|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V
Znacie jakieś termometry z dwoma miejscami po przecinku dla niemowląt? Z elastyczną końcówką?
|
|
|
|
#3572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3573 |
|
Zakorzenienie
|
Ania zdjecia przepiekne😍 nie moge sie napatrzec, wygladasz bosko😍
Daga gratuluje wizyty👍 Monika dobrze ze z synkiem wszystko ok👍 no i lekarka spoko, ze wziela mniej. Moze nas podczytuje😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3574 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
|
|
#3575 |
|
Zadomowienie
|
Mam ochotę na coś słodkiego, ale nie wiem na co. :-(
Może coś toffi, nie wiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3576 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja na szczęście mam duży balkon. Zamierzam kupić jakieś meble na niego iii będę sobie piła kawkę z widokiem na inne bloki 😂 Sent from my SM-J510FN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3577 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dobrze..ze mam lawke przed blokiem..bede ja.z kawka obsiadywac i z malym a pozniej spacer
![]() Dzieki dziewczyny: *polecam takie sesje..ta na szybko a wyszla spoko Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3578 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3579 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znika efekt całkowicie ale może mi się chociaż nie pogłębily. Jak kiedyś będę miała jeszcze dojście w takiej cenie to na pewno się skuszę bo efekt jest super. Oj muszę sobie w końcu wątrobke zrobić. Przed ciąża jadlam regularne a teraz raz tylko bo niby się nie powinno za często. Cytat:
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7259508 6]Ja próbuję namówić męża na wspólne zdjęcia a on nie chce... masakra, może jak rozstawię wszystko i go siłą zaciągnę przed obiektyw to jakoś pójdzie Prania nie zaczęłam jeszcze - dziś zamówiłam na allegro płyny do prania dla dzieci - jak dojdą kurierem to się zacznie. A po skończonym 31 tc zacznę po woli gromadzić torbę do szpitala.[/QUOTE] Ja się zdziwilam bo jak gadałam z fotografem to powiedziałam że na pewno sama bo moj maz jest anty. A jak mu powiedziałam że dostałam taka propozycje to nawet widzę że jest zainteresowany. Tylko muszę poczekać aż mu włosy odrosna bo wygląda jak dzieciak teraz a nie jak tata ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak się dużo moczy to jednak trochę słabiej trzymają. Ale ja mam porównanie do czasu jak na wakacjach byłam gdzie w basenie prawie non stop![]() Cytat:
Ale to generalnie trzeba samemu spróbować. Cytat:
Cytat:
Wrzucam Wam porady co robić jak dziecko nie jest jeszcze ułożone dobrze i chcemy mu pomóc. Nie wiem czy na tej stronie to było ale na pewno dużo chodzić 1491414570971.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3580 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mialam nawet 8 do 1 takie cieniutkie jak swoje byly..cudowne..
paula ja myslalam o kwasie hia kiedys ale to jak karmic przestane..na pewno czolo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3581 |
|
Zakorzenienie
|
Daga, Monia - cieszę sie wizyty udane. Daga Tomus już kawał chłopa.
Ciekawe ile moj waży, ale pewnie w piątek znowu się nie dowiem. Nawet nie bede pytać o usg bo znów będę pewnie ostatnią pacjentka no i powie że jestem nadprogramowa. Rejestrują po 30 kobiet zamiast 15 i potem tak jest. Ja mam 2 wielkie balkony - jeden na długość 2 pokoi szeroki na 1.5m, drugi długi na długość salonu plus 1.5metra Wychodzi za róg, szeroki ok.2-2.5 - tak ze ogromne- jak taras. 3 suszarki naraz wystawiam z praniem. Ale co z tego. Nad nami sąsiedzi mają psa i jak się leni to u nas na balkonie jest tyle jego sierści ze szok. A latem sąsiadka z 7 piętra ma caly balkon w kwiatach - peralgonie czy coś takiego, jak jest wiatr to u nas jest pełno płatków. Już nieraz mi spadły na mokre ciuchy - pare plam zostało. Przypomniało mi się że kiedyś rozmawiałyśmy o tych lampach chmurkach ż Ikei- moj maz w końcu dzis ją zmodyfikowal i powiesil. Zrobiliśmy ja ją na ledy na baterie, nie ma kabli - dodaję zdjęcie ![]() Moj maz dzis w pracy jadł kebaba, tak wali w całym domu czosnkiem że już nue mogę - powiedziałam mu że ma zakaz wstępu do sypialni - ma spac w salonie i to przy otwartym oknie. No nie mogę, tak mi ten smród dzis przeszkadza. Edytowane przez vanessa1781 Czas edycji: 2017-04-05 o 20:18 |
|
|
|
#3582 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My też nie mamy idealnie , boo sąsiedzi pod nami sobie karmik dla ptaków powiesili. I tak jest , że te wstretne ptaszyska robiły sobie u nas na balkonie GNIAZDA. 4 lata z nimi walczyliśmy. Na szczęście się udało. Za to teraz u sąsiadki obok Się zadomowiły😂. My mamy idealnie - słońce od południa , można się opalać. Sent from my SM-J510FN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3584 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
lekarka powiedziała, że musiał się już obrócić jakiś czas temu, bo przy tej wadze to już jest prawie niemożliwe, bo brzucha nie mam zbyt dużego, zaś dziecko patrząc po wymiarach jest bardzo długie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
a Ty może coś ponarzekaj, może jakoś te usg wyprosisz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||||
|
|
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie wcinam lody waniliowe
|
|
|
|
#3586 |
|
Wtajemniczenie
|
Ulala
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie tak myślałam żeby coś wymyśleć, ale boję się żeby nie wywołać willa z lasu bo myślałam żeby mu powiedzieć że ruchy słabiej czuję i żeby sprawdził to na usg.---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
mam 2 litry
|
||
|
|
|
#3588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nawet nie wiem co tam na strychu mam po Igorze
|
|
|
#3589 |
|
Wtajemniczenie
|
Oglądam właśnie Idola i leżę identycznie jak ta Pani ze zdjęcia wrzuconego przez Paulę 😂
Niewygodnie jak fiks... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3590 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to nie potrwa długo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3591 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Szyjka pewnie się skraca naturalnie po którymś tam tygodniu, jeśli nie zrobiła usg dopochwowego to znaczy że zbytnio jej to nie zaniepokoiło i jest wszystko w normie ![]() No i dobre to 50 zł w kieszeni. Będzie na zakupy w Rossmanie jak znalazł ![]() [1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7260106 6]Znacie jakieś termometry z dwoma miejscami po przecinku dla niemowląt? Z elastyczną końcówką?[/QUOTE] A nie łatwiej Ci będzie mierzyć bezdotykowym? Takim zwykłym to chyba ciężko niemowlakowi zmierzyć temperaturę... Cytat:
|
|
|
#3592 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3593 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kwas hialuronowy to nie w czoło. Można powiedzieć że od nosa w dół jest kwas a w górę botoks. Czyli na czoło i kurze łapki idzie botoks. A w bruzdy nosowe i okolice ust kwas hialuronowy. A pod oczy inne wypelniacze chociaż oczy to akurat ciężka okolica. Byłam w ciąży na fajnym szkoleniu z wypelniacza z alg to przy okazji prof trochę pogadal i się douczylam. Szkoda tylko że w ciąży byłam bo też by mi zrobili ![]() Cytat:
![]() Ja wdrażam ćwiczenia z tej książki. Chciałbym jak najczęściej. Z mezem też pocwiczylam. Mam tylko obawy - można pieszczotami intensywnymi pobudzić laktacje na tym etapie. Btw lampki Led zmieniające kolor są teraz w netto myślę czy nie kupić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3594 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
Moja moze tyle bierze bo jest ginekologien endokrynologiem poloznikiem 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
|
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
Paula no tak ale te rzesy byly mega cienkie..naturalne..więc tego tak widac nie bylo. .
Aaa chyba ze tak z tymi wypelniaczami..jeszcze sie nie orientowalam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3596 |
|
Zadomowienie
|
Daga, Monia, super ze wizyty udane
Ja obrotu nie czułam, ale różnice jakąś w kopaniu to tak, stad domyślalam się, że Pola wisi juz głowa do dołu 😉 ale to też drugie dziecko wiec może to przez doświadczenie. Ja jak tyło nadchodzą ciepłe dni susze wszystko na balkonie. Uwielbiam zapach prania wysuszonego na słońcu Ja za sesje dzieciowa płaciłam sporo, ale ceny wszędzie były wtedy podobne, wiec wybralam tego fotografa, który mi się spodobał 😉 sesja ślubna i reportaż tez tani nie był, ale nie mieliśmy kamery, wiec mogliśmy więcej zapłacić za zdjęcia. Teraz też na pewno się skusimy na taką sesje 😊 Napadłam dziś na rosmanna 😎 kupiłam hippy do kąpieli, chusteczki nawilżane i pampersy dla Poli i Leona (u nas sprawdzają się najlepiej pampersy i często zmieniane dady, reszta typu rosmann czy lidl odparza 🙁 . W ciągu dnia zakładam młodemu dady i zmieniam ci 1.5 godz gdzieś, bo wszystko potrafi przesikac Oprócz tego kupiłam sobie jakieś pierdulki do szpitala typu żel do higieny intymnej, szczoteczkę do zębów, mini pastę, mini żel do mycia twarzy, opakowanie bella mama, itp. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3597 |
|
Przyczajenie
|
Hejka Przyszłe Mamusie
![]() Proszę o pomoc ![]() Chcę skorzystać z promocji z Rossmana 2+2, ale kompletnie nie wiem co kupić. Podkreślam, że to moja pierwsza ciąża. Robiłam wczoraj pierwsze podejście i padło na Nivea Baby - szampon i płyn do kąpieli 2 w 1 i do tego delikatna oliwka do pielęgnacji i masażu. Kupiłam też pieluchy Pampers Premium Care 1. Przyznam, że był to wybór przypadkowy. Dzisiaj chciałabym zrobić zakupy już bardziej świadomie. A i jeszcze jedno lepszy proszek lovela, czy Bobini
|
|
|
|
#3598 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak zwykle witam się z kawka. U mnie dobry humor trwa
mimo wszystko cała noc pobolewal mnie brzuch po lekarzu chyba, jednak teraz podwozie jest bardzo wrażliwe Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ---------- Za kogo dziś trzymamy kciuki? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3599 | |
|
Zakorzenienie
|
HCześć laski.
Ostatnia partia ciuszkow się pierze. W sumie 7 wsadów, oczywiście bez tych powyżej 12m.ż. i wszystkich grubych, zimowych ![]() Zostaną mi jeszcze koszulę i biustonosze do karmienia, pieluszki, ochraniacz do łóżeczka. Byłam dziś pierwszy raz odwiezc córkę do żłobka, bo tak to maz ja zawsze zawozi a dzis nie mógł. Jak on ja zawozi to daje mu buziaka i podskokach szczęśliwa biegnie na salę. A dziś, że to mamusia to tak moje biedactwo płakało. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Chyba tylko ja nie nawiedziłam Rossmanna
Edytowane przez vanessa1781 Czas edycji: 2017-04-06 o 08:17 |
|
|
|
|
#3600 | |
|
Rozeznanie
|
Ja witam się z łóżka
Dziś mąż odprowadził córkę więc mogę trochę dłużej poleniuchować ![]() Cytat:
Sent from my SM-J510FN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.

04.10.2014

wy też macie takie listy pytań? Nie chodzi mi o kilka pytań, ale tam weszło pewnie z 200 jak nic

A no i basen...ciekawe jak się zachowują taki rzęsy jak ktoś często na basen chodzi...

lekarka powiedziała, że musiał się już obrócić jakiś czas temu, bo przy tej wadze to już jest prawie niemożliwe, bo brzucha nie mam zbyt dużego, zaś dziecko patrząc po wymiarach jest bardzo długie