pogody skorzystać Aby wszystko ładnie schło na słońcu. Zupełnie inaczej te ciuszki pachną jak suszą się w domu a na zewnątrz przy ładnej pogodzie.
Poza tym nastawienie pralki to 5 minut, i masz 3 godziny spokoju Potem tylko rozwiesić i też mnóstwo czasu zanim to wyschnie. Ja własnie tą gorszą pogodę zostawiam na prasowanie, włączę sobie wtedy serial i będę machać tym żelazkiem

Ja mam taką cichą nadzieję że mąż zrobi kilka fotek na porodówce Takich tylko dla nas, w ramach pamiątki.

Piękna waga Super że szyjka trzyma!
No i to że się maluch odwrócił....

Czułaś coś że leży inaczej czy nie?
Właśnie nic nie czułam, jeszcze położna mi swą dni temu powiedziała, że wg niej jest pośladkowo. Co więcej to co ona mi pokazała jako głowę to był tyleczek lekarka powiedziała, że musiał się już obrócić jakiś czas temu, bo przy tej wadze to już jest prawie niemożliwe, bo brzucha nie mam zbyt dużego, zaś dziecko patrząc po wymiarach jest bardzo długie

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Ja juz jestem po wizycie. Ogolnie z malym wszystko ok ale szyjka mi sie dosc skrocila ( nie wiem ile bo recznie sprawdzala &#128527. Mowila ze jak cos sie bedzie dziac to od razu mam jechac do szpitala bez zastanawiania sie. No i wizyta za 2 a nie za 3 tyg.bo boi sie ze cos moze byc nie tak...aaa...skasowala mnie 150 zl a nie 200 😁 wiec chociaz cos 😊 no a tak poza tym to siedze przed mcdonaldem bo znowu zaczal mnie brzuch kluc. Chyba za duzo lazilam dzisiaj. Jakos musze zbic ten czas do 22 bo kusze czekac na meza 😔 no ale niedlugo jadee do siostry 😊
No i zaraz zaczne Was nadrabiac.
Aha, bylam.iczywisxie w rossku, kupilam pampersy, pelno chusteczek i kosmetyków ( bylam w dwoch roznych bo chcialam kupic z hippa ale nie bylo ani tu ani tu). No i dostalam ten paragon za wozek i kupilam od razu materac i wanienke 😃 i gatki poporodowe 😁

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Ania to niezla cena. Fajnie miec taka znajoma 😊moja fotografka ktora robila nam foty slubne z plenetem a jej maz film zamkneli interes. Cos podobno z US bylo..ale zdjecia dzieci robila przepiekne

Pewnie niedługo wszystkim nam się zacznie skraca, tak po 33 tygodniu

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
Monika..dobrze..ze z malym ok i bedziesz pod stala kontrola co 2 tyg.. Dobrze..ze skasowala mniej bo swoja droga 200 to juz cena z kosmosu..

Dla mnie też 200 to dużo, a profesor na naszej ulicy bierze sobie 350zl za wizytę w ciąży

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
Nadrobilam Was ale lekko nie było😉
Przyjechala moja przyjaciolka z Anglii z 2 letnim synkiem, siedzieli dzis od rana...jestem wykonczona😯
Dziewczyny z takimi maluchami w domu i w ciąży PODZIWIAM

Ze swoim się inaczej czujesz i w ogóle niz z cudzym dzieckiem, ze swoim jest łatwiej i mniej to męczy

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Napisane przez kacperkova Pokaż wiadomość
Mam ochotę na coś słodkiego, ale nie wiem na co. :-(

Może coś toffi, nie wiem.

Ja mam mrożone truskawki, czekam tylko aż mała pójdzie spać

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Napisane przez paula.cw Pokaż wiadomość
Robiłam dwa razy i to ze dwa lata temu. Trzeba zapobiegać nie leczyć
Znika efekt całkowicie ale może mi się chociaż nie pogłębily. Jak kiedyś będę miała jeszcze dojście w takiej cenie to na pewno się skuszę bo efekt jest super.

Oj muszę sobie w końcu wątrobke zrobić. Przed ciąża jadlam regularne a teraz raz tylko bo niby się nie powinno za często.

Hmm... mi się takie zdjęcia podobają. Piękna pamiątka. Ale musiałabym mieć przyjaciółkę fotografia albo męża. Bo obca osoba by zaklocila ten intymny moment.

Ja się zdziwilam bo jak gadałam z fotografem to powiedziałam że na pewno sama bo moj maz jest anty. A jak mu powiedziałam że dostałam taka propozycje to nawet widzę że jest zainteresowany. Tylko muszę poczekać aż mu włosy odrosna bo wygląda jak dzieciak teraz a nie jak tata

Kurcze ja to jestem jakas nienormalna ale w ogóle nie mam pytań.

Ja tylko piorę więc czasu dużo nie tracę na to. Miałam pomieszane rozmiary. Układam niewyprasowane rozmiarami a potem sobie popracuje na spokojnie

Huhuhu świętować można. Jak juz sie w miednice wpasuje taki klocek to powinien tak zostać bo grawitacja robi swoje

Okazuje się że ja też sporo tre oczu ale można się przy okazji oduczyc trochę bo rzęs szkoda jak się dużo moczy to jednak trochę słabiej trzymają. Ale ja mam porównanie do czasu jak na wakacjach byłam gdzie w basenie prawie non stop

1:1 też mnie irytowaly bardzo. Teraz mam 2:1 ale już widzę że wolę więcej cienszych i krótsze ciut zwłaszcza od wewnętrznego kącika.
Ale to generalnie trzeba samemu spróbować.

Weź ale by siara była. Ale już mnie mąż poinstruowal jak sobie radzić i dobre tyle że ostatecznie ładnie zaparkowalam

Ja też mam specyficzny widok z balkonu bo dosłownie z każdej strony blok- na lewo na prawo i z przodu. I nie wiem czy inwestować w meble więc najpierw krzesełka wystawię i sprawdzę czy ogóle będę siedzieć. Zwłaszcza że słońca od tej strony nie mamy. Ale marzy mi się balkon że skrzyniami przerobionymi na siedziska.

Wrzucam Wam porady co robić jak dziecko nie jest jeszcze ułożone dobrze i chcemy mu pomóc. Nie wiem czy na tej stronie to było ale na pewno dużo chodzić Załącznik 7006646

Tak, mówiła lekarka, że już nie ma opcji, że jak kokwiek zmieni położenie, powiedziała, że nawet z boku na bok będzie mu ciężko

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:

Moj maz dzis w pracy jadł kebaba, tak wali w całym domu czosnkiem że już nue mogę - powiedziałam mu że ma zakaz wstępu do sypialni - ma spac w salonie i to przy otwartym oknie. No nie mogę, tak mi ten smród dzis przeszkadza.
Świetna jest ta chmurka, my mamy kwiatka z Ikei a Ty może coś ponarzekaj, może jakoś te usg wyprosisz?

Daga825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 19:55   #3585
vanessa1781
Zakorzenienie

A ja właśnie wcinam lody waniliowe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170405_205315.jpg (98,5 KB, 29 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-05, 19:58   #3586
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja właśnie wcinam lody waniliowe
Ulala

Stary 2017-04-05, 20:03   #3587
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]
Świetna jest ta chmurka, my mamy kwiatka z Ikei a Ty może coś ponarzekaj, może jakoś te usg wyprosisz?

Też mi się te kwiatki podobały ale chnurka mi bardziej pasowała do wystroju

No właśnie tak myślałam żeby coś wymyśleć, ale boję się żeby nie wywołać willa z lasu bo myślałam żeby mu powiedzieć że ruchy słabiej czuję i żeby sprawdził to na usg.

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
Ulala

Zapraszam mam 2 litry
Stary 2017-04-05, 20:19   #3588
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
To tylko ja jeszcze nic nie piorę? 😆jest tak pięknie na dworze , że szkoda mi czasu na siedzenie w domu i jeszcze z żelazkiem. Poczekam aż się schłodzi. Nie wybrałam też jeszcze nawet komody. Mam też mało tych ubranek najmniejszych i nie wiem czy kupić czy dać spokój, bo potem na ok 62 mam 2 szuflady. Dylematy ciężarnej 😂

Dziś udało mi się kupić używaną huśtawkę dla niemowlaka. Wczoraj kupiłam spodnie ciążowe też używane, ale tylko 30zł kosztowały, dziewczyna kupiła w H&M i dostałam od niej kilka grstisów ;D majty siatkowe, wkładki i już będę miała z głowy. W szkole rodzenia dostałam butelki Avent, linomag i inne próbki.

Anka- super cena tej Sesji

nie tylko ja nawet nie wiem co tam na strychu mam po Igorze

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 20:21   #3589
VelaLuca
Wtajemniczenie

Oglądam właśnie Idola i leżę identycznie jak ta Pani ze zdjęcia wrzuconego przez Paulę 😂
Niewygodnie jak fiks...

Stary 2017-04-05, 20:39   #3590
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:
Też mi się te kwiatki podobały ale chnurka mi bardziej pasowała do wystroju

No właśnie tak myślałam żeby coś wymyśleć, ale boję się żeby nie wywołać willa z lasu bo myślałam żeby mu powiedzieć że ruchy słabiej czuję i żeby sprawdził to na usg.

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Zapraszam mam 2 litry
Tylko zgwałce męża i zaraz jestem to nie potrwa długo

Stary 2017-04-05, 21:23   #3591
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja juz jestem po wizycie. Ogolnie z malym wszystko ok ale szyjka mi sie dosc skrocila ( nie wiem ile bo recznie sprawdzala &#128527. Mowila ze jak cos sie bedzie dziac to od razu mam jechac do szpitala bez zastanawiania sie. No i wizyta za 2 a nie za 3 tyg.bo boi sie ze cos moze byc nie tak...aaa...skasowala mnie 150 zl a nie 200 😁 wiec chociaz cos 😊 no a tak poza tym to siedze przed mcdonaldem bo znowu zaczal mnie brzuch kluc. Chyba za duzo lazilam dzisiaj. Jakos musze zbic ten czas do 22 bo kusze czekac na meza 😔 no ale niedlugo jadee do siostry 😊
No i zaraz zaczne Was nadrabiac.
Aha, bylam.iczywisxie w rossku, kupilam pampersy, pelno chusteczek i kosmetyków ( bylam w dwoch roznych bo chcialam kupic z hippa ale nie bylo ani tu ani tu). No i dostalam ten paragon za wozek i kupilam od razu materac i wanienke 😃 i gatki poporodowe 😁
Dobrze że z Marcelkiem wszystko ok
Szyjka pewnie się skraca naturalnie po którymś tam tygodniu, jeśli nie zrobiła usg dopochwowego to znaczy że zbytnio jej to nie zaniepokoiło i jest wszystko w normie
No i dobre to 50 zł w kieszeni. Będzie na zakupy w Rossmanie jak znalazł

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7260106 6]Znacie jakieś termometry z dwoma miejscami po przecinku dla niemowląt? Z elastyczną końcówką?[/QUOTE]

A nie łatwiej Ci będzie mierzyć bezdotykowym? Takim zwykłym to chyba ciężko niemowlakowi zmierzyć temperaturę...

Cytat:
Właśnie nic nie czułam, jeszcze położna mi swą dni temu powiedziała, że wg niej jest pośladkowo. Co więcej to co ona mi pokazała jako głowę to był tyleczek lekarka powiedziała, że musiał się już obrócić jakiś czas temu, bo przy tej wadze to już jest prawie niemożliwe, bo brzucha nie mam zbyt dużego, zaś dziecko patrząc po wymiarach jest bardzo długie
Czyli jest i dla mnie nadzieja bo myślałam że to się jakoś czuje, poprzez inne ruchy np. No nic, czekam nadal
Stary 2017-04-05, 21:42   #3592
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:
Szyjka pewnie się skraca naturalnie po którymś tam tygodniu, jeśli nie zrobiła usg dopochwowego to znaczy że zbytnio jej to nie zaniepokoiło i jest wszystko w normie

A nie łatwiej Ci będzie mierzyć bezdotykowym? Takim zwykłym to chyba ciężko niemowlakowi zmierzyć temperaturę...

Czyli jest i dla mnie nadzieja bo myślałam że to się jakoś czuje, poprzez inne ruchy np. No nic, czekam nadal
Ja już od jakiegoś czasu czuje prawie tylko przepychanki w brzuchu, rzadko kopniaki jako takie stąd po ruchach nie umiałam ocenić jak widać. Obrotu też nie czułam jakoś specjalnie. Najgorzej ta położna wypadła w moich oczach, co złe oceniła ułożenie dziecka, ale ona jednak tylko macala brzuch rękami..

Stary 2017-04-05, 21:55   #3593
paula.cw
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mialam nawet 8 do 1 takie cieniutkie jak swoje byly..cudowne..
paula ja myslalam o kwasie hia kiedys ale to jak karmic przestane..na pewno czolo

8 do 1 to niezle musiały być.
A kwas hialuronowy to nie w czoło. Można powiedzieć że od nosa w dół jest kwas a w górę botoks. Czyli na czoło i kurze łapki idzie botoks. A w bruzdy nosowe i okolice ust kwas hialuronowy. A pod oczy inne wypelniacze chociaż oczy to akurat ciężka okolica. Byłam w ciąży na fajnym szkoleniu z wypelniacza z alg to przy okazji prof trochę pogadal i się douczylam. Szkoda tylko że w ciąży byłam bo też by mi zrobili
Cytat:
Oglądam właśnie Idola i leżę identycznie jak ta Pani ze zdjęcia wrzuconego przez Paulę 😂
Niewygodnie jak fiks...

Lepsze to niż świeca która ostatnio poleciła położna
Ja wdrażam ćwiczenia z tej książki. Chciałbym jak najczęściej. Z mezem też pocwiczylam. Mam tylko obawy - można pieszczotami intensywnymi pobudzić laktacje na tym etapie.

Btw lampki Led zmieniające kolor są teraz w netto myślę czy nie kupić.

Kobiecy blog o treningu siłowym i zdrowym odżywianiu- artykuły, jadłospisy, przepisy- Zapraszam
paula.cw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 22:34   #3594
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:

Ale dobry pomysl z tą lampa. Ja w koncu nie kupilam bo ten kabel na scianie by mnie wkurzal 😊

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Pewnie niedługo wszystkim nam się zacznie skraca, tak po 33 tygodniu

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Dla mnie też 200 to dużo, a profesor na naszej ulicy bierze sobie 350zl za wizytę w ciąży

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Ze swoim się inaczej czujesz i w ogóle niz z cudzym dzieckiem, ze swoim jest łatwiej i mniej to męczy

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Ja mam mrożone truskawki, czekam tylko aż mała pójdzie spać

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Tak, mówiła lekarka, że już nie ma opcji, że jak kokwiek zmieni położenie, powiedziała, że nawet z boku na bok będzie mu ciężko

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

No dla mnie tez 200 zl duzo ale coz....skoro sie zdecydowalam to kasa zawsze jest odlozona. Ale 350 zl to chyba lekkie przegiecie 😏
Moja moze tyle bierze bo jest ginekologien endokrynologiem poloznikiem 😊

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:

Heh, akurat wydalam na jakas rure do auta 😁 ale w rossku tez bylam 😁2 razy 😊

Stary 2017-04-05, 22:42   #3595
pannaanna_87
Zakorzenienie

Paula no tak ale te rzesy byly mega cienkie..naturalne..więc tego tak widac nie bylo. .
Aaa chyba ze tak z tymi wypelniaczami..jeszcze sie nie orientowalam

Stary 2017-04-05, 22:51   #3596
daiquiricubano
Zadomowienie

Daga, Monia, super ze wizyty udane szyjka pewnie każdej z nas powoli zacznie się niedługo skracać 😉

Ja obrotu nie czułam, ale różnice jakąś w kopaniu to tak, stad domyślalam się, że Pola wisi juz głowa do dołu 😉 ale to też drugie dziecko wiec może to przez doświadczenie.

Ja jak tyło nadchodzą ciepłe dni susze wszystko na balkonie. Uwielbiam zapach prania wysuszonego na słońcu oprócz tarasu mam jeszcze spory balkon, wiec jak któraś nie ma gdzie suszyc to zapraszam na pranie suszenie i ploty 😉

Ja za sesje dzieciowa płaciłam sporo, ale ceny wszędzie były wtedy podobne, wiec wybralam tego fotografa, który mi się spodobał 😉 sesja ślubna i reportaż tez tani nie był, ale nie mieliśmy kamery, wiec mogliśmy więcej zapłacić za zdjęcia. Teraz też na pewno się skusimy na taką sesje 😊

Napadłam dziś na rosmanna 😎 kupiłam hippy do kąpieli, chusteczki nawilżane i pampersy dla Poli i Leona (u nas sprawdzają się najlepiej pampersy i często zmieniane dady, reszta typu rosmann czy lidl odparza &#128577. W ciągu dnia zakładam młodemu dady i zmieniam ci 1.5 godz gdzieś, bo wszystko potrafi przesikac na noc i jak wiem, że dłużej pieluchy nie zmienię, np. jak jest chłodno i idę na spacer to tylko pampers on tyle wypija wody w ciągu dnia, że sika jak najety! Po nocy to jego pampersem można okno wybić, taki ciezki
Oprócz tego kupiłam sobie jakieś pierdulki do szpitala typu żel do higieny intymnej, szczoteczkę do zębów, mini pastę, mini żel do mycia twarzy, opakowanie bella mama, itp.

daiquiricubano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 07:02   #3597
dilanaj
Przyczajenie

Hejka Przyszłe Mamusie

Proszę o pomoc

Chcę skorzystać z promocji z Rossmana 2+2, ale kompletnie nie wiem co kupić. Podkreślam, że to moja pierwsza ciąża. Robiłam wczoraj pierwsze podejście i padło na Nivea Baby - szampon i płyn do kąpieli 2 w 1 i do tego delikatna oliwka do pielęgnacji i masażu. Kupiłam też pieluchy Pampers Premium Care 1. Przyznam, że był to wybór przypadkowy. Dzisiaj chciałabym zrobić zakupy już bardziej świadomie. A i jeszcze jedno lepszy proszek lovela, czy Bobini
dilanaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 07:05   #3598
Daga825
Wtajemniczenie

Jak zwykle witam się z kawka. U mnie dobry humor trwa mimo wszystko cała noc pobolewal mnie brzuch po lekarzu chyba, jednak teraz podwozie jest bardzo wrażliwe

---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ----------

Za kogo dziś trzymamy kciuki?

Stary 2017-04-06, 07:13   #3599
vanessa1781
Zakorzenienie

HCześć laski.
Ostatnia partia ciuszkow się pierze. W sumie 7 wsadów, oczywiście bez tych powyżej 12m.ż. i wszystkich grubych, zimowych
Zostaną mi jeszcze koszulę i biustonosze do karmienia, pieluszki, ochraniacz do łóżeczka.

Byłam dziś pierwszy raz odwiezc córkę do żłobka, bo tak to maz ja zawsze zawozi a dzis nie mógł. Jak on ja zawozi to daje mu buziaka i podskokach szczęśliwa biegnie na salę. A dziś, że to mamusia to tak moje biedactwo płakało.

Cytat:
Jak zwykle witam się z kawka. U mnie dobry humor trwa mimo wszystko cała noc pobolewal mnie brzuch po lekarzu chyba, jednak teraz podwozie jest bardzo wrażliwe

---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ----------

Za kogo dziś trzymamy kciuki?

A może to po gwalcie na mężu a nie po lekarzu...

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Chyba tylko ja nie nawiedziłam Rossmanna

Edytowane przez vanessa1781
Czas edycji: 2017-04-06 o 07:17
Stary 2017-04-06, 07:14   #3600
marikaxp
Rozeznanie

Ja witam się z łóżka Dziś mąż odprowadził córkę więc mogę trochę dłużej poleniuchować

Cytat:
Napisane przez dilanaj Pokaż wiadomość
Hejka Przyszłe Mamusie

Proszę o pomoc

Chcę skorzystać z promocji z Rossmana 2+2, ale kompletnie nie wiem co kupić. Podkreślam, że to moja pierwsza ciąża. Robiłam wczoraj pierwsze podejście i padło na Nivea Baby - szampon i płyn do kąpieli 2 w 1 i do tego delikatna oliwka do pielęgnacji i masażu. Kupiłam też pieluchy Pampers Premium Care 1. Przyznam, że był to wybór przypadkowy. Dzisiaj chciałabym zrobić zakupy już bardziej świadomie. A i jeszcze jedno lepszy proszek lovela, czy Bobini
Niestety kosmetyki Nivea to nie był dobry wybór - wejdz sobie na Blog- srokao.pl tam są analizy kosmetyków pod względem najlepszego skaładu. Np. Olwika hipp jest z naturalnych olejków- z tego co widziałam na szybko a z nivea to sama parafina plus zapach - mam taką w domu i dziecka bym nią nie posmarowała - tym bardziej noworodka.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości