|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Październikówki 2016 to stan umysłu! Już trzeci wątek jako Mamy <3
Cytat:
Yhmmm.... Życzę bezkorkowego dojazdu ![]() Styska Apka mi się wysypuje jak włączam filmik, obejrzę później z kompa. Mój księciunio się obudził ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Zadomowienie
|
Jak najbardziej podejmę się zrobienia kolażu - juz kiedyś z Aną miałyśmy taki pomysł - ale odzew był mały ☺
Także dziewczyny jesteście za nowym kolażem? 😊 U nas dzisiaj nocka od 20 do 6.45 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#183 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy któraś się wybiera 26.04 na warsztaty mamo to ja do Katowic??
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#184 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas dziś koło 3. pobudek. Dziewczyny,jestem załamana.W niedzielę mam lecieć do Dublina na jeden dzień. Mała wczoraj została z moją mamą na dwie godziny.Jak wróciłam,babcia była cała spocona ze stresu,Janka jej bite dwie godziny beczala. To chyba już ten lęk separacyjny.Na dodatek nie pije z butli. Już nie wiem,co robić. Jak przez te dwa dni nie nastąpi progres,to chyba nie polecę😭 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#185 |
Wtajemniczenie
|
Blue ja mam klik ryzowy z bobovity. Co do rozszerzania diety to kaszkę z owocami dawać będę w godzinach rannych do południa, później owoców chyba nie będę dawać. Najpierw zacznę w ogóle od warzyw.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- Styska, widać że Stasiu uwielbia ćwiczenia z mamą😍 Super, obiecuje że się postaram poćwiczyć 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#186 | |||
Erudycja
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też chciałabym owoc rano, ale na razie wracamy na nowo i zaczynamy od warzyw. Dziś po Dyni dałam trochę wody i odleciała..Dyniowo -wodny błogostan. Standardowo jednak odbiłam, zasunęłam rolety i drzemie, choć chciałam ją 15 min przeciągnąć. Dziś na głodnego poerwsza drzemka nie będzie tak długa. Styska my tu ćwiczymy, spacerujemy, dbamy o siebie. Szukaliśmy w sobie nawzajem motywacji jak Ciebie nie było.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#188 |
Zadomowienie
|
Basiaczek- tak rośnie mały fighter :p
A ja na sniadanie daje kaszkę oswiana na mm z owocami ![]() ![]() Bluegirl- juz będę z wami sie motywować ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |
Erudycja
|
Cytat:
A tak na obiad daje jej ok 130 g i jak zje to spokojnie wytrzyma 2.5-3 h do następnego kp
![]() |
#190 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Co do kleiku ryzowego - nie polecam bo zatwardza. Jak juz to kleik kukurydziany sie lepiej sprawdzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Od wczoraj jest promocja na Dady, duże pudło za 39,90. Amelka poszła spać o 20, obudziła się o 3, zjadła 2 piersi i cała zadowolona gadała sobie i nie chciała zasnąć. Udało się o 4 i spała do 6.30. Już było tak fajnie, że nawet jak się w nocy obudziła to szybko jadła i spała dalej a od tygodnia jak się obudzi w nocy to nie chce usnąć dalej. Może za długo czekam z wyciągnięciem jej z łóżeczka i się za bardzo rozbudza, ale czasem sobie postęka i śpi dalej, więc nie chcę też od razu na pierwszy stęk podbiegać do niej Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#192 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motywujmy się więc. U mnie waga nieśmiało, bo nieśmiało, ale sugeruje że 3 kg, max 3,5kg zostało. Wczoraj na pierwszą drzemkę uśpiłam w łóżeczku i spała 2 i pół godziny. Zakwiliła raz, ale przytuliłam się czołem i spała dalej. Na drugą drzemkę też uśpiłam w łóżeczku, choć trwało to dłużej i spała 40 min. Na trzecią, albo zabrałam się za usypianie za wcześnie, bo niby się wtulała, wyciszała i znów rozkręcała, więc wyniosłam na chwilę z sypialni, ale przejęła ją na usypianie mama, bym mogła zjeść i szybko odpłynęła na rękach. Dziś usnęła pijąc wodę, więc trochę mi szyki pomieszała, miałam nadzieję że przy odbiciu i zasuwaniu rolet się rozbudzi by zrobić to w odpowiedniej kolejności, ale dama miała inne plany. Najcudowniej byłoby nie korzystać ze smoczka, ale niemiłosiernie zasysa dolną wargę i dopycha kocem buzię. Po połowie nocy zaczyna się wiercić, jak sen jest płytszy i zorientuje się że brak jej smoczka. ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
Cytat:
Ja też mam zawsze dylemat: weśpi się, czy rozbudzi i będzie pozamiatane
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#194 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
czy to są te pieluszki, o których mówisz? Na pierwszej stronie gazetki są. Ja również kupiłam kleik z Bobovity, bo miał tylko dwa składniki: mąkę ryżową i witaminę B1. Nie mam porównania do innych kleików. Co do rozkładu posiłków, ja myślałam żeby I lub II śniadanie stanowiła kaszka z jakimś owocem, analogicznie I lub II śniadanie to wtedy byłoby kp. Na obiadek, well, obiadek ![]() A przy okazji składów produktów dla dzieci, to wczoraj przeżyłam niemałe zaskoczenie jak morele z super zdrowego (jak sądziłam) słoiczka Hipp okazały się zawierać w sobie cukier :/ Dałybyście swoim dzieciom taki deserek? Cytat:
![]() Cytat:
![]() O, dzięki za info. Na pewno wypróbuję... Edytowane przez aga919191 Czas edycji: 2017-04-07 o 08:10 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
Bartek wstał i pokaszluje
![]() Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
#196 |
Wtajemniczenie
|
Ja do fryzjera jutro idę, w końcu!! Za chwilę stracę wszystkie włosy z głowy, idę się obciąć i mam nadzieję że mi się wzmocnią 😁
Blue, jak słodko śpi księżniczka 😍 Konwalia, właśnie widziałam że bardzo długo to trwa i się zastanawiam właśnie czy się zapisać. Nie wiem jak moja mała wytrzyma tyle. Może się zapisze a później odmowie i zadzwonię że nie przyjadę. Zobaczę 😁 a za poradę w sprawie kleiku dziękuję, kupię kukurydziany 😊 nie wiedziałam że ryzowy może zatwardzac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#197 |
Wtajemniczenie
|
Wczoraj moj maly mial szczepienie i jak tam bylam to odrazu przed szczepieniem zapytalam czy to normalne ze po kazdym ukluciu maly ma slad? Szczepimy na nfz wiec troche tych szczepien bylo... A on z kazdego ma slad. Nie jest to co prawda zgrubienie tylko po prostu slad. Grzecznie zapytalam,mialam prawo. A wiecie co mi odpowiedziala? - Te matki to chyba te dzieci pod mikroskopem ogladaja... I powiedziala to z takim oburzeniem...
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Rozeznanie
|
Stokrotka trzymam kciuki!
Styska niezła jesteś! Ja nie mam motywacji do takich ćwiczeń, 7 lat robiłam i nic. Dopiero przy karmieniu piersią waga leci w dół. I nie chcę być starą zrzędą ale jak trzymasz Stasia w pionie to lepiej rękę pod pupę dawaj od tyłu, żeby mu się robiło takie siedzonko i się kręgosłup nie prostował na siłę. Ja po ostatnim spotkaniu z fizjoterapeutą jestem przeczulona na ten temat :/ Bluegirl jak tam hulahop? Zaczęłam nad tym myśleć bo wczoraj tańczyłam sobie tańce bollywoodzkie nad małym i go to mega bawiło, on sobie robił mostki ![]() U nas po ciężkiej nocy trudny poranek. Jak tylko tata wyszedł ok. 7.30 zaczął narzekać, o 8 już chciałam ululać bo wyglądał na zmęczonego ale w łóżeczku histeria, dałam do wózka na balkon i też histeria no i zonk bo to zawsze działa. :/ Dałam więc do chusty, uspokoił się ale po jakimś czasie też zaczął mędzić, łaziłam w kółko po moim m2 aż zasnął. I tak siedzę z nim przed kompem totalnie nieogarnięta od rana. Ok. 12 kolejne podejście do konsultacji chustowych, widać mi się to przyda jeszcze.... Edytowane przez pannazwanny Czas edycji: 2017-04-07 o 08:18 Powód: pogrubienie nicków |
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie po wcierce w sprayu Jantar kiełkuje całe mnóstwo włosów. Przed ciążą też na porost u mnie dobrze działała.
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Zadomowienie
|
Bluegirl- ja niby ważę tyle co przed ciąża ale nie wyglądam ;p my usypianie tylko na rękach nic innego niw wchodzi w grę, kiedyś w bujaczku ale juz sie nie mieści... tylko na noc isypia sam.
Na zatwardzenie polecam kaszkę owsiana z helpy, właśnie jemy i znowu kupa ![]() Aga- ja czasami mu robię Cheat mela i daje na noc jakaś kaszkę smakową nie koniecznie z super składem ![]() ![]() Stokrotka- trzymam kciuki żeby to nie było nic poważnego! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z mała to działam tylko półprzysiady, na to może patrzeć, ale muszę przy tym robić wymachy rąk, ale to i na ramiona i na kręgosłup wyjdzie na plus. Z małą na rękach robię wymachy nóg, ich odwodzebie do boku i zginanie. Robimy to przy lustrze więc ma frajdę z oglądania moich nóg, albo superowych hawajsko turkusowych spodenek. Chodzę też z około 9 kg uroczym balastem po klatce schodowej. Na zorganizowany fitness jestem zbyt dzika, wstydliwa i skąpa. Ćwiczę jak mogę, ruszam ile się da, byleby nie siedzieć. Czasem kręcąc Hula Hop robię to na półprzysiadze, czasem na prostych nogach, złączonych, w rozkroku, na boki bujając, albo przód tył. Po prostu to lubię. Kręcę i piszę z Wami
![]() ![]() |
![]() |
#203 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blue, jesteś kolejna motywatorka ![]() Ja chwilowo zaprestalam ćwiczeń, bo trochę się boję e ta moja przepukline. Mamy orbitrek w garażu, wiec poproszę tz, żeby wniósł go do domu. Takie cardio na pewno nie zaszkodzi. Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blue Słodka śpioszka! ![]() Oby to nic poważnego! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Konwalia - mocno bym się zirytowała, po usłyszeniu czegoś takiego. To tylko utwierdza mnie w przekonaniu że lekarze nie do końca otarli się o krztynę nawet powołania. Megilla a może na pierwszą stronę dorzucić teź te nazwy polecanych kaszek: Nominal i te na H... i ewentualnie gdzie można je najkorzystniej kupić, może są w sieci miejsca gdzie są wszystkie trzy?
![]() ![]() |
![]() |
#207 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Wtajemniczenie
|
Ale te slady sa czerwone. Moja mama mowi ze ja nie mialam tak widocznych sladow szczepien. A wasze dzieci maja widoczne slady?
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Megilla dziękuję. WKasiarr Olga też dziękuje. Taka pyzata kluseczka.
http://bluegirl-ewa.blogspot.com/ Edytowane przez bluegirl Czas edycji: 2017-04-07 o 09:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.